abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181884895
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:57 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Ja, maar lees die topicreeks eens na. Alle Ineke's en Ria's van Nederland denken ineens dat ze rechercheurs zijn. :')
Echt ziek idd
pi_181885257
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 19:02 schreef Roces18 het volgende:

[..]

ja ik zag net nog een paar mensen die 5km te hard reden!!!!
te hard? Te langzaam bedoel je, dat zijn de gevaren. Die twijfelaars op de weg
  vrijdag 14 september 2018 @ 12:49:48 #28
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_181898332
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 11:18 schreef Montagui het volgende:
Hij mag ze toch inzien?

Wat is het probleem?
Ik ken het verhaal onvoldoende, maar kan het zijn dat deze meneer complete beelden van de avond/nacht wil laten inzien en niet alleen de beelden die 'in het dossier' zitten? Als er in het dossier alleen beelden zitten van Dascha zelf, zou het kunnen dat er op de totale video's anderen te zien zijn die zich misschien verdacht gedragen of waarvan haar vader denkt dat ze er misschien iets mee te maken hebben.

quote:
De familie van Dascha gelooft niet dat de tiener zelfmoord heeft gepleegd, maar dat is wel de conclusie van de politie. Dascha's vader wil dat een door hem samengesteld onderzoeksteam het volledige dossier van het Openbaar Ministerie krijgt, inclusief beelden van beveiligingscamera's, zodat het team zelf kan onderzoeken hoe Dascha om het leven is gekomen, schrijft NH Nieuws.

Wel mag de vader van Dascha het dossier en de daarin zittende camerabeelden inzien. "Het OM is zich er van bewust dat kennisname van het dossier kan helpen bij de verwerking van een dergelijk traumatisch verlies. Dat is de reden dat nabestaanden inzage gegeven is en nog kan worden ten behoeve van rouwverwerking."
Ik kan me helemaal voorstellen dat de vader niet kan geloven dat zijn dochter zelfmoord heeft gepleegd. Als zij zo'n emo typ was met een flink GGZ-dossier, dan is zelfmoord aannemelijker dan een in zijn ogen gelukkige dochter zonder geestelijke problemen. En het zal ook niet de eerste keer zijn dat de rechercheurs last hebben van tunnelvisie, gemakzucht of een foutieve gedachtengang.

Is er in dit geval geen tussenvorm mogelijk waarbij de vader samen met een gerespecteerde gepensioneerde oud-rechercheur/jurist (ofzo) in alle rust samen alle beelden mag inzien in een leegstaande kamer op het bureau? En dan onder de voorwaarde dat er helemaal niks naar buiten mag komen? Al snap ik dat politie/justitie dan bang zijn dat het hek van de dam is en in de toekomst iedere dwaas dit gaat eisen.
pi_181898419
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 11:18 schreef Montagui het volgende:
Hij mag ze toch inzien?

Wat is het probleem?
quote:
De vader van de verongelukte Dascha Graafsma heeft zijn protestactie op het politiebureau van Hilversum beëindigd. René Graafsma bivakkeerde sinds dinsdag op het bureau om de laatste camerabeelden van zijn dochter in handen te krijgen. De 16-jarige Dascha kwam in 2015 onder een trein terecht.

Eerder al stelde het Openbaar Ministerie (OM) dat Graafsma de beelden wel mag zien, maar er niet over mag beschikken. Daar neemt hij nu genoegen mee. Volgens een woordvoerder van het OM is er donderdagavond een afspraak gemaakt dat Graafsma samen met een adviseur het dossier, waarvan de beelden onderdeel uitmaken, mag komen bekijken. ”Alleen voor de rouwverwerking. Om de privacy van andere personen in het dossier te beschermen, worden zij daarom geanonimiseerd.”

Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading verongelukte onder invloed van alcohol, nadat ze enkele uren vermist was na een avondje stappen met vriendinnen. Het OM constateerde na onderzoek dat het meisje vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. Haar familie gelooft dat niet.
https://www.hartvannederl(...)laatste-uren-dascha/

Echt geen probleem. Hij mag ze gewoon inzien.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_181898829
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 13:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, en ik snap dat hij dat wil, maar tegelijkertijd is dit ook zichzelf bezig houden om nog maar niet met de verwerking van het verlies bezig te hoeven zijn. Ik verwacht niet dat op die beelden plots iemand staat die haar duwt ofzo, dus ik denk dat er op de beelden niet heel veel te zien is waarbij een schuldige kan worden aangewezen, en ik vermoed dat dat wel is wat hij wil.

Hij wil niet accepteren dat zij zelfmoord heeft gepleegd (ik weet niet of ze dat heeft of niet) en dus is hij bezig met het zoeken naar een verantwoordelijke, want het alternatief is berusten in het feit dat ze er niet meer is, en dan is daar die leegte, en hij is nog (begrijpelijk) nog niet zo ver dat hij dat kan accepteren.
Eens met deze analyse, denk dat het inderdaad een geval is van niet kunnen accepteren dat je dochter al dan niet onder invloed van teveel drank of drugs (geen idee of er wat in haar bloed gevonden is) op dat spoort terecht is gekomen en/of er zelf voor heeft gekozen...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator vrijdag 14 september 2018 @ 13:33:19 #31
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_181898948
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 13:24 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Eens met deze analyse, denk dat het inderdaad een geval is van niet kunnen accepteren dat je dochter al dan niet onder invloed van teveel drank of drugs (geen idee of er wat in haar bloed gevonden is) op dat spoort terecht is gekomen en/of er zelf voor heeft gekozen...
Tja, het is denk ik vooral proberen iets zinnigs te vinden in een gebeurtenis waardoor hun wereld op hun kop staat. To make sense out of nonsense. Zoiets. Ik bedoel, zij is er gewoon van het een op het andere moment niet meer, en dat is erg moeilijk om mee te gaan voor een ieder die zoiets overkomt.

Maar zou er op die beelden nou écht iets te zien zijn wat compleet in gaat tegen het verhaal wat de politie verteld? Dus dat er op die beelden een moord(enaar) te zien is, terwijl de politie blijft volhouden dat het zelfmoord was? Ik denk het niet.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 14 september 2018 @ 14:53:39 #32
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_181900187
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 12:57 schreef Montagui het volgende:

[..]

[..]

https://www.hartvannederl(...)laatste-uren-dascha/

Echt geen probleem. Hij mag ze gewoon inzien.
Dit is wat hij er zelf over zegt

pi_182102783
...net als dat verhaal over hoe dat kleine meisje peiger onderaan een flat was gevonden opeens "staatsgeheim" was gemaakt....

DRAIN THE FUCKING SWAMP .

[ Bericht 28% gewijzigd door Salvad0R op 24-09-2018 14:23:00 ]
  maandag 24 september 2018 @ 14:21:05 #34
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_182102858
Typisch weer dit hoor. Brave burger moet allerlei capriolen uithalen om ervoor te zorgen dat de politie gewoon hun werk doet. :')

Burgertje naaien, dat vinden ze daar prachtig.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_182104663
quote:
6s.gif Op maandag 24 september 2018 14:15 schreef Salvad0R het volgende:
...net als dat verhaal over hoe dat kleine meisje peiger onderaan een flat was gevonden opeens "staatsgeheim" was gemaakt....

DRAIN THE FUCKING SWAMP .
Je komt elke keer weer met dat verhaal, maar negeert het antwoord van de minister en daarmee het verhaal dat er achter zit.
Omdat ik wil voorkomen dat andere users zich laten misleiden, plaats ik maar weer eens het antwoord van de minister op vragen over deze kwestie:
quote:
De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland heeft de openbaarmaking van een OM-journaal in de zaak van Sharleyne geweigerd op grond van artikel 11 van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Het OM-journaal is een kwaliteitsinstrument dat is ontwikkeld naar aanleiding van de Schiedammer Parkmoord om interne tegenspraak en heldere motivering van belangrijke beslissingen van de officier van justitie te bevorderen. Het wordt uitsluitend voor interne reflectie binnen het OM gebruikt en mag om die reden nooit door een officier van justitie aan een procesdossier worden toegevoegd. Het ongeautoriseerd naar buiten brengen van dit soort documenten zou schadelijk kunnen zijn voor de goede werking van het OM-journaal als kwaliteitsinstrument en vertegenwoordigt in die zin een vitaal belang voor het OM. De openbaarmaking van het document is derhalve geweigerd. Het OM Noord-Nederland heeft daarbij ten overvloede verwezen naar de omstandigheid dat het betreffende document zou zijn gerubriceerd als staatsgeheim. Hierdoor ontstond ten onrechte de indruk dat het document om die reden niet openbaar gemaakt kon worden, terwijl de wijze van rubricering van een document als zodanig geen weigeringsgrond is die de Wob kent. Het arrondissementsparket Noord-Nederland heeft een dag na het verschijnen van het AD-artikel door middel van een persbericht laten weten de verwarring te betreuren.

Het OM heeft in deze zaak het genoemde document willen rubriceren omdat het bijzondere informatie betreft, zoals gedefinieerd in artikel 1 sub a van het Besluit Voorschrift Informatiebeveiliging Rijksdienst Bijzondere Informatie 2013 (VIRBI 2013). In dat besluit worden minimumnormen gegeven voor het beveiligingsniveau van bijzondere informatie waarvan de kennisneming door niet- geautoriseerde personen nadelige gevolgen kan hebben voor een ministerie of een van zijn diensten. Hoe hoger de rubricering, hoe hoger het beveiligingsniveau dat moet worden toegepast op dat document. Voor de rubricering Staatsgeheim- Confidentieel (hierna: Stg.C) geldt als maatstaf dat ongeautoriseerde kennisneming schade kan toebrengen aan een van de vitale belangen van de Staat (of van een ministerie of een van zijn diensten).

Binnen het OM worden de OM-journaals in een speciaal beveiligde ICT-omgeving bewaard waarvan de beveiliging geschikt is voor informatie met de rubricering Stg.C. De kennisneming ervan is uitsluitend toegestaan aan OM-medewerkers die daartoe geautoriseerd zijn. Het is echter niet zo dat het plaatsen van een document in een beveiligde Stg.C-omgeving ook betekent dat het daarmee automatisch de rubricering Stg.C krijgt. Het toekennen van een rubricering vergt namelijk op grond van het VIRBI 2013 een specifieke vaststellingshandeling waarbij de rubricering fysiek wordt aangebracht op de informatie, bijvoorbeeld door een stempel of door een digitale vermelding. In dit geval is er abusievelijk door het OM Noord-Nederland vanuit gegaan dat de plaatsing van het document in de digitale Stg.C-omgeving automatisch leidt tot het (generiek) toekennen van een rubricering. Er is in dit geval echter geen expliciete rubricering (Stg.C) - conform het VIRBI 2013 - van het onderhavige OM-journaal geweest.

Ten overvloede merk ik op dat in de Wob-beslissing abusievelijk de zwaardere rubricering Stg.Geheim (Stg.G) is vermeld terwijl de hoofdofficier op de rubricering Stg.C doelde, welke rubricering in dit geval achteraf gezien dus niet van toepassing is.

...

Uit de bovenstaande beantwoording volgt dat de rubricering van het betreffende document abusievelijk was afgeleid uit de plaatsing binnen een digitale Stg.C- omgeving. De opdracht tot vervolging in de strafzaak door het Hof staat hiermee in geen enkel verband. Overigens merk ik op dat een OM-journaal - zoals hierboven aangehaald - geen onderdeel uitmaakt van een procesdossier. Er is geen juridische grondslag voor verstrekking van dit stuk aan partijen binnen een strafzaak, ook niet na een opdracht tot vervolging.

https://www.rijksoverheid(...)jarige-sharleyne.pdf
pi_182135466
Volgens mij werden die meiden gedrogeerd in die discotheek en is ze als gare langs t spoor gaan lopen en geschept door de trein. Maar nee lijkt me geen zelfdoding.
pi_182136572
Geen drugs gevonden bij autopsie. Tweemaal...
pi_182138441
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 15:37 schreef Physsic het volgende:
Voor de rubricering Staatsgeheim- Confidentieel (hierna: Stg.C) geldt als maatstaf dat ongeautoriseerde kennisneming schade kan toebrengen aan een van de vitale belangen van de Staat (of van een ministerie of een van zijn diensten).
Oh ja, nee logisch, "per ongeluk" wordt de hoogste classificering van Staatsgeheim toegekend aan een zaak waarin een jong meisje peiger onder aan een flat wordt gevonden.

"Voor de rubricering Staatsgeheim- Confidentieel (hierna: Stg.C) geldt als maatstaf dat ongeautoriseerde kennisneming schade kan toebrengen aan een van de vitale belangen van de Staat (of van een ministerie of een van zijn diensten)."

Whatever man, geen minister kan dit recht lullen. Fucking beer put. Smeerlappen. Wacht maar. Het moeras wordt ontwaterd en al die Dutroux/Breeder-praktijken komen uit. Hun eigen A.I. heeft ze in 3D gesnapt in hun kut kasteeltjes.

Doeiiii :W
pi_182138538
quote:
6s.gif Op woensdag 26 september 2018 08:49 schreef Salvad0R het volgende:

[..]

Oh ja, nee logisch, "per ongeluk" wordt de hoogste classificering van Staatsgeheim toegekend aan een zaak waarin een jong meisje peiger onder aan een flat wordt gevonden.

"Voor de rubricering Staatsgeheim- Confidentieel (hierna: Stg.C) geldt als maatstaf dat ongeautoriseerde kennisneming schade kan toebrengen aan een van de vitale belangen van de Staat (of van een ministerie of een van zijn diensten)."

Whatever man, geen minister kan dit recht lullen. Fucking beer put. Smeerlappen. Wacht maar. Het moeras wordt ontwaterd en al die Dutroux/Breeder-praktijken komen uit. Hun eigen A.I. heeft ze in 3D gesnapt in hun kut kasteeltjes.

Doeiiii :W
:')
  woensdag 26 september 2018 @ 09:35:13 #40
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_182138927
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:57 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Ja, maar lees die topicreeks eens na. Alle Ineke's en Ria's van Nederland denken ineens dat ze rechercheurs zijn. :')
Want alleen de Maximiliaantjes, Roderikjes en Antoinette's van Nederland kunnen goeie inzichten hebben?
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  woensdag 26 september 2018 @ 09:44:15 #41
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182139113
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 09:35 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Want alleen de Maximiliaantjes, Roderikjes en Antoinette's van Nederland kunnen goeie inzichten hebben?
Nee, maar de gemiddelde huismoeder is vaak geen professional met een reden.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182150889
quote:
2s.gif Op donderdag 13 september 2018 11:12 schreef wollah het volgende:

[..]

Liever niet. Politie is hierin gespecialiseerd. Als iedereen het zelf mag doen kunnen we het net zo goed opdoeken:
Hoezo, iedere dinsdagavond in Opsporing verzocht,zijn er camerabeelden van allerlei vergrijpen waarbij ook nog vaak de straat getoond wordt, dus dit is echt een non/argument, en maakt dat ik denk dat er een luchtje aan zit.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_182322013
Anonieme kaartschrijver heeft info over dood Dascha (16): vader René doet oproep:

https://www.nhnieuws.nl/n(...)der-Rene-doet-oproep
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 4 oktober 2018 @ 20:22:27 #44
408813 crew  trein2000
pi_182322058
quote:
2s.gif Op donderdag 13 september 2018 11:12 schreef wollah het volgende:

[..]

Liever niet. Politie is hierin gespecialiseerd. Als iedereen het zelf mag doen kunnen we het net zo goed opdoeken:
Wat is het probleem als een ander team er ook naar kijkt? Ik zie het punt niet.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_182327369
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:20 schreef gynaika het volgende:
Anonieme kaartschrijver heeft info over dood Dascha (16): vader René doet oproep:

https://www.nhnieuws.nl/n(...)der-Rene-doet-oproep
Ik hoop zo voor de vader dat de Anonieme -kaartschrijver zich weer meld.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:49:48 #46
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_182329821
No offence, maar het klinkt als een verward complotgekkie.

Ook geeft de schrijver aan dat hij of zij in gevaar is.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_182329976
Heeft hij de beelden al ingezien?
Life can be a bitch, so like it..
pi_182337421
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:20 schreef gynaika het volgende:
Anonieme kaartschrijver heeft info over dood Dascha (16): vader René doet oproep:

https://www.nhnieuws.nl/n(...)der-Rene-doet-oproep
Hopelijk is dit geen "1 april grap" en heeft diegene echt iets te melden (en dat ook doet).
pi_182383274
quote:
11s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 08:49 schreef Copycat het volgende:
No offence, maar het klinkt als een verward complotgekkie.

Ook geeft de schrijver aan dat hij of zij in gevaar is.
Misschien dat die zogenaamde vriendin geen verklaring wilde afleggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door vronie op 08-10-2018 01:54:37 ]
  maandag 8 oktober 2018 @ 07:35:47 #50
78680 Nielsch
zie signature
pi_182383841
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:17 schreef funnywell het volgende:
Volgens mij werden die meiden gedrogeerd in die discotheek en is ze als gare langs t spoor gaan lopen en geschept door de trein. Maar nee lijkt me geen zelfdoding.
Ah jij hebt de beelden al gezien Sherlock?
zie ondertitel
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')