abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183726296
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 15:01 schreef Maharski het volgende:

[..]

Er is wel dualiteit. :) Maar dat is niet de uiteindelijke werkelijkheid. Het is het spel der verschijnselen... de relatieve werkelijkheid, niet de absolute werkelijkheid. Alles speelt zich af binnen een overkoepelende non-duale werkelijkheid. Op het relatieve niveau razen er vernietigende orkanen door de wereld, op een absoluut niveau ondervindt het geheel waarin dat alles plaatsheeft, er geen greintje hinder van. Dus er is het Zijn (onverdeeld, zonder tegendeel, non-duaal) en er is het spel der verschijnselen daarbinnen (tijdelijk, eindig, vergankelijk, sterfelijk).
Wij mensen identificeren ons gewoonlijk volledig met het spel, en nemen het bitter-serieus allemaal (met alle ellende van dien), maar uiteindelijk, in absolute zin is alles slechts tijdelijk, het komt en gaat. Maar dat wat je bent en waarin het allemaal gebeurt, komt en gaat niet en is oneindig. Dat is een beetje de zienswijze.
Ik citeer je:
quote:
Maar in de non-duale visie is God alles en iedereen wat je ziet: het universum dat zichzelf waarneemt door middel van mens, dier en plant.
Dus het ego maakt ook deel uit van God? Waarom ervaart het ego dan God niet, als God fundamenteel niet duaal is? Hoe kan een niet-duale god een fenomeen voortbrengen dat voor dualiteit zorgt?

Ook heb je niet uitgelegd waar het ego oorspronkelijk vandaan komt. Want dit is een mens-eigen fenomeen, of niet dan?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')