Sinds mijn man en ik in juli 2016 ons huis kochten, vond de CUL SC dat er een barbecue-meet georganiseerd moest worden. Gisteren was het eindelijk zo ver. Met 13 FOK!kers en 2 aanhang hebben we urenlang gegeten en gekletst. Er waren drie barbecues, vijf soorten vlees, twee taarten, veel bier en supercoole verlichting. Plus veel bijgerechten. En nog meer vlees waar we nooit aan toegekomen zijn.
We hebben in verband met de hitte de barbecues naar een schaduwrijke plaats verhuisd.
Om 8.30 op zaterdagochtend stond ons ei al aan voor pulled pork.
Om 15.00 arriveerden de eerste gasten. Iedereen bracht iets mee. AnneX en haar man hadden de grootste volksverhuizing. Stoelen, tafelkleden, bloemen mét vaasjes en zelfs een heuse doos vol borden, glazen en bestek van de rommelmarkt.
Iedereen ging aan de slag met stoelen, tafels, tafeldekken, etc. Lonaa en mijn man J probeerden samen de campingtafel te installeren en kwamen er achter dat ze een slecht team zijn. Ondertussen raakte de koelkasten voller en voller.
Er volgde een rondleiding door huis en bijgebouwen voor de geïnteresseerden.
En toen, eindelijk, eten. Zeefje had voor een half weeshuis aan dips en boter meegenomen. Kaatje had zelf borrelbrood gebakken en kruidenboter gemaakt. Daar begonnen we mee terwijl we wachtten tot de mannen eindelijk uitgeluld waren over de barbecues en daadwerkelijk vlees gingen bakken (L).
Ludolf reeg prima saté van kipdij. Lonaa bracht goddelijke pindasaus mee.
Fietsie kocht iberico buikribben en bereidde deze zo geweldig dat ik vind dat de mensen in het barbecuetopic uitgebreide tekst en uitleg moeten krijgen over het hele proces
Kort samengevat: vrijdag avond zijn de ribben bij Fiets thuis in de steenoven gegaan. Er is zelf saus gemaakt op de barbecue. Marinade, rub, etc. Bij ons nog even opwarmen op zijn eigen meegebrachte Weber met toffe kleur en toen sprak iedereen lof. Behalve Zeef want die kluift niet. Ze is nog jong.
Barreltje had geweldige asperges gemaakt. Met sesamolie en sesamzaad ofzo. Wat was het recept ook alweer?
J en ik maakten aardappels en pulled pork. De pulled pork was iets te lang opgewarmd op de barbecue en toen ontstonden er knapperige randjes. Dat beviel heel goed en gaan we vaker zo doen.
Minilot maakte tussen het kolven door platbrood. Overheerlijk met Kaatjes knolfooksaus.
J had een aanvaring met een steekvlam. Dit kwam niet omdat hij een Jopenbiertje op had.
Ludolf bracht vlees mee dat niemand van ons eerder at: kachelfleisch. Dat is varkensvlees dat naast het bot is weggesneden van de achterham van een varken. En dat staat niet eens op de foto
Het was ontzettend lekker. Een soort mals filetlapje met veel meer smaak.
Er was ook zoete aardappel en aubergine met ras el hanout
En gemarineerde en gegrilde feta
Er waren ook nog hamburger en daarna sloten we af met de prachtige taarten van AnneX nadat iedereen zijn best deed om tuin en keuken weer wat toonbaar te maken. Waarvoor veel dank!
Het werd laat. Zelfs de mensen die nog 2.5 uur moesten rijden gingen niet voor 23.00 (ofzo?) weg. Borisz had extra veel pech vanwege spoorwerkzaamheden.
Krea en Lonaa bleven slapen. J en Krea waren watjes en gingen bijtijds naar bed. Lonaa en ik gingen nog even door. Met toffe ijsjesverlichting. En led foamtubes in het vogelhuisje en tussen de klimop maar dat blijkt moeilijk te fotograferen te zijn.
Ondertussen beraamde onze kat de moord op Krea
We hoefden vanochtend nog maar weinig op te ruimen. Gelukkig maar want volgens Lonaas Fitbit hebben we 3 uur en 38 minuten geslapen.
Dat was het weer mensen. Ook namens J allemaal heel erg bedankt voor het lekkere eten, de drank, alle hulp, de gezelligheid en het bewijs dat mijn internetgekkies leuke internetgekkies zijn (L)
[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 01-07-2018 13:47:02 ]