abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 27 september 2018 @ 21:23:37 #201
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_182172237
registreer om deze reclame te verbergen
Hoi! Ook ik meld mij met een kersverse baby O+. Op 24 september bevallen van een prachtig jongetje. Werknaam ben ik nog niet over uit maar ik neig naar Muis vanwege de geluidjes die hij zo nu en dan produceert :'). En anders wordt het I.

Het was een heftige bevalling en hij is er 2 dagen goed misselijk van geweest maar we zijn allebei fysiek aan het opknappen en lekker aan het wennen :). Hij krijgt op dit moment kunstvoeding met wat ik aan borstvoeding heb omdat hij te veel gewicht verloor door de wat slechte start en mijn productie nog niet op gang is gekomen. Hij wil ook nog niet goed zuigen en eigenlijk lukt het pas sinds vandaag om goed aan te happen. Ik kolf dus sinds dinsdag.

Verder ben ik nog hartstikke moe en druk met alles op mij in te laten werken dus heel actief meeposten zal nog even een uitdaging zijn, maar dan heb ik mij in ieder geval alvast voorgesteld ;).

Ook hier een plaatje bij het praatje in de spoiler:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_182172400
Helsinki :W Wat een mooi ventje heb je gebakken O+ Hopelijk komt je productie snel op gang

Pkm en jagar, ik hoop op een goede nacht voor jullie!
pi_182174407
Helsinki en Peace :W

Wat een verhaal van je bevalling Helsinki. Hopelijk geven de komende gesprekken je iets meer vrede Dan wel rust.

Pittig Coolguy! Ik snap dat je vrouw er behoorlijk van slag door is.

Heeft je vrouw continu zoveel last Exode? En wat is nu de volgende stap? Wachten tot het vanzelf over gaat?

Minilot naar de Efteling O+ Ik kan niet wachten om dat met Bikkel te kunnen doen.

Osteopaat ben ik ook fan van. Na een klapper van mijn paard in januari vol op een hek ben ik daar gelijk heen geweest en was daarna vrijwel meteen weer klachtenvrij.

Ik lees verder wel mee maar ben helaas alweer een tijdje aan het werk ivm ziek personeel en heb dus nog niet echt veel fut om heel actief mee te posten. Verder ben ik met Nanuke bezig met een nieuwe meet eind oktober *O* *O*

Wat ben ik trouwens blij met mijn Tula. De kinderwagen staat momenteel stof te verzamelen en is momenteel meer een soort kapstok.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_182178181
registreer om deze reclame te verbergen
Krampjes bij babytjes zou verboden moeten worden. Mijn hart huilt :'( Iemand nog tips?
pi_182178256
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 04:23 schreef Peacefulll het volgende:
Krampjes bij babytjes zou verboden moeten worden. Mijn hart huilt :'( Iemand nog tips?
Infacol. Godenspul.
pi_182178455
Ik droeg Jip veel in de doek bij krampjes, dat leek ook wel goed te helpen :)

Welkom alle nieuwe baby's en hun mama's :*

Ik ben deze week zo druk dat ik helemaal niet toe kom aan reageren hier. En ik moet weer een beetje wennen aan Jip die elke nacht 3 x komt :O (ik weet het, het kan erger) En over een ruime week start de verbouwing en slapen we een maand ergens anders dus dan zal hij ook wel weer moeten wennen daar aan. Gelukkig bestaat er koffie c_/
pi_182178461
registreer om deze reclame te verbergen
Woller Kipkep op z’n buikje, Peace. Buikje masseren (met de klok mee), op z’n rug leggen en fietsen met de beentjes, ondersteboven (buik naar onder) op je onderarm dragen, in kikkerhouding (beentjes opgetrokken) tegen je aanhouden. Volgens mij zijn al die druppeltjes etc (Sab Simplex) niet bewezen effectief, maar veel mensen zweren erbij, dus proberen kan altijd, I guess :) Klotedingen, die stomme krampjes. Sterkte en kusje voor je kleine M. :*

Wolken, vroeg me gister nog af hoe het met je ging! Leuk, een meet!

Helsinki, wat een mooi menneke. Hopelijk gaat het voeden ook gauw soepel.

Phi sliep 20.00 tot nu, werd net wakker met een brul, dus ik dacht: hongerpaniek, maar pakte haar op en meteen *snurk* Dus kennelijk nog niet uitgeslapen. En mijn teerbeminde was gisteravond weg, Caesar lag er als altijd om 19.30 in dus ik zat een paar uurtjes O+ Alleen O+ op de bank.

Aure c_/ (sorry, mijn slaapverhaal staat zo een beetje ‘ :6’) Sterkte vandaag en de komende tijd.

[ Bericht 17% gewijzigd door Jentin op 28-09-2018 06:42:34 ]
pi_182178528
Dat is genieten Jentin O+

Edit: haha no worries. Alleen maar fijn als je baby slaapt O+
  vrijdag 28 september 2018 @ 07:16:20 #209
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_182178794
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 20:14 schreef NicolasJoy het volgende:

@LAdyS:
Ai, schrikken! Klinkt zo groot, bijna 11 kilo en 80 cm. :P Nog ver weg hier. :P Kreeg je 't er een beetje soepel uit wel?

----

Hier afgelopen nacht geen klagen, voeding tegen 23u/3u/7u dacht ik. Heel netjes om de vier uur ongeveer. Vandaag ook druk geweest met luiers ruilen, SabSimplex in Duitsland gekocht.. Werk-werk-werk.. :P Ook het consultatiebureau op bezoek gehad vanochtend. Gekeken naar een andere inbakerdoek i.p.v. de puckababy (kunnen alles proberen toch..) De eerste slaap erna ging goed, nu wil ze niks, maar qua tijd is het ook dé tijd dat ze hier altijd wakker is. :P Verder over de voeding gehad, hoeveel flessen, hoeveel erin, hoe vaak.. Maar we moeten in elk geval echt nog niet meer dan de 135 cc geven in één keer, ook al blijft ze hongersignalen geven. Dan worden de krampjes nog erger. De verpleegkundige is hier bijna een uur geweest, zag het einde van de voeding (en de honger), de krampjes erna, het niet in willen slapen.. Dus ze weten nu wel precies waar we het over hebben. Qua voeding nu maar 50/50 standaard en forte. Kijken of dat het slapen makkelijker gaat maken. Nu is mevrouw weer ontroostbaar, dus we wisselen haar maar continu af tussen ons om het behapbaar te maken. Wat we ook doen, langer dan 1-2 minuten zonder snikken doet ze niet.

Viel trouwens de verpleegkundige wel op dat ze bijna continu gebalde vuistjes heeft. Ook echt niet los te krijgen. Dus zij hoopt dat de chiropractor daar resultaat mee kan boeken. Afwachten of dit iets betekent zeg maar.
Ik trok hem uit de wagen en hield hem horizontaal met zijn gezichtje naar beneden, heb toen maar een beetje op zijn borst "geslagen" en toen zag ik die abrikoos eruit vallen gelukkig.

Heb je wel eens een draagdoek oid geprobeerd? (misschien wel hoor, maar ben een waardeloze bijlezer)
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
  vrijdag 28 september 2018 @ 07:22:49 #210
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_182178859
En Jentin, wat een heerlijke nacht!

Aure, koffie? c_/

Hier trouwens een zielig jongetje vanwege de inentingen gisteren. Koorts enzo. Gisteren wat onrustig, maar we hebben samen in het grote bed Mr Frank Visser doet uitspraak gekeken (kwaliteitstv inderdaad :@) en toen is hij lekker bij me in slaap gevallen O+
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_182178888
Ik lees hier vaker iets van 2, 3, 4. Nu weer 2, 3, 4, 2 oid. Gaat dat over uren wakker overdag tussen de slaapjes door?
Ik ben er echt totaal niet mee bezig hoe lang Mars wakker is tussendoor. Eerste helft van de dag zit er vaak ongeveer twee uur tussen denk ik maar verder let ik daar niet op. Ik kijk vaak naar zijn oogjes en als ik de signalen van vernoeidheid zie, leg ik hem in bed/kinderwagen/tula. En vaak is hij vanaf eind van de middag wel wakker totdat hij naar bed gaat rond 20.00 uur. Er is hier dus (nog) geen vast slaapritme overdag. Hij doet soms 3 dutjes, soms 5 kortere. Net hoe het uitkomt of hoe lang een vorig dutje heeft geduurd. Is dat erg?

Ik ging er eigenlijk vanuit dat dat vanzelf komt als Mars wat ouder wordt. :@
  vrijdag 28 september 2018 @ 07:33:43 #212
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_182178915
Zo deed ik het ook altijd, Malteser. Bij vermoeidheidssignalen naar bed brengen en niet naar bed brengen omdat het tijd is, zeg maar. Hij heeft ook nooit een vast slaapritme gehad :)
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_182178916
Mars is wat ouder dan Phi, Malteser, maar hier idem. Ik heb geen idee wat ze doet qua slaapjes, wel dat ze max 3 kwartier duren. Gister was ze vrijwel de hele dag wakker met alleen een paar dutjes aan de borst en een half uurtje in de box. In bed leggen probeer ik af en toe, lukt soms, soms niet. Bij Caesar heb ik daar zo hard om gestrest en nu laat ik ‘t maar gaan zolang ze vrolijk is (en zulke nachten maakt :+ ) Komt inderdaad vast vanzelf, die echte slaapjes op bed in iets van een ritme. Vwb dat 2-3-4 meen ik me wel te herinneren dat dat ook echt op oudere kindjes gericht is, overigens.
pi_182178944
Oeh LadyS, die abrikoos. :X

Aure, :O Ik zet net de Nespresso aan. Ook een bakkie?

