Ja, ik dacht aan een blokje of iets dergelijks. Een rechthoekig dingetje waar ik het dan in schrijf.quote:Op zondag 22 juli 2018 16:30 schreef Basp1 het volgende:
Er zullen toch wel standaard regels zijn hoe je citaten bij een scriptie moet weergeven. Maar als die er niet zijn gebruik je een ander lettertype met regenboog kleurtjes om het mooi weer te geven.
En in het Comic Sans font natuurlijk.quote:Op zondag 22 juli 2018 16:30 schreef Basp1 het volgende:
Er zullen toch wel standaard regels zijn hoe je citaten bij een scriptie moet weergeven. Maar als die er niet zijn gebruik je een ander lettertype met regenboog kleurtjes om het mooi weer te geven.
Dat is wel een prima optie als je geen zelfmoordneigingen wil krijgen door de manier waarop Word (of andere WYSIWYG-tekstverwerkers) jouw layout-aanpassingen interpreteert en de hele boel in het honderd laat lopen.quote:Op zondag 22 juli 2018 16:41 schreef Kassamiep het volgende:
Gewoon je scriptie in LaTeX maken. Zoals het hoort
In de scriptiedatabase van de UM vond ik een paar jaar terug een MSc-scriptie van iemand die een foto van zichzelf (in een 'denkende pose') op de voorpagina had geplaatstquote:Op zondag 22 juli 2018 16:40 schreef Hyaenidae het volgende:
Ik zou het zo doen, met een pagina grote foto van jezelf erbij alsof je zelf zegt.
[ afbeelding ]
Baas :pquote:Op zondag 22 juli 2018 17:33 schreef 2thmx het volgende:
[..]
In de scriptiedatabase van de UM vond ik een paar jaar terug een MSc-scriptie van iemand die een foto van zichzelf (in een 'denkende pose') op de voorpagina had geplaatst.
quote:
Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit.
Heb je niet geleerd hoe je een paper moet schrijven op de uni?quote:Op zondag 22 juli 2018 16:27 schreef Sjeurs het volgende:
Hoi,
Ik wil mijn onderzoeksresultaten ondersteunen met citaten. Die citaten pleur ik normaal gewoon tussen wat aanhalingstekens en dan is het goed. Dit is voor mijn scriptie, dus ik wil het nu een beetje mooi maken.
Zijn er toevallig mensen die dit vaker doen, zijn er tips of zijn er zelfs regels voor?
Gr.
Nice. Ik gebruik ook wel eens het tekstvak (hetzelfde idee). Je moet alleen oppassen dat de boel niet gaat schuiven in Wordquote:Op maandag 23 juli 2018 00:27 schreef Sjeurs het volgende:
Ik gebruik nu gewoon 'tabel invoegen' en dan doe ik dus een kolommetje. Die rekt zich uit tot mijn citaat af is, heel minimaal schaduwtje erbij. Ziet er wel kek uit
Vandaar ook de LaTeX-opmerkingquote:Op maandag 23 juli 2018 08:00 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Nice. Ik gebruik ook wel eens het tekstvak (hetzelfde idee). Je moet alleen oppassen dat de boel niet gaat schuiven in Worddat vind ik altijd zo k*t
Het is eigenlijk niet heel moeilijk (je moet wel even door de zure appel heen), maar neemt je uiteindelijk veel werk uit handen, omdat alle lay-out voor je geregeld wordt en alles dus per definitie gelijk aan elkaar is.quote:Op maandag 23 juli 2018 13:27 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
I know. Maar dat moet je wel kunnen.
I know. Mijn broertje had zijn scriptie in latex en de secretaris van een bestuur waar ik in zat maakte de notulen ook op in latex. Zag er in beide gevallen gelikt uit. Maar bij een scriptie zou je je kunnen afvragen of je je tijd dan wel in relevante zaken steekt.quote:Op maandag 23 juli 2018 14:31 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Het is eigenlijk niet heel moeilijk (je moet wel even door de zure appel heen), maar neemt je uiteindelijk veel werk uit handen, omdat alle lay-out voor je geregeld wordt en alles dus per definitie gelijk aan elkaar is.
LaTeX geeft vaak een veel professioneler resultaat dan word.
Ja, als je veel wetenschappelijke artikelen schrijft heb je gelijk, maar LaTeX heeft ook een steile leercurve en is niet intuļtief. TS wil zijn scriptie schrijven, en zal prioriteiten moeten stellen want heeft genoeg te doen. Nu te gaan geilen en rukken op LaTeX zal hem niet veel opleveren wat dat betreft.quote:
Ja, daar heb je nu niks meer aan. Dat had men eigenlijk aan het begin van de opleiding moeten leren. Maar ik heb het toen ook geleerd voor een tamelijk klein verslagje (zaten veel formules in en die kan je prachtig opmaken in LaTeX) en was blij dat ik er toen die tijd in gestoken heb (en eerlijk is eerlijk, zoveel tijd was ik er nou ook niet aan kwijt)quote:Op maandag 23 juli 2018 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, als je veel wetenschappelijke artikelen schrijft heb je gelijk, maar LaTeX heeft ook een steile leercurve en is niet intuļtief. TS wil zijn scriptie schrijven, en zal prioriteiten moeten stellen want heeft genoeg te doen. Nu te gaan geilen en rukken op LaTeX zal hem niet veel opleveren wat dat betreft.
Als je echt formules moet weergeven, dan is Word wel echt k*t ja. Maar als TS gewoon een alphastudie doet, dan is opmaak gewoon een leuke feature en niet echt prioriteit nummer 1.quote:Op maandag 23 juli 2018 17:50 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ja, daar heb je nu niks meer aan. Dat had men eigenlijk aan het begin van de opleiding moeten leren. Maar ik heb het toen ook geleerd voor een tamelijk klein verslagje (zaten veel formules in en die kan je prachtig opmaken in LaTeX) en was blij dat ik er toen die tijd in gestoken heb (en eerlijk is eerlijk, zoveel tijd was ik er nou ook niet aan kwijt)
Toen ik studeerde was het er nog niet, maar we werden wel gedrillt in het schrijven van papers en aan welke regels je je moest houden.quote:Op maandag 23 juli 2018 17:50 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ja, daar heb je nu niks meer aan. Dat had men eigenlijk aan het begin van de opleiding moeten leren. Maar ik heb het toen ook geleerd voor een tamelijk klein verslagje (zaten veel formules in en die kan je prachtig opmaken in LaTeX) en was blij dat ik er toen die tijd in gestoken heb (en eerlijk is eerlijk, zoveel tijd was ik er nou ook niet aan kwijt)
Ik mag hopen dat ze een pdf aanleverden, waar je dan je commentaar in kon toevoegen... anders waren ze nogal domquote:Op dinsdag 24 juli 2018 05:43 schreef Lyrebird het volgende:
Ik heb twee keer een thesis nagekeken die in Latex was geschreven, en sindsdien een briefje opgehangen dat alles wat in Latex is geschreven, niet wordt nagekeken. Het is lastig om commentaar toe te voegen, je kunt niet hacken in de opmaak.
Wetenschappelijke tijdschriften worden nog altijd erg gelukkig als je LaTeX aanlevertquote:Ja, het ziet er beter uit in Latex, maar de rest van de wereld ziet het nut er niet van in.
Het is nog veel erger dan je denkt - de T, E en X zijn eigenlijk Griekse letters...quote:Om jezelf van de rest van de wereld te isoleren, omdat je universiteit graag elitair gefreubel stimuleert (Latex? Nee, LaTeX, chchchch, het is zo pretentieus), is eigenlijk van de gekke.
In de beta-bladen waar ik in publiceer worden ze ook langzaam wakker, en worden LaTeX templates niet langer geupdate.quote:Op dinsdag 24 juli 2018 05:56 schreef Kassamiep het volgende:
Wetenschappelijke tijdschriften worden nog altijd erg gelukkig als je LaTeX aanlevert
Maar het grote voordeel van LaTeX is eigenlijk dat je gedwongen wordt om inhoud en structuur voor looks te laten gaan -in plaats van omgekeerd.
Ik ben er mee bekend. En daar laat ik het bij, voordat ik mod-onwaardige statements ga plaatsen.quote:Als beta was en is LaTeX toch echt 10x makkelijker dan wordOverigens is het nog veel erger dan je denkt - de T, E en X zijn eigenlijk Griekse letters
In Word kun je ook prima “semantisch” te werk gaan met opmaakstijlen enzo. Al sinds Word 2007 wordt dat ook nadrukkelijk aangemoedigd.quote:Op dinsdag 24 juli 2018 05:56 schreef Kassamiep het volgende:
[..]
Dat je de opmaak niet direct kan hacken is precies de bedoeling. Staat ook nadrukkelijk in de handleidingen. 99% van de mensen die denken dat ze kunnen typesetten e.d. kunnen dat namelijk helemaal niet zonder concessies te doen aan de leesbaarheid.
[..]
Wetenschappelijke tijdschriften worden nog altijd erg gelukkig als je LaTeX aanlevert
Maar het grote voordeel van LaTeX is eigenlijk dat je gedwongen wordt om inhoud en structuur voor looks te laten gaan -in plaats van omgekeerd.
Inspringen, cursief en een nummering erbij, in bronvermelding de referentiequote:Op dinsdag 24 juli 2018 06:58 schreef Igen het volgende:
OT: Ik had in mijn scriptie geen citaten.
Maar ik zou een citaat van een hele alinea denk ik gewoon cursief hebben gemaakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |