FOK!forum / Klaagbaak / Kipfilet in blokjes snijden.
Dr.Mikeydinsdag 22 mei 2018 @ 18:43
Wat een rot werk is dat altijd.
Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur. -O-
nogeenoudebekendedinsdag 22 mei 2018 @ 18:44
quote:
13s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:43 schreef Dr.Mikey het volgende:

Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur. -O-
Je ziet zelf neem ik aan de correlatie ook wel? :').
Sanddrdinsdag 22 mei 2018 @ 18:46
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:44 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Je ziet zelf neem ik aan de correlatie ook wel? :').
Want dat wordt met de hand gedaan natuurlijk. :')
spijkerbroekdinsdag 22 mei 2018 @ 18:46
Neem een fatsoenlijk mes.
BoonDockSaintdinsdag 22 mei 2018 @ 18:48
Gewoon knippen
Geerddinsdag 22 mei 2018 @ 18:51
3 min op 600 watt _O_ _O_ _O_ _O_
nogeenoudebekendedinsdag 22 mei 2018 @ 18:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:46 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Want dat wordt met de hand gedaan natuurlijk. :')
Maakt weinig uit. Het is een extra handeling waarbij of personeel of machines ingezet moeten worden. (Ik gok beide in dit geval.)
fathankdinsdag 22 mei 2018 @ 18:53
Koop een fatsoenlijk mes
fathankdinsdag 22 mei 2018 @ 18:53
Of blokjes. Die 50 cent extra :')
Sigaartjedinsdag 22 mei 2018 @ 18:57
Slager laten doen. Gewoon vragen. Je zult verstelt hoe snel hij dat doet. Tak tak tak en het is klaar.
CyberCowdinsdag 22 mei 2018 @ 18:57
Kippenblokjes kan je het beste knippen. Niet omdat het goedkoper is dan een zakje van die voorgesneden zooi. Versheid voor alles.
#ANONIEMdinsdag 22 mei 2018 @ 19:02
quote:
13s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:43 schreef Dr.Mikey het volgende:
Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur. -O-
Dan moet je een betere slager zoeken. Ik laat het ook altijd in blokjes snijden, maar betaal daar niets extra voor. Mijn ervaring is gebaseerd op meerdere slagers.
Jordy-Bdinsdag 22 mei 2018 @ 19:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dan moet je een betere slager zoeken. Ik laat het ook altijd in blokjes snijden, maar betaal daar niets extra voor. Mijn ervaring is gebaseerd op meerdere slagers.
Ja, maar bij de slager betaal je twee keer zoveel voor je kip dan bij de buurtsuper. Dan kan dat in blokjes snijden wel uit.
#ANONIEMdinsdag 22 mei 2018 @ 19:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:10 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Ja, maar bij de slager betaal je twee keer zoveel voor je kip dan bij de buurtsuper. Dan kan dat in blokjes snijden wel uit.
Is dat zo? Ik betaal maar 10 euro de kilo.
nogeenoudebekendedinsdag 22 mei 2018 @ 19:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:10 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Ja, maar bij de slager betaal je twee keer zoveel voor je kip dan bij de buurtsuper. Dan kan dat in blokjes snijden wel uit.
Kip haal ik meestal bij de Turk en die zit wat Hamzoef zegt rond de 10 euro per kilo.
Sanddrdinsdag 22 mei 2018 @ 19:20
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Maakt weinig uit. Het is een extra handeling waarbij of personeel of machines ingezet moeten worden. (Ik gok beide in dit geval.)
Klopt, maar dat betekent niet dat er een correlatie is tussen de prijs en het feit dat kipfilet snijden zwaar en saai werk is.
Jordy-Bdinsdag 22 mei 2018 @ 19:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:11 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Is dat zo? Ik betaal maar 10 euro de kilo.
Ik zie dat de kipfiletprijzen iets gestegen zijn. Bij de buurtsuper betaal ik ¤8,50 de kilo voor vers en ¤6,50 de kilo voor diepvries.

Never mind, dus :@
Skaltondinsdag 22 mei 2018 @ 19:22
Gebruik gewoon een schaar
nogeenoudebekendedinsdag 22 mei 2018 @ 19:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:20 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Klopt, maar dat betekent niet dat er een correlatie is tussen de prijs en het feit dat kipfilet snijden zwaar en saai werk is.
Saai geef ik je maar zwaar? Dat ligt toch echt aan je mes.
nogeenoudebekendedinsdag 22 mei 2018 @ 19:23
En lui die voer knippen, gooi jezelf weg. Alleen Nigella komt daar mee weg. :').
Jordy-Bdinsdag 22 mei 2018 @ 19:29
Eventueel kan je de kipfilet eventjes in de vriezer leggen om iets op te stijven, maar als je gewoon een scherp mes hebt, jas je er zo doorheen.
Haagsdinsdag 22 mei 2018 @ 19:30
Dan maar iets meer geld uitgeven.
Pietverdrietdinsdag 22 mei 2018 @ 19:33
quote:
13s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:43 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wat een rot werk is dat altijd.
Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur. -O-
Kneus
Sanddrdinsdag 22 mei 2018 @ 19:34
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:23 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Saai geef ik je maar zwaar? Dat ligt toch echt aan je mes.
Dat zijn de woorden van de TS hè. ;)
ToTdinsdag 22 mei 2018 @ 20:26
493.jpg

Opgelost! ^O^
tja77dinsdag 22 mei 2018 @ 20:27
Zwaar werk? Wtf?
Je mes weegt 200 gram ofzo, zorg dat het scherp is en blijft en je snijdt er zo doorheen.
Dan daarbij, hoeveel kipfilet vreet je weg?
Sapstengeldinsdag 22 mei 2018 @ 20:36
Vandaag nog gedaan ja. 15 kilo kip in blokjes gesneden.
stroopdooschdinsdag 22 mei 2018 @ 21:25
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om messen te slijpen luitjes.
devzerodinsdag 22 mei 2018 @ 22:50
Niet met je tanden dat kipfiletje aan stukken scheuren :')
devzerodinsdag 22 mei 2018 @ 23:06
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 20:26 schreef ToT het volgende:
[ afbeelding ]

Opgelost! ^O^
Voor brie werkt dat nog wel, maar kipfilet is toch wel wat lastiger.
ToTdinsdag 22 mei 2018 @ 23:18
quote:
11s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 23:06 schreef devzero het volgende:

[..]

Voor brie werkt dat nog wel, maar kipfilet is toch wel wat lastiger.
Iets van Stihl dan?
devzerodinsdag 22 mei 2018 @ 23:20
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 23:18 schreef ToT het volgende:

[..]

Iets van Stihl dan?
De texas way!

Texas-Chainsaw-Massacre-Franchise-Reboot-New-Movie.jpg
ToTdinsdag 22 mei 2018 @ 23:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 23:20 schreef devzero het volgende:

[..]

De texas way!

[ afbeelding ]
B-) !
DETELEVISIEKIJKERdinsdag 22 mei 2018 @ 23:27
machine voor kopen
the-eyedinsdag 22 mei 2018 @ 23:30
Dat hele ding de pan in en als hij enigszins gaar is effe eruit vissen en aan bonken snijden, dan weer terug de pan in.
rubensantiwoensdag 23 mei 2018 @ 02:15
Kilo bevroren kipfilet bij de aldi +/- ¤5. In blokjes hakken met een zwaar mes en wat je nodig hebt laten ontdooien.
tja77woensdag 23 mei 2018 @ 07:26
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 02:15 schreef rubensanti het volgende:
Kilo bevroren kipfilet bij de aldi +/- ¤5. In blokjes hakken met een zwaar mes en wat je nodig hebt laten ontdooien.
Bevroren kip hakken?
Met een bijl ofzo?
C.L.Wernerwoensdag 23 mei 2018 @ 07:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dan moet je een betere slager zoeken. Ik laat het ook altijd in blokjes snijden, maar betaal daar niets extra voor. Mijn ervaring is gebaseerd op meerdere slagers.
En als je kaas koopt, dan laat je dat zeker ook in plakken snijden :')
#ANONIEMwoensdag 23 mei 2018 @ 07:32
Ik snij wel voor je, Mikey.
BadderHaringwoensdag 23 mei 2018 @ 07:41
Goed mes kopen op AliExpress. Prima keramische messen voor vrijwel nop.
nogeenoudebekendewoensdag 23 mei 2018 @ 08:01
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 21:25 schreef stroopdoosch het volgende:
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om messen te slijpen luitjes.
Een slijpsteen kost minder dan een kilo kip.
tja77woensdag 23 mei 2018 @ 08:09
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 21:25 schreef stroopdoosch het volgende:
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om messen te slijpen luitjes.
Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.
Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik.
BadderHaringwoensdag 23 mei 2018 @ 08:20
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 08:09 schreef tja77 het volgende:

[..]

Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.
Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik.
Daar smeer ik mijn crackers ook mee! :D
LurkJeRotwoensdag 23 mei 2018 @ 08:23
Als je beetje goede tanden hebt kun je het in blokjes bijten. Wel een condoom om je tong doen vanwege de salmonella.
raptorixwoensdag 23 mei 2018 @ 08:40
Doe het gewoon in de blender, daarna 1.5 minuut in de magnetron en slurpen maar!
Maureentjewoensdag 23 mei 2018 @ 09:10
Scherpe schaar nemen en knippen maar :D ^O^
FlippingCoinwoensdag 23 mei 2018 @ 09:15
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:23 schreef nogeenoudebekende het volgende:
En lui die voer knippen, gooi jezelf weg. Alleen Nigella komt daar mee weg. :').
En alleen omdat iedereen louter naar haar tieten kijkt.
Nobuwoensdag 23 mei 2018 @ 09:19
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 07:26 schreef tja77 het volgende:

[..]

Bevroren kip hakken?
Met een bijl ofzo?
Gewoon een goede mep op geven met een hamer denk ik.
-river-woensdag 23 mei 2018 @ 09:26
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:10 schreef Maureentje het volgende:
Scherpe schaar nemen en knippen maar :D ^O^
:Y
nogeenoudebekendewoensdag 23 mei 2018 @ 09:27
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:15 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

En alleen omdat iedereen louter naar haar tieten kijkt.
Kijk, deze man weet. _O_.
Zithwoensdag 23 mei 2018 @ 09:28
Kip knippen :') man man man
Maureentjewoensdag 23 mei 2018 @ 09:30
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:28 schreef Zith het volgende:
Kip knippen :') man man man
Vertel mij dan eens waarom dat :') is ?
Ik doe het alleen maar omdat het voor mij veel sneller gaat dan snijden :X
Zithwoensdag 23 mei 2018 @ 09:56
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:30 schreef Maureentje het volgende:

[..]

Vertel mij dan eens waarom dat :') is ?
Ik doe het alleen maar omdat het voor mij veel sneller gaat dan snijden :X
Dan die iets heel erg fout. Koop een scherp mes en kijk een youtube video over hoe je met een koksmes moet snijden... Met 1 haal ben je door de kipfilet, doe dat 12 keer en je hebt je kip in 10 seconden in blokjes gesneden.

Geen idee hoe je snijdt hoor, maar ik zie zo vaak mensen proberen het mes door iets heen te drukken of allemaal kleine zaagbewegingen maken, dat is vreselijk ja... Gewoon 1 lange haal en je bent door de filet heen.

Zie bijv deze video vanaf 40 sec, dat kan toch niet sneller met knippen...


nogeenoudebekendewoensdag 23 mei 2018 @ 10:06
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:56 schreef Zith het volgende:

Zie bijv deze video vanaf 40 sec, dat kan toch niet sneller met knippen...

En dat gaat op zich nog langzaam tbv de video.
Kopikowoensdag 23 mei 2018 @ 10:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:22 schreef Skalton het volgende:
Gebruik gewoon een schaar
Knipfilet?
Alcarwoensdag 23 mei 2018 @ 10:14
arme kipjes
nogeenoudebekendewoensdag 23 mei 2018 @ 10:20
quote:
9s.gif Op woensdag 23 mei 2018 10:14 schreef Alcar het volgende:
arme kipjes
Och ze hebben langer geleefd dan haantjes, die gaan dag 1 al in blokjes. :Y).
Plotswoensdag 23 mei 2018 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:28 schreef Zith het volgende:
Kip knippen :') man man man
Echt he. Sowieso in eten knippen :'). Mensen denken is papier ofzo. Beetje meer respect voor eten is wel op z'n plaats.
AMS76woensdag 23 mei 2018 @ 10:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:51 schreef Geerd het volgende:
3 min op 600 watt _O_ _O_ _O_ _O_
Gadverdamme.
Kipfilet uit de magnetron, da's pas vies.
Aetherealwoensdag 23 mei 2018 @ 11:32
Kip is sowieso niet te nassen.
#ANONIEMwoensdag 23 mei 2018 @ 11:33
Mensen die knippen zijn superieur.
stroopdooschwoensdag 23 mei 2018 @ 18:52
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 08:09 schreef tja77 het volgende:

[..]

Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.
Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik.
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.
Spanky78woensdag 23 mei 2018 @ 18:56
Koop 1 goed koksmes en een slijpset. Leer slijpen en je hebt dit probleem nooit meer.
Drizzt_DoUrdenwoensdag 23 mei 2018 @ 18:58
quote:
10s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:27 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kijk, deze man weet. _O_.
Nigella :9~
tja77woensdag 23 mei 2018 @ 19:36
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 18:52 schreef stroopdoosch het volgende:

[..]

Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.
Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).
Hoe harder het staal, des te langer gaat het mee voordat het bot wordt. Nadeel is dat hard staal broos wordt (en bij verkeerd gebruik kan afbrokkelen) en vaak minder goed bestand is tegen roest.
Maar zoals ik al zei, ik heb mijn “vaag” Japanse mes nog niet hoeven slijpen, en het is scherper dan het Solingen mes van mijn ouders dat elke twee weken aangezet wordt.
Let wel, ik kap en hak er niet mee. Ik snij ermee, en uitsluitend vlees zonder botten en groentes en op een relatief zachte kunststof snijplank.
Spanky78woensdag 23 mei 2018 @ 20:16
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 19:36 schreef tja77 het volgende:

[..]

Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).
Hoe harder het staal, des te langer gaat het mee voordat het bot wordt. Nadeel is dat hard staal broos wordt (en bij verkeerd gebruik kan afbrokkelen) en vaak minder goed bestand is tegen roest.
Maar zoals ik al zei, ik heb mijn “vaag” Japanse mes nog niet hoeven slijpen, en het is scherper dan het Solingen mes van mijn ouders dat elke twee weken aangezet wordt.
Let wel, ik kap en hak er niet mee. Ik snij ermee, en uitsluitend vlees zonder botten en groentes en op een relatief zachte kunststof snijplank.
Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.

Ikzelf ben gek op mijn Japanse messen. Super scherpe, zeer goed ontworpen en mooie messen.

Duur, je moet ze wel normaal gebruiken en altijd snel na gebruik afwassen met de hand. Maar dan heb je wel iets waarmee je echt prettig kan koken.

Voor hakwerk koop je beter een Chinees keukenbijltje
tja77woensdag 23 mei 2018 @ 20:40
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 20:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.

Ikzelf ben gek op mijn Japanse messen. Super scherpe, zeer goed ontworpen en mooie messen.

Duur, je moet ze wel normaal gebruiken en altijd snel na gebruik afwassen met de hand. Maar dan heb je wel iets waarmee je echt prettig kan koken.

Voor hakwerk koop je beter een Chinees keukenbijltje
Ik was voor die van mij iets minder kwijt, maar ben er retezuinig op. Mes gaat ook na gebruik weer netjes terug in de doos. Ik was het onder de kraan af met warm water, zeep en afwasborstel.
Precies wat je aangeeft, snijden en dus niet hakken. Het mes heeft een zeer dun profiel en prachtig rood pakkahout handvat. Mes weegt 153 gram en dat is voor een 210mm Gyuto gemiddeld als ik me niet vergis. Hardheid is 63-64.
Het is een stukje handwerk, vergelijk het met een sieraad. Maar ja, je moet het er voor over hebben ja.
Spanky78woensdag 23 mei 2018 @ 20:52
Ik heb er een in bestelling.. takeshi saji. Mijn vrouw kan beter niet horen wat hij kost....

Maar heb al een kleine verzameling... geweldig vind ik ze. Prachtig handwerk.
tja77woensdag 23 mei 2018 @ 21:13
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb er een in bestelling.. takeshi saji. Mijn vrouw kan beter niet horen wat hij kost....

Maar heb al een kleine verzameling... geweldig vind ik ze. Prachtig handwerk.
Deze?

http://www.japansemessen.(...)uto-chefsmes-180-mm/

Prachtige messen ja.

Ik heb gewoon iets met goed gereedschap. Mijn scheermes is ook een kunststukje. Dovo prima klang 5/8 met bocote handvat. Kost wat centen, maar gaat je leven lang mee.
Juup©woensdag 23 mei 2018 @ 21:28
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:48 schreef BoonDockSaint het volgende:
Gewoon knippen
_O_
FlippingCoinwoensdag 23 mei 2018 @ 21:30
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:28 schreef Zith het volgende:
Kip knippen :')
Spanky78woensdag 23 mei 2018 @ 22:01
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 21:13 schreef tja77 het volgende:

[..]

Deze?

http://www.japansemessen.(...)uto-chefsmes-180-mm/

Prachtige messen ja.

Ik heb gewoon iets met goed gereedschap. Mijn scheermes is ook een kunststukje. Dovo prima klang 5/8 met bocote handvat. Kost wat centen, maar gaat je leven lang mee.
Nee, een andere. Nakiri. Duurt maanden voordat hij binnen is....

[ Bericht 2% gewijzigd door Spanky78 op 23-05-2018 22:17:53 ]
HSGwoensdag 23 mei 2018 @ 23:01
Niet je eigen kip slachten. :')
Irritatie100woensdag 23 mei 2018 @ 23:33
Ik vind kip in stukken snijden niet an sich niet zo erg, maar ik vind rauwe kip wel echt ultiem goor aanvoelen
Hersenlozedebielwoensdag 23 mei 2018 @ 23:35
Koken :') geen privé kok hebben :')
tja77donderdag 24 mei 2018 @ 06:51
quote:
10s.gif Op woensdag 23 mei 2018 23:33 schreef Irritatie100 het volgende:
Ik vind kip in stukken snijden niet an sich niet zo erg, maar ik vind rauwe kip wel echt ultiem goor aanvoelen
Het voelt een beetje als koude tietjes.
Twiitchdonderdag 24 mei 2018 @ 11:46
Niet hele kipfilets je keelgat in laten glijden :')
BadderHaringdonderdag 24 mei 2018 @ 12:02
Gewoon bevroren kip met de hamer kapot rammen.
tja77donderdag 24 mei 2018 @ 13:42
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 11:46 schreef Twiitch het volgende:
Niet hele kipfilets je keelgat in laten glijden :')
Geen gagreflex meer hebben door de vele bmc's die je huig hebben geteisterd.
:')
Postbus100donderdag 24 mei 2018 @ 13:45
quote:
3s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:48 schreef BoonDockSaint het volgende:
Gewoon knippen
DatDitKanJohdonderdag 24 mei 2018 @ 14:01
Koken is sowieso kut. Gewoon groente in een pan plempen en koken en gewoon een lap vlees/vis in de pan bakken, kruiden erbij en klaar.
Niet moeilijk doen.