Oh, er zijn nog wel goede pizza te eten in D, maar dan moet je wel bij een Italiaan zijn.quote:Op zondag 25 november 2018 15:37 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
Dus je generaliseert op basis van in het verleden behaalde resultaten?quote:Op zondag 25 november 2018 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.
Ja, wat is het nu? Allemaal slecht of toch niet?quote:Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs.
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.quote:Op zondag 25 november 2018 15:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal.
Laatst in Amsterdam nog bij een biologische snackbar gegeten. Satésaus was gewoon Wijko! (dat is dus totaal niet bio en het zit vol conserveermiddel, kunstmatige aroma's en goedkope ingredienten als verdikkingsmiddelen). En toen ik er wat van zei was het "nog nooit klachten over gehoord" en "biologisch is veel te duur". Zet het dan niet op je kaart.
Of dat je bij een echt Indonesisch restaurant eet (dus geen Chinees-Indisch) en dat ze spekkoek op de kaart hebben die gewoon van de groothandel komt.
Of overal waar je komt en patat bij je gerecht krijgt dat er fritessaus bij zit.
[..]
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter.
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekochtquote:Op zondag 25 november 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.
Neem wel eens vrienden mee naar horecagroothandel die er nog nooit geweest zijn, en die herkennen ineens allerlei zaken uit restaurants die ze bezoeken of de leuke bakkerij waar ze komen. Zijn helemaal in de war dat het uit de diepvries prefab komt.
De vraag is vond je het lekker voordat je wist dat het van de groothandel komt?quote:Op zondag 25 november 2018 16:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekocht
Hier noemen we dat Captain Scully’s catch of the dayquote:Op zondag 25 november 2018 16:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekocht
ik vind dat je een behoorlijke beperkte kijk hebt , in den helder zit idd weinig fatsoenlijks . Schagen heb je sowieso loetje wat zeer redelijk is , en TOV wat echt gewoon goed is. Schoorl Merlet , zowel Bistro als Echte restaurant . Kolhorn de Rode Leeuw . en zo zijn er echt nog wel wat tentjes waar je echt prima kan eten!quote:Op zondag 25 november 2018 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.
Ik zit in de kop van Noord-Holland, daar heb je niet zo veel interessants, het begint pas vanaf Haarlem een beetje leuk te worden en dat is hier minimaal 50 minuten vandaan met de auto.
Misschien beter om te zeggen wat ik wèl goed vind hier in de omgeving, zijn we sneller klaar.
Fort Westoever in Den Helder
Leuk! in Schagen (niet perfect, maar heeft wel goede dingen)
Natuurlijk in Egmond aan Zee
En pizzeria's:
Thup's in Alkmaar
La Terrazza in Bergen is ook wel ok
Dat zijn wat voorbeelden, er zullen er nog wel een paar zijn her en der, maar niet veel.
Restaurant "Bij ons Thuys" stond op de kaart: het enige pakje wat bij ons de keuken in komt is een pakje roomboter. En dat de mayonaise huisgemaakt was.
De krieltjes die bij het gerecht werden geserveerd waren niet gaar en kwamen duidelijk uit een zakje. De fritessaus die ze er bij gaven kwam uit een grote emmer. Er naar gevraagd en toen was het antwoord: ja verse mayonaise, dat kan helemaal niet in de horeca.
Zet het dan niet op je kaart.
Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs.
Ik hou van eenvoudig eten, goed bereid. Ik hou niet van parelhoen op een bedje van bladstro met een schuim van pompoen-achtige gerechten. Tenten als TOV en Merlet vallen dan dus niet in mijn smaak en kan niet verder niet over oordelen.quote:Op zondag 25 november 2018 17:05 schreef Joene het volgende:
[..]
ik vind dat je een behoorlijke beperkte kijk hebt , in den helder zit idd weinig fatsoenlijks . Schagen heb je sowieso loetje wat zeer redelijk is , en TOV wat echt gewoon goed is. Schoorl Merlet , zowel Bistro als Echte restaurant . Kolhorn de Rode Leeuw . en zo zijn er echt nog wel wat tentjes waar je echt prima kan eten!
Voordeel in Duitsland is dat ze bepaalde toevoegingen op de kaart moeten melden. Als er dus 5 of 6 getallen achter je pizza of schnitzel staan dan weet je dat dat geen zelfgemaakte is, maar gewoon uit pakjes komt. Zo kun je een stuk makkelijker uitzoeken.quote:Op zondag 25 november 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.
Neem wel eens vrienden mee naar horecagroothandel die er nog nooit geweest zijn, en die herkennen ineens allerlei zaken uit restaurants die ze bezoeken of de leuke bakkerij waar ze komen. Zijn helemaal in de war dat het uit de diepvries prefab komt.
Is mijn gedachte ook.... pas wanneer mensen echt weten hoe het zit gaan ze ineens negatieve smaakoordelen geven.quote:Op zondag 25 november 2018 16:51 schreef TjjWester het volgende:[..]De vraag is vond je het lekker voordat je wist dat het van de groothandel komt?
Amai, allenig spijtig nochtans da den Een gene Uitzending gemist heeft gelijk den Ollanderquote:Op woensdag 28 november 2018 13:01 schreef JayHovah het volgende:
Op één is de serie Over Eten ook weer begonnen, leuk alternatief:
https://www.een.be/over-eten
Zeker wel.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Amai, allenig spijtig nochtans da den Een gene Uitzending gemist heeft gelijk den Ollander
Linkje?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |