abonnement Unibet Coolblue
pi_181404693
Noodtoestand in Hawaï voor orkaan Lane

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op het eiland Hawaï de noodtoestand uitgeroepen voor de komst van orkaan Lane. Daarmee komt er federaal geld vrij om de doortocht voor te bereiden.

Volgens het laatste bilan bevindt orkaan Lane zich op 370 kilometer van de westelijke kust van het eiland en op 540 kilometer van hoofdstad Honolulu. De windsnelheid bedraagt momenteel 215 kilometer per uur en de orkaan verplaatst zich aan 11 kilometer per uur. Daarmee scoort ze vier op de schaal Saffir-Simpson, het op één na hoogste niveau.

Het Witte Huis roept de inwoners op om zich voor te bereiden. "Volgens de voorspellingen zal het oog van de orkaan laat op de dag of in de vroege ochtend van vrijdag erg dicht bij de kust van de deelstaat passeren", is te lezen in de laatste mededeling van het Central Pacific Hurricane Center.

De orkaanwaarschuwing is al van kracht sinds dinsdag.

https://www.msn.com/nl-be(...)kaan-lane/ar-BBMkEL4
pi_181404823
pi_181404944





[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 23-08-2018 19:01:26 ]
pi_181418394
Grote eiland zou 550-600 mm water krijgen tot en met zaterdag hoorde ik.

Dat is 9 maand regen in NL
pi_181465214
Alle waarschuwingen voor tropische storm Lane opgeheven

Het Amerikaanse weerinstituut heeft alle waarschuwingen voor tropische storm Lane opgeheven. De storm is verder afgezwakt en trekt in westelijke richting weg van Hawaï.

De problemen zijn daarmee nog niet voorbij: volgens het weerinstituut kunnen de naweeën van de storm zorgen voor zware regenval en daarmee voor nog meer overstromingen en modderstromen.

Van orkaan naar storm
Enkele dagen geleden was Lane boven zee nog een orkaan van de vijfde en zwaarste categorie. Gisteren zwakte Lane af van orkaan naar tropische storm, met snelheden van zo'n 140 kilometer per uur. Op dit moment is dat maximaal nog zo'n 85 kilometer per uur.

De afgelopen dagen moesten vooral de eilanden Maui en Big Island het ontgelden. Daar veroorzaakte zware regenval ondergelopen straten en modderstromen. Bewoners moesten worden geëvacueerd. Hoofdstad Honolulu op het eiland Oahu is tot nu toe grotendeels gespaard gebleven.

https://nos.nl/artikel/22(...)-lane-opgeheven.html
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')