abonnement Unibet Coolblue
pi_180737985
Nou het kdv belde, meneer heeft dus inderdaad de waterpokken ;( Hij huilde veel dus we halen 'm lekker op vandaag. Ik baal er wel een beetje van :P Ervaringsdeskundigen nog tips voor wat we in huis moeten halen voor verlichting van de jeuk?
pi_180738065
Schaterende Jacob O+ En alweer bijna 1! Leuk!

Klinkt goed LeSage ;)

Arme M., hopelijk is het iets onschuldigs Fleur. Oh ik lees nu net dat het wel waterpokken zijn, shit zeg. Beterschap en sterkte ermee! :*

Fijn van de goede nachten Blue!

Schone slaper O. :D Ik doe deze week ook steeds 's ochtends vroeg de boodschappen en een rondje. En dan snel weer naar binnen onszelf opsluiten met de ventilator en hopen dat het uit te houden is :D

Heerlijk Malteser, jammer dat je zelf niet lekker hebt geslapen. Maar doorslaapbaby's zijn altijd fijn :)

Ik vind moedermelk ook best prima smaken. Beetje aan de zoete kant, maar wel lekker.

Consultatiebureau... Ik vind het best meevallen, ze zijn in ieder geval aardig en doen normaal. Ik kon vorige keer alleen niet zoveel met hun advies over de borstvoeding (voedingen uitstellen als J. eerder komt dan 3 uur, omdat hij zo hard groeit). Maar het is maar een advies en je hoeft er natuurlijk niks mee te doen. Ik word er desondanks wel een beetje onzeker van, maar dat is wellicht mijn eigen tekortkoming.

Mijn baby sliep van 23.00 tot 05.00, ik had wel langer verwacht door zijn tekort aan slaap overdag, maar soit. Tot nu net 5 minuten geleden was ie heel tevreden met zichzelf en nu plakt ie weer tegen mij aan :D wegsmeltronde 2 :')
pi_180738129
Aure, ik hoop dat er vandaag en morgen wat minder geplakt gaat worden voor je! Vooral morgen wordt het volgens mij nog veel warmer. Maar oh zo herkenbaar, N wil het liefst niet in de kinderwagen maar alleen in de draagzak. Eergisteren liep ik dus als een ware loedermoeder met een baby in tula buiten omdat ik naar het cb en de huisarts moest. We waren bij thuiskomst beide doorweekt :')

Littledrumgirl, wat goed van Kapitein dat hij zoveel drinkt en eet! Juist met dit weer ook extra belangrijk :Y

Malteser, veel plezier vandaag bij je nichtje! Heerlijk met een zwembad in de tuin, geen straf met dit weer *O*

Exode, wat vervelend dat B en J zo onrustig slapen! De hitte kan daar idd aan bijdragen helaas, hopelijk is het dan tijdelijk en gaan ze vanzelf weer goed slapen. Slaapgebrek bovenop temperaturen boven de 30 graden maken je anders helemaal een vaatdoek.

Ik lees heel veel beebjes onder de muggenbulten ;( heel lastig en vooral met dit weer want kiezen uit twee kwaden (hitte of muggen) is ook niets. N slaapt nu nog bij ons op zolder en daar hebben we horren dus gelukkig geen muggen. De hor op de kamer van J gaat echter niet goed meer dicht, die laten we vervangen maar levering duurde 5 weken dus dat duurt nog een week of 3 voor hij geplaatst wordt :{ om de een of andere gekke reden heeft zij structureel haar linkervoetje onder de muggenbulten zitten, verder nagenoeg nooit een bult op haar lijfje te bekennen.

Pannenkoekenmix, Banaan die grinnikend in slaap valt O+ als ik door het weer nog niet was gesmolten, dan nu wel!

Jagar, wat vervelend dat de reis niet zo goed ging. Maar gelukkig is die nu achter de rug en hopelijk kan het echte genieten nu gaan beginnen. Hele fijne vakantie!

Fleur, jouw schaterlachend M. O+

SacreCoeur, wat een heerlijk relaxe baby heb jij! O+

Nolita,wat fijn dat de avonden beter gingen, maar wat vervelend dat het toch weer even mis ging. Hopelijk was dat eenmalig door de warmte en gaat het vanaf nu weer beter, je weet nu in ieder geval dat het ook goed kan gaan dus dat geeft misschien wat meer hoop.

Nanuke, wat fijn dat de stats goed waren en wat een mini heb je idd O+

Blue Note, misschien dat jouw kleintje er nog wat te jong voor is, maar wij hebben N na 6 weken op haar buik gelegd omdat ze zo onrustig bleef op haar rug (ook zichzelf wakker slaan). Tot dat moment sliep ze niet in de wieg maar alleen bovenop mij omdat ze anders te onrustig was. Sinds ze op haar buik ligt (met aerosleep in de cosleeper) slaapt ze fantastisch in haar eigen wieg. Nu kan ze ook niet meer met haar armen maaien. Het zou misschien ook voor jullie het proberen waard zijn, als je erachter staat natuurlijk (want je hebt voor- en tegenstanders voor buikslapen bij baby's).

Lemijn, een bijna dreumes! Wat klinkt Jacob als een heerlijk vrolijk kind O+

Fleur, waterpokken met dit weer ;( hopelijk slaat het M. over en zijn het toch gewoon warmtebultjes!

Het cb, bij ons zijn ze helemaal niet belerend en dat vind ik onwijs prettig! Contacten zijn prettig dus niks mis mee. Enige wat ik echt mis is meer doortastendheid op medisch gebied want er hoeft ook maar iets te zijn en wij worden meteen weer doorverwezen naar de huisarts.

*O* voor alle doorslapertjes! N deed ook goed mee, van ongeveer 23.30 tot 3.50, en vervolgens van 4.45 tot 7.40 _O_

Vencodark, J was volgens mij ook ongeveer 7 of 8 maanden toen ze voor het eerst in de winkelwagen ging. Ook een tenger meisje dus ik vond het niet meteen een daverend succes. Zo schoof veel en ik moest haar soms echt vasthouden om te voorkomen dat ze omviel. Kan echter ook aan haar eigen bewegelijkheid hebben gelegen ;) opgerolde doek zoals Minilot geeft zou nog wel eens kunnen werken ja! Ga ik meteen als tip onthouden voor als N die leeftijd heeft ;)

Elleska, wat een super update!! Dan is de moeilijke periode gelukkig ergens goed voor geweest, knappe L. O+

[ Bericht 0% gewijzigd door Schanu op 26-07-2018 10:28:13 ]
pi_180738145
Ah, Belle, wat sneu ;( Havermout en Kidsclin hielpen hier goed bij waterpokken (havermout in een hydrofiel washandje in een bak water: dan komt er een soort slijm af en dat helpt tegen de jeuk.)

Cb: geen uitgesproken fan, ze roepen wel eens iets doms, maar gelukkig kan ik ook zelf nadenken. Het is de Stasi niet, niemand komt je waterboarden als je een advies niet opvolgt.

Fijn, al die goede slapers! Hier sliep ze om 22.30 en meldde zich om 1.30 en 6.00. Daarna sliep ze nog tot 9.45 ^O^
pi_180738195
Fleur, onze posts hebben elkaar gekruist dus ik lees nu pas dat het toch de waterpokken zijn ;(

Sterkte en beterschap voor M :*
Qua tips, hier nog niet met de waterpokken te maken gehad maar volgens mij bestaan er verkoelende gels en zalfjes? En ik weet het niet zeker, maar misschien dat een zemelenbadje zou kunnen helpen?
pi_180739062
ik deed een poging tot een bijleespost, crasht mijn laptop en nu is L. weer wakker.

Mini, nu ben ik eigenlijk ook wel benieuwd hoe moedermelk smaakt.

Fleur wat sneu nu al waterpokken. hopelijk valt het mee.

Schanu, mega bijleespost :o

quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 09:45 schreef minilot het volgende:
Leuk, Elleska! *O* Welke nieuwe klanken zijn erbij gekomen? *O*
ehm geen idee hoe ik dat moet opschrijven. Eerst was het vooral aa, oo en uhuh. nu dus ook andere geluiden en verschillende toonhoogtes enzo. erg gezellig, hij lijkt hele verhalen te vertellen.
pi_180739143
Hè balen van de waterpokken! Beterschap!

Inzake klanken, het kuiken is inmiddels wakker en riep mij glunderend en met uitgestrekte armpjes middels "Mamamamamamamamama" naar boven. O+
Ik vind pas dat het telt als eerste woordje zodra -ie weet dat -ie na twee lettergrepen moet pauzeren. :7 Maar toch! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_180739241
Lekker hoor zo'n sticker O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180739695
Wat een plaatje Aure O+

Wat een gezellige Jacob; zo leuk die babyschaterlachjes! En bijna 1! Hoe gaan jullie het vieren?

M van fleur de waterpokken en dat met dit weer. Hopelijk komt hij er goed doorheen, zonder veel last te ervaren.

Venco; hier zat ze met 10 maanden voor het eerst in het winkelkarretje, wel ongeveer hetzelfde gewicht als jouw dame. Ze zat zelf al stevig, maar die zitjes zijn super ruim wat mij wel voorzichtig deed rijden. Bij de action waren ze open aan de zijkanten dus was ik bang dat ze ertussen zou vallen.
Vorige week bij de jumbo weer geprobeerd en toen keek ze super trots naar iedereen O+

Cb geen problemen mee, maar ook geen zorgen. N doet het prima.

Het was idd de fokwet ben ik bang! Ze sliep uiteindelijk van 00:00 - 4:45 en van 5:30 tot 7:45. Ik was vanochtend echt ziek van de combi weinig slaap / hitte / gisteravond te weinig gedronken. Met een nurofen op gaat het nu; straks nog werken.

Super om te lezen dat jullie baby’s goed slapen. Maakt me wel soms onzeker als jongere baby’s (dat zijn de meeste inmiddels) dat een stuk beter doen dan N. Ze deed het met 5 maanden echt prima, maar ergens is het mis gegaan.
pi_180740772
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 07:43 schreef LadyS het volgende:
Lemijn, Jacob ook alweer bijna 1! :o Ik blijf me erover verbazen hoe hard iedereen gaat.

LeSage, wil je iets kwijt over afgelopen nacht, of hou je dat ook liever voor je i.v.m. de fokwet? :D
Ik kan er wederom niets over kwijt :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_180741460
Wat fijn zeg, goede nachten! Die van ons zijn wat minder, er zat hoogstens een uurtje tussen de voedingen dus ik ben vergeten hoe vaak ze is gekomen. Ik denk dat ze last heeft van de warmte. Maar goed, ze blijft vrolijk dus we mogen niet klagen.

Waterpokken bij Fleur, vervelend! Mijn oudste heeft ze ook dus inderdaad thuis gebleven vandaag. Grote kans dat M. het ook krijgt. Mijn zoon heeft ze al eens op de grens van 1 jaar gehad dus waarschijnlijk blijft het bij een lichte variant (aldus de huisarts). Tot nu toe nog weinig last gelukkig.

Aure, lekker plakken bij mama! Ik vind de borstvoedingsmomentjes best eh, verhit op dit moment!

Vorige pagina's niet bijgelegen, sorry! Fijne plakdag allemaal!
pi_180742048
Bedankt voor de tips! ^O^ Kdv gaf ook al een tip over een bepaalde verkoelende zalf dus die hebben we nu ook thuis. Maar vooralsnog lijkt het best goed te gaan aldus vriend. Ik heb geregeld dat ik om 14:30 naar huis kan en en vriend kan morgen weer thuiswerken (we willen schoonmoeders er ook niet mee opzadelen morgen).

Vervelend dat je oudste het ook heeft OiT! Hopelijk valt het mee :)

Succes met de warmte vandaag allen, fijne plakdag inderdaad :P

Gisteren was ie nog wel heel vrolijk O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 26 juli 2018 @ 13:40:27 #88
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180742119
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 10:05 schreef Schanu het volgende:
Het cb, bij ons zijn ze helemaal niet belerend en dat vind ik onwijs prettig! Contacten zijn prettig dus niks mis mee. Enige wat ik echt mis is meer doortastendheid op medisch gebied want er hoeft ook maar iets te zijn en wij worden meteen weer doorverwezen naar de huisarts.
Ik lees dit vaker in verschillende bewoordingen, maar vergeet niet dat het een jeugdarts is, geen kinderarts, geen huisarts. Een jeugdarts is opgeleid om normale groei en ontwikkeling van kinderen te volgen en relevante afwijkingen te constateren. Dat is preventie. Diagnoses en behandelingen horen thuis bij de huisarts. Natuurlijk is er overlap, maar medicatie voorschrijven mogen ze bijvoorbeeld niet. Tegenwoordig mogen ze bepaalde doorverwijzingen wel doen, geprotocolleerd (naar de oogarts bij afwijkende ogentest bijvoorbeeld). Maar ook dat is dus beperkt.

Verder sterkte aan de baby's die last hebben van de warmte! En ook nog kinderen met waterpokken erbij, dat is wel extra sneu zeg.
Jacob houdt zich nog steeds kranig met normaal slapen, halleluja. Morgen komen er een paar mensen zijn verjaardag vieren. Ik aarzel tussen thuis (29 graden) of buiten (windstil, 30+ graden). Ik vind het allebei nogal onaantrekkelijke opties :').
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 26 juli 2018 @ 13:44:20 #89
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180742200
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 11:05 schreef minilot het volgende:
Inzake klanken, het kuiken is inmiddels wakker en riep mij glunderend en met uitgestrekte armpjes middels "Mamamamamamamamama" naar boven. O+
Ik vind pas dat het telt als eerste woordje zodra -ie weet dat -ie na twee lettergrepen moet pauzeren. :7 Maar toch! O+
Dat vond ik ook, maar toen kwam af en toe mama gericht tegen de muur, en dat vond ik ook niet tellen. En nu zegt ie tegen mij net zo vaak mama als baba als lalalalala (nieuwe favoriet). Dus ik zou werkelijk niet kunnen zeggen of en waneer hij deze skill binnen heeft.

Nieuwe skills die wel binnen zijn: langs de bank lopen, tuinaarde eten, tong dubbelklappen, AH klapratten omgooien zonder te huilen. Het wordt echt tijd dat we gaan (1 dag nog...)
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 26 juli 2018 @ 13:44:53 #90
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180742211
Maar oh, die pasgeborenen zijn ook wel heel leuk hoor, plakkend of niet...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_180742307
Oh en nog een O+ voor de plakbaby van Aure En een *O* voor de update bij Elleska

Lastig lemijn wat betreft ‘verjaardagsplek’. Beide zijn niet heel fijn nee, maar dan zou ik buiten doen als mensen daar beschut kunnen zitten.
  donderdag 26 juli 2018 @ 14:02:31 #92
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180742570
Waterpokken bij M van Fleur, balen -O- Hoe is het vandaag?

LeSage, vooral niks zeggen dan :D :X

Volgens mij heeft mijn M. zijn energie niet gestoken in groeien, maar in zijn skills. We waren naar het cb vanmorgen hij weegt nu 10500 gram, vorige keer 10240. En hij is van 74 maar 75 cm gegaan. Dus zijn lijntje is opeens afgebogen naar gemiddeld :D
Zijn hoofdomtrek is met 0,2 cm afgenomen :P

Lemijn, heb je niet een plekje aan het water waar het misschien net wat lekkerder is? Hoewel het morgen nergens lekker is volgens mij :') (mijn schoonvader viert zijn verjaardag morgen, nu hadden ze idee opgevat om te gaan gourmetten 8)7 :'( , gelukkig hebben dat kunnen ombuigen naar bbq-en :D)
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  donderdag 26 juli 2018 @ 14:03:38 #93
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180742580
Aure, je baby kiest steeds heerlijke dagen uit om te plakken :D Ik hoop voor jou dat hij er morgen minder zin in heeft :D

En Fleur, wat een leuk foto O+
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_180745519
Fijne verjaardag alvast, Lemijn!
pi_180745925
Sneu Fleur en dan ook nog dit weer! :*

Schaterkopje. O+ Al bijna een jaar, wat gaat dat snel. Ik zal je bijdrage wel gaan missen hier. Wat leuk, die nieuwe features. :)

Consultatiebureau, ik heb er ook niet zo’n moeite mee. Wellicht heb ik een prettigere arts, al is ze wat stijfjes. Laatste keer kreeg ik het advies dat ik Banaan op verzoek mag blijven voeden, maar ik dan niet gek op moet kijken als hij dan eens publiekelijk mijn kleding opzij trekt. Ik vraag me nou nog altijd af of dit bedoeld is om me te ontmoedigen. Ze had me ook best wat leuks erover kunnen vertellen. :D
Verder geef ik haar vrij weinig openingen om in te porren en Banaan doet het prima, dus van beide kanten nooit klachten.

Schanu met draagzak bij dit weer, dan vind ik je juist geen loedermoeder. O+

Lief he Mini die eerste “mamamama” geluidjes. :D Ik brabbel regelmatig tegen hem, wat eigenlijk niet zo goed schijnt te zijn voor zijn taalgebruik. Aan de andere kant lees ik ook enorm veel voor en probeer ik veel tegen hem te babbelen, dat zou het wat moeten opheffen, hoop ik. :)

Wat een lekkere plakker Aure. O+ Trek je het zelf nog? Ik hoop voor je dat het te doen is met veel water. En een bakje thee koelt jou ook lekker af. :*

Nolita ik vind het jammer van jullie nachten. Het is niet zoals bij baby Kris toch een stiekeme oorontsteking ofzo toch? :@
Banaan heeft ook weleens slechte nachten. Die perioden wakker zijn in totaal minder lang, voor hem. Hij is dan weleens drie kwartier steeds onrustig de borst aan het zoeken, waardoor ik die tijd wel wakker ben.

Venco ik las eens dat het goed is om je oudere kindje toch nog eens een poging te laten wagen aan de borst. Ik vind die ideeën niet meer zo gek, mijn borsten zie ik tegenwoordig vooral als melkflessen. Maar niet zo letterlijk als Mini. _O-

LadyS minder hoofdomtrek bij M. Die houdt in ieder geval geen vocht vast dan. :D

Banaan is de laatste dagen steeds moeilijker in slaap te krijgen. Eergisteren twee uur bezig geweest. Gisteren was hij in plaats van de gebruikelijke twee a drie uur ruim vijf uur wakker. Nou ben ik ook alweer een ruim uur bezig geweest en heb ik mijn man maar geroepen voor hulp. Ik neem aan dat het komt door de warmte. En wat is het dan klote dat het te warm is om hem in de draagzak of wandelwagen te hebben. ;(

Mijn man is slimmer dan ik, die heeft Imagine Dragons aangezet en Banaan lijkt eindelijk weer eens te gaan slapen. w/
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_180746000
Over het CB. Ik heb sowieso moeite met mensen die denken iets te moeten zeggen over hoe ik wat doe.

Dat komt wellicht voort uit het feit dat ik zo ben opgegroeid en ook zelf nooit voor iemand anders heb gewerkt.

Zeg niet dat het goed is, maar dat maakt de wrevel wel verklaarbaar ;).

Voor de goede vrede zorg ik ook gewoon dat ik niet thuis ben.
pi_180746019
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 10:07 schreef Jentin het volgende:
Ah, Belle, wat sneu ;( Havermout en Kidsclin hielpen hier goed bij waterpokken (havermout in een hydrofiel washandje in een bak water: dan komt er een soort slijm af en dat helpt tegen de jeuk.)

Cb: geen uitgesproken fan, ze roepen wel eens iets doms, maar gelukkig kan ik ook zelf nadenken. Het is de Stasi niet, niemand komt je waterboarden als je een advies niet opvolgt.

Fijn, al die goede slapers! Hier sliep ze om 22.30 en meldde zich om 1.30 en 6.00. Daarna sliep ze nog tot 9.45 ^O^

Belle: zeker deze tips van Jentin! En klinkt stom maar hopen dat hij ze echt goed krijgt want anders bouwt hij niet genoeg antistoffen op en kan hij ze nog eens krijgen. Daarom is waterpokken bij baby’s eigenlijk echt heel sneu, ze kunnen het nog eens krijgen.
pi_180746409
Mini het begin is er! O+

Ach Nolita die jonge slapende baby's nu geven nog geen garantie voor de toekomst :P daar moet je niet onzeker van worden hoor!

Lemijn, fijne verjaardag morgen alvast! Ik zou voor binnen gaan...

Wat grappig dat Banaan slaapt door imagine dragons :D wel vervelend dat hij de laatste dagen moeilijker slaapt.

Hier gaat het beter dan gisteren... Hij zit/ligt wel graag bij me, maar heeft ook al 2 x 2 uur in de hangmat gelegen en dat was gisteren echt instant krijsen. Maar met een fles water naast me en de ventilator op ons komen we de plakmomenten ook wel door. Sowieso slaapt ie vandaag gewoon normaal en gister was ie bijna continu wakker en dus ook vervelend (want oververmoeid), dat scheelt ook wel echt. Hopelijk gaat het morgen ook zo (of beter), want dan wordt het hier 36 graden 8)7
pi_180746552
Bluenote: hoe ‘bevalt’ ( :+ ) de nanny?
Welke taken neemt ze zoal uit handen? :)
pi_180746761
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 16:43 schreef vencodark het volgende:
Bluenote: hoe ‘bevalt’ ( :+ ) de nanny?
Welke taken neemt ze zoal uit handen? :)
Prima, maar ze doet met de baby vrij weinig omdat we dat zelf willen doen. Zeker de 1e 3-4 maanden. Maar dat was vantevoren ook al wel afgesproken.

Nu doet ze voornamelijk huishoudelijke taken als koken, boodschappen bestellen, strijken, flesjes maken, dat soort dingen. En wij zijn denk ik de meeste relaxte opdrachtgevers, want ik heb er ook echt geen moeite mee als ze tussendoor iets voor zichzelf doen.

We hebben het wel teruggebacht naar 8-9 uurtjes per dag. 24/7 is nu echt overkill, en ik vind het toch fijner om maar 1 iemand om me heen te hebben. Betekent dus ook dat er 2 dagen per week niemand is (nouja, ze is er wel maar 'doet niets'). Als echt nood aan de man is komt ze toch echt wel helpen.

Voor de kosten maakt het niet veel verschil overigens, want de nachten zijn toch 'free of charge'.

Als de kleine dalijk wat ouder is is het wel prettig om op haar terug te kunnen vallen voor het oppassen.
Daarnaast spreekt ze vloeiend Frans, Italiaans en Spaans en vinden wij het erg leuk/goed als de kleine dat straks mee gaat krijgen.

Onder de streep bevalt het wel echt top. Maar het is wel vrij decadent, dat besef ik me ook :P .

Wat alleen wel jammer is, is dat er gelijk negatieve associaties mee zijn. Maar ok, daar kan ik niet wakker van liggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-07-2018 16:52:11 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')