abonnement Unibet Coolblue
pi_183057680
Dodental bosbranden Californië loopt op tot negen

Het dodental van de bosbranden in Californië is opgelopen tot negen. Er worden 35 mensen vermist. Alle doden vielen in het stadje Paradise, dat grotendeels door brand werd verwoest.

Vier slachtoffers werden in hun auto gevonden, één naast een auto, één in een uitgebrand huis en drie vlak bij hun huis. Paradise ligt in het noorden van Californië, zo'n 150 kilometer ten noorden van Sacramento.

De autoriteiten spreken van de meest verwoestende bosbranden in de geschiedenis van Californië. Er zijn ongeveer vijftien actieve brandhaarden, verspreid over vrijwel de hele staat.

8 uur geleden
Meer dan 6000 huizen zijn verloren gegaan. Verschillende plaatsen zijn geëvacueerd, waaronder de badplaats Malibu bij Los Angeles, waar veel sterren wonen. In totaal hebben circa 250.000 mensen opdracht gekregen hun huis te verlaten.

De oorzaak van de grootste bosbrand in het noorden van Californië is officieel nog onbekend, maar energiebedrijf Pacific Gas & Electric zegt dat er een stroomstoring werd geregistreerd een kwartier voordat de brand ontstond. Later bleek dat een hoogspanningsmast bij Paradise beschadigd was.

President Trump heeft de situatie in Californië officieel bestempeld als noodsituatie, waarmee geld vrijkomt voor de bestrijding van de branden, de evacuatie van de bewoners en hulpverlening aan de slachtoffers.

https://nos.nl/artikel/22(...)pt-op-tot-negen.html

pi_183060423
Trump: Natuurbranden veroorzaakt door ‘mismanagement' bij bosbeheer

President Donald Trump oordeelt dat falend bosbeheer de oorzaak is van de dodelijke bosbranden in Californië, waarbij minstens negen mensen om het leven zijn gekomen. Op Twitter ging hij vandaag in op de verwoesting van het stadje Paradise en de bedreigde badplaats Malibu.

,,Miljarden dollars worden ieder jaar uitgegeven, toch kost het vele mensenlevens, allemaal door vreselijk mismanagement van de bossen. Er moet nu een oplossing komen, of de overheidsbetalingen worden stopgezet'', schrijft hij. ,,Er is geen andere oorzaak voor deze enorme, dodelijke en kostbare branden in Californië dan dat het bosbeheer zo slecht is.‘’

Bij de branden in Paradise, zo'n 145 kilometer ten noorden van Sacramento, kwamen negen mensen om het leven en zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen. Meer dan 6700 huizen en bedrijven zijn verwoest door het vuur. Bij de bestrijding zijn drie brandweermensen gewond geraakt, meldden overheidsmedewerkers.

Duizenden op de vlucht
Er worden nog zeker 35 personen vermist, laat de sheriff weten. Het vuur, dat donderdag uitbrak aan de rand van het Plumas National Park, trok zo snel over Paradise heen dat veel mensen hun auto's moesten verlaten en voor hun leven moesten rennen door de hoofdstraat van het bergstadje. Onder de achtergelaten voertuigen was ook een schoolbus. Bij zonsondergang vrijdag was slechts vijf procent van de bosbranden geblust.

Ook in het zuidelijk gelegen Malibu in Californië hebben duizenden mensen hun huizen moeten verlaten. Sommigen zochten een veilig heenkomen op de stranden. Er is geen nieuws over slachtoffers. ,,Het vuur woedt nu ongecontroleerd en trekt naar de dichtbevolkte delen van Malibu", liet het stadsbestuur weten. ,,Alle bewoners moeten onmiddellijk vertrekken."

Onder de getroffenen zijn wereldsterren als Barbra Streisand, Cher en Lady Gaga. De laatste zangeres vreest dat haar huis in vlammen op gaat. ,,Alles wat we kunnen doen is samen en voor elkaar bidden'', schrijft ze op Twitter. Lady Gaga bedankt de brandweer en andere hulpdiensten.

https://www.ad.nl/buitenl(...)-bosbeheer~a3560691/
pi_183074534
Dodental is opgelopen naar 25.


In verband met de aanhoudende bosbranden in de Amerikaanse staat Californië zijn nog eens zestien lichamen gevonden. Twee doden vielen bij een snelweg nabij Malibu bij Los Angeles, de andere veertien slachtoffers werden aangetroffen in huizen en auto's in Butte County, ten noorden van Sacramento.

Daarmee is het dodental door de branden in de staat opgelopen tot 25. Het merendeel viel in Butte County, en dan vooral in het stadje Paradise. Die plaats is voor een groot deel verwoest door de bosbranden, die extra hevig zijn door de stevige wind en aanhoudende droogte. Zo'n 6500 huizen in Paradise zijn sinds donderdag in vlammen opgegaan.

Beroemdheden
Ook een stuk zuidelijker in Californië zijn de gevolgen groot. Ruim 200.000 mensen in de omgeving van Los Angeles zijn geëvacueerd. Ongeveer 150 huizen in de regio zijn volgens de brandweer verwoest.

Een van de getroffen plaatsen is de kustplaats Malibu, waar veel beroemdheden wonen. Onder de evacués zijn zangeres Lady Gaga, realityster Kim Kardashian, regisseur Guillermo del Toro en acteur Martin Sheen.

Ook de stad Thousand Oaks, waar een paar dagen geleden nog twaalf mensen werden doodgeschoten in een bar, wordt bedreigd door de vlammenzee. "Ik weet niet eens wat ik moet zeggen. Het is alsof we hier allemaal in een soort trance rondlopen", zegt een Thousand Oaks-inwoner tegen persbureau AP.

Noodsituatie
De oorzaak van de grootste bosbrand - die in het noorden van Californië - is officieel nog onbekend, maar energiebedrijf Pacific Gas & Electric zegt dat er een stroomstoring werd geregistreerd, een kwartier voordat de brand ontstond. Later bleek dat een hoogspanningsmast bij Paradise beschadigd was.

President Trump heeft de situatie in Californië officieel bestempeld als noodsituatie, waarmee geld vrijkomt voor de bestrijding van de branden, de evacuatie van de bewoners en hulpverlening aan de slachtoffers.

https://nos.nl/artikel/22(...)nden-californie.html
pi_183094507
Camp Fire: 29 doden momenteel, evenaring van het dodental van Griffith Park Fire in 1933, wat de dodelijkste natuurbrand in Californië was.
Woolsey Fire: 2 doden.

California wildfire toll matches deadliest ever with 29 victims

quote:
November 11, 2018 10:26 pm
Paradise, CA...The Butte County Sheriff's Office (8130) reports an additional 6 additional fatalities have been confirmed due to the Camp Fire. The human remains were located in Paradise, 5 in homes and 1 in a vehicle. This brings the total number of fatalities to date to 29.

November 10, 2018
UPDATE
The Butte County Sheriff's Office (BCSO) reports an additional 14 fatalities have been confirmed due to the Camp Fire. Four victims were located in Concow, two in vehicles and two in houses. Ten victims were located in Paradise, seven inside houses, and three outdoors. This brings the total number of fatalities to date to 23. ###

November 9, 2018
Update
The Butte County Sheriff's Office (BCSO) reports an additional four fatalities have been confirmed due to the Camp Fire. All four victims were located in the Paradise area by BCSO detectives. One person was found inside a residence and three people were found outside of residences. This brings the total number of fatalities to date to nine.
http://thepinetree.net/new/?p=69938

Waarschijnlijk niet de laatste update..

[ Bericht 62% gewijzigd door crystal_meth op 12-11-2018 07:48:36 ]
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_183094556
31 doden en 200 vermisten.

https://nos.nl/artikel/22(...)nden-californie.html

In de door bosbranden geteisterde Amerikaanse staat Californië worden zeker 228 mensen vermist. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 31. 29 mensen kwamen om in het noordelijke Butte County en twee in het zuiden van de staat.

Volgens de sheriff van Butte County, waar de grootste brand woedt, zijn sinds gisteren zes nieuwe slachtoffers gevonden. Het dodental zal naar verwachting nog verder oplopen en in dat geval wordt de brand in Butte County de dodelijkste bosbrand ooit in Californië.
  Moderator maandag 12 november 2018 @ 08:55:50 #8
214736 crew  dick_laurent
Dick Laurent Is Dead
pi_183095106
Bi-zar. Ik ben afgelopen zomer in Californië geweest en heb toen van héél dichtbij mogen zien wat zo'n bosbrand voor impact kan hebben.
Mensen waar wij bij logeerden waren het jaar ervoor hun complete hebben en houden kwijtgeraakt door een mega bosbrand. Ze hebben ons toen een rondleiding gegeven door hun oude buurt, wat geen buurt meer was want alles was letterlijk weggevaagd... Zo bizar om te zien was dat :{
pi_183115806
42 doden nu in Butte County, wat Camp Fire de dodelijkste natuurbrand in de geschiedenis van Californië maakt.
https://edition.cnn.com/2(...)l-missing/index.html
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_183136270
Camp Fire in Butte County: nu 48 doden en 505 km² afgebrand. Er wordt verder gezocht...

quote:
Authorities have reported six more fatalities from a blaze in Northern California, bringing the total number of fatalities so far to 48 in the deadliest wildfire in state history.

The announcement came Tuesday after authorities ramped up the search for more victims buried in rubble left by the blaze that incinerated the town of Paradise.

Many friends and relatives of those living in the fire zone say they haven’t heard from loved ones. Some went to shelters looking for them.

More than 5,000 firefighters are still battling the blaze that charred 195 square miles (505 square kilometers) since it started Thursday.

The fire has destroyed about 7,700 homes and displaced 52,000 people.

The statewide death toll from wildfires over the past week in California has reached 50.
https://apnews.com/c3db54(...)w&utm_source=Twitter
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_183137710
Dodental branden Californië loopt op, rook in Malibu opgetrokken


Enkele duizenden inwoners in het door bosbranden geteisterde Californië mogen weer terug naar huis. De autoriteiten hebben een gebied in het zuiden van de staat vrijgegeven waar de kustplaats Malibu onder valt.

De brandweer waarschuwt dat het gevaar nog niet is geweken en dat brandhaarden weer kunnen oplaaien. "We zijn nog niet uit de bossen. We hebben nog steeds te maken met ongelooflijk moeilijke omstandigheden", zei de brandweerchef van het naastgelegen Ventura County. Tienduizenden mensen zijn nog elders ondergebracht.

De Amerikaanse staat Californië wordt geteisterd door meerdere grote bosbranden. De dodelijkste brandhaarden bevinden zich in het noordelijkste deel.

Zo werd de plaats Paradise in Butte County bijna volledig verwoest. Zo'n 77.000 huizen brandden af. De brand in het noorden was al aangemerkt als de dodelijkste bosbrand ooit in Californië; het dodenaantal is nu verder opgelopen naar 48.

Honderden mensen worden nog vermist.

https://nos.nl/artikel/22(...)ibu-opgetrokken.html
pi_183178209
66 doden en 600 vermisten.

https://nos.nl/artikel/22(...)-dan-zeshonderd.html

Het aantal vermisten in de staat Californië is fors naar boven bijgesteld. Het zijn er nu zeker 630, terwijl eerder een getal van 297 werd genoemd. Californië wordt geteisterd door hevige bosbranden die al aan 66 mensen het leven hebben gekost.
  Moderator vrijdag 16 november 2018 @ 09:41:34 #13
8781 crew  Frutsel
pi_183182252
Men zoekt met cadaver dogs, een 15-tal coroner search-and-recovery teams, blijkbaar gaat men eerst langs de woningen van vermisten. Paradise werd reeds enkele uren na het uitbreken van de brand verwoest. Ik vrees dat het dodental nog flink kan stijgen...
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  vrijdag 16 november 2018 @ 16:48:29 #15
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183186727
Hoe staat het nu met de brand zelf? Las eerder dat deze voor de 30e niet helemaal onder controle zou zijn. Of is het verder nu onbewoond gebied dat je er weinig over leest...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183200422
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 november 2018 16:48 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Hoe staat het nu met de brand zelf? Las eerder dat deze voor de 30e niet helemaal onder controle zou zijn. Of is het verder nu onbewoond gebied dat je er weinig over leest...
Camp fire in het noorden is "half contained". Voor zover ik weet wordt er momenteel geen nieuw bewoond gebied bedreigd. Toen de brand uitbrak werd ie door een sterke noordoostenwind aangewakkerd, maar ze hebben het vuur aan route 99 kunnen stoppen. De wind is nu afgezwakt, goed te zien op de EOSDIS aplicatie van NASA: op 9 november is het een smalle rookpluim honderden kilometers lang. Als je de tijdsschaal verschuift (onderaan) dan zie je dat in de dagen erna (behalve maandag 12 nov) de rook veel meer lokaal blijft hangen. Gisteren bvb.
De rook van Woolsey Fire in het zuiden is enkel op 10 november duidelijk te zien.
Men verwacht in de volgende dagen ook neerslag (40% kans).

Woolsey Fire in het zuiden breidt niet verder uit, is voor 78% "contained".

Vrijdag weer 8 lichamen gevonden btw, dodental nu 71 voor Camp Fire, Woolsey Fire nog steeds 3.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_183200536
Aantal vermisten nu boven de 1000
pi_183200796
Het dodental van de branden in Californië is opgelopen tot 71. Op de lijst van vermisten staan 1011 namen, maar de autoriteiten denken dat er ook mensen die tussen staan die veilig zijn, maar wel als vermist zijn opgegeven.

Meer dan 5500 brandweerlieden proberen de branden te blussen. 590 vierkante kilometer staat nog in brand. Daarvan is de helft onder controle, maar vannacht wordt veel wind verwacht waardoor de branden weer kunnen oplaaien.

https://nos.nl/artikel/22(...)naar-rampgebied.html
  zaterdag 17 november 2018 @ 10:27:27 #19
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183201248
Dat dodental komt nog wel boven de 100. En met die reacties van Trump op Twitter het dan gek vinden dat Californie nu naar de democraten flipt.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183202230
quote:
2s.gif Op zaterdag 17 november 2018 10:27 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Dat dodental komt nog wel boven de 100. En met die reacties van Trump op Twitter het dan gek vinden dat Californie nu naar de democraten flipt.
Californie was toch altijd al democratisch?
pi_183202292
Kan ook nog wel even duren. Met die hitte blijft er alleen nog as over...veel mensen zullen niet meer teruggevonden worden :{

Luguber.
pi_183208438
Opmerkelijk weetje: de vorige dodelijkste natuurbrand in Californië, "Griffith Park Fire" in 1933, besloeg nauwelijks 0.2 km². Bijna 4000 arbeiders waren aan het werk in het park toen de brand uitbrak, en de ploegbazen, die geen ervaring in brandbestrijding hadden, sturen honderden in een diepe kloof om het vuur te stoppen. De brandweer was na een half uur aanwezig, maar werd in het werk gehinderd door de duizenden ongetrainde arbeiders. Toen de wind van richting veranderde werden de arbeiders op de helling in de canyon ingehaald door het vuur, honderden raakten gewond en 29 stierven.
quote:
During the dry summer and fall of 1933, thousands of workers financed by the Reconstruction Finance Corporation were hired to clear dry brush and to build trails and roads in Griffith Park. On October 3, 1933, an estimated 3,780 men were working in the park, for a pay of 40 cents an hour. More than 100 squads of 50 to 80 men were at work in the park, each supervised by a foreman or "straw boss".

A little after 2 p.m., a small fire started in a pile of debris in Mineral Wells Canyon. Many of the workers volunteered or were ordered to fight the fire, but it spread up the canyon. Because there was no piped water in the area, the men tried to beat out the fire with shovels. Foremen with no knowledge of firefighting initially directed the effort, setting inappropriate back fires and sending hundreds of workers into a steep canyon. The fire department arrived at 2:26 p.m. but found it hard to fight the fire because of the presence of thousands of untrained people. When the wind changed direction at about 3 p.m., the fire rushed up Dam Canyon, jumped a hastily constructed firebreak, and advanced on the workers, killing dozens and injuring more than 100. By nightfall the fire was under control, after burning about 47 acres (19 ha) of the park's 4,200 acres.
https://en.wikipedia.org/wiki/1933_Griffith_Park_Fire
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_183219160
Dodental bosbranden Californië loopt op naar 76, 1.276 vermissingen


Door de bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn zeker 76 mensen om het leven gekomen. Het aantal vermissingen is flink gestegen naar 1.276.
Reddingswerkers hebben zaterdag vijf lichamen gevonden. Daarnaast zijn ook honderden mensen levend teruggevonden.

Van 63 doden is de identiteit achterhaald, meestal met behulp van dna-onderzoek.

De namenlijst met vermiste personen groeide flink nadat agenten alle noodoproepen hadden teruggeluisterd die in de eerste uren na de brand op 8 november waren gepleegd.

Ook zei sheriff Kory Honea dat mensen die dubbel staan geregistreerd of waren gevlucht van de lijst worden gehaald. Zo'n 380 mensen zijn inmiddels gelokaliseerd. "Er wordt veel vooruitgang geboekt op dat gebied", zei de sheriff, "maar we hebben het nog steeds over ruwe aantallen."

'Heel verdrietig om te zien'
President Donald Trump bracht zaterdag een bezoek aan de volledig verwoeste stad Paradise. "Niemand had ooit gedacht dat dit kon gebeuren", zei hij tegen de media.

"Het is heel verdrietig om te zien. We weten nog niet hoeveel mensen zijn omgekomen. We willen nu eerst de mensen helpen die gewond zijn geraakt door de brand", aldus de president.

De bosbrand is de dodelijkste en meest verwoestende uit de geschiedenis van Californië. Butte County, waar Paradise ligt, is het district dat het zwaarst is getroffen.

https://www.nu.nl/buitenl(...)ingen.amp?redirect=1
  Moderator dinsdag 20 november 2018 @ 12:39:55 #24
8781 crew  Frutsel
pi_183262218
quote:
Noodweer hindert zoeken naar doden bosbrand VS

PARADISE - Zware regenval en modderstromen zullen de zoektocht naar slachtoffers van de bosbrand in Californië bemoeilijken. Die vrees hebben de autoriteiten in Californië geuit. Vanaf dinsdag wordt er drie dagen slecht weer voorspeld rond het zwaar getroffen stadje Paradise.

Officieel zijn er nog 993 mensen vermist, en het officiële dodental van de brand staat op 79. De autoriteiten benadrukken dat de lijst met vermisten onnauwkeurig is.

Camp Fire, zoals de brand is genoemd, is nu al de dodelijkste en meest destructieve bosbrand in de geschiedenis van Californië. De branden hebben 61.000 hectare en 12.000 woningen in de as gelegd. Het platgebrande gebied is ook vatbaarder voor modderstromen en aardverschuivingen. Pas eind november verwacht de brandweer de bosbranden onder controle te hebben.
pi_183300361
Modderstroom dreigt in Californië, dodental bosbranden loopt op

In Californië dreigen overstromingen en modderstromen na de hevige bosbranden van deze maand. Voor het eerst in maanden heeft het flink geregend en dat heeft de brandweer geholpen bij het blussen. Maar doordat de regen waarschijnlijk aanhoudt, lijkt er een nieuw probleem te ontstaan in de Amerikaanse staat.

Verwacht wordt dat er de komende dagen 15 centimeter regen valt rond het zwaar getroffen stadje Paradise. Als er inderdaad gevaarlijke situaties ontstaan, wordt de zoektocht naar vermiste mensen op sommige plekken gestaakt, zegt de sheriff van Butte County.

Het dodental als gevolg van de bosbranden is gestegen naar 83. Het aantal vermiste personen is flink gedaald. Afgelopen weekend waren ruim 1300 mensen nog niet terecht, nu gaat het om 563 mensen. De sheriff benadrukt dat het mogelijk is dat veel van die mensen gewoon veilig zijn, maar niet weten dat ze op de lijst van vermiste personen staan.

Voor zover bekend zijn ruim 13.500 huizen in vlammen opgegaan en moesten 52.000 mensen geëvacueerd worden.

Schwarzenegger
Intussen tonen steeds meer bekende Amerikanen hun betrokkenheid bij de bosbranden. Oud-gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger verraste de brandweerlieden met een bezoek. Hij maakte ontbijt en wilde daarmee zijn waardering tonen voor de brandweer.

Vanuit de sportwereld is ook hulp aangeboden. De bekende American football-quarterback Aaron Rodgers, die geboren is in de stad Chico, nabij Paradise, doneert 1 miljoen dollar. Op Twitter zegt hij dat het geld is bedoeld voor herstelwerkzaamheden en als steun voor de mensen die nu dakloos zijn geworden.

https://nos.nl/artikel/22(...)randen-loopt-op.html
pi_183364110
Brandweer: bosbrand Californië helemaal onder controle

De brandweer in Californië zegt de dodelijke bosbrand in het noorden van de staat helemaal onder controle te hebben. De brand heeft aan ten minste 85 mensen het leven gekost en nog steeds worden 200 mensen vermist.

In totaal is bijna 62.000 hectare bos afgebrand. 14.000 huizen zijn verwoest, vooral in en rond de plaats Paradise. Die is praktisch helemaal platgebrand.

President Trump bracht vorige week een bezoek aan het getroffen gebied.

https://nos.nl/artikel/22(...)-onder-controle.html
  Moderator maandag 3 december 2018 @ 09:09:41 #27
8781 crew  Frutsel
pi_183509068
quote:
91 doden, 25 vermisten
Na de verwoestende bosbranden van vorige maand in Californië worden nog 25 mensen vermist, zeggen de lokale autoriteiten. Vrijdag stond de teller nog op 49, twee weken geleden bedroeg het aantal vermisten meer dan 1200.

Het dodental van de bosbranden staat nog altijd op 91. In het stadje Paradise, dat vrijwel volledig in de as werd gelegd, vielen 88 doden. In de buurt van Malibu kwamen drie mensen om het leven. De hulpdiensten hebben alle 18.000 verwoeste gebouwen in Paradise doorzocht en de laatste dagen geen slachtoffers meer gevonden. Dat betekent dat veel vermisten ten onrechte op de lijst stonden.

Gezien de chaos tijdens de bosbranden is dat niet zo gek: veel mensen die het vuur waren ontvlucht, zochten een veilig heenkomen bij vrienden of familie en dachten er niet aan bij de autoriteiten te melden dat ze veilig waren. Onder hen waren ook veel ouderen, die lang niet allemaal een mobiele telefoon hebben.

'Ik leef'
Persbureau AP spoorde afgelopen week enkelen van hen op, zoals de 86-jarige Dixie Singh. Zij stond woensdag nog op plek 158 op de officiële lijst van vermisten, maar had daar zelf geen idee van. "Ik ben voor zover ik weet de enige Dixie Singh en ik leef", zei ze toen een AP-journalist haar te pakken kreeg.

De journalist vond haar door te bellen met het mobiele nummer van haar vriend Allan Bates (84), dat hij ergens had opgeduikeld. Ook Bates had geen idee dat Singh officieel nog werd vermist. "Huh? Ben je op zoek naar Dixie? Ze zit hier vlak naast me", zei hij.

Het bejaarde stel was op 8 november ternauwernood aan de vlammenzee ontkomen. Ze waren met de auto uit Paradise gevlucht via een weg door het brandende bos. Ze hoorden explosies en kwamen vast te zitten in het verkeer. "In de hel kan het niet erger zijn", zei Singh. "Het was vreselijk, vreselijk, vreselijk."

Ze wonen nu in een huurappartement in de plaats Chico. Ze hebben vrienden en familieleden verteld dat ze veilig waren en het is voor hen een raadsel waarom Singh nog zo lang te boek stond als vermist.

In spanning
Een andere vermiste die ongedeerd bleek te zijn, is de 82-jarige Terumi Newton. Op 8 november zocht zij een veilig heenkomen in een kerk in Chico en werd daar ook geregistreerd. Maar om een of andere reden kwam die lijst niet bij de sheriff terecht.

En dus zat haar ex-schoondochter Marge Newton, die 1300 kilometer verderop in de staat Washington woont, wekenlang in spanning over het lot van de 'vermiste' vrouw. Pas afgelopen woensdag kreeg ze een bevrijdend telefoontje, niet van de autoriteiten maar van een Rode Kruis-medewerker.

Sheriff Kory Honea van Butte County, waar Paradise en Chico onder vallen, zegt dat de lijsten continu worden gecheckt en gedubbelcheckt, maar dat het een dynamisch proces is. Soms wordt een vermiste geschrapt als hij terecht is, maar later weer toegevoegd als iemand hem toch weer niet kan vinden.

Mirella of Marilla?
Daarbij komen ook nog spellingskwesties. Zo verscheen Mirella Harrison uit Paradise eerst als Marilla Harrison op de lijst. Ze was als vermist opgegeven door haar broer, die haar niet kon bereiken. In de elf dagen daarna kwam Mirella ook nog als Mallela en Marrcela op de lijst. Uiteindelijk bleek ze veilig en wel in een hotelkamer in Vacaville te zitten, bijna 200 kilometer ten zuiden van Paradise.

Ook sociale media dragen een steentje bij in de zoektocht naar vermisten. Delisa Gaeta was al meer dan twee weken op zoek naar haar stiefvader Dale Wingett uit Paradise, van wie ze sinds de bosbranden niets meer had vernomen. Ze had hem als vermist opgegeven en had een oproep geplaatst in de Facebookgroep Camp Fire Missing Persons.

Ze vreesde het ergste, maar ineens stuurde een kennis haar via Facebook een artikeltje uit de krant Redding Record Searchlight. Op een foto was te zien hoe Dale Wingett zijn bord volschept in een hotel in Redding, waar hij te gast was bij een Thanksgiving-diner. Hij had alleen nagelaten zijn stiefdochter te bellen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')