FOK!forum / Televisie / [CUL TV] De nieuwe lekkerbek
golferwoensdag 1 augustus 2018 @ 12:52
nieuwelekkerbek_andre_janny_marlijn_seriebeeld_1920x1080-350x200.jpg

Marlijn Weerdenburg presenteert samen met André van Duin vanaf woensdag 1 augustus De Nieuwe Lekkerbek op NPO 1 om 20.30 uur. In het nieuwe MAX-programma worden lekkerbekken uitgedaagd de vakkundige jury te overtuigen en uiteindelijk heel Nederland te laten genieten van hun innovatieve eetuitvinding. Alles kan, alles mag; zo lang het maar lekker en bovenal vernieuwend is.

Marlijn Weerdenburg presenteert het nieuwe MAX-programma De Nieuwe Lekkerbek. Dit doet zij samen met André van Duin, die al eerder bekend werd gemaakt. Marlijn is bij het grote publiek bekend als actrice in onder andere de serie Danni Lowinski en van haar deelname aan Wie is de mol? Daarnaast presenteerde zij onder meer de programma's Broodje Gezond en De Medicijnmannen.

Marlijn: ''Het is heerlijk om te werken met de kandidaten die meedoen aan De Nieuwe Lekkerbek. Ze bruisen van de ideeën en hebben er zin in om hun concept de wereld in te slingeren. Daar komt bij dat ik het een enorme eer vind om samen te mogen werken met André van Duin. Echt een project om mijn vingers bij af te likken!''

De Nieuwe Lekkerbek
Het aanbod van exotische producten in de supermarkten is de laatste jaren sterk gegroeid en we zijn ons steeds meer bewust van wat we eten: niet alleen biologisch en duurzaam, maar ook vooral lekker. In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn en André. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Een product of gerecht dat nog niet bestaat, verrast, verrukkelijk smaakt en waar Nederland ook écht warm voor gaat lopen.

De jury
De kandidaten presenteren hun eetuitvinding aan de vakjury bestaande uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Robert Kranenborg deed zijn kennis als chef-kok op bij gerenommeerde restaurants, verscheen in verschillende kookprogramma’s en is verbonden aan de Robert Kranenborg Academie. Daan Faber is culinair ondernemer en maakt deel uit van het driemanschap Mister Kitchen. Ellen Scholtens is culinair journalist en adviseur, en is ook betrokken bij de totstandkoming van foodfestivals. Alain Caron is onder meer tv-kok en eigenaar van twee restaurants.

Naast presentatieduo Marlijn en André en de jury zien we Janny van der Heijden ook in De Nieuwe Lekkerbek. Zij weet alles over eten en geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

De Nieuwe Lekkerbek
Wekelijks vanaf woensdag 1 augustus
Om 20.30 uur op NPO 1
Isabeauwoensdag 1 augustus 2018 @ 17:57
Eetuitvindingen.... ik weet niet of dat wel wat is :D Dan zie ik mensen aankomen met idiote combinaties die vooral zij zelf heel lekker vinden. Want voor 'iets wat nog niet bestaat' moet je wel rare dingen verzinnen.
RobinOokwoensdag 1 augustus 2018 @ 20:56
Het is kut. De jury is volkomen ongeschikt voor dit programma.
TLCwoensdag 1 augustus 2018 @ 21:01
Het heeft toch een heel hoog HHB gehalte :)
RobinOokwoensdag 1 augustus 2018 @ 21:03
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:01 schreef TLC het volgende:
Het heeft toch een heel hoog HHB gehalte :)
Echt niet. Nul! Niet te vergelijken. }:|
HHB is wél leuk.
bloempjuhwoensdag 1 augustus 2018 @ 21:29
Hoe heette dat gerecht dat eruitzag als een slak? Slakketak? :D
golferwoensdag 1 augustus 2018 @ 21:55
Weinig innovatiefs gezien meg een bedroevend slechte jury.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 01-08-2018 22:19:35 ]
golferwoensdag 1 augustus 2018 @ 22:14
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:29 schreef bloempjuh het volgende:
Hoe heette dat gerecht dat eruitzag als een slak? Slakketak? :D
Slakkentaart.
Goitskewoensdag 1 augustus 2018 @ 22:27
Vriendin van mij heeft ook meegedaan. Ook snel er uit wat ik niet begrijp want haar brood is echt heel erg lekker. Beetje (room)boter er op en eten maar! *O*

Maar wist al van haar dat er hele rare dingen tussen zitten.
bloempjuhwoensdag 1 augustus 2018 @ 22:32
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 22:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Slakkentaart.
Mijn Engelstalige kerel heeft het al een uur over slakketak. Klinkt toch beter dan slakkentaart (wat zat daar in? Echte slakken?)
golferwoensdag 1 augustus 2018 @ 23:32
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 22:32 schreef bloempjuh het volgende:

Mijn Engelstalige kerel heeft het al een uur over slakketak. Klinkt toch beter dan slakkentaart (wat zat daar in? Echte slakken?)
Yups. Voor je man: real snails.
SiGNedonderdag 2 augustus 2018 @ 01:01
Er zaten wel lekkere dingen bij, die twee zusjes met hun Zwolse bol bijv.
TjjWesterdonderdag 2 augustus 2018 @ 08:09
Alain caron is toch die gozer van de keuringsdienst van waarde? Met zijn gebrekkig nederlands.
Nine.donderdag 2 augustus 2018 @ 10:09
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 08:09 schreef TjjWester het volgende:
Alain caron is toch die gozer van de keuringsdienst van waarde? Met zijn gebrekkig nederlands.
Nee, maar hij deed wel (Junior) Masterchef dacht ik.
golferdonderdag 2 augustus 2018 @ 12:39
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 08:09 schreef TjjWester het volgende:
Alain caron is toch die gozer van de keuringsdienst van waarde? Met zijn gebrekkig nederlands.
Hij heeft wel aan een aantal uitzendingen van KvW meegewerkt, ja.
TjjWesterdonderdag 2 augustus 2018 @ 12:40
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 12:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij heeft wel aan een aantal uitzendingen van KvW meegewerkt, ja.
Ik kan mij seizoenen herrineren waarbij ze regelmatig in zijn piepkleine keukentje zaten.
de_boswachterdonderdag 2 augustus 2018 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 01:01 schreef SiGNe het volgende:
Er zaten wel lekkere dingen bij, die twee zusjes met hun Zwolse bol bijv.
Heb je het nu over die bol of over die zusjes :')
SiGNedonderdag 2 augustus 2018 @ 20:49
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 20:38 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Heb je het nu over die bol of over die zusjes :')
Die bol leek me ook wel lekker.. ;)
Jordy-Bdonderdag 2 augustus 2018 @ 21:53
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 08:09 schreef TjjWester het volgende:
Alain caron is toch die gozer van de keuringsdienst van waarde? Met zijn gebrekkig nederlands.
Ja. En van masterchef. En van BinnensteBuiten.

Persoonlijk vind ik Alain het meest innemende (letterlijk en figuurlijk) jurylid aan tafel.
Jordy-Bdonderdag 2 augustus 2018 @ 22:31
Trouwens onvermoede humor van de mevrouw met het gembersmeersel die klonk alsof ze al honderd jaar tegen de wind in staat te roken, maar wel opmerkte dat het heel goed voor de keel is. :')
Pilesdonderdag 2 augustus 2018 @ 22:49
quote:
14s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 22:31 schreef Jordy-B het volgende:
Trouwens onvermoede humor van de mevrouw met het gembersmeersel die klonk alsof ze al honderd jaar tegen de wind in staat te roken, maar wel opmerkte dat het heel goed voor de keel is. :')
Daar moest ik heel hard om lachen ja _O-
TjjWesterzondag 5 augustus 2018 @ 13:22
Andre en marlijn doen het leuk samen, nieuw duo voor hhb.
golferwoensdag 8 augustus 2018 @ 23:19
2 leuke gerechten vandaag voorbij zien komen: de kaaswafel en vooral het sucijsenbroodje. :9

Van Duin blijft, ook als het niet is ingestudeerd, erg scherp. _O-
SiGNewoensdag 8 augustus 2018 @ 23:32
Goede producten inderdaad, de kaaswafel is een mooi alternatief voor de zoete variant en een pittig sauzijzenbroodje dat is ook wel een welkome variant op de flauwe versies die nu in de winkels liggen.
#ANONIEMdonderdag 9 augustus 2018 @ 08:25
Jannie - Dit stroopwafelijzer is zeker 200 jaar oud
André - Zelf gekocht?

_O-
SiGNewoensdag 15 augustus 2018 @ 22:38
Jammer dat de producten die geproefd worden meteen ook perfect moeten zijn en dat men niet ook meer naar 't concept kijkt.
Dat idee met dat stripboek vond ik wel een leuk idee, alleen het recept was niet helemaal goed maar dat is aan te passen.
Sowieso zullen alle gepresenteerde producten aangepast moeten worden aan productie op grote schaal.
Bij het stripboek kan een professionele(re) chef ingehuurd worden voor het recept.
golferwoensdag 15 augustus 2018 @ 23:48
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 22:38 schreef SiGNe het volgende:
Jammer dat de producten die geproefd worden meteen ook perfect moeten zijn en dat men niet ook meer naar 't concept kijkt.
Dat idee met dat stripboek vond ik wel een leuk idee, alleen het recept was niet helemaal goed maar dat is aan te passen.
Sowieso zullen alle gepresenteerde producten aangepast moeten worden aan productie op grote schaal.
Bij het stripboek kan een professionele(re) chef ingehuurd worden voor het recept.
Een stripboek smaakt niet zo lekker en is niet vernieuwend.

Qua concept was die ontbijt-automaat dat wel.

Ik had bij de snacks liever gehad dat de paellaschijf was doorgegaan.
#ANONIEMdonderdag 16 augustus 2018 @ 07:24
Vond het jammer dat die “groente-fruit-verf” niet doorging..
Eightyonedonderdag 16 augustus 2018 @ 12:19
Het vette snacks-gehalte ligt wel hoog in het programma. Je neemt iets wat je lekker vindt (lasagne, paella, roti - of gewoon een schep suiker, zoals een paar weken terug te zien was), doet er paneelmeel omheen, gooit het in de frituurpan, en klaar is je feestmaal.

Maar het programma bevestigt in z'n algemeenheid behoorlijk de vooroordelen over het gebrek aan culinaire verfijning in Nederland. :{
gianni61donderdag 16 augustus 2018 @ 12:30
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 12:19 schreef Eightyone het volgende:
Het vette snacks-gehalte ligt wel hoog in het programma. Je neemt iets wat je lekker vindt (lasagne, paella, roti - of gewoon een schep suiker, zoals een paar weken terug te zien was), doet er paneelmeel omheen, gooit het in de frituurpan, en klaar is je feestmaal.

Maar het programma bevestigt in z'n algemeenheid behoorlijk de vooroordelen over het gebrek aan culinaire verfijning in Nederland. :{
Gerechten die in een kroket of bal of andere gefrituurde vorm gepresenteerd worden vind ik ook niet echt innovatieve ideeën.
Had liever de groente verfjes zien doorgaan dan de roti kroket..
TjjWesterdonderdag 16 augustus 2018 @ 12:50
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 12:30 schreef gianni61 het volgende:

[..]

Gerechten die in een kroket of bal of andere gefrituurde vorm gepresenteerd worden vind ik ook niet echt innovatieve ideeën.
Had liever de groente verfjes zien doorgaan dan de roti kroket..
De finale is eergisteren opgenomen en de winnaar ligt sinds vorige week al in de winkel..........
golferdonderdag 16 augustus 2018 @ 12:58
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 12:50 schreef TjjWester het volgende:

De finale is eergisteren opgenomen en de winnaar ligt sinds vorige week al in de winkel..........
Fijn. Maar wij willen niet weten wie of wat.
SiGNedonderdag 16 augustus 2018 @ 16:03
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 12:50 schreef TjjWester het volgende:

[..]

De finale is eergisteren opgenomen en de winnaar ligt sinds vorige week al in de winkel..........
Dus de winnaar was al bekend voor de opname was opgenomen?
Dat klinkt ook een beetje als doorgestoken kaart.
Pilesdonderdag 16 augustus 2018 @ 16:26
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 16:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dus de winnaar was al bekend voor de opname was opgenomen?
Dat klinkt ook een beetje als doorgestoken kaart.
Die conclusie kun je niet trekken ;)
De uitzendingen zijn al weken geleden opgenomen lijkt me.
TjjWesterdonderdag 16 augustus 2018 @ 17:53
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 16:26 schreef Piles het volgende:

[..]

Die conclusie kun je niet trekken ;)
De uitzendingen zijn al weken geleden opgenomen lijkt me.
Nee volgens marlijns instagram is de finale deze week opgenomen, dus ik ben het wel eens met zijn conclusie.
Pilesdonderdag 16 augustus 2018 @ 18:59
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 17:53 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Nee volgens marlijns instagram is de finale deze week opgenomen, dus ik ben het wel eens met zijn conclusie.
Oh dan is het wel raar ja :')
Goitskedonderdag 16 augustus 2018 @ 19:05
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 17:53 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Nee volgens marlijns instagram is de finale deze week opgenomen, dus ik ben het wel eens met zijn conclusie.
de finale is inderdaad deze week opgenomen. Vriendin die in ronde 1 er uit gegaan is die zei dat ze hiervoor een uitnodiging had gehad om te komen
SiGNezaterdag 18 augustus 2018 @ 14:44
Ga ik toch eens opzoek in de supermarkt om te kijken welk nieuw product erbij is gekomen.
SiGNewoensdag 22 augustus 2018 @ 21:59
Weinig innivatie dit keer door naar de finale.
Die pofferstokken werd gemaakt met een Zuid-amerikaans apparaat waar men 't beslag een beetje werd aangepast aan de nederlandse smaak.
En die koekjes voor mensen en honden zijn ook niet nieuw.
Dat duizendblad bier vond ik wat dat betreft innovatiever, zo vind je ook nog eens een goede bestemming voor iets dat eigenlijk gezien wordt als invasief onkruid.
Blueswoensdag 22 augustus 2018 @ 22:38
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 21:59 schreef SiGNe het volgende:
Weinig innivatie dit keer door naar de finale.
Die pofferstokken werd gemaakt met een Zuid-amerikaans apparaat waar men 't beslag een beetje werd aangepast aan de nederlandse smaak.
En die koekjes voor mensen en honden zijn ook niet nieuw.
Dat duizendblad bier vond ik wat dat betreft innovatiever, zo vind je ook nog eens een goede bestemming voor iets dat eigenlijk gezien wordt als invasief onkruid.
Eens :)
Ik ga paardenbloembier stoken *)
Glider76woensdag 29 augustus 2018 @ 22:05
Heb de finale gezien. Best leuk programma. Toch snap ik de winnaar niet. Zoiezo al geen lasagne fan maar zoals hierboven, iets bestaands in de paneermeel gooien en frituren. Niet helemaal mijn idee van innovatief. En niet echt gezonds.

Dat aardappel brood zou ik wel graag willen proeven. Die groenteplakken voor op brood zou best een idee zijn gezien wij Nederlanders veel brood eten en er altijd maar worst, kaas en zoet op doen.

De breakfast shake is leuk maar om het een paar dagen vers te houden zal er wel een hoop conserveermiddel in moeten.

De kaas wafels lijken mij ook wel lekker. En die surinaamse saucijsebroodjes zou ik vast eens gaan proberen.

Wat die mevrouw maakte voor in de wijnbaar is mij nog steeds niet helemaal duidelijk wat het nou eigenlijk is. Soort pate-achtige worst/smeersel?

Het moeilijke eraan is dat het veel heel verschillende producten zijn. iets voor baby's, brood, iets voor op brood en borrel hapjes. En een koekje voor de hond. Hell, heb wel eens per ongeluk een hondekoekje gegeten. Kwam er halverwege pas achter.
golferwoensdag 29 augustus 2018 @ 23:02
Ik had iemand anders al winnaar in gedachten met een veel innovatiever idee. De groentenplakken bijvoorbeeld.

Een bestand product (paella, roti, lasagne of whatever) omhullen met wat paneer of panko en dan frituren is niet innovatief.
Linus_van_Peltdonderdag 30 augustus 2018 @ 07:51
Ik vind het om die reden ook jammer dat de lasagneschijf gewonnen heeft. Aan de andere kant snap ik wel dat het een product is die echt kans van slagen heeft. Het zou mij niet verbazen als dat ding gaat inburgeren en binnenkort standaard naast de bami- en nasischijf ligt.

En misschien is dat ding ook wel echt heel lekker (voor een dergelijke snack). :P

Vooraf had ik gegokt op het babyvoedsel trouwens.
#ANONIEMdonderdag 30 augustus 2018 @ 10:06
Vreemd vind ik wel dat meisje met haar mensen/ hondenkoekjes. Elke hond eet toch elk koekje dat je hem/haar voorhoudt? Ik ben nog geen hond tegen gekomen die een gewoon koekje laat liggen.
Of mis ik iets? (Ik heb zelf geen hond).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-08-2018 10:08:45 ]