Dr.Mikey | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:43 |
Wat een rot werk is dat altijd. Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur. ![]() | |
nogeenoudebekende | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:44 |
Je ziet zelf neem ik aan de correlatie ook wel? ![]() | |
Sanddr | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:46 |
Want dat wordt met de hand gedaan natuurlijk. ![]() | |
spijkerbroek | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:46 |
Neem een fatsoenlijk mes. | |
BoonDockSaint | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:48 |
Gewoon knippen | |
Geerd | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:51 |
3 min op 600 watt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
nogeenoudebekende | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:52 |
Maakt weinig uit. Het is een extra handeling waarbij of personeel of machines ingezet moeten worden. (Ik gok beide in dit geval.) | |
fathank | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:53 |
Koop een fatsoenlijk mes | |
fathank | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:53 |
Of blokjes. Die 50 cent extra ![]() | |
Sigaartje | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:57 |
Slager laten doen. Gewoon vragen. Je zult verstelt hoe snel hij dat doet. Tak tak tak en het is klaar. | |
CyberCow | dinsdag 22 mei 2018 @ 18:57 |
Kippenblokjes kan je het beste knippen. Niet omdat het goedkoper is dan een zakje van die voorgesneden zooi. Versheid voor alles. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:02 |
Dan moet je een betere slager zoeken. Ik laat het ook altijd in blokjes snijden, maar betaal daar niets extra voor. Mijn ervaring is gebaseerd op meerdere slagers. | |
Jordy-B | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:10 |
Ja, maar bij de slager betaal je twee keer zoveel voor je kip dan bij de buurtsuper. Dan kan dat in blokjes snijden wel uit. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:11 |
Is dat zo? Ik betaal maar 10 euro de kilo. | |
nogeenoudebekende | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:18 |
Kip haal ik meestal bij de Turk en die zit wat Hamzoef zegt rond de 10 euro per kilo. | |
Sanddr | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:20 |
Klopt, maar dat betekent niet dat er een correlatie is tussen de prijs en het feit dat kipfilet snijden zwaar en saai werk is. | |
Jordy-B | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:21 |
Ik zie dat de kipfiletprijzen iets gestegen zijn. Bij de buurtsuper betaal ik ¤8,50 de kilo voor vers en ¤6,50 de kilo voor diepvries. Never mind, dus ![]() | |
Skalton | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:22 |
Gebruik gewoon een schaar | |
nogeenoudebekende | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:23 |
Saai geef ik je maar zwaar? Dat ligt toch echt aan je mes. | |
nogeenoudebekende | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:23 |
En lui die voer knippen, gooi jezelf weg. Alleen Nigella komt daar mee weg. ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:29 |
Eventueel kan je de kipfilet eventjes in de vriezer leggen om iets op te stijven, maar als je gewoon een scherp mes hebt, jas je er zo doorheen. | |
Haags | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:30 |
Dan maar iets meer geld uitgeven. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:33 |
Kneus | |
Sanddr | dinsdag 22 mei 2018 @ 19:34 |
Dat zijn de woorden van de TS hè. ![]() | |
ToT | dinsdag 22 mei 2018 @ 20:26 |
![]() Opgelost! ![]() | |
tja77 | dinsdag 22 mei 2018 @ 20:27 |
Zwaar werk? Wtf? Je mes weegt 200 gram ofzo, zorg dat het scherp is en blijft en je snijdt er zo doorheen. Dan daarbij, hoeveel kipfilet vreet je weg? | |
Sapstengel | dinsdag 22 mei 2018 @ 20:36 |
Vandaag nog gedaan ja. 15 kilo kip in blokjes gesneden. | |
stroopdoosch | dinsdag 22 mei 2018 @ 21:25 |
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om messen te slijpen luitjes. | |
devzero | dinsdag 22 mei 2018 @ 22:50 |
Niet met je tanden dat kipfiletje aan stukken scheuren ![]() | |
devzero | dinsdag 22 mei 2018 @ 23:06 |
Voor brie werkt dat nog wel, maar kipfilet is toch wel wat lastiger. | |
ToT | dinsdag 22 mei 2018 @ 23:18 |
Iets van Stihl dan? | |
devzero | dinsdag 22 mei 2018 @ 23:20 |
De texas way! ![]() | |
ToT | dinsdag 22 mei 2018 @ 23:22 |
![]() | |
DETELEVISIEKIJKER | dinsdag 22 mei 2018 @ 23:27 |
machine voor kopen | |
the-eye | dinsdag 22 mei 2018 @ 23:30 |
Dat hele ding de pan in en als hij enigszins gaar is effe eruit vissen en aan bonken snijden, dan weer terug de pan in. | |
rubensanti | woensdag 23 mei 2018 @ 02:15 |
Kilo bevroren kipfilet bij de aldi +/- ¤5. In blokjes hakken met een zwaar mes en wat je nodig hebt laten ontdooien. | |
tja77 | woensdag 23 mei 2018 @ 07:26 |
Bevroren kip hakken? Met een bijl ofzo? | |
C.L.Werner | woensdag 23 mei 2018 @ 07:28 |
En als je kaas koopt, dan laat je dat zeker ook in plakken snijden ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 23 mei 2018 @ 07:32 |
Ik snij wel voor je, Mikey. | |
BadderHaring | woensdag 23 mei 2018 @ 07:41 |
Goed mes kopen op AliExpress. Prima keramische messen voor vrijwel nop. | |
nogeenoudebekende | woensdag 23 mei 2018 @ 08:01 |
Een slijpsteen kost minder dan een kilo kip. | |
tja77 | woensdag 23 mei 2018 @ 08:09 |
Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen. Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik. | |
BadderHaring | woensdag 23 mei 2018 @ 08:20 |
Daar smeer ik mijn crackers ook mee! ![]() | |
LurkJeRot | woensdag 23 mei 2018 @ 08:23 |
Als je beetje goede tanden hebt kun je het in blokjes bijten. Wel een condoom om je tong doen vanwege de salmonella. | |
raptorix | woensdag 23 mei 2018 @ 08:40 |
Doe het gewoon in de blender, daarna 1.5 minuut in de magnetron en slurpen maar! | |
Maureentje | woensdag 23 mei 2018 @ 09:10 |
Scherpe schaar nemen en knippen maar ![]() ![]() | |
FlippingCoin | woensdag 23 mei 2018 @ 09:15 |
En alleen omdat iedereen louter naar haar tieten kijkt. | |
Nobu | woensdag 23 mei 2018 @ 09:19 |
Gewoon een goede mep op geven met een hamer denk ik. | |
-river- | woensdag 23 mei 2018 @ 09:26 |
![]() | |
nogeenoudebekende | woensdag 23 mei 2018 @ 09:27 |
Kijk, deze man weet. ![]() | |
Zith | woensdag 23 mei 2018 @ 09:28 |
Kip knippen ![]() | |
Maureentje | woensdag 23 mei 2018 @ 09:30 |
Vertel mij dan eens waarom dat ![]() Ik doe het alleen maar omdat het voor mij veel sneller gaat dan snijden ![]() | |
Zith | woensdag 23 mei 2018 @ 09:56 |
Dan die iets heel erg fout. Koop een scherp mes en kijk een youtube video over hoe je met een koksmes moet snijden... Met 1 haal ben je door de kipfilet, doe dat 12 keer en je hebt je kip in 10 seconden in blokjes gesneden. Geen idee hoe je snijdt hoor, maar ik zie zo vaak mensen proberen het mes door iets heen te drukken of allemaal kleine zaagbewegingen maken, dat is vreselijk ja... Gewoon 1 lange haal en je bent door de filet heen. Zie bijv deze video vanaf 40 sec, dat kan toch niet sneller met knippen... | |
nogeenoudebekende | woensdag 23 mei 2018 @ 10:06 |
En dat gaat op zich nog langzaam tbv de video. | |
Kopiko | woensdag 23 mei 2018 @ 10:10 |
Knipfilet? | |
Alcar | woensdag 23 mei 2018 @ 10:14 |
arme kipjes | |
nogeenoudebekende | woensdag 23 mei 2018 @ 10:20 |
Och ze hebben langer geleefd dan haantjes, die gaan dag 1 al in blokjes. ![]() | |
Plots | woensdag 23 mei 2018 @ 10:51 |
Echt he. Sowieso in eten knippen ![]() | |
AMS76 | woensdag 23 mei 2018 @ 10:53 |
Gadverdamme. Kipfilet uit de magnetron, da's pas vies. | |
Aethereal | woensdag 23 mei 2018 @ 11:32 |
Kip is sowieso niet te nassen. | |
#ANONIEM | woensdag 23 mei 2018 @ 11:33 |
Mensen die knippen zijn superieur. | |
stroopdoosch | woensdag 23 mei 2018 @ 18:52 |
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt. | |
Spanky78 | woensdag 23 mei 2018 @ 18:56 |
Koop 1 goed koksmes en een slijpset. Leer slijpen en je hebt dit probleem nooit meer. | |
Drizzt_DoUrden | woensdag 23 mei 2018 @ 18:58 |
Nigella ![]() | |
tja77 | woensdag 23 mei 2018 @ 19:36 |
Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell). Hoe harder het staal, des te langer gaat het mee voordat het bot wordt. Nadeel is dat hard staal broos wordt (en bij verkeerd gebruik kan afbrokkelen) en vaak minder goed bestand is tegen roest. Maar zoals ik al zei, ik heb mijn “vaag” Japanse mes nog niet hoeven slijpen, en het is scherper dan het Solingen mes van mijn ouders dat elke twee weken aangezet wordt. Let wel, ik kap en hak er niet mee. Ik snij ermee, en uitsluitend vlees zonder botten en groentes en op een relatief zachte kunststof snijplank. | |
Spanky78 | woensdag 23 mei 2018 @ 20:16 |
Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro. Ikzelf ben gek op mijn Japanse messen. Super scherpe, zeer goed ontworpen en mooie messen. Duur, je moet ze wel normaal gebruiken en altijd snel na gebruik afwassen met de hand. Maar dan heb je wel iets waarmee je echt prettig kan koken. Voor hakwerk koop je beter een Chinees keukenbijltje | |
tja77 | woensdag 23 mei 2018 @ 20:40 |
Ik was voor die van mij iets minder kwijt, maar ben er retezuinig op. Mes gaat ook na gebruik weer netjes terug in de doos. Ik was het onder de kraan af met warm water, zeep en afwasborstel. Precies wat je aangeeft, snijden en dus niet hakken. Het mes heeft een zeer dun profiel en prachtig rood pakkahout handvat. Mes weegt 153 gram en dat is voor een 210mm Gyuto gemiddeld als ik me niet vergis. Hardheid is 63-64. Het is een stukje handwerk, vergelijk het met een sieraad. Maar ja, je moet het er voor over hebben ja. | |
Spanky78 | woensdag 23 mei 2018 @ 20:52 |
Ik heb er een in bestelling.. takeshi saji. Mijn vrouw kan beter niet horen wat hij kost.... Maar heb al een kleine verzameling... geweldig vind ik ze. Prachtig handwerk. | |
tja77 | woensdag 23 mei 2018 @ 21:13 |
Deze? http://www.japansemessen.(...)uto-chefsmes-180-mm/ Prachtige messen ja. Ik heb gewoon iets met goed gereedschap. Mijn scheermes is ook een kunststukje. Dovo prima klang 5/8 met bocote handvat. Kost wat centen, maar gaat je leven lang mee. | |
Juup© | woensdag 23 mei 2018 @ 21:28 |
![]() | |
FlippingCoin | woensdag 23 mei 2018 @ 21:30 |
| |
Spanky78 | woensdag 23 mei 2018 @ 22:01 |
Nee, een andere. Nakiri. Duurt maanden voordat hij binnen is.... [ Bericht 2% gewijzigd door Spanky78 op 23-05-2018 22:17:53 ] | |
HSG | woensdag 23 mei 2018 @ 23:01 |
Niet je eigen kip slachten. ![]() | |
Irritatie100 | woensdag 23 mei 2018 @ 23:33 |
Ik vind kip in stukken snijden niet an sich niet zo erg, maar ik vind rauwe kip wel echt ultiem goor aanvoelen | |
Hersenlozedebiel | woensdag 23 mei 2018 @ 23:35 |
Koken ![]() ![]() | |
tja77 | donderdag 24 mei 2018 @ 06:51 |
Het voelt een beetje als koude tietjes. | |
Twiitch | donderdag 24 mei 2018 @ 11:46 |
Niet hele kipfilets je keelgat in laten glijden ![]() | |
BadderHaring | donderdag 24 mei 2018 @ 12:02 |
Gewoon bevroren kip met de hamer kapot rammen. | |
tja77 | donderdag 24 mei 2018 @ 13:42 |
Geen gagreflex meer hebben door de vele bmc's die je huig hebben geteisterd. ![]() | |
Postbus100 | donderdag 24 mei 2018 @ 13:45 |
| |
DatDitKanJoh | donderdag 24 mei 2018 @ 14:01 |
Koken is sowieso kut. Gewoon groente in een pan plempen en koken en gewoon een lap vlees/vis in de pan bakken, kruiden erbij en klaar. Niet moeilijk doen. |