-Phineas- | maandag 1 oktober 2018 @ 15:25 |
? Kan er niks vinden op inet en mn cornetto is geel | |
valentijn101 | maandag 1 oktober 2018 @ 15:34 |
Nooit van gehoord Welke smaak is het? Ik weet wel dat ijs uitdroogd als het oud is. Welke houdbaarheidsdatum staat er op? | |
opgebaarde | maandag 1 oktober 2018 @ 15:38 |
Ik heb vorig jaar een beker Ben & Jerry's weggeflikkerd die paar maanden over datum was. Of het beschimmeld was weet ik niet, maar de substantie zag er wel anders uit dan het had moeten zijn. Uiteraard geprobeerd soldaat te maken, niet gelukt. Ik ben niet ziek geworden | |
Kopiko | maandag 1 oktober 2018 @ 15:38 |
Is het toevallig een bananencornetto? | |
Jordy-B | maandag 1 oktober 2018 @ 15:45 |
Ijs kan een beetje ranzig worden, maar dat duurt wel even. Het kan niet beschimmelen in de vriezer, want schimmels groeien niet bij zulke vriestemperaturen. | |
-Phineas- | maandag 1 oktober 2018 @ 19:18 |
Nope heb hem wel opgegeten. Hij smaakte raar maarja. Ik had honger. | |
pasab | maandag 1 oktober 2018 @ 20:21 |
Mits je vriezer goed werkt nee dat kant niet. Schimmeld leven niet bij -18. Google eens op vriesbrand. | |
Spanky78 | dinsdag 2 oktober 2018 @ 22:01 |
Dit, het kan ranzig worden en uitdrogen of allebei. Oxidatie kan de gele kleur geven, je heoft het niet eens te proeven. Maar als het ranzigheid is merk je dat wel, vies maar zeker niet gevaarlijk. | |
-Phineas- | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:14 |
Ik heb dus een duidelijk ranzige ijsje gegeten. Leuk, maar wat doe je anders dan als je trek hebt en er is niks in huis | |
houdjemond | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:18 |
Helemaal niks behalve één bejaarde cornetto? | |
vosss | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:20 |
Wat is eigenlijk een gangbare temperatuur voor dat ding? De mijne kan geloof ik van -17 tot -25 of iets in die richting, dus ik heb hem maar gewoon ongeveer in het midden gezet op -21. | |
vosss | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:20 |
Dan bestel je gewoon wat wat een of andere gare harie op een scootertje netjes bij je thuis komt afgeven. | |
Adames | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:31 |
http://101bespaartips.blo(...)stellen-op-18-c.html | |
vosss | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:35 |
Boh gek, dat scheelt zeker een euro per maand ik ga meteen op staan, helemaal naar de garage lopen en dat ding op -18 instellen. Ik vind het wel best. | |
Adames | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:39 |
ik lig niet wakker van je keuze | |
Pietverdriet | woensdag 3 oktober 2018 @ 06:19 |
Wat daar staat is niet helemaal correct. De regel is, ten minste -18. Kouder heeft wel degelijk zin. Bij -18 zijn bacteriën niet meer actief, maar sommige enzymen wel. Daarom staat mijn vriezer op -26. Bij -18 is bv vlees een maand of 3 houdbaar, bij -26, mits goed gevacumeerd, vrijwel onbeperkt | |
Pietverdriet | woensdag 3 oktober 2018 @ 06:20 |
Ik dacht dat ranzig worden oxidatie van vetten was? | |
Spanky78 | woensdag 3 oktober 2018 @ 07:47 |
Is ook zo, Maar soms oxideren andere ingredienten eerst. Bijvoorbeeld carotenen, die worden bruinig. Dat zijn overigens ook verachtige stoffen. Net als vitamine E dat als antioxidant gebruikt wordt. Het idee is dan dat die dingen eerst oxideren voordat het vet begint. En het vet kan heel vies smaken. Bij botervet krijg je boterzuuur en isoboterzuur. Dat ruikt naar kots. [ Bericht 23% gewijzigd door Spanky78 op 03-10-2018 08:59:30 ] |