abonnement Unibet Coolblue
pi_179551712
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 00:23 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Ja, leuk dat 3 landen die samen meer dan 10x zoveel inwoners en 50x zoveel landoppervlakte hebben hun zaakjes beter op orde hebben dan Marokko. Om over economie nog maar niet te beginnen.

Desondanks heeft een WK in Marokko voor zowel fans als supporters grote voordelen.
Ze hebben ook nog tijd om het een en ander te verbeteren,de infrastructuur bijv wordt met het jaar beter
pi_179554882
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 00:23 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Ja, leuk dat 3 landen die samen meer dan 10x zoveel inwoners en 50x zoveel landoppervlakte hebben hun zaakjes beter op orde hebben dan Marokko. Om over economie nog maar niet te beginnen.

Desondanks heeft een WK in Marokko voor zowel spelers als supporters grote voordelen.
De fans is natuurlijk geen reden. En als het in Marokko echt niet veilig is dan kan het natuurlijk niet.
“There is no good and evil, there is only power and those too weak to seek it.”
  zaterdag 2 juni 2018 @ 15:51:46 #53
268045 Boezeidekoe
Ik ben een tong80 fan,jij ook?
pi_179560394
Je zou denken dat dit een op voorhand uitgemaakte zaak is in het voordeel van de Noord-Amerikaanse landen, maar het feit dat Marokko in dezelfde tijdzone ligt als het grootste deel van Europa en Afrika zou dit om praktische redenen toch nog wel eens een close call kunnen worden. Europa en Afrika tellen samen zo'n 100(meer als de helft) bij de FIFA aangesloten landen.
pi_179560412
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 09:29 schreef LordVoldermort het volgende:

[..]

De fans is natuurlijk geen reden. En als het in Marokko echt niet veilig is dan kan het natuurlijk niet.
Dat zou reden #1 moeten zijn.
pi_179601631
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:16 schreef Plompzakker het volgende:

Ik zou voor amerika gaan. Meer zekerheid dat alles ordentelijk zal verlopen
Ik kan het weten want was erbij in 1994. Beste WK tot dan als het gaat om plezier. Overdags wedstrijden en de rest van de avond lekker slenteren en het Amerikaans uitgaansleven meemaken.

Ben je ook verzekert dat supporters uit Rusland of UK die stoer willen gaan doen zich inhouden want in de US of A weten ze daar wel raad mee. Daarom zie je daar ook nooit gutmenschen en linkse salonsocialisten de media halen met hun opruiend taalgebruik zoals je in Nederland wel hebt met "kickout zwarte piet/Quincy Gario lui.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-06-2018 15:18:37 ]
pi_179746494
quote:
De chef van de Saoedische Algemene Sportautoriteit, Turki al-Sheikh, zegt tegen ieder die ernaar vraagt dat Saoedi-Arabië de kandidatuur van Noord-Amerika steunt. Want „de VS zijn onze oudste, grootste en sterkste bondgenoot”. „Vraag het pseudostaatje maar om steun”, adviseerde hij Marokko. Pseudostaatje = Qatar. Reken maar dat er woensdag méér Arabische landen zijn die Saoedi-Arabië volgen.
klote arabieren :r
pi_179746569
quote:
6s.gif Op maandag 4 juni 2018 15:18 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik kan het weten want was erbij in 1994. Beste WK tot dan als het gaat om plezier. Overdags wedstrijden en de rest van de avond lekker slenteren en het Amerikaans uitgaansleven meemaken.

Ben je ook verzekert dat supporters uit Rusland of UK die stoer willen gaan doen zich inhouden want in de US of A weten ze daar wel raad mee. Daarom zie je daar ook nooit gutmenschen en linkse salonsocialisten de media halen met hun opruiend taalgebruik zoals je in Nederland wel hebt met "kickout zwarte piet/Quincy Gario lui.
hahaha. Hardop gelachen om je laatste deel.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 16:48:25 #58
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_179747191
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 16:09 schreef PSVCL het volgende:

[..]

klote arabieren :r
Namibië en Zimbabwe die ook stemmen voor het USA bid :D

Hebben die wel een voetbalelftal?
Oh.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 16:58:34 #59
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179747375
quote:
Bij keuze voor WK 2026 gaat landsbelang boven sportief belang
VANDAAG, 16:38 AANGEPAST OM 16:48VOETBAL

GESCHREVEN DOOR
Arjan Dijksma
sportredacteur

Hotel Metropole ligt op een steenworp afstand van het Kremlin, vlak naast een plein waar de eerste voetbalfans zich met bier en muziek opmaken voor de opening van het WK. Hun gezang en geschreeuw in Moskou dringt niet door tot de met kristallen kroonluchters behangen lobby. Alle Europese voetbalofficials verzamelen zich hier voor het congres waar woensdagmiddag de locatie van het WK in 2026 bepaald wordt.

Gesloten deuren
Achter de gesloten deuren van een congreszaal in het luxehotel krijgen ze bezoek van de twee kandidaten die hopen op stemmen van de Europese bonden.

Het gecombineerde bid van Amerika, Canada en Mexico wordt vertegenwoordigd door drie man, die een zeer gelikte presentatie geven. Tegenstander Marokko maakt een sympathieke indruk met een enigszins bescheidener verhaal. De grote delegatie wordt aangevoerd door de Braziliaanse voetballegende Roberto Carlos.

Na de presentatie van Marokko gebeurt iets opvallends. De vertegenwoordiger van de Franse bond staat op en doet vervolgens een oproep aan zijn collega's om op het Marokkaanse bid te stemmen, een betoog gedreven door emotie.

Boze tongen
Hij benadrukt de historische band tussen Europa en Afrika, maar boze tongen beweren dat ook economische belangen een belangrijke rol spelen. Franse bouwbedrijven hopen in Marokko voetbalstadions te mogen bouwen. Toch maakt het verhaal indruk op de collega's van andere voetbalbonden.

Het is een schril contrast met de stilte na de presentatie van het Noord-Amerikaanse bid. Het kan de stilte van de zwijgende meerderheid zijn. Tot een stemadvies vanuit de UEFA komt het in elk geval niet, hoe graag Frankrijk dat ook wil. Elk land moet stemmen met "het hoofd en het verstand", zoals UEFA-voorzitter Ceferin het uitdrukt.

Stemadvies
Na afloop van het besloten overleg houden de vertegenwoordigers van de meeste Europese bonden zich op de vlakte over hun voorkeur. Het is wel duidelijk dat ze zich niet te veel willen laten leiden door dikke inspectierapporten, die de FIFA heeft opgesteld. Het lijkt erom te gaan wie ze het WK gunnen. De geschiedenis leert dat stemmen kostbare handelswaar zijn.

Acht jaar geleden - op 2 december 2010 - kozen voetbalbestuurders voor het laatst locaties voor het WK. Ook toen bezochten deskundigen de kanshebbers en werden dikke inspectierapporten afgeleverd. Het land dat het slechtst uit de inspecties kwam, Qatar, kreeg de editie van 2022 toebedeeld.

Velen binnen FIFA geloven dat frustratie over de smadelijke nederlaag voor de Verenigde Staten in die verkiezing de brandstof was voor het FBI-onderzoek dat de FIFA in de jaren daarna totaal op zijn kop zette.

Onthullingen
Hoe voetbalpolitiek en landsbelang door elkaar lopen werd duidelijk door vele onthullingen na de stemming in 2010. Een voorbeeld is het verhaal in France Football over een geheime bijeenkomst in Parijs.

Aanwezig op het Élysée waren UEFA-voorzitter Michel Platini, de toenmalige kroonprins (de huidige Emir) van Qatar en de toenmalige Franse president Nicholas Sárkozy. In lucratieve zakendeals tussen de oliestaat en Frankrijk was de stem van Platini handelswaar. Die ging niet naar de Verenigde Staten, maar naar Qatar.

Platini ontkende jaren later tegenover de NOS niet dat de bijeenkomst had plaatsgevonden, wel dat zijn stem verhandeld was. En dat is logisch, omdat inmenging van regeringen in de voetbalpolitiek streng wordt verboden door de ethische code van FIFA. De handel in stemmen speelt zich dan ook af in de achterkamertjes.

WK 2026
Het speelveld voor die handel is veel groter geworden in de aanloop naar de toewijzing van het WK van 2026. De beslissing wordt nu genomen door 207 bonden in plaats van een select gezelschap in het FIFA-bestuur. Amerika doet opnieuw mee, maar nu dus samen met Canada en Mexico.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
The U.S. has put together a STRONG bid with Canada & Mexico for the 2026 World Cup. It would be a shame if countries that we always support were to lobby against the U.S. bid. Why should we be supporting these countries when they don’t support us (including at the United Nations)?
2 maanden geleden


De Amerikaanse president Donald Trump tartte in de afgelopen maanden alle gedragsregels. Hij dreigde bondgenoten in het openbaar met sancties als ze het gecombineerde bid niet steunen, terwijl politieke inmenging in het voetbal volgens de FIFA-statuten verboden is.

FIFA-reactie
Een boodschap die Trump enkele dagen later herhaalde na een ontmoeting met de president van Nigeria. De FIFA reageerde met een algemeen statement waarin werd verwezen naar het toewijzingsreglement.

Het gecombineerde Noord-Amerikaanse bid leek zulke dreigende taal niet nodig te hebben. Amerika, Canada en Mexico meldden zich al vroeg voor het WK 2026 als ideale partners voor FIFA, dat door torenhoge juridische kosten en weglopende sponsors steeds minder vet op de botten heeft. De Noord-Amerikanen wilden een versnelde toewijzingsprocedure zonder tegenstanders, maar kregen niet hun zin.

Uitdager
Pas vlak voor de sluitingstermijn van de procedure meldde zich uitdager Marokko, dat vier keer eerder vergeefs had geprobeerd gastland van een WK te zijn.

Marokko kon zich beroepen op unanieme steun op het Afrikaanse continent, maar in dat blok zijn de eerste scheuren te zien. De Zuid-Afrikaanse voetbalbond stapte na overleg met de regering over naar het gecombineerde Noord-Amerikaanse bid.

Het wil zeker niet zeggen dat het WK van 2026 in Amerika, Canada en Mexico gehouden zal worden. Niet iedereen staat sympathiek tegenover de soms arrogante houding van de favoriet.

FBI-onderzoek
Rusland, zeer invloedrijk in de voetbalwereld, heeft zich al voor Marokko uitgesproken. Binnen de oude garde van de voetbalwereld, of wat daar nog van over is, leeft wrok over het FBI-onderzoek naar corruptie in het voetbal.

Als de voorbije jaren in de voetbalwereld iets geleerd hebben, is het dat topfavorieten kansloos kunnen zijn op de verkiezingsdag. Gianni Infantino is er het levende bewijs van. Hij versloeg op 26 februari 2016 geheel onverwachts topfavoriet Sjeikh Salman uit Bahrein, bij de FIFA-presidentsverkiezingen van de opvolger van de geschorste Sepp Blatter.
https://nos.nl/wk2018/art(...)sportief-belang.html
  dinsdag 12 juni 2018 @ 17:47:12 #60
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_179748203
Nederland stemt op Marokko dus

quote:
KNVB stemt op bid Marokko voor WK 2026

De KNVB stemt woensdag voor Marokko als plaats van handeling van het WK voetbal in 2026. Dat heeft de voetbalbond in Moskou bekendgemaakt.

De leden van de wereldvoetbalbond FIFA kiezen woensdag in Moskou de locatie voor 2026. Marokko neemt het op tegen het gecombineerde bid van de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

"We voelen ons verbonden met Afrika en Marokko'', zegt bondsvoorzitter Michael van Praag, die samen met secretaris-generaal Gijs de Jong de KNVB vertegenwoordigt tijdens het 68ste FIFA Congres.

Dankbaarheid
"We willen iets terug doen voor al het mooie wat Afrika en Marokko ons Nederlandse voetbal in de afgelopen jaren gebracht hebben. We tonen hiermee dankbaarheid voor wat Mike Obiku, Nwankwo Kanu, Kalusha Bwalya, Karim el Ahmadi, Hakim Ziyech, Ibrahim Afellay en alle andere spelers met Afrikaanse roots in ons voetbal hebben laten zien."

De Jong vult aan: "We kiezen hiermee ook voor loyaliteit aan een belangrijk deel van onze Nederlandse samenleving, namelijk aan de in Marokko wortelende gemeenschap. Die loyaliteit is een logisch gevolg van het streven van de KNVB naar diversiteit op alle fronten in onze samenleving. We zien het daarom naast een sportieve ook als een morele verplichting om voor Marokko te stemmen."
NOS

[ Bericht 50% gewijzigd door JR-Style-93 op 12-06-2018 17:52:30 ]
Oh.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:05:16 #61
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_179748509
Alles is beter dan de Qatar-aids van 2022.
pi_179748537
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 17:47 schreef JR-Style-93 het volgende:
De KNVB stemt woensdag voor Marokko als plaats van handeling van het WK voetbal in 2026. Dat heeft de voetbalbond in Moskou bekendgemaakt.

De leden van de wereldvoetbalbond FIFA kiezen woensdag in Moskou de locatie voor 2026. Marokko neemt het op tegen het gecombineerde bid van de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

"We voelen ons verbonden met Afrika en Marokko'', zegt bondsvoorzitter Michael van Praag, die samen met secretaris-generaal Gijs de Jong de KNVB vertegenwoordigt tijdens het 68ste FIFA Congres.

Dankbaarheid
"We willen iets terug doen voor al het mooie wat Afrika en Marokko ons Nederlandse voetbal in de afgelopen jaren gebracht hebben. We tonen hiermee dankbaarheid voor wat Mike Obiku, Nwankwo Kanu, Kalusha Bwalya, Karim el Ahmadi, Hakim Ziyech, Ibrahim Afellay en alle andere spelers met Afrikaanse roots in ons voetbal hebben laten zien."

De Jong vult aan: "We kiezen hiermee ook voor loyaliteit aan een belangrijk deel van onze Nederlandse samenleving, namelijk aan de in Marokko wortelende gemeenschap. Die loyaliteit is een logisch gevolg van het streven van de KNVB naar diversiteit op alle fronten in onze samenleving. We zien het daarom naast een sportieve ook als een morele verplichting om voor Marokko te stemmen."
Mooi zo..
Dan heeft Marokko steun van zowat alle Europese landen .
pi_179748551
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 16:48 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Namibië en Zimbabwe die ook stemmen voor het USA bid :D

Hebben die wel een voetbalelftal?
Tegen dat soort bananenlanden speel je meestal voor de kwalificatie afrika cup :')
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:10:12 #64
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_179748595
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:06 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Mooi zo..
Dan heeft Marokko steun van zowat alle Europese landen .
Waar gaan die Aziatische landen allemaal op stemmen?
Oh.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:12:21 #65
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179748631
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 17:47 schreef JR-Style-93 het volgende:
Nederland stemt op Marokko dus

[..]

NOS
Sympathiek gebaar, maar als ze het WK daadwerkelijk binnen halen zal de Marokkaanse bond alles doen om talentvolle door ons opgeleide voetballers met Marokkaanse roots over te halen voor hun te kiezen. Terwijl het vaak de meest technische en creatieve spelers zijn, die hebben we zelf nodig.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:12:50 #66
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_179748640
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 17:47 schreef JR-Style-93 het volgende:
Nederland stemt op Marokko dus

[..]

NOS
Wat een geslijm zeg. Vind wel goede keuze, daar niet van
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:16:26 #67
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_179748716
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:12 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Sympathiek gebaar, maar als ze het WK daadwerkelijk binnen halen zal de Marokkaanse bond alles doen om talentvolle door ons opgeleide voetballers met Marokkaanse roots over te halen voor hun te kiezen. Terwijl het vaak de meest technische en creatieve spelers zijn, die hebben we zelf nodig.
Ze zijn wel vooral bezig met zelf veel voetballers opleiden, hebben een dure academie laten bouwen. Nederland moet verder ook niet afhankelijk willen zijn van die Marokkaanse creatievelingen.
Oh.
pi_179748801
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:10 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Waar gaan die Aziatische landen allemaal op stemmen?
Zou het niet weten..kan dat nergens vinden.

De Afrikaanse landen zijn gemixt,zuid Amerikaanse landen kiezen logischerwijs voor Mexico (USA)
Golfstaten voor the USA.

Het zal morgen wel dicht bij elkaar liggen maar denk dat het geld uiteindelijk weer wint
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:26:38 #69
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_179748894
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:21 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Zou het niet weten..kan dat nergens vinden.

De Afrikaanse landen zijn gemixt,zuid Amerikaanse landen kiezen logischerwijs voor Mexico (USA)
Golfstaten voor the USA.

Het zal morgen wel dicht bij elkaar liggen maar denk dat het geld uiteindelijk weer wint
Ja Amerika zal het toch wel weer krijgen, terwijl voetbal daar niet eens leeft en ook nooit gaat leven :') en dan wel twee keer het WK mogen organiseren (lol)
Oh.
pi_179748912
Als het WK in 2026 wordt gehouden in de VS/Mexico/Canada. Dan neem ik aan dat deze drie landen rechtstreeks geplaatst zullen zijn?

Lijkt me goed nieuws voor landen zoals Trinidad en Tobago en Honduras
pi_179748957
En Wat moet Canada op een WK doen trouwens.... Als je Canada vergelijkt met een Europees land dan zou ik kiezen voor Letland
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:31:17 #72
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_179748988
liever in marokko al is het maar vanwege de gunstige speeltijden
pi_179749265
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:26 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja Amerika zal het toch wel weer krijgen, terwijl voetbal daar niet eens leeft en ook nooit gaat leven :') en dan wel twee keer het WK mogen organiseren (lol)
waardeloos idd,krijgen we straks ook nog eens wedstrijden om 5 uur in de ochtend :')
  dinsdag 12 juni 2018 @ 18:50:34 #74
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_179749334
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:27 schreef capuchon_jongen het volgende:
Als het WK in 2026 wordt gehouden in de VS/Mexico/Canada. Dan neem ik aan dat deze drie landen rechtstreeks geplaatst zullen zijn?

Lijkt me goed nieuws voor landen zoals Trinidad en Tobago en Honduras
Vanaf dat WK worden de plekken van de organisator(en) afgesnoept van die van de continentale bond. Maar de nieuwe verdeling zorgt wel voor flink wat meer plekken voor Noord Amerika, dus alsnog is de kans voor die landen inderdaad groter.
pi_179749360
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:46 schreef PSVCL het volgende:

[..]

waardeloos idd,krijgen we straks ook nog eens wedstrijden om 5 uur in de ochtend :')
denk niet dat ze daar snachts gaan spelen :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')