abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 19 juli 2018 @ 23:24:43 #1
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_180597396
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden en uitlachen van 1-jarigen... voor zover opvoeden mogelijk is :P

Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  donderdag 19 juli 2018 @ 23:25:24 #2
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_180597410
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 23:07 schreef WupWup het volgende:
Ik borst dreumes gewoon in slaap. Gaat vanzelf een keer over. En dan zit je naar een slapend kind te kijken met je stuwing.
Dit, maar dan tegenwoordig met een flesje.

Ella is nu bijna 16 maanden en sinds deze week lukt het om 1 slaapje te doen. Voorheen deed ze 's ochtends een kort slaapje van 30min en dan tussen de middag 1,5u. Nu doet ze alleen tussen de middag 1,5u.

Mijn oudste was volgens mij op deze leeftijd al lang over naar 1 slaapje en die sliep hooguit een uurtje.

Ik vond het met de oudste vooral super frustrerend als ze niet wilde slapen, maar wel duidelijk moe was en dat ook liet blijken in d'r humeur :X

Maar als hij het trekt met minder slaap dan zou ik het gewoon op z'n beloop laten, Tolstoi.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_180604807
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 14:02 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Tolsoi, lastige situatie. Wij laten O meestal wel een paar minuten huilen, omdat ze vaak al binnen een minuut is gaan zitten en stil is. Daarna valt ze vanzelf in slaap. Als ze na ~3 minuten niet stil is halen we haar uit bed en proberen we het na eventjes spelen opnieuw.
O slaapt bijna altijd 2x, maar heeft dus ook dagen dat ze maar 1x slaapt. Soms dan wel een lang dutje van 2 uur, maar soms maar een uur. Ik vind het wel best zo. Slaapt ze 's avonds eerder/makkelijker of de dag erna iets meer. Ga er vanuit dat ze het zelf wel regelt :s)
Warning: klaagposting!!

Een paar minuutjes huilen is OK, soms heeft ie dat ook nodig om in slaap te komen. Maar dat huiltje is heel anders dan het huilen en krijsen dat ie momenteel doet.
Probleem is ook, dat S. 's avonds dan niet eerder/makkelijker gaat slapen. Dan wordt het alleen maar meer drama.

Ikke, S. gaat op een gegeven moment ook gewoon door het lint, huilen en krijsen tot kokhalzen aan toe. Fijne relativerende opmerking dat je ze niet kunt dwingen om te slapen.

Quoi, bedankt ook voor je reactie. Het helpt echt om te lezen dat het bij jullie ook soms gedoe is.

Sylver, op zijn beloop laten vind ik dus moeilijk, omdat ik duidelijk zie dat ie wel moe is en bij te weinig slaap hij alleen maar slechter gaat slapen. Maar ja, ik kan het niet afdwingen....
Tot nu toe leidt zijn humeur er niet onder, tenzij je hem in bed doet, dan slaat zijn humeur vreselijk om 8)7 8)7 8)7 8)7

Uiteindelijk heeft ie gister anderhalf uur overdag geslapen, na heel veel gedoe. 's Avonds hebben we hem een uur eerder naar bed gebracht dan normaal, want moe. En toch wil ie dan niet slapen en lukt het uiteindelijk pas rond 21 uur. Om 07:15 vanochtend was ie alweer wakker (vannacht ook nog 2 keer wakker). Rond 9 uur begon ie weer moe te worden. Breng hem naar boven om even tot rust te komen, valt ie in no time weer op mijn arm in slaap. Maar in bed leggen lukt niet, dus weer krijsen. Nu is hij met manlief mee de deur uit en zit ik hier te janken om dit gedoe....
Ik merk dat ik zelf er redelijk gestresst door raak, een soort paniekgevoel. Dat zal ie wellicht ook oppikken.... En het zorgt ook voor discussies met manlief :'(

Hoe lang blijf je proberen of ie toch wil slapen, 10 minuten, 20 minuten, nog langer? En als het dan uiteindelijk toch niet lukt, leer je hem dan daarmee niet dat het loont om drama te schoppen, waardoor het de volgende keer alleen maar meer drama wordt?

Misschien gaat het met mij ook gewoon even niet zo goed door grote vermoeidheid en te grote drukte, waardoor ik zo gestresst reageer en meteen doordraai in gedachten als dat te weinig slaap niet goed is voor zijn ontwikkeling :'( :'(

[ Bericht 0% gewijzigd door TolstoiFan op 20-07-2018 12:23:26 ]
pi_180605184
Tolstoi, wij hebben met uk ook een periode enorm veel gedoe gehad met slapen. Op onze arm prima, bedje was lava. Wij hebben toen het boek van Stephanie Lampe gelezen en ik krijg nog jeuk als ik aan haar schrijfstijl denk, maar het heeft ons geholpen om een structuur in te bouwen dat we nu voor ieder slaapje doen. Heeft ons een week aan iedere avond gekrijs gekost (hoera voor oordoppen) maar binnen die week konden we haar wakker wegleggen. Het hielp ons ook om op één lijn te blijven zitten.
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_180605511
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:02 schreef nectarientje het volgende:
Tolstoi, wij hebben met uk ook een periode enorm veel gedoe gehad met slapen. Op onze arm prima, bedje was lava. Wij hebben toen het boek van Stephanie Lampe gelezen en ik krijg nog jeuk als ik aan haar schrijfstijl denk, maar het heeft ons geholpen om een structuur in te bouwen dat we nu voor ieder slaapje doen. Heeft ons een week aan iedere avond gekrijs gekost (hoera voor oordoppen) maar binnen die week konden we haar wakker wegleggen. Het hielp ons ook om op één lijn te blijven zitten.
Welk boek was dat, Nectarientje? Ik zie er bij Bol eentje over baby's in een droomritme en eentje die dreumes in dromenland heet.
pi_180608311
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:17 schreef TolstoiFan het volgende:
Welk boek was dat, Nectarientje? Ik zie er bij Bol eentje over baby's in een droomritme en eentje die dreumes in dromenland heet.
De dreumesversie. Again, wij vonden haar manier van schrijven vreselijk. Ik geloof absoluut in de kracht van herhaling maar ik ben geen retard dat ik het om de pagina opnieuw moet lezen. Maar goed, pik eruit wat nuttig is. De stukken over de ontwikkeling van uk en een beetje waarom maakten het voor mij heel duidelijk.
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  zaterdag 21 juli 2018 @ 21:35:28 #7
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180638476
Stormlooptopic :7

Tolstoi, wil het vandaag een beetje lukken met slapen?

Hier lag het mannetje ein-de-lijk weer eens om een uur of 8 op bed. Dan is de avond voor jezelf weer wat langer :)
Logisch wel, want laat in bed gisteren, uitslapen vanmorgen, geen middagdut, dus snel moe. We hebben de mazzel dat hij er altijd wel gezellig onder blijft. Vanavond stond hij nog keihard te tellen buiten op het balkon :') Hij telt dus gewoon tot 10 hè? 1,2,3,5,6,7,10! We rekenen het goed.
pi_180638734
Jee quoi, al tellen! Wat knap! Hier wel elke dag nieuwe woordjes maar tellen wordt hem nog niet hoor.
pi_180638769
Gisteravond sliep de kleine man pas na 22 uur. 's Nachts ook nog een keer wakker, blijkbaar was ie daarna ook weer wakker geweest, want vanochtend vond ik hem slapend voorovergebogen over zijn eigen beentjes. Heb hem maar zo laten zitten/liggen, hij werd rond 08:45 wakker.

Vandaag overdag weer groot drama, hadden we hem eindelijk slapend in bed halverwege de middag, ging de buurman veel herrie maken in de tuin, waardoor S. weer wakker werd }:|
Nog een flink stuk met hem gewandeld in de hoop hem zo in slaap te krijgen, maar helaas :{w
Hij was wel jengeliger dan normaal, maar over het algemeen nog steeds wel vrolijk, ondanks zijn overduidelijke vermoeidheid (blauwe kringetjes en walletjes onder zijn ogen :{ )

Nu ligt ie al te slapen sinds 21 uur, het vroegst sinds een week denk ik :o .
Ik denk dat de warmte ook meespeelt, het is zo'n 25-26 graden op zijn kamertje. En er lijken zo'n 3 tanden op springen te staan, dat zal ook niet meehelpen.

Heb inmiddels heb boek aangeschaft, dat Nectarientje tipte. Meteen al discussie met manlief, want die wil absoluut niet hetzelfde ritueel doen bij alle slaapjes (dus bv. ook verhaaltje e.d. bij overdagslaapjes), want dat kost teveel tijd ;( }:|
Ga eerst een rustig het boek lezen en kijken of dat wat handvatten oplevert.

Quoi, leuk die tellende MAx! Ik reken het ook goed O+
pi_180639175
Te vroeg gesproken, hij is alweer wakker en zo te horen via de babyfoon gaat het manlief niet lukken om hem weer in slaap te krijgen. Hopelijk helpt een tiet erin en anders wordt het weer een lange avond.....
pi_180639278
Ik las je verhaal en dacht gelijk misschien zit er wat aan te komen qua tanden. Soms kunnen ze dan last hebben van de oren als ze liggen.
Maar goed dat is natuurlijk altijd gokken want het kunnen 101 dingen zijn.

Knap hoor die Max. Dat mag je voor een 1 jarige zeker goed rekenen.
Bij S is alles 6 :D Verder vindt hij praten sws nog niet zo nodig. Hij kan heel goed delegeren zonder woorden. Dat vind ik ook best knap :')

Volgens mij zijn wij aangekomen bij de peuter puber tijd :X Vandaag heb ik hem voor het eerst op de trap gezet en streng toegesproken. Zelfs mijn kleuter riep " S hou op!! ik word gek van je"
S was aan het gillen omdat ik zijn beschuitje niet snel genoeg klaar had.
Als hij iets wil dan moet het ook direct en anders gaat hij non stop kei hard gillen. Mijn lieve kleine baby is veranderd in een monster ;(
Maar verder is hij wel super schattig hoor :D :P
pi_180640835
Dat gillen dat het niet snel genoeg gaat herken ik ikke. Na maanden proberen om er iets van eten in te krijgen, is het tegenwoordig gillen dat het te lang duurt. Gisteren hebben ze voor het eerst pannenkoeken gegeten. Allebei hadden ze twee hele pannenkoeken op, en daarna nog piepen voor meer...

De 6e ziekte was overigens snel voorbij hier nadat we ontdekten wat het was. De dagen voor de vlekjes waren vervelender, ook omdat ze dan geen koorts hebben en gewoon vervelend om niets lijken te zijn.

Tolstoj sterkte ermee. Wellicht kun je voor s middags een kort boekje pakken? Een boekje van vier pagina's met een regel tekst per pagina kost je amper tijd natuurlijk. Plus dat het uiteindelijk een investering is, je steekt er vijf minuten extra in ter voorbereiding, maar uiteindelijk gaat hij daardoor wel sneller slapen (is de bedoeling). Hopelijk kun je je man overtuigen en helpt het jullie.

Knap van het tellen Quoi! En die hoge cijfers zijn ook lastig. Herkent hij de cijfers ook al?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180646125
Wat een geëmmer toch Tolstoi... Warmte helpt ook niet mee inderdaad. Ik spoel mijn mennekes nu eerst even af met lauwwarm water voordat ik ze in bed doe. En je man mot ff ophouden zeg: de hele avond met een krijsend kind is nog veel meer gedoe dan een verhaaltje of liedje, toch?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh fijn ikke84, zo'n nijdig monstertje in huis, succes met je peubertje...

Ik reken het ook goed Quoi, wat stoer dat hij al zo telt joh! Da's echt al heel jong toch?

Hier allemaal buikgriep gehad. Vooral Tetter had het goed te pakken: spugen, spuitluiers en gejammer. Na anderhalve week eet ie eindelijk weer meer dan twee happen. Superblij mee, omdat zijn curve vlak voor zijn buikgriep nog verder bleek te zijn afgebogen. (En nu zal ie wel helemaaaaaal laag zitten) Hopelijk kunnen we nu weer proberen om wat spekkies te kweken.

Klacht onder spoiler
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180662240
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 05:48 schreef Sara82 het volgende:
Wat een geëmmer toch Tolstoi... Warmte helpt ook niet mee inderdaad. Ik spoel mijn mennekes nu eerst even af met lauwwarm water voordat ik ze in bed doe. En je man mot ff ophouden zeg: de hele avond met een krijsend kind is nog veel meer gedoe dan een verhaaltje of liedje, toch?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh fijn ikke84, zo'n nijdig monstertje in huis, succes met je peubertje...

Ik reken het ook goed Quoi, wat stoer dat hij al zo telt joh! Da's echt al heel jong toch?

Hier allemaal buikgriep gehad. Vooral Tetter had het goed te pakken: spugen, spuitluiers en gejammer. Na anderhalve week eet ie eindelijk weer meer dan twee happen. Superblij mee, omdat zijn curve vlak voor zijn buikgriep nog verder bleek te zijn afgebogen. (En nu zal ie wel helemaaaaaal laag zitten) Hopelijk kunnen we nu weer proberen om wat spekkies te kweken.

Klacht onder spoiler
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Is dat niet omdat jullie al doorverwezen zijn? Ik neem aan dat ze geen tegenstrijdige adviezen willen geven. Maar het is een vreemde opmerking idd, zeg dan niets.

