abonnement Unibet Coolblue
pi_182576500
Ga jezelf niet in de problemen brengen door jezelf aan te praten dat je helderziend en een speciaal sneeuwvlokje bent. Ik bedoel dit bloedserieus.

De ene persoon is wat sensitiever dan de ander. Jij zou misschien beschouwd kunnen worden als hoogsensitief, maar dat zijn er wel meer en die noemen zich echt niet allemaal helderziend. Er is vast meer dan wat wij kunnen verklaren, maar grijp dit niet aan om van de realiteit te ontsnappen.

Daarbij zou het kunnen zijn dat jij de emoties etc van anderen zo snel oppikt, omdat je de confrontatie met jezelf uit de weg wilt gaan. Zou dat kunnen, dat je een laag gevoel van eigenwaarde hebt? Als dat zo is, lijkt het mij zinniger om je daarmee bezig te houden. Dat is natuurlijk heel makkelijk gezegd en soms verdomd moeilijk gedaan.

En ga boeiende wetenschappelijke docu's kijken. Dat helpt je om de focus van helderziendheid en paranormale issues af te houden.
pi_182600088
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 02:58 schreef Fok-it het volgende:
Snap ook niet helemaal waarom je helderziendheid en HSP in 1 adem noemt TS. Heeft totaal geen relatie met elkaar
Dit.
pi_182600651
Ik vind het wel kwalijk dat in een westerse maatschappij als Nederland er zoveel podium wordt gegeven aan charlatans die zichzelf paranormaal begaafd of helderziend noemen. Je treft daar namelijk ook mensen zoals TS mee: mensen die om wat voor reden dan ook met zichzelf tobben en graag helderheid over zichzelf willen en hun leven weer op de rit krijgen, maar juist hierdoor op een dwaalspoor gebracht worden, waardoor ze het alleen maar moeilijker krijgen.


Ik ga er niet vanuit dat TS zo naïef is als deze ouders. Maar je wordt in de media nog steeds bedolven met die paranormale onzinmeuk - dat heeft allemaal invloed op heel veel mensen.
pi_182607074
misschien ook leerzaam om je meer in te lezen over autisme bij vrouwen (en dan met name de hoog functionerende ASSer). Dit uit zich vaak op hele andere manieren dan bij mannen.
Hoogsensitiviteit heeft heel veel raakvlakken met autisme en ik geloof zelf eerlijk gezegd niet in HSP.
Autisme is een heel breed spectrum en mijns inziens valt HSP in dat spectrum (en dan aan de lichte kant natuurlijk).

Annelies Spek is een psycholoog die veel onderzoek doet naar autisme bij vrouwen. Ik zou zeggen verdiep je daar eens in en als je in de knel raakt kan je hulp zoeken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')