FOK!forum / Ouder(s) / Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat #188
Kirbwoensdag 19 september 2018 @ 09:48
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Er zijn weer onderzoeken geweest en wat ik tegenwoordig lees (vooral op Amerikaanse forums) dat aspirine toch niet de innesteling bevordert. Het zou, vooral als je het niet nodig hebt, juist voor problemen kunnen zorgen. (dat het vruchtje wordt afgestoten) Het wordt nog wel eens geprobeerd met dames die herhaalde miskramen hebben gehad, maar voor het innestelen raad ik je het toch echt af. Ben echt niet bang om iets te proberen hoor, maar je wilt ook niet, dat als het net lukt, het door aspirine mis zou gaan. Ik heb het in ieder geval nooit geprobeerd en anders even aan je arts vragen als je het toch wilt proberen.

Agnus castus is een kruid die je eisprong eerder kan laten komen, maar dan zou je daar wel op de eerste dag van je menstruatie mee moeten beginnen. Begin je halverwege, kun je je cyclus behoorlijk in de war schoppen. Ik was het wachten op een nieuwe ronde de laatste keer zo zat dat ik met dat kruid begon, en ipv een eisprong op dag 16 (wat normaal is voor mij) kreeg ik hem op dag 12 (nog nooit zo vroeg gehad) Dat is wel de cyclus dat ik ben zwanger geraakt trouwens...Het zit wel in de Etos zwanger worden-pilen, maar de dosering is te laag. Als je het wil gaan gebruiken laat ff weten, dan zoek ik de juiste dosering nog even op. Je kunt het kopen bij de Tuinen, het is wel prijzig en je moet behoorlijk wat van die pillen gebruiken. Maar nogmaals, niet later dan de eerste dag van je menstruatie-als je je hier niet aan houdt heb je kans dat je eisprong uitblijft! Of veel later komt. Denk dus goed na of je hier mee wilt beginnen. En stoppen op de dag van de eisprong!! (kan het vruchtje uitdrijven)

Verder schijnt ananas heel goed te helpen bij de innesteling. Ze lagen net weer in de winkel toen ik de cryo deed. Heerlijk! Dus na de dag van de TP, en dag n en twee erna, een hele ananas eten als je dat op kan. Dus drie in totaal. Vind je ananas niet lekker, kun je ook pillen halen, de stof waar het om gaat heet Bromelain. Kun je denk ik bestellen op internet.

Als je het nog aan kunt al die pillen: Tarwekiemolie pillen bevordert ook de doorbloeding voor de baarmoeder. Je kunt een supergoedkoop potje bij Kruidvat halen, (7 euro geloof ik voor 100 pillen) zit genoeg in voor een aantal cyclussen. Je begint hiermee op de dag van je TP. Je moet er drie verdeeld over de dag nemen, en omdat ik drie keer per dag progesteron gebruikte legde ik ze er gewoon naast, dan wist ik dat ik die ook meteen moest nemen. Alleen niet verwisselen haha! Vitamine E werkt ongeveer hetzelfde, voor de doorbloeding, dat nam ik er (ntje per dag) gewoon bij, zie onder.

Verder geven ze de dames in Amerika valium vlak voor de TP, zodat de baarmoeder relaxt en het vruchtje niet afstoot. Nou krijgen wij dat niet hier in NL, maar ik nam twee grote Valeriaan pillen een halfuur voor de TP om mijn lijf en dus baarmoeder te relaxen. Ik heb dit zelf bedacht hoor, weet niet of het werkt, maar leek me logisch.

Vanaf de TP je voeten blijven warm houden (kruikjes, uggs, sokken) sowieso tot aan NOD. Warme voeten=warme baarmoeder, dus beter om in te nestelen. Veel water drinken en de dag van TP en de dag erna rust houden. Lachfilmpjes kijken, lekker op bed. 2e dag na TP weer rustig huishoudelijk werk doen, of wandelen-ook goed voor de doorbloeding.

Ik heb natuurlijk ook nog dat acupunctuur schema gedaan (op de dag van tp en drie dagen erna) als je daar nog info over wilt stuur ik je de link. Sorry voor de vele info, misschien maak ik je helemaal gek, maar zo heb ik het gedaan...en het is toch een keer gelukt. Natuurlijk ook een kwestie van geluk n een goed embryo, maar maak het maar zo fijn mogelijk voor je embryootje als dat kan!

Verder slikte ik ook die Etos (zwanger worden) pillen, en dan nog wat extra dingen als C, E, D en B. Meer voor algehele gezondheid. Al is D belangrijk voor de hormonenhuishouding en Bcomplex voor het baarmoederslijm (en dat houdt weer verband met het baarmoederbedje wat goed moet zijn voor de innesteling)

Maar laat je niet gek maken, ga iig voor de ananas, tarwekiemolie, warme voeten en rust na de tp....dan ben je al een heel eind!
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Ronderotonde
SPOILER
Ik (1986) en man (1981), actief met kinderwens sinds augustus 2014. Zwangerschap blijft uit, maar uit onderzoeken komt geen oorzaak naar voren. Sinds juni 2017 bezig met IUI-traject. Tweede inseminatie leidt tot zwangerschap, maar stopt al vroeg en eindigt met miskraam. In 2018 verder met IUI-traject.
MaJo
SPOILER
In augustus 2014 de nuvaring aan de wilgen gehangen en via veel tegenslagen erachter gekomen dat het zaad van manlief dusdanig slecht is dat we alleen via ICSI zwanger kunnen raken. De eerste poging met terugplaatsingen zit erop waaruit 1 miskraam volgde. Daarna spontaan zwanger geworden maar dit bleek een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. In november 2018 gaan we voor de tweede poging.
Bottoms_up
SPOILER
Bezig sinds september 2014. Alles na een jaar onderzocht en niks afwijkends gevonden. In september 2016 met iui begonnen waarbij de zaadkwaliteit na opwerken erg tegenviel. Na 2 pogingen doorgegaan voor ivf. Daar in 2017 ook al twee pogingen van gehad. Telkens 1 terugplaatsing en geen cryo's. We zijn hierna overgeschakeld naar een ander ziekenhuis en de derde poging begonnen. We krijgen een ander protocol en nu zal er ICSI gedaan worden. We zijn allebei 35.
Barreltje
SPOILER
Wij: hij : 45 ik 38. na een traject van onderzoeken incl kijkoperatie --> vijandig BM slijm . In Mei 2016 begonnen met IUI. Na 6 IUI pogingen geen resultaat. In Mei 2017 de eerste IVF poging :20 eitjes, 2 embryo's. Geen plakker. in Okt 2017 2e ICSI poging, 19 eitjes, 1 Tp, geen cryo's de Tp blijft plakken, maar na 7 weken blijkt dat er geen hartje klopt; 3e poging in mei uitgesteld omdat schildklier waardes minder "favourable" zijn.. schildklier medicijnen voorgeschreven gekregen.. in juli 3e poging ondernomen: 8 eitjes , 6 embryo's.. 1e TP 2 embryo's terug geplaatst, (+3 cryos) blijven niet plakken + te lage schildklier waardes..in november 2e TP van 2 embryo's
Gaddle
SPOILER
Sinds 2008 gestopt met de pil. 3 miskramen
doorverwezen Radboud in Nijmegen. Mijn man onvruchtbaar is (geworden). tese gehad. Eind januari 2015 begonnen 1e KID behandeling.
In mei pcos geconstateerd.behandeling provera en (150 )clomid combinatie. Juli 2016 mijn dochtertje geboren.
Heden: juli 2018 1e kid behandeling (150 clomid, prik voor eisprong) - 21 augusutus buitbaarmoedelijke zwangerschap weggehaald. september wordt de 2de poging.
Whoopje
SPOILER
Kinderwens sinds 2011, 2013 werden we doorverwezen naar het zh ivm lange cyclus en vermoedelijk daardoor geen ei-sprong. Daar bleek dat ik pcos heb. Vervolgens 2 jaar clomid geslikt en na 3 miskramen verder onderzoek gehad om te bepalen waardoor die miskramen komen. Dat bleek door stollingsproblemen te komen. In december 4e miskraam gehad na een spontane zwangerschap. Inmiddels zijn de stollingsproblemen opgelost en ben ik in april 2016 begonnen met spuiten met Gonal F. Dec. '16 na nog 3 miskramen uit 4 IUI pogingen besloten om het IVF traject in te gaan.
deadly_kiss
SPOILER
bezig sinds dec 2013 momenteel op pauze.

BobbyMcGee
SPOILER
Na al een lange tijd een kinderwens gehad te hebben, ben ik in april 2015 gestopt met de pil. In februari 2016 is er PCOS geconstateerd, en een maand later een semenanalyse die zeer slecht uitviel. Na drie maanden een tweede semenanalyse met iets beter resultaat. Begonnen met IUI, na drie pogingen geen resultaat en afnemende zaadkwaliteit daarmee bestopt. In januari 2018 begonnen met de eerste IVF ICSI poging. Deze duurde zeer lang, groei van de eiblaasjes kwam langzaam op gang. Uiteindelijk n embryo teruggeplaatst, maar geen zwangerschap. In september 2018 begonnen met de tweede poging.
Kirb
SPOILER
Februari 2016 pil uitgewerkt. In september 2017 naar de gynaecoloog, na wat testjes bleek bij mij alles redelijk in orde (alleen korte luteale fase), zaad van vriend bleek niet goed. 6 IUI's mislukt. ICSI 1 mislukt (5 eicellen, 4 bevruchtingen, 1 tp en helaas geen cryo's). Nu in de wacht voor ICSI poging 2
B.ertha
SPOILER
Sinds januari aan het proberen zwanger te raken. In september is bij mij PCOS vastgesteld, weliswaar met redelijk regelmatige cyclus maar waarschijnlijk geen eisprong. Zaad van mijn vriend is gelukkig goed. In november begonnen met clomid. Ik ben 28, vriend 36
Cygne
SPOILER
Juli 2013 gestopt met de pil. Miskraam 1 en 2 volgden in februari en augustus 2014. Daarna is na genetisch onderzoek een gebalanceerde translocatie vastgesteld. In overleg met geneticus besloten zelf nog even te proberen. Daarop volgden miskraam 3 in januari 2015 en een bbz in april 2015 waarbij ik een van mijn eileiders verloor. Daarna is zelf zwanger worden niet meer gelukt. Toen toch besloten icsi met pgd (embryoselectie) te proberen. Daarmee gestart in mei 2016. 3 embryo's waarvan een gezond. Die werd teruggeplaatst en Maart 2017 werd zoon 'Wolfje' geboren. Nu bezig met opstarten traject voor een tweede kindje.
AN.
SPOILER
Dec 2014: Stappen gezet om m’n schildklier zo optimaal mogelijk ingesteld te krijgen (werkt te traag)
Juni 2015: Gestopt met pil.
Kreeg steeds langere cyclussen en endocrinoloog teste al eens wat hormonwaarden mee met bloedafname. Inmiddels had ik een cyclus van over de 100 dagen en stuurde ze me door naar de gyn.
Apr 2016: Diagnose PCOS. Zaad in orde verder. Ik aan de clomid.
Feb 2017: HSG gehad.
Mrt 2017: Zwanger -> miskraam met ongeveer 5,5 week.
Mei 2017: Zwanger -> wederom een miskraam met 5 weken.
Jan 2018: 2e HSG aansluitend nog 3 maanden clomid, dan over op andere hormonen.
Ereshkigal
SPOILER
Pcos geconstateerd in 2011
Start clomid zonder resultaat. Hormonen gaan spuiten met in augustus 2012 resultaat zwanger van een zoon Hobbel. Na een hobbelige zwangerschap en een zeer spannend eind was hij daar eindelijk.
In september 2014 weer opnieuw gestart met hormonen spuiten oktober 2015 kijk operatie gehad en kort daarna iui gestart. 2e x was het raak!
En precies 2 jaar naardat wij gestart waren werd onze 2e zoon Frotje geboren.
Nooit meer dit traject in zei ik tegen de gynaecoloog tijdens de nacontrole maar ook geen hormonen meer in mn lijf een 3e zwangerschap zou een kadootje zijn.

Onze mannen zijn inmiddels bijna 5 en anderhalf en toch ging het weer kriebelen. Na lang nadenken (we hebben t toch goed met zn 4e? Vorige week knoop doorgehakt we gaan voor onze kers op de taart!

16 februari staat de eerste afspraak en kunnen we hopelijk snel van start
douche-eendje
SPOILER
Wij (allebei 30), sinds augustus 2017 gestopt met pil. In 2012 heb ik al diagnose PCOS gekregen, maar dit was alleen te zien op de linker eierstok. Wegens toenemende klachten doorverwezen, nu een volledig pcos-beeld. In Mei gestart met clomid.
-------------------------------------------------------------

Belangrijke data

In het vorige topic uitgezwaaid:

[ Bericht 0% gewijzigd door MaJo op 30-09-2018 00:44:42 ]
Kirbwoensdag 19 september 2018 @ 09:49
Kan ik nog iets aanpassen in de OP? Evt. nog belangrijke data? Dm/quote maar :)
Barreltjewoensdag 19 september 2018 @ 10:33
Kirb, kan je mijn spoiler updaten:
SPOILER
Wij: hij : 45 ik 38. na een traject van onderzoeken incl kijkoperatie --> vijandig BM slijm . In Mei 2016 begonnen met IUI. Na 6 IUI pogingen geen resultaat. In Mei 2017 de eerste IVF poging :20 eitjes, 2 embryo's. Geen plakker. in Okt 2017 2e ICSI poging, 19 eitjes, 1 Tp, geen cryo's de Tp blijft plakken, maar na 7 weken blijkt dat er geen hartje klopt; 3e poging in mei uitgesteld omdat schildklier waardes minder "favourable" zijn.. schildklier medicijnen voorgeschreven gekregen.. in juli 3e poging ondernomen: 8 eitjes , 6 embryo's.. 1e TP 2 embryo's terug geplaatst, (+3 cryos) blijven niet plakken + te lage schildklier waardes..in november 2e TP van 2 embryo's
Bamboobubwoensdag 19 september 2018 @ 11:23
@kirb: nee, bij onze dochter ging het ook niet van een leien dakje helaas, maar toen heb ik geen miskramen gehad, het ging vlak na de 20 weken echo bijna mis (ga hierbij liever niet in op details ivm herkenning)

De behandeling is nu dus ook de hele zwangerschap, omdat alle ‘symptomen’ van toen en nu konden worden teruggebracht naar een storing in de progesteronaanmaak (uit onderzoek bleek ik ook maar een lf van 7 dagen te hebben en prikte ik op 5 dpo maar een waarde van 8). Ik krijg daarom de eerste 12 weken utrogestan, daarna een cerclage en vanaf 16 weken elke week een prolutoninjectie.
B.erthawoensdag 19 september 2018 @ 12:37
Als ik het goed begrijp, lukt het dus wel om vanzelf zwanger te worden maar heb je te weinig progesteron om zwanger te blijven? Dat klinkt wel als iets wat relatief eenvoudig te behandelen is :)

Wat is een cerclage?
Stroopwafelmeisjewoensdag 19 september 2018 @ 13:37
Kirb:
SPOILER
Beetje vaag verhaal, maar ik weet de details niet meer. Maar misschien kun je er naar vragen morgen? Wat ik me herinner/hoe ik het me herinner: de eerste dagen 'leeft' het embryo van de eicel, daarna van het zaad. Als de embryo's allemaal ongeveer tegelijk stoppen met delen, kan dat een indicatie zijn van de kwaliteit van ei/zaad. Of dat nog verschil kan maken als je als ICSI doet, weet ik niet, maar misschien heb je hier iets aan.

Verder: ben je bekend met het boek 'Innesteling' van Rika Lukac? Die richt zich op vrouwen/stellen die moeilijk zwanger worden, vooral met voeding, supplementen en yoga. Het moet je ding zijn, want volgens mij is er voor het meeste helemaal geen wetenschappelijk bewijs en voor de rest is het ver gezocht, maar ik lees er veel vrouwen over die er heel tevreden over zijn en zweren dat daardoor hun opbrengst/kwaliteit beter is geworden.
Barreltjewoensdag 19 september 2018 @ 14:24
Over dat boek is mijn acupuncturiste dan weer niet te spreken.. iig niet over de voedingsadviezen.. :P ik ben nu op haar aanbeveling een boek over 5 elementen voeding aan het lezen..

Maarr.. Ik heb dat boek idd wel aan mijn zusje gegeven om eens te lezen.. ik neem er uit mee om iedere dag onder de douche tegen mijn lichaam te zeggen dat het er klaar voor is.. om een baby te ontvangen...

Goed zweverig ook wel en idd je moet er van houden.. maar ach... baat het niet..
Kirbwoensdag 19 september 2018 @ 14:41
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 13:37 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Kirb:
SPOILER
Beetje vaag verhaal, maar ik weet de details niet meer. Maar misschien kun je er naar vragen morgen? Wat ik me herinner/hoe ik het me herinner: de eerste dagen 'leeft' het embryo van de eicel, daarna van het zaad. Als de embryo's allemaal ongeveer tegelijk stoppen met delen, kan dat een indicatie zijn van de kwaliteit van ei/zaad. Of dat nog verschil kan maken als je als ICSI doet, weet ik niet, maar misschien heb je hier iets aan.

Verder: ben je bekend met het boek 'Innesteling' van Rika Lukac? Die richt zich op vrouwen/stellen die moeilijk zwanger worden, vooral met voeding, supplementen en yoga. Het moet je ding zijn, want volgens mij is er voor het meeste helemaal geen wetenschappelijk bewijs en voor de rest is het ver gezocht, maar ik lees er veel vrouwen over die er heel tevreden over zijn en zweren dat daardoor hun opbrengst/kwaliteit beter is geworden.
Bedankt O+, ik zal er eens naar kijken (edit: en navragen morgen idd) Ben van mezelf helemaal niet "zweverig" ingesteld. Ik geloof niet in acupunctuur e.d. maar wat barreltje ook zegt, in dit geval is een boek lezen gevalletje baat het niet..
SPOILER
En ondanks dat ik geen zweverig type ben, vraag ik me soms toch af of een extreem negatieve mindset wel invloed kan hebben. Ik sta normaal cht heel positief in het leven, af en toe zelfs te optimistisch :P. Maar als het dan op zwangerschap/kindje onderwerp aankomt ben ik ineens zo extreem pessimistisch. Z ervan overtuigd dat het ons niet gaat lukken ;(. Soms vraag ik me af of dat invloed heeft op de behandelingen.

We hebben samen wel besloten om ondersteuning aan te vragen dmv een maatschappelijk werker. Ook om te kijken of we hier iets mee kunnen, en de wachtweken wat beter door te komen.
Stroopwafelmeisjewoensdag 19 september 2018 @ 15:19
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 14:41 schreef Kirb het volgende:

[..]

Bedankt O+, ik zal er eens naar kijken (edit: en navragen morgen idd) Ben van mezelf helemaal niet "zweverig" ingesteld. Ik geloof niet in acupunctuur e.d. maar wat barreltje ook zegt, in dit geval is een boek lezen gevalletje baat het niet..
SPOILER
En ondanks dat ik geen zweverig type ben, vraag ik me soms toch af of een extreem negatieve mindset wel invloed kan hebben. Ik sta normaal cht heel positief in het leven, af en toe zelfs te optimistisch :P. Maar als het dan op zwangerschap/kindje onderwerp aankomt ben ik ineens zo extreem pessimistisch. Z ervan overtuigd dat het ons niet gaat lukken ;(. Soms vraag ik me af of dat invloed heeft op de behandelingen.

We hebben samen wel besloten om ondersteuning aan te vragen dmv een maatschappelijk werker. Ook om te kijken of we hier iets mee kunnen, en de wachtweken wat beter door te komen.
:*

Ik ben zelf ook niet zo zweverig en heb er uit gehaald wat voor mij een acceptabele aanpassing was. Dus kijken naar betere vitamines ipv de goedkoopste, geen koemelkproducten (behalve kaas, want kaas O+ ), meer havermout. Ik denk dat het ook meer ging om het idee dat je iets deed (in een situatie waar je je toch behoorlijk machteloos voelt) dan dat het echt werkte - bij mij tenminste.

SPOILER
De yoga-oefeningen heb ik misschien 2x gedaan, maar daarin moest je inderdaad ook visualiseren hoe het is om de droom werkelijkheid te zien worden. Dus jezelf voor je zien met een kindje. En ik denk dat het voor de daadwerkelijke innesteling geen donder uit maakt, maar misschien wel hoe je de wachtweken door komt. Hopelijk kan de maatschappelijk werker jullie helpen :*
Als je een specifiek stukje zoekt uit het boek kan ik wel een foto maken, kun je zien of het wat voor je is voor je het hele boek koopt. Het boek waar Barreltje het over heeft ken ik niet.
Bamboobubwoensdag 19 september 2018 @ 19:02
@Bertha: klopt, het is het zwanger blijven ja. Helaas is er niet met zekerheid te zeggen dat het ook echt een progesteronprobleem is omdat progesteronwaardes voor iedereen anders zijn, dus het blijft een spannende gok.
Een cerclage is een soort bandje dat preventief (onder algehele narcose) om de baarmoedermond wordt geplaatst om vroeggeboorte te voorkomen. De risico’s zijn met 12 weken nog niet zo groot, maar ze kunnen tijdens de operatie de vliezen raken, het bandje kan afgestoten worden en het plaatsen kan ween veroorzaken. Al met al best spannend dus..

Wb ‘zweverige’ dingen merk ik trouwens dat ik gedurende het proces steeds meer open ben gaan staan voor dat soort dingen, inderdaad ‘baat t niet dan schaadt t niet’. Het is zo’n oergevoel, een kinderwens, daar wil je vanalles wel voor proberen, tenminste, dat heb ik dan..

Kirb, succes morgen met het evaluatiegesprek!
Bottoms_upwoensdag 19 september 2018 @ 20:05
Welkom bamboobub, wat frustrerend als het zo vaak misgaat. Hopelijk kunnen ze jullie helpen.

Succes morgen met het gesprek, Kirb!

Mijn tekstje zou ook aangepast moeten worden. Eens kijken morgen want vandaag een hele dag op de bank gelegen: buikgriep. Goede timing weer ;(
B.erthadonderdag 20 september 2018 @ 09:28
tenor.gif?itemid=7454002

Voor iedereen die het nodig heeft :)
June.donderdag 20 september 2018 @ 09:51
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 09:28 schreef B.ertha het volgende:
[ afbeelding ]

Voor iedereen die het nodig heeft :)
:*
Kirbvrijdag 21 september 2018 @ 11:17
Ik ga even een verslagje doen van ons gesprek (evaluatie) doen. Het was wederom slecht nieuws helaas.

SPOILER
Alles is niet naar verwachting verlopen in onze eerste poging. Ik zal proberen het een beetje samen te vatten; Uit het aantal follikels wat ze aangeprikt hadden zijn te weinig eicellen gekomen. 10 follikels -> 5 eicellen. Uiteindelijk zijn hier 4 embryo's uit ontstaan. Het embryo wat het beste was is teruggeplaatst. Helaas bleek deze van matige kwaliteit ("een 7tje" als cijfer op schaal van 1 tot 10), de andere 3 waren slecht van kwaliteit. Eigenlijk was toen al duidelijk dat ze het niet zouden halen zegmaar.

De oorzaak hiervan ligt in 90% van de gevallen aan de kwaliteit van de eicellen. Mijn eicellen zijn dus ook niet helemaal goed. Waar we dachten een oplossing te hebben met ICSI voor de slechte zaadkwaliteit, blijkt er nu dus nog een issue bij te zijn gekomen. Klap in ons gezicht dus.. We gaan nu nog 1 poging doen met Menopur 225 iE (even vol gas, volgens onze arts). In heel sommige gevallen kan menopur de kwaliteit van eicelletjes iets verbeteren, maar we moeten geen wonderen verwachten.
Dus even onszelf herpakken, proberen vol moed nog een poging te doen, en onze opties verkennen als dit niet werkt.
B.erthavrijdag 21 september 2018 @ 11:21
Godverdomme Kirb -O- wat een tegenslag :'(
Vwb de lege follikels, hadden ze daar nog iets over te zeggen? Zegt empty follicle syndrome jou iets?
Bamboobubvrijdag 21 september 2018 @ 11:41
He bah, Kirb, wat een rotnieuws.. hebben ze het al over andere opties gehad of wachten ze nu deze poging af?
Bottoms_upvrijdag 21 september 2018 @ 11:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:17 schreef Kirb het volgende:
Ik ga even een verslagje doen van ons gesprek (evaluatie) doen. Het was wederom slecht nieuws helaas.

SPOILER
Alles is niet naar verwachting verlopen in onze eerste poging. Ik zal proberen het een beetje samen te vatten; Uit het aantal follikels wat ze aangeprikt hadden zijn te weinig eicellen gekomen. 10 follikels -> 5 eicellen. Uiteindelijk zijn hier 4 embryo's uit ontstaan. Het embryo wat het beste was is teruggeplaatst. Helaas bleek deze van matige kwaliteit ("een 7tje" als cijfer op schaal van 1 tot 10), de andere 3 waren slecht van kwaliteit. Eigenlijk was toen al duidelijk dat ze het niet zouden halen zegmaar.

De oorzaak hiervan ligt in 90% van de gevallen aan de kwaliteit van de eicellen. Mijn eicellen zijn dus ook niet helemaal goed. Waar we dachten een oplossing te hebben met ICSI voor de slechte zaadkwaliteit, blijkt er nu dus nog een issue bij te zijn gekomen. Klap in ons gezicht dus.. We gaan nu nog 1 poging doen met Menopur 225 iE (even vol gas, volgens onze arts). In heel sommige gevallen kan menopur de kwaliteit van eicelletjes iets verbeteren, maar we moeten geen wonderen verwachten.
Dus even onszelf herpakken, proberen vol moed nog een poging te doen, en onze opties verkennen als dit niet werkt.
Kirb, ik vind het wel heel stellig gezegd door de arts dat jouw eicellen sowieso niet goed zouden zijn. Wij hebben 2 zo'n pogingen gehad, daarna met twee verschillende gynaecologen in 2 verschillende ziekenhuizen gaan praten, en niemand heeft dit tegen ons gezegd. Wel dat onze embryo's niet mooi waren, maar nooit dat ik geen of weinig kans meer had.
Als ik me niet vergis had Barrel met een ander protocol ook een heel groot verschil in kwaliteit. Als de eicellen niet goed rijpen, dan is de kwaliteit ook niet goed. En dan krijg je vaak ook 'lege' follikels (die zijn niet echt leeg, maar als de eicel niet rijp is komt hij niet mee want hij hangt nog vast in het follikel).

Sorry voor de lap tekst maar dit komt bij mij ook even binnen. Ik ben nu bezig met een poging met menopur om hopelijk de kwaliteit wat op te krikken. Ik vind het dan moeilijk om te lezen dat er weinig hoop is. Mij hebben ze gezegd dat ik wat moeilijk te stimuleren ben maar nooit dat het quasi hopeloos is...
Bottoms_upvrijdag 21 september 2018 @ 11:57
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 09:49 schreef Kirb het volgende:
Kan ik nog iets aanpassen in de OP? Evt. nog belangrijke data? Dm/quote maar :)
Zou je mijn tekstje in de OP ook kunnen aanpassen als dat nog kan?

SPOILER
Bezig sinds september 2014. Alles na een jaar onderzocht en niks afwijkends gevonden. In september 2016 met iui begonnen waarbij de zaadkwaliteit na opwerken erg tegenviel. Na 2 pogingen doorgegaan voor ivf. Daar in 2017 ook al twee pogingen van gehad. Telkens 1 terugplaatsing en geen cryo's. We zijn hierna overgeschakeld naar een ander ziekenhuis en de derde poging begonnen. We krijgen een ander protocol en nu zal er ICSI gedaan worden. We zijn allebei 35.
June.vrijdag 21 september 2018 @ 12:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:17 schreef Kirb het volgende:
Ik ga even een verslagje doen van ons gesprek (evaluatie) doen. Het was wederom slecht nieuws helaas.

SPOILER
Alles is niet naar verwachting verlopen in onze eerste poging. Ik zal proberen het een beetje samen te vatten; Uit het aantal follikels wat ze aangeprikt hadden zijn te weinig eicellen gekomen. 10 follikels -> 5 eicellen. Uiteindelijk zijn hier 4 embryo's uit ontstaan. Het embryo wat het beste was is teruggeplaatst. Helaas bleek deze van matige kwaliteit ("een 7tje" als cijfer op schaal van 1 tot 10), de andere 3 waren slecht van kwaliteit. Eigenlijk was toen al duidelijk dat ze het niet zouden halen zegmaar.

De oorzaak hiervan ligt in 90% van de gevallen aan de kwaliteit van de eicellen. Mijn eicellen zijn dus ook niet helemaal goed. Waar we dachten een oplossing te hebben met ICSI voor de slechte zaadkwaliteit, blijkt er nu dus nog een issue bij te zijn gekomen. Klap in ons gezicht dus.. We gaan nu nog 1 poging doen met Menopur 225 iE (even vol gas, volgens onze arts). In heel sommige gevallen kan menopur de kwaliteit van eicelletjes iets verbeteren, maar we moeten geen wonderen verwachten.
Dus even onszelf herpakken, proberen vol moed nog een poging te doen, en onze opties verkennen als dit niet werkt.
Wat enorme domper, snap dat je nu moet herpakken en je opties wil afwegen. :* Het klinkt wel als een eerlijk gesprek waarbij de kaarten open op tafel zijn gegooid.
Mrs.Peelvrijdag 21 september 2018 @ 12:42
Kirb, wat ongelooflijk balen ;(

Om even beetje te relativeren: de tweede poging hadden we uiteindelijk 3 embryo's van matige kwaliteit. Ik werd toen zwanger van de verse terugplaatsing, wat helaas een vroege miskraam werd. De beide cryo's die ik had, zijn toen niet goed ontdooid. Bij de derde poging had ik ineens 4 of 5 embryo's van goede kwaliteit, toen was de verse TP de huidige zwangerschap. Het verschil tussen beide pogingen was de hoogte van de dosering menopur: de tweede keer iets hoger gestart. Hierdoor was ik ook sneller punctierijp. Misschien dat dat er wat mee te maken had, maar het blijft gissen soms.

Jullie evaluatie is natuurlijk een dikke domper, maar hopelijk ga je het nu niet somberder zien dan 'nodig' is.

:*
Kirbvrijdag 21 september 2018 @ 13:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:21 schreef B.ertha het volgende:
Godverdomme Kirb -O- wat een tegenslag :'(
Vwb de lege follikels, hadden ze daar nog iets over te zeggen? Zegt empty follicle syndrome jou iets?
Zegt me niets, ik zal er eens over gaan lezen. Er is verder niets gezegd over de lege follikels, alleen dat dit iets zegt over de toekomst.

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:52 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Kirb, ik vind het wel heel stellig gezegd door de arts dat jouw eicellen sowieso niet goed zouden zijn. Wij hebben 2 zo'n pogingen gehad, daarna met twee verschillende gynaecologen in 2 verschillende ziekenhuizen gaan praten, en niemand heeft dit tegen ons gezegd. Wel dat onze embryo's niet mooi waren, maar nooit dat ik geen of weinig kans meer had.
Als ik me niet vergis had Barrel met een ander protocol ook een heel groot verschil in kwaliteit. Als de eicellen niet goed rijpen, dan is de kwaliteit ook niet goed. En dan krijg je vaak ook 'lege' follikels (die zijn niet echt leeg, maar als de eicel niet rijp is komt hij niet mee want hij hangt nog vast in het follikel).

Sorry voor de lap tekst maar dit komt bij mij ook even binnen. Ik ben nu bezig met een poging met menopur om hopelijk de kwaliteit wat op te krikken. Ik vind het dan moeilijk om te lezen dat er weinig hoop is. Mij hebben ze gezegd dat ik wat moeilijk te stimuleren ben maar nooit dat het quasi hopeloos is...
Eerst een dikke :* voor jou, het is absoluut niet mijn bedoeling jou hier onzeker mee te maken. Jij moet vooral uitgaan van wat jouw artsen je verteld hebben.
Mijn arts heeft niet letterlijk gezegd dat we geen tot weinig kans hebben. Hij heeft wel aangegeven dat dit iets zegt over de toekomst. We moeten niet verwachten dat we nu opeens wel cryo's zullen krijgen en alleen maar topkwaliteit embryo's. Hij hoopt inderdaad dat de menopur iets met de kwaliteit doet, maar ik vind het ook eerlijk van hem dat we geen wonderen moeten verwachten. Misschien heb ik het nu ook iets te pessimistisch uitgeschreven, maar dit is nu wel hoe ik het gesprek ervaren heb. Sorry dat dit bij jou zo binnen komt ;(
Wat je zegt over onrijpe eitjes die in follikels blijven hangen wist ik niet. Dat zou wel iets verklaren bij mij. Van de 10 follikels waren er namelijk 4 te klein gebleven. Mogelijk hebben ze daarom ook maar 5 eitjes gevonden?

Ik probeer nu zelf ook wat dingen uit te zoeken maar je leest zoveel verschillende verhalen, theorien en ervaringen op internet dat ik het echt lastig vind.

Heb jij nog dingen zelf geprobeerd om kwaliteit van het een of ander te verbeteren? Welke dosis menopur gebruik jij?
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 12:42 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kirb, wat ongelooflijk balen ;(

Om even beetje te relativeren: de tweede poging hadden we uiteindelijk 3 embryo's van matige kwaliteit. Ik werd toen zwanger van de verse terugplaatsing, wat helaas een vroege miskraam werd. De beide cryo's die ik had, zijn toen niet goed ontdooid. Bij de derde poging had ik ineens 4 of 5 embryo's van goede kwaliteit, toen was de verse TP de huidige zwangerschap. Het verschil tussen beide pogingen was de hoogte van de dosering menopur: de tweede keer iets hoger gestart. Hierdoor was ik ook sneller punctierijp. Misschien dat dat er wat mee te maken had, maar het blijft gissen soms.

Jullie evaluatie is natuurlijk een dikke domper, maar hopelijk ga je het nu niet somberder zien dan 'nodig' is.

:*
Bedankt voor jouw ervaring. Het is gewoon zo gissen he, wat waar de oorzaak van kan zijn. Misschien dat ik dingen nu inderdaad iets te somber inzie. We krijgen hier gelukkig ook hulp voor.

He jongens het is echt niet mijn bedoeling geweest om een domper in dit topic te brengen. Misschien had ik het niet zo moeten uitschrijven.
Kirbvrijdag 21 september 2018 @ 13:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:57 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Zou je mijn tekstje in de OP ook kunnen aanpassen als dat nog kan?

SPOILER
Bezig sinds september 2014. Alles na een jaar onderzocht en niks afwijkends gevonden. In september 2016 met iui begonnen waarbij de zaadkwaliteit na opwerken erg tegenviel. Na 2 pogingen doorgegaan voor ivf. Daar in 2017 ook al twee pogingen van gehad. Telkens 1 terugplaatsing en geen cryo's. We zijn hierna overgeschakeld naar een ander ziekenhuis en de derde poging begonnen. We krijgen een ander protocol en nu zal er ICSI gedaan worden. We zijn allebei 35.
Ik kan de OP niet meer aanpassen. Misschien even een mod dm'en?
Mrs.Peelvrijdag 21 september 2018 @ 13:52
Kirb, hier mag en kan je juist al je zorgen kwijt! Blijf dat ook doen, het is een belangrijk onderdeel van het proces. Het hielp mij heel erg om de dingen op een rij te zetten, te laten bezinken en weer verder te gaan. Mensen hier begrijpen het gewoon echt.
Barreltjevrijdag 21 september 2018 @ 13:57
Ik vind het geen domper voor het topic hoor.. wel voor jullie ..
:*

Tegen ons werd ook gezegd dat het kan zijn dat de combi van ons nou eenmaal dit resultaat oplevert ..
Mede daardoor zoek ik het nu dan ook bij andere hoeken...
Arjavrijdag 21 september 2018 @ 19:47
Kirb wat een domper. Ik kreeg ooit een folder van mijn gyn over een voedingssupplement die de kwaliteit van eitjes en zaad zou kunnen verbeteren. Je moest er dan wel heel ruim van tevoren mee beginnen. Ik weet niet meer hoe het heet. Misschien iemand anders?
BobbyMcGeezaterdag 22 september 2018 @ 11:07
Kirb, gewoon blijven schrijven hoor. Fijn dat de arts duidelijk is over het traject. Wel erg confronterend voor jullie ;( Ik herken wel het n en ander van hoe je eerste poging is gegaan. Ik hoop dat er nu met meer eiblaasjes toch net wat meer embryo´s overblijven.

Deze poging is weer het andere uiterste dan de vorige :o Net de derde echo gehad (nu 11 dagen aan het stimuleren, met 178,5 eenheden Menopur) en er is een behoorlijk risico op overstimulatie. Ik heb rond de 25 eiblaasjes van meer dan 10mm. Er zijn er echter maar vijf groter dan 14mm.
Ik heb direct bloed moeten prikken en vanmiddag word ik gebeld of ik morgen terug moet komen of maandag.
Nouja.. afwachten maar. Ik hoop zo dat het net goed gaat en ik de combi heb van veel eitjes, n een terugplaatsing die doorgaat. Kans is nu namelijk dat ze de hele punctie niet doen (maar dat doen ze niet snel), f dat de punctie wel doorgaat maar alles ingevroren wordt en ik twee cycli later pas een terugplaatsing heb.
Mrs.Peelzaterdag 22 september 2018 @ 11:11
Jee Bobby, dat is weer de andere kant van het spectrum. Ik hoop dat de bloeduitslagen goed zijn en dat er geen overstimulatie ontstaat. Je wilt in dit traject toch niet ziek worden of risico lopen. :*
BobbyMcGeezaterdag 22 september 2018 @ 11:16
Nee, dat is niet de bedoeling. Het is goed dat artsen daarover beslissen want ik zou best wat risico´s willen lopen :@ :')
Mocht het wel doorgaan, dan vind ik jouw verhaal wel bemoedigend. De vorige keer duurde het zo lang dat ik ook het idee had dat dat de eicellen geen goed deed. Ik heb daar geen bewijs voor, maar het voelt wel prettiger dat het sneller gaat nu. Alleen zou het fijn zijn als niet l die kleine eiblaasjes mee gingen doen :+
BobbyMcGeezaterdag 22 september 2018 @ 11:23
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 09:49 schreef Kirb het volgende:
Kan ik nog iets aanpassen in de OP? Evt. nog belangrijke data? Dm/quote maar :)
Wil je mijn OP tekstje vervangen?

SPOILER
Na al een lange tijd een kinderwens gehad te hebben, ben ik in april 2015 gestopt met de pil. In februari 2016 is er PCOS geconstateerd, en een maand later een semenanalyse die zeer slecht uitviel. Na drie maanden een tweede semenanalyse met iets beter resultaat. Begonnen met IUI, na drie pogingen geen resultaat en afnemende zaadkwaliteit daarmee bestopt. In januari 2018 begonnen met de eerste IVF ICSI poging. Deze duurde zeer lang, groei van de eiblaasjes kwam langzaam op gang. Uiteindelijk n embryo teruggeplaatst, maar geen zwangerschap. In september 2018 begonnen met de tweede poging.
coccinellezaterdag 22 september 2018 @ 11:42
Kirb, wat een domper! Wat spoot jij de eerste ronde?

Ivm vroege menopauze van mijn moeder begon ik meteen met menopur. Niet een mega opbrengst (6 rijpe eicellen uit 12 follikels), maar wel 4 goede embryo's op dag 3 (1 eicel had het injecteren niet overleefd, en eentje was de bevruchting wel geslaagd maar niet gaan delen). Hopelijk haalt de menopur wat uit voor de kwaliteit! :*
Kirbzaterdag 22 september 2018 @ 13:17
Bobby :o da’s ook weer niet de bedoeling! Wat spoot jij in de vorige poging? Hopelijk geen overstimulatie. Maar wel herkenbaar dat het maar goed is dat artsen dit soort beslissingen nemen. Ik hoop dat het door kan gaan met een terugplaatsing!
Ik kan de OP niet meer aanpassen trouwens.. even een Mod dm’en?

Cocci de vorige poging spoot ik 150iE gonalF. We gaan nu dus aardig verhogen naar 225iE menopur. Hopelijk doet het wat het moet doen!
droomvrouwtjezaterdag 22 september 2018 @ 13:27
Hier ook menopur gehad. Alleen de eerste poging was bagger.
2e poging verse tp en 3 cryos (als ik mij niet vergis, ik merk dat er langzaam gaten ontstaan wat het ivf traject aan gaat)
En 3e poging 1 verse en 2 cryos
BobbyMcGeezaterdag 22 september 2018 @ 13:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:17 schreef Kirb het volgende:
Bobby :o da’s ook weer niet de bedoeling! Wat spoot jij in de vorige poging? Hopelijk geen overstimulatie. Maar wel herkenbaar dat het maar goed is dat artsen dit soort beslissingen nemen. Ik hoop dat het door kan gaan met een terugplaatsing!
Ik kan de OP niet meer aanpassen trouwens.. even een Mod dm’en?

Cocci de vorige poging spoot ik 150iE gonalF. We gaan nu dus aardig verhogen naar 225iE menopur. Hopelijk doet het wat het moet doen!
Ik begon de vorige keer met 75 eenheden, en dat is een aantal keren opgehoogd maar toen groeide er maar n eiblaasje door. Na herstart heb ik 17 dagen gestimuleerd, net zoals nu begonnen met 178,5 eenheden, maar na 7 dagen toen opgehoogd naar 225 eenheden. Het is dus onverwacht dat het nu ineens zo hard gaat met 178,5 eenheden. Maar het lijkt met PCOS wel alles of niets.. omdat al die kleine follikels al wel klaar liggen.

Ik ben net gebeld door de arts en mijn HCGwaarden zijn nog binnen de perken gelukkig. Ik heb maandag weer een echo en de arts vermoed nu dat de punctie sowieso door kan gaan. Of de terugplaatsing door kan gaan, dat hangt af van hoe het met mij gaat tijdens en na de punctie wat betreft overstimulatiesymptomen. Waarschijnlijk is de punctie woensdag.
Kirbzaterdag 22 september 2018 @ 14:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:27 schreef droomvrouwtje het volgende:
Hier ook menopur gehad. Alleen de eerste poging was bagger.
2e poging verse tp en 3 cryos (als ik mij niet vergis, ik merk dat er langzaam gaten ontstaan wat het ivf traject aan gaat)
En 3e poging 1 verse en 2 cryos
Weet je nog wat er mis ging in de eerste poging? Ik vind het lief dat je nog steeds meeleeft hier. Kan me voorstellen dat het moeilijk is.

Bobby wat goed dat je nog door mag. Worden even een paar heel spannende dagen kan ik me voorstellen. Zet ‘m op!

[ Bericht 0% gewijzigd door Kirb op 22-09-2018 15:27:18 ]
Barreltjezaterdag 22 september 2018 @ 15:11
Bobby spannend! Ik duim voor wat gematigdheid in je buik! ^O^
droomvrouwtjezaterdag 22 september 2018 @ 17:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:23 schreef Kirb het volgende:

[..]

Weet je nog wat er mis ging in de eerste poging? Ik vind het lief dat je nog steeds meeleeft hier. Kan me voorstellen dat het moeilijk is.

Bobby wat goed dat je nog door mag. Worden even een paar heel spannende dagen kan ik me voorstellen. Zet ‘m op!
Pure pech werd er gezegd. Ik had 4 eicellen, allemaal bevrucht, een matige kwaliteit die werd terug geplaatst, eentje die helemaal niet groeide en de overige 2 stopte voor het cryo proces en waren dus ook niet goed.
Ik heb nooit een grote opbrengst gehad. Maar alle andere pogingen was eigenlijk wel, dat wat aangeprikt werd, had een eicel en werd ook bevrucht. Er is toen eigenlijk niet veel aangepaste, geloof alleen iets met de eenheden van de menopur, maar niet veel..

Ik volgde geloof ik wel het lange protocol. Starten met de pil, daarna decapeptyl, na x dagen stoppen met pil. Controle echo en daarna starten met menopur.
MaJozaterdag 22 september 2018 @ 21:47
OP aangepast en mezelf ook toegevoegd :+ Nu even uitgebreid reageren op de rest.
MaJozaterdag 22 september 2018 @ 21:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 september 2018 19:12 schreef Arja het volgende:
Hm majo ik zou in jouw geval wel ook uitgebreid willen evalueren. Je hebt best veel kansen gehad en wat miskramen. En dan weer een bloeding van 14 dagen.
Bv ook je schildklierwaardes checken ook voor de tp?
Ik ga dat nu zeker vragen of ze ook eens naar mijn schildklierwaarden kunnen kijken. Er is een paar jaar geleden wel bloedonderzoek gedaan maar geen idee wat daar precies uit is gekomen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 09:32 schreef Kirb het volgende:

[..]

Snap dat je daar benieuwd naar bent! Heb je nou eventueel nog steeds kans op een spontane zwangerschap? Kan de eileider die je nu nog hebt misschien een keer “doorgespoten” worden o.i.d? Die was toch niet helemaal doorgankelijk?

Aww wat jammer June ;(. Wel fijn dat bij je vriend alles goed is. Gaan ze nu evt nog meer onderzoek doen of gewoon maar blijven proberen..?
Mijn linker eileider is niet goed doorgankelijk. Van de fertiliteitsarts begreep ik dat ze niet weten hoe dit komt en dat het ook niet zeker is dat het helemaal niet doorgankelijk is. De kans op een spontane zwangerschap lijkt in ieder geval erg klein. Doorspuiten doen ze helaas niet, zoals ik het begreep doen ze dat alleen wanneer ze je een extra "zetje" willen geven. Bij mij is het daarvoor helaas te slecht.

quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 11:16 schreef Bottoms_up het volgende:
Hoi allemaal :W

Na een heel lange pauze probeer ik hier weer aan te haken. Wij zijn net begonnen met de 3de ivf poging.
Nieuw ziekenhuis, nieuw protocol en een beetje nieuwe moed. Hoewel dat laatste op en neer gaat. Vrijdag al de eerste follikelmeting, ik ben benieuwd.

Jammergenoeg zie ik hier nog veel dezelfde namen :*

Kirb, fijn dat je toch sneller terecht kan. Heb even teruggelezen en jouw 1ste ivf lijkt een beetje op de mijne. Ik had toen ook echt nood aan een gesprek erover. Ik hoop dat ze je wat anders kunnen bieden (dat was bij ons niet zo en daardoor heb ik het gevoel dat onze 2de poging een verspilling was). Veel succes donderdag!
Welkom terug :* Ik hoop dat 3 keer scheepsrecht is in jullie geval!
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 17:11 schreef Bamboobub het volgende:
Welkom terug, Bottums-Up! Ik herken wel wat je schrijft over die pauze, maar ook wij willen er nu toch weer voor gaan.

Dus ik meld mij ook maar in dit topic: we hebben een dochter van 3 en zijn sinds januari 2017 bezig voor een 2e. In 2017 wel drie keer zwanger geweest, maar dat is ook drie keer misgegaan. Na onderzoek begin dit jaar wel een oorzaak gevonden, maar ik was eerst zo toe aan een pauze om bij te komen en weer even op andere dingen te kunnen focussen. Inmiddels klapperen mn eierstokken er flink op los maar vind ik t ook megaspannend om weer te beginnen! We zullen - als het ons nog eens gegund is - de hele zwangerschap onder toezicht blijven van het ziekenhuis. Mag ik hier meeposten?
Welkom hier! Wat klinkt jouw situatie ontzettend complex zeg. Ik hoop dat het ondanks alles toch gaat lukken om zwanger te blijven :*

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 11:17 schreef Kirb het volgende:
Ik ga even een verslagje doen van ons gesprek (evaluatie) doen. Het was wederom slecht nieuws helaas.

SPOILER
Alles is niet naar verwachting verlopen in onze eerste poging. Ik zal proberen het een beetje samen te vatten; Uit het aantal follikels wat ze aangeprikt hadden zijn te weinig eicellen gekomen. 10 follikels -> 5 eicellen. Uiteindelijk zijn hier 4 embryo's uit ontstaan. Het embryo wat het beste was is teruggeplaatst. Helaas bleek deze van matige kwaliteit ("een 7tje" als cijfer op schaal van 1 tot 10), de andere 3 waren slecht van kwaliteit. Eigenlijk was toen al duidelijk dat ze het niet zouden halen zegmaar.

De oorzaak hiervan ligt in 90% van de gevallen aan de kwaliteit van de eicellen. Mijn eicellen zijn dus ook niet helemaal goed. Waar we dachten een oplossing te hebben met ICSI voor de slechte zaadkwaliteit, blijkt er nu dus nog een issue bij te zijn gekomen. Klap in ons gezicht dus.. We gaan nu nog 1 poging doen met Menopur 225 iE (even vol gas, volgens onze arts). In heel sommige gevallen kan menopur de kwaliteit van eicelletjes iets verbeteren, maar we moeten geen wonderen verwachten.
Dus even onszelf herpakken, proberen vol moed nog een poging te doen, en onze opties verkennen als dit niet werkt.
He kirb het zit je ook niet mee h -O-
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 11:07 schreef BobbyMcGee het volgende:
Kirb, gewoon blijven schrijven hoor. Fijn dat de arts duidelijk is over het traject. Wel erg confronterend voor jullie ;( Ik herken wel het n en ander van hoe je eerste poging is gegaan. Ik hoop dat er nu met meer eiblaasjes toch net wat meer embryo´s overblijven.

Deze poging is weer het andere uiterste dan de vorige :o Net de derde echo gehad (nu 11 dagen aan het stimuleren, met 178,5 eenheden Menopur) en er is een behoorlijk risico op overstimulatie. Ik heb rond de 25 eiblaasjes van meer dan 10mm. Er zijn er echter maar vijf groter dan 14mm.
Ik heb direct bloed moeten prikken en vanmiddag word ik gebeld of ik morgen terug moet komen of maandag.
Nouja.. afwachten maar. Ik hoop zo dat het net goed gaat en ik de combi heb van veel eitjes, n een terugplaatsing die doorgaat. Kans is nu namelijk dat ze de hele punctie niet doen (maar dat doen ze niet snel), f dat de punctie wel doorgaat maar alles ingevroren wordt en ik twee cycli later pas een terugplaatsing heb.
Tip: rustig aan doen en heeeeel veel drinken. Ik zat destijds ook tegen overstimulatie aan maar gelukkig was het binnen de waarden en mocht ik weer naar huis. Voor de terugplaatsing moest ik bloedprikken om te kijken of de TP ook door kon gaan en dat was toen gelukkig het geval. Doe je het rustig aan?
Mrs.Peelzaterdag 22 september 2018 @ 21:57
Wat is de lijst in de OP weer lang :{ Het is fijn dat je kunt leunen op lotgenoten, maar nou, ik wou dat iedereen hier na enige tijd kon doorschuiven... Ik denk geregeld aan jullie, en lees over herkenbare situaties, teleurstellingen, keuzes en hoop. Knuffels voor hen die het nodig hebben :*
MaJozaterdag 22 september 2018 @ 21:58
En na mijn bijleestpost ook maar weer eens een update: deze week door onze arts gebeld en we mogen binnenkort weer beginnen *O* De punctie staat nu gepland op 20 november en op basis daarvan is er teruggerekend. 23 oktober mag ik beginnen met spuiten (wordt wel weer wennen!) en op 13 november eerste echo. Dat laatste vind ik wel een beetje gek, pas 1 week voor de punctie :? Mijn lichaam kennende kan het allemaal enorm lang duren. Ik vind het ook wel vreemd dat die punctiedatum al vaststaat, dat kan toch nog gaan wisselen? De datum staat trouwens vast omdat het bij mij onder narcose gaat gebeuren, er moet dus een OK beschikbaar zijn. Moet ook over 2 weken naar de narcotiseur.

Maar nu dus mijn menstruatie afwachten en aan de pil. En dan kunnen we weer beginnen O+ *O*
Mrs.Peelzaterdag 22 september 2018 @ 22:00
Go MaJo, spannend weer hoor! En dat prikken h, dat is wel een dingetje. Doe je het zelf?
B.erthazaterdag 22 september 2018 @ 22:07
Wat fijn dat jullie weer kunnen beginnen Majo! Waarom moet je onder narcose?
Ik vind het ook wel gek dat je nu al een datum hebt :?
MaJozaterdag 22 september 2018 @ 22:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:00 schreef Mrs.Peel het volgende:
Go MaJo, spannend weer hoor! En dat prikken h, dat is wel een dingetje. Doe je het zelf?
Ik prik alles zelf ja :Y Komt ook wel weer goed maar moet toch weer even een drempel over. Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden :o

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:07 schreef B.ertha het volgende:
Wat fijn dat jullie weer kunnen beginnen Majo! Waarom moet je onder narcose?
Ik vind het ook wel gek dat je nu al een datum hebt :?
Mijn punctie was dusdanig hels dat ze me dat niet meer aan willen doen, dus dat geeft al een stuk rust. Het idee dat ik dat ooit weer moet ondergaan leidt meteen tot een paniekaanval :X
MaJozaterdag 22 september 2018 @ 22:15
Trouwens wel benieuwd naar dat boek waar jullie het eerder over hadden. Ik sta best wel open voor "zweverige dingen", geloof best dat voeding en dergelijke van invloed kunnen zijn. In Indonesi zijn we ook naar een traditionele healer geweest die interessante dingen zei. Hij vertelde onder andere dat ik meer moet bewegen en minder koffie en cola moet drinken. En dat zonder dat ik hem iets verteld had, vond het wel bijzonder :)
MaJozaterdag 22 september 2018 @ 22:16
Hoe gaat het met jou B.ertha? Jullie hebben even pauze genomen toch?
B.erthazaterdag 22 september 2018 @ 22:38
[
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:13 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik prik alles zelf ja :Y Komt ook wel weer goed maar moet toch weer even een drempel over. Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden :o

[..]

Mijn punctie was dusdanig hels dat ze me dat niet meer aan willen doen, dus dat geeft al een stuk rust. Het idee dat ik dat ooit weer moet ondergaan leidt meteen tot een paniekaanval :X
:X dan snap ik het wel ja!
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:16 schreef MaJo het volgende:
Hoe gaat het met jou B.ertha? Jullie hebben even pauze genomen toch?
Ja, n maand. Woensdag naar het ziekenhuis voor prikinstructie want we gaan over op fsh. Wel nog zonder iui, ook al wil ik nog wel vragen waarom.
Dus ik zit te hopen dat ik niet vandaag of morgen ongesteld word maar maandag of dinsdag, want dan kan ik meteen door :D
douche-eendjezaterdag 22 september 2018 @ 22:59
Bamboobub, welkom hier en vooral succes :*

Kirb, wat een vervelend nieuws zeg... Kan er nog iets gedaan worden aan de kwaliteit van je eicellen of is het pech?

En Bobby, jeetje dat is wel een flinke overstimulatie zeg :o Hoe gaat het nu met je?

Bottoms_up, welkom terug :*

Majo, spannend! Is er nog iets veranderd in jullie behandeling na hetgeen wat de afgelopen tijd allemaal gebeurd is?

B.ertha, bij jou ook ontwikkelingen. Spannend, ik ben benieuwd wat de fsh bij jou voor effect gaat hebben :)

Barreltje, hoe gaat het bij jou?

Zo, ik ben weer een beetje bijgelezen. De afgelopen dagen heb ik een beetje onder mijn clomid-steen geleefd. We hebben er toch voor gekozen om het nog een ronde te doen, kijken hoe het gaat en we zijn wat beter voorbereid op de bijwerkingen. Daardoor is het nu ook wat beter te overzien: ik heb de dingen in huis die redelijk o.k. zijn aan eten&drinken, hou een beetje rekening met de dingen die ik wel/niet doe etc. Inmiddels cd10 en het gaat redelijk lekker deze keer.

En zullen we hier nou maar eens gewoon verdorie een streepjesregen gaan doen zonder andere gekke dingen? Die OP zit veel te vol :{ }:|
Barreltjezaterdag 22 september 2018 @ 23:07
:W

Alles gaat goed hier hoor! Lekker op vakantie en met andere dingen bezig.. vooral aan het inlezen over het dieet...

Al is het eigenijk niet zo handig om the handmaids tail te kijken... purrende babies.. mijn God! Nu wil ik er nog meer 1
Gaddlezondag 23 september 2018 @ 08:40
Ik heb nog niet echt bij gelezen, maar dan sta ik er nog niet eens in. Het is helaas echt een lang lijstje.
MaJozondag 23 september 2018 @ 11:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:38 schreef B.ertha het volgende:
[

[..]

:X dan snap ik het wel ja!

[..]

Ja, n maand. Woensdag naar het ziekenhuis voor prikinstructie want we gaan over op fsh. Wel nog zonder iui, ook al wil ik nog wel vragen waarom.
Dus ik zit te hopen dat ik niet vandaag of morgen ongesteld word maar maandag of dinsdag, want dan kan ik meteen door :D
Wordt het niet eens tijd dat jullie overgaan op IUI, jullie zijn al een jaar bezig toch? Ik hoop niet dat ze jullie te lang aan laten modderen, dat was toen bij ons wel het geval. Wat is fsh?

quote:
17s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:59 schreef douche-eendje het volgende:
Bamboobub, welkom hier en vooral succes :*

Kirb, wat een vervelend nieuws zeg... Kan er nog iets gedaan worden aan de kwaliteit van je eicellen of is het pech?

En Bobby, jeetje dat is wel een flinke overstimulatie zeg :o Hoe gaat het nu met je?

Bottoms_up, welkom terug :*

Majo, spannend! Is er nog iets veranderd in jullie behandeling na hetgeen wat de afgelopen tijd allemaal gebeurd is?

B.ertha, bij jou ook ontwikkelingen. Spannend, ik ben benieuwd wat de fsh bij jou voor effect gaat hebben :)

Barreltje, hoe gaat het bij jou?

Zo, ik ben weer een beetje bijgelezen. De afgelopen dagen heb ik een beetje onder mijn clomid-steen geleefd. We hebben er toch voor gekozen om het nog een ronde te doen, kijken hoe het gaat en we zijn wat beter voorbereid op de bijwerkingen. Daardoor is het nu ook wat beter te overzien: ik heb de dingen in huis die redelijk o.k. zijn aan eten&drinken, hou een beetje rekening met de dingen die ik wel/niet doe etc. Inmiddels cd10 en het gaat redelijk lekker deze keer.

En zullen we hier nou maar eens gewoon verdorie een streepjesregen gaan doen zonder andere gekke dingen? Die OP zit veel te vol :{ }:|
Volgens mij gaat de behandeling precies zo als de vorige keer, omdat de opbrengst en de kwaliteit van de embryo's wel goed was. Wel wil ik nog eens vragen of ze ooit naar mijn schildklierwaarden hebben gekeken :)

quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 08:40 schreef Gaddle het volgende:
Ik heb nog niet echt bij gelezen, maar dan sta ik er nog niet eens in. Het is helaas echt een lang lijstje.
Wil je ook in de OP? Dan zet ik je erin :) Ik vind het vooral confronterend dat veel meiden er al heel lang instaan, net zo lang als ik nu bezig ben (4 jaar). Het wordt inderdaad tijd dat er weer eens wat uitstroom is!

Hoe gaat het nu met jou? :*
B.erthazondag 23 september 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 11:53 schreef MaJo het volgende:

[..]

Wordt het niet eens tijd dat jullie overgaan op IUI, jullie zijn al een jaar bezig toch? Ik hoop niet dat ze jullie te lang aan laten modderen, dat was toen bij ons wel het geval. Wat is fsh?

Ja precies, daarom wil ik dat ook vragen. Want zo heb ik het wel altijd begrepen en nu is het toch weer ovulatie inductie. Fsh is een ander hormoon dat follikels doet groeien. Ff opgezocht, misschien herken je deze merknamen: Fostimon, Menopur, Gonal-F, Puregon.

Ik ben nu ongesteld dus ik hoop dat ik woensdag alsnog mag beginnen op dag 4.
MaJozondag 23 september 2018 @ 13:56
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 12:12 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Ja precies, daarom wil ik dat ook vragen. Want zo heb ik het wel altijd begrepen en nu is het toch weer ovulatie inductie. Fsh is een ander hormoon dat follikels doet groeien. Ff opgezocht, misschien herken je deze merknamen: Fostimon, Menopur, Gonal-F, Puregon.

Ik ben nu ongesteld dus ik hoop dat ik woensdag alsnog mag beginnen op dag 4.
Ah dat ken ik wel :Y Ik gebruik zelf Gonal F. Als ik het goed onthouden heb begin je altijd iets later met de Gonal F (of fsh dan) in je cyclus dus dan zou je op dag 4 nog wel kunnen beginnen. Maar pin me er niet op vast. Het is al een hele tijd geleden dat ik "alleen" Gonal F spoot zonder de cyclus plat te leggen met decapeptyl :)
B.erthazondag 23 september 2018 @ 15:14
Ik hoop het!
MaJozondag 23 september 2018 @ 18:14
Bobby ik heb je verhaal aangepast in de OP. Nog anderen die erin willen/iets aangepast willen hebben?

Ik zie dat whoopje er nog instaat, die heeft al een tijd niet gepost toch?
B.erthazondag 23 september 2018 @ 18:35
Er mogen ook wel weer wat data in de OP!

Ik zit nu Hoe bevalt Nederland te kijken. Razend interessant!
douche-eendjezondag 23 september 2018 @ 19:02
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 18:35 schreef B.ertha het volgende:
Ik zit nu Hoe bevalt Nederland te kijken. Razend interessant!
Ik vond het verschil in medische mogelijkheden 35jaar geleden van nu echt gigantisch om zo te zien. En aan de andere kant zo bizar dat dit allemaal nog zo nieuw binnen de geneeskunde is.
B.erthazondag 23 september 2018 @ 19:10
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 19:02 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik vond het verschil in medische mogelijkheden 35jaar geleden van nu echt gigantisch om zo te zien. En aan de andere kant zo bizar dat dit allemaal nog zo nieuw binnen de geneeskunde is.
Ja en ook wat er allemaal mogelijk is. Zoals opereren in de baarmoeder en vroeggeboren kindjes van 24 weken die er niets aan over houden.
BobbyMcGeezondag 23 september 2018 @ 19:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 21:58 schreef MaJo het volgende:
En na mijn bijleestpost ook maar weer eens een update: deze week door onze arts gebeld en we mogen binnenkort weer beginnen *O* De punctie staat nu gepland op 20 november en op basis daarvan is er teruggerekend. 23 oktober mag ik beginnen met spuiten (wordt wel weer wennen!) en op 13 november eerste echo. Dat laatste vind ik wel een beetje gek, pas 1 week voor de punctie :? Mijn lichaam kennende kan het allemaal enorm lang duren. Ik vind het ook wel vreemd dat die punctiedatum al vaststaat, dat kan toch nog gaan wisselen? De datum staat trouwens vast omdat het bij mij onder narcose gaat gebeuren, er moet dus een OK beschikbaar zijn. Moet ook over 2 weken naar de narcotiseur.

Maar nu dus mijn menstruatie afwachten en aan de pil. En dan kunnen we weer beginnen O+ *O*
Toch weer zin erin he ;) gek van de specifieke datum, maar bij mij werd de punctie nu ook gepland op een bepaalde datum. Absurd aangezien het me zelden het geval lijkt dat het precies zo uitkomt. Wellicht gewoon een planningstechnische formaliteit?

Ik doe het rustig aan ja. Morgen thuis werken en ik neem dinsdag en woensdag sowieso vrij. Als de punctie doorgaat de hele week.
BobbyMcGeezondag 23 september 2018 @ 19:52
quote:
17s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:59 schreef douche-eendje het volgende:

Zo, ik ben weer een beetje bijgelezen. De afgelopen dagen heb ik een beetje onder mijn clomid-steen geleefd. We hebben er toch voor gekozen om het nog een ronde te doen, kijken hoe het gaat en we zijn wat beter voorbereid op de bijwerkingen. Daardoor is het nu ook wat beter te overzien: ik heb de dingen in huis die redelijk o.k. zijn aan eten&drinken, hou een beetje rekening met de dingen die ik wel/niet doe etc. Inmiddels cd10 en het gaat redelijk lekker deze keer.

En zullen we hier nou maar eens gewoon verdorie een streepjesregen gaan doen zonder andere gekke dingen? Die OP zit veel te vol :{ }:|
Hoeveel Clomid gebruik je? Het lijkt me echt lastig als je elke maand weer zoveel last van de bijwerkingen hebt. Ik heb ook Clomid gebruikt bij de IUI pogingen, 150 mg uiteindelijk, maar daar had ik weinig last van.

Het gaat nu eigenlijk ook best goed. Ik voel mijn buik behoorlijk, die is opgezet en voelt ´vol´ aan. Ben ook wat sneller buiten adem. Maar eigenlijk is het best goed te doen. Ik vind het wel spannend hoor.. ben erg benieuwd hoe komende week zal gaan verlopen.
Barreltjezondag 23 september 2018 @ 20:23
Bobby.. wat lekker dat je vrij kan nemen!

Ik zit een beetje te twijfelen of ik in november volle dagen ga werken na de tp.. iets minder zou toch wel heeel fijn zijn.. volgende week maar eens met de arbo overleggen..
Mrs.Peelzondag 23 september 2018 @ 20:44
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 19:52 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Hoeveel Clomid gebruik je? Het lijkt me echt lastig als je elke maand weer zoveel last van de bijwerkingen hebt. Ik heb ook Clomid gebruikt bij de IUI pogingen, 150 mg uiteindelijk, maar daar had ik weinig last van.

Het gaat nu eigenlijk ook best goed. Ik voel mijn buik behoorlijk, die is opgezet en voelt ´vol´ aan. Ben ook wat sneller buiten adem. Maar eigenlijk is het best goed te doen. Ik vind het wel spannend hoor.. ben erg benieuwd hoe komende week zal gaan verlopen.
Doe rustig aan, echt! Misschien zelfs thuis blijven van je werk? Of minder werken of aangepast. En heel veel water drinken! Let op hoor :{

Edit: je hebt al vrij van werk 8)7 Dan heb ik niets gezegd.
Gaddlezondag 23 september 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 11:53 schreef MaJo het volgende:


Wil je ook in de OP? Dan zet ik je erin :) Ik vind het vooral confronterend dat veel meiden er al heel lang instaan, net zo lang als ik nu bezig ben (4 jaar). Het wordt inderdaad tijd dat er weer eens wat uitstroom is!

Hoe gaat het nu met jou? :*
Met mij gaat het oke. Net een zware keelontsteking 😩🤒
Ik ben vandaag ook ongesteld geworden, dus ik mag weer beginnen.
Donderdag heb ik mijn eind controle. Ik verwacht daar niet veel van.

Ik weet nog dat je er net bij kwam. Ik stuur je veel positieve energie. 4 jaar js alweer zo een tijd inderdaad.
Ik moet nog even verzinnen wat uk in de op wil hebben.
En fijn dat je weer kan beginnen.
Gaddlemaandag 24 september 2018 @ 10:06
Wat een tegenstrijdig advies krijg je soms in het ziekenhuis.
Eerst zeggen ze, je mag beginnen wanneer jij er klaar voor bent.
Is het zover zeggen nee je moet toch op het gesprek wachten.
Terwijl voor mijn gevoel alles wel besproken is.
zucht
Kirbmaandag 24 september 2018 @ 10:42
quote:
17s.gif Op zaterdag 22 september 2018 22:59 schreef douche-eendje het volgende:

Kirb, wat een vervelend nieuws zeg... Kan er nog iets gedaan worden aan de kwaliteit van je eicellen of is het pech?

Zo, ik ben weer een beetje bijgelezen. De afgelopen dagen heb ik een beetje onder mijn clomid-steen geleefd. We hebben er toch voor gekozen om het nog een ronde te doen, kijken hoe het gaat en we zijn wat beter voorbereid op de bijwerkingen. Daardoor is het nu ook wat beter te overzien: ik heb de dingen in huis die redelijk o.k. zijn aan eten&drinken, hou een beetje rekening met de dingen die ik wel/niet doe etc. Inmiddels cd10 en het gaat redelijk lekker deze keer.

En zullen we hier nou maar eens gewoon verdorie een streepjesregen gaan doen zonder andere gekke dingen? Die OP zit veel te vol :{ }:|
Waarschijnlijk gewoon pech, maar wie weet kan de menopur het iets opkrikken. We'll see :).

Fijn dat het nu wat beter te overzien is met de bijwerkingen, maar het blijft natuurlijk hartstikke rot dat je zo'n last hebt :*

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 23:07 schreef Barreltje het volgende:
:W

Alles gaat goed hier hoor! Lekker op vakantie en met andere dingen bezig.. vooral aan het inlezen over het dieet...

Al is het eigenijk niet zo handig om the handmaids tail te kijken... purrende babies.. mijn God! Nu wil ik er nog meer 1
Lekker ontspannen! Wanneer gaan ze je schildklierwaarden weer testen? Je moest helemaal stoppen met de medicatie toch?
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 19:52 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Hoeveel Clomid gebruik je? Het lijkt me echt lastig als je elke maand weer zoveel last van de bijwerkingen hebt. Ik heb ook Clomid gebruikt bij de IUI pogingen, 150 mg uiteindelijk, maar daar had ik weinig last van.

Het gaat nu eigenlijk ook best goed. Ik voel mijn buik behoorlijk, die is opgezet en voelt ´vol´ aan. Ben ook wat sneller buiten adem. Maar eigenlijk is het best goed te doen. Ik vind het wel spannend hoor.. ben erg benieuwd hoe komende week zal gaan verlopen.
Goed dat je het zo rustig aan kunt doen, heb je een begripvolle werkgever?
Hoe laat heb je je echo vandaag? Ik duim!!

MaJo welkom terug O+ fantastische vakantie gehad zo te zien :). Fijn dat jullie weer met nieuwe moed een poging ingaan!

Gaddle verandert er nu nog iets in jullie behandeling? Ben je weer helemaal hersteld en een beetje bijgekomen van alles?

Wij zitten nu in onze pauze cyclus. In principe mag ik volgende maand weer starten wat zou betekenen dat de punctie ergens eind oktober is. We kijken nog even of we zo snel al weer door willen. Ook een afspraak met maatschappelijk werk binnenkort :), dat voelt wel fijn.
BobbyMcGeemaandag 24 september 2018 @ 14:54
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 10:42 schreef Kirb het volgende:

[..]

Goed dat je het zo rustig aan kunt doen, heb je een begripvolle werkgever?
Hoe laat heb je je echo vandaag? Ik duim!!
Er waren vanochtend op de echo weer meer eiblaasjes te zien, en een aantal waren flink doorgegroeid. Bloedgeprikt en gelukkig zojuist gebeld dat de punctie woensdag door kan gaan. Ze waarschuwden wel stevig voor de risico´s. Als dit mijn eerste poging was geweest waren ze gestopt. Ik ben blij dat ze het teleurstellende verloop van de vorige poging ook meerekenen.. het is maar de vraag hoe een volgende stimulatiefase zou gaan.
Ik heb me ziekgemeld, en mijn werkgever is gelukkig wel begripvol. Wel een maf idee dat zij momenteel de enige is die waar we in het traject zitten.. Ik ga morgen even doorgeven dat ik woensdag een punctie heb en sowieso niet kan werken de rest van de week. Ik hou bij hoeveel ik drink en probeer meer te drinken.

Toch fijn om hier mijn ei (pun intended :P ) kwijt te kunnen!

Gaddle, wat irritant zeg!
Mrs.Peelmaandag 24 september 2018 @ 15:01
Fijn dat de punctie doorgaat! Ik duim voor een mooi resultaat n dat je naderhand weinig last hebt n dat je een verse terugplaatsing krijgt ^O^ En wat goed dat je je lijf ontziet door werk op een laag pitje te zetten en goed drinkt.
Gaddlemaandag 24 september 2018 @ 15:16
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 10:42 schreef Kirb het volgende:

Gaddle verandert er nu nog iets in jullie behandeling? Ben je weer helemaal hersteld en een beetje bijgekomen van alles?

Wij zitten nu in onze pauze cyclus. In principe mag ik volgende maand weer starten wat zou betekenen dat de punctie ergens eind oktober is. We kijken nog even of we zo snel al weer door willen. Ook een afspraak met maatschappelijk werk binnenkort :), dat voelt wel fijn.
Bedankt voor het vragen. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik heb het gevoel dat het wel goed komt.
Nog wel af en toe buikpijn met tillen. Mijn litteken is nog niet zo mooi helaas.
Ik wil graag een meer normaler leven met dat niet alles stilstaat voor mijn gevoel.
Sinds deze week mag ik ook weer voor mijn dochter zorgen. echt heerlijk gewoon.
En nee er gaat niets veranderen. zoals de gyn zei het is gewoon pech. niet dat je daar nou wat aan hebt.

Ennn uiteindelijk mag ik toch starten. hahaha daar krijg je toch een wiplash van.
Morgen weer aan clomid. yay -O-

Geniet maar lekker van je pauze
B.erthamaandag 24 september 2018 @ 16:10
Haha Gaddle, wat debiel zeg. Maar uiteindelijk fijn dat je mag starten! En dat je je grotendeels beter voelt, hopelijk heel snel echt goed :*

Bobby, wat snel al! Veel succes woensdag!

Ik heb woensdag ook mijn afspraak en ik wil zo graag actie dat ik gewoon zin heb om te gaan en de dagen aftel :')
B.erthamaandag 24 september 2018 @ 16:12
Ik ben trouwens altijd nieuwsgierig of ik dames van hier zou kunnen tegenkomen in het ziekenhuis (en of ervaringen vergelijkbaar zijn). Wie mag via pb loopt er nog meer in Nijmegen?
MaJomaandag 24 september 2018 @ 19:12
Barrel, ik ben benieuwd wat de arbo arts zegt! Zou fijn zijn als je na de TP minder mag werken :)

Bobby wat goed dat de punctie doorgaat *O* mijn ervaring is ook dat ze erg bang zijn voor overstimulatie en daar goed op letten. Hopelijk komt het goed met veel rust en drinken, bij mij was dat destijds voldoende.

Gaddle wat vreemd dat ze eerst zeggen van wel, dan van niet en nu weer van wel :') maar je mag dus weer beginnen *O*

Zelfde vraag hier als B.ertha maar dan voor het UMC. Volgens mij loopt niemand van hier daar? :D

Ik was vandaag in het ziekenhuis (voor iets anders) en liep gelijk even langs fertiliteit. Ik kwam mijn behandelend arts tegen die heel blij was om mij te zien O+

Daarna kwam ik bij de receptie waar iemand zat die ik al een tijd niet gezien had. Zij was ook helemaal enthousiast :D ze wist zelfs mijn geboortedatum nog uit haar hoofd O+ wel fijn hoor zo'n warm bad!
douche-eendjemaandag 24 september 2018 @ 20:17
Bobby, goed dat je rustig aan doet nu :* En wat fijn dat je punctie doorgaat! Ik duim voor een mooie opbrengst.
Ik zit op 50mg Clomid. Zonder clomid heb ik een cyclus tussen de 30-60 dagen, volgens mijn gyn heb ik met clomid al een goede kans om zwanger te kunnen worden. Dit is nu de 4e cyclus hiermee, dus ik ben benieuwd...

Barreltje, niet twijfelen... doe wat voor jou goed voelt en inderdaad, bespreek het met je arbo-arts. Een TP en dit hele proces heeft naast lichamelijk, ook psychisch behoorlijk impact. Het is echt niet erg om even een stapje terug te doen op werk.

Kirb, hopelijk zorgt de menopur voor een beter resultaat de volgende keer :*

Gaddle, succes met de bitchpills :*

en de ziekenhuizen-vraag:
SPOILER
Ik loop in het RKZ in Beverwijk, je kunt mij ook nog tegenkomen in het NWZ (Alkmaar) en WFG (Hoorn), iets met werk ;). En hierdoor heb ik soms dus dagen gehad dat ik 3 ziekenhuizen op een dag van binnen zie :P
Barreltjemaandag 24 september 2018 @ 21:00
Voorburg hier :W

Ik ga het er eens over hebben als ik thuis ben .. Ik ben nooitastig geweest maar ik merk dat ik NU eens mezelf en de ivf op de eerste plek wil stellen en niet mijn werk.. tnx voor de bemoedigende woorden dames :*

Verder vind ik het super tof om te lezen dat iedereen weer begonnen is en/of gaat beginnen.. succes allemaal! Misschien weer handig om wat data in de OP te pleuren?
June.maandag 24 september 2018 @ 22:23
Majo wat bedoel je met UMC? ;)

SPOILER
Ik zit ook in Nijmegen, het Radboudumc ;). Wel handig aangezien ik daar ook werk.
Ik hoef denk ik nog niet in de OP. Er gebeurd ook nog niets, even afwachten tot december.
pinquitmaandag 24 september 2018 @ 22:24
Iedereen die UMC zegt, bedoelt UMCU :P
B.erthadinsdag 25 september 2018 @ 08:13
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 22:24 schreef pinquit het volgende:
Iedereen die UMC zegt, bedoelt UMCU :P
Nee hoor, mijn zus zegt het ook en zij bedoelt UMCG. En sommige mensen zeggen het ook over UMC St. Radboud, ook al zeggen de meesten 'het Radboud' ;)
MaJodinsdag 25 september 2018 @ 08:34
Sorry, Utrecht inderdaad! Denk er niet eens over na, iedereen heeft het enkel over UMC. Waarschijnlijk omdat de meesten ook denken dat de U voor Utrecht staat ;)
Kirbdinsdag 25 september 2018 @ 11:11
Gaddle toch fijn dat je door mag!

Bobby ben je zenuwachtig? Hoe heb je de punctie de vorige keer ervaren?

Ziekenhuis:
SPOILER
ETZ Tilburg hier :), we zijn goed vertegenwoordigt door heel het land met z'n allen :P
Barrel goed om echt aan jezelf te denken! Ik herken het wel een beetje, je werk zo min mogelijk tot last willen zijn. Maar het gaat echt om belangrijkere zaken nu.
Cygnedinsdag 25 september 2018 @ 15:23
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 18:14 schreef MaJo het volgende:
Bobby ik heb je verhaal aangepast in de OP. Nog anderen die erin willen/iets aangepast willen hebben?

Ik zie dat whoopje er nog instaat, die heeft al een tijd niet gepost toch?
Ja, haal mij er maar uit. ;)
Barreltjedinsdag 25 september 2018 @ 16:32
De enige UMC die ik ken is LUMC... :P
Gaddledinsdag 25 september 2018 @ 19:47
quote:
7s.gif Op maandag 24 september 2018 16:12 schreef B.ertha het volgende:
Ik ben trouwens altijd nieuwsgierig of ik dames van hier zou kunnen tegenkomen in het ziekenhuis (en of ervaringen vergelijkbaar zijn). Wie mag via pb loopt er nog meer in Nijmegen?
Een aantal jaar geleden heb ik wel in UMC Radboud in Nijmegen gelopen. Gelukkig niet meer, want ik woon in de buurt van Utrecht.
Nu loop ik in het UMC Utrecht.

quote:
17s.gif Op maandag 24 september 2018 20:17 schreef douche-eendje het volgende:
Bobby, goed dat je rustig aan doet nu :* En wat fijn dat je punctie doorgaat! Ik duim voor een mooie opbrengst.
Ik zit op 50mg Clomid. Zonder clomid heb ik een cyclus tussen de 30-60 dagen, volgens mijn gyn heb ik met clomid al een goede kans om zwanger te kunnen worden. Dit is nu de 4e cyclus hiermee, dus ik ben benieuwd...

Gaddle, succes met de bitchpills :*
Dank je wel.
Ik ben zwanger geraakt van mijn dochter met de hulp van clomid (150mg)
Hopelijk geeft dit je hoop. Verder lijken onze cyclussen heel erg op elkaar. Het heeft bij mij nadat ik met clomid begonnen ben ongeveer een jaar geduurd voordat het raak was. Je mag mij btw altijd een pm sturen als je er behoefte aan hebt.

Sorry voor wie ik vergeet iig een dikke :*
Stormqueendinsdag 25 september 2018 @ 19:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 15:23 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ja, haal mij er maar uit. ;)
gaan jullie niet verder? :@
ViviRAWRSdinsdag 25 september 2018 @ 20:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 08:13 schreef B.ertha het volgende:
Nee hoor, mijn zus zegt het ook en zij bedoelt UMCG. En sommige mensen zeggen het ook over UMC St. Radboud, ook al zeggen de meesten 'het Radboud' ;)
Tot een paar maanden geleden was er slechts n Nederlands universitair medisch centrum zonder "umc" in de naam, namelijk het AMC. Dit heet inmiddels Amsterdam UMC, samen met het voormalige VUmc. Het UMC St. Radboud is overigens alweer een aantal jaar geleden omgedoopt tot Radboudumc, ik vond de oude schrijfwijze mooier staan.

Edit: Oh wacht, het Erasmus MC is er ook nog. :')

Anyway, ik ben ook benieuwd naar Cygne!
leergierigestudent456dinsdag 25 september 2018 @ 22:36
@stormqueen ik kan je geen berichtjes sturen aangezien ik mijn profiel pas net heb aangemaakt. Ik heb inderdaad gemerkt dat er nog een aantal fouten in de de enquete zaten in het 'winkelen' topic. Dit is niet netjes. Ik heb ze eruit gehaald. Zou je de topic misschien weer kunnen heropenen...
Cygnedinsdag 25 september 2018 @ 22:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 19:52 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

gaan jullie niet verder? :@
Jawel, maar pas over een paar maanden.
MaJodinsdag 25 september 2018 @ 23:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 22:36 schreef leergierigestudent456 het volgende:
@stormqueen ik kan je geen berichtjes sturen aangezien ik mijn profiel pas net heb aangemaakt. Ik heb inderdaad gemerkt dat er nog een aantal fouten in de de enquete zaten in het 'winkelen' topic. Dit is niet netjes. Ik heb ze eruit gehaald. Zou je de topic misschien weer kunnen heropenen...
Er staat nog steeds een joekel van een fout in de zin "Meer als 2 keer per week". Mag je zelf even zoeken welke ;)
Bottoms_upwoensdag 26 september 2018 @ 07:20
Heel veel succes vandaag Bobby!

Bijlezen lukt voor de rest even niet. Ik ben alleen maar moe moe moe. Morgen heb ik punctie en nu nog 1 dagje werken.
BobbyMcGeewoensdag 26 september 2018 @ 07:23
Pfoeh, ik weet niet meer wie het vroeg (Kirb?) maar ik ben wel nerveus ja. De punctie ging de vorige keer wel goed, daar zie ik niet zo tegenop - al hoop ik niet dat MaJo`s ervaring de mijne wordt :o
Maar je voorbereiden op dat je daarna wellicht ziek wordt.. dat is gek.

Op naar het ziekenhuis w/


SPOILER
Het UMCG hier
Mrs.Peelwoensdag 26 september 2018 @ 08:17
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 07:23 schreef BobbyMcGee het volgende:
Pfoeh, ik weet niet meer wie het vroeg (Kirb?) maar ik ben wel nerveus ja. De punctie ging de vorige keer wel goed, daar zie ik niet zo tegenop - al hoop ik niet dat MaJo`s ervaring de mijne wordt :o
Maar je voorbereiden op dat je daarna wellicht ziek wordt.. dat is gek.

Op naar het ziekenhuis w/


SPOILER
Het UMCG hier
Succes!!

SPOILER
Hier ook in het UMCG onder behandeling geweest, je weet het resultaat, toi toi toi ^O^
ViviRAWRSwoensdag 26 september 2018 @ 08:26
Succes Bobby!
Kirbwoensdag 26 september 2018 @ 09:36
Bobby, heel veel succes :*

Bottoms zet 'm op morgen!

Dat wordt flink duimen de komende weken.
BobbyMcGeewoensdag 26 september 2018 @ 10:00
16 eicellen *O*

Ik moet vrijdag eerst bloedprikken en aan de hand van mijn bloedwaarden en andere symptomen wordt bepaald of ik een terugplaatsing krijg.
De vorige keer was er met 11 eicellen n embryo dus het blijft behoorlijk spannend.

De punctie was wat pijnlijker. De eerste helft ging prima; ik bleef ontspannen en het was goed te doen. Maar toen ze switchen naar de linkerkant begon en pijn pas echt. Maargoed.. het zit er op gelukkig :)
BobbyMcGeewoensdag 26 september 2018 @ 10:00
succes morgen, bottoms!
Kirbwoensdag 26 september 2018 @ 10:05
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 10:00 schreef BobbyMcGee het volgende:
16 eicellen *O*

Ik moet vrijdag eerst bloedprikken en aan de hand van mijn bloedwaarden en andere symptomen wordt bepaald of ik een terugplaatsing krijg.
De vorige keer was er met 11 eicellen n embryo dus het blijft behoorlijk spannend.

De punctie was wat pijnlijker. De eerste helft ging prima; ik bleef ontspannen en het was goed te doen. Maar toen ze switchen naar de linkerkant begon en pijn pas echt. Maargoed.. het zit er op gelukkig :)
Oh wat goed! Fijn dat het erop zit joh :*. Lekker op de bank/in bed nu!
B.erthawoensdag 26 september 2018 @ 10:26
Yay Bobby *O* lekker rustig aan nu.
Bottoms ook success morgen!
Barreltjewoensdag 26 september 2018 @ 10:30
Yeah voor de B's
( ik haalde jullie net door elkaar 8)7 )
Bobby met de eicellen en bottom succes met de punctie morgen
B.erthawoensdag 26 september 2018 @ 12:50
Zo, na een hele ochtend ziekenhuis nu met een volle koeltas en een goed gevoel op kantoor :s)
Ik krijg 50 eenheden Gonal F en mag meteen beginnen O+

SPOILER
IUI wel besproken, maar ik sta ook wel achter waarom ze dat nog niet doen. Ze willen namelijk eerst een jaar OI en daar zit ik nog niet aan (pas 8 effectieve maanden) en IUI werkt niet altijd even goed bij PCOS. Patintes met PCOS hebben vaak een alles of niets reactie, terwijl ze graag 2-3 follikels willen. Dus het kan zomaar zijn dat IUI niet werkt en dan zou ik meteen naar IVF gaan, dus laatste kansen. Dus zolang ze nog vertrouwen hebben in OI (=rest van het jaar), doen ze dat liever.

En mijn zorgen over het dna van het sperma van mijn vriend (gezien zijn broer) toch maar op tafel gelegd. Zij geloofde daar totaal niet in, omdat het bijna onmogelijk is om met een "super goede score van 27 miljoen" zoiets te hebben. "Dat zie je het eerst terug in de kwaliteit".
Barreltjewoensdag 26 september 2018 @ 13:01
Nog een B met goed nieuws! *O*
MaJowoensdag 26 september 2018 @ 13:25
Bobby wat een goeie score! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je zorgen ging maken door mijn verhaal :* het schijnt maar zelden voor te komen dat het z pijnlijk is, wat dat betreft ben ik gewoon een pechvogel.

Bottoms heel veel sterkte morgen :*

B.ertha vind je het spannend om zelf te prikken? Ter geruststelling: Gonal F heeft maar een dun naaldje. Fijn dat je achter de beslissing van het ziekenhuis staat ^O^ het heeft natuurlijk altijd de voorkeur om het eerst zoveel mogelijk zelf te proberen. Ik snap alleen het verhaal van je zwager niet zo goed :@

Ik ben ongesteld geworden dus ik kan beginnen met de pil. Fase 1 van het nieuwe traject *O*
Cygnewoensdag 26 september 2018 @ 14:24
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 13:25 schreef MaJo het volgende:
Bobby wat een goeie score! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je zorgen ging maken door mijn verhaal :* het schijnt maar zelden voor te komen dat het z pijnlijk is, wat dat betreft ben ik gewoon een pechvogel.

Bottoms heel veel sterkte morgen :*

B.ertha vind je het spannend om zelf te prikken? Ter geruststelling: Gonal F heeft maar een dun naaldje. Fijn dat je achter de beslissing van het ziekenhuis staat ^O^ het heeft natuurlijk altijd de voorkeur om het eerst zoveel mogelijk zelf te proberen. Ik snap alleen het verhaal van je zwager niet zo goed :@

Ik ben ongesteld geworden dus ik kan beginnen met de pil. Fase 1 van het nieuwe traject *O*
Oeh spannend! :*
B.erthawoensdag 26 september 2018 @ 14:43
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 13:25 schreef MaJo het volgende:
Bobby wat een goeie score! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je zorgen ging maken door mijn verhaal :* het schijnt maar zelden voor te komen dat het z pijnlijk is, wat dat betreft ben ik gewoon een pechvogel.

Bottoms heel veel sterkte morgen :*

B.ertha vind je het spannend om zelf te prikken? Ter geruststelling: Gonal F heeft maar een dun naaldje. Fijn dat je achter de beslissing van het ziekenhuis staat ^O^ het heeft natuurlijk altijd de voorkeur om het eerst zoveel mogelijk zelf te proberen. Ik snap alleen het verhaal van je zwager niet zo goed :@

Ik ben ongesteld geworden dus ik kan beginnen met de pil. Fase 1 van het nieuwe traject *O*
Nee, niet echt spannend. Ik heb vanochtend al een oefenprik gezet. Dat was even slikken maar nu weet ik dat het goed te doen is.
SPOILER
Zwager is kinderloos gebleven, terwijl daar bij hen beiden (m/v) geen verklaring voor was. En nu hebben wij ook problemen. Een stemmetje in mijn achterhoofd blijft spoken dat toeval niet bestaat en dat er misschien wel meer achter zou zitten, zeker nadat ik las over de mogelijkheid van DNA schade in het zaad, wat niet uit de standaardtest komt. Dus dat het bij mijn zwager en zijn vrouw tch aan het zaad heeft gelegen.

Mijn arts legde uit dat de kans op zoiets sowieso heel klein is en ze geloofde ook niet dat het beeld van de standaard sementest er dan z gezond uit zou zien, wat wel het geval is. De score van mijn vriend was heel goed. Dan had ze toch wel iets mindere kwaliteit zwemmers verwacht, zeg maar. Dus ja, het zou kunnen dat er bij mijn zwager misschien wel zoiets aan de hand is geweest, maar er is geen reden om aan te nemen dat het bij S. ook speelt. Gewoon pech dat het tot nu toe niet lukt en waarschijnlijk mijn pech.
Gaddlewoensdag 26 september 2018 @ 15:14
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 10:00 schreef BobbyMcGee het volgende:
16 eicellen *O*

Ik moet vrijdag eerst bloedprikken en aan de hand van mijn bloedwaarden en andere symptomen wordt bepaald of ik een terugplaatsing krijg.
De vorige keer was er met 11 eicellen n embryo dus het blijft behoorlijk spannend.

De punctie was wat pijnlijker. De eerste helft ging prima; ik bleef ontspannen en het was goed te doen. Maar toen ze switchen naar de linkerkant begon en pijn pas echt. Maargoed.. het zit er op gelukkig :)
Goed nieuws. Ik duim voor je.
Gaddledonderdag 27 september 2018 @ 07:02
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 11:53 schreef MaJo het volgende:

Wil je ook in de OP? Dan zet ik je erin :) Ik vind het vooral confronterend dat veel meiden er al heel lang instaan, net zo lang als ik nu bezig ben (4 jaar). Het wordt inderdaad tijd dat er weer eens wat uitstroom is!

Hoe gaat het nu met jou? :*
Graag
SPOILER
Sinds 2008 gestopt met de pil. 3 miskramen
doorverwezen Radboud in Nijmegen. Mijn man onvruchtbaar is (geworden). tese gehad. Eind januari 2015 begonnen 1e KID behandeling.
In mei pcos geconstateerd.behandeling provera en (150 )clomid combinatie. Juli 2016 mijn dochtertje geboren.
Heden: juli 2018 1e kid behandeling (150 clomid, prik voor eisprong) - 21 augusutus buitbaarmoedelijke zwangerschap weggehaald. september wordt de 2de poging.
Voor in de op.
B.erthadonderdag 27 september 2018 @ 10:20
Och Gaddle, wat heb je bij de eerste lang in de molen gezeten ;(
Hopelijk nu snel eruit!
Bottoms_updonderdag 27 september 2018 @ 11:19
Wat goed Bobby, 16 eicellen! Ik duim dat er mooie embryo's uit komen

En ik doe even mee met de goeie flow: wij hebben er 14 *O*
Weinig lege follikels dit keer. Hopelijk is de kwaliteit ook wat beter.
Mrs.Peeldonderdag 27 september 2018 @ 11:23
Hoera voor Bobby en Bottoms *O* Nu keihard duimen voor de laboratoriumhelden, de zaadjes en de eicellen en dat ze fantastische embryo's maken!
Barreltjedonderdag 27 september 2018 @ 11:28
Laboratorium helden! _O_
Mrs.Peeldonderdag 27 september 2018 @ 11:31
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 11:28 schreef Barreltje het volgende:
Laboratorium helden! _O_
Ja toch? Ik ben het gehele team zo dankbaar voor ons resultaat O+
Kirbdonderdag 27 september 2018 @ 11:36
Wat goed Bottoms!! Ik duim mee ^O^
Gaddledonderdag 27 september 2018 @ 14:20
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:20 schreef B.ertha het volgende:
Och Gaddle, wat heb je bij de eerste lang in de molen gezeten ;(
Hopelijk nu snel eruit!
Ja dat duurde inderdaad lang. Ik had het ook 100 keer opgegeven en toch ook 100 keer doorgegaan.
Een ding scheelt. dat wij het vooronderzoek niet meer hoeven te doen.

quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 11:19 schreef Bottoms_up het volgende:
Wat goed Bobby, 16 eicellen! Ik duim dat er mooie embryo's uit komen

En ik doe even mee met de goeie flow: wij hebben er 14 *O*
Weinig lege follikels dit keer. Hopelijk is de kwaliteit ook wat beter.
Geweldig nieuws. Spannend hoor.
En dan keihard duimen voor de laboratoriumhelden, de zaadjes en de eicellen en dat ze fantastische embryo's maken! Gewoon een goede quote van Mrs Peel

[ Bericht 1% gewijzigd door Gaddle op 27-09-2018 19:38:43 ]
Mrs.Peeldonderdag 27 september 2018 @ 14:54
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 14:20 schreef Gaddle het volgende:

[..]

Ja dat duurde inderdaad lang. Ik had het ook 100 keer opgegeven en toch ook 100 keer doorgegaan.
Een ding scheelt. dat wij het vooronderzoek niet meer hoeven te doen.

[..]

Geweldig nieuws. Spannend hoor.
En dan keihard duimen voor de laboratoriumhelden, de zaadjes en de eicellen en dat ze fantastische embryo's maken!
Plagiaat :( ;)

Jij ook veel succes Gaddle ^O^
Gaddledonderdag 27 september 2018 @ 18:25
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 14:54 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Plagiaat :( ;)

Jij ook veel succes Gaddle ^O^
Haha 😇
BobbyMcGeedonderdag 27 september 2018 @ 19:20
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 11:19 schreef Bottoms_up het volgende:
Wat goed Bobby, 16 eicellen! Ik duim dat er mooie embryo's uit komen

En ik doe even mee met de goeie flow: wij hebben er 14 *O*
Weinig lege follikels dit keer. Hopelijk is de kwaliteit ook wat beter.
*O* fijn nieuws! Die hobbel is in ieder geval genomen he :) ^O^

Bottoms, ik zie dat je de vorige keren geen cryo`s had. Hoeveel eicellen waren er toen? Heb je het gevoel dat je nu meer kans hebt?

Ik zit inmiddels wel in de zenuwen. De vorige keer van 11 naar n.. dat kan nu ook van 16 naar 0 gaan als de kwaliteit van mijn eicellen gewoon erg slecht is #doemdenker
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat de terugplaatsing, als er wl embryo?s zijn, niet doorgaat. Ik voel me best ok en lijk geen overstimulatiesymptomen te hebben. Definitief antwoord daarop krijg ik morgen als mijn bloedwaarden bekeken zijn.
BobbyMcGeedonderdag 27 september 2018 @ 19:27
Ik kwam op instagram een plaatje tegen over de voorbereiding voor IUI of IVF met de tekst ´asking your husband if he has downloaded his porn yet´ _O- :D
Toevallig had ik gisteren net een gesprek over de blaadjes die daar liggen en wat hij gebruikt om klaar te kunnen komen.. maar hij wilde er niet zoveel over kwijt helaas :P De gesprekken die dit traject soms bovenhalen.. :Y)
Bottoms_updonderdag 27 september 2018 @ 19:58
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 19:20 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

*O* fijn nieuws! Die hobbel is in ieder geval genomen he :) ^O^

Bottoms, ik zie dat je de vorige keren geen cryo`s had. Hoeveel eicellen waren er toen? Heb je het gevoel dat je nu meer kans hebt?

Ik zit inmiddels wel in de zenuwen. De vorige keer van 11 naar n.. dat kan nu ook van 16 naar 0 gaan als de kwaliteit van mijn eicellen gewoon erg slecht is #doemdenker
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat de terugplaatsing, als er wl embryo?s zijn, niet doorgaat. Ik voel me best ok en lijk geen overstimulatiesymptomen te hebben. Definitief antwoord daarop krijg ik morgen als mijn bloedwaarden bekeken zijn.
Ik herken die angst wel. Ik ben gematigd positief maar soms slaat dan de angst toe... 'wat als?'. Het huidig ziekenhuis doet normaal gezien ook geen terugplaatsing op dag 3 maar op 4 of 5. Ik vind het heel spannend.
Goed dat je geen overstimulatiesymptomen hebt! Dat lijkt me zo eng. Ik krijg geen bloedtest maar moet mijn gewicht goed in de gaten houden.

Ik heb op zich een beter gevoel dan vorige keren. Dat heeft niet echt met het aantal eicellen te maken maar meer omdat het een bevestiging is van wat we tijdens de intake te horen kregen, namelijk dat ze het wel vaker zien bij vrouwen met een wat hoger amh dat met een standaard lang protocol de eicellen minder goed rijpen en er ook meer lege follikels zijn (en mogelijk daardoor de kwaliteit minder is). Vorige pogingen hadden we deze opbrengst:
1: 13 aangeprikt, 6 eicellen (1 embryo dag 3, 10 cellen)
2: 16 aangeprikt, 7 eicellen (weer 1 embryo dag 3, 10 cellen)
Nu: 16 of 18 aangeprikt, 14 eicellen.

Dus als ze nu 8 hadden aangeprikt en 6 eicellen hadden, had ik een beetje hetzelfde gevoel gehad (ook al ben ik toch blijer met iets meer).
Wil dat ook zeggen dat die 14 nu wel goed zijn? Nope, maar ik heb iets meer hoop nu want het verhaal klopt.

Haha zie net jouw opmerking over de rukhokjes. Wij zijn er vrij open over. We hebben ook al hilarische situaties gehad. Met blaadjes waarbij de pagina's lekker aan elkaar geplakt zaten (hoe cliche!) :X
douche-eendjedonderdag 27 september 2018 @ 19:59
Bobby en bottums, mooie score *O*. Ik duim voor mooie labresultaten en knappe delingen O+

Ik was helemaal vergeten mn ovulatietesten te doen afgelopen dagen.... Dus net maar even gedaan. Knalpositief :o op cd15 O+. Dus we gaan het vanavond maar even gezellig maken in onze nieuwe slaapkamer.
B.erthavrijdag 28 september 2018 @ 09:23
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 11:19 schreef Bottoms_up het volgende:
Wat goed Bobby, 16 eicellen! Ik duim dat er mooie embryo's uit komen

En ik doe even mee met de goeie flow: wij hebben er 14 *O*
Weinig lege follikels dit keer. Hopelijk is de kwaliteit ook wat beter.
*O* *O*
Bottoms_upvrijdag 28 september 2018 @ 09:47
Haha D-E ff fijn de nieuwe slaapkamer inwijden. Wie weet geeft dat een goed resultaat.

Succes met de bloedtest vandaag Bobby, ik hoop dat de waarden goed zijn.

Wij gaan nog even door met de goede flow: er waren 11 rijpe eicellen en ze zijn allemaal bevrucht *O* *O*
Kirbvrijdag 28 september 2018 @ 09:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 09:47 schreef Bottoms_up het volgende:
Haha D-E ff fijn de nieuwe slaapkamer inwijden. Wie weet geeft dat een goed resultaat.

Succes met de bloedtest vandaag Bobby, ik hoop dat de waarden goed zijn.

Wij gaan nog even door met de goede flow: er waren 11 rijpe eicellen en ze zijn allemaal bevrucht *O* *O*
Awwyes!! *O*

10cellige embryo's op dag 3 is toch eigenlijk hartstikke goed qua kwaliteit trouwens? Of te veel fragmentatie oid? Ik las je verhaaltje hierboven.
Anyway, op naar nu hopelijk een hele hoop mooie embryo's :D

Bobby hopelijk ook goed nieuws!

En go D-E ~O>

Dat dit maar een paar hele positieve weken worden dames *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door Kirb op 28-09-2018 10:03:14 ]
Mrs.Peelvrijdag 28 september 2018 @ 10:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 09:47 schreef Bottoms_up het volgende:

Wij gaan nog even door met de goede flow: er waren 11 rijpe eicellen en ze zijn allemaal bevrucht *O* *O*
Wauw, wat een superresultaat *O*
Wanneer heb je de terugplaatsing?


Bobby, ik duim voor je! Hopelijk vandaag (?) een terugplaatsing!!!
douche-eendjevrijdag 28 september 2018 @ 10:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 09:47 schreef Bottoms_up het volgende:
Haha D-E ff fijn de nieuwe slaapkamer inwijden. Wie weet geeft dat een goed resultaat.

Succes met de bloedtest vandaag Bobby, ik hoop dat de waarden goed zijn.

Wij gaan nog even door met de goede flow: er waren 11 rijpe eicellen en ze zijn allemaal bevrucht *O* *O*
Go go go met die delingen *O* .

Bobby, hoe is het bij jou?

En onze nieuwe slaapkamer is goedgekeurd. Moeten nog wel wat meer spullen in want het klinkt nogal hol :') :P
(We hebben onze gevel op laten trekken, nu ineens 10m2 meer woonoppervlakte boven ;) )
Kirbvrijdag 28 september 2018 @ 10:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 10:40 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

En onze nieuwe slaapkamer is goedgekeurd. Moeten nog wel wat meer spullen in want het klinkt nogal hol :') :P
(We hebben onze gevel op laten trekken, nu ineens 10m2 meer woonoppervlakte boven ;) )
_O-
June.vrijdag 28 september 2018 @ 10:50
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 19:27 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik kwam op instagram een plaatje tegen over de voorbereiding voor IUI of IVF met de tekst ´asking your husband if he has downloaded his porn yet´ _O- :D
Toevallig had ik gisteren net een gesprek over de blaadjes die daar liggen en wat hij gebruikt om klaar te kunnen komen.. maar hij wilde er niet zoveel over kwijt helaas :P De gesprekken die dit traject soms bovenhalen.. :Y)
Haha bijzonder h. Vriend zei laatst dat als mannen een DVD willen opzetten dat ze dan weer terug moeten naar de balie om de afstandsbediening te vragen :+

Wat een goed nieuws Bobby en bottoms! Duimen voor veel en mooie embryo’s O+

En douche eendje, hier ook een knaller! Afwachten maar weer..
douche-eendjevrijdag 28 september 2018 @ 10:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 10:44 schreef Kirb het volgende:

[..]

_O-
Het is weer eens een andere echo :+
BobbyMcGeevrijdag 28 september 2018 @ 12:34
Bij ons waren er 13 bevrucht *O*
Maar helaas was er een grote afvalrace: er zijn 3 embryo's overgebleven. En zit nu lekker warm in mijn baarmoeder *O* en het is nog even afwachten of de andere twee ingevroren kunnen worden.
De arts bracht het als behoorlijk teleurstellend nieuws, maar onze verwachtingen waren nogal laag. Dat er nu mogelijk tw cryo's zijn is voor ons topnieuws :D

Ik hoop toch zo dat de cryo's voorlopig niet nodig zijn :)

Dit keer was de procedure anders waardoor de laborant ook goed zicht op mijn blootliggende vagina kreeg. Toch wel gek.. ik blijf het wennen vinden hoe 'ten toon gesteld' je ligt in de punctie-kamer. In de controlekamer staat de stoel wat lager, lig je in een hoekje en wordt het gordijn dichtgetrokken - zelfs als er niemand verder bij is. In de punctiekamer staat de stoel midden in de kamer, een stuk hoger, een felle lamp erop en er waren twee verpleegkundigen (waaronder n man), een arts en dus een laborant bij. En mijn man zat naast me in een hoekje.
Na gut, het is voor een goed doel :Y
Mrs.Peelvrijdag 28 september 2018 @ 12:47
Bobby PUPO *O* Ik hoop dat je lekker een kleine 9 maanden gaat broeden nu ^O^ En misschien 2 cryo's is ook positief!
douche-eendjevrijdag 28 september 2018 @ 12:53
Jaaaa Bobby *O*. Broedze!
B.erthavrijdag 28 september 2018 @ 13:25
PUPO *O* *O*
Kirbvrijdag 28 september 2018 @ 14:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 12:34 schreef BobbyMcGee het volgende:
Bij ons waren er 13 bevrucht *O*
Maar helaas was er een grote afvalrace: er zijn 3 embryo's overgebleven. En zit nu lekker warm in mijn baarmoeder *O* en het is nog even afwachten of de andere twee ingevroren kunnen worden.
De arts bracht het als behoorlijk teleurstellend nieuws, maar onze verwachtingen waren nogal laag. Dat er nu mogelijk tw cryo's zijn is voor ons topnieuws :D

Ik hoop toch zo dat de cryo's voorlopig niet nodig zijn :)

Dit keer was de procedure anders waardoor de laborant ook goed zicht op mijn blootliggende vagina kreeg. Toch wel gek.. ik blijf het wennen vinden hoe 'ten toon gesteld' je ligt in de punctie-kamer. In de controlekamer staat de stoel wat lager, lig je in een hoekje en wordt het gordijn dichtgetrokken - zelfs als er niemand verder bij is. In de punctiekamer staat de stoel midden in de kamer, een stuk hoger, een felle lamp erop en er waren twee verpleegkundigen (waaronder n man), een arts en dus een laborant bij. En mijn man zat naast me in een hoekje.
Na gut, het is voor een goed doel :Y
YES!! *O* PUPO *O*

En wat zou het tof zijn als je ook nog twee cryo's zou hebben. Wanneer hoor je dat?
Bottoms_upvrijdag 28 september 2018 @ 14:49
Yes Bobby pupo *O*
Lekker broeden nu!
June.vrijdag 28 september 2018 @ 16:29
Fijn Bobby, broeden maar met hopelijk goed resultaat O+
BobbyMcGeevrijdag 28 september 2018 @ 17:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 14:05 schreef Kirb het volgende:

[..]

YES!! *O* PUPO *O*

En wat zou het tof zijn als je ook nog twee cryo's zou hebben. Wanneer hoor je dat?
Volgende week, per brief.
Weet iemand waarom ze dat per brief communiceren? Een telefoontje zou zoveel sneller zijn. Het maakt mij overigens niet echt uit hoor, ik heb nog geduld genoeg om tot volgende week te wachten. Wachten moet ik nu toch :s)

Fijn dat jullie zo meeleven *; ben echt blij met het topic.
ViviRAWRSvrijdag 28 september 2018 @ 17:25
Bobby PUPO, wat goed!! O+
Peacefulllvrijdag 28 september 2018 @ 17:55
Wat fijn dat er weer zo veel actie is hier *O*

Bobby, lekker broeden *O* Ik duim mega hard voor je!
Gaddlevrijdag 28 september 2018 @ 20:21
Bobby *O* *O*
Ik duim voor een plakker.
Barreltjevrijdag 28 september 2018 @ 22:10
PUPO voor Bobby!!!
w/ w/

En ik ga duimen voor 2 cryos! ^O^ ^O^
B.erthazaterdag 29 september 2018 @ 13:03
Vraagje voor de spuiters onder ons: prikken jullie langzaam of snel? Wat doet minder zeer?
Bottoms_upzaterdag 29 september 2018 @ 14:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 13:03 schreef B.ertha het volgende:
Vraagje voor de spuiters onder ons: prikken jullie langzaam of snel? Wat doet minder zeer?
Wat voor mij werkt is: naald lichtjes tegen de huid houden en dan vlot in 1 beweging erin duwen (maar niet erin ploffen). Vloeistof langzaam erin duwen en als t begint te branden een paar seconden pauze. Naald eruit halen meestal langzaam (soms trekt de huid mee met de naald, dan vind ik snel eruit halen vervelend).
Veel succes, het is altijd even zoeken wat fijn werkt.
Barreltjezaterdag 29 september 2018 @ 15:02
Ik denk er vooral niet over na.. maak de spuit klaar en zet hem zo snel mogelijk.. als ik ga denken dan ga ik twijfelen en dan ben ik zo 5 minuten verder...
Ik spuit op een tempo wat ik prettig vind.. niet te langzaam,niet te snel..
En ik trek de spuit er uit zodra ik klaar ben. In 1 vlotte beweging..

Lekker weer 10 verschillende manieren straks.. je moet vooral doen wat voor jou het prettigst is.. :*
MaJozaterdag 29 september 2018 @ 15:05
Gaddle je staat in de OP!

Zijn er nog data die ik toe kan voegen?

Bobby PUPO O+ *O* O+ en hopelijk nog 2 mooie cryo's! Maar ik ga duimen dat die helemaal niet nodig zijn ;)

Buttons ook al zo'n mooie score! Wanneer is de TP?

B.ertha, Gonal F schiet ik er altijd snel in. Ervaring leert dat het dan minder pijnlijk is ;) hoe bevalt het prikken?
MaJozaterdag 29 september 2018 @ 15:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 17:55 schreef Peacefulll het volgende:
Wat fijn dat er weer zo veel actie is hier *O*

Bobby, lekker broeden *O* Ik duim mega hard voor je!
Jij nog gefeliciteerd met de geboorte van M. O+ hoe gaat het met je? Was voor mij wel even dubbel want we waren ongeveer tegelijk uitgerekend :@
Peacefulllzaterdag 29 september 2018 @ 16:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 15:06 schreef MaJo het volgende:

[..]

Jij nog gefeliciteerd met de geboorte van M. O+ hoe gaat het met je? Was voor mij wel even dubbel want we waren ongeveer tegelijk uitgerekend :@
Ja tuurlijk is dat ontzettend dubbel. Ik heb zeker nog even aan je gedacht :*
Met mij gaat het iedere dag een beetje beter. Het herstel valt me tot nu toe mee :)
Gaddlezaterdag 29 september 2018 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 15:05 schreef MaJo het volgende:
Gaddle je staat in de OP!

Zijn er nog data die ik toe kan voegen?

Bobby PUPO O+ *O* O+ en hopelijk nog 2 mooie cryo's! Maar ik ga duimen dat die helemaal niet nodig zijn ;)

Buttons ook al zo'n mooie score! Wanneer is de TP?

B.ertha, Gonal F schiet ik er altijd snel in. Ervaring leert dat het dan minder pijnlijk is ;) hoe bevalt het prikken?
Je moet even je script aanpassen. zo staat hij niet in de spoiler.
Dinsdag heb ik een uitgangsecho. Kijken of de clomid al wat gedaan heeft.
Peejturzaterdag 29 september 2018 @ 19:32
Nou wij verwachten in februari/maart onze eerste. We zaten ook al in het traject van onderzoeken en mijn vrouw zou een behandeling krijgen van het doorspoelen van de eileiders en dergelijke. Ik was al onderzocht en bij mij zou alles goed zijn.

Ze zou op een woensdag die behandeling krijgen totdat ik op de vrijdag ervoor een foto via WhatsApp kreeg van mijn vrouw met daarop een positieve test en uiteraard gelijk gebeld. Konden we de afspraken afzeggen en morgen is ze 19 weken. Wel spannend allemaal hoor.

Waarschijnlijk heeft ze wel een keer een miskraam gehad aangezien ze meerdere symptomen herkende en er een vreemd bloedverlies was op een gegeven moment eerder.
Peejturzaterdag 29 september 2018 @ 19:41
Maar een beetje teruglezen was dit nog in een erg beginstadium vergeleken met anderen hier. Sorry als dit eventueel pijnlijk kan overkomen. Niet zo bedoeld.
June.zaterdag 29 september 2018 @ 20:39
Gefeliciteerd Peejtur en vrouw!
Ik zit in een zelfde situatie, maar helaas nog zonder resultaat.

Als je wil meeschrijven kun je beter naar het zwanger topic verkassen. Daar schrijven volgens mij ook een aantal papa’s (to be) mee.
Gaddlezaterdag 29 september 2018 @ 21:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 19:32 schreef Peejtur het volgende:
Nou wij verwachten in februari/maart onze eerste. We zaten ook al in het traject van onderzoeken en mijn vrouw zou een behandeling krijgen van het doorspoelen van de eileiders en dergelijke. Ik was al onderzocht en bij mij zou alles goed zijn.

Ze zou op een woensdag die behandeling krijgen totdat ik op de vrijdag ervoor een foto via WhatsApp kreeg van mijn vrouw met daarop een positieve test en uiteraard gelijk gebeld. Konden we de afspraken afzeggen en morgen is ze 19 weken. Wel spannend allemaal hoor.

Waarschijnlijk heeft ze wel een keer een miskraam gehad aangezien ze meerdere symptomen herkende en er een vreemd bloedverlies was op een gegeven moment eerder.
Hartelijk gefeliciteerd Peetjur en vrouw. Fantastisch nieuws
MaJozondag 30 september 2018 @ 00:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 18:41 schreef Gaddle het volgende:

[..]

Je moet even je script aanpassen. zo staat hij niet in de spoiler.
Dinsdag heb ik een uitgangsecho. Kijken of de clomid al wat gedaan heeft.
Oeps, dat krijg je als je het mobiel doet met code uit je hoofd :@ Ik heb het aangepast!
B.erthazondag 30 september 2018 @ 10:38
Bedankt voor de priktips ^O^
Ik vond het tot nu toe best pijnlijk om de naald erin te steken, de vloeistof zelf voelde ik nauwelijks. Maar gisteren heb ik het iets sneller gedaan en dat beviel wel!
Kirbzondag 30 september 2018 @ 16:11
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 10:38 schreef B.ertha het volgende:
Bedankt voor de priktips ^O^
Ik vond het tot nu toe best pijnlijk om de naald erin te steken, de vloeistof zelf voelde ik nauwelijks. Maar gisteren heb ik het iets sneller gedaan en dat beviel wel!
Fijn dat het beter gaat! Ik kreeg de tip (volgens mij van barreltje) om net te doen alsof je die naald in een kipfiletje jast :P. Gewoon hop erin, niet te lang over nadenken. Dus redelijk snel ook. Vloeistof niet te snel inspuiten (al zal dat met gonalF 50iE sowieso wel meevallen). Krijg je nu weer echo’s om te kijken hoe je reageert op deze dosis?

Bottoms ik ben benieuwd hoe het bij jou is, heb je al berichten gehad over een TP?
MaJozondag 30 september 2018 @ 16:24
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:11 schreef Kirb het volgende:

[..]

Fijn dat het beter gaat! Ik kreeg de tip (volgens mij van barreltje) om net te doen alsof je die naald in een kipfiletje jast :P. Gewoon hop erin, niet te lang over nadenken. Dus redelijk snel ook. Vloeistof niet te snel inspuiten (al zal dat met gonalF 50iE sowieso wel meevallen). Krijg je nu weer echo’s om te kijken hoe je reageert op deze dosis?

Bottoms ik ben benieuwd hoe het bij jou is, heb je al berichten gehad over een TP?
Bij Gonal F kun je toch niet echt langzaam spuiten? Je hebt zo'n knop waardoor het in een keer ingespoten wordt. Overigens merk ik geen verschil tussen 50ml of 150ml inspuiten :)

[ Bericht 0% gewijzigd door MaJo op 30-09-2018 16:30:11 ]
Bottoms_upzondag 30 september 2018 @ 16:32
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:24 schreef MaJo het volgende:

[..]

Bij Gonal F kun je toch niet echt langzaam sluiten? Je hebt zo'n knop waardoor het in een keer ingespoten wordt. Overigens merk ik geen verschil tussen 50ml of 150ml inspuiten :)
Ik moest nu menopur spuiten en dat is 1ml vloeistof. Die kan ik echt niet ineens erin spuiten. Met decapeptyl had ik een beetje hetzelfde ook al was dat minder. Ik hoop dat je 50 en 150 IE bedoelt want 150ml, ik mag er niet aan denken :'( :)

Ik word trouwens morgen pas gebeld over de tp. Ze doen liefst op dag 4 of 5, en sowieso niet op zondag. Ik vind het zo spannend. Ik hoop dat er morgen nog wat leeft :{
B.erthazondag 30 september 2018 @ 16:42
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:11 schreef Kirb het volgende:

[..]

Fijn dat het beter gaat! Ik kreeg de tip (volgens mij van barreltje) om net te doen alsof je die naald in een kipfiletje jast :P. Gewoon hop erin, niet te lang over nadenken. Dus redelijk snel ook. Vloeistof niet te snel inspuiten (al zal dat met gonalF 50iE sowieso wel meevallen). Krijg je nu weer echo’s om te kijken hoe je reageert op deze dosis?

Bottoms ik ben benieuwd hoe het bij jou is, heb je al berichten gehad over een TP?
Ja, vanaf nu elke maand echo's, ook als de dosis goed blijkt. Woensdag de eerste :) Dan pregnyl zetten zodra zij het aangeven.
De tip van de kipfilet _O_
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:24 schreef MaJo het volgende:

[..]

Bij Gonal F kun je toch niet echt langzaam spuiten? Je hebt zo'n knop waardoor het in een keer ingespoten wordt. Overigens merk ik geen verschil tussen 50ml of 150ml inspuiten :)
klopt, ik kan niet heel veel spelen met die snelheid, maar eventueel wel kleine klikjes geven zodat ie niet in n keer naar 0 gaat. Maar tot nu toe heb ik daar totaal geen last van, gelukkig!
B.erthazondag 30 september 2018 @ 16:43
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:32 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Ik moest nu menopur spuiten en dat is 1ml vloeistof. Die kan ik echt niet ineens erin spuiten. Met decapeptyl had ik een beetje hetzelfde ook al was dat minder. Ik hoop dat je 50 en 150 IE bedoelt want 150ml, ik mag er niet aan denken :'( :)

Ik word trouwens morgen pas gebeld over de tp. Ze doen liefst op dag 4 of 5, en sowieso niet op zondag. Ik vind het zo spannend. Ik hoop dat er morgen nog wat leeft :{
Zit je morgen dan al op dag 6? Dat is wel bizar laat :o
Kirbzondag 30 september 2018 @ 16:44
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:24 schreef MaJo het volgende:

[..]

Bij Gonal F kun je toch niet echt langzaam spuiten? Je hebt zo'n knop waardoor het in een keer ingespoten wordt. Overigens merk ik geen verschil tussen 50ml of 150ml inspuiten :)
Ik dacht verschil te merken met het langzaam indrukken van die knop. Maar mogelijk heb ik me dat verbeeld :@. Ik vond de Gonal sowieso “fijn” prikken, niet te veel vloeistof en zo’n handige pen.

Ik kan me de spanning goed voorstellen, bottoms. Nu dag 4 toch? Hopelijk morgen een TP van een hele mooie!

[ Bericht 5% gewijzigd door Kirb op 30-09-2018 16:50:21 ]
Bottoms_upzondag 30 september 2018 @ 17:12
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:43 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Zit je morgen dan al op dag 6? Dat is wel bizar laat :o
Nee morgen is dag 4. Ik had t fijn gevonden als we op dag drie een terugplaatsing konden krijgen als ze toch al niet zo goed deelden. Maar dat kan helaas niet op zondag. Aan de andere kant willen we ook wel weten of er berhaupt wel eens eentje verder gaat dan 3 dagen.
McLaurazondag 30 september 2018 @ 17:42
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 17:12 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Maar dat kan helaas niet op zondag.
Wat onhandig!
B.erthazondag 30 september 2018 @ 17:59
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 17:12 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Nee morgen is dag 4. Ik had t fijn gevonden als we op dag drie een terugplaatsing konden krijgen als ze toch al niet zo goed deelden. Maar dat kan helaas niet op zondag. Aan de andere kant willen we ook wel weten of er berhaupt wel eens eentje verder gaat dan 3 dagen.
Oh, wat een dubbel gevoel! Ik kan me ook heel goed voorstellen dat als ze dan toch stoppen met groeien, dat je het liever nu weet dan dat je na een terugplaatsing twee weken hoopt zwanger te zijn :{
Maar ik ga er gewoon van uit dat je morgen een heel mooi embryo teruggeplaatst krijgt dat 9 maanden doorgroeit O+
MaJozondag 30 september 2018 @ 19:16
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 16:32 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Ik moest nu menopur spuiten en dat is 1ml vloeistof. Die kan ik echt niet ineens erin spuiten. Met decapeptyl had ik een beetje hetzelfde ook al was dat minder. Ik hoop dat je 50 en 150 IE bedoelt want 150ml, ik mag er niet aan denken :'( :)

Ik word trouwens morgen pas gebeld over de tp. Ze doen liefst op dag 4 of 5, en sowieso niet op zondag. Ik vind het zo spannend. Ik hoop dat er morgen nog wat leeft :{
Dit ging ook specifiek over Gonal F, bij decapeptyl en pregnyl doe ik het inderdaad een stuk langzamer. En ik bedoel inderdaad IE, geen idee waarom ik daar ml van maakte :@
MaJozondag 30 september 2018 @ 19:20
Wat ontzettend spannend Bottoms! Belachelijk trouwens dat ze het niet op zondag doen, dat is toch niet van deze tijd :{w

Ik ga voor je duimen!
_NIKKI_zondag 30 september 2018 @ 19:51
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 17:12 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Nee morgen is dag 4. Ik had t fijn gevonden als we op dag drie een terugplaatsing konden krijgen als ze toch al niet zo goed deelden. Maar dat kan helaas niet op zondag. Aan de andere kant willen we ook wel weten of er berhaupt wel eens eentje verder gaat dan 3 dagen.
Op zich kan dat prima hoor. Ik had ivm pgd al mijn terugplaatsingen op dag 5. Dan zijn de zwakkere vaak sowieso al afgevallen. Statistisch weet ik niet of het uitmaakt qua slagingspercentages maar het voelde voor mij altijd wel goed.
MaJozondag 30 september 2018 @ 19:57
Ik heb venijnige steken links onderin mijn buik en ik merk dat ik meteen in paniek raak vanwege de bbz. Waarschijnlijk zijn het gewoon mijn darmen ofzo maar het brengt wel weer even wat terug :'(
B.erthazondag 30 september 2018 @ 20:25
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 19:51 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Op zich kan dat prima hoor. Ik had ivm pgd al mijn terugplaatsingen op dag 5. Dan zijn de zwakkere vaak sowieso al afgevallen. Statistisch weet ik niet of het uitmaakt qua slagingspercentages maar het voelde voor mij altijd wel goed.
Ik las in de wachtkamer dat diverse Nederlandse ziekenhuizen dat nu aan het onderzoeken zijn! Ze bekijken het aantal zwangerschappen en cryos bij 3 vs 5 dagen.

Majo, wat naar :* je kunt het altijd even laten onderzoeken h, geen arts zal je daarop aankijken.
MaJozondag 30 september 2018 @ 20:27
Ik kijk het nog even aan, misschien word ik wel "gewoon" ziek (Heb ook verhoging). Als ik het niet vertrouw bel ik het ziekenhuis.
Mrs.Peelzondag 30 september 2018 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 20:27 schreef MaJo het volgende:
Ik kijk het nog even aan, misschien word ik wel "gewoon" ziek (Heb ook verhoging). Als ik het niet vertrouw bel ik het ziekenhuis.
Zo is het! Sterkte, ik hoop dat het snel afzakt :*
Kirbzondag 30 september 2018 @ 20:43
Sterkte Majo :* naar dat je gelijk zo terug gaat naar de bbz. Hopelijk is het niks.
Gaddlezondag 30 september 2018 @ 20:44
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 19:57 schreef MaJo het volgende:
Ik heb venijnige steken links onderin mijn buik en ik merk dat ik meteen in paniek raak vanwege de bbz. Waarschijnlijk zijn het gewoon mijn darmen ofzo maar het brengt wel weer even wat terug :'(
oh meid daar kan ik helemaal inkomen. Sterkte :*
Ik hoop dat het inderdaad je darmen zijn
MaJozondag 30 september 2018 @ 21:46
Bedankt meiden :* heb paracetamol genomen en het gaat nu een stuk beter.
Mrs.Peelzondag 30 september 2018 @ 21:48
Fijn MaJo ^O^ Houden zo!
Cygnezondag 30 september 2018 @ 23:03
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 19:57 schreef MaJo het volgende:
Ik heb venijnige steken links onderin mijn buik en ik merk dat ik meteen in paniek raak vanwege de bbz. Waarschijnlijk zijn het gewoon mijn darmen ofzo maar het brengt wel weer even wat terug :'(
Ugh. :*
B.erthamaandag 1 oktober 2018 @ 09:06
Majo, hoe is het nu?
MaJomaandag 1 oktober 2018 @ 09:14
Beetje hetzelfde... slecht geslapen omdat ik droomde dat ik met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis moest. Maar denk dat het vooral paniek is en ik mezelf gek zit te maken. Zo lang ik alleen steken links heb en geen pijn door mijn hele buik zal het wel loslopen.
Bottoms_upmaandag 1 oktober 2018 @ 10:00
Oh jee majo, verzorg jezelf goed en trek op tijd aan de bel als het moet. U opelijk trekt t snel vanzelf weg.


Ik ben gebeld en de terugplaatsing gaat door! Morgen want er zijn er nog heel wat in de running blijkbaar, ze kiezen morgenochtend dan de beste uit. Eigenlijk is er nog geen van de 11 al definitief afgevallen. Omg omg omg, ik kan het eigenlijk niet echt geloven *O*
Mrs.Peelmaandag 1 oktober 2018 @ 10:02
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:00 schreef Bottoms_up het volgende:


Ik ben gebeld en de terugplaatsing gaat door! Morgen want er zijn er nog heel wat in de running blijkbaar, ze kiezen morgenochtend dan de beste uit. Eigenlijk is er nog geen van de 11 al definitief afgevallen. Omg omg omg, ik kan het eigenlijk niet echt geloven *O*
*O* *O* *O* Wauw, wat goed!
Kirbmaandag 1 oktober 2018 @ 10:04
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:00 schreef Bottoms_up het volgende:
Oh jee majo, verzorg jezelf goed en trek op tijd aan de bel als het moet. U opelijk trekt t snel vanzelf weg.

Ik ben gebeld en de terugplaatsing gaat door! Morgen want er zijn er nog heel wat in de running blijkbaar, ze kiezen morgenochtend dan de beste uit. Eigenlijk is er nog geen van de 11 al definitief afgevallen. Omg omg omg, ik kan het eigenlijk niet echt geloven *O*
Oh WAUW O+ :'( O+ wat superfijn bottoms!!
En stiekem ook een enorme opsteker voor mezelf, het kn dus gewoon echt zo anders gaan :'(
Barreltjemaandag 1 oktober 2018 @ 10:08
ohh Bottoms! wat top!!
en dan lekker broeden vanaf morgen! *O*
B.erthamaandag 1 oktober 2018 @ 10:24
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:04 schreef Kirb het volgende:

[..]

Oh WAUW O+ :'( O+ wat superfijn bottoms!!
En stiekem ook een enorme opsteker voor mezelf, het kn dus gewoon echt zo anders gaan :'(
Precies dit O+ Oh WAUW O+ O+
June.maandag 1 oktober 2018 @ 10:29
Fijn bottoms! O+
B.erthamaandag 1 oktober 2018 @ 10:38
BU, gaan ze er 1 of 2 terugplaatsen?
Ik duim vast voor je O+
MaJomaandag 1 oktober 2018 @ 11:42
Dat is goed nieuws bottom! *O* Ik ben heel benieuwd naar de score van morgen :s)
Stroopwafelmeisjemaandag 1 oktober 2018 @ 11:43
Wat een goed nieuws de laatste week! *O* nu lekker plakken voor de eitjes, zodat jullie de eersten van een totale leegloop hier kunnen zijn O+
B.erthamaandag 1 oktober 2018 @ 18:51
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 09:14 schreef MaJo het volgende:
Beetje hetzelfde... slecht geslapen omdat ik droomde dat ik met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis moest. Maar denk dat het vooral paniek is en ik mezelf gek zit te maken. Zo lang ik alleen steken links heb en geen pijn door mijn hele buik zal het wel loslopen.
:{
En nu? Voel je je al beter?
Heb je eigenlijk al een zwangerschapstest gedaan, als het je aan je bbz doet denken?
:*
B.erthamaandag 1 oktober 2018 @ 18:52
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 11:43 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Wat een goed nieuws de laatste week! *O* nu lekker plakken voor de eitjes, zodat jullie de eersten van een totale leegloop hier kunnen zijn O+
Dit O+
MaJomaandag 1 oktober 2018 @ 23:07
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 18:51 schreef B.ertha het volgende:

[..]

:{
En nu? Voel je je al beter?
Heb je eigenlijk al een zwangerschapstest gedaan, als het je aan je bbz doet denken?
:*
Ik ben naar huis gegaan van mijn werk, nu ook koorts. De steken zijn weg en heb diarree en ben misselijk dus zal waarschijnlijk een buikgriepje zijn :)

Lief dat je ernaar vraagt :*
Mrs.Peeldinsdag 2 oktober 2018 @ 02:46
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 23:07 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik ben naar huis gegaan van mijn werk, nu ook koorts. De steken zijn weg en heb diarree en ben misselijk dus zal waarschijnlijk een buikgriepje zijn :)

Lief dat je ernaar vraagt :*
MaJo, dit is niet de leegloop die Stroopwafelmeisje bedoelde :P

Gelukkig is het niets ergers, beterschap :*
B.erthadinsdag 2 oktober 2018 @ 07:42
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 23:07 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik ben naar huis gegaan van mijn werk, nu ook koorts. De steken zijn weg en heb diarree en ben misselijk dus zal waarschijnlijk een buikgriepje zijn :)

Lief dat je ernaar vraagt :*
Beterschap dan!
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 02:46 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

MaJo, dit is niet de leegloop die Stroopwafelmeisje bedoelde :P

Gelukkig is het niets ergers, beterschap :*
_O-
BobbyMcGeedinsdag 2 oktober 2018 @ 09:20
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:00 schreef Bottoms_up het volgende:
Oh jee majo, verzorg jezelf goed en trek op tijd aan de bel als het moet. U opelijk trekt t snel vanzelf weg.

Ik ben gebeld en de terugplaatsing gaat door! Morgen want er zijn er nog heel wat in de running blijkbaar, ze kiezen morgenochtend dan de beste uit. Eigenlijk is er nog geen van de 11 al definitief afgevallen. Omg omg omg, ik kan het eigenlijk niet echt geloven *O*
:o Wat een goed nieuws! *O*
Succes vandaag met de terugplaatsing!

MaJo, wat fijn dat het 'gewoon' een buikgriepje is. En wat stom dat je de gevolgen van de bbz nog met je meedraagt -O- :*
BobbyMcGeedinsdag 2 oktober 2018 @ 09:23
Ik had gisteren ook ineens heel erg stekende pijn.. het straalde door naar mijn vagina. Herkenbaar voor iemand? Ik zat gisteren op dag 5 na de punctie en op dag 3 na de terugplaatsing.

Als ik erg hoopvol ben dan relateer ik de pijn aan de innesteling. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo'n pijn doet. Ik stond op het punt om te bellen naar het ziekenhuis en toen trok het weer weg.
Kirbdinsdag 2 oktober 2018 @ 09:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 09:23 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik had gisteren ook ineens heel erg stekende pijn.. het straalde door naar mijn vagina. Herkenbaar voor iemand? Ik zat gisteren op dag 5 na de punctie en op dag 3 na de terugplaatsing.

Als ik erg hoopvol ben dan relateer ik de pijn aan de innesteling. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo'n pijn doet. Ik stond op het punt om te bellen naar het ziekenhuis en toen trok het weer weg.
Het zal misschien nog iets te vroeg zijn voor innesteling denk ik, maar wie weet! Ik vond dit wel een duidelijk linkje voor wat betreft de ontwikkeling van de embryo en welke stappen hij nu doorloopt: https://www.freya.nl/kind(...)ontwikkeling-embryo/
Stroopwafelmeisjedinsdag 2 oktober 2018 @ 09:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 02:46 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

MaJo, dit is niet de leegloop die Stroopwafelmeisje bedoelde :P

Gelukkig is het niets ergers, beterschap :*
_O-
En +1. De eendagsgriep heerst, dus hopelijk ben je er snel vanaf!

Bobby, ik heb beide keren een paar dagen na de tp ook echt nare steken gevoeld. Eerste keer legde ik de link niet, tweede keer wel. Toen was het ruim 2 dagen erna (toen wel cryo, 6 dagen na eisprong).
Volgens de arts kan het best zijn dat je baarmoeder reageert op de innesteling. "er gebeurt natuurlijk wel wat", waren haar woorden. Ik vind het bemoedigend en duim door!
Barreltjedinsdag 2 oktober 2018 @ 10:10
het kan ook zijn dat het een na-werking is van de punctie he? er is wel even een naald 2 x door je vagina wand gedouwd...
B.erthadinsdag 2 oktober 2018 @ 10:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 09:23 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik had gisteren ook ineens heel erg stekende pijn.. het straalde door naar mijn vagina. Herkenbaar voor iemand? Ik zat gisteren op dag 5 na de punctie en op dag 3 na de terugplaatsing.

Als ik erg hoopvol ben dan relateer ik de pijn aan de innesteling. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo'n pijn doet. Ik stond op het punt om te bellen naar het ziekenhuis en toen trok het weer weg.
Ik heb dit ook 3 keer gehad, precies op dag 9 na mijn ovulatie. Echt op een heel specifieke plek, messcherpe pijn die uitstraalde. De eerste twee keer was ik ervan overtuigd dat het een innesteling was maar de derde keer was in een pauzemaand dus hadden we berhaupt niet gevreen :') Waarschijnlijk is het gewoon toeval.. Niet om je hoop de grond in te boren want het kan nog alle kanten op ^O^
Bottoms_updinsdag 2 oktober 2018 @ 12:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 09:23 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik had gisteren ook ineens heel erg stekende pijn.. het straalde door naar mijn vagina. Herkenbaar voor iemand? Ik zat gisteren op dag 5 na de punctie en op dag 3 na de terugplaatsing.

Als ik erg hoopvol ben dan relateer ik de pijn aan de innesteling. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo'n pijn doet. Ik stond op het punt om te bellen naar het ziekenhuis en toen trok het weer weg.
Ik herken de soort pijn wel, maar ik ben nog niet zwanger geweest helaas. Ik zou het ziekenhuis bellen als het blijft terugkomen.

Sterkte Majo, wij hebben twee weken geleden de heersende buikgriep gehad. Het is niet leuk. Maar het was gelukkig kort (maar heftig :X ).
Bottoms_updinsdag 2 oktober 2018 @ 12:32
Ze hebben een mooie blastocyste teruggeplaatst. En we hebben een foto O+
En dan ze hebben nog 4 embryo's kunnen invriezen *O*
Het is echt ongelooflijk hoe anders deze poging gaat (als we niet de enige waren die die dag punctie hadden, zou ik beginnen denken dat ze de verkeerde eicellen gebruikt hebben).

SPOILER
Ik blijf hier maar goed nieuws plaatsen en ik hoop echt dat het niemand een slecht gevoel geeft. Ik weet nog hoe het vorige pogingen gingen. Alles viel tegen en het leek wel alsof iedereen hopen goede embyo's had en telkens ook cryo's. Ik voelde mij zo'n kneus, want ik kon al niet zwanger worden, IUI ging niet goed en daarna kon ik ivf ook al niet goed doen.
Ik hoop dat het tenminste 1 iemand moed kan geven. Het kan echt met een ander ziekenhuis, protocol en medicatie beter gaan. En dan niet een klein beetje beter, maar van telkens 1 redelijk goed embryo op dag drie en de rest die na dag drie degenereerde naar 5 blastocysten op dag 5.
We zijn zo blij dat we op zoek zijn gegaan naar een ziekenhuis dat bij ons past. Misschien duurt het nog een hele tijd voor het lukt, maar ze hebben ons weer hoop gegeven.
Barreltjedinsdag 2 oktober 2018 @ 12:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 12:32 schreef Bottoms_up het volgende:
Ze hebben een mooie blastocyste teruggeplaatst. En we hebben een foto O+
En dan ze hebben nog 4 embryo's kunnen invriezen *O*
Het is echt ongelooflijk hoe anders deze poging gaat (als we niet de enige waren die die dag punctie hadden, zou ik beginnen denken dat ze de verkeerde eicellen gebruikt hebben).

SPOILER
Ik blijf hier maar goed nieuws plaatsen en ik hoop echt dat het niemand een slecht gevoel geeft. Ik weet nog hoe het vorige pogingen gingen. Alles viel tegen en het leek wel alsof iedereen hopen goede embyo's had en telkens ook cryo's. Ik voelde mij zo'n kneus, want ik kon al niet zwanger worden, IUI ging niet goed en daarna kon ik ivf ook al niet goed doen.
Ik hoop dat het tenminste 1 iemand moed kan geven. Het kan echt met een ander ziekenhuis, protocol en medicatie beter gaan. En dan niet een klein beetje beter, maar van telkens 1 redelijk goed embryo op dag drie en de rest die na dag drie degenereerde naar 5 blastocysten op dag 5.
We zijn zo blij dat we op zoek zijn gegaan naar een ziekenhuis dat bij ons past. Misschien duurt het nog een hele tijd voor het lukt, maar ze hebben ons weer hoop gegeven.
Pupo!!! *O* *O* *O*

SPOILER
hou eens op om je te verontschuldigen! dat is helemaal niet nodig! :*
B.erthadinsdag 2 oktober 2018 @ 13:01
Yay, bottoms PUPO *O* *O* *O* en 4(!) cryo's, wauw!

Je hoeft je inderdaad totaal niet te verontschuldigen joh! We weten allemaal hoe het je eerder vergaan is. Het zou toch van de zotte zijn als we dit jou zouden misgunnen, alleen omdat jij nu na een onnoemelijk lang traject eindelijk eens geluk hebt en wij (nog) niet?

Ik ben wel nieuwsgierig hoe je de keuze hebt gemaakt voor een ander ziekenhuis en waarom dit wl goed voelde.
Kirbdinsdag 2 oktober 2018 @ 13:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 12:32 schreef Bottoms_up het volgende:
Ze hebben een mooie blastocyste teruggeplaatst. En we hebben een foto O+
En dan ze hebben nog 4 embryo's kunnen invriezen *O*
Het is echt ongelooflijk hoe anders deze poging gaat (als we niet de enige waren die die dag punctie hadden, zou ik beginnen denken dat ze de verkeerde eicellen gebruikt hebben).

SPOILER
Ik blijf hier maar goed nieuws plaatsen en ik hoop echt dat het niemand een slecht gevoel geeft. Ik weet nog hoe het vorige pogingen gingen. Alles viel tegen en het leek wel alsof iedereen hopen goede embyo's had en telkens ook cryo's. Ik voelde mij zo'n kneus, want ik kon al niet zwanger worden, IUI ging niet goed en daarna kon ik ivf ook al niet goed doen.
Ik hoop dat het tenminste 1 iemand moed kan geven. Het kan echt met een ander ziekenhuis, protocol en medicatie beter gaan. En dan niet een klein beetje beter, maar van telkens 1 redelijk goed embryo op dag drie en de rest die na dag drie degenereerde naar 5 blastocysten op dag 5.
We zijn zo blij dat we op zoek zijn gegaan naar een ziekenhuis dat bij ons past. Misschien duurt het nog een hele tijd voor het lukt, maar ze hebben ons weer hoop gegeven.
Wat fantastisch! PUPO *O* *O* *O*

SPOILER
Nou die 1 iemand moed geven heb je bereikt hoor! Ik herken me zo enorm in jouw verhaal. Van het kneus voelen tot alles gaat telkens mis. Ik vind het enorm hoopvol dat deze poging zo ontzettend anders verloopt. Het is voor mij echt een opsteker O+. En ik vind het voor jou natuurlijk helemaal geweldig!
Peacefullldinsdag 2 oktober 2018 @ 13:10
BU *O* pupo! Ik ga mega hard voor je duimen *O*

En het is juist zo ontzettend fijn om te lezen dat het jullie nu eindelijk eens mee zit. Het is jullie zo gegund. En het kan anderen zeker hoop geven dat het bij jullie nu zo succesvol verloopt t.a.v. de vorige keer O+
Mrs.Peeldinsdag 2 oktober 2018 @ 13:18
BU is PUPO *O* Ga maar lekker broeden, meid O+ En 4 cryo's, wat een goed resultaat!!
Gaddledinsdag 2 oktober 2018 @ 13:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 12:32 schreef Bottoms_up het volgende:
Ze hebben een mooie blastocyste teruggeplaatst. En we hebben een foto O+
En dan ze hebben nog 4 embryo's kunnen invriezen *O*
Het is echt ongelooflijk hoe anders deze poging gaat (als we niet de enige waren die die dag punctie hadden, zou ik beginnen denken dat ze de verkeerde eicellen gebruikt hebben).

SPOILER
Ik blijf hier maar goed nieuws plaatsen en ik hoop echt dat het niemand een slecht gevoel geeft. Ik weet nog hoe het vorige pogingen gingen. Alles viel tegen en het leek wel alsof iedereen hopen goede embyo's had en telkens ook cryo's. Ik voelde mij zo'n kneus, want ik kon al niet zwanger worden, IUI ging niet goed en daarna kon ik ivf ook al niet goed doen.
Ik hoop dat het tenminste 1 iemand moed kan geven. Het kan echt met een ander ziekenhuis, protocol en medicatie beter gaan. En dan niet een klein beetje beter, maar van telkens 1 redelijk goed embryo op dag drie en de rest die na dag drie degenereerde naar 5 blastocysten op dag 5.
We zijn zo blij dat we op zoek zijn gegaan naar een ziekenhuis dat bij ons past. Misschien duurt het nog een hele tijd voor het lukt, maar ze hebben ons weer hoop gegeven.
meissie toch. Ik praat natuurlijk voor mijzelf. Ik vind het heerlijk om te lezen dat je je fijn voelt. Meer dan verdiend trouwens.
Goed nieuws is altijd fijn. Ook als het bij mij minder gaat. Kop op. Hopelijk kan je er toch een beetje van genieten.

Ik heb vandaag een uitgangsecho gehad. Eitjes groeien goed (2 - 3) en bms ook.
Donderdag mag ik weer kijken.
BobbyMcGeedinsdag 2 oktober 2018 @ 13:37
BU *O* we zijn samen PUPO! *O*
Heel tof dat er vier cryo's zijn ook. Je stoot me absoluut niet voor het hoofd, maar ik merk wel dat ik me op dit moment voel zoals jij bij de eerdere pogingen. De afvalrace is t groot. Dus ik ben heel benieuwd hoe de zoektocht naar een ander ziekenhuis is verlopen en aan welke factoren jij nu het succes toewijst. Zou je daar meer over uit willen leggen?

Geniet van de goede flow nu! Ellende heb je lang genoeg gehad :*
MaJodinsdag 2 oktober 2018 @ 14:14
Bottoms PUPO O+ *O* O+

En je hoeft je inderdaad niet te verontschuldigen, goed nieuws kunnen we hier juist goed gebruiken ;) :*

Mijn buikpijn is trouwens verklaard, ik heb een blaasontsteking. Nu aan de antibiotica en hopelijk gaat het snel weer beter :)
Bottoms_updinsdag 2 oktober 2018 @ 14:59
Bedankt iedereen voor de bemoedigende woorden. Ik kan er echt wel van genieten hoor. Er zit alleen ook nog wat onverwerkt gedoe van de voorbije jaren denk ik.

Ik heb even opgeschreven hoe onze zoektocht naar het huidige ziekenhuis is verlopen, voor de genteresseerden. Pas op, het is een lang verhaal geworden. Ik begon te schrijven en toen kon ik niet meer stoppen...

SPOILER
Toen ik ongesteld werd na de tweede ivf poging in juli vorig jaar, konden we pas een evaluatiegesprek krijgen in september. Daar kregen we niks nieuws te horen. Het was wat het was en ze zouden voor een eventuele volgende poging niets anders doen. We hadden ervoor al besloten dat we ergens anders gingen kijken in de hoop meer informatie te krijgen. Mijn vriend heeft tijdens het gesprek laten vallen dat we misschien naar Gent zouden gaan, daar werd bijna boos op gereageerd. We moesten ons niet gek laten maken met de extra behandelingen die ze daar aanbieden. Einde gesprek en ook einde van ons verhaal in dat ziekenhuis. Op de weg naar buiten vullen we nog het formulier in om ons dossier opgestuurd te krijgen.
Vervolgens maken we een afspraak in Gent. We kunnen midden februari terecht. Voor mij prima. Ik ben sinds het begin van het hele traject meer dan 10 kilo bijgekomen (en ervoor was er al meer dan 5kg erbij) en ik sport niet meer. Ik besluit van de tijd gebruik te maken om daar wat aan te veranderen. Ik focus mij volledig daarop en ik begin mij beter te voelen, meer mijzelf.
De afspraak in Gent is een tegenvaller. Ze lijkt niet naar mij te luisteren en heeft het telkens over ophogen van de stimulatie. Ik blijf aangeven dat ik wel veel follikels had en dat ik bang ben dat nog meer stimuleren niet gaat helpen. Maar ze blijft gefocust op het lage aantal eicellen. We krijgen wel meer onderzoek: mijn TSH en AMH zal getest worden, het zaad wordt nog eens getest en ze gaan daarbij ook een DNA test doen om te zien of het beschadigd is. Plus mijn vriend moet langs de androloog (eindelijk mag ik een keer aan de zijlijn staan en mag vriend een keer de broek laten zakken!). Het zaad blijkt uit hun test heel slecht. Maar 5% beweeglijk en de morfologie is niet goed. Ik werd uiteindelijk gebeld met mijn bloeduitslag (helaas gemist dus voicemail), mijn TSH was prima en mijn AMH bleek 6,8 te zijn. Dat had ze niet verwacht en misschien is ophogen van de medicatie toch niet zo'n goed plan :P
De volgende afspraak is ze 180 graden gedraaid en wil ze een ander protocol. Waarom zegt ze niet. We blijven het idee houden dat ze de volgende poging zien als een experiment en dat ze weinig doen met de gegevens van de vorige poging. Want ja, dat was niet in hun labo.
We geven aan dat we sowieso pas na de zomer een poging willen doen. Vorig jaar heb ik totaal niet van de zomer kunnen genieten wegens twee slechte pogingen kort na elkaar. Dat is prima en ik moet maar bellen wanneer ik wil starten.
Het voelt allemaal niet goed en we nemen weer contact op met de verzekering. Want dit was al onze second opinion en we weten niet wat we willen doen. Ze zijn gelukkig begripvol maar de persoon aan de telefoon mag dit zelf niet beslissen. De volgende dag krijgen we te horen dat we gewoon ergens anders heen kunnen. Ze stellen zelf voor om naar Nij Geertgen te gaan, dat is veel minder ver rijden dan Gent en ze hebben sinds dit jaar een contract.
Vervolgens nemen we een paar maanden vrij, gaan op vakantie en genieten van de zomer. Eind juli maken we een afspraak voor een intake. We kunnen 30 augustus al terecht.
Tijdens het gesprek begint alles op zijn plaats te vallen. Ze bekijkt de embryo's van de vorige poging, en ik vertel dat we altijd veel follikels hadden. Ik begin ook over Gent en mijn wat hogere AMH. En dan zegt ze de woorden die ik al zo lang wilde horen: "ja dat zien we wel vaker". Eindelijk iemand die ons geval herkent. Ze zegt dat met een hoger amh en een standaard lang protocol, het kan dat de eicellen minder goed rijpen. Dat vertaalt zich in 'lege' follikels en een mindere kwaliteit embryo's. Ze wil een echo maken want dan zou ze aan het aantal follikels moeten kunnen zien dat mijn amh idd hoog is. En ja hoor, rechts telt ze er vlot 20 en links geeft ongeveer hetzelfde beeld (kon niet goed tellen want 1 follikel dat op springen stond). Op dat moment krijg ik een knoop in mijn onderbuik en voel ik een vlaag woede opborrelen. Ik heb talloze echo's gehad. En altijd te horen gekregen dat alles er prima uitziet. We gaan weer zitten en ik zie haar vanuit een ooghoek 'PCO beeld' in mijn dossier typen. Ze zegt er verder niets over. Voor mijn gevoel val ik er een beetje tussenin. Ik heb geen PCOS want prima cyclus en geen andere symptomen. Maar het stimuleren gaat niet zo vlot.
Ze werken ook liefst met bevroren sperma. Dat klonk ons toen heel vreemd in de oren maar achteraf was het heel fijn. Mijn vriend moest daar een staal produceren, dat werd dan opgewerkt en ingevroren. En een paar dagen later werd getest of het goed ontdooid kon worden. Het gaf hem op de dag van de punctie minder stress plus hij is een week eerder ziek geweest. Nu was dat geen probleem.
We moeten een volgende poging volgens haar helemaal anders gaan aanpakken. Ze legt alles uit (met tekeningen) hoe het werkt en dat ze standaard bij iedereen met een amh boven de 3,5 met een antagonist schema werken. Geen pil, geen decapeptyl en nu menopur ipv gonal f. Na een paar dagen stimuleren komt er cetrotide bij. Nu een hele uitleg over verhoogd risico op overstimulatie en dat het kan betekenen dat we misschien geen verse terugplaatsing krijgen als het te erg wordt. Ik moet even slikken want met onze vorige embryo's in het achterhoofd lijkt me het vrij onwaarschijnlijk dat ze iets kunnen invriezen. Plus ze willen liefst sowieso niet op dag 3 terugplaatsen. Omdat het de 3de poging is doen ze ook sowieso ICSI. Ze geeft ook heel open en eerlijk aan dat het wel eens heel moeilijk kan zijn om de juiste dosis te vinden. Te laag en er groeit heel weinig, te hoog kan ineens 30 follikels geven.
Maar alles voelt goed aan en we maken onmiddellijk een afspraak om alles echt in gang te zetten. We kunnen een week later weer terecht. Dan is het een meer gedetailleerde uitleg over het schema. En nog een dikke week later krijg ik de uitgangsecho en begin ik te prikken. Ik word nu ook veel beter opgevolgd. Bij de vorige pogingen nooit een uitgangsecho gehad, en tussen begin en punctie krijg ik nog 3 echo's. Ervoor telkens 1 en dan werd de punctie ingepland (de eerste keer voor 4 dagen later gelijk).

Ik weet niet meer wie het vroeg, maar ik kan dus onmogelijk zeggen wat geleid heeft tot de betere resultaten.Het is een ander ziekenhuis (nu ja niet echt een gewoon ziekenhuis) met een ander labo. Plus een andere manier van werken om de punctie te plannen. Kort antagonist protocol ipv lang protocol. Menopur ipv Gonal F. ICSI ipv gewoon IVF. Dat laatste zou ook een rol kunnen spelen omdat de morfologie zo slecht is. Ik denk eerder dat het een combinatie is van alles. Er lag een goede batch eicellen klaar, en met de juiste stimulatie en een goede timing hebben ze mooie rijpe eicellen kunnen oogsten. Ze zijn bevrucht met goede zaadcellen. En daardoor zijn ze uitgegroeid tot mooie embryo's.
Dat is ook meteen zo frustrerend aan dit hele proces. Alle metertjes moeten op groen staan, alle sterren en planeten op de juiste positie staan. En dan heel misschien komt er wat uit. Zo voelt het voor mij toch.

B.erthadinsdag 2 oktober 2018 @ 15:55
Wow, wat een uitgebreid verhaal _O_ Ik ga dit opslaan voor later, wie weet of het nog ooit van pas komt.

Ik ben nu wel benieuwd wat hoge of lage AMH waarde betekent aangezien ik ook heel sterk reageer op lichte stimulatie en ook PCOS beeld heb zonder verder duidelijke symptomen. Kun je dat uitleggen? En waarom zouden dan de eicellen kwalitatief niet goed zijn? :@
Bottoms_updinsdag 2 oktober 2018 @ 16:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 15:55 schreef B.ertha het volgende:
Wow, wat een uitgebreid verhaal _O_ Ik ga dit opslaan voor later, wie weet of het nog ooit van pas komt.

Ik ben nu wel benieuwd wat hoge of lage AMH waarde betekent aangezien ik ook heel sterk reageer op lichte stimulatie en ook PCOS beeld heb zonder verder duidelijke symptomen. Kun je dat uitleggen? En waarom zouden dan de eicellen kwalitatief niet goed zijn? :@
Met het amh testen ze je eicelvoorraad. Dat is gerelateerd aan het aantal follikels dat elke maand klaarligt. Het zegt op zich helemaal niets over de kwaliteit. Alleen kregen wij nu te horen dat ze bij stimulatie (met lange protocol) niet altijd mooi gelijk op gaan en dan niet goed rijpen. Een potentieel goede kwaliteit eicel die slecht rijpt is uiteindelijk een slechte kwaliteit eicel. Zo begrijp ik het toch.
Als die uitleg klopt komt het probleem pas bij IVF om de hoek kijken. Ik zou mij daar dus nog niet teveel zorgen over maken. Ik hoop dat je dat helemaal niet nodig zult hebben :*
B.erthadinsdag 2 oktober 2018 @ 16:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 16:10 schreef Bottoms_up het volgende:

[..]

Met het amh testen ze je eicelvoorraad. Dat is gerelateerd aan het aantal follikels dat elke maand klaarligt. Het zegt op zich helemaal niets over de kwaliteit. Alleen kregen wij nu te horen dat ze bij stimulatie (met lange protocol) niet altijd mooi gelijk op gaan en dan niet goed rijpen. Een potentieel goede kwaliteit eicel die slecht rijpt is uiteindelijk een slechte kwaliteit eicel. Zo begrijp ik het toch.
Als die uitleg klopt komt het probleem pas bij IVF om de hoek kijken. Ik zou mij daar dus nog niet teveel zorgen over maken. Ik hoop dat je dat helemaal niet nodig zult hebben :*
Ok, dan ga ik weer terug naar mijn hervonden optimisme :) Ik heb nu wel een goed gevoel over ons priktraject namelijk :) Thanks!
BobbyMcGeedinsdag 2 oktober 2018 @ 18:24
_O_ voor je verhaal B_U! Mooi hoe ze je bij NG wel serieus lijken te nemen en een plan op maat maakten. Bijzonder dat je zo weinig echo's kreeg in het vorige ziekenhuis! Dat heb ik nog niet eerder gehoord. Ik word nu ook echt grondig gecontroleerd; een uitgangsecho, een week later een echo en vervolgens ongeveer om de dag een echo.

Net de brief binnengekregen: de twee embryo's hebben het niet gehaald, er zijn dus geen embryo's ingevroren ;(
Het dempt de hoop op een zwangerschap behoorlijk, ik ga er nu vanuit dat de embryo in mijn buik het ook niet heeft gehaald. Ik kan me niet voorstellen dat alle embryo's sneuvelen behalve die ene. -O-

Ik hoop dat we in het ziekenhuis een goede evaluatie krijgen dit keer. En een goed plan van aanpak voor de volgende keer. Wat mij betreft heeft het weinig zin om dit nog vaker te gaan proberen als het in zo'n pril stadium al fout gaat. Maar misschien is het mijn teleurstelling nu die spreekt :{
Mrs.Peeldinsdag 2 oktober 2018 @ 18:33
Shit, Bobby, wat een domper :{ Maar echt, wel/geen cryo's zegt niets over je verse embryo en de kans die je nu hebt op een goede zwangerschap :* Houd moed, hoe moeilijk dat ook is nu!
Barreltjedinsdag 2 oktober 2018 @ 18:42
Idd Bobby! De enige keer dat ik zwanger was had ik er maar 1 ! En geen cryos.. dus het kan heus!! ^O^

Maarrrrr.. Ik snap je gevoel ook helemaal.. neem er ook de tijd voor.. Ik heb een avond of 2 jankende op de bank gezeten.. het moest er allemaal even uit..
MaJodinsdag 2 oktober 2018 @ 18:50
Geef de hoop niet op Bobby, wie weet is de embryo in je buik net die ene goede :*
Bottoms_updinsdag 2 oktober 2018 @ 19:16
Ach Bobby, wat een teleurstelling. Maar wat de rest zegt is waar. Die ene kan het gewoon prima halen. Mijn teruggeplaatst embryo was vorige keren telkens 10 keer beter dan de rest.
Maar ik weet dat het rot voelt. Sterkte.
B.erthadinsdag 2 oktober 2018 @ 19:35
He wat een tegenvaller Bobby ;( Dan maar extra hard duimen voor deze ene mooie embryo O+
Kirbdinsdag 2 oktober 2018 @ 21:22
Bobby :* :* ze hebben de allermooiste teruggeplaatst. Ik hoop toch dat die zich mooi doorontwikkeld in je buik!
B.erthawoensdag 3 oktober 2018 @ 10:04
Kleine update van mijn kant: De dosis lijkt precies goed want ik heb 1 mooie follikel van 13 cm *O* Ook nog een hele trits kleintjes (<10) maar die gaan in principe niet meer groeien. Vrijdag terug.
Kirbwoensdag 3 oktober 2018 @ 10:08
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:04 schreef B.ertha het volgende:
Kleine update van mijn kant: De dosis lijkt precies goed want ik heb 1 mooie follikel van 13 cm *O* Ook nog een hele trits kleintjes (<10) maar die gaan in principe niet meer groeien. Vrijdag terug.
Auw :P

Fijn joh!
Mrs.Peelwoensdag 3 oktober 2018 @ 10:14
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:04 schreef B.ertha het volgende:
Kleine update van mijn kant: De dosis lijkt precies goed want ik heb 1 mooie follikel van 13 cm *O* Ook nog een hele trits kleintjes (<10) maar die gaan in principe niet meer groeien. Vrijdag terug.
Yay, goed nieuws! Vrijdag is tie 17-18 mm (!) denk ik, daar duim ik voor ^O^
B.erthawoensdag 3 oktober 2018 @ 10:37
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:08 schreef Kirb het volgende:

[..]

Auw :P

Fijn joh!
:D oeps!
ViviRAWRSwoensdag 3 oktober 2018 @ 11:28
B_U wat fijn dat je nu in een goede flow zit en dat de stap naar een ander ziekenhuis de juiste keuze is geweest. :)

Bobby, wat een teleurstelling weer. Ik duim voor die ene in je buik! :*
Bottoms_upwoensdag 3 oktober 2018 @ 12:09
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:04 schreef B.ertha het volgende:
Kleine update van mijn kant: De dosis lijkt precies goed want ik heb 1 mooie follikel van 13 cm *O* Ook nog een hele trits kleintjes (<10) maar die gaan in principe niet meer groeien. Vrijdag terug.
Yes goed nieuws. Groei eitje, groei!
MaJowoensdag 3 oktober 2018 @ 12:41
Dat is goed nieuws B.ertha! Het zou mooi zijn als ze meteen de juiste dosering hebben gevonden! *O*
BobbyMcGeedonderdag 4 oktober 2018 @ 10:09
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:04 schreef B.ertha het volgende:
Kleine update van mijn kant: De dosis lijkt precies goed want ik heb 1 mooie follikel van 13 cm *O* Ook nog een hele trits kleintjes (<10) maar die gaan in principe niet meer groeien. Vrijdag terug.
Wat fijn dat het nu goed lijkt te gaan!
June.donderdag 4 oktober 2018 @ 17:03
Och Bobby wat een domper. Probeer de hoop niet te verliezen, de mooiste en de beste zit warm bij je te broeden :*

Bertha wat een fijn nieuws!

Majo voel je je al wat beter met de antibiotica?
Gaddledonderdag 4 oktober 2018 @ 19:59
Bij mij gebeurt er nog niet veel. eitjes groeien maar langzaam. Morgen weer bloedprikken.

Wel zit ik er even doorheen.
Eerst operatie dan een keelontsteking en vandaag komt mijn duim tussen de autodeur (iig zwaar gekneusd)
Misschien morgen een foto van maken want het kan toch gebroken zijn.
B.erthadonderdag 4 oktober 2018 @ 20:25
;( knuffel
June.donderdag 4 oktober 2018 @ 22:51
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 19:59 schreef Gaddle het volgende:
Bij mij gebeurt er nog niet veel. eitjes groeien maar langzaam. Morgen weer bloedprikken.

Wel zit ik er even doorheen.
Eerst operatie dan een keelontsteking en vandaag komt mijn duim tussen de autodeur (iig zwaar gekneusd)
Misschien morgen een foto van maken want het kan toch gebroken zijn.
-O-
Bottoms_upvrijdag 5 oktober 2018 @ 06:18
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 19:59 schreef Gaddle het volgende:
Bij mij gebeurt er nog niet veel. eitjes groeien maar langzaam. Morgen weer bloedprikken.

Wel zit ik er even doorheen.
Eerst operatie dan een keelontsteking en vandaag komt mijn duim tussen de autodeur (iig zwaar gekneusd)
Misschien morgen een foto van maken want het kan toch gebroken zijn.
Het zit je ook niet mee :* Beterschap.
Kirbvrijdag 5 oktober 2018 @ 08:08
H Gaddle wat naar, beterschap :*
Mrs.Peelvrijdag 5 oktober 2018 @ 09:22
Ach Gaddle, wat rot allemaal. Knuffel voor jou :*
MaJovrijdag 5 oktober 2018 @ 10:11
Gaddle wat balen allemaal. Hier hetzelfde verhaal, bbz, gekneusde/gebroken teen (nog steeds last van :X ) en nu ook ziek. Laten we hopen dat onze pech hierna ophoudt en dat we eindelijk eens geluk hebben :*

June, ik ben nog steeds niet lekker. De antibiotica lijken meer bijwerkingen te hebben dan dat ik me er beter door voel -O-

B.ertha, hoe gaat het met de eitjes?
B.erthavrijdag 5 oktober 2018 @ 11:48
Goed! Vanavond ovitrelle zetten en :9
Mrs.Peelvrijdag 5 oktober 2018 @ 12:27
Geniet er van B.ertha ^O^
Bottoms_upvrijdag 5 oktober 2018 @ 15:34
Veel plezier, b.ertha ;)
Gaddlevrijdag 5 oktober 2018 @ 16:05
Wow dan heb ik toch zomaar ineens de inseminatie as zondag.
Maar nu moet ik vanavond pregnyl zetten. Ik durf niet 8)7 Ik vind naalden eng.
Iemand een tip voor mij?
Mrs.Peelvrijdag 5 oktober 2018 @ 16:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 16:05 schreef Gaddle het volgende:
Wow dan heb ik toch zomaar ineens de inseminatie as zondag.
Maar nu moet ik vanavond pregnyl zetten. Ik durf niet 8)7 Ik vind naalden eng.
Iemand een tip voor mij?
Eindelijk goed nieuws! Spannend ook!

Vloeistof op lichaamstemperatuur, en ik liet mijn man de spuit zetten de laatste keer, zodat ik me helemaal kon ontspannen. Dat hielp gigantisch. Succes ^O^
Gaddlevrijdag 5 oktober 2018 @ 16:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 16:16 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Eindelijk goed nieuws! Spannend ook!

Vloeistof op lichaamstemperatuur, en ik liet mijn man de spuit zetten de laatste keer, zodat ik me helemaal kon ontspannen. Dat hielp gigantisch. Succes ^O^
Dat had ik de vorige keer ook gedaan, maar hij moet nu werken wanneer ik hem gezet moet hebben. |:(
En ze doen echt moeilijk als ik hem eerder op de avond wil zetten.
Kirbvrijdag 5 oktober 2018 @ 16:22
Een stuk buik vastpakken en je voorstellen dat het een kipfiletje oid is (thanks barrel) en niet twijfelen, gewoon die naald erin! Het doet echt geen zeer. Vloeistof rustig inspuiten en hop klaar. En op lichaamstemperatuur inderdaad. Zet ‘m op!

[ Bericht 2% gewijzigd door Kirb op 05-10-2018 16:41:32 ]
B.erthavrijdag 5 oktober 2018 @ 16:56
Het valt mij ook 100% mee, Gaddle!
Voor dit soort fobien moeten wij eigenlijk de lotgenoten-prikservice hebben. Dat de dichtstbijzijnde Fokster je even lek komt prikken als je er tegenop ziet :Y)
Bottoms_upvrijdag 5 oktober 2018 @ 17:00
Ik deed het volgens hetzelfde principe als een pleister eraf trekken: verstand op 0 en erin duwen. Ik kan normaal gezien ook niet tegen naalden maar bij mezelf lukte het wel.
Ik wil afhankelijk van de afstand hem anders wel komen zetten, heb toch niets te doen :7
Gaddlevrijdag 5 oktober 2018 @ 18:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 16:56 schreef B.ertha het volgende:
Het valt mij ook 100% mee, Gaddle!
Voor dit soort fobien moeten wij eigenlijk de lotgenoten-prikservice hebben. Dat de dichtstbijzijnde Fokster je even lek komt prikken als je er tegenop ziet :Y)
haha dat is best een goed idee. :+
Gaddlevrijdag 5 oktober 2018 @ 18:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 17:00 schreef Bottoms_up het volgende:
Ik deed het volgens hetzelfde principe als een pleister eraf trekken: verstand op 0 en erin duwen. Ik kan normaal gezien ook niet tegen naalden maar bij mezelf lukte het wel.
Ik wil afhankelijk van de afstand hem anders wel komen zetten, heb toch niets te doen :7
SPOILER
Ik woon in Vleuten/ Vleuterweide


[ Bericht 22% gewijzigd door Gaddle op 05-10-2018 18:34:05 (sorry dubbele post) ]
Bottoms_upvrijdag 5 oktober 2018 @ 18:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 18:33 schreef Gaddle het volgende:

[..]

SPOILER
Ik woon in Vleuten/ Vleuterweide
Oei, dat is niet echt in de buurt, sorry
B.erthavrijdag 5 oktober 2018 @ 20:18
Voor mij helaas ook niet..
Lemijnvrijdag 5 oktober 2018 @ 20:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 18:33 schreef Gaddle het volgende:

[..]

SPOILER
Ik woon in Vleuten/ Vleuterweide
Misschien inmiddels te laat maar als jij of iemand in de toekomst het echt niet durft, kan je misschien de huisartsenpost bellen. Of overdag via de poli regelen dat je even naar de verloskamers mag komen. Die prik zetten kost een professional ongeveer een minuut namelijk.
Gaddlevrijdag 5 oktober 2018 @ 20:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 20:20 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Misschien inmiddels te laat maar als jij of iemand in de toekomst het echt niet durft, kan je misschien de huisartsenpost bellen. Of overdag via de poli regelen dat je even naar de verloskamers mag komen. Die prik zetten kost een professional ongeveer een minuut namelijk.
Bedankt voor het meedenken.
Ik werd er heel gestrest van. Uiteindelijk heeft mijn man het gedaan (alleen een stuk eerder dan ze in het ziekenhuis willen)
Het mengen van de vloeistof en de poeder lukte al niet eens.
Hopelijk gaat het de volgende keer beter.
Lemijnvrijdag 5 oktober 2018 @ 20:56
Fijn dat het gelukt is :). En succes zondag!
Mrs.Peelvrijdag 5 oktober 2018 @ 21:12
Ik wil niet vervelend zijn, maar bij ons mocht het echt niet eerder dan het opgegeven tijdstip. Daar waren ze heel strikt in. Misschien is het bij IUI anders?
douche-eendjevrijdag 5 oktober 2018 @ 21:12
Bottoms, Bobby, trekken jullie het wachten nog?

En ik zag mooie mm-ers voor B.ertha voorbij komen O+

Majo :* Gaat het inmiddels wat beter?

Gaddle, wat fijn dat het gelukt is met het zetten van de pregnyl. En ik snap je volledig, naalden zijn eng als ze mijn lichaam in moeten. Bij een ander heb ik er minder moeite mee :'). Succes zondag!

Wachtbankje, duurt lang. }:| Wat een week was dit zeg.

SPOILER
Maandag collega 1 die verteld dat ze zwanger is. Dinsdag collega 2 die verteld dat ze zwanger is. Woensdag nichtje die verteld dat ze zwanger is.

JA HALLO IK WIL OOK! :{

Gaddlevrijdag 5 oktober 2018 @ 21:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 21:12 schreef Mrs.Peel het volgende:
Ik wil niet vervelend zijn, maar bij ons mocht het echt niet eerder dan het opgegeven tijdstip. Daar waren ze heel strikt in. Misschien is het bij IUI anders?
Daar ben ik mij bewust van. En nee dat is niet anders.
Vorige keer mocht ik hem na veel praten ook eerder zetten.

Ik had hem echt niet zelf gezet >:) echt crisis dit.
MaJovrijdag 5 oktober 2018 @ 21:55
Gaddle zie je wel dat het goede nieuws volgt! Hoe ging het prikken?

En B.ertha ook al goed nieuws :9
Gaddlezaterdag 6 oktober 2018 @ 08:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 21:55 schreef MaJo het volgende:
Gaddle zie je wel dat het goede nieuws volgt! Hoe ging het prikken?

En B.ertha ook al goed nieuws :9
Het prikken ging niet goed. Het mengen lukte mij al niet (door de zenuwen). Daarom heeft mijn man hem een stuk eerder gezet.
Ik heb net het ziekenhuis gebeld en dan hoor ik vanmiddag of mijn tijd veranderd hierdoor. Of misschien wel niet doorgaat (wie zal het zeggen)
Even spannend dus.

Ik moet toch even wat eerder komen. Gelukkig komt het goed.

[ Bericht 3% gewijzigd door Gaddle op 06-10-2018 19:40:56 ]
B.erthazaterdag 6 oktober 2018 @ 20:59
Fijn Gaddle, wanneer is je afspraak nu?
Gaddlezaterdag 6 oktober 2018 @ 21:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:59 schreef B.ertha het volgende:
Fijn Gaddle, wanneer is je afspraak nu?
Nog steeds morgen. Alleen 1 uur eerder dan eerst.
Ik ben er nu al zenuwachtig voor. zucht :o :o
B.erthazaterdag 6 oktober 2018 @ 21:24
Succes ^O^
MaJozondag 7 oktober 2018 @ 11:40
Spannend Gaddle! Fijn dat het gewoon doorgaat :s)
douche-eendjezondag 7 oktober 2018 @ 11:44
Succes gaddle!
Bottoms_upzondag 7 oktober 2018 @ 12:15
Veel succes!
Gaddlezondag 7 oktober 2018 @ 12:54
Bedankt dames. :*
Het is weer gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Ze zijn een half uur bezig geweest.
Bottoms_upmaandag 8 oktober 2018 @ 07:52
Wat vervelend dat het nooit vlot gaat. Hebben ze daar ook een reden voor? Hopelijk was het gewoon de laatste keer.
Gaddlemaandag 8 oktober 2018 @ 09:35
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 07:52 schreef Bottoms_up het volgende:
Wat vervelend dat het nooit vlot gaat. Hebben ze daar ook een reden voor? Hopelijk was het gewoon de laatste keer.
SPOILER
Ja ze konden het speculum niet goed in mijn baarmoedermond krijgen. Eerst omdat ze hem niet goed konden vinden. Bij mij is mijn baarmoeder iets gekanteld namelijk.
MaJomaandag 8 oktober 2018 @ 10:26
Gaddle, bij mij precies hetzelfde. Elke keer weer een geduw en getrek. Wilde al vragen of je ook een gekantelde baarmoeder hebt. Gelukkig zit het er weer op voor je, hopelijk nu met een mooi resultaat O+
Bamboobubmaandag 8 oktober 2018 @ 12:07
Ach Gaddle, balen dat het niet soepel ging.. gelukkig is t wel gelukt! Ik ga voor je duimen dat er iets moois uitkomt.

Bottoms: wanneer mag je eigenlijk testen? En voel je al wat?

Hier vorige week een negatieve test en dus de utro weer terug de kast in voor de komende weken. Had ook niet de illusie dat t meteen zou lukken eigenlijk
Kirbmaandag 8 oktober 2018 @ 19:07
Fijn dat het toch nog gelukt is allemaal, Gaddle! Zat de follikel aan de kant waar de eileider nog zit? Of maakt het echt helemaal niet uit en neemt de ander het volledig over?

Wat jammer bamboo :*

Ik ben benieuwd hoe het met Bobby gaat. En bottoms natuurlijk ook!
B.erthamaandag 8 oktober 2018 @ 19:08
Bobby mag geloof ik vrijdag testen en Bottoms dinsdag :)

Jammer Bamboo, gelukkig kun je het zelf relativeren :)
douche-eendjemaandag 8 oktober 2018 @ 20:37
Gaddle wat vervelend dat het niet vlot gaat.

quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:08 schreef B.ertha het volgende:
Bobby mag geloof ik vrijdag testen en Bottoms dinsdag :)

Spannende week dus. Tijd voor strepen hier!
June.maandag 8 oktober 2018 @ 21:06
Mijn nod is vrijdag.. maar weinig hoop. Zojuist helderrood bloedverlies gehad. Nog geen krampen maar voel wel dat het eraan zit te komen ;( ;(
douche-eendjemaandag 8 oktober 2018 @ 21:55
He bah June, dat is niet leuk... -O-. Mijn NOD is ook vrijdag maar hier nog niet echt veel tekenen van dingen.
Bottoms_updinsdag 9 oktober 2018 @ 07:41
Jammer dat t niet gelukt is, bamboobub.

En june ook al geen goed nieuws :*

Hier is het ook game over vrees ik. Ik mag normaal gezien zaterdag testen maar dat ga ik niet halen. Gisteren al bruin bloed gespot. Weer netjes 11 dagen na de punctie. Ik verwacht dus morgen ongesteld te worden. Ik word er een beetje moedeloos van. De teleurstelling is best groot.
B.erthadinsdag 9 oktober 2018 @ 08:00
Ach Bottoms toch -O- ;(
Kirbdinsdag 9 oktober 2018 @ 09:38
Aaah nee bottoms, het begon allemaal zo positief ;( :*

June wat balen ook :*
Gaddledinsdag 9 oktober 2018 @ 09:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 07:41 schreef Bottoms_up het volgende:
Jammer dat t niet gelukt is, bamboobub.

En june ook al geen goed nieuws :*

Hier is het ook game over vrees ik. Ik mag normaal gezien zaterdag testen maar dat ga ik niet halen. Gisteren al bruin bloed gespot. Weer netjes 11 dagen na de punctie. Ik verwacht dus morgen ongesteld te worden. Ik word er een beetje moedeloos van. De teleurstelling is best groot.
Ik hoop en duim voor je dat het niets is.💋💋
MaJodinsdag 9 oktober 2018 @ 12:11
Ach meiden, dat was niet het nieuws waar we op hoopten :*
Bottoms_updinsdag 9 oktober 2018 @ 12:34
Ik zit er echt even helemaal door vandaag. Ik ben thuis "aan het werk" maar ik kan alleen maar huilen.

Ff klaagzang in spoiler

SPOILER
Ik voel mij zo vreselijk onvruchtbaar. Ik kan geen ander woord ervoor bedenken. We zijn nu 4 jaar bezig in totaal. Waarvan 2 jaar zelf, 2 IUI, 3 IVF met 3 verse terugplaatsingen. Tussen de behandelingen ook zelf geprobeerd. Bij mij is niets afwijkends gevonden. Ik ben in al die tijd niet verder gekomen dan een indrooglijn op een test en een HCG bloedwaarde van 5 (op de grens van negatief en positief, dus eigenlijk niets). Mijn lichaam lijkt het gewoon niet te snappen.
Ik vind het even heel moeilijk om op te laden voor de cryo's en te geloven dat er toch eentje kan blijven plakken.
Kirbdinsdag 9 oktober 2018 @ 14:44
Ach bottoms, geef het ook even tijd he, je mag nu echt even heel verdrietig zijn omdat het weer niet gelukt is. Je hoeft niet meteen op te laden.
Onthoud dat je wel nog een aantal hele mooie kansen klaar hebt liggen voor deze poging. Voor het eerst dat je echt mooie embryo's had, toch? Verder is het natuurlijk allemaal schijtoneerlijk en kan ik niet anders zeggen dan dat ik begrijp hoe je je voelt. Hele dikke knuffel :*
Cygnedinsdag 9 oktober 2018 @ 21:45
Ach bottoms, wat ontzettend kak. :'( :*
Barreltjedinsdag 9 oktober 2018 @ 21:54
Bottums.. :*
Bottoms_upwoensdag 10 oktober 2018 @ 09:42
Plottwist: nog altijd bruin bloed en krampen maar ook een vaag tweede lijntje op een test. Voor mijn gevoel zit het niet goed (ik zou de lijn 13 dagen na de punctie toch donkerder verwachten) maar het geeft hoop dat er toch wat gebeurd is.
Zo ver zijn we nog nooit geraakt O+
Kirbwoensdag 10 oktober 2018 @ 09:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 21:54 schreef Barreltje het volgende:
Bottums.. :*
Hey barrel hoe gaat het met jou? Jij begon aan acupunctuur e.d. toch? Hoe is het met de schildklier of is dat nog afwachten..

Niet zweverige ik is dus naar een osteopaat geweest. Goede dingen over gelezen maar ik weet het niet hoor, misschien heb ik gewoon een verkeerde getroffen. Ze is een goeie drie kwartier bezig geweest. En volgens haar zat alles linksonder in mijn buik goed vast, en is er nu weer ruimte o.i.d.. Nouja, who knows..
Kirbwoensdag 10 oktober 2018 @ 09:44
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 09:42 schreef Bottoms_up het volgende:
Plottwist: nog altijd bruin bloed en krampen maar ook een vaag tweede lijntje op een test. Voor mijn gevoel zit het niet goed (ik zou de lijn 13 dagen na de punctie toch donkerder verwachten) maar het geeft hoop dat er toch wat gebeurd is.
Zo ver zijn we nog nooit geraakt O+
Whaaaaaaaaaa!!! *O* *O* Wat spannend!! Misschien gewoon wat innestelingsbloed? Jeminee bottoms wat tof! Ik duim heeeel hard voor je!
Stormqueenwoensdag 10 oktober 2018 @ 09:55
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 09:42 schreef Bottoms_up het volgende:
Plottwist: nog altijd bruin bloed en krampen maar ook een vaag tweede lijntje op een test. Voor mijn gevoel zit het niet goed (ik zou de lijn 13 dagen na de punctie toch donkerder verwachten) maar het geeft hoop dat er toch wat gebeurd is.
Zo ver zijn we nog nooit geraakt O+
hoe vaag is vaag? Heb je een foto?
Het is echt niet zo dat nod-strepen altijd hard knallen. Ik duim voor je!
B.erthawoensdag 10 oktober 2018 @ 10:19
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 09:42 schreef Bottoms_up het volgende:
Plottwist: nog altijd bruin bloed en krampen maar ook een vaag tweede lijntje op een test. Voor mijn gevoel zit het niet goed (ik zou de lijn 13 dagen na de punctie toch donkerder verwachten) maar het geeft hoop dat er toch wat gebeurd is.
Zo ver zijn we nog nooit geraakt O+
Oh wauw Bottoms O+ O+ O+ O+ Ik ga toch zeker met je meeduimen! En ik ken ook verhalen van vrouwen met hele lichte streepjes tot week 7 en ook van vrouwen die wekenlang zijn blijven bloeden. Dus het hoeft geen slecht nieuws te zijn!!

*O* *O*
B.erthawoensdag 10 oktober 2018 @ 10:20
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 09:43 schreef Kirb het volgende:

[..]

Hey barrel hoe gaat het met jou? Jij begon aan acupunctuur e.d. toch? Hoe is het met de schildklier of is dat nog afwachten..

Niet zweverige ik is dus naar een osteopaat geweest. Goede dingen over gelezen maar ik weet het niet hoor, misschien heb ik gewoon een verkeerde getroffen. Ze is een goeie drie kwartier bezig geweest. En volgens haar zat alles linksonder in mijn buik goed vast, en is er nu weer ruimte o.i.d.. Nouja, who knows..
Wat doet een osteopaat precies? Wat vond je ervan en wat moet het doen?
MaJowoensdag 10 oktober 2018 @ 10:37
Spannend Bottoms! Ik blijf gewoon nog even voor je doorduimen *O*
Gaddlewoensdag 10 oktober 2018 @ 10:47
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 09:42 schreef Bottoms_up het volgende:
Plottwist: nog altijd bruin bloed en krampen maar ook een vaag tweede lijntje op een test. Voor mijn gevoel zit het niet goed (ik zou de lijn 13 dagen na de punctie toch donkerder verwachten) maar het geeft hoop dat er toch wat gebeurd is.
Zo ver zijn we nog nooit geraakt O+
Ik zat nog steeds hard te duimen voor je. Super.
Ik had namelijk precies hetzelfde toen ik zwanger was van mijn dochter.
Ik blijf voor je duimen en je positieve energie sturen. :* :* :*
Kirbwoensdag 10 oktober 2018 @ 11:02
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 10:20 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Wat doet een osteopaat precies? Wat vond je ervan en wat moet het doen?
Tja dat vind ik moeilijk uit te leggen :P ze kijken naar heel je lichaam, doorbloeding en beweging e.d., dit stukje even geknipt qua info: "Osteopathie is dus gericht op de behandeling van het lichaam als geheel. Door allerlei verschillende oorzaken kan de beweeglijkheid van onder andere je baarmoeder of eierstokken verstoord zijn geraakt, en de osteopaat bekijkt dan waar mogelijk niet-werkende gewrichten of weefsels zitten die hier invloed op hebben. Tijdens een behandeling herstelt de osteopaat de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam met zachte, maar doelgerichte handgrepen. Deze grepen stimuleren het natuurlijke genezingsproces. "
B.erthawoensdag 10 oktober 2018 @ 11:15
Blijft een beetje vaag :D
Maar als jij straks zwanger bent (en ik vind dat je dat gewoon zal zijn!), dan wil ik het adresje wel even :P
Kirbwoensdag 10 oktober 2018 @ 11:23
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 11:15 schreef B.ertha het volgende:
Blijft een beetje vaag :D
Maar als jij straks zwanger bent (en ik vind dat je dat gewoon zal zijn!), dan wil ik het adresje wel even :P
Ja ik had gewoon wat meer uitleg verwacht denk ik. Anyway, blijkbaar zaten mijn organen/eierstok/baarmoeder links vast, en is er nu weer ruimte en is het in balans. Kan me niet zo goed voorstellen hoe ze dat heeft gedaan met hier en daar wat lichte druk uitoefenen maar oke. Ik ben hier echt niet helemaal voor gemaakt geloof ik :') Er staat nog een vervolgafspraak maar ik denk dat ik die maar af bel.
B.erthawoensdag 10 oktober 2018 @ 11:32
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 11:23 schreef Kirb het volgende:

[..]

Ja ik had gewoon wat meer uitleg verwacht denk ik. Anyway, blijkbaar zaten mijn organen/eierstok/baarmoeder links vast, en is er nu weer ruimte en is het in balans. Kan me niet zo goed voorstellen hoe ze dat heeft gedaan met hier en daar wat lichte druk uitoefenen maar oke. Ik ben hier echt niet helemaal voor gemaakt geloof ik :') Er staat nog een vervolgafspraak maar ik denk dat ik die maar af bel.
Volgens mij is dat ook meer het placebo-effect. Maar dat heeft dus geen zin als je er niet in gelooft :D Ik ben zo ook ooit bij een acupuncturist geweest, zo van "baadt het niet dan schaadt het niet". 1000 euro en veel scepsis verder en geen steek mee opgeschoten :P
MaJowoensdag 10 oktober 2018 @ 12:22
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 11:32 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Volgens mij is dat ook meer het placebo-effect. Maar dat heeft dus geen zin als je er niet in gelooft :D Ik ben zo ook ooit bij een acupuncturist geweest, zo van "baadt het niet dan schaadt het niet". 1000 euro en veel scepsis verder en geen steek mee opgeschoten :P
1000 euro :o ik vind dit soort dingen ook altijd wat vaag :@ maar als het iets doet is het mooi meegenomen natuurlijk :D

Ik heb net alle medicatie opgehaald in het ziekenhuis en ben goedgekeurd door de anesthesist. Nog een paar weekjes en we gaan beginnen *O*
Fuchsia_rozewoensdag 10 oktober 2018 @ 13:23
Bottoms wat spannend *O* Mijn duimen draaien voor je!

Majo, wat fijn om jou hier weer enthousiast voor een nieuwe poging te zien *O* Ook mijn duimen draaien voor jou :*
B.erthawoensdag 10 oktober 2018 @ 14:11
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 12:22 schreef MaJo het volgende:

[..]

1000 euro :o ik vind dit soort dingen ook altijd wat vaag :@ maar als het iets doet is het mooi meegenomen natuurlijk :D
Mijn darmen zijn nog precies even kut als daarvoor :D
quote:
Ik heb net alle medicatie opgehaald in het ziekenhuis en ben goedgekeurd door de anesthesist. Nog een paar weekjes en we gaan beginnen *O*
Wat fijn O+
Bottoms_upwoensdag 10 oktober 2018 @ 18:10
Faaaaaaak op een Kruidvat 2 v 5 euro test is de streep heel wat duidelijker. We houden het nog even spannend :7
Het bloedverlies vind ik nog altijd geen leuk idee dus het is afwachten.
douche-eendjewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:15
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:10 schreef Bottoms_up het volgende:
Faaaaaaak op een Kruidvat 2 v 5 euro test is de streep heel wat duidelijker. We houden het nog even spannend :7
Het bloedverlies vind ik nog altijd geen leuk idee dus het is afwachten.
JA HALLON STREEP IS STREEP.
Gaddlewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:21
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:10 schreef Bottoms_up het volgende:
Faaaaaaak op een Kruidvat 2 v 5 euro test is de streep heel wat duidelijker. We houden het nog even spannend :7
Het bloedverlies vind ik nog altijd geen leuk idee dus het is afwachten.
Ohja begrijpelijk. Zolang het bruin is hoef je je denk ik nog niet veel zorgen te maken. Dat zei de zuster en de gyn ook altijd tegen mij.
Succes meid :*
B.erthawoensdag 10 oktober 2018 @ 18:35
Fotoooooo!
B.erthawoensdag 10 oktober 2018 @ 18:36
En June, is het bloedverlies bij jou doorgezet of was het toch een innesteling? 5 dagen vr de NOD is innestelingsdag namelijk O-)
Bottoms_upwoensdag 10 oktober 2018 @ 18:43
poging tot foto (eerste keer dus geduld aub:

SPOILER
T0wAWhM.jpg
MevrouwCactuswoensdag 10 oktober 2018 @ 18:46
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:43 schreef Bottoms_up het volgende:
poging tot foto (eerste keer dus geduld aub:

SPOILER
*O*

Wat een duidelijke streep!!
Cygnewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:46
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:43 schreef Bottoms_up het volgende:
poging tot foto (eerste keer dus geduld aub:

SPOILER
O+
Fuchsia_rozewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:47
Dat is een goede streep hoor *O*
MaJowoensdag 10 oktober 2018 @ 18:49
Dat is cht wel een streep! Ik blijf dus positief, hopelijk is het gewoon een plakker :*
Barreltjewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:53
Bottums!!! *O* w/ *O*
pinquitwoensdag 10 oktober 2018 @ 18:53
Haha jeetje! Dat is geen licht streepje hoor Bottoms! *O*