quote:
Op woensdag 16 mei 2018 05:48 schreef Ray_Smith het volgende:Juist Signe!
Zweer zelf ook bij de Cecco en Barilla
Echte Italiaanse pasta,wel duurder maar lukt altijd!
ps zou ik het recept van die ragu van je Italiaanse achterbuurvrouw mogen?
bn er wel benieuwd naar eerlijk gezegd.
Ingrediënten:
Olie/braadboter
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 ansjovisfilets (mag worden weggelaten)
500 gram rundergehakt (half om half mag ook maar maakt het gerecht wat vettiger)
1 blik hele tomaten op sap (San Marzano van Mutti zijn geweldig, wel duur, ¤2 per blik)
1 klein blikje Impala tomatenpuree
1 ruime eetlepel suiker
Fijngesneden peterselie
Bosje verse Italiaanse kruiden (met een touwtje bijelkaar gebonden)
Vers gemalen peper
Snufje zout
Spaghetti (liefst De Cecco)
Parmezaanse kaas, vers geraspt of uit een zakje (Zanetti Grana Padano)
Bereiding:
Snij de ui in stukjes en hak de knoflook fijn
Verwam een klein beetje olie of braadboter in een ruime steelpan en fruit de ansjovis tot deze uit elkaar valt.
Fruit de ui en voeg wat later de knoflook toe, doe dan het gehakt in de pan en rul deze tot het bruin is.
Zet het vuur lager en voeg de tomaten in blik toe (gele, onrijpe, stukken tomaat wegsnijden, dat kan in de pan met behulp van een houten spatel en een scherp mes)
Prak met de spatel de tomaten een beetje fijn en roer de tomaten door het gehakt.
Voeg de tomatenpuree toe, roer alles weer door de rest van de saus en voeg het bosje Italiaanse kruiden, beetje gemalen peper, zout en de suiker toe en laat het op een zacht vuur pruttelen, hoe langer hoe beter.
Zet ondertussen het water op voor de spaghetti, als het water kookt de spaghetti 10-12 minuten koken.
Ongeveer 5 minuten voor de spaghetti klaar is voeg je de fijngesneden peterselie toe aan de saus
Serveren met Parmezaanse kaas
Kruiden het liefst vers en de suiker is belangrijk, versterkt de smaak van de tomaat en maakt het minder zurig, niet vergeten.
Je kan ook als je de tomatenpuree toevoegt een extra blikje Del Monte geconcentreerde tomatenpuree toevoegen, hierdoor wordt de saus wat dikker en hoeft minder lang te pruttelen.
De saus kan van tevoren worden gemaakt, hoe langer het pruttelt hoe lekkerder de saus wordt.
Als de saus te dik wordt kan je water toevoegen en de saus verder laten pruttelen, eventueel later weer water toevoegen, dit maakt de saus nog veel voller van smaak.