abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 18 mei 2018 @ 00:18:03 #1
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179231982
EU seeking bundled bonds despite strong opposition

The idea is to provide investors, especially banks, with a diversified asset that will keep them from loading up on the debt of their own country. This “doom loop” can turn a country’s debt crisis into a banking crisis, and debt contagion can quickly spread both to countries with similar problems. This is what happened with southern Europe during the euro crisis.
====================================================
Technisch is het niet meer dan een vehicle om nog meer geld aan het Zuiden te geven. Daar zitten dan wel grotendeels buitenlandse investeerders achter.
Als de garanties van de Eurobonds beter zijn dan eigen staatsleningen. Zal onherroepelijk de rente van Italiaanse staatsleningen weer gaan toenemen . En is er niks meer wat de ECB nog kan doen. Rente is al 0, en QE is aan het afbouwen.

Een speciaal investeringsvehikel koopt volgens het plan staatsobligaties op van landen naar rato van hoeveel aandeel ze in het kapitaal van de Europese Centrale Bank hebben (voor Italië is dit zo'n 17,6%). Dat betekent dat maar een gedeelte van het Italiaanse staatspapier gebundeld gaat worden en dat er ook een heleboel buiten boord blijft. Tegelijkertijd maakte Dombrovskis vandaag duidelijk dat toezichthouders ESBies hetzelfde zullen behandelen als staatsobligaties. Oftewel, banken moeten voor beiden evenveel eigen vermogen op hun balans hebben staan: namelijk 0. Maar als dit allemaal doorgaat bestaat de kans dat beleggers die ESBies veiliger zullen achten dan het overgebleven Italiaanse staatspapier. De grote vrees is dan dat de rente op die staatsobligaties omhooggaat, en dat kan de aankomende regering absoluut niet hebben met al haar wilde fiscale plannen. Bovendien wordt de Italiaanse schuldenberg van 130% van het bruto binnenlands product dan wat moeilijker te financieren.

De zogenaamd bejubelde Eurobonds laten dan weer heel snel zien hoe zwak Zuid Europa er dan weer werkelijk voor staat. En is weer een opmaat voor de volgende Europese crisis. Noem het maar dip 2008-2009 versie 2.0.
  vrijdag 18 mei 2018 @ 01:09:49 #2
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_179232557
ok
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  vrijdag 18 mei 2018 @ 08:50:13 #3
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_179235086
Okee man
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  vrijdag 18 mei 2018 @ 10:02:34 #4
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_179236092
Ha, interessant.

Maar goed, afgezien van die Eurobonds heeft Italië sowieso een hogere schuldenlast in het vooruitzicht. Vrijwel alle centrale banken bouwen hun QE af, behalve de ECB. Dat geeft peer pressure, ik denk niet dat die het nog lang volhouden.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')