abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182774212
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 13:51 schreef het-is-mij het volgende:
Heb me aangemeld met diasend en aangezien de diabetesvpk momenteel wekelijks meekijkt vind ik t handig.

Thx voor hoesjes link.
Straks even kijken.
Heb inmiddels een leren op zuckerschmuck gevonden.
Nog handiger denk ik.
Kan ie zo in zijn diabetes tas doen.
Hij wil ook een voetbal skin op de reader ;)
Alles om t nog een beetje leuk te maken.

Net aangebracht maar er kwam wat bloed uit de sensor en onder de sensor zie je dit zitten.

Kan er weinig over vinden maar herkenbaar?
Edit; kan gebeuren staat in de handleiding.

Eerste meting zat hij met fsl op 16.4 en met caresens op 11.6.

Met eten ga ik nogmaals met caresens en fsl meten.
11 of 16 is nogal verschil.

Er zit vrijwel altijd een verschil tussen je meter en FSL. De sensor loopt ca 10 min achter, doordat het in weefselvocht meet en niet in bloed.
Daarnaast zul je zien dat die afwijking er altijd blijft zitten. Eerste half jaar was mijn sensor spot on op de meter, nu zit het er vaak 2 punten boven. Dus als de FSL 8,3 aangeeft, weet ik dat ik ergens in de 6 zit, geeft ie 11 aan, dan weet ik dat het ongeveer 9 is.
Dit zal bij iedereen verschillend zijn vermoed ik. Merk je vanzelf in de komende weken.
Omdat mijn meter gekoppeld is met mijn pomp en een bolus wizard heeft, blijf ik ook nog gewoon mijn meter gebruiken, waardoor ik dus goed de verhouding kan zien tussen de meter en FSL

Daarnaast merkte ik dat de eerste uren de FSL echt geen steady lijn liet zien terwijl ik hem aanbracht voor het slapen gaan (geen eten meer in het spel) en bij de oude sensor de nachten ervoor een vrijwel vlakke lijn was.
Ik breng hem nu dus eerder aan. Vaak de avond ervoor (zo'n 22-24 uur voor activeren) en als ik vrij ben dan 's ochtends. Dan zie ik die fluctuaties niet en geeft de FSL al direct een betrouwbaar beeld.
Ik heb de tip van forum DiabetesTrefpunt overgenomen, las dat meer mensen dat hadden. Bij mij werkt dat in ieder geval goed. Je loopt dan alleen even met 2 sensoren.
pi_182781273
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 13:02 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Als je beiden wilt, moet je activeren met de scanner en daarna binnen het uur ook op de telefoon. Na dat uur krijg je het (volgens Abbott) niet meer op de telefoon geactiveerd.
Daar gaat mijn failsafe. Ik dacht eigenlijk altijd dat dat gewoon direct kon; neem dus nooit een reserve meter mee om de sensor uit te lezen, omdat ik zoiets had van als mijn meter kapot gaat of onbruikbaar wordt, ik even snel de app op de telefoon kan installeren en het op die manier kan ondervangen.

Ik zie een verbeterpuntje voor Abbott.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_182789129
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:09 schreef Maurice76 het volgende:

[..]

Daar gaat mijn failsafe. Ik dacht eigenlijk altijd dat dat gewoon direct kon; neem dus nooit een reserve meter mee om de sensor uit te lezen, omdat ik zoiets had van als mijn meter kapot gaat of onbruikbaar wordt, ik even snel de app op de telefoon kan installeren en het op die manier kan ondervangen.

Ik zie een verbeterpuntje voor Abbott.
Op zich kun je natuurlijk even snel scannen met je telefoon na activeren (kan gelijk achter elkaar) en dan zit je safe voor die 2 weken.
pi_182789345
registreer om deze reclame te verbergen
Bedankt voor de reacties.

Nog een verbeterpuntje voor abott is dat je halve eenheden in kunt voeren in de reader ;)
Handig dat je insuline kunt toevoegen maar bij kinderen werken ze ook met halve eenheden.
pi_182791125
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 11:18 schreef het-is-mij het volgende:
Bedankt voor de reacties.

Nog een verbeterpuntje voor abott is dat je halve eenheden in kunt voeren in de reader ;)
Handig dat je insuline kunt toevoegen maar bij kinderen werken ze ook met halve eenheden.
Niet alleen bij kinderen hoor ;)

Je kan het aanpassen. Als je op startscherm staat, zit rechtsbovenin het tandwiel voor instellingen. Laatste keuze is professionele opties. De code is CAA1C.
Dan kun je instellen dat je stappen van 0,5 eenheden maakt.

[ Bericht 11% gewijzigd door NedKelly op 28-10-2018 13:18:24 ]
pi_182791457
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 11:02 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Op zich kun je natuurlijk even snel scannen met je telefoon na activeren (kan gelijk achter elkaar) en dan zit je safe voor die 2 weken.
Dat snap ik nu ook :P. Maar moet ik dus nog wel even doen, want tot nu toe ging ik er altijd van uit dat mijn reserve parachute wel open zou gaan als ik aan het koordje trok ... maar nu begrijp ik dat je dus eerst de knoop los moet maken, als je je hoofdparachute omdoet :P.

Anyway, even iets heel anders: door een paar veranderingen in mijn persoonlijke situatie ben ik in gaan zien dat ik mijn rijbewijs moet gaan halen. Zoals mijn naam doet vermoeden ben ik inmiddels 42 en heb het al die tijd voor me uit weten te schuiven (om meerdere redenen overigens). Met verandering van mijn situatie gaat de weegschaal nu echter de andere kant op.

Niet onbelangrijk daarbij is uiteraard mijn suikerziekte. Ik ben wat dat betreft benieuwd naar de ervaringen van mijn mede-diabeten op dat vlak. In het specifiek in de hele aanloop, van rijlessen, de medische keuring en het uiteindelijke examen. Wat kan ik daarbij verwachten? En dan bedoel ik ook vooral praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de doorlooptijd tussen aanvraag en daadwerkelijke medische keuring. Zaken waar ik rekening mee moet houden als ik dat traject in ga? Mijn vriendin probeert me te stimuleren om het in zo'n cursus van een week te proppen, maar ben zelf bang dat dat te intensief is om mijn suiker goed in de hand te houden.

Daarnaast heb ik ook begrepen dat er apparaten op de markt zijn waarmee je je bloedsuiker kunt tonen via een schermpje op je dashboard, die ook een waarschuwing geven als je te ver begint te zakken in je suiker. Ik ga er vanuit dat dat gaat via een CGM; iemand die weet waar ik het dan over heb? En daar ook informatie over heeft?
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
  zondag 28 oktober 2018 @ 15:35:55 #107
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_182794090
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:32 schreef Maurice76 het volgende:
En dan bedoel ik ook vooral praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de doorlooptijd tussen aanvraag
Het kan vriezen en het kan dooien bij het cbr. Ze geven aan ruim optijd te beginnen en als het druk is hebben ze die tijd ook nodig (en soms meer). Maar ik heb ook wel eens bericht gehad dat ze 8 weken nodig konden hebben en dat het na 2 weken geregeld was. De sleutelvraag daarbij is: wanneer moet jij je rijbewijs hebben, wat is de deadline. Daarmee moet je terugrekenen en tel er nog een paar bonusweken bij op ivm onvoorziene zaken.

quote:
en daadwerkelijke medische keuring. Zaken waar ik rekening mee moet houden als ik dat traject in ga?
Als diabeet moet je volgens mij de eerste keuring altijd goedkeuring van de interne arts en van de oogarts (mits je geen andere aandoeningen hebt ivm de diabetes). Het voordeel is dat je normaal gesproken als diabeet bij beide al bekend bent en behandeld wordt.

Wat je dan te wachten staat hangt ook weer af van je artsen. Zij moeten een document invullen en tekenen. Ik ga er vanuit dat de artsen jou daarvoor ook even willen zien, bij mij moest sowieso de oogarts nog enkele metingen doen. Met pech zit je bij een ziekenhuis met wachtrijen en moet je twee maanden wachten voor een afspraak. Met pech rekenen ze je daar ook kosten voor, want dat mogen ze. Ik heb zelf geluk gehad en nooit zelf hoeven te betalen. Ik weet niet of er artsen zijn die dat wel willen.

De afhandeling van die artsen kan ook weer verschillen per arts en secretariaat. Soms blijft de brief daar een week liggen, soms krijg je hem meteen mee en soms stuurt het ziekenhuis de brief zelf naar het cbr. Als je om tijd verlegen zit kun je het beste gelijk aangeven dat dat zo is en dat je bv. zelf zoveel mogelijk regelt, etc. Zo ben ik wel eens zelf een brief op gaan halen bij het ziekenhuis omdat dat sneller ging. Bel ook gerust achter artsen aan als je twijfelt of het goed gaat. Ze werken daar met veel mensen en diensten en dat gaat niet altijd soepel. Maar goed, dat geldt dus vooral als je op tijd zit.

quote:
Mijn vriendin probeert me te stimuleren om het in zo'n cursus van een week te proppen, maar ben zelf bang dat dat te intensief is om mijn suiker goed in de hand te houden.
Hoe het voor je suiker is kan je alleen zelf zeggen. En ook hoe jij leert. Heb je veel stress bij nieuwe dingen? Schommelt je spiegel bij stress? Etc. Ik heb zelf nooit problemen gehad met de suikerziekte, ik controleerde kort voor de les een keer. Maar dat waren lessen van 1 - 1,5 uur.

En ja, een cursus van een week. Hou er aub rekening mee dat je bij rijles niet leert autorijden. Je leert een auto besturen en wat manieren om dat hopelijk veilig te doen. Leren hoe het verkeer werkt kost tijd. Hoe jij dat oppakt kan ik niet zeggen. Je bent ouder, dat scheelt wel omdat je minder domme dingen doet. Aan de andere kant leer je langzamer. Doe wat bij je past en wat veilig is.

quote:
Daarnaast heb ik ook begrepen dat er apparaten op de markt zijn waarmee je je bloedsuiker kunt tonen via een schermpje op je dashboard, die ook een waarschuwing geven als je te ver begint te zakken in je suiker.
Denk je dit nodig te hebben? Voel je hypo's niet aankomen? Ik heb gewoon wat snelle suikers in mijn tas en meet voordat ik vertrek en dat is verder altijd prima verlopen (ik rij niet dagelijks). Als je verwacht dagelijks lang op de weg te zitten met een stressvolle baan dan is dat anders misschien.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_182794622
Bedankt voor de tips, twiFight. Zeker nuttig!

Even afkloppen, in de 25 jaar dat ik nu suikerziekte heb, ben ik nog nooit knock-out gegaan doordat mijn suiker te laag zat. Hooguit een keer of 2 dat ik er echt tegenaan zat, waarvan 1 keer sowieso 's nachts was en ik dus al redelijk diep zat voor ik wakker werd. Hypo's voel ik over het algemeen redelijk goed aankomen.

Het is dus meer dat ik gewoon niet weet wat ik kan verwachten van het energie verbruik als je aan het auto rijden bent. Wat ik ervan weet is dat je de hele rit geconcentreerd moet blijven (vandaar ook het advies om minstens een kwartier te stoppen voor iedere 2 uur dat je rijdt), maar hoe ervaren suikerpatienten dat in hun suikerspiegel? En omdat ik nogal een controlfreak ben, lijkt me zo'n dashboard display wel nuttig en geinig :P, alhoewel ik niet denk dat ik die daadwerkelijk nodig ga hebben, omdat ik het meestal wel aanvoel. Suikers heb ik altijd bij me (zelfs altijd ergens op mijn lijf, tenzij ik in bed lig :P) en ik kan me voorstellen dat zodra ik een auto heb, ik ze ook standaard in mijn dashboardkastje heb liggen.

Ik verwacht dat de meeste ritten woon-werkverkeer zullen zijn, dat is hooguit (files niet meegerekend) 20 minuten rijden. Alleen als ik richting mijn vriendin wil, zal ik ruim een uur in de auto zitten - wat alsnog beter is dan de 3 uur dat ik er met het OV over doe en daarmee ook 1 van de redenen is om toch maar eens aan een rijbewijs te gaan. Er is wat dat betreft ook niet echt een deadline om het te halen, maar wil ik volgend jaar vrijelijk dingen kunnen ondernemen met mijn vriendin, dan is het hebben ervan wel erg handig.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
  zondag 28 oktober 2018 @ 19:28:59 #109
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_182798760
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:04 schreef Maurice76 het volgende:
Het is dus meer dat ik gewoon niet weet wat ik kan verwachten van het energie verbruik als je aan het auto rijden bent. Wat ik ervan weet is dat je de hele rit geconcentreerd moet blijven (vandaar ook het advies om minstens een kwartier te stoppen voor iedere 2 uur dat je rijdt), maar hoe ervaren suikerpatienten dat in hun suikerspiegel?
Dat verschilt per persoon natuurlijk. Ik ervaar autorijden als ontspannend (mits geen file ;) ) dus daar heb ik geen last van. Ik merk ook geen toegenomen energieverbruik en je zit stil. Voor mij voelt het als (nieuws) lezen qua inspanning. Ik ben overigens geen beginnende bestuurder meer, toen vond ik het iets intensiever, maar toen controleerde ik ook vaker (pre-FSL). Overigens ben ik een voorzichtige rijder en neem ik uit mezelf al rust na 2 uur (koffie :9 ).

quote:
En omdat ik nogal een controlfreak ben, lijkt me zo'n dashboard display wel nuttig en geinig :P, alhoewel ik niet denk dat ik die daadwerkelijk nodig ga hebben, omdat ik het meestal wel aanvoel.
Tsja, met hetzelfde gemak hou je dat ding (FSL) onder je arm en weet je het ook. Alhoewel je daar vast voor bekeurd kan worden sinds de problemen met smartphones.

Ach, weet je, het is aan jezelf en hoe je uiteindelijk comfortabel achter het stuur zit. En als je dat bv. 5 tientjes kost dan is geheel aan jou om wel of niet te doen. Het enige dat ik je mee kan geven is dat ik persoonlijk nooit het gevoel heb gehad afhankelijk te zijn van ad hoc metingen. Mocht ik twijfelen dan ga ik bij het eerstvolgende tankstation/parkeerplaats even stilstaan.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_183008027
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 16:38 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Ik heb de tip van forum DiabetesTrefpunt overgenomen, las dat meer mensen dat hadden. Bij mij werkt dat in ieder geval goed. Je loopt dan alleen even met 2 sensoren.
Zaterdag is t weer tijd voor een nieuwe sensor.
Eigenlijk als ik t goed begrijp is t goed dat ik de nieuwe sensor vrijdagmiddag opbreng.
Dan scannen op huidige sensor tm zaterdagmiddag en zaterdagmiddag de nieuwe sensor activeren met de reader en binnen een uur met mijn telefoon?
  donderdag 8 november 2018 @ 11:45:48 #111
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_183018411
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 14:35 schreef Maurice76 het volgende:
Heb een brief ontvangen van DSW, waarin mijn aanvraag is afgewezen. Ik zat de laatste 4 keer op 62, 64, 60 en 64 voor ik de sensor ging gebruiken, en op 51, 56, 58, 50 voor de eerste 4 keer direct nadat ik die ben gaan gebruiken, maar daarmee voldoe ik niet aan de voorwaarden en er wordt dus niks vergoed.

Ik ga dat nog aanvechten. Wordt vervolgd.
Nog updates?

Ik heb nog niets gehoord van mijn aanvraag. Wel heb ik van mijn arts te horen gekregen dat hij zich er wel mee wil bemoeien als ze niet vergoeden, omdat ik ook andere complicaties heb waarbij een goede hba1c belangrijk is. Maar vooralsnog heb ik geen reactie en vrees ik dat mijn brief ergens op een stapel belandt. Ik had ook geen direct persoon om de brief aan te richten dus ik moet ook maar afwachten waar die terecht is gekomen. Ik heb wel van alles dat ik opgestuurd heb een kopie nog in bezit juist hiervoor.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_183018755
Nee, helaas nog niet. Op andere vlakken in mijn priv leven stormt het momenteel een beetje, waardoor dit naar de achtergrond verdwenen is. Maar ik besef me wel dat ik het niet te lang kan laten liggen ...
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_183046451
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:41 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Zaterdag is t weer tijd voor een nieuwe sensor.
Eigenlijk als ik t goed begrijp is t goed dat ik de nieuwe sensor vrijdagmiddag opbreng.
Dan scannen op huidige sensor tm zaterdagmiddag en zaterdagmiddag de nieuwe sensor activeren met de reader en binnen een uur met mijn telefoon?
Je kan inderdaad een dag of de ochtend ervoor de sensor opbrengen. Maar heb je bij deze gemerkt dat ie na de eerste uren / eerste dag dichter bij de meter kwam te zitten?
Ik zie bij gelijk activeren na aanbrengen in de uren erna een flinke fluctuatie in mijn lijn (terwijl ik ligt te slapen) terwijl de nachten daarna gewoon een vrijwel vlakke lijn laten zien.
Daarom breng ik hem dus eerder aan.

Je kan dus of eerst nog even aankijken met een paar sensoren wat er gebeurt met direct activeren, of eerst even op de ochtend aanbrengen (halve dag). Blijft een beetje experimenteren.

En dan inderdaad op het tijdstip dat de oude sensor afloopt, de nieuwe activeren met je reader. Daarna kun je binnen een paar minuten al op je telefoon activeren.
pi_184322271
Hoe is t met iedereen?
De feestdagen beetje doorgekomen?

Hier had zoon natuurlijk 2 wkn kerstvakantie.
Wat.een.drama.....

Suikers van boven de 25.
S ochtends al met blds van 18 opstaan, binnen 1,5 u van 18 naar 3,5 etc.
Nu deze week voedingsdagboek bijhouden ivm bepalen khratio.

Maar.....super blij met de fsl!
Wat fijn.
Bijv. Met voetbal in de rust hoeft hij alleen maar langs me te lopen en kan ik even snel zeggen wat hij moet doen ipv dat ik mee de kleedkamer in moet.
En zeker afgelopen weken met de wisselende suikers en het vaker meten.

Levemir is ingewisseld voor tresiba.

Even een vraag.
Morgenmiddag moet er een nieuwe sensor geactiveerd worden.
Eigenlijk zou ik hem vanavond plaatsen maar....morgen gaan ze me4 voetbal zwemmen s avonds.
Over zwemmen lees ik wisselende verhalen.
Kan ik de sensor tm zzaterdagochtend laten zitten en nog gebruiken?
Omdat ie eigenlijk morgenmiddag is afgelopen ?
pi_184322848
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 17:15 schreef het-is-mij het volgende:
Hoe is t met iedereen?
De feestdagen beetje doorgekomen?

Hier had zoon natuurlijk 2 wkn kerstvakantie.
Wat.een.drama.....

Suikers van boven de 25.
S ochtends al met blds van 18 opstaan, binnen 1,5 u van 18 naar 3,5 etc.
Nu deze week voedingsdagboek bijhouden ivm bepalen khratio.

Maar.....super blij met de fsl!
Wat fijn.
Bijv. Met voetbal in de rust hoeft hij alleen maar langs me te lopen en kan ik even snel zeggen wat hij moet doen ipv dat ik mee de kleedkamer in moet.
En zeker afgelopen weken met de wisselende suikers en het vaker meten.

Levemir is ingewisseld voor tresiba.

Even een vraag.
Morgenmiddag moet er een nieuwe sensor geactiveerd worden.
Eigenlijk zou ik hem vanavond plaatsen maar....morgen gaan ze me4 voetbal zwemmen s avonds.
Over zwemmen lees ik wisselende verhalen.
Kan ik de sensor tm zzaterdagochtend laten zitten en nog gebruiken?
Omdat ie eigenlijk morgenmiddag is afgelopen ?
Exact op de minuut nauwkeurig stopt de sensor ermee en zegt de reader "activeer nieuwe sensor". Je kunt hem dus laten zitten, maar geen metingen meer aflezen.
pi_184326290
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 17:43 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Exact op de minuut nauwkeurig stopt de sensor ermee en zegt de reader "activeer nieuwe sensor". Je kunt hem dus laten zitten, maar geen metingen meer aflezen.
Ik wil er wel even aan toevoegen dat de gegevens die je nog niet eerder hebt uitgelezen voordat de sensor verliep, toch worden doorgegeven aan de meter. Ik heb het weleens gehad dat ik 's morgens wakker werd en de sensor net verlopen was. Meten met de meter gaf de melding dat de sensor verlopen was, maar toen ik daarna de dagcurve bekeek, was de nacht wel gewoon zichtbaar.

Voor wat de feestdagen betreft, toch wel een rommelig zooitje. Soms hoog, bijna nooit te laag. Tegen het einde van de vakantie - had 2 weken vrij - gaf de meter 45% te hoog aan over de afgelopen week. Ik heb weleens een betere kerst gehad: die van vorig jaar, geen hypo's en slechts twee keer minimaal te hoog :P. Maar deze feestdagen waren ook heel anders. Voor het eerst niet thuis met de rest van mijn directe familie, maar bij mijn vriendin en haar ouders en daardoor toch weer ander eten dan ik normaal bij de kerst gewend ben.

Ben afgelopen maandag weer gaan werken en was blij met wat structuur in mijn dagelijkse ritme :). Sindsdien gaat het ook wel beter met mijn suikers. Heb nu alleen de laatste dagen een wat raar fenomeen, dat ik niet echt kan verklaren. Suiker is 's nachts goed, dus normale insuline met een normaal ontbijt, maar tegen de tijd dat ik op mijn werk kom, zit ik te laag. Mijn normale hypo remedie, waarmee ik in dat soort situaties weer redelijk netjes uitkom, zorgen nu voor uitschieters boven de 10. Ook heb ik de afgelopen nachten, vlak voordat ik eigenlijk wil gaan slapen, ineens een uitglijder richting de hypo grens. Ergens vermoed ik dat ik minder beweging heb gehad in de afgelopen kerstvakantie, waardoor er nu wat reservoirs, die zich onverhoopt en ongemerkt hebben gevormd, langzaam aan het leeglopen zijn nu ik weer normaal beweeg.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_184328299
Thx. Toch vanavond maar vast aangebracht en dan wacht ik wel af hoe t met t zwemmen gaat.

Vervelend van die schommelingen.
Met reservoirs bedoel je ophopingen met insuline die ee nog zijn?
pi_184334368
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 22:26 schreef het-is-mij het volgende:
Thx. Toch vanavond maar vast aangebracht en dan wacht ik wel af hoe t met t zwemmen gaat.

Vervelend van die schommelingen.
Met reservoirs bedoel je ophopingen met insuline die ee nog zijn?
Ja. Insuline die nog niet door je lichaam is opgenomen, maar doordat je weer ineens normaal gaat bewegen, alsnog wordt opgenomen - en daarbij dus toevoegt aan de insuline die je sowieso al gebruikt.