Ik ben heel blij dat wij uiteindelijk toch zelf een weegschaal hebben gekocht. De ene keer dat ik ze extra ben gaan wegen werd ik ook nagebeld door het cb dat ze nu toch echt veel te licht waren. Wel met advies, maar dat zag ik niet zitten en echt problematisch vond ik het zelf ook nog niet, maar toch word je door zo'n opmerking onzeker. Dan ga je toch ook niet zo snel meer extra wegen (nog afgezien van het gedoe met twee baby's en een dreumes/peuter).

Fijn dat Tetter zich iig weer goed voelt! Hopelijk laat zijn gewicht dat ook snel zien.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 22 juli 2018 @ 23:48:50 #15
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180664303
Dag met een gouden randje hier. Heen- en weer naar de verjaardag van zwager met de trein (want auto stuk :{ ). Bij Wagamama op Utrecht CS beland op de terugweg wat een toffe en gezonde kinderkaart hebben ze daar _O_ en die kleine maar lekker rondrennen en grapjes uithalen. Slapen wederom overrated, dus niet gedaan. Vanavond wel total loss in zijn bedje. Gelukkig ben ik morgen vrij, kunnen we een beetje bijkomen ;)

Ja en dat tellen is absurd! Die hersenen zijn een sponsje. De getallen herkennen doet 'ie niet hoor, FF. Hij is overigens ook bezig met kleuren en benoemt dan dus gewoon overtuigend iets als "blauw!" Waar dan vervolgens niks van klopt :') O+

Ikke, sterkte met je eigenwijze dreuter. Helpt het apart zetten?

Sara, lastig. Misschien denkt het CB dat de diëtist daar dan iets mee moet. Maar lijkt me een kwestie van duidelijk zijn (van het CB). Maak je je zelf zorgen over het gewicht van Tetter?
pi_180670391
Leuke dag Q. Is dat tentje op Utrecht CS ook wat voor kleuters denk je?
Ik blijf het zeggen, wat een super leuke leeftijd is dit toch hè.
Ga je vandaag nog wat leuks doen?

Het op de trap zetten hielp super. Door hem uit de situatie te halen kwam het binnen wat ik tegen hem zei en was het gelijk goed. Hij deed zelfs zijn vinger voor zijn mond en zei "ssst" :D
Ik heb hem niet alleen laten zitten hoor, daar vind ik hem te klein voor.

Sara dat heeft ze niet zo handig gezegd dan.
Wat voor een tips heb je van de diëtiste gekregen?
Ziek zijn helpt iig niet, gelukkig is hij weer beter en jullie ook. Buikgriep in de zomer }:| wie bedenkt het.

oooh mensen wat wordt het warm deze week :o Ik weet gewoon niet wat ik moet gaan doen met mijn 2 kinderen.
Op zolder hebben we een speelkamer met airco dus dat is wel lekker maar eigenlijk wil ik niet binnen zitten, dat kan de hele winter nog.
Wat gaan jullie met dit weer doen?
pi_180670606
Timo en ik gaan normaalgesproken iedere week zwemmen, in de zomervakantie zijn er geen zwemlessen, maar mag je wel gratis het zwembad in. Dus op de echt hete dagen wordt dat mijn toevluchtsoord. Verder is er hier een speeltuin met best wat schaduw waar we vast nog wel heen gaan. En in onze tuin is het ook goed toeven, met een badje voor Timo.

[ Bericht 0% gewijzigd door Gogo83 op 23-07-2018 11:41:48 ]
  maandag 23 juli 2018 @ 13:09:45 #18
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180672862
quote:
1s.gif Op maandag 23 juli 2018 11:07 schreef ikke_84 het volgende:
Leuke dag Q. Is dat tentje op Utrecht CS ook wat voor kleuters denk je?
Ik blijf het zeggen, wat een super leuke leeftijd is dit toch hè.
Ga je vandaag nog wat leuks doen?
Ik durf het niet te zeggen. Het was niet eens zo kindvriendelijk (want groot druk stationsplein ervoor), maar we werden zo lief geholpen en het eten was zo lekker. En één rondrennende dreumes over dat plein was wel overzichtelijk ;)

Goed dat het helpt. Even apart nemen en uitleggen is de crux denk ik ja. En lief dat hij dan zelf al sssst doet. Ze snappen het dondersgoed. Hier zegt hij ook vaak zelf al: mama boos. Knap, want dat ben ik niet zo snel. De enige harde grens die hij momenteel opzoekt is op de bank lopen 8)7 En dat mag gewoon niet.

Vandaag helemaal niks. Nog in slaapkloffie, net wentelteefjes gebakken en meneer ligt nu weer vroeg op zijn bedje. Leuk, twee van die dagen, maar er moet wel even bijgetankt worden. Al ligt hij tot nu toe alleen maar grote verhalen op te houden in zijn bed. Is ook een soort uitrusten :')

quote:
1s.gif Op maandag 23 juli 2018 11:19 schreef Gogo83 het volgende:
Timo en ik gaan normaalgesproken iedere week zwemmen, in de zomervakantie zijn er geen zwemlessen, maar mag je wel gratis het zwembad in. Dus op de echt hete dagen wordt dat mijn toevluchtsoord. Verder is er hier een speeltuin met best wat schaduw waar we vast nog wel heen gaan. En in onze tuin is het ook goed toeven, met een badje voor Timo.
Lekker waterratje heb je!

Ik geloof dat we alles maar gaan doen wat we normaal ook doen, maar dan een tempootje lager. En lekker veel en vaak water opzoeken ja :)
pi_180674722
quote:
0s.gif Op maandag 23 juli 2018 13:09 schreef Quoi het volgende:

Lekker waterratje heb je!
Ja echt, je maakt hem niet gelukkiger dan in water. Hij is totaal niet bang en zwemt (op zijn manier) het hele badje door.
pi_180683693
Dat bank lopen is hier ook een ding, nu ook afgeleerd net als aan de audio apparatuur zitten. Maar hij heeft zelf wat kringloop platen gekregen als speelgoed En als die dan muziek wil horen loopt die met zo een plaat naar mn apparatuur. Kijk papa ik wil muziek horen. En alles vindt die best, vooral reggea en jaren 80 meuk. Maar geen peutermuziekzooi. Kan m niet bekoren.
pi_180687761
heerlijk gogo zn waterrat. Zwemmen is nu ook 1 van de weinige activiteiten die ik zie zitten met dit weer.
Buiten vind ik het echt te warm zelfs in de schaduw.

Quoi een bank is toch ook om op te lopen, springen en klimmen? Flauw dat Max dat niet mag :s)
Ik hoorde vanmiddag ineens "wow wow woooow" en daarna riep mij kleuter lichtelijk in paniek dat S aan de bank hing. Was hij erover heen geklommen en hing aan de rand van de bank :D Onze Stef stuntpiloot.
En idd ze hebben het echt zo goed door allemaal, kleine wijsneusjes O+

S past zijn zomer schoenen niet meer :{ ik heb eigenlijk geen zin om nog andere te kopen. iemand tips voor leuke betaalbare sandalen?
pi_180690271
Ikke overal is opruiming, dus misschien een bristol ofzo? Zag ik hier gisteren nog wel wat liggen.

L was om 4.55 wakker en ik duimde zo hard dat hij nog even ging slapen dat hij nu nog slaapt O+ 6 uur opstaan vind ik al een hel, maar 5 uur... Pffff. Ik ben z'n muggenspul vergeten dus ik hoop niet dat hij zo helemaal lek is geprikt.

Hij zit in een groeispurt denk ik. Gisteren om 10 uur 's ochtends had hij al 3 boterhammen, een banaan en een fles op (tegenwoordig 200 ml water en 4 schepjes :+) :o hele dag door niks anders dan vragen om eten. En om te controleren of hij zin in iets lekkers heeft of echt trek, vraag ik of hij een boterham wil, dan weet ik het snel genoeg. Hijzelf wil namelijk altijd een banaan of rozijntjes.
pi_180697547
Nazil thx voor de tip.
L eet altijd goed toch? Je zou denken dat ze met dit weer minder gaan eten maar jou L propt er gewoon meer in :D
Fijn dat hij vanmorgen nog even door sliep. 5 uur is echt geen tijd om op te staan!! 6 uur trouwens ook niet :7

S wilde vanmorgen op de wc zitten, want grote broer doet dat ook dus stoer. Gaat hij gewoon zitten poepen :D Gek kind
pi_180703764
Ja hij eet over het algemeen goed, laatste tijd wordt hij wel iets kieskeuriger. Geen korstjes, bepaalde groente etc.

Wat knap dat hij zo op het potje poept! L wil ook altijd op het potje als ik naar de wc ga, maar dan is het 'psssss' en dan 'kaaaa' :+
  dinsdag 24 juli 2018 @ 22:26:28 #25
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180707416
Slapen ze bij jullie ook zo goed?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')