Welkom aan Helsinki, wat een knapperd! Wat woog hij bij geboorte?

Wolken, een meet. Dat klinkt tof! Balen dat je alweer zoveel moet werken ivm zieken. Jullie hebben een eigen zaak toch?

Jentin, fijn toch die goede nacht. Hier ook. En dat is soms wel eens lastig voor anderen hier die geen goede nachten hebben maar ergens ook hoopvol misschien dat het ook nog beter kan worden.

Peace, masseren, warm houden, veel bij je zijn (in draagdoek/Tula) en ‘uitzitten’. Het is super sneu maar je kunt er helaas weinig aan doen. Foutje van moeder natuur, dat gebrek aan darmrijping bij baby’s.
pi_182179303
Als het werkt en goed gaat dan lijkt me dat toch prima, Malteser?

Ik die het en beetje er tussenin, ik kijk naar O, maar probeer hem ook niet langer dan twee uur wakker te laten zijn. Vanmorgen al mislukt, want hij wou om 5.30 de dag beginnen maar moest wachten tot ik de duutser en peuter de deur uit gebonjoured had om 8 uur voordat hij weer in bed kon. Daar liggen we nu allebei. Klote nacht.
pi_182179544
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 07:33 schreef LadyS het volgende:
Zo deed ik het ook altijd, Malteser. Bij vermoeidheidssignalen naar bed brengen en niet naar bed brengen omdat het tijd is, zeg maar. Hij heeft ook nooit een vast slaapritme gehad :)
Hier ook idd, als ik dat vaste ritme aanhield kreeg ik een hele boze baby als ze nog niet moe was. Ze heeft ongeveer wel dezelfde tijden dagelijks maar ik kijk echt wanneer ze gaat jengelen.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_182179622
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 08:15 schreef Jagärtrut het volgende:
Als het werkt en goed gaat dan lijkt me dat toch prima, Malteser?

Ik die het en beetje er tussenin, ik kijk naar O, maar probeer hem ook niet langer dan twee uur wakker te laten zijn. Vanmorgen al mislukt, want hij wou om 5.30 de dag beginnen maar moest wachten tot ik de duutser en peuter de deur uit gebonjoured had om 8 uur voordat hij weer in bed kon. Daar liggen we nu allebei. Klote nacht.
Ja, dat is misschien ook wel zo. Maar ik dacht juist dat het misschien beter is die discipline wel te hebben. Maar die ontbreekt hier dus. En Mars doet het er voorlopig goed op, dat is ook wel zo.
pi_182179680
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 07:33 schreef LadyS het volgende:
Zo deed ik het ook altijd, Malteser. Bij vermoeidheidssignalen naar bed brengen en niet naar bed brengen omdat het tijd is, zeg maar. Hij heeft ook nooit een vast slaapritme gehad :)
Ah oké. Bij Twix was er op een gegeven moment wel een soort van vast ritme. Maar ik weet dus niet meer vanaf wanneer.

quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 07:33 schreef Jentin het volgende:
Mars is wat ouder dan Phi, Malteser, maar hier idem. Ik heb geen idee wat ze doet qua slaapjes, wel dat ze max 3 kwartier duren. Gister was ze vrijwel de hele dag wakker met alleen een paar dutjes aan de borst en een half uurtje in de box. In bed leggen probeer ik af en toe, lukt soms, soms niet. Bij Caesar heb ik daar zo hard om gestrest en nu laat ik ‘t maar gaan zolang ze vrolijk is (en zulke nachten maakt :+ ) Komt inderdaad vast vanzelf, die echte slaapjes op bed in iets van een ritme. Vwb dat 2-3-4 meen ik me wel te herinneren dat dat ook echt op oudere kindjes gericht is, overigens.
Hier is de duur heel wisselend. Dinsdag leg ik hem in bed om 12.00 uur en is hij om 12.45 uur wakker (1 cyclus dus), gisteren leg ik hem om 11.40 uur in bed en tukt hij tot 15.10 uur. En ik heb daar geen last van, want zoiets als ‘eigen tijd’ is er toch niet als je al een peuter rond hebt lopen.
Maar dan is hij vervolgens wel wakker van 15.10 uur tot 20.00 uur. Tot niemands ergernis overigens. Want gewoon blij en gezellig en zulks. Maar dat klinkt weer zo lang voor een baby van 5 maanden.

Nou ja, hij is tevreden, wij zijn tevreden. Dus wat zeur ik eigenlijk?
  vrijdag 28 september 2018 @ 09:03:54 #219
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182179844
Ik houd de tijd wel in de gaten, maar ik kan ook wel goed voorspellen wanneer hij moe is aan zijn houding (ogen wrijven & gapen). Ik leg hem 2x sowieso na 2 uurtjes op bed & hij valt altijd met 5min in slaap.

En s'avonds hangt het er vanaf wanneer hij wakker is. Als hij om half 6 wakker is dan leg ik hem niet weer om half 8 op bed want dan moet hij nog een fles. Dus dan rek ik het een uurtje (door een badje of iets) tot de volgende fles & dan gaat hij de nacht in & slaapt klokje rond.

Dutjes zijn ook altijd wel zelfde qua lengte.
pi_182180143
Dat ik schrikken LadyS! Mijn moeder had dat vorige week maandag ook met n stukje fruit bij Casper. Ze heeft gelukkig kinderEHBO gehad maar ze was er helemaal ontdaan en verdrietig van (en nog steeds af en toe).

Aure c_/

Peace wat hierboven gezegd is, ik was blij met Sab Simplex maar volgens mij had ie ook gewoon niet zoveel krampjes.

Malteser lekker zo laten met slaapjes :Y

Leuk een meet! Ik hoop dat ik kan, heb eind oktober een paar dingen waar ik niet onderuit kan (mijn vader wordt 65 bijvoorbeeld :7)
pi_182180227
Hier letten we ook altijd op vermoeidheidssignalen.

Bij peuter resulteerde dat erin dat geen enkele dag hetzelfde was en ik nooit kon voorspellen wanneer ze wakker was. Baby is uit zichzelf al meer naar een schema gaan regelen en dat kan ik qua tijden nu wat beter voorspellen. Al leg ik haar nog steeds pas op bed wanneer ze zelf aangeeft moe te zijn (of na max 2-2,5 uur omdat ik weet dat ze het langer doorgaans niet trekt).

Met eten/flessen deden we hetzelfde. Als ze honger had kreeg ze iets, en anders kreeg ze sowieso wat als wij toch gingen eten. Werkt prima. :s)
pi_182180444
Welkom Helsinki wat een heerlijk kereltje. O+

Leuk Wolken, een volgende meet! w/

Wat sneu Peace. -O-
Banaan bracht heel veel tijd met zijn buikje over de arm door, hand tussen zijn beentjes. Vindt hij nou ook nog heerlijk, maar het gewicht is wat meer. :D

Aure drie keer in een nacht is ook best veel. :{w

Jentin lekker toch zo'n slaper. Lekker over posten. Ik ben er nooit jaloers op want alle rustige slapers zijn niet mijn O+ Banaan O+ .

LadyS balen dat hij last heeft van de entingen. Dat van die abrikoos zou mij ook kunnen gebeuren trouwens. :{

Malteser een ritme komt vanzelf en zonder ritme is het ook prima. :)
Als het lukt heb ik Banaan graag eerst twee, dan drie en dan vier uur wakker. Nou de ochtenddut standaard nog maar een half uur is lukt dat even niet meer.

Het nadeel vind ik dat ik hem dan een derde dut laat doen, maar ook die kort is. En dan gaat hij door die extra dut wel weer later naar bed voor zijn nachtslaap. Effectief slaapt hij dan dus minder door die extra dut.
Normaal gesproken doet hij dus twee dutjes, geeft hij heel veel slaapsignalen dan mag hij weleens een derde dut erbij.

Gisteravond sliep hij in ieder geval door zonder borst. Dat haalde hij wel in met nachtvoedingen maar mijn avond rust was heerlijk. w/
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_182180701
Wegens superslechte nachten probeer ik toevallig sinds deze week 2, 3 en 4 uur wakker aan te houden, al is het in de praktijk altijd 2, 3, 3. En ik weet niet of het daaraan ligt maar onze nachten zijn een stuk beter met maar twee nachtvoedingen :)
Maar als het zonder zo'n ritme goed gaat, lekker mee doorgaan, toch?

15 keer Efteling, wauw! Misschien moet ik er ook eens heen met de oudste, die zal het ok geweldig vinden.

Jagär, dat je nu maar lang in bed mag liggen!

Aure, wat gaan jullie verbouwen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_182180858


[ Bericht 100% gewijzigd door Pannenkoekenmix op 28-09-2018 11:48:48 (Dubbel ) ]
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_182180987
Omgekeerde Fok!wet, Banaan slaapt al een uur. ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')