Ik kook 3 keer per week rijst, zou ik niet weten wat het verschil is tussen rijst en risotto? Of rijst bestellen en risotto krijgen?quote:Op zondag 15 juli 2018 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is geen scène maken, is gewoon de bediening de boel weer terug laten nemen.
Weet je zeker dat je geen risotto besteld had?
Risotto is in Nederland juist altijd wél gaar.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is geen scène maken, is gewoon de bediening de boel weer terug laten nemen.
Weet je zeker dat je geen risotto besteld had?
Risotto als bijlage, ja das zo Hollands als babi pangangquote:Op zondag 15 juli 2018 18:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Risotto is in Nederland juist altijd wél gaar.
Mijn lief kreeg het laatst bij zijn visje, het was echt niet normaal. Opgewarmde rijstepap. Je kon er vast mee metselen. Ik denk ook dat het echt geen zin heeft zoiets terug te sturen. Het is dan ook niet oneetbaar, rijstepap kun je gewoon eten. Maar ja, met risotto heeft het weinig te doen.
Het was niet droog, het was juist nat, stond ook al in mijn post. En het heeft de harde kern nog als ongekookte. Een laagje aan de buitenkant was al zacht, maar als je kauwt proef je de rauwe rijst.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:57 schreef RobinOok het volgende:
De ene rijst is de andere rijst niet, Hexxenbiet.
Wat Hollanders graag als rijst eten, van die droge korrels, dat zou ik niet willen eten. Wij waren er niet bij. Maar ik vind het altijd lastig om zoiets zomaar aan te nemen. Als ik er dus niet bij was.
Maar goed. Kan het op zich wel geloven, want rijst in restaurants is meestal kut.
Okay. Dat was gewoon duidelijk ja.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:59 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Het was niet droog, het was juist nat, stond ook al in mijn post. En het heeft de harde kern nog als ongekookte. Een laagje aan de buitenkant was al zacht, maar als je kauwt proef je de rauwe rijst.
zeker wel netjes betaald voor je schoenzool?quote:Op zondag 15 juli 2018 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Tijdje terug, bestel een flanksteak, krijg een schoenzool. Stuur hem terug, eigenaar komt me vertellen dat dit zo hoort en er niets mis mee is.
Echt, de triestheid
Nee, natuurlijk nietquote:Op zondag 15 juli 2018 19:46 schreef Evertjan het volgende:
[..]
zeker wel netjes betaald voor je schoenzool?
En terecht. Hoorde keer iemand die om wiskeysaus vroeg bij een echte pizzaria.quote:Op zondag 15 juli 2018 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij een zeer Italiaanse pizzaria vroeg een tafel om een Dönerpizza en waarom zu dat niet hadden. Eigenaar gooide ze er zowat uit.
Pizza Hawaii zou sowieso gewoon verboden moeten worden..quote:Op zondag 15 juli 2018 20:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
En terecht. Hoorde keer iemand die om wiskeysaus vroeg bij een echte pizzaria.
Wat ik dan weer niet snap is dat ze een pizza Hawaii op de kaart hebben staan.
Inderdaad. Ik zou het wel op de kaart zetten, maar dan voor ¤250 ofzoquote:Op zondag 15 juli 2018 21:17 schreef madam-april het volgende:
[..]
Pizza Hawaii zou sowieso gewoon verboden moeten worden..
Hoe reageert zo’n (mafkees van een) eigenaar daar dan op als hij meent dat schoenzool een prima gerecht is!?quote:
Liever dat dan dat je wilt bestellen en niemand komt je bestelling opnemen.quote:Op zondag 15 juli 2018 21:33 schreef Postbus100 het volgende:
Maar verder raak ik vooral gefrustreerd van horeca waar een serveerster alweer naast je tafeltje staat om de bestelling op te nemen, terwijl je nog overduidelijk in de kaart zit te kijken. En nee, in dat ene geval was het geen topdrukte... We waren de enige twee in het restaurant. Geef je gast de ruimte!!
Misschien, maar ik zat ook in een hoekje en moest maar wachten wat doorgeschoven werd. Anderen uit het gezelschap bestelden achteraf nog een ijscoupe...die hadden blijkbaar ook niet genoeg. Het leek alsof ze ter plekke even snel iets in elkaar draaiden, terwijl de high tea uitsluitend op voorbestelling is.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:37 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ben je niet gewoon een heel grote eter?
Dat dus!quote:Op zondag 15 juli 2018 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij sterrenrestaurants ben ik nooit hongerig naar huis gegaan, bij restaurants die doen alsof wel
daar ging het foutquote:Op zondag 15 juli 2018 23:03 schreef Zana het volgende:
[..]
Misschien, maar ik zat ook in een hoekje en moest maar wachten wat doorgeschoven werd. Anderen uit het gezelschap bestelden achteraf nog een ijscoupe...die hadden blijkbaar ook niet genoeg. Het leek alsof ze ter plekke even snel iets in elkaar draaiden, terwijl de high tea uitsluitend op voorbestelling is.
Ik was laatst op een sjiek feestje bij iemand thuis, komt zelden voor, maar ok. Het begon om 16.00 uur tot in de late avond en ik schat dat er iets van 120 mensen aanwezig waren.
Om parkeerproblemen te voorkomen hadden die mensen een pendelbusje geregeld en er was zelfs een heuze WC unit geplaatst. De tuin was met een halfopen tent overdekt, mooi meubilair gehuurd en een cateringbedrijf geregeld met van die green eggs. Dat beloofte wat bij binnenkomst!
Volgens de gastheer zouden wij er twaalf gangen krijgen. Maar het waren echt van die mini hapjes die op een lepel of in zo een amuseschaaltje passen. Ik vond het echt lekker, maar niet iedereen houdt van seafood of pittige gerechten en helaas kwamen de medewerkers niet altijd langs ons tafel of kwamen niet terug, wanneer het dienblad aan tafel leegraakte. De kinderen die aan het spelen waren, werden sowieso overgeslagen en ook de mensen die even naar toilet of ergens anders waren, kregen niets. En er stond ook nergens iets om zelf te pakken.
Op gegeven moment ben ik maar wat stokbrood voor de kinderen gaan vragen en direct na mij volgden verschillende mensen van andere tafels mijn voorbeeld. Ook gingen vele al 19.00 of 20.00 uur weg.
Ik snap nog steeds niet wat er mis was of wat de bedoeling was. Het leek kwa eten meer op een receptie, maar dan zijn 12 hapjes wat veel. In een restaurant zou je van een 12 gangen menu waarschijnlijk het gevoel krijgen dat je uitgebreid hebt gegeten, maar nu had de hele familie achteraf nog echte trek en het feestje was op een tijdstip dat je een volledige avondmaaltijd zou verwachten, misschien zelfs nog met koffie en taart vooraf of een dessert achteraf.
Ik ben benieuwd wat de gastheer zelfs ervan vond, maar dat durf ik niet te vragen, en hij was volgens mij best druk met zijn gasten.
Het lijkt mij ook lastig, zo een feest geef je ook niet elke week en je moet maar afwachten, wat een cateringbedrijf en het personeel ervan maken.
Daarom altijd lekker naar een all you can eat gaan. Om 19u binnenkomen en pas weg gaan tot je scheel ziet van het bunkeren. Het leven is veel te kort om honger te moeten lijden.quote:Op zondag 15 juli 2018 23:03 schreef Zana het volgende:
[..]
Misschien, maar ik zat ook in een hoekje en moest maar wachten wat doorgeschoven werd. Anderen uit het gezelschap bestelden achteraf nog een ijscoupe...die hadden blijkbaar ook niet genoeg. Het leek alsof ze ter plekke even snel iets in elkaar draaiden, terwijl de high tea uitsluitend op voorbestelling is.
Ik was laatst op een sjiek feestje bij iemand thuis, komt zelden voor, maar ok. Het begon om 16.00 uur tot in de late avond en ik schat dat er iets van 120 mensen aanwezig waren.
Om parkeerproblemen te voorkomen hadden die mensen een pendelbusje geregeld en er was zelfs een heuze WC unit geplaatst. De tuin was met een halfopen tent overdekt, mooi meubilair gehuurd en een cateringbedrijf geregeld met van die green eggs. Dat beloofte wat bij binnenkomst!
Volgens de gastheer zouden wij er twaalf gangen krijgen. Maar het waren echt van die mini hapjes die op een lepel of in zo een amuseschaaltje passen. Ik vond het echt lekker, maar niet iedereen houdt van seafood of pittige gerechten en helaas kwamen de medewerkers niet altijd langs ons tafel of kwamen niet terug, wanneer het dienblad aan tafel leegraakte. De kinderen die aan het spelen waren, werden sowieso overgeslagen en ook de mensen die even naar toilet of ergens anders waren, kregen niets. En er stond ook nergens iets om zelf te pakken.
Op gegeven moment ben ik maar wat stokbrood voor de kinderen gaan vragen en direct na mij volgden verschillende mensen van andere tafels mijn voorbeeld. Ook gingen vele al 19.00 of 20.00 uur weg.
Ik snap nog steeds niet wat er mis was of wat de bedoeling was. Het leek kwa eten meer op een receptie, maar dan zijn 12 hapjes wat veel. In een restaurant zou je van een 12 gangen menu waarschijnlijk het gevoel krijgen dat je uitgebreid hebt gegeten, maar nu had de hele familie achteraf nog echte trek en het feestje was op een tijdstip dat je een volledige avondmaaltijd zou verwachten, misschien zelfs nog met koffie en taart vooraf of een dessert achteraf.
Ik ben benieuwd wat de gastheer zelfs ervan vond, maar dat durf ik niet te vragen, en hij was volgens mij best druk met zijn gasten.
Het lijkt mij ook lastig, zo een feest geef je ook niet elke week en je moet maar afwachten, wat een cateringbedrijf en het personeel ervan maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |