De cola is een soort marinade om de kip malser te maken.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:55 schreef Geralt het volgende:
Cola? Had je dan niet beter gewoon Schultenbrau kunnen pakken?
Met bier kan toch ook?quote:Op zaterdag 5 mei 2018 12:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
De cola is een soort marinade om de kip malser te maken.
Tvpquote:Vanmiddag ga ik de kippenren in elkaar zetten en het snijwerk doen. Aardappeltjes, het grondwerk, komen hier om de hoek kijken.
Ik heb speciaal daarvoor een rol pedaalemmerzakjes. Als je die dan goed strak dichtknoopt, zonder lucht erin, dan kun je alles tegelijk in de marinade wegzetten. Hoef je niet te keren. En het scheelt afwas .quote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:45 schreef Sigaartje het volgende:
Afdekken en dan gaat de bak een paar uur de koelkast weer in. Over een paar uur draai ik de bouten even om.
Hou het maar op Runquote:Op zaterdag 5 mei 2018 13:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
![]()
Is het Run of Ren? Moet ik de TT wijzigen?
Goede tip thanks.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 12:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb speciaal daarvoor een rol pedaalemmerzakjes. Als je die dan goed strak dichtknoopt, zonder lucht erin, dan kun je alles tegelijk in de marinade wegzetten. Hoef je niet te keren. En het scheelt afwas .
En ik ben dan nog cheap-asseriger, ik probeer dan op de marinade te besparen en niet meer dan noodzakelijk te maken en mbv knikkers euh te zorgen dat alles "onder staat". Halverwege moeten keren vind ik niks.
[ afbeelding ]
Ga ik straks mee beginnen. Het is nog geen etenstijd.quote:
Ja daar doelde ik opquote:Op zaterdag 5 mei 2018 15:51 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ga ik straks mee beginnen. Het is nog geen etenstijd.
Goed dat je het zegt, even omdraaien.
Picsquote:Op zaterdag 5 mei 2018 15:51 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ga ik straks mee beginnen. Het is nog geen etenstijd.
Goed dat je het zegt, even omdraaien.
Lekker, geniet er van. Zolang je je fans maar niet vergeetquote:Op zaterdag 5 mei 2018 16:21 schreef Sigaartje het volgende:
Zit nu met een heel erg koud pilsje buiten.
quote:Op zaterdag 5 mei 2018 11:55 schreef Geralt het volgende:
Cola? Had je dan niet beter gewoon Schultenbrau kunnen pakken?
Zeker niet. Ik zo starten met de voorbereidingen.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 16:25 schreef Divje het volgende:
[..]
Lekker, geniet er van. Zolang je je fans maar niet vergeet
quote:Op zaterdag 5 mei 2018 13:23 schreef Sigaartje het volgende:
De kippebouten zijn rustig aan het bijkomen in de koelkast badend in cola en ketjap, niet wetend dat ze straks naar de hel gaan.
Ondertussen genieten wij van een opkikkerend muziekje.
Zelf verzonnen, omdat het op een kippenbatterij lijkt met twee verdiepingen.quote:
quote:Op zaterdag 5 mei 2018 20:00 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Zelf verzonnen, omdat het op een kippenbatterij lijkt met twee verdiepingen.
Ik zou nu voor een uurtje gaan ja, in totaal.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 20:10 schreef Sigaartje het volgende:
Oeps, tegenvallertje.
Na een half uur is de boel nog lang niet gaar. De aardappeltjes niet en ook niet de kip.
Ik ga over naar semi-slow-cooking om de boel niet te laten verbranden.
160 graden, poging van een half uur.
Trouwens de kruiden zijn perfect proef ik, maar de zout is aan de flauwe kant.
eh, die kon ik niet krijgen.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 20:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sigaar, ik heb een prangende vraag. Waarom gebruik je niet de rechthoekige grillschaal waar de roostertjes in horen? Je hebt er vast een goed antwoord op.
Hier op het forum heb ik ooit een lekkere colakip recept vandaan gehaald. Ik doe zelf meer kruiden in de marinade.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 21:12 schreef Sigaartje het volgende:
Wauw, die kip is erg lekker zeg. Superzacht. Geen woord teveel gezecht wat ze op internet vertellen over colakip. De cola proef je niet terug, de ketjap wel.
Ziet er lekker uit!quote:
Ik vermoed dat het wat veel volume was voor zo'n kleine oven.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit!
Wat vond je niet goed aan de aardappeltjes?
Volgende keer de aardappeltjes misschien toch op metaal "bakken" en niet afdekken met zo'n dikke schaal met kip? Te weinig directe hitte nu?
Dat denk ik ook.quote:Op zondag 6 mei 2018 09:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Ik vermoed dat het wat veel volume was voor zo'n kleine oven.
Hmmm, het was het net niet. De kruidenkeuze was goed, maar ik moet me een beetje inhouden met tijm en rozemarijn, dat had ik al eerder bij zout en chilipoeder gedaan. Met chilipoeder vergis je vrij snel. Met zout is het zo: beter te weinig dan te veel. Het is al snel te veel.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit!
Wat vond je niet goed aan de aardappeltjes?
Volgende keer de aardappeltjes misschien toch op metaal "bakken" en niet afdekken met zo'n dikke schaal met kip? Te weinig directe hitte nu?
Goede tip!quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:09 schreef Sorella het volgende:
O waarom heb ik dit gemist ?
Misschien de aardappeltjes 6 minuten voorkoken de volgende keer sigaartje ? Ik vind het toch altijd al lang duren voordat rauwe aardappeltjes uit de oven gaar zijn. Vlees is gaar, aardappeltjes nog niet
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |