abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 30 juni 2018 @ 12:17:07 #151
545 dop
:copyright: dop
pi_180137888
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 00:49 schreef madam-april het volgende:

[..]

Dat mensen er over het algemeen zelf achter moeten komen weet ik en begrijp ik.. Maar dat is geen excuus om mensen, die hun best doen om te helpen en daar tijd en energie in steken, op een dergelijke manier weg te zetten, dat is gewoon respectloos en ondankbaar.
Hulp in dit topic is nogal verschillend, mensen die met labeltjes komen en TS Borderline of zelf narcist noemen, het zijn niet alleen wel gemeende adviesen.

natuurlijk zie ik ook goed bedoelde adviezen, maar snap wel dat de TS niet op labeltjes zit te wachten.
En je kunt niet van de TS verwachten dat ze gelijk alle advies ter handen neemt, sommige dingen hebben tijd nodig.

Kijk eens bij jezelf , je zou jezelf prima okay moeten kunnen houden (en de TS) zonder te reageren op frustratie of ongenoegen van de TS
haar ongenoegen komt niet van de wel gemeende reacties.
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
pi_180139793
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 12:17 schreef dop het volgende:

[..]

Hulp in dit topic is nogal verschillend, mensen die met labeltjes komen en TS Borderline of zelf narcist noemen, het zijn niet alleen wel gemeende adviesen.

natuurlijk zie ik ook goed bedoelde adviezen, maar snap wel dat de TS niet op labeltjes zit te wachten.
En je kunt niet van de TS verwachten dat ze gelijk alle advies ter handen neemt, sommige dingen hebben tijd nodig.

Kijk eens bij jezelf , je zou jezelf prima okay moeten kunnen houden (en de TS) zonder te reageren op frustratie of ongenoegen van de TS
haar ongenoegen komt niet van de wel gemeende reacties.
Heb je wijs verwoord Dop. Ik heb inderdaad niet op alles gereageerd en kwam vrij borderline over, maar als je net uit zo'n heftige situatie komt, dan zijn de dagen er vlak na enorm verwarrend en voel je je wisselend qua emoties. Zelf niet meegemaakt, de enige dag janken, dan haat , dan hoop, dan leegte net na een relatie? Er zijn nu pas 2 weken van geen contact om, het was nog vrij vers. Ik deelde hier gewoon al die wisselende emoties die ik ervaarde puur om het te verwerken.

Ik denk dat elk normaal mens dat na een relatie heeft. Laat staan een relatie die enorm ziekelijk met mentaal en fysiek geweld is geweest, dan maakt het jezelf al helemaal verward. Er zijn mensen die jaren nodig hebben na een narcistische relatie te hebben gehad. Ik probeer het zo goed mogelijk te verwerken, en aandacht voor te besteden, zodat ik verder kan met mijn leven. Ook probeer ik positief te blijven, en verder gaan met mijn leven dan te blijven zwelgen met zelfmedelijden. Ik kan dan plots wisselend positief uit de hoek komen terwijl ik voorheen zo hoopje verdriet weer was.

Maar hé liefdesverdriet.. we zijn mens, en ik vind het ietwat hypocriet over komen dat ik reacties krijg: labeltjes, je hele leven is gedoemd te mislukken met de volgende etc. Dat is wel heel zwart -wit denken: ik geloof niet dat elke reageerder hier wel zo beeldig zijn wisselende emoties in bedwang net na een breuk kon houden, en wat afleiding zocht of ooit weer ging daten al was die wat verdrietig: die imperfectie zijn we mens voor. Ik ben geen God die alles goed aanpakt, maar daardoor is mijn leven niet gedoemd te mislukken, en ben ik ook niet meteen gek.

Mensen met advies waarop ik niet reageer voelen hier zich persoonlijk aangevallen ( meteen persoonlijk en negatief opvatten, en aantrekken, why? ) , terwijl ik soms gewoon niet op alles reageer, en ik uiteraard als enige in mijn koppie kan kijken wat hier gebeurd.

Ik ben alsnog erg blij met mensen hun adviezen, waarom start ik anders een topic?

1 fout die mensen dan maken, is als hun naar hun idee zich ongehoord voelen, meteen onredelijk met haat gaan reageren, of conclusies gaan trekken zonder dat ze mij kennen. Hou dan de eer aan jezelf, je bereikt niks met lopen haten (frustraties? zelf niet gek willen voelen? )- en in mijn optiek labels geven- aan de hand van een Fok forummetje waarin je alleen mijn heftige emoties hebt gezien en mij niet als persoon...dat klinkt wat labiel en te snel veroordelend in mijn ogen.

Ik heb zelf in een relatie gezeten en meegemaakt, en alles, dus ik denk dat ik meer recht heb van labeltjes geven, dan andere Fok forumers ( kort door de bocht, en vind ik een grotere arrogantie: een ander een labeltje toekennen aan de hand van een paar berichtjes op een Fok Forum, klinkt nog veel narcistischer? Het is een Fok forum he! Dat is heel ongefundeerd conclusies trekken.) : je mag mij prima ook een label geven ( doe wat je wilt en wilt zeggen, ik zal alles lezen en ieders mening respecteren en opnemen!) , maar ik krijg het idee dat mensen dit vooral doen omdat ik niet op alles duidelijk gereageerd heb. Ja ik ben druk in mijn kop na al dit drama, en ja sorry dat ik niet op alles reageer: ik ben druk met alles voor mezelf verwerken bezig, en alle hulp om mij heen rustig aan het verwerken en opnemen.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2018 14:56:20 ]
pi_180143039
Ik snap dat je niet op labeltjes zit te wachten en het moeilijk vindt om kritiek zoals Madam-April die geeft aan te horen. Maar je zou er denk ik wel goed aan doen om een keer na te denken waarom je dat überhaupt krijgt. De vinger wijzen naar anderen is makkelijk, maar je schiet er niks mee op, want je kan bij niemand bepaald gedrag of bepaalde gedachten afdwingen. Je hebt alleen invloed op jouw eigen gedrag en denkpatronen.

En ook al zijn sommige posts niet leuk om te lezen, bedenk wel dat mensen met je mee proberen te denken om in de toekomst gelukkiger te zijn. Het is aan jezelf om te bepalen of je het ermee eens bent en er iets mee kan. Maar ook als je het er niet mee eens bent, kan je je afvragen waarom ze je deze feedback geven. En als je het niet eens bent met ze, kan je dat wel op een nette manier beargumenteren, zodat zij het ook snappen en zich niet door jou gekleineerd voelen.

Ik denk dat er echt meerdere mensen zijn die snappen met wat voor gevoelens jij worstelt. En ja, het is zwaar en het is kut. Maar dit zijn wel de dingen die iedereen kan overkomen. Gelukkige omstandigheden kan je niet afdwingen. Maar als je probeert het wat meer bij jezelf te houden, haal je op lange termijn veel meer voldoening uit jezelf, want dan voel je je geen slachtoffer meer. Dat gevoel is veel sterker dan duizenden bevestigingen van anderen bij elkaar.

En als je zegt dat je ADD hebt, moet het je des te beter lukken om dit te zien als een uitdaging.
pi_180143044
Het zal nog wel even duren voor het helemaal verwerkt is en achter je ligt. Succes!
compact en kleverig.
pi_180145138
Ik begrijp de ts wel. Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom mensen verontwaardigd zijn als ze hun best hebben gedaan om iemand te helpen en het geen effect had.
"Je best doen om iemand te helpen" is buiten je eigen gevoel niks. Er zijn twee mogelijkheden:
- je hebt iemand geholpen omdat je iets hebt gedaan waardoor de situatie van diegene er concreet, objectief op vooruit is gegaan
- je hebt iemand geholpen omdat diegene het gevoel heeft dat je die persoon hebt geholpen.
Anders heb je niks gedaan dat van zichzelf positief is, je hebt alleen iets gedaan waar jijzelf blijkbaar een negatief gevoel aan hebt overgehouden omdat je verwachting van het effect van jouw poging niet klopte met de werkelijkheid.
Het zou mensen daarom sieren als ze zouden zeggen "ik heb 5 (of 10, of 20, of 30 of langer) minuten besteed aan deze post met mijn mening over jou en instructies wat je moet doen. Dat jouw wereldbeeld door deze post niet is veranderd, dat je mijn bevelen niet hebt opgevolgd , vind ik vervelend."
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_180158790
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 16:57 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Ik snap dat je niet op labeltjes zit te wachten en het moeilijk vindt om kritiek zoals Madam-April die geeft aan te horen.
Wie zegt dat ik het moeilijk vind? Na jaren 2 narcisten te hebben gehad, ben ik kritiek onderhand gewend. Ik trek schijnbaar dat soort lui aan, omdat ik het pikte en altijd braaf naar hun kritiek luisterde, wilde leren en het een uitdaging vond. Elke dag 7 uur lang discussie gehad die jaren wat er fout met míj is, dus ik heb genoeg gehoord en voorbij zien komen.

De kracht waar het leven om draait is: gehoord te worden, en serieus genomen te worden. Ook geaccepteerd te worden op je eigen imperfectie. Ik vind mij nu eindelijk goed genoeg, dat ik mij zelf op waarde stel en ik vind dat ik dat nu verdien: iemand die luistert naar mijn emoties, iemand die het positieve van mij in kan zien. Focussen op negatieve punten is niet slecht, maar de gouden regel is: focus voor 3/4 op het positieve en voor 1/4e op het negatieve.

Het belangrijkste voor ieder is: gelukkig zijn. Wanneer ben je dat? Als mensen jou goede kanten inzien en benadrukken. En dat betekend niet dat ze niet jou slechte kanten niet zien, of dat je niet zelfbewust bent of niet tegen kritiek kan, dat staat daar geheel los van.

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2018 11:02:43 ]
pi_180159149
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 10:58 schreef slangebek het volgende:

[..]

Wie zegt dat ik het moeilijk vind? Na jaren 2 narcisten te hebben gehad, ben ik kritiek onderhand gewend. Ik trek schijnbaar dat soort lui aan, omdat ik het pikte en altijd braaf naar hun kritiek luisterde, wilde leren en het een uitdaging vond. Elke dag 7 uur lang discussie gehad die jaren wat er fout met míj is, dus ik heb genoeg gehoord en voorbij zien komen.

De kracht waar het leven om draait is: gehoord te worden, en serieus genomen te worden. Ook geaccepteerd te worden op je eigen imperfectie. Ik vind mij nu eindelijk goed genoeg, dat ik mij zelf op waarde stel en ik vind dat ik dat nu verdien: iemand die luistert naar mijn emoties, iemand die het positieve van mij in kan zien. Focussen op negatieve punten is niet slecht, maar de gouden regel is: focus voor 3/4 op het positieve en voor 1/4e op het negatieve.

Het belangrijkste voor ieder is: gelukkig zijn. Wanneer ben je dat? Als mensen jou goede kanten inzien en benadrukken. En dat betekend niet dat ze niet jou slechte kanten niet zien, of dat je niet zelfbewust bent of niet tegen kritiek kan, dat staat daar geheel los van.
Je doet een beetje te hyper.
Jezelf accepteren en over dingen heen komen heeft tijd nodig, dit is echt te snel om te zeggen dat je nooit meer zon fout zal maken of dat je er overheen bent en jezelf nu geweldig vindt.
Dat gevoel kun je nu hebben, maar het is gemakkelijk om in oude patronen te vervallen.
Dat is nl vertrouwd.
Probeer wat realistischer te zijn en je te realiseren dat je echt nog wel een tijdje verder zal zijn voor je echt zo ver bent.
Deze eerste stap is goed, de boosheid is goed :Y
compact en kleverig.
pi_180159453
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 11:15 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

Je doet een beetje te hyper.
Jezelf accepteren en over dingen heen komen heeft tijd nodig, dit is echt te snel om te zeggen dat je nooit meer zon fout zal maken of dat je er overheen bent en jezelf nu geweldig vindt.
Dat gevoel kun je nu hebben, maar het is gemakkelijk om in oude patronen te vervallen.
Dat is nl vertrouwd.
Probeer wat realistischer te zijn en je te realiseren dat je echt nog wel een tijdje verder zal zijn voor je echt zo ver bent.
Deze eerste stap is goed, de boosheid is goed :Y
Hier sluit ik me helemaal bij aan.
Ben zelf nu ruim een jaar weg bij ex en nog ben ik er niet. Heb een ellendig lang traject doorlopen en de basis heb ik nu eindelijk. Nu heb ik pas de ruimte om te gaan verwerken. En dat gaat tijd kosten. Veeeeeeel tijd.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_180159699
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 11:37 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Hier sluit ik me helemaal bij aan.
Ben zelf nu ruim een jaar weg bij ex en nog ben ik er niet. Heb een ellendig lang traject doorlopen en de basis heb ik nu eindelijk. Nu heb ik pas de ruimte om te gaan verwerken. En dat gaat tijd kosten. Veeeeeeel tijd.
ik geloof dat ik sinds vorig jaar eindelijk kan zeggen dat ik er klaar mee ben. Na ruim 9 jaar :')
compact en kleverig.
pi_180159922
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 11:56 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

ik geloof dat ik sinds vorig jaar eindelijk kan zeggen dat ik er klaar mee ben. Na ruim 9 jaar :')
:*
Ik zie het allemaal wel hoe het gaat lopen hier. Stap voor stap kom ik er wel.

Nu geniet ik gewoon van het feit dat ik überhaupt nog leef. Elke dag is me dierbaar O+

Stuur je vd week wel even een appje. Heb een nieuw nummer sinds april ofzo ;)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_180160130
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:10 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

:*
Ik zie het allemaal wel hoe het gaat lopen hier. Stap voor stap kom ik er wel.

Nu geniet ik gewoon van het feit dat ik überhaupt nog leef. Elke dag is me dierbaar O+

Stuur je vd week wel even een appje. Heb een nieuw nummer sinds april ofzo ;)
Had je ook een erg ongezonde relatie? Ben benieuwd fijn dat het beter gaat met je! En je de tijd voor jezelf neem! Erg belangrijk
pi_180160149
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 11:56 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

ik geloof dat ik sinds vorig jaar eindelijk kan zeggen dat ik er klaar mee ben. Na ruim 9 jaar :')
Super, was je vorige relatie ook erg ongezond? Tijd voor jezelf nemen, en geven, is realistisch ja, en jezelf ( je herstel) serieus nemen en dus jezelf met liefde behandelen.
pi_180160169
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 11:15 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

Je doet een beetje te hyper.
Denk de adrealine die vrijkomt in de -boosheidfase

Klopt ik moet nog wat tot bedaren komen ja!

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2018 12:25:40 ]
pi_180160177
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:24 schreef slangebek het volgende:

[..]

Klopt ik moet nog wat tot bedaren komen ja!
Denk de adrealine die vrij komt in de boosheids- fase
pi_180160487
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:22 schreef slangebek het volgende:

[..]

Had je ook een erg ongezonde relatie? Ben benieuwd fijn dat het beter gaat met je! En je de tijd voor jezelf neem! Erg belangrijk
Heel erg ongezond. Eigenlijk had ik dood moeten zijn. Vandaar dat ik nu geniet van alles wat het leven me te bieden heeft.
Zo ben ik nu al een aantal keer alleen op vakantie gegaan. Stond ik een paar weken geleden nog bovenop de Etna :7

Ik ga nu ook weer naar feesten wat ik eerder niet durfde bang hem tegen te komen. En ookal heeft hij een contactverbod en nog wat meer, hij hoeft maar 1x te flippen en dan ben ik er geweest.

Na de zomer ga ik beginnen met trauma-verwerking aangezien ik PTSS eraan heb overgehouden.

Tot die tijd heb ik heel nauw contact met mijn caseworker van het blijf-van-mijn-lijfhuis.

Wat bij mij wel heel positief is, is dat ik een behoorlijk groot sociaal netwerk heb waar ik altijd op terug kan vallen. Zij hebben mij al die jaren niet laten vallen. Ondanks dat ik steeds weer terugging naar hem.

Nu heb ik mijn eigen huisje, ben financieel onafhankelijk, heb leuk werk enz enz. Ben er alleen maar op vooruit gegaan.

Maar goed, toch heb ik nog een hele lange weg te gaan ;)

Jij veel succes met dingen verwerken. Vraag hier hulp bij ook.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zondag 1 juli 2018 @ 12:52:48 #166
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_180160520
Jezus slangebek hoe kom je dit soort zwakzinnige figuren tegen?
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_180160555
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:52 schreef MMaRsu het volgende:
Jezus slangebek hoe kom je dit soort zwakzinnige figuren tegen?
Hoe kom je er weer vanaf is een betere vraag :P
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zondag 1 juli 2018 @ 12:55:10 #168
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_180160557
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:38 schreef Lenny77 het volgende:
Nou, het beste dan maar.

Ik wens het je echt hoor, maar als 40 jarige vrouw, die zelf ook een narcist als partner heeft gehad met alles er op en aan, zie ik hier een jongere versie van mij die het allemaal wel weet hoor en de boekjes zullen het mij wel leren en ik ken mezelf goed en bla bla...
Ik wou dat ik toen iemand had gehad die mij wakker had geschopt. Maar he, ik had er waarschijnlijk ook niet naar geluisterd... Want ik wist het allemaal wel.
Dus veel succes!
Je zou dit topic binnen een jaar of 15 nog eens moeten lezen. Je reactie over jezelf gaat zijn: :')
Wel grappig om te zien dat er ook vrouwen zijn die inmiddels snappen dat boekjes je niet verder gaan helpen
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  zondag 1 juli 2018 @ 12:55:33 #169
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_180160566
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:55 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Hoe kom je er weer vanaf is een betere vraag :P
Ja dat is lastig als ik zo de OP lees :S wat een mafkees
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_180160856
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 10:58 schreef slangebek het volgende:
De kracht waar het leven om draait is: gehoord te worden, en serieus genomen te worden.
Fout!

De kracht van het leven is als jij jezelf hoort en jezelf serieus neemt. Dan ben je namelijk niet meer afhankelijk van de bevestiging van anderen.

Mensen kunnen je een goed gevoel geven en helpen, maar gelukkig worden is iets wat je zelf moet doen. Gelukkig zijn is niet iets wat je zomaar krijgt: je moet er wat voor doen.

Misschien trek jij narcisten aan omdat je ze zelf opzoekt. En daarmee zoek je misschien ook voor jezelf bevestiging dat je het niet verdient om gelukkig te zijn. Of je gelooft in een utopie: als zelfs narcisten mij de aandacht gaan geven die ik graag wil, dan ben ik hemels gelukkig!

En je kan narcistische mensen afdoen als puur slechte mensen. Maar waarom denk je dat ze jou en anderen zo behandelen? Ze voelen zich zelf ook helemaal niks waard. De pijn die jij in jezelf voelt, hebben zij ook. En om die niet te voelen, hebben ze een schijnidentiteit als zelfbeeld opgebouwd waarmee ze alleen hun mooie kanten kunnen zien. Minder mooie kanten - die ieder mens heeft - kunnen ze niet aanvaarden omdat ze zich dan waardeloos en klein voelen. Dus om hun schijn-zelfbeeld in stand te houden, zijn ze continu bezig met zichzelf hoe ze leuk en aardig op anderen kunnen overkomen. En net als jij hebben zij ook daarvoor continu bevestiging nodig. Hun handicap is wel dat ze minder goed kunnen aanvoelen dat ze met hun gedrag andere mensen kwetsen. Dat is enerzijds biologisch, maar ook omdat ze bang zijn naar beneden getrapt te worden als ze hun gevoel = kwetsbaarheid tonen.

Het is dus eigenlijk heel triest voor hen, want ook zij krijgen elke keer van anderen de bevestiging dat ze eigenlijk niks waard zijn, want ze zijn elke keer in conflict met anderen
pi_180160894
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:10 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

:*
Ik zie het allemaal wel hoe het gaat lopen hier. Stap voor stap kom ik er wel.

Nu geniet ik gewoon van het feit dat ik überhaupt nog leef. Elke dag is me dierbaar O+

Stuur je vd week wel even een appje. Heb een nieuw nummer sinds april ofzo ;)
is goed!
En: gelukkig O+
compact en kleverig.
pi_180161138
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:50 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Heel erg ongezond. Eigenlijk had ik dood moeten zijn. Vandaar dat ik nu geniet van alles wat het leven me te bieden heeft.
Zo ben ik nu al een aantal keer alleen op vakantie gegaan. Stond ik een paar weken geleden nog bovenop de Etna :7

Ik ga nu ook weer naar feesten wat ik eerder niet durfde bang hem tegen te komen. En ookal heeft hij een contactverbod en nog wat meer, hij hoeft maar 1x te flippen en dan ben ik er geweest.

Na de zomer ga ik beginnen met trauma-verwerking aangezien ik PTSS eraan heb overgehouden.

Tot die tijd heb ik heel nauw contact met mijn caseworker van het blijf-van-mijn-lijfhuis.

Wat bij mij wel heel positief is, is dat ik een behoorlijk groot sociaal netwerk heb waar ik altijd op terug kan vallen. Zij hebben mij al die jaren niet laten vallen. Ondanks dat ik steeds weer terugging naar hem.

Nu heb ik mijn eigen huisje, ben financieel onafhankelijk, heb leuk werk enz enz. Ben er alleen maar op vooruit gegaan.

Maar goed, toch heb ik nog een hele lange weg te gaan ;)

Jij veel succes met dingen verwerken. Vraag hier hulp bij ook.
Maar zo te lezen heb je ook al een grote afstand afgelegd! Leuk om te lezen dat je de kracht in jezelf hebt teruggevonden. :)

Ik heb trouwens een vader met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Nu ik bij mezelf ook begin te realiseren dat ik het geluk toch uit mezelf moet halen, voel ik de boosheid naar hem toe een stuk minder worden. Ik kan het objectiever zien en ik kan hem beter zien zoals hij werkelijk is, ook zijn goede kanten. Ik denk dat we heel erg op elkaar lijken. Het verschil is dat hij een pantser heeft kunnen opbouwen om zich daarmee staande te houden. Ik kon dat niet, daarom heb ik veel meer psychische problemen gekregen, maar tegelijkertijd is het ook mijn redding geweest.

Maar ik zit toch met een hoop geblokkeerd gevoel. Ik heb dat sociale netwerk niet. Ik heb mij altijd teruggetrokken en ook in het opbouwen van sociale contacten saboteer ik mezelf. Ik stel bijvoorbeeld altijd uit om iemand te bellen of op een andere manier te vragen of ze wat leuks willen doen met mij erbij. Want ik heb de diepe overtuiging dat mensen mij toch saai, vervelend, raar, etc vinden. En juist door die angst word ik elke keer in mijn idee bevestigd dat ik niks kan en dat niemand mij leuk vind.

Nu lees ik dat je PTSS hebt. Ik heb dat dan niet - tenminste geen heftige ervaringen maar wel een hoop subtiele ervaringen bij elkaar opgeteld. Ik heb wel regelmatig flashbacks dat ik opeens denk aan iets wat ik ooit verkeerd gedaan heb of waarmee ik mij tegenover een ander voor lul heb gezet. Hetgeen waar ik aan dan aan denk, valt eigenlijk heel erg mee en is overkomelijk. Maar ik word dan toch overspoeld door hele nare gevoelens, alsof ik iets heb gedaan wat gelijk staat aan iemand vermoorden ofzo. Meestal schiet ik op slot als je snapt wat ik bedoel. Een soort automatische struisvogel-reactie. Ik keer dan helemaal in mezelf. Maar ik kan ook een paniekaanval krijgen, of een woede-aanval (= eigenlijk huilbui).

Ik heb een paar maanden terug van iemand die wel PTSS heeft gehoord dat ik met mijn klachten wel degelijk in aanmerking zou kunnen komen voor EMDR. Maar bij mijn huidige behandelaars zeggen ze: dat werkt niet bij jou, want je hebt geen PTSS.

Weet jij toevallig iets hoe en waar ik terecht kan om mijn patroon te doorbreken? Het hoeft trouwens niet perse psychische hulp te zijn.
  Moderator zondag 1 juli 2018 @ 13:50:57 #173
441859 crew  Lenny77
pi_180161264
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:55 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Wel grappig om te zien dat er ook vrouwen zijn die inmiddels snappen dat boekjes je niet verder gaan helpen
Het enige wat al die zelf hulp boeken en andere onzin doen is afleiden en tijd verspillen die je eigenlijk nodig hebt om aan jezelf te werken..
Horum omnium fortissimi sunt Belgae
pi_180162600
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 13:50 schreef Lenny77 het volgende:

Het enige wat al die zelf hulp boeken en andere onzin doen is afleiden en tijd verspillen die je eigenlijk nodig hebt om aan jezelf te werken..
Interessant, want 90% van de reacties op fok in r&p valt in de categorie beknopte samenvatting van een zelfhulpboek , of zelfhulpboek dat nog niet geschreven is en/of de standaard voor uitgave niet heeft gehaald
Het voordeel tegenover een zelfhulpboek is dat het gratis is, maar de schrijver van een zelfhulpboek kan je niet bekritiseren als je zijn boek bij het oud papier doet zonder dat het je heeft verandert en je de tips niet exact hebt opgevolgd. Misschien betaal je daar voor.

[ Bericht 3% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 01-07-2018 19:55:49 ]
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_180174385
quote:
1s.gif Op zondag 1 juli 2018 15:14 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Interessant, want 90% van de reacties op fok in r&p valt in de categorie beknopte samenvatting van een zelfhulpboek
Welk boek zou dat nou zijn? "Kusjekroel helpt niet ... een pak op je sodemieter moet je krijgen!" ? of "Ik zeg jou de waarheid. En die kan jij niet aanhoren want je bent een loser!" ???

Ik kan je garanderen dat dat zelfhulpboek niet werkt. Behalve als jij je problemen op anderen wilt afreageren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')