Maar misschien heb ik ook gewoon een sluimerend buikgriepje of zo; darmklachten verstoren de opname van voedingsstoffen, waaronder ook koolhydraten.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
  zaterdag 12 januari 2019 @ 03:30:23 #119
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184353341
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 17:15 schreef het-is-mij het volgende:
De feestdagen beetje doorgekomen?

Hier had zoon natuurlijk 2 wkn kerstvakantie.
Wat.een.drama.....

Suikers van boven de 25.
S ochtends al met blds van 18 opstaan, binnen 1,5 u van 18 naar 3,5 etc.
Nou, vergelijkbaar. Ik ben al nagenoeg onmogelijk om te reguleren. Met deze dagen is dat gewoon niet te doen. Maar vooral vaker meten en blijven compenseren.

Ik heb ook minder gesport in de vakantie en dat heeft direct invloed.

Ik heb altijd kunnen zwemmen met de FSL, nooit problemen gehad. Ik zwom dan tussen de 30 en de 120 minuten.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_184369062
Zwemmen is goed gegaan.

Twifight heb jij een pomp?
  zondag 13 januari 2019 @ 12:42:19 #121
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184375827
Ik had vanmorgen een nuchtere suiker van 8.0 (geen medicatie, type 2). Vanaf vrijdag was ik wel ziek, kan dat daarmee te maken hebben? Gisteren heb ik alleen thee en een cracotte op, omdat ik bang was alles er weer uit te gooien,
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_184375938
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 12:42 schreef automatic_ het volgende:
Ik had vanmorgen een nuchtere suiker van 8.0 (geen medicatie, type 2). Vanaf vrijdag was ik wel ziek, kan dat daarmee te maken hebben? Gisteren heb ik alleen thee en een cracotte op, omdat ik bang was alles er weer uit te gooien,
Ja dat kan er prima mee te maken hebben. Als je ziek bent, bacterie of ontsteking hebt kan dat invloed hebben. Maar zelfs al omdat je minder bewogen hebt omdat je ziek was. Beterschap!

Hier gaat het prima, HbA1c was eind december weer 41 terwijl ik 1 hypo in 6 weken had gehad.
Wil alleen wel weer mn koolhydraten minderen, door de feestdagen en mn verjaardag vorige week zit ik wel flink hoger dan normaal. Dus ff die knop weer omzetten en terug naar de 100-120 kh op een dag ipv de 225 zoals de laatste 2 weken :@
pi_184376652
Heb nu 13. Jaar type 1
Nog nooit stabiel geweest, en echt alles geprobeerd, pompje , nieuwste insuline, voor de zekerheid ook nog tabletten er bij, dieet. Niets helpt
Met mij kan je alle kanten op, nou ja de goede daargelaten.
pi_184383107
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 13:23 schreef caleidoscopisch het volgende:
Heb nu 13. Jaar type 1
Nog nooit stabiel geweest, en echt alles geprobeerd, pompje , nieuwste insuline, voor de zekerheid ook nog tabletten er bij, dieet. Niets helpt
Ik ben jaren terug heel sterk verbeterd met sterk koolhydraten minderen (ik zit tussen 70 en 100 kh per dag, sommige dagen nog wat minder, net waar ik die dag trek in heb).
Plus minder eetmomenten op een dag, zodat je bloedsuiker weer gewoon terug kan zakken (of stijgen) en je dus bij de volgende maaltijd een goede correctie kan uitvoeren omdat je eten volledig is uitgewerkt.
Bij mij is dat echt de sleutel voor stabiele bloedsuikers. Plus dingen als chips en chocola gewoon vrijwel niet meer eten (ik doe het soms wel, maar ik zie gelijk dat mijn bloedsuikers slecht worden, ook uren later nog, en dat kan beide kanten opgaan). Hierdoor zie ik met mijn sensor vrijwel gelijkmatige lijnen en hooguit wat flauwe bergjes (behalve dus als ik dingen als chocola ga eten). Ik maak vrijwel al mijn eten zelf, en ook daardoor merk ik goede verbetering. (bijv worst koop ik wel, zit vrijwel geen kh in).
Daarnaast heeft de boluscalculator in mijn meter die bij de pomp hoort me ook heel veel gebracht. Nauwkeurigere correcties.

Soms kan het ook in dingetjes zitten die ze in het ziekenhuis niet navragen en ze dan ineens nog een keer na jaren mee op de proppen komen: insuline in je pomp niet langer dan 4 dagen laten zitten, als er nog in je ampul zit vervangen (omdat het op je lichaam zit is de temp iets te hoog en daardoor wordt het na paar dagen minder werkzaam).

En spuitplaatsen natuurlijk in de gaten houden.
pi_184383914
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 18:46 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Ik ben jaren terug heel sterk verbeterd met sterk koolhydraten minderen (ik zit tussen 70 en 100 kh per dag, sommige dagen nog wat minder, net waar ik die dag trek in heb).
Plus minder eetmomenten op een dag, zodat je bloedsuiker weer gewoon terug kan zakken (of stijgen) en je dus bij de volgende maaltijd een goede correctie kan uitvoeren omdat je eten volledig is uitgewerkt.
Bij mij is dat echt de sleutel voor stabiele bloedsuikers. Plus dingen als chips en chocola gewoon vrijwel niet meer eten (ik doe het soms wel, maar ik zie gelijk dat mijn bloedsuikers slecht worden, ook uren later nog, en dat kan beide kanten opgaan). Hierdoor zie ik met mijn sensor vrijwel gelijkmatige lijnen en hooguit wat flauwe bergjes (behalve dus als ik dingen als chocola ga eten). Ik maak vrijwel al mijn eten zelf, en ook daardoor merk ik goede verbetering. (bijv worst koop ik wel, zit vrijwel geen kh in).
Daarnaast heeft de boluscalculator in mijn meter die bij de pomp hoort me ook heel veel gebracht. Nauwkeurigere correcties.

Soms kan het ook in dingetjes zitten die ze in het ziekenhuis niet navragen en ze dan ineens nog een keer na jaren mee op de proppen komen: insuline in je pomp niet langer dan 4 dagen laten zitten, als er nog in je ampul zit vervangen (omdat het op je lichaam zit is de temp iets te hoog en daardoor wordt het na paar dagen minder werkzaam).

En spuitplaatsen natuurlijk in de gaten houden.
Ik heb het zelfde geprobeerd maar mijn suikers bleven drastisch schommelen soms door te extreem met spoed naar het ziekenhuis gebracht in mijn ergste week 4 x met de ambulance.
Nu is het heel slecht maar leefbaar
We hebben de strijd een beetje op gegeven misschien binnenkort een sensor maar dat is ook dan mijn laatste hoop
Met mij kan je alle kanten op, nou ja de goede daargelaten.
  zondag 13 januari 2019 @ 19:28:38 #126
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184384002
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 12:48 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ja dat kan er prima mee te maken hebben. Als je ziek bent, bacterie of ontsteking hebt kan dat invloed hebben. Maar zelfs al omdat je minder bewogen hebt omdat je ziek was. Beterschap!
Dank je wel! :) Dan gok ik dat het een combinatie is, want ik heb gisteren ook vrij weinig bewogen.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_184384451
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 19:24 schreef caleidoscopisch het volgende:

[..]

Ik heb het zelfde geprobeerd maar mijn suikers bleven drastisch schommelen soms door te extreem met spoed naar het ziekenhuis gebracht in mijn ergste week 4 x met de ambulance.
Nu is het heel slecht maar leefbaar
We hebben de strijd een beetje op gegeven misschien binnenkort een sensor maar dat is ook dan mijn laatste hoop
Is in het ziekenhuis je koolhydraatratio goed uitgezocht en reken je de koolhydraten in je eten uit en vervolgens hoeveel insuline je nodig hebt?

Vroeger gokte ik maar wat, maar dat werkt vaak niet zo goed. Sinds ik alles weeg en uitreken gaat het echt een stuk beter. Ja dat is gedoe, maar het geeft ook resultaat.
pi_184385099
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 19:50 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Is in het ziekenhuis je koolhydraatratio goed uitgezocht en reken je de koolhydraten in je eten uit en vervolgens hoeveel insuline je nodig hebt?

Vroeger gokte ik maar wat, maar dat werkt vaak niet zo goed. Sinds ik alles weeg en uitreken gaat het echt een stuk beter. Ja dat is gedoe, maar het geeft ook resultaat.
Je wil niet weten hoeveel specialisten zich over mij gebogen hebben.
Volgens mij heb ik echt alles geprobeerd, en de insuline pomp was de grootste ramp
Met mij kan je alle kanten op, nou ja de goede daargelaten.
pi_184385225
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 20:20 schreef caleidoscopisch het volgende:

[..]

Je wil niet weten hoeveel specialisten zich over mij gebogen hebben.
Volgens mij heb ik echt alles geprobeerd, en de insuline pomp was de grootste ramp
Maar is toch niks zo als je 4x per week met een ambulance moet worden afgevoerd.

Dat veel specialisten naar je gekeken hebben, wil nog niet zeggen dat ze je goede instructie voor thuis hebben gegeven. Hebben ze je dat gegeven? Hoe hebben ze je geholpen om het thuis zelf te kunnen doen?

Het is natuurlijk allemaal persoonlijk, omdat diabetes bij elke persoon anders is.
Ik zou mijn insulinepomp echt niet meer kwijt willen. Werkt bij mij dus juist echt heel goed en geeft me veel vrijheid.
pi_184385358
Wat het is is dat ik thuiszorg behandelingen heb gehad dus eigenlijk een soord praktijk cursus
Ik weet er veel van af en heb er veel verstand van maar als jij een HI hebt 3 x achterelkaar dan moet je met de pen spuiten. Dat was voor mij zo vaak aan de orde dat ik de pomp moest afstaan omdat de pomp ook zo zijn minpunten heeft.
Tegenwoordig hoef ik niet meer met de ambulance maar mijn suikers zijn heel slecht
Met mij kan je alle kanten op, nou ja de goede daargelaten.
pi_184394481
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 20:30 schreef caleidoscopisch het volgende:
Wat het is is dat ik thuiszorg behandelingen heb gehad dus eigenlijk een soord praktijk cursus
Ik weet er veel van af en heb er veel verstand van maar als jij een HI hebt 3 x achterelkaar dan moet je met de pen spuiten. Dat was voor mij zo vaak aan de orde dat ik de pomp moest afstaan omdat de pomp ook zo zijn minpunten heeft.
Tegenwoordig hoef ik niet meer met de ambulance maar mijn suikers zijn heel slecht
3x HI achter elkaar? Je bedoelt dan "high" op de suikermeter, ofwel 33+?

Hoe snel schieten jouw suikers heen en weer? Is dat iets waar ervaren bergbeklimmers klam angszweet van krijgen, zo snel als dat stijgt of daalt?

Wat ik me zou kunnen voorstellen is dat de opname van de insuline die je injecteert (hetzij handmatig, hetzij via de pomp), niet gelijkmatig wordt opgenomen in je lijf. Eigenlijk zouden ze eens moeten onderzoeken hoe dat bij jou zo komt, dus een huidonderzoek laten uitvoeren en dan specifiek voor de diepere lagen.

Het nadeel is dat als er al allerlei specialisten naar gekeken hebben, wij niet heel veel meer kunnen toevoegen. We zijn weliswaar allemaal diabetes patient, maar zoals NedKelly aangeeft is iedereen anders en zelfs dan kan het voor iedere persoon wisselen in de tijd. Scherpe stijgingen en dalingen bij mij worden meestal veroorzaakt door gebrekkige werking van mijn langwerkende insuline (bijvoorbeeld als de insuline niet (meer) goed is), en ik mijn kortwerkende gebruik om dat te compenseren (tot ik besef dat het probleem bij de langwerkende zit en ik die vervang :P).
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_184395607
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 11:32 schreef Maurice76 het volgende:

[..]

3x HI achter elkaar? Je bedoelt dan "high" op de suikermeter, ofwel 33+?

Hoe snel schieten jouw suikers heen en weer? Is dat iets waar ervaren bergbeklimmers klam angszweet van krijgen, zo snel als dat stijgt of daalt?

Wat ik me zou kunnen voorstellen is dat de opname van de insuline die je injecteert (hetzij handmatig, hetzij via de pomp), niet gelijkmatig wordt opgenomen in je lijf. Eigenlijk zouden ze eens moeten onderzoeken hoe dat bij jou zo komt, dus een huidonderzoek laten uitvoeren en dan specifiek voor de diepere lagen.

Het nadeel is dat als er al allerlei specialisten naar gekeken hebben, wij niet heel veel meer kunnen toevoegen. We zijn weliswaar allemaal diabetes patient, maar zoals NedKelly aangeeft is iedereen anders en zelfs dan kan het voor iedere persoon wisselen in de tijd. Scherpe stijgingen en dalingen bij mij worden meestal veroorzaakt door gebrekkige werking van mijn langwerkende insuline (bijvoorbeeld als de insuline niet (meer) goed is), en ik mijn kortwerkende gebruik om dat te compenseren (tot ik besef dat het probleem bij de langwerkende zit en ik die vervang :P).
Ja ik bedoel high
Ik zat vanochtend op 17.4 bij de na meting op 3.9

Gewoon gegeten gewoon gespoten
Bij mij vliegen ze alle kanten op al die jaren dat ik het heb al
Tis nooit enigszins stabiel geweest

Ik heb veel controle vanuit een medisch team. Maar eerlijk gezegt heb ik er nu vrede mee. Zolang ik niet elke keer naar het ziekenhuis hoef met de ambulance.

En er komt min of meer steeds wat meer structuur in maar het eind resultaat is nog ver te zoeken
Met mij kan je alle kanten op, nou ja de goede daargelaten.
  maandag 14 januari 2019 @ 13:46:20 #133
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184396729
Ik heb min of meer hetzelfde hoor. Wel minder extreem, maar er is ook weinig structuur in te krijgen. Zit regelmatig op 20+ en soms ook HI, maar heb ook 5 - 10 hypo's per week. Men roept hier en daar wel eens wat dat mogelijkerwijs zou kunnen helpen, maar dat doet het bij mij nooit (genoeg). Mijn dvk heeft het ook opgegeven.

We doen met zijn allen (in de medische wereld) wel alsof type 1 een ziekte is die we goed kennen en goed kunnen behandelen, maar als puntje bij paaltje komt moet men bekennen dat een groot deel van de ziekte niet bekend is. En als je net in dat gebied valt dan kunnen de specialisten ook weinig helpen. En de "andere mensen zijn stabiel wanneer ze..." mededelingen helpen je weinig.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_184396780
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 13:46 schreef twiFight het volgende:
Ik heb min of meer hetzelfde hoor. Wel minder extreem, maar er is ook weinig structuur in te krijgen. Zit regelmatig op 20+ en soms ook HI, maar heb ook 5 - 10 hypo's per week. Men roept hier en daar wel eens wat dat mogelijkerwijs zou kunnen helpen, maar dat doet het bij mij nooit (genoeg). Mijn dvk heeft het ook opgegeven.

We doen met zijn allen (in de medische wereld) wel alsof type 1 een ziekte is die we goed kennen en goed kunnen behandelen, maar als puntje bij paaltje komt moet men bekennen dat een groot deel van de ziekte niet bekend is. En als je net in dat gebied valt dan kunnen de specialisten ook weinig helpen. En de "andere mensen zijn stabiel wanneer ze..." mededelingen helpen je weinig.
Juist, dit dus⬆
Met mij kan je alle kanten op, nou ja de goede daargelaten.
pi_184416831
Laat jullie internist wel eens een week dagcurves maken met maaltijden overslaan?
Zeker toen ik nog sterk wisselend zat, moest ik dat altijd wel doen voor de controles bij de internist (2x per jaar). Dus 1 dag ontbijt overslaan, andere dag een lunch, andere dag diner en dan kijken of de bloedsuiker stabiel blijft tijdens die uren. En dan gedurende die week ook na elke maaltijd prikken en ook 's nachts een keer de wekker zetten om te kijken wat de bloedsuiker was.
Bleef het stabiel zonder eten, dan is de basaalstand van de pomp goed (en ik kan me voorstellen dat dat ook voor langwerkende insuline geldt, maar dat is voor mij te lang geleden om te herinneren). Zo niet, dan is er misschien nog winst te behalen met de koolhydraatratio.

In mijn beleving kun je met koolhydraten beperken veel winst behalen in de uitschieters te beperken. Minder koolhydraten in = minder insuline nodig = minder foutmarge / minder kans op slechte verwerking door je lijf + minder foutmarge door mogelijk verkeerde correcties erna (eten was nog niet uitgewerkt, door bijv. trage opname van de koolhydraten door vet voedsel).
Tussendoortje van 10 kh of 70 kh maakt een verschil. Met daarbij het soort eten, noten geeft een flauwe stijging tov chips of chocola die een fikse piek geven.
Zelfde met maaltijden. En helemaal als de tussendoortjes en maaltijden 2-3 uur op elkaar zitten. Vaak is het eten/insuline dan nog niet uitgewerkt en krijg je een correctie op iets wat nog niet gesetteld was.

Ik laat veel eten staan wat mijn lichaam gewoon slecht verwerkt. Brood, aardappelen, pasta, rijst. Zodra ik dat toch weer een keer eet, ben ik gelijk ontregeld en lijk het of ik eigenlijk 3x zoveel insuline had moeten gebruiken tov wat ik normaal eet.
  dinsdag 15 januari 2019 @ 18:07:58 #136
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184419574
Het hangt allemaal wel samen natuurlijk. Maaltijden overslaan heb ik nooit gedaan voor een internist, maar die basislijn is juist zo lastig voor elkaar te krijgen, dat is het probleem. Zelfs als ik niet eet kan hij alle kanten op. En wat soms de ene helft van de dag een vlakke lijn is kan de andere helft van de dag weer heel anders gaan. En dat kun je compenseren als dat elke keer dezelfde kant op gaat, maar dat gaat het niet. Ook op koolhydraten zelf reageer ik regelmatig anders en ik beweeg veel en dat maakt het helemaal warrig. Na veel proberen en vallen ben ik er wel achter dat bv. mijn insulinehoeveelheid bij een lage spiegel compleet verschilt van die bij een hoge spiegel (dat is een bekend effect, maar werkt bij mij heel extreem door). En ook heb ik gezien dat het tijdstip van spuiten voor het sporten heel veel invloed heeft. Maar dat maakt het nog niet makkelijk regelen.

Ik wil graag koolhydraten minderen, maar dat lukt me nog niet zo. Wel is door de FSL duidelijk geworden dat ik bv. door witbrood als een raket stijg en dat ik bij volkorenbrood gerust 2-3 uur na het eten nog stijg.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_184419801
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 18:07 schreef twiFight het volgende:
Wel is door de FSL duidelijk geworden dat ik bv. door witbrood als een raket stijg en dat ik bij volkorenbrood gerust 2-3 uur na het eten nog stijg.
Koolhydraten worden dan ook niet gelijk opgenomen, daar zit verschil in. Wit brood bevat vooral korte koolhydraat ketens, die je lichaam snel verteert en gebruikt. Bruin brood bevat langere koolhydraat ketens, waar je lichaam langer mee bezig is om te verteren en te gebruiken. Zelf merk ik bijvoorbeeld met bruine pistoletjes dat die rustig 4 a 5 uur na het eten nog mijn suiker beinvloeden.

Je zei dat je een hele schare specialisten hebt gehad, maar zat daar ook een dietiste tussen?
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_184422581
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 18:07 schreef twiFight het volgende:
Het hangt allemaal wel samen natuurlijk. Maaltijden overslaan heb ik nooit gedaan voor een internist, maar die basislijn is juist zo lastig voor elkaar te krijgen, dat is het probleem. Zelfs als ik niet eet kan hij alle kanten op. En wat soms de ene helft van de dag een vlakke lijn is kan de andere helft van de dag weer heel anders gaan. En dat kun je compenseren als dat elke keer dezelfde kant op gaat, maar dat gaat het niet. Ook op koolhydraten zelf reageer ik regelmatig anders en ik beweeg veel en dat maakt het helemaal warrig. Na veel proberen en vallen ben ik er wel achter dat bv. mijn insulinehoeveelheid bij een lage spiegel compleet verschilt van die bij een hoge spiegel (dat is een bekend effect, maar werkt bij mij heel extreem door). En ook heb ik gezien dat het tijdstip van spuiten voor het sporten heel veel invloed heeft. Maar dat maakt het nog niet makkelijk regelen.

Ik wil graag koolhydraten minderen, maar dat lukt me nog niet zo. Wel is door de FSL duidelijk geworden dat ik bv. door witbrood als een raket stijg en dat ik bij volkorenbrood gerust 2-3 uur na het eten nog stijg.
Bij mij in het ziekenhuis vinden ze maaltijden overslaan om te zien of je basale instelling goed is erg belangrijk. Ik zie zelf ook het nut ervan in.
Ik heb bijv. wel eens periodes gehad dat ik steeds net te veel zakte na het eten. Als ik dan maaltijd oversloeg bleek het helemaal niet in de koolhydraatratio te zitten, maar dat de basaalstand van mijn pomp te hoog was. Of juist andersom, dat ik steeds te hoog uitkwam en dat de basaalstand te laag was. Dat zie je dan alleen door die maaltijden over te slaan. En als ik dacht dat een dag niet helemaal representatief was dan herhaalde ik dat nog 1-2x zodat ik 2-3 uitslagen kon overleggen.

Ik kon zo snel niet terugvinden of jij een pomp hebt.
Bij mij staat de basaalstand van de pomp ook verschillend ingesteld, niet de hele dag op dezelfde hoeveelheid. Je hebt inderdaad vaak op verschillende tijdstippen verschillende insulinebehoeftes (wat die lijn dus beinvloed). Ik heb ook 3 verschillende koolhydraatratio's voor ontbijt, lunch en diner. En in de loop der tijd veranderd ook je insulinebehoefte weer.

Maar zeker ook bewegen of een dag juist niet veel bewegen maakt veel verschil en is dan soms moeilijk te regelen.

En inderdaad het soort eten wat je eet, maakt heel veel verschil. Zoek maar eens op glycemische index, een lage glycemische index zorgt voor mindere stijging en de koolhydraten worden langzamer opgenomen.

Wat vind je lastig met koolhydraten minderen? Dat je brood/pasta etc. te lekker vindt of dat je geen goed alternatief hebt?
  woensdag 16 januari 2019 @ 11:28:01 #139
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184432386
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 18:22 schreef Maurice76 het volgende:

[..]

Koolhydraten worden dan ook niet gelijk opgenomen, daar zit verschil in. Wit brood bevat vooral korte koolhydraat ketens, die je lichaam snel verteert en gebruikt. Bruin brood bevat langere koolhydraat ketens, waar je lichaam langer mee bezig is om te verteren en te gebruiken. Zelf merk ik bijvoorbeeld met bruine pistoletjes dat die rustig 4 a 5 uur na het eten nog mijn suiker beinvloeden.

Je zei dat je een hele schare specialisten hebt gehad, maar zat daar ook een dietiste tussen?
Ter verduidelijking, het verschil tussen snelle en langzame koolhydraten wist ik altijd al hoor. Het is pas sinds de FSL dat ik zie hoe snel bv. witbrood gaat en hoe lang het bruinbrood nog doorwerkt.

Dietistes genoeg gehad ja, inmiddels een stuk of 7 a 8? Ik heb er in een ander draadje eerder over gerant. Veel verder dan dagschema's komen we niet. En de theorie is mij ook wel duidelijk, het is juist de grilligheid van de praktijk die zo lastig is.

Overigens ga ik niet beweren dat ik het perfect doe hoor. Ik ben alles behalve een ideale eter. Maar wanneer de 'beproefde methodes' met enige regelmatigheid niet werken dan word je daar best moedeloos van.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
  woensdag 16 januari 2019 @ 11:37:32 #140
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184432596
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 20:32 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Bij mij in het ziekenhuis vinden ze maaltijden overslaan om te zien of je basale instelling goed is erg belangrijk. Ik zie zelf ook het nut ervan in.
Ik heb bijv. wel eens periodes gehad dat ik steeds net te veel zakte na het eten. Als ik dan maaltijd oversloeg bleek het helemaal niet in de koolhydraatratio te zitten, maar dat de basaalstand van mijn pomp te hoog was. Of juist andersom, dat ik steeds te hoog uitkwam en dat de basaalstand te laag was. Dat zie je dan alleen door die maaltijden over te slaan. En als ik dacht dat een dag niet helemaal representatief was dan herhaalde ik dat nog 1-2x zodat ik 2-3 uitslagen kon overleggen.

Ik kon zo snel niet terugvinden of jij een pomp hebt.
Bij mij staat de basaalstand van de pomp ook verschillend ingesteld, niet de hele dag op dezelfde hoeveelheid. Je hebt inderdaad vaak op verschillende tijdstippen verschillende insulinebehoeftes (wat die lijn dus beinvloed). Ik heb ook 3 verschillende koolhydraatratio's voor ontbijt, lunch en diner. En in de loop der tijd veranderd ook je insulinebehoefte weer.

Maar zeker ook bewegen of een dag juist niet veel bewegen maakt veel verschil en is dan soms moeilijk te regelen.

En inderdaad het soort eten wat je eet, maakt heel veel verschil. Zoek maar eens op glycemische index, een lage glycemische index zorgt voor mindere stijging en de koolhydraten worden langzamer opgenomen.

Wat vind je lastig met koolhydraten minderen? Dat je brood/pasta etc. te lekker vindt of dat je geen goed alternatief hebt?
Ik heb e.e.a. gevarieerd omdat ik door het sporten standaard 's nachts hypo's had. Ik heb geen pomp, maar spuit Tresiba (waar ik overigens erg tevreden over ben). We hebben een aantal malen de combinatie langw/kortw aangepast zodat dat iets beter ging. Een tijdje was het zelfs goed te noemen. Maar die balans is ook zomaar weg. Een keertje minder sporten in de week en alles was weer anders. Een verkoudheidje onder de leden en ik ben zo een dikke maand van slag.

Maaltijden overslaan is een idee ja. Ik ben er wel achter dankzij de FSL dat ik soms een halve dag lang mooi vlak kan zitten en soms ook opeens na een paar uur redelijk sterk daal en soms ook weer midden in de nacht naar 15+ ga. Er zal vast een verklaring voor zijn, maar wat...?

Wat ik lastig vind aan minderen is een sterk hongergevoel. Ik kan slecht tegen een lege maaggevoel, ondanks dat ik weet dat ik niet veel koolh nodig heb om te overleven. Daarnaast ben ik een zoetekauw en val ik waarschijnlijk ook wel in de categorie emotionele eter.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_184433646
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 11:28 schreef twiFight het volgende:

[..]

Ter verduidelijking, het verschil tussen snelle en langzame koolhydraten wist ik altijd al hoor. Het is pas sinds de FSL dat ik zie hoe snel bv. witbrood gaat en hoe lang het bruinbrood nog doorwerkt.

Dietistes genoeg gehad ja, inmiddels een stuk of 7 a 8? Ik heb er in een ander draadje eerder over gerant. Veel verder dan dagschema's komen we niet. En de theorie is mij ook wel duidelijk, het is juist de grilligheid van de praktijk die zo lastig is.

Overigens ga ik niet beweren dat ik het perfect doe hoor. Ik ben alles behalve een ideale eter. Maar wanneer de 'beproefde methodes' met enige regelmatigheid niet werken dan word je daar best moedeloos van.
Ohh, heh, ik dacht dat ik op een bericht van caleidoscopisch reageerde, niet een bericht van jou :P. Ik stelde de vragen dus richting de verkeerde persoon :P.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_184434961
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 11:37 schreef twiFight het volgende:
Ik ben er wel achter dankzij de FSL dat ik soms een halve dag lang mooi vlak kan zitten en soms ook opeens na een paar uur redelijk sterk daal en soms ook weer midden in de nacht naar 15+ ga. Er zal vast een verklaring voor zijn, maar wat...?
Ja dit zijn wel herkenbare dingen. En dan gaat een DVK doodleuk zeggen dat ik op die pieken mijn pomp moet aanpassen, maar het is niet altijd en niet met regelmaat die pieken of dalen.

De FSL maakt het voor mij wel veel makkelijker om goed op niveau uit te komen na zo'n piek. Waar ik voorheen van te hoog naar te laag ging en het wel enkele pieken en dalen duurde voordat ik weer stabiel zat kan (en durf) ik hem nu keihard omlaag te laten komen en kan ik dat precies uit laten komen. Heel fijn is dat aan de FSL.
Xboxlive: Mr Duplo
  woensdag 16 januari 2019 @ 14:04:31 #143
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184435535
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 13:35 schreef zatoichi het volgende:
De FSL maakt het voor mij wel veel makkelijker om goed op niveau uit te komen na zo'n piek. Waar ik voorheen van te hoog naar te laag ging en het wel enkele pieken en dalen duurde voordat ik weer stabiel zat kan (en durf) ik hem nu keihard omlaag te laten komen en kan ik dat precies uit laten komen. Heel fijn is dat aan de FSL.
:Y

Bijkomend voordeel is dat ik bij het compenseren van een piek sowieso op meer momenten meet waardoor ik optijd in kan grijpen als ik teveel bijgespoten heb en ook later nog een keer bij kan spuiten als bv. langw koolh ervoor zorgen dat ik na het dalen van de piek een uur daarna wederom te hoog uitkom.

Bij handmatig prikken hield ik het vaak bij een keer waarbij ik dus afhankelijk van de waarde op dat moment maar hoopte dat dat ook zo bleef omdat vaker prikken gewoon kut is.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_184554272
Lekker weekendje gehad ... not. Geveld door buikgriep, wat een ellende. Begon in de nacht van zaterdag op zondag, rond half 2 werd ik wakker met een hypo. Suikers naar binnen, maar ook steeds misselijker en om 2 uur gooide ik alles eruit, inclusief het avondeten van de avond ervoor. Verklaart misschien wel de hypo, die ik nog steeds had ... ondanks dat ik om de 10 a 15 minuten dextro tabletten innam en op een gegeven moment zelfs een flesje AA drink heb aangesproken, bleef ik tot een uur of 4 in een hypo hangen, zakkend en stijgend tussen de 3 en 4. Niks leek te helpen.

Ik begon op een gegeven moment lichterlijk in paniek te raken en stond op het punt om dan maar de glucagen te gaan gebruiken, toen mijn suiker eindelijk begon te stijgen ... om rond een uur of 6 tegen de 16 uit te komen. Wat een rampennacht, zeg ;( .\

Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter, maar dat hoop ik niet nog eens mee te hoeven maken.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
  woensdag 23 januari 2019 @ 15:57:40 #145
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184574649
Ziekte en diabetes is altijd een poepcombo :{ Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen.

Ik drink standaard AA bij een hypo, vooral ook omdat ik tabletten dextro niet te nassen vind. En 's nachts heb ik altijd wel een beetje dorst.

Als ik rond de 3,5-4 zit kom ik dan na een heel flesje rond de 9 uit en dat is voor mij een mooi punt, want vaak zak ik daarna ook nog wel wat.

Als ik lager zit krijg ik een vreetbui en dan gaat er nog veel meer in. Dan eindig ik regelmatig heel hoog. Eigenlijk moet ik dan na 2 uur nogmaals meten, maar vaak ben ik na een hypo in de nacht blij dat ik weer slaap, want het breekt je wel op.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_184577820
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:57 schreef twiFight het volgende:
Als ik rond de 3,5-4 zit kom ik dan na een heel flesje rond de 9 uit en dat is voor mij een mooi punt, want vaak zak ik daarna ook nog wel wat.
Klein flesje dan? Want een vol flesje zoals ik die heb, bevat genoeg koolhydraten voor 3 boterhammen :P.

quote:
Als ik lager zit krijg ik een vreetbui en dan gaat er nog veel meer in. Dan eindig ik regelmatig heel hoog. Eigenlijk moet ik dan na 2 uur nogmaals meten, maar vaak ben ik na een hypo in de nacht blij dat ik weer slaap, want het breekt je wel op.
En ook rekening houden met je lichaams-eigen glucagon dat wordt vrijgemaakt tijdens je hypo. Mijn ervaring is dat die traaaaaaaaag op gang komt en laaaaaaaang aanwezig blijft. Zelf heb ik ook weleens na zo'n hypo-vreetbui, ook al zat ik nog in die hypo, toch al insuline bijgebruikt omdat ik veel te veel koolhydraten had gegeten :P.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
  donderdag 24 januari 2019 @ 11:51:38 #147
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184590259
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 18:50 schreef Maurice76 het volgende:

[..]

Klein flesje dan? Want een vol flesje zoals ik die heb, bevat genoeg koolhydraten voor 3 boterhammen :P.
Nee een heel flesje van 500 ml. Een boterham en/of dextro x5 doet bij mij ook helemaal niks. Ja, dan ga ik 15 minuten later van mijn stokje, maar de hypo gaat er niet van weg. Laat staan dat als ik in een hypo zak ik meestal sowieso nog blijf zakken, dus als ik corrigeer naar 5 a 6 dan zit ik een uur later weer in een hypo.

quote:
[..]

En ook rekening houden met je lichaams-eigen glucagon dat wordt vrijgemaakt tijdens je hypo. Mijn ervaring is dat die traaaaaaaaag op gang komt en laaaaaaaang aanwezig blijft. Zelf heb ik ook weleens na zo'n hypo-vreetbui, ook al zat ik nog in die hypo, toch al insuline bijgebruikt omdat ik veel te veel koolhydraten had gegeten :P.
Ja, dat direct bijspuiten is ook het devies van mijn dvk. Maar wel rrug lastig inschatten hoeveel ik nodig heb. Want hoeveel ik nog zak na de hypo is zo lastig inschatten. Laat staan dat het vaak 's nachts is en ik een wazige kop heb. En ik ben door direct bijspuiten ook wel eens in een nieuwe hypo gekomen, erg zuur. Maar een beetje bijspuiten bij zo'n vreetbui scheelt altijd wat.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_184591422
Wat een gedoe Maurice.
Hopelijk gaat t weer beter.

Zal voor jullie niet echt lekker zijn maar voor zoon nu paar keer s avonds of s nachts een knijpfruit gegeven.
Scheelt gedoe met brood en hij steeg niet te hard door (kan ook toeval zijn natuurlijk).

Gister hba1c laten prikken.
Volgende week weer controle bij kinderarts.
pi_184591809
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 11:51 schreef twiFight het volgende:
Nee een heel flesje van 500 ml. Een boterham en/of dextro x5 doet bij mij ook helemaal niks. Ja, dan ga ik 15 minuten later van mijn stokje, maar de hypo gaat er niet van weg. Laat staan dat als ik in een hypo zak ik meestal sowieso nog blijf zakken, dus als ik corrigeer naar 5 a 6 dan zit ik een uur later weer in een hypo.
Oh, wow, zo erg heb ik dat zeker niet. Weleens flauw gevallen? Even aftikken, sinds ik het heb (nu 26 jaar) ben ik nog geen enkele keer gestrekt gegaan door een hypo. Kan me in jouw situatie wel heel goed voorstellen dat je er met een hypo niet gerust op bent dat dat niet zal gebeuren ... :{

quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 13:10 schreef het-is-mij het volgende:
Wat een gedoe Maurice.
Hopelijk gaat t weer beter.

Zal voor jullie niet echt lekker zijn maar voor zoon nu paar keer s avonds of s nachts een knijpfruit gegeven.
Scheelt gedoe met brood en hij steeg niet te hard door (kan ook toeval zijn natuurlijk).

Gister hba1c laten prikken.
Volgende week weer controle bij kinderarts.
Dank je :). Ja, ben nu al weer voor de 2e dag aan het werk, maar echt helemaal fit ben ik nog niet.

Knijpfruit? Die term ken ik niet.

Zelf heb ik op mijn nachtkastje altijd dextro's liggen, met een mini-marsje/twix/snicker. Is klein en snel naar binnen gewerkt. Mijn tandarts zal ongetwijfeld anders denken over die oplossing :P.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
  donderdag 24 januari 2019 @ 16:06:46 #150
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_184594488
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 13:10 schreef het-is-mij het volgende:
Zal voor jullie niet echt lekker zijn maar voor zoon nu paar keer s avonds of s nachts een knijpfruit gegeven.
Als ik een hypo heb dan vreet ik alles :+

quote:
Scheelt gedoe met brood en hij steeg niet te hard door (kan ook toeval zijn natuurlijk).
Als er ook pulp inzit dan bevat het vezels en dat zorgt er vziw wel voor dat het langzamer opgenomen wordt, dus dat lijkt me prima.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 13:34 schreef Maurice76 het volgende:

[..]

Oh, wow, zo erg heb ik dat zeker niet. Weleens flauw gevallen? Even aftikken, sinds ik het heb (nu 26 jaar) ben ik nog geen enkele keer gestrekt gegaan door een hypo. Kan me in jouw situatie wel heel goed voorstellen dat je er met een hypo niet gerust op bent dat dat niet zal gebeuren ...
Nee, maar ik had toevallig eerder deze week de ergste hypo van mijn leven en het werd me wel steeds zwart voor de ogen, maar net voordat ik om zou vallen kwam ik weer bij. Ik voel hypo's goed aankomen dus normaal word ik wel optijd wakker. Maar duizeligheid, trillerigheid en zwakheid is normaal, bij een zware hypo ga ik ook zweten als een malle. Dan heb ik het echt over vele straaltjes over mijn lichaam.

quote:
Zelf heb ik op mijn nachtkastje altijd dextro's liggen, met een mini-marsje/twix/snicker. Is klein en snel naar binnen gewerkt. Mijn tandarts zal ongetwijfeld anders denken over die oplossing :P.
:Y Ik heb AA dan en ik had altijd twix maar dat wordt bah als het te lang ligt dus heb nu normale snoepjes. Die eet ik alleen in het geval van een zware hypo. Ik maak mij ook al lange tijd zorgen wat dat met mijn gebit doet :{
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')