Maar als je af kunt met bijv. eens in de 20 sec. geüpdatet worden, dan volstaat rest ook prima. Wel makkelijker.quote:Op zondag 23 juni 2019 23:04 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Jawel dat is wel mogelijk zover ik gelezen heb. Oke cool.
Ah oke dan ga ik dat eerdt maken dat is idd een stuk makkelijker. Om de halve minuut is wel prima voor het prototype iig.quote:Op maandag 24 juni 2019 07:41 schreef embedguy het volgende:
[..]
Maar als je af kunt met bijv. eens in de 20 sec. geüpdatet worden, dan volstaat rest ook prima. Wel makkelijker.
Ah oke nosql nog niet mee gewerkt, is dat niet minder handig als je records erg verstrengeld zijn?quote:Op maandag 24 juni 2019 04:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
Op het moment dat je queries echt te traag op een relationeel model worden en snelheid ook echt een factor is dan kun je natuurlijk gaan kijken naar een een gedecentraliseerd model in een aparte databases, of wellicht gaan kiezen voor NoSQL achtige oplossingen. Persoonlijk heb ik nooit queries gezien die langer dan een seconde duren en dan had je het over stevige queries op grote databases.
Nee, want noSQL zijn in principe altijd platgeslagen modellen, je kunt dan ook geen joins doen, bij NoSQL is het dus ook niet erg om data dubbel op te slaan, het is zelfs noodzakelijk.quote:Op maandag 24 juni 2019 10:18 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ah oke nosql nog niet mee gewerkt, is dat niet minder handig als je records erg verstrengeld zijn?
Ah oke dan moet ik daar maar eens naar kijken een keerquote:Op maandag 24 juni 2019 10:27 schreef raptorix het volgende:
[..]
Nee, want noSQL zijn in principe altijd platgeslagen modellen, je kunt dan ook geen joins doen, bij NoSQL is het dus ook niet erg om data dubbel op te slaan, het is zelfs noodzakelijk.
Veel NoSQL databases slaan de data ook nog eens fysiek op meerdere plekken op zodat de engine paralel kan zoeken.
Nou ja, als je veel tabellen hebt van elk miljoen+ rows die je met elkaar moet joinen en soms zelfs meer dan 1 keer, dan ga je dat echt wel snel merken, ook met perfecte indices, ook met beesten van db servers. Op een gegeven moment wordt de performance zo slecht (queries van tientallen seconden of langer) dat het niet meer werkbaar is. En dan moet je uitwijken naar OLAP oplossingen (bijv je data omzetten naar een star scheme), gespecialiseerde relationele db's of storage engines of slimme sharding.quote:Op maandag 24 juni 2019 04:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
Op het moment dat je queries echt te traag op een relationeel model worden en snelheid ook echt een factor is dan kun je natuurlijk gaan kijken naar een een gedecentraliseerd model in een aparte databases, of wellicht gaan kiezen voor NoSQL achtige oplossingen. Persoonlijk heb ik nooit queries gezien die langer dan een seconde duren en dan had je het over stevige queries op grote databases.
Helemaal mee eens, maar het is geen zwart/wit keuze natuurlijk, je kunt prima je relationele data aanhouden als je bron en vervolgens deze data gebruiken in een no-sql database.quote:Op maandag 24 juni 2019 13:22 schreef Farenji het volgende:
[..]
Nou ja, als je veel tabellen hebt van elk miljoen+ rows die je met elkaar moet joinen en soms zelfs meer dan 1 keer, dan ga je dat echt wel snel merken, ook met perfecte indices, ook met beesten van db servers. Op een gegeven moment wordt de performance zo slecht (queries van tientallen seconden of langer) dat het niet meer werkbaar is. En dan moet je uitwijken naar OLAP oplossingen (bijv je data omzetten naar een star scheme), gespecialiseerde relationele db's of storage engines of slimme sharding.
Ik ben zelf geen grote fan van nosql, de use cases zijn erg beperkt en de hype is te groot. Iets als mongodb wordt door fanboys vaak aangevoerd als "oplossing voor alles" maar dat is natuurlijk niet zo. De meeste data is gewoon relationeel dus dan is een relationele db de beste keuze. Relaties in mongodb leggen tussen documenten kan op zich maar dat wordt heel snel een PITA en al snel ben je een relationele db aan het her-uitvinden in nosql. En dan wordt de performance nog veel kutter.
Ja lijkt me leuk, werkt het in teams?quote:Op maandag 24 juni 2019 15:17 schreef cablegunmaster het volgende:
https://www.codingame.com mensen die hieraan nog meedoen?
Nee, maar het gaat erom je eigen skills wat bij te werken ik was bezig met een christmas tree in een clash maar was net wat te lastig om snel te doen binnen 10 min (in java dan ) . het gaat hartstikke snel maar helpt wel met je codingskills wat bij te vergen.quote:Op maandag 24 juni 2019 15:24 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ja lijkt me leuk, werkt het in teams?
Klinkt leuk alleen wat te warm vandaag.quote:Op maandag 24 juni 2019 15:17 schreef cablegunmaster het volgende:
https://www.codingame.com mensen die hieraan nog meedoen?
Welke opdracht is dat?quote:Op maandag 24 juni 2019 15:33 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
Nee, maar het gaat erom je eigen skills wat bij te werken ik was bezig met een christmas tree in een clash maar was net wat te lastig om snel te doen binnen 10 min (in java dan ) . het gaat hartstikke snel maar helpt wel met je codingskills wat bij te vergen.
Als je dit leuk vind, op Project Euler staan er ook een heleboel.quote:Op maandag 24 juni 2019 15:39 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Klinkt leuk alleen wat te warm vandaag.
Zal het bookmarken.
Oh van die coding game opdrachten. die code compete opdrachten (5 min clash opdrachten ) maar in java is dat best lastig in 5 min te doen. was er uiteindelijk halfuur mee bezigquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat doen deze ook maar alleen meer achterliggend.quote:Op maandag 24 juni 2019 16:01 schreef raptorix het volgende:
[..]
Als je dit leuk vind, op Project Euler staan er ook een heleboel.
Ik heb er ooit 1 van in de 400 opgelost, maar tot 100 zijn ze zeker goed te doen, Euler richt zich wel meer op wiskundige problemen.
https://projecteuler.net/archivesRedacted
Ja die heb ik wel eens gedaan vroeger maar toen kwam ik niet heel ver.quote:Op maandag 24 juni 2019 16:01 schreef raptorix het volgende:
[..]
Als je dit leuk vind, op Project Euler staan er ook een heleboel.
Ik heb er ooit 1 van in de 400 opgelost, maar tot 100 zijn ze zeker goed te doen, Euler richt zich wel meer op wiskundige problemen.
https://projecteuler.net/archives
Elke keer pogenquote:Op maandag 24 juni 2019 16:08 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ja die heb ik wel eens gedaan vroeger maar toen kwam ik niet heel ver.![]()
Misschien dat ik nu een stuk verder kan komen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 | package com.cablegunmaster; public class ChristmasTree { private final static String ASTERISK = "*"; private final static String DOT = "."; public static void main(String args[]) { int N = 3; ChristmasTree christmasTree = new ChristmasTree(); for (int i = 0; i < N; i++) { int displayDots = N - i; System.out.println(christmasTree.getRepeatedDots(displayDots) + christmasTree.getRepeatedTrunk(i) + christmasTree.getRepeatedDots(displayDots)); } //Foot is done. StringBuilder trunkDots = new StringBuilder(); for (int i = 1; i <= N; i++) { trunkDots.append(ChristmasTree.DOT); } System.out.println(trunkDots + "*" + trunkDots); } private String getRepeatedDots(int dots) { StringBuilder output = new StringBuilder(); for (int i = 0; i < dots; i++) { output.append(ChristmasTree.DOT); } return output.toString(); } private String getRepeatedTrunk(int trunkSize) { StringBuilder output = new StringBuilder(); int trunk = trunkSize(trunkSize); for (int i = 0; i < trunk; i++) { output.append(ChristmasTree.ASTERISK); } return output.toString(); } private int trunkSize(int i) { return 1 + (i * 2); } //1 // .*. // .*. //3 // ...*... // ..***.. // .*****. // ...*... //5 // .....*..... // ....***.... // ...*****... // ..*******.. // .*********. // .....*..... // 12 // ............*............ // ...........***........... // ..........*****.......... // .........*******......... // ........*********........ // .......***********....... // ......*************...... // .....***************..... // ....*****************.... // ...*******************... // ..*********************.. // .***********************. // ............*............ } |
Mss maak ik vanavond een versie in js of go.quote:Op maandag 24 juni 2019 16:11 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
Elke keer pogen. ik heb de kerstboom opdracht gedaan en ga eens een archief aanleggen van dingen .
( mss op github?).
ChristmasTree.java
[ code verwijderd ]
N = 48quote:Op maandag 24 juni 2019 16:19 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Mss maak ik vanavond een versie in js of go.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ok layout kan dit niet aan.
Redacted
Oke nou ja ik geloof je wel eigenlijk hoor. Las er later ook over dat het een misopvatting kon zijn dat joins trager gingen. Sommige andere bronnen zeggen dat het wel klopt dus weet zelf even niet meer wat ik moet geloven. Bij ons kunnen queries 30 minuten duren, en dat gaat allemaal met joins. Voor ons is dat geen probleem want we draaien het gewoon in de database en dan gaan we wat anders doen ondertussen. Maar verklaart misschien wel waarom ik ook wel geloof dat joins nogal vertragen. Bedenk me nu trouwens dat het vaak/altijd wel meerdere queries zijn die elkaar opvolgen, een enkele querie met joins is max 50 seconden als ik terugdenkquote:Op maandag 24 juni 2019 04:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
Op het moment dat je queries echt te traag op een relationeel model worden en snelheid ook echt een factor is dan kun je natuurlijk gaan kijken naar een een gedecentraliseerd model in een aparte databases, of wellicht gaan kiezen voor NoSQL achtige oplossingen. Persoonlijk heb ik nooit queries gezien die langer dan een seconde duren en dan had je het over stevige queries op grote databases.
quote:Op maandag 24 juni 2019 16:20 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
N = 48layout kan het wel aan maar puntjes zijn wat kleiner dan *SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ok layout kan dit niet aan.![]()
97 karakters bij de laatste 2 regels klopt prima
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2019 21:25:26 ]
is qua logica simpel ik had hem door maar kon het niet binnen de 15 min opschrijven.quote:Op maandag 24 juni 2019 21:19 schreef phoenyx het volgende:
Die kerstboom is toch wat betreft logica heel gemakkelijk? Of ben ik nu te voorbarig/dom hoe je het ook wil noemen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |