FOK!forum / Sport / Bobsleeën, skeleton en rodelen #6 waar AnnaGodin ermee kapt
Columbiafanzaterdag 5 mei 2018 @ 10:03
Het enige topic wat ik over deze sporten kon vinden is inmiddels een jaar of 8 oud, dus een nieuw topic is wel op zijn plaats denk ik, zeker zo richting de Spelen in Sochi :)

Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat ik de sporten niet op de voet volg, maar af en toe kijk ik het, en het zijn allemaal toch erg mooie sporten om te zien.
Het lijkt me ook een prima plek om zo de prestaties van de Nederlanders in de gaten te houden, zodat ze al wat bekender zijn tegen de tijd dat we naar de wedstrijden in Sochi zitten te kijken *O*
Bijkomend voordeel is dat we dan ook de toppers al een beetje kennen, ik probeer hier in elk geval de uitslagen van de belangrijkste wedstrijden te plaatsen.

Bij deze sporten is het zo dat er bij wedstrijden 2 runs afgewerkt worden, waarbij de tijden bij elkaar opgeteld worden. Uiteraard wint de snelste totale tijd.

Veel mensen weten het verschil niet tussen rodelen en skeleton, om dat even uit de wereld te helpen: bij het rodelen ligt men op de rug op de slee, terwijl je bij het skeleton juist op je buik, dus head-first, naar beneden gaat.

Rodelen

armin-zoeggeler-514.jpg

Het rodelen bij de mannen wordt gedomineerd door Duitsland, na 4 van de 9 wedstrijden bij de singles staan er Duitsers op de plaatsen 1, 2, 4 en 5 in de World Cup, met Felix Loch op kop. Alleen de Rus Albert Demchenko weet zich daartussen staande te houden. Noemenswaardig is ook de nummer 6, de Italiaanse legende Armin Zöggeler, 2-voudig Olympisch kampioen, 6-voudig wereldkampioen en 10-voudig winnaar van de World Cup, en dat allemaal alleen maar bij de singles.
De doubles worden alleen door de mannen gedaan, daar gaan de Duitsers Wendl en Arlt aan de leiding, zij wonnen tot nu toe alle wedstrijden.
Voor Nederland probeert Dirk Jongkind zich via de Nations Cup te kwalificeren voor de World Cup (als ik het goed begrijp worden die wedstrijden vlak voor de World Cup gehouden, en hoeft alleen de top-15 van de World Cup zich niet te kwalificeren), tot nu toe nog zonder succes.

Bij de vrouwen is hetzelfde beeld zichtbaar, de Duitse dames staan op 1, 2 en 3, aangevoerd door Natalie Geisenberger.
Ergens onderaan staan Melanie en Janika Heinzelmaier namens België, zij hebben allebei alleen meegedaan bij de eerste wedstrijd in Igls. Ik heb nog niks over ze kunnen vinden, echter kwam ik tijdens het zoeken wel een zus van hun tegen, Katrin Heinzelmaier. Zij is ongeveer 16 jaar jong, geboren in Oostenrijk en heeft al namens België meegedaan aan de World Cup (ook alleen in Igls). Bij dit seizoen zie ik haar staan in de stand om de Junior World Cup, met een DNF en een 23e plaats, echter wel voor Oostenrijk.
Als iemand meer informatie heeft over de zussen Heinzelmaier, hoor ik het graag. Anders ga ik zelf ook nog wel even zoeken :)

Skeleton

Kimber-Martins-Dukurs.jpeg

De beste atleet bij de mannen is op dit moment de Let Martins Dukurs, winnaar van het zilver in Vancouver, wereldkampioen bij de laatste twee WK's en hij won de drie vorige seizoenen in de World Cup. Ook dit jaar gaat hij weer aan de leiding, hij won vier van de vijf wedstrijden en eindigde een keer als tweede. De enigen die enigszins (relatief gezien) in de buurt kunnen blijven zijn de Rus Tretjyakov en de oudere broer van Dukurs, Tomass.
Er staan 2 Nederlanders in de ranking, Gert Koetje (die vandaag zijn 23e verjaardag viert *O*) en Lars Arts, beiden doen doorgaans een niveau lager mee dan de World Cup.
Tot een tijd terug hadden we ook nog Peter van Wees die met zijn busje van wedstrijd naar wedstrijd trok, zo nu en dan met de Amerikanen op kon trekken en regelmatig in de top-25 terechtkwam.

Bij de vrouwen zit het iets dichter bij elkaar. De Duitse Marion Thees staat vrij ruim op kop, maar daarachter zitten de Engelse Yarnold, de Duitse Huber, de Amerikaanse Uhlaender en de Canadese Reid niet ver van elkaar af.
Voor Nederland doet Joska le Conté mee in de World Cup, en zeker niet onverdienstelijk. Na 6 wedstrijden staat ze nu op een knappe 17e plaats. Beste plaats is tot nu toe de 11e plek in Whistler, top-8 zal ze een keer moeten halen om naar de Spelen te mogen, dit zou best mogelijk kunnen zijn :)

Bobsleeën

940-zubkov-8col.jpg

Bij de mannen tweemansbob gaat het team van de Amerikaan Steven Holcomb aan de leiding in de World Cup, nadat ze de eerste drie wedstrijden wisten te winnen. Hij wordt gevolgd door de rus Alexander Zubkov en de Canadees Lyndon Rush. Vooral achter Holcomb zit alles bijzonder dicht bij elkaar.
Er staan twee Nederlanders in de stand om de World Cup, aangevoerd door Edwin van Calker op de 20e plaats. Als je je bedenkt dat hij er in Whistler niet bij was (ja, dat is inderdaad de baan waar hij tijdens de Spelen in 2010 toch niet naar beneden ging) is dat een knappe prestatie, dit seizoen heeft zijn team al een 6e en een 9e plek gehaald.
Op de 25e plek staat Ivo de Bruin, die het seizoen begon met een 11e plek in zowel Lake Placid als in Park City.

Bij de viermansbob zien we grofweg dezelfde namen, Zubkov gaat hier ruim aan de leiding, hij won de eerste vier wedstrijden en werd een keer tweede. Hij wordt gevolgd door Holcomb en de Duitsers Arndt en Machata.
Edwin van Calker staat hier op een 38e plek, echter begon hij het seizoen wel knap met twee 11e plaatsen. Ivo de Bruin staat hier op de 61e plaats.

Tot slot het onderdeel waarop Nederland in principe de meeste kans heeft op succes, de tweemansbob bij de vrouwen (volgens mij noemt men het niet de tweevrouwsbob :+).
Ruim aan kop gaat hier de Canadese Kailie Humphries, zij werd met haar team vandaag voor het eerst verslagen, derde, nadat ze de eerste vijf wedstrijden wist te winnen. Ze wordt gevolgd door de Duitse vrouwen Sandra Kiriasis en Cathleen Martini.
Maar nu komt het, op de zesde (!) plaats staat onze eigen Esmé Kamphuis. Op de Olympische baan van Whistler werd ze al vierde dit seizoen, en vandaag wist ze dat in Altenberg te herhalen. Zij is dus zeker in staat om zich gewoon tussen de wereldtop te vestigen, eigenlijk is ze daar zelfs al een beetje een onderdeel van _O_

Zo is het uiteindelijk een erg lang verhaal geworden zie ik nu, maar ik heb in de tijd dat ik hiermee bezig ben geweest zelf al een boel opgestoken over wat op het moment grofweg de krachtsverhoudingen zijn in de verschillende disciplines, iets wat ik anders richting Sochi toch wel zou doen. Nu kan iemand anders zich alvast die moeite besparen :+

Als iemand aanvullingen/opmerkingen/resultaten etc. heeft, posten *O*
En voor vragen over de sport ben ik denk ik niet echt de juiste persoon (ik ben absoluut geen kenner), maar ik zou zeggen, stel ze gewoon en wie weet komt er iemand langs die het wel weet. En anders gaan we gewoon even zoeken :+
Columbiafanzaterdag 19 mei 2018 @ 11:24
https://www.instagram.com/p/Bi69D-al0dt/?taken-by=annafernstaedt

Anna gaat dus blijkbaar wel door maar gaat volgende seizoen voor Tsjechië uitkomen? :D
wimderonwoensdag 11 juli 2018 @ 00:23
quote:
België en Nederland gaan als één bobsleeland samenwerken. De Letse hoofdcoach mag beschikken voor een nieuwe Engelse topcoach en een Duitse startcoach, goed voor een karrenvracht olympische medailles. Dit zijn de Belgian Bullets nieuwe stijl.

In deze warme zomerdagen is de Belgische bobsleeploeg al begonnen met de voorbereiding op het winterseizoen, in een nieuw jasje. De jarenlange samenwerking tussen de Bullets en de Letse coaches Janis Skrastins en zijn assistent werd na de Winterspelen van Pyeongchang 2018 verbroken. De nieuwe hoofdcoach heet Tom De La Huntey. Een klinkende naam in de bobsleewereld, de Engelsman was lang coach van topland Canada met veelvoudig olympisch kampioene Kaillie Humphries. “Ik heb niet lang moeten nadenken over het voorstel”, zegt De La Huntey. “Ik ken de Belgische meiden al vele jaren.”

De La Huntey blijft ook de coach van Nederland, waar hij een mannenbobsleeteam leidt. Sterker: België en Nederland worden – revolutionair – een samenwerkende vennootschap, één BeNe-bobsleeland. De La Huntey: “Het is geen goedkope sport, door samen te werken kun je behoorlijk wat kosten uitsparen. Dit is het perfecte huwelijk tussen twee landen. We verblijven in hetzelfde hotel, reizen samen, delen de kine’s, mate- riaalmeester, videoanalyses…”

Elfje Willemsen, Belgian Bullet van het eerste uur: “We zijn opgetogen met Tom als nieuwe coach. Ook de samenwerking met Nederland zal een hele verbetering zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld af en toe de mannen vragen om te sleuren met onze zware slee. Dat lijkt een detail, maar alle beetjes helpen.”

Testdagen

Meer dan een detail is de start, altijd al het zwakke punt van de twee Belgische bobs. Dat moet verbeteren met de Duitse startcoach Olav Hampel. De Duitser, tweevoudig olympisch kampioen, was de startcoach van topland Canada. De La Huntey: “Ze sturen beiden zeer goed, maar de start moet absoluut beter. Omdat de bobbanen minder gevaarlijk, minder technisch geworden zijn, kun je met het sturen een trage start niet meer goedmaken. Ik denk dat Olav redelijk snel een verschil kan maken.”

Elfje Willemsen en Sara Aerts – in Pyeongchang elfde – doen normaal gezien nog één seizoen verder. An Vannieuwenhuyse, in Pyeongchang twaalfde, wil naar de volgende Spelen, reserveremster Shana Vanhaen is gestopt. Om ook in de toekomst met twee bobs op olympisch niveau te blijven, werd een testdag georganiseerd, die een handvol mogelijke kandidaten opleverde. Binnenkort wordt een tweede testdag georganiseerd. De La Huntey: “De dames moeten constant worden gepusht, enkel concurrentie kan ons nog verder brengen. We willen weer met twee bobs op de Winterspelen van 2022 staan.”

Dat zal dan zonder Willemsen zijn. De La Huntey: “We zijn al nieuwe stuurvrouwen aan het uittesten, en daar fungeerde Elfje al als coach naast mij. Ik zou het alleen maar toejuichen als ze dat in de toekomst nog zou willen doen.”
heywoodudinsdag 7 augustus 2018 @ 17:25
Penz/Fischler stoppen :(
https://www.sn.at/sport/w(...)n-karrieren-37185721
franklopdinsdag 7 augustus 2018 @ 17:28
de OP mag wel eens een opfrisbeurt gebruiken heywoodu
heywoodudinsdag 7 augustus 2018 @ 17:30
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 17:28 schreef franklop het volgende:
de OP mag wel eens een opfrisbeurt gebruiken heywoodu
Ja, ik weet niet waarom ik ooit zoveel moeite heb gedaan om een OP te bouwen met de situatie van dat moment ipv wat algemeens.
franklopdinsdag 7 augustus 2018 @ 17:30
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 17:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja, ik weet niet waarom ik ooit zoveel moeite heb gedaan om een OP te bouwen met de situatie van dat moment ipv wat algemeens.
#heywoowelt
heywooduvrijdag 24 augustus 2018 @ 10:46
Deze kwam langs en vond ik het vermelden wel waard. St Moritz-speaker Guido Ratti heeft via via een slee uit 1906 kunnen regelen voor het lokale museum _O_

Het bijzondere is vooral dat de stuurknuppel bij die slee voor het eerst vervangen was door een stuurwiel. Prachtding :9~

https://www.facebook.com/(...)6748/?type=3&theater

39814341_1008553412650080_760158522187972608_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6f16228f07642c9ccc180857702dafa5&oe=5BEF0DF1
heywooduzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:52
Beelden van de damesdubbels vanuit het Russische rodelteam, in voorbereiding op de Jeugd Winter OS in 2020.

https://www.facebook.com/rusluge.ru/videos/2116354498614632/
heywooduwoensdag 19 september 2018 @ 21:15
Het monobobprogramma voor de winter:

quote:
Racing and training events in women's monobob have been announced for the 2018-2019 winter season.

Confirmation of the dates from the International Bobsleigh and Skeleton Federation (IBSF) comes after the discipline was added to the Beijing 2022 Winter Olympic programme in July.

Women's monobob will join two-women bobsleigh in the Chinese capital as part of the bid for gender equality.

Two-man and four-man events are already on the programme with the female monobob selected despite calls from some to add a four-women event.

Critics of monobob's inclusion have argued that the IBSF has no established circuit for the discipline, something the announced events will seek to address.

For junior women up to the age of 24, there will be training weeks with concluding races at five venues across the Americas and Europe.

Action will begin in Norway's 1994 Winter Olympic host Lillehammer between October 29 and November 5, where two races will be held.

Park City in the United States will host between November 13 and 19 before another American track in Lake Placid takes centre stage between November 23 and 30.

Königssee in Germany will welcome sