abonnement Unibet Coolblue
pi_179657618
Mini, oja die vlekken, had ik nog niet eens bij stil gestaan _O- Wel al even bij de mogelijk rode poep en mezelf al toegesproken om dan niet meteen in paniek te raken :7 8)7

Wel fijn dat je zo relaxt klinkt bij de polkadots!
Hoe bevalt het eigenlijk om niet meer te werken en lekker bij O te zijn? Ben nog steeds wel een beetje jaloers, maarja iets met hoofdkostwinner zijn enzo.....
pi_179658615
Ik ging met twee kinderen alleen in de metro! :o
pi_179660913
Stoer Jagar! Ging goed?

M. sliep nog even door in de maxi-cosi in de hal na het autoritje, ik sluip de trap op om even snel te douchen, ben op de bovenste tree, TRRRRINGG! Staat er een vrouw aan de deur met een collectebus -O- |:( Ben verder niet haatdragend maar heb wel even gevloekt :')
pi_179661648


Rood bevlekte O. checkt even zijn nieuwe pyjamaatje met geborduurde diertjes uit. :9 Lichte koorts begin van de avond, nu weer normaal van temperatuur..

Tolstoi, het bevalt ontzettend goed. O+ Over een paar maanden zoek ik heus wel weer een baantje, maar heel 2018 blijf ik denk ik ik nog wel bij O. :) Ben enorm blij dat het kan :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_179661688
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 18:23 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik ging met twee kinderen alleen in de metro! :o
*O* Hoppa!

En ik wens je bergen nachtrust voor vannacht :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_179662017
Leuk pyjamaatje mini! Wat een gekke vlekjes, hopelijk trekt het snel bij :)
  donderdag 7 juni 2018 @ 21:12:48 #57
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179662170
Jacobs vlekjes van de afgelopen week waren warmte uitslag en muggenbulten.

Ik heb dus al meer dan een week geen smartphone. Wat een rust joh :o. Ik zit nu op mijn werk niet op fok, lees thuis even snel wat, typ soms ergens een reactie en verder niks. Een beetje zoals normale mensen dat doen denk ik :7 .

En Jacob is een onvoorspelbare (heel erg lieve) draak met doorkomende tanden. Die de ene dag eet als een bootwerker en de volgende dag bijna niets. En momenteel het liefste speelt met de vergiet.

Zelf ben ik vooral een beetje :O .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179662424
Kaptein heeft sinds n week of twee ineens eczeem -O- hebben we hormoonzalf voor gekregen maar dat gebruik ik liever niet. De echt dramatische plekken gaan over van n dikke laag bepanthen. Maar om nou de hele dag alle vlekjes te smeren :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179664016
Hoi :+ ik weet niet hoe oud kaptein is, en ik snap je instinctieve terughoudendheid met de hormoonzalf, maar ik zou het toch gewoon proberen. Het kan binnen een paar dagen heel erg opklaren en het scheelt ze zo veel ongemak! (En slaaaaap)
pi_179664450
Lemijn, krijgt Jacob nou echt nķg meer tanden? Die had toch al bijna zijn hele gebit al! :o

Jagär, met de twee kinderen in de metro! Ik kan me zomaar voorstellen dat het slaapgebrek eerder een probleem is nu. Dat 2e kind zal nog wel veel aan je vastgeplakt zitten. Als ze straks allebei rondrennen komt de nieuwe uitdaging. ;)

Mini, echt fijn dat je zo geniet van het thuiszijn met O. En ook dat het kan. :)

Fleur, ik kan me helemaal voorstellen dat je dan wel even vloekt ja. Heb je nog wel relaxt kunnen douchen?
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_179664937
Ik ga denk ik een nieuwe baan als politie-agent zoeken, ervaring genoeg tegenwoordig... Peuter vind z'n zusjes niet altijd zo leuk meer nu ze hem ook zelf op kunnen zoeken en aan zijn spullen kunnen zitten. Veel geduw en geschop, vaak alleen maar bedoeld als 'ga weg' maar met twee van die wankele kleintjes is dat niet zo handig. Maar ze zoeken elkaar ook juist weer op (peuter ook) En begint er een te gillen dan gaan ze allemaal gillen. En dat staat nog los van het 'ik zit vast, ik val om of ik wil daarheen maar lukt niet'-gillen. En daarnaast zit ik vandaag, net als gisteren op 10 poepluiers... zo blij dat ik morgen een nachtje weg ga met een vriendin!

Wat een flinke baby's hier allemaal! Zowel qua gewicht als qua looks! Hier nooit problemen met strak zittende Hema mouwen (maar bij peuter de eerste maanden wel idd). Ik heb nu veel next rompers gekregen en die zijn ook erg fijn. Lekker zacht en grote mouwgaten.

LDG, mijn peuter heeft soms eczeem op z'n polsen en ik gebruik daar cetomacrogolgel voor op advies van de kinderarts. Is een soort fijn smeerbare vaseline gewoon bij de Etos te koop.

Hoe bevielen de bietjes Tolstoi? Hier gaat alle stamppot er goed in, maar bietjes vond de een mwah en de ander smerig. maar ondanks veel gespuug vond ik het qua vlekken nog wel meevallen. Bramen was erger...

En slechte huisvrouwboks! Ik ben vandaag ondergeplast omdat de ene commode vol schone was lag en ik dus even moest wachten met kind in handdoek totdat m'n man klaar was bij de gewone commode :(
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_179665128
Mini, dat klinkt heerlijk!

LDG, vervelend die eczeem. Wij smeerden met vaseline cetamacrogolzalf (of iets dergelijks).

Lemijn, alweer nieuwe tandjes, dat gaat hard! Hopelijk goede nachten voor jou :*

Rode bieten waren wel een succes! Morgen nog een keer proberen.
pi_179668098
Haha Nanuke, dat douchen ging toen niet meer door:')

Balen van het eczeem ldg!

Mijn kind is sinds deze week opeens een volleerd buikslaper en sliep vannacht door van 20:30-05:30 *O* hij is nu ook klaarwakker :')
pi_179668129
Ik vraag me af wat we verkeerd doen. Eergisteren sliep ze pas om 23:30; maar gisteren of eigenlijk vandaag dus al pas om 00:45. ;(
Ze deed een dutje van 20:30-21:15; had al niet verwacht dat ze de nacht in zou gaan ivm nog wat drinken, maar daarna nog zolang wakker. Moet ik dan om 20:30 de slaap nog tegenhouden, klopt toch ook niet..gisteren overdag had ze ook bijna niet geslapen. Zojuist was ze wakker voor een voeding, maar ik verwacht dat ik haar zo nog wel weer weg kan leggen. Maar jeetje, toen ik naar bed ging haar in bed gelegd om 22:30 in de hoop dat ze het zou accepteren, maar ze was niet eens meer te troosten na 5 minuten anders dan door een borst. Die ze na 2 minuten weer losliet en toen heb ik haar maar overgedragen aan vriend.
Ik vind dat wel lastig; een baby die we niet naar bed kunnen brengen, met als gevolg dat we zelf niet op een fatsoenlijk tijdstipnaar bed kunnen.
De avond ervoor heeft ze bij ons geslapen, maar was ook eerst hyperactief en viel dus pas om 23:30 in slaap.
pi_179668844
Het klinkt eerder alsof ze te moe is waardoor ze niet slaapt, dan niet moe genoeg. Als Dirk hyperactief doet, dan heb ik al verschillende slaapsignalen gemist. Gaat dat stadium ook voorbij, kan hij uiteindelijk alleen nog maar gillen/huilen/krijsen. Is hij dan eenmaal in slaap, wordt hij vaker en sneller weer wakker. We hebben dit ook nog wel eens als hij aan slaapweigeren doet als we ergens zijn (hij slaapt eigenlijk alleen in zijn bedje, met als uitzonderingen een keer de auto en de draagdoek als we in de trein zitten). Als we ergens zijn, danwel visite danwel een dagje uit, houdt hij zichzelf namelijk gewoon wakker van alle indrukken.

Maar goed, hier heb je allemaal niets aan. Ik vind slaaptraining een lelijk woord, maar als jullie er zo doorheen zitten is dat dan toch niet iets om te overwegen? Ik weet hoe lastig een weinig slapend kind kan zijn overdag en hoeveel energie dat vreet (die fases zijn hier ook nog steeds). Maar de mijne slaapt dan tenminste nog relatief op tijd. Sterkte, klinkt echt niet grappig. :*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_179670127
Nolita, wat Nanuke zegt, het klinkt mij ook als een moe meisje, maar niet genoeg. Dat hyperactieve zoals Nanuke omschrijft herken ik ook, dan zijn we eigenlijk al veel te laat met naar bed brengen en wordt ie veel vaker wakker.

Mijn ervaring is wel dat een uitgeruste baby beter slaapt. Misschien een strakker schema aanhouden? Of even bij haar blijven zitten als ze in haar bedje ligt? Eventueel met een hand op haar borst, dat werkte bij ons op een gegeven moment goed (nu ook niet meer helaas 8)7 )

Een tijd geleden hadden wij ook weken dat het slapen kut ging, wanhopig was ik. Zodra je hem dan in bed legde was het huilen geblazen. Na een week of 6-8 ging het opeens weer beter.
Ik denk niet per sé dat jullie iets fout doen, hoe oud is ze nu?

Sterkte, slecht slapen is echt zo verschrikkelijk klote :*

ZO leuk, S. zit sinds een paar dagen echt mee te hupsen met muziek, handjes in de lucht, klappen O+ O+
pi_179670687
:W Hoi O+

Vorige week is mijn baby geboren! Hij doet het supergoed, zit al 300 gram over zijn geboortegewicht heen. Ik ben tot over mijn oren verliefd O+ ik ga proberen een beetje aan te haken hier, maar dat zal in het begin nog niet zo actief zijn.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179670730
Welkom Aure, wat een knapperd!

Ze is zeker moe ja, signalen genoeg. Maar ze wil in de avond niet toegeven en alleen tevreden als ze rechtop zit. Overdag is ze binnen een paar minuutjes in slaap gewiegd, in de avond gaat ze zich enorm verzetten.
En idd, in de avond hebben we geen strak schema, ik ben iedere dag op een andere tijd thuis, vriend ook. Gisteren ik bijvoorbeeld om 19:50 (ben haar vrij vlot gaan klaarmaken voor bed en 20:30 sliep ze dus eventjes); vriend had toen wel al met haar gegeten, maar er zijn genoeg avonden dat we dat pas samen om 19:00 doen. Soms geeft ze dan al signalen, maarja eten doet ze nog goed en dan moeten we soms ook nog badderen. Slaan jullie dit soort zaken dan over?

Ze werd overigens pas om 9:45 wakker. Heb een hele tijd getwijfeld of ik haar wakker zou maken, maar uiteindelijk niet gedaan.

Haar bed is lava als ze nog wakker is. Ze schreeuwt al zo gauw we haar erboven houden. Geen idee waar dat vandaan komt.
Ik ga maar eens met vriend overleggen en ervoor zorgen dat zij iig altijd rond 18:00 haar eten op heeft en bij de eerste signalen naar bed gaan brengen. Is jullie ervaring ook dat die meestal rond dezelfde tijd komen, dan kun je ze op een gegeven moment natuurlijk net voor zijn.
We hebben het in het verleden al eens geprobeerd met als gevolg dat we nog hele avonden tot 23:00 bezig waren met haar, wellicht nu meer succes.

Bedankt voor het meedenken iig, dat helpt al!
pi_179671261
Mijn ervaring is niet dat ze de signalen op dezelfde tijd gaan doen, maar wel dat er ongeveer een ritme in zit qua hoor lang hij al wakker is. Ik breek idd wel dingen af als hij heel moe is. Al probeer ik het wel te redden tot na het eten omdat ik het samen eten wel heel leuk vind.

Ik zet trouwens altijd door als hij moe is. Hier is het stoms ook al huilen als je hem boven het bedje houdt. Dan knuffel ik wat of lees en boekje en probeer het dan na een paar minuten weer, omdat slapen beter gaat als hij rustig in zijn bedje ligt. Als alles niet helpt dan blijf ik met m lopen/wiegen tot hij toegeeft. Rechtop of overdwars of op zn buik, afhankelijk van hoe hij rustig wordt. Maar momenteel ben ik ook vaak lang met hem bezig voor hij slaapt. Alleen dan niet tot 2300. :*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_179671330
Oja. Wat ik nog wilde zeggen. Dirk is soms ook na 3kwartier weer wakker. Wat ik dan nog wel eens doe is het opnieuw beginnen. Dus even eruit, slaapzak uit, broekje aan. Niet omdat ik het nou zo leuk vind, of omdat hij al uitgeslapen is, maar omdat het vaak beter werkt. Na een halfuur doen we dan opnieuw ons ritueel krijgt en vaak valt hij dan wel zelf in slaap. Maar dit heeft ook echt veel uitproberen gekost en ik wacht op het moment dat het weer anders wordt. :')
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_179671782
Aure, welkom en gefeliciteerd met je kleine mannetje, wat een schatje!

Nolita, dat onregelmatige thuiskomen maakt het natuurlijk ook niet makkelijk om een strak schema aan te houden :* . Bij ons geeft S. ook niet altijd op dezelfde momenten signalen. Soms lukt het middagslaapje niet en is ie al veel vroeger moe in de avond en dan hebben we nog niet eens gegeten. Soms lukt het middagslaapje niet, maar lukt het wel om hem nog om 18 uur in bed te leggen (nadat ik hem gevoed hem bij thuiskomst). Geen handige tijd, maar dan slaapt ie wel weer even, meestal een kort slaapje van zo'n 30-45 minuten. Dan schuift dus ook de rest, zoals eten, op.

Mijn streven is ook om S. ergens tussen 18-18:30 te laten eten, bij voorkeur met z'n allen, en rond 19:30 naar boven te gaan om te slapen.
Manlief doet het kookwerk en soms is ie zo lang bezig dat we pas rond 19:30 eten. Dat is voor S. te laat, dan eet ie meteen veel minder goed. Dat levert dus wel eens discussies op met manlief, of ik geef S. gewoon eerder eten (potje ipv eten wat wij eten).
Badderen doen wij niet 's avonds. En als ie inderdaad te moe is, dan wat dingen overslaan, al proberen we wel het bedritueel aan te houden.

ZO herkenbaar, dat krijsen bij het boven het bed houden. Volgens mij hoort het ook een beetje bij de leeftijd. Ik heb me toen suf gegoogled naar oplossingen en kwam heel vaak tegen dat baby's rond de 9 maanden slechter sliepen, vanwege bv. verlatingsangst en eenkennigheid. Dat verschil tussen slapen overdag en 's nachts was hier ook.

Wordt ze 's nachts ook nog wakker? Laat ze zich dan wel makkelijk in bed leggen?
Ik was ook 's nachts soms zo anderhalf uur bezig om S. weer in bed te krijgen, hij werd veel vaker wakker.

Probeer ook zelf je rust te pakken. Ik stond na een paar weken echt op instorten, toen hebben we S. naar zijn eigen kamertje gedaan en dat hielp. Net als bij hem blijven zitten tot ie in slaap viel, met een nachtlampje aan en een hand op zijn borst.

Na een aantal weken ging het hier opeens vanzelf beter.
Nu weer wat minder, omdat ie nu alleen maar slaapt als ie gewiegd wordt 8)7 . Bij wakker in bed leggen wil ie alleen maar staan, ook al is ie moe.

Sterkte, slaapissues zijn echt superklote :* :* !!
pi_179671894
Gister bij het CB werd er wel afgeraden om hem in slaap te wiegen e.d. Als ie dan gaat staan, gewoon laten staan en weglopen, dan valt ie uiteindelijk wel om, en dan om de 10 minuten teruggaan om hem weer neer te leggen en te laten weten dat we er nog zijn.

Best begrijpelijk, maar op dit moment vind ik het even belangrijker en fijner dát ie slaapt, dan de manier waarop ie in slaap valt. Daar werken we daarna dan wel weer aan.
We hebben dat natuurlijk ook wel geprobeerd en dan wordt het uiteindelijk een huilfestijn en zijn we veel langer bezig.

CB gaf ook aan dat je rond de 11 maanden ook gewoon vaste slaaptijden kunt hanteren ipv op de slaapsignalen af te gaan. Dus rond 19 uur naar bed (bij ons meestal tussen de 20 uur en 20:30, soms nog wat later :@ :@ )
pi_179671948
Niet leuk, die slecht slapende baby's. Hoewel zeker niet zo extreem, is B vaak ook 's avonds wat hyperactief en moeilijk in slaap te krijgen. Gisteren ook 2 uur met hem bezig geweest voordat hij eindelijk een keer sliep. De ene dag helpen andere dingen dan de andere dag, dus het blijft een beetje uitproberen. Eerder naar bed / badderen overslaan als ze moe is, lijkt me inderdaad de moeite van het proberen waard. Sterkte in ieder geval!

Kom net terug van kno arts voor z'n oorontsteking. We hebben een onderhoudskuur antibiotica gekregen voor 6 weken. Daarna weer terug om te kijken hoe dan verder. Hij was wel bang dat hij er last van gaat blijven houden. Als dat zo is, dan op termijn waarschijnlijk buisjes, maar dat doen ze pas als ze minstens 1 zijn. Kortom, gedoe en een beetje zielige baby ;( Iemand ervaring met baby's en terugkerende oorontsteking?
pi_179672666
Elliebell, geen ervaring, wel een :* voor B en jou! Vervelend!
  vrijdag 8 juni 2018 @ 13:42:56 #75
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_179673180
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 12:13 schreef TolstoiFan het volgende:

CB gaf ook aan dat je rond de 11 maanden ook gewoon vaste slaaptijden kunt hanteren ipv op de slaapsignalen af te gaan. Dus rond 19 uur naar bed (bij ons meestal tussen de 20 uur en 20:30, soms nog wat later :@ :@ )
Dat vind ik dan weer zielig.. je gaat zelf ook naar bed als je moe bent.
Krijg je daar dan geen jengel kind van?

Mijn dochter sliep ook altijd pas laat & nu nog steeds.
Ze sliep zelden voor 22.00.
Ik kon haar makkelijk om 20.00 instoppen, maar dan bleef ze gewoon 2 uur spelen :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')