abonnement Unibet Coolblue
pi_180436942
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 22:49 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Een kip loopt niet graag in een open weiland. Maar wordt nog minder graag ziek gemaakt om medicijnen te testen of geopereerd voor nieuwe behandelmethodes. Dieren ervaren pijn en stress en dan maakt het vrij weinig uit met welke bril je ernaar kijkt.

[..]

Deels mee eens.

Aan de andere kant, Nederland is een klein land, met internationaal gezien weinig onderzoek. Als we dierproeven nu tot een minimum beperken, zouden we ons juist kunnen concentreren op onderzoeksmethoden waar geen dierenleed voor nodig is. Dan kunnen we ons daar in specialiseren en kunnen andere landen dat ook weer overnemen.
De vrijwel constante staat van honger, dorst, het gevaar van roofdieren en zaken als natuurrampen en ziekte veroorzaken ook stress.

Je kunt je afvragen hoe veel meer stress dat nu eigenlijk is. En of dan deze hoeveelheid stress, pijn, lijden het doel heiligt.

Zolang wij mensenlevens belangrijker vinden... Overigens is met name in de humanistische cultuur in het westen, een individuele mens heilig en belangrijk. In China of India kijken ze daar heel anders tegenaan.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')