abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_179191005
Broodjes hamburger of met kip. Zo gedaan met maar 1 pan voor je burgers. Verse burgers zijn vaak per twee te koop.

Zelf even een salade in elkaar gooien (desnoods kijk je in zo'n bak kant-en-klaar salade en doe je het na, veel goedkoper) Is het wat veel voor 1 keer, de rest blijft nog zeker een dag goed in de koelkast als je de dressing er nog niet overheen gooit. Handje pasta is ook zo gekookt.

Jonge kapucijners, gehakt, ui, paprika en piccalilly.

Blik/zak soep en broodje/naan/focaccia uit de oven.

Het is meer dat je vaak inspiratieloos raakt in een depressie en alles veel werk lijkt. Maar heel veel dingen zijn met 10 minuten te maken.
  woensdag 16 mei 2018 @ 09:59:19 #52
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_179191918
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 05:48 schreef Ray_Smith het volgende:
Juist Signe!
Zweer zelf ook bij de Cecco en Barilla
Echte Italiaanse pasta,wel duurder maar lukt altijd!
ps zou ik het recept van die ragu van je Italiaanse achterbuurvrouw mogen?
bn er wel benieuwd naar eerlijk gezegd.
Ingrediënten:

Olie/braadboter
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 ansjovisfilets (mag worden weggelaten)
500 gram rundergehakt (half om half mag ook maar maakt het gerecht wat vettiger)
1 blik hele tomaten op sap (San Marzano van Mutti zijn geweldig, wel duur, ¤2 per blik)
1 klein blikje Impala tomatenpuree
1 ruime eetlepel suiker
Fijngesneden peterselie
Bosje verse Italiaanse kruiden (met een touwtje bijelkaar gebonden)
Vers gemalen peper
Snufje zout
Spaghetti (liefst De Cecco)
Parmezaanse kaas, vers geraspt of uit een zakje (Zanetti Grana Padano)

Bereiding:
Snij de ui in stukjes en hak de knoflook fijn
Verwam een klein beetje olie of braadboter in een ruime steelpan en fruit de ansjovis tot deze uit elkaar valt.
Fruit de ui en voeg wat later de knoflook toe, doe dan het gehakt in de pan en rul deze tot het bruin is.
Zet het vuur lager en voeg de tomaten in blik toe (gele, onrijpe, stukken tomaat wegsnijden, dat kan in de pan met behulp van een houten spatel en een scherp mes)
Prak met de spatel de tomaten een beetje fijn en roer de tomaten door het gehakt.
Voeg de tomatenpuree toe, roer alles weer door de rest van de saus en voeg het bosje Italiaanse kruiden, beetje gemalen peper, zout en de suiker toe en laat het op een zacht vuur pruttelen, hoe langer hoe beter.

Zet ondertussen het water op voor de spaghetti, als het water kookt de spaghetti 10-12 minuten koken.
Ongeveer 5 minuten voor de spaghetti klaar is voeg je de fijngesneden peterselie toe aan de saus

Serveren met Parmezaanse kaas

Kruiden het liefst vers en de suiker is belangrijk, versterkt de smaak van de tomaat en maakt het minder zurig, niet vergeten.
Je kan ook als je de tomatenpuree toevoegt een extra blikje Del Monte geconcentreerde tomatenpuree toevoegen, hierdoor wordt de saus wat dikker en hoeft minder lang te pruttelen.
De saus kan van tevoren worden gemaakt, hoe langer het pruttelt hoe lekkerder de saus wordt.
Als de saus te dik wordt kan je water toevoegen en de saus verder laten pruttelen, eventueel later weer water toevoegen, dit maakt de saus nog veel voller van smaak.
pi_179192108
Ik doe regelmatig een pakje noodles met extra groentes, kruiden en een eitje erbij.
Zoiets: http://www.beautylab.nl/pimp-your-bamisoep-deel-2/
pi_179192742
Stokbrood in de oven, gehakt in de pan, paprika, uitje erdoor en dat in je brood tiefen.

Veel makkelijker gaat het niet worden als het ook nog een klein beetje moet smaken.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_179192829
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 09:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ingrediënten:

Olie/braadboter
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 ansjovisfilets (mag worden weggelaten)
500 gram rundergehakt (half om half mag ook maar maakt het gerecht wat vettiger)
1 blik hele tomaten op sap (San Marzano van Mutti zijn geweldig, wel duur, ¤2 per blik)
1 klein blikje Impala tomatenpuree
1 ruime eetlepel suiker
Fijngesneden peterselie
Bosje verse Italiaanse kruiden (met een touwtje bijelkaar gebonden)
Vers gemalen peper
Snufje zout
Spaghetti (liefst De Cecco)
Parmezaanse kaas, vers geraspt of uit een zakje (Zanetti Grana Padano)

Bereiding:
Snij de ui in stukjes en hak de knoflook fijn
Verwam een klein beetje olie of braadboter in een ruime steelpan en fruit de ansjovis tot deze uit elkaar valt.
Fruit de ui en voeg wat later de knoflook toe, doe dan het gehakt in de pan en rul deze tot het bruin is.
Zet het vuur lager en voeg de tomaten in blik toe (gele, onrijpe, stukken tomaat wegsnijden, dat kan in de pan met behulp van een houten spatel en een scherp mes)
Prak met de spatel de tomaten een beetje fijn en roer de tomaten door het gehakt.
Voeg de tomatenpuree toe, roer alles weer door de rest van de saus en voeg het bosje Italiaanse kruiden, beetje gemalen peper, zout en de suiker toe en laat het op een zacht vuur pruttelen, hoe langer hoe beter.

Zet ondertussen het water op voor de spaghetti, als het water kookt de spaghetti 10-12 minuten koken.
Ongeveer 5 minuten voor de spaghetti klaar is voeg je de fijngesneden peterselie toe aan de saus

Serveren met Parmezaanse kaas

Kruiden het liefst vers en de suiker is belangrijk, versterkt de smaak van de tomaat en maakt het minder zurig, niet vergeten.
Je kan ook als je de tomatenpuree toevoegt een extra blikje Del Monte geconcentreerde tomatenpuree toevoegen, hierdoor wordt de saus wat dikker en hoeft minder lang te pruttelen.
De saus kan van tevoren worden gemaakt, hoe langer het pruttelt hoe lekkerder de saus wordt.
Als de saus te dik wordt kan je water toevoegen en de saus verder laten pruttelen, eventueel later weer water toevoegen, dit maakt de saus nog veel voller van smaak.
Ik vrees dat TS hier afhaakt.
Ik heb het zelf ook maar niet gelezen. Ben nu al moe. Gestop met lezen bij (met een touwtje bijelkaar gehouden) ;(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179195525
Voor couscous-salade heb je niet meer dan een waterkoker nodig. Vaak vul ik het dan aan met wat er in de koelkast staat. Rauwkost, fruit, olijven, surimi, avocado, wat nootjes, feta, tomaat ... net wat er is!

Wraps zijn ook al zo makkelijk. Bijvoorbeeld met mozarella, gerookte zalm, basilicum en pesto. Of philadelphia, gerookte kip en avocado. Ik bak alleen de wraps op en dan vullen met koude ingrediënten.

Ook heel eenvoudig: geitenkaassalade in de simpelste vorm. Veldsla, dressing, spekreepjes uitbakken, stukjes peer, evt. croutons. En dan geitenkaasbolletjes erbij:



Daat doe ik vaak nog een afbakbroodje bij. Of soep vooraf.
pi_179257713
Mmmmmmm dank je wel!
Ga t meteen van het weekend maken.
Waar haal je dat bosje kruiden?
En wanneer moet je t eruit halen?
Neem aan dat je die kruiden niet opeet maar alleen smaakmakers zijn?
pi_179257754
Allerhande heeft een hele lijst met budget gerechten.
https://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?Ntt=budget
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')