Je ziet zelf neem ik aan de correlatie ook wel?quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:43 schreef Dr.Mikey het volgende:
Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur.
Want dat wordt met de hand gedaan natuurlijk.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:44 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Je ziet zelf neem ik aan de correlatie ook wel?.
Maakt weinig uit. Het is een extra handeling waarbij of personeel of machines ingezet moeten worden. (Ik gok beide in dit geval.)quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:46 schreef Sanddr het volgende:
[..]
Want dat wordt met de hand gedaan natuurlijk.
Dan moet je een betere slager zoeken. Ik laat het ook altijd in blokjes snijden, maar betaal daar niets extra voor. Mijn ervaring is gebaseerd op meerdere slagers.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:43 schreef Dr.Mikey het volgende:
Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur.
Ja, maar bij de slager betaal je twee keer zoveel voor je kip dan bij de buurtsuper. Dan kan dat in blokjes snijden wel uit.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:02 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Dan moet je een betere slager zoeken. Ik laat het ook altijd in blokjes snijden, maar betaal daar niets extra voor. Mijn ervaring is gebaseerd op meerdere slagers.
Is dat zo? Ik betaal maar 10 euro de kilo.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:10 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ja, maar bij de slager betaal je twee keer zoveel voor je kip dan bij de buurtsuper. Dan kan dat in blokjes snijden wel uit.
Kip haal ik meestal bij de Turk en die zit wat Hamzoef zegt rond de 10 euro per kilo.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:10 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ja, maar bij de slager betaal je twee keer zoveel voor je kip dan bij de buurtsuper. Dan kan dat in blokjes snijden wel uit.
Klopt, maar dat betekent niet dat er een correlatie is tussen de prijs en het feit dat kipfilet snijden zwaar en saai werk is.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Maakt weinig uit. Het is een extra handeling waarbij of personeel of machines ingezet moeten worden. (Ik gok beide in dit geval.)
Ik zie dat de kipfiletprijzen iets gestegen zijn. Bij de buurtsuper betaal ik ¤8,50 de kilo voor vers en ¤6,50 de kilo voor diepvries.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:11 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Is dat zo? Ik betaal maar 10 euro de kilo.
Saai geef ik je maar zwaar? Dat ligt toch echt aan je mes.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:20 schreef Sanddr het volgende:
[..]
Klopt, maar dat betekent niet dat er een correlatie is tussen de prijs en het feit dat kipfilet snijden zwaar en saai werk is.
Kneusquote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:43 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wat een rot werk is dat altijd.
Klacht : kipfilet snijden is zwaar en saai werk en voorgesneden is te duur.
Dat zijn de woorden van de TS hè.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:23 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Saai geef ik je maar zwaar? Dat ligt toch echt aan je mes.
Iets van Stihl dan?quote:Op dinsdag 22 mei 2018 23:06 schreef devzero het volgende:
[..]
Voor brie werkt dat nog wel, maar kipfilet is toch wel wat lastiger.
Bevroren kip hakken?quote:Op woensdag 23 mei 2018 02:15 schreef rubensanti het volgende:
Kilo bevroren kipfilet bij de aldi +/- ¤5. In blokjes hakken met een zwaar mes en wat je nodig hebt laten ontdooien.
En als je kaas koopt, dan laat je dat zeker ook in plakken snijdenquote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:02 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Dan moet je een betere slager zoeken. Ik laat het ook altijd in blokjes snijden, maar betaal daar niets extra voor. Mijn ervaring is gebaseerd op meerdere slagers.
Een slijpsteen kost minder dan een kilo kip.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 21:25 schreef stroopdoosch het volgende:
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om messen te slijpen luitjes.
Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 21:25 schreef stroopdoosch het volgende:
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om messen te slijpen luitjes.
Daar smeer ik mijn crackers ook mee!quote:Op woensdag 23 mei 2018 08:09 schreef tja77 het volgende:
[..]
Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.
Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik.
En alleen omdat iedereen louter naar haar tieten kijkt.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:23 schreef nogeenoudebekende het volgende:
En lui die voer knippen, gooi jezelf weg. Alleen Nigella komt daar mee weg..
Kijk, deze man weet.quote:Op woensdag 23 mei 2018 09:15 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
En alleen omdat iedereen louter naar haar tieten kijkt.
Vertel mij dan eens waarom datquote:
Dan die iets heel erg fout. Koop een scherp mes en kijk een youtube video over hoe je met een koksmes moet snijden... Met 1 haal ben je door de kipfilet, doe dat 12 keer en je hebt je kip in 10 seconden in blokjes gesneden.quote:Op woensdag 23 mei 2018 09:30 schreef Maureentje het volgende:
[..]
Vertel mij dan eens waarom datis ?
Ik doe het alleen maar omdat het voor mij veel sneller gaat dan snijden
En dat gaat op zich nog langzaam tbv de video.quote:Op woensdag 23 mei 2018 09:56 schreef Zith het volgende:
Zie bijv deze video vanaf 40 sec, dat kan toch niet sneller met knippen...
Echt he. Sowieso in eten knippenquote:
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.quote:Op woensdag 23 mei 2018 08:09 schreef tja77 het volgende:
[..]
Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.
Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik.
Nigellaquote:
Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).quote:Op woensdag 23 mei 2018 18:52 schreef stroopdoosch het volgende:
[..]
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.
Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.quote:Op woensdag 23 mei 2018 19:36 schreef tja77 het volgende:
[..]
Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).
Hoe harder het staal, des te langer gaat het mee voordat het bot wordt. Nadeel is dat hard staal broos wordt (en bij verkeerd gebruik kan afbrokkelen) en vaak minder goed bestand is tegen roest.
Maar zoals ik al zei, ik heb mijn “vaag” Japanse mes nog niet hoeven slijpen, en het is scherper dan het Solingen mes van mijn ouders dat elke twee weken aangezet wordt.
Let wel, ik kap en hak er niet mee. Ik snij ermee, en uitsluitend vlees zonder botten en groentes en op een relatief zachte kunststof snijplank.
Ik was voor die van mij iets minder kwijt, maar ben er retezuinig op. Mes gaat ook na gebruik weer netjes terug in de doos. Ik was het onder de kraan af met warm water, zeep en afwasborstel.quote:Op woensdag 23 mei 2018 20:16 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.
Ikzelf ben gek op mijn Japanse messen. Super scherpe, zeer goed ontworpen en mooie messen.
Duur, je moet ze wel normaal gebruiken en altijd snel na gebruik afwassen met de hand. Maar dan heb je wel iets waarmee je echt prettig kan koken.
Voor hakwerk koop je beter een Chinees keukenbijltje
Deze?quote:Op woensdag 23 mei 2018 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb er een in bestelling.. takeshi saji. Mijn vrouw kan beter niet horen wat hij kost....
Maar heb al een kleine verzameling... geweldig vind ik ze. Prachtig handwerk.
quote:
Nee, een andere. Nakiri. Duurt maanden voordat hij binnen is....quote:Op woensdag 23 mei 2018 21:13 schreef tja77 het volgende:
[..]
Deze?
http://www.japansemessen.(...)uto-chefsmes-180-mm/
Prachtige messen ja.
Ik heb gewoon iets met goed gereedschap. Mijn scheermes is ook een kunststukje. Dovo prima klang 5/8 met bocote handvat. Kost wat centen, maar gaat je leven lang mee.
Het voelt een beetje als koude tietjes.quote:Op woensdag 23 mei 2018 23:33 schreef Irritatie100 het volgende:
Ik vind kip in stukken snijden niet an sich niet zo erg, maar ik vind rauwe kip wel echt ultiem goor aanvoelen
Geen gagreflex meer hebben door de vele bmc's die je huig hebben geteisterd.quote:Op donderdag 24 mei 2018 11:46 schreef Twiitch het volgende:
Niet hele kipfilets je keelgat in laten glijden
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |