abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182022147
registreer om deze reclame te verbergen
Voormalig hoofd toezicht NVB diende tuchtklacht in tegen Ralph Hamers

Simon Lelieveldt, het voormalig hoofd toezicht en financiŽle markten van de Nederlandse Vereniging van Banken, diende een half jaar geleden een tuchtklacht in tegen Ralph Hamers. Hij wacht sindsdien op uitsluitsel van het tuchtorgaan. ‘Als deze melding niet leidt tot een behandeling, dan kun je de stichting Tuchtrecht Banken wel opdoeken.’ :D :D

Op 11 maart 2018 diende ene ‘Pieter’ een tuchtklacht in over ING-topman Ralph Hamers, plus de overige bestuurders en commissarissen van de bank. Hij deed dit bij het online klachtenloket van de stichting Tuchtrecht Banken, het tuchtorgaan waar alle Nederlandse bankmedewerkers onder vallen na het afleggen van de bankierseed. Dit tuchtorgaan kwam vorige week nadrukkelijk in het nieuws toen het aankondigde een informatieverzoek te hebben neergelegd bij de ING om te achterhalen of medewerkers de bankierseed hebben geschonden in het witwasschandaal dat voor 775 miljoen euro werd geschikt.

De klacht van Pieter van afgelopen maart betrof echter niet de medewerkers van de ING, maar specifiek Ralph Hamers, voorzitter van de Raad van Bestuur. Hamers stond op het punt om een forse loonsverhoging te krijgen, waardoor hij drie miljoen euro op jaarbasis zou gaan verdienen. Dat was klachtwaardig, volgens ‘Pieter’.

Saillant detail: de klager gebruikte een alias. In werkelijkheid was de klager Simon Lelieveldt, het voormalig hoofd toezicht en financiŽle markten van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Waarom gebruikte hij een alias? ‘Ik wil weten wat er gebeurt als een betrokken consument een goed geformuleerde tuchtklacht indient bij de stichting Tuchtrecht Banken. Ik had een bruin vermoeden dat wanneer ik “Simon Lelieveldt” onder mijn melding had gezet, de reactie misschien anders was geweest. Maar wie een klacht indient, zou natuurlijk niets moeten uitmaken.’

Inhoudelijke klacht
Lelieveldt diende de klacht in nadat de Raad van Commissarissen, onder leiding van Jeroen van der Veer, een salarisverhoging voor ING-topman Ralph Hamers had voorgesteld. Dat leidde afgelopen maart tot grote politieke en maatschappelijke ophef, inclusief klanten die hun ING-rekening opzegden. De voorgestelde salarisverhoging voor Hamers werd schielijk weer ingetrokken. Lelieveldt was boos dat de bank Łberhaupt voorstelde om het loon van Hamers te verhogen: ‘ING is in 2008 met 10 miljard euro gered en heeft in een herenakkoord beloofd om duurzaam en gematigd te gaan belonen. Maar tien jaar na dato trekken ze zich daar niks meer van aan. Hoewel alle signalen en verkeersborden de andere kant op wijzen, volgen ze dat ene kleine bordje waarop naar hun zeggen staat dat een hogere beloning tůch mag. Dat is ondankbaar. Daardoor ontstaat er ook een vertrouwensbreuk met de maatschappij.’

Volgens Lelieveldt lijdt de gewone bankmedewerker onder het grensoverschrijdende gedrag van bestuurders. ‘Medewerkers onderin de organisatie worden allemaal gedrild met uitgebreide cursussen over compliance en ethiek. Iedereen integreert de bankierseed in zijn of haar werkzaamheden, maar in de toplaag is het besef van ethiek volledig zoek.’ Woensdag 12 september stond hij daar uitgebreid bij stil in zijn gastcolumn voor Follow the Money.

Reminder op reminder
Terwijl het tuchtorgaan officieel binnen vier weken moet bepalen of het een klacht in behandeling neemt, heeft Lelieveldt ruim een half jaar later nog steeds geen uitsluitsel. De status van zijn klacht: ‘wij bestuderen de melding’. ‘Keer op keer word ik administratief weggetikt, zodat ik nog steeds geen antwoord heb gekregen of mijn melding wel of niet wordt doorgezet,:|W :|W zegt Lelieveldt.

Het is een lakmoesproef. Voeren we een goed debat, of moffelen we het gedrag van ING weg?

Vanwege de publicatie van de NVB-position paper over beloningen op 29 augustus besloot hij twee dagen nadien maar weer eens een reminder naar het klachtenloket te sturen. Maar het tuchtorgaan melde opnieuw dat het de melding nog steeds aan het bestuderen is. Dit tot grote onvrede van Lelieveldt die vurig hoopt op een tuchtrechtelijke discussie over het tentoongespreide (grensoverschrijdende) gedrag van ING-bestuurders. ‘Het is een lakmoesproef. Voeren we een goed debat, of moffelen we het gedrag van ING weg? Als deze melding, eentje waarvoor het tuchtrecht bij uitstek bedoeld is, niet tot behandeling leidt, dan kun je de stichting Tuchtrecht wel opdoeken.’

Tuchtrecht
Het meldpunt is op 1 april 2015 geopend bij de invoering van het Tuchtrecht Banken – een uitvloeisel van de verplichte bankierseed die sinds 2013 door 90 duizend bankmedewerkers is ondertekend. Invoering van het tuchtrecht was een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken, bedoeld om het gebutste imago van de financiŽle sector te herstellen. NVB-voorzitter Chris Buijink, die in 2013 aantrad, nam na zijn aantreden stevige woorden in de mond over de introductie van bancair tuchtrecht. ‘Met de invoering van tuchtrecht onderstrepen we dat het ons ernst is. Vanzelfsprekend pakt eventueel tuchtrecht zwaarder uit naarmate de verantwoordelijkheid toeneemt,’ zei Buijink in september 2014 tijdens een congres.

Sinds het tuchtorgaan in het leven werd geroepen, hebben alleen medewerkers van de werkvloer en in het middenkader voor de tuchtcommissie moeten verschijnen. Dat varieert van hypotheekadviseurs van ABN Amro die handtekeningen vervalsten of een medewerkster die een privť-uitgave deed met een zakelijke creditcard, tot aan handelaren die een miljoenenverlies niet aan het einde van de dag meldden aan hun leidinggevende. Niemand van het hoger management, bestuurders en commissarissen, hoefde vooralsnog voor het hekje te verschijnen. De stichting Tuchtrecht Banken krijgt echter met de ING-kwestie voor het eerst de mogelijkheid om bankbestuurders voor de tuchtcommissie te slepen.

https://www.ftm.nl/artike(...)ralph-hamers?share=1

Lekker bezig weer :') :') _O- _O-
  donderdag 20 september 2018 @ 15:07:33 #27
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_182027425
quote:
6s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:21 schreef ikweethetookniet het volgende: In quote: " .... Het is een lakmoesproef. Voeren we een goed debat, of moffelen we het gedrag van ING weg?"
Lekker bezig weer :') :') _O- _O-
Het wordt wegmoffelen en begraven in het vele andere top nieuws. De tactiek die nu bij ING wordt gevolgd, is zo min mogelijk (liefst niets) zeggen en wie weet stapt het paard in de gang wel weg.

De elementaire functies van het financiŽle systeem (betalen, lenen en sparen) zouden door de Staat moeten worden beheerd.

Banken mogen er zeker zijn mits die dan zelf voor en op eigen rekening hun winst of verlies nemen. Een bank moet ook kunnen worden opgeheven wanneer die schuldig is verklaard van strafbare feiten. Net als elk ander gewoon commercieel bedrijf.
Helaas kunnen banken zich buiten en boven de wet plaatsen. De hele constructie van DNB, ECB en BIS is ingericht dat banken niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld. En ach, een boete van §750 miljoen is slechts een cijfer op papier, net als het fractionele vermogen en het op nul weten te stellen van rendementen bij spaarders.
Hegel: "De waarheid is subjectief"
pi_182150886
Column: ’Beste Wopke, wij zien verdachte transacties :P

’Goeiedag, met Wopke Hoekstra.”

„O, natuurlijk. Hallo Ralph, wat is er? Toch niks ernstigs?”

„Nou, meneer de minister, ik ben bang van wel. Ik bel u vanwege verdachte transacties. U weet, die moeten wij controleren. En toen stuitten wij op een paar rare overboekingen. Wij nemen dit heel serieus. Daarom bel ik maar direct met u.”

„Oh, dat is erg attent van u. Maar vertel...”

„Het gaat om meerdere transacties. Die dus niet in de haak zijn. Ik ben bang dat wij moeten constateren dat verschillende overheidsinstellingen hun verantwoordelijkheid voor het beheersen van integriteitsrisico’s nog onvoldoende adequaat oppakken.”

„Nou, nou, dat klinkt buitengewoon ernstig.”

„Dat is het ook.”

„Waar gaat het mis. Voor de draad ermee?”

„Ik zie hier dat vanaf uw rekening ruim 25 miljoen euro is overgemaakt aan Jabhat al-Shamiya.”

„Jabhat al-Shamiya?”

„Ja, Jabhat al-Shamiya. Dat is dus een terroristische organisatie. Wij zijn verplicht dit te melden. Doen wij dat niet, dan kunnen we medeverantwoordelijk worden gesteld.”

„Dat klinkt ernstig.”

„Inderdaad, buitengewoon ernstig. Maar dat is nog niet alles. Ik zie hier ook een lange reeks transacties van overheidsorganisatie UWV. Naar Polen.”

„Naar Polen?”

„Ja, dat zijn zogenaamd WW-uitkeringen. Maar wij vinden ze verdacht. Moeten we melden.”

„Oei, dat klinkt ernstig.”

„Inderdaad, buitengewoon ernstig. Maar ik ben er nog niet.”

„Nog niet?”

„Nee, we zien goede initiatieven tot verbetering en investeringen ter versterking van het risicobeheer, maar het blijft volgens ING van belang dat overheidsbestuurders een grote inspanning leveren.”

„Nou, dat liegt er niet om.”

„Het gaat om de Belastingdienst.”

„O nee!”

„Het gaat hier eigenlijk om transacties die uitblijven. Vinden wij verdacht.” _O- _O-

„Hoe bedoelt u?”

„We zien via onze ING-systemen natuurlijk al die belastingtransacties heen en weer gaan. Maar bij de erfbelasting stokte het ineens.”

„Stokte?”

„Ja, van de ene op de andere dag zagen wij geen erfbelasting meer binnenkomen. We hebben nog met de Belastingdienst gebeld.” _O-

„En?”

„Er werd niet opgenomen. _O- Dat vinden wij verdacht. De integriteit van overheidsinstellingen is ťťn van de pijlers van vertrouwen.”

„Dat klinkt ernstig.”

„Inderdaad, buitengewoon ernstig.”

„Maar meneer Hamers. Kan dit onder ons blijven?”

„Natuurlijk. Maar zeg maar Ralph hoor. Dag Wopke.”

https://www.telegraaf.nl/(...)erdachte-transacties

_O_ _O_
pi_182151323
registreer om deze reclame te verbergen
Ach wat schattig, hebben ze toevallig ook weer eoa ex-vakbondsleider/politicus tot commissaris gebombardeerd?
Verwerpelijke financiele kut parasieten, welkom in lobbycratie Nederland.
  woensdag 26 september 2018 @ 23:41:44 #30
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_182156288
quote:
6s.gif Op woensdag 26 september 2018 20:08 schreef ikweethetookniet het volgende:
Column: ’Beste Wopke, wij zien verdachte transacties :P

’Goeiedag, met Wopke Hoekstra.”

„O, natuurlijk. Hallo Ralph, wat is er? Toch niks ernstigs?”

„Nou, meneer de minister, ik ben bang van wel. Ik bel u vanwege verdachte transacties. U weet, die moeten wij controleren. En toen stuitten wij op een paar rare overboekingen. Wij nemen dit heel serieus. Daarom bel ik maar direct met u.”

„Oh, dat is erg attent van u. Maar vertel...”

„Het gaat om meerdere transacties. Die dus niet in de haak zijn. Ik ben bang dat wij moeten constateren dat verschillende overheidsinstellingen hun verantwoordelijkheid voor het beheersen van integriteitsrisico’s nog onvoldoende adequaat oppakken.”

„Nou, nou, dat klinkt buitengewoon ernstig.”

„Dat is het ook.”

„Waar gaat het mis. Voor de draad ermee?”

„Ik zie hier dat vanaf uw rekening ruim 25 miljoen euro is overgemaakt aan Jabhat al-Shamiya.”

„Jabhat al-Shamiya?”

„Ja, Jabhat al-Shamiya. Dat is dus een terroristische organisatie. Wij zijn verplicht dit te melden. Doen wij dat niet, dan kunnen we medeverantwoordelijk worden gesteld.”

„Dat klinkt ernstig.”

„Inderdaad, buitengewoon ernstig. Maar dat is nog niet alles. Ik zie hier ook een lange reeks transacties van overheidsorganisatie UWV. Naar Polen.”

„Naar Polen?”

„Ja, dat zijn zogenaamd WW-uitkeringen. Maar wij vinden ze verdacht. Moeten we melden.”

„Oei, dat klinkt ernstig.”

„Inderdaad, buitengewoon ernstig. Maar ik ben er nog niet.”

„Nog niet?”

„Nee, we zien goede initiatieven tot verbetering en investeringen ter versterking van het risicobeheer, maar het blijft volgens ING van belang dat overheidsbestuurders een grote inspanning leveren.”

„Nou, dat liegt er niet om.”

„Het gaat om de Belastingdienst.”

„O nee!”

„Het gaat hier eigenlijk om transacties die uitblijven. Vinden wij verdacht.” _O- _O-

„Hoe bedoelt u?”

„We zien via onze ING-systemen natuurlijk al die belastingtransacties heen en weer gaan. Maar bij de erfbelasting stokte het ineens.”

„Stokte?”

„Ja, van de ene op de andere dag zagen wij geen erfbelasting meer binnenkomen. We hebben nog met de Belastingdienst gebeld.” _O-

„En?”

„Er werd niet opgenomen. _O- Dat vinden wij verdacht. De integriteit van overheidsinstellingen is ťťn van de pijlers van vertrouwen.”

„Dat klinkt ernstig.”

„Inderdaad, buitengewoon ernstig.”

„Maar meneer Hamers. Kan dit onder ons blijven?”

„Natuurlijk. Maar zeg maar Ralph hoor. Dag Wopke.”

https://www.telegraaf.nl/(...)erdachte-transacties

_O_ _O_
Tweede zin hallo Ralph laatste bijna zeg maar Ralph hoor, wie heeft dat geschreven?
pi_182156376
Walgelijke schijtfiguren dit. Afknallen dit soort volk.
pi_182156455
registreer om deze reclame te verbergen
Nou en, lekker boeiend.
pi_182156586
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 23:41 schreef john2406 het volgende:
Tweede zin hallo Ralph laatste bijna zeg maar Ralph hoor, wie heeft dat geschreven?
Door MARTIN VISSER

https://www.telegraaf.nl/(...)erdachte-transacties

Ik denk Martin Visser O-)
  donderdag 27 september 2018 @ 10:42:25 #34
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_182160382
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 00:15 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Door MARTIN VISSER

https://www.telegraaf.nl/(...)erdachte-transacties

Ik denk Martin Visser O-)
Begint een artikel en op het einde weet die nog niet meer wat aan het begin geschreven is?

Is dat het nieuwe journalisten werk?
pi_182161063
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:42 schreef john2406 het volgende:
Begint een artikel en op het einde weet die nog niet meer wat aan het begin geschreven is?
Is dat het nieuwe journalisten werk?
Alle begin is moeilijk :+

Wie vertelt hem even van zijn fout :?

https://mobile.twitter.com/martinvisser
  donderdag 27 september 2018 @ 15:03:01 #36
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_182164846
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 11:23 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Alle begin is moeilijk :+

Wie vertelt hem even van zijn fout :?

https://mobile.twitter.com/martinvisser
Ik niet ik ga hem of deze toch niet slimmer maken als dat die is, de beste leugenaar heeft echter een gouden geheugen.

Als deze dat had lalde die zich niet vast, waardoor ik het geheel iets serieuzer zou nemen evt.
pi_182204024
’Onervaren twintigers moesten bij ING witwassen opsporen’

Het team dat bij ING verdachte transacties moest opsporen, bestond voor een groot deel uit pas afgestudeerde juristen en criminologen zonder financiŽle achtergrond. :')

Dat meldt NRC Handelsblad op basis van gesprekken met drie anonieme oud-medewerkers van een kleine compliance-afdeling bij ING die vanuit Amsterdam mkb-klanten controleerde. Het team werd in 2016 opgericht om een inhaalslag te maken :') bij het screenen van klanten volgens DNB-richtlijnen.

Met ongeveer vijftien man moesten de jonge medewerkers verdachte transacties zien te herkennen. Daar waren ze niet voor opgeleid. Een oud-medewerker vertelt: „Van mijn hele team had niemand een financiŽle achtergrond. Niemand had enige boekhoudkundige kennis en kon bijvoorbeeld een balans lezen.” :')

Arabische landen
De medewerkers vertellen een drieweekse, basale cursus te hebben gekregen over hoe een bank werkt, en waar ze op moesten letten. „Je kreeg bijvoorbeeld te horen dat transacties naar Arabische landen verdacht konden zijn, maar niet hoe je het onderscheid maakte welke transactie wťl en welke niet verdacht was.”

De medewerkers spoorden soms wel witwastransacties op. „Een keer was een witwascasus zo overduidelijk dat zelfs ik het doorhad”, vertelt een van de oud-medewerkers aan NRC. „Ik vond het spannend. Na de melding bij mijn leidinggevende heb ik toen gevolgd wat er met die klant gebeurde, maar maanden later was die nog steeds gewoon klant.” :') :')

Megaschikking
ING schikte begin deze maand voor een recordbedrag van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie omdat de bank veel te weinig deed om witwassen op te sporen. ING reageerde enkele dagen later door de cfo de laan uit te sturen.

https://www.telegraaf.nl/(...)g-witwassen-opsporen

Toptalent die Ralph Hamers :') Die verdient een grote transfer naar het buitenland of op zijn minst een loonsverhoging van 50% :|W
Bewust incompetente mensen zetten op iets wat je niet wilt zien :r :r
pi_182209235
DNB: ING nog langdurig onder verscherpt toezicht :D

ING is nog lang niet af van de witwasaffaire. De geplaagde bank zal nog lange tijd onder verscherpt toezicht staan van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Nieuwe boetes zijn daarbij niet uitgesloten. Dat schrijft DNB vandaag aan minister van Wopke Hoekstra van FinanciŽn.

Toezichthouder DNB analyseert in de Kamerbrief dat de problemen bij ING zo groot zijn dat die niet binnen afzienbare tijd op te lossen zijn. :') :D De bank verwacht dat het een 'langdurig en intensief proces' wordt. Bovendien dreigt DNB opnieuw boetes of dwangsommen aan ING op te leggen als het niet snel genoeg gaat.

DNB zegt dat de bank door een cultuuromslag moet om in alle lagen van de bank het besef van het belang van goed toezicht te krijgen. "Daar hoort ook nadrukkelijk een leidende rol van de raad van bestuur en de raad van commissarissen", schrijft DNB aan de minister.

Naleving witwassen en financieren terrorisme
De brief, die De Nederlandsche Bank vandaag aan minister Hoekstra heeft geschreven, komt op verzoek van de minister. Hij wilde weten hoe Nederland ervoor staat met het naleven van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

DNB schetst een weinig positief beeld. Het toezicht op witwassen en financieren van terrorisme blijkt bij meerdere banken niet op orde. Bij welke banken het ook mis is zegt DNB niet.

Somber over herstelplan
En als de bank bij ING aanbelandt, wordt de brief nog wat somberder. ING heeft weliswaar een afdoende herstelplan bij DNB afgeleverd, de toezichthouder lijkt er allerminst zeker van dat het ING ook gaat lukken dit adequaat door te voeren. :|W _O-

"Mocht op de in het plan vastgelegde ijkmomenten blijken dat ING niet tijdig en volledig de opgelegde verbeteringen doorvoert, zal DNB niet aarzelen de maatregelen uit haar toezichtinstrumentarium opnieuw te benutten."

Hoekstra: het is menens
Hoekstra noemt het 'zorgelijk' dat ook andere financiŽle instellingen niet goed gewapend zijn tegen witwaspraktijken. "Het is natuurlijk een zorgelijk signaal en dat betekent dat de sector meer zal moeten doen en dat De Nederlandsche Bank ook door zal gaan en ook door wil gaan met het toezicht hierop", zegt hij in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

Het management van de financiŽle instellingen moet wat hem betreft dan ook flink aan de bak. "Cultuur begint aan de top. Cultuur begint in de raad van bestuur en men zal daar ook als cultuurdrager moeten uitdragen, moeten laten zien, dat het menens is en dat dit op deze manier niet door kan", zegt hij.

Weinig clementie
"Ik zal zelf ook aangeven in de gesprekken die ik heb met vertegenwoordigers uit de sector en dat ik weinig clementie heb met het niet op orde zijn van systemen of van procedures of gewoon het doen van te lage investeringen waardoor dit kan gebeuren", aldus Hoekstra.

Als er meer mensen nodig zijn bij DNB om toezicht te houden op de sector dan is Hoekstra van plan daar onmiddellijk over in gesprek te gaan met DNB.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)cht-na-witwasaffaire

Heeft iemand nog een nieuwe baan voor Ralph Hamers :?
Hij is toe aan een nieuwe uitdaging :') en wil minimaal 3 miljoen per jaar verdienen, want het buitenland wil hem graag ook hebben :+ _O-
pi_182209269
Het wekelijkse Gesprek met minister van FinanciŽn Wopke Hoekstra; over de staat van ons bankenwezen ťn over de brexit.

  donderdag 4 oktober 2018 @ 14:56:38 #40
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_182316373
ING-commissaris: ‘Politici moeten hun toon matigen’

Met hun harde kritiek op bedrijven als ING gooien politici „kooltjes op het vuur”, stelt commissaris Henk Breukink. „Dat doen ze uit eigenbelang.” :|W :|W

Politici zijn onnodig hard als bij bedrijven misstanden aan het licht komen, zoals recent bij ING. Daarmee voeden zij het maatschappelijk wantrouwen tegenover het bedrijfsleven. :|W

Dat vindt Henk Breukink, sinds 2007 commissaris bij de bank die vorige maand een recordschikking van 775 miljoen euro trof met het Openbaar Ministerie omdat klanten jarenlang ING-rekeningen konden gebruiken om geld wit te wassen.

In een opiniestuk in Het Financieele Dagblad schreef Breukink (68) woensdag dat politici niet zo zouden moeten „wijzen naar anderen waar iets fout gaat”. Het is voor het eerst dat een ING-commissaris, zij het op persoonlijke titel, zich uitspreekt sinds de witwasaffaire en de verontwaardiging daarover. In gesprek met NRC licht hij zijn pleidooi toe.

U stelt in uw opiniestuk dat politici „bijzonder hardvochtig” hebben gereageerd op de schikking van ING. Wat bedoelt u?
„Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is van de extra kooltjes die politici op het vuur gooien. Specifiek de minister van FinanciŽn [Wopke Hoekstra, CDA]. Dat heb ik me ook in andere gevallen afgevraagd, bijvoorbeeld bij de harde kritiek op accountants. Waarom het probleem groter maken? Het is duidelijk dat dingen bij ING beter konden, maar het is ook helder dat veel banken in Europa moeite hebben om het goed te doen. Dan verwacht ik dat een minister zegt: dit is een algemeen probleem, laten we kijken hoe we dit oplossen.” :|W :|W

ING is nalatig geweest, erkent u. De bank kreeg een recordboete. En ING is een systeembank. Dan is het toch logisch dat politici kritisch zijn?
„Politici mogen overal iets van vinden. Het gaat me om hun toonhoogte. Ik denk dat ze daarbij anticiperen op de publieke opinie.” :|W

Ze praten het publiek naar de mond?
„Ik denk dat er welbegrepen eigenbelang zit achter het feit dat ze zich zo krachtig uitlaten. Natuurlijk.” :|W

Is de verontwaardiging over ING dan gespeeld?
„Ik kan dat nooit met zekerheid stellen, maar het zou me niet verbazen.” :|W :|W

Volgens u ondermijnen politici het vertrouwen in grote organisaties. Draait u het zo niet om? ING heeft het wantrouwen door zijn nalatigheid toch zelf gevoed?
„Dat is een voor de hand liggende reactie. Het draagt niet bij aan het vertrouwen als dingen niet helemaal goed gaan. Maar er is ook een manier om daar verantwoordelijk mee om te gaan door de politiek. Uw vraag suggereert weer: ja, maar ze doen het toch niet goed? Ja, maar ze schieten toch tekort? Dat is emotie. Dat het publiek zo reageert kan ik begrijpen. De toonhoogte van volksvertegenwoordigers mag wel een andere zijn.”

Bent u als toezichthouder van ING in de juiste positie om dit punt te maken?
„Als niemand anders het doet dan doe ik het wel. Het gaat me ook niet om ING, maar om het toenemende wantrouwen in de samenleving. Daar moeten we wat aan doen.”

Delen de andere commissarissen van ING uw mening?
„Ik denk het wel, maar ik heb het ze niet gevraagd. :|W Ik weet wel dat ongelooflijk veel mensen in mijn omgeving het van harte met me eens zijn. Alleen niemand durft zich uit te spreken. De trend is: stilzitten als je geschoren wordt.”

U houdt toezicht op ING. Rekent u zichzelf aan wat er is misgegaan?
„Dat vraag ik me al maanden af. :|W _O- _O- Ik ben er nog niet uit. :|W Je kunt bij ING zomaar zeven partijen noemen die mogelijk verantwoordelijkheid dragen als iets niet helemaal goed is gegaan: de mensen bij de afdeling compliance, het management, het bestuur, de interne en externe accountant, toezichthouders, en wij als commissarissen.”

Volgens justitie voelde niemand binnen ING zich echt verantwoordelijk. Had u meer kunnen doen?
„Dit is precies waarom mijn collega’s niet met jullie praten. Het accent ligt op: u moet zich schamen, u doet het fout. Jullie willen horen hoe fout het is.”

We willen weten hoe u uw rol ziet.
Daar wil ik het niet over hebben. :|W Het gaat me om de andere kant van het verhaal. Ik mis de nuance die staat tegenover de bashing. De oplossing in plaats van het straffen en beschuldigen.”

https://www.nrc.nl/nieuws(...)oon-matigen-a2138912

Deze lul heeft geestelijke hulp nodig :D die is niet goed bij zijn paasei :D
  donderdag 4 oktober 2018 @ 14:58:24 #41
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_182316389
‘ING-bobo is ongekend wereldvreemd’

Politici moeten hun toon matigen als het om banken. Dat zegt ING-commissaris Henk Breukink. Een opmerking die DFT-verslaggever Martin Visser boos maakt.

https://www.telegraaf.nl/(...)ngekend-wereldvreemd

_O_ _O_
  donderdag 4 oktober 2018 @ 15:02:27 #42
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_182316447
AFTELLEN MAAR! WANNEER FLIKKERT ING COMMISSARIS HENK BREUKINK OP STRAAT? _O_ _O_

Kent u ING-commissaris Henk Breukink? Wij pas sinds gisteren dankzij een ingezonden brief in het FD. Die vatten we voor u samen: ING zat fout bij het witwasschandaal, maar kon daar weinig aan doen, want 'het vinden van crimineel geld via rekeningen is niet eenvoudig'.

Degenen die echt een potje van hun werk maken zitten in de Tweede Kamer. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de misstanden bij het UWV en de wagens voor foute rebellen in SyriŽ. Komt allemaal omdat de Tweede Kamer veel te druk is met 'het voeden van wantrouwen jegens grote organisaties'. Dus daarom hebben de volksvertegenwoordigers 'bijzonder hardvochtig' gereageerd op de misstanden bij ING. Langs die lijn redenerend komt Breukink tot de aanbeveling: 'Het is tijd dat de ‘club van 150’ zich gaat realiseren dat het een bredere en overbruggende rol heeft en niet moet wijzen naar anderen waar iets fout gaat'. Dat leek ons eerlijk gezegd een wat onhandige mededeling van de Breuk.

Zoals uw oma immers wist is wrijven in een vlek nooit handig. Maar de Breuk wreef door. 's Avonds verscheen in NRC een interview waar we nogmaals lezen dat ING ten onrechte in de witwas-beklaagdenbank is gezet en dat 'de toonhoogte van volksvertegenwoordigers wel een andere mag zijn'. Op de vraag aan Breukink of deze misschien zelf wat steken heeft laten vallen in zijn functie als controlerend bestuurder: 'Dit is precies waarom mijn collega’s niet met jullie praten. Het accent ligt op: u moet zich schamen, u doet het fout. Jullie willen horen hoe fout het is'. En verder zweeg Breukink over zijn rol, want daar gaat het niet om. Henk zoekt liever naar 'de oplossing (voor de interne teringzooi bij ING, red.) in plaats van het straffen en beschuldigen'.

Het zal u verbazen, maar volksvertegenwoordigers gaan loco. Roald van der Linde (VVD) vergelijkt ING met een ‘outlaw’ motorclub. Henk Nijboer (PvdA) wil dat minfin Hoekstra ingrijpt. Peter Kwint (SP) doet de groetjes. Pieter Omtzigt (CDA) heeft onregelmatigheden in de ING-boekhouding ontdekt ter hoogte van §180 miljard. En wederom zo voorts.

De pr-mensen van onze geliefde bank wacht in ieder geval weer een zware week. Wij vrezen dat deze commissaris -die zelf het niveau van de Keuken Kampioen Divisie niet haalt, want als voorzitter van de beloningscommissie 100% verantwoordelijk is voor de salarisrel rond CEO Ralph Hamers- binnenkort 'open is for' nog een commissariaatje.

https://www.daskapital.nl(...)-breukink-op-straat/

Heel snel en heel hard deze lul
Ontslag-620x350.jpg

*O* *O* *O* *O* *O* *O*
  donderdag 4 oktober 2018 @ 15:06:38 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_182316502
Zelfs de VVD is boos op ING-commissaris Breukink :D _O- _O-

SPIEGEL: De grootste schikking uit de Nederlandse geschiedenis lijkt ING geen les in nederigheid te hebben geleerd. Commissaris Henk Breukink stelt dat politici “hun toon moeten matigen”. Volgens Breukink gooien politici met hun kritiek “kooltjes op het vuur” en doen dat ze “uit eigenbelang”. :|W

PvdA’er Henk Nijboer wijst erop dat Breukink al bij de ING-familie hoorde toen de overheid de bank door de crisis overeind moest helpen :D :D :|W :|W Zelfs de VVD is boos: “ING, stop met vingerwijzen en kijk eens goed in de spiegel”, schrijft Roald van der Linde in een opiniestuk in het FD.

https://fd.nl/opinie/1272(...)s-goed-in-de-spiegel

https://www.nrc.nl/nieuws(...)is-breukink-a2176691

Goed bezig die Breukink :') _O- _O-
pi_182316537
Mensen ga toch weg bij ING. Andere banken zijn net zo goed of veel beter. Triodos bijvoorbeeld!

ING is zo arrogant omdat zoveel mensen vanaf de Postbank bij ze zitten en niet overstappen naar een andere bank.

[ Bericht 20% gewijzigd door Loekie1 op 04-10-2018 17:36:09 ]
pi_182316703
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 15:09 schreef Loekie1 het volgende:
Mensen ga toch wel bij ING. Andere banken zijn net zo goed of veel beter. Triodos bijvoorbeeld!

ING is zo arrogant omdat zoveel mensen vanaf de Postbank bij ze zitten en niet overstappen naar een andere bank.
Heb ook wel aan ASN gedacht.
Ik dacht dat er in WGR een ervaringentopic was, misschien even gaan zoeken...
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  donderdag 4 oktober 2018 @ 20:52:20 #46
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_182322766
https://www.geenstijl.nl/(...)oor-europa/#comments

Wat is dit dan weer? In september van 2018 je balanstotalen van 2014 en 2015 bijstellen met 150 miljard? Hoe kan dat in godesnaam? Welke accountant tekent ook voor zulke jaarrekeningen?
  donderdag 4 oktober 2018 @ 20:59:43 #47
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_182322954
quote:
2s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:52 schreef ShaoliN het volgende:..... Welke accountant tekent ook voor zulke jaarrekeningen?
KPMG tekent alles als je de dikke rekening maar betaald ;) }:|
pi_182322973
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:59 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

KPMG tekent alles als je de dikke rekening maar betaald ;) }:|
Dat doen wel meer accountants ;)
  donderdag 4 oktober 2018 @ 21:02:31 #49
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_182323035
quote:
7s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 15:24 schreef Aether het volgende:...Heb ook wel aan ASN gedacht.
Ik dacht dat er in WGR een ervaringentopic was, misschien even gaan zoeken...
SNS en ASN hier en is helemaal top :7
Ik had ABN, maar ben gillend weggelopen daar en geen seconde spijt van ^O^
pi_182323081
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 21:02 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

SNS en ASN hier en is helemaal top :7
Ik had ABN, maar ben gillend weggelopen daar en geen seconde spijt van ^O^
Heb je idee of Rabo Bank grote fouten heeft gemaakt ?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')