abonnement Unibet Coolblue
pi_183888657
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:32 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Sounddragon bedoelt natuurlijk dat die hele hype rondom "winterbanden" pas een jaar of 10, 15 echt is ontstaan, waarbij hele massa's is aangepraat dat ze écht niet zonder "winterbanden" de weg op kunnen waar ze dat de 40 jaar ervoor massaal nog gewoon op de "zomerbandjes" deden.

Punt is ook dat de benamingen op zich al misleidend zijn. Want "winterbanden" zijn eigenlijk sneeuwbanden, en zomerbanden zijn eigenlijk banden voor alledaags gebruik (niet alleen voor zomer, of onder goede weersomstandigheden).

Mensen kunnen ook prima op hun zomerbanden blijven doorrijden tot rondom het vriespunt. Zomerbanden doen dan niet onder, of presteren zelfs beter dan winterbanden (mits voldoende profiel natuurlijk). Alleen onder ijzige omstandigheden of met sneeuw zijn winterbanden echt in het voordeel.

Maar goed, de gehele automotive sector verdient er een goede boterham aan. Het is ze wat dat betreft gegund. ^O^
Want uiteraard was het vroeger net als nu. :')

Het vroeger argument is echt te slecht gewoon. Hoewel winterbanden alleen goed tot uiting komen op sneeuw en ijs, is het gewoon een extra hulpmiddel om dan veiliger te kunnen rijden, net als alle andere snufjes op hedendaagse auto's.

En ook bij een ongeluk, een winterband zal waarschijnlijk onder die omstandigheden niet ervoor gaan zorgen dat je niet verongelukt, maar waarschijnlijk wel helpen om minder letselschade te krijgen (doordat ze extra grip hebben dan). Het verschil tussen zomer en winterband met natte en droge omstandigheden verschillen nauwelijks en zorgen derhalve ook niet voor een significant verschil. Exact de reden waarom we ABS, gordels, airbags en wat niet meer hebben. Het is allemaal om letselschade te beperken, niet om ongelukken te voorkomen. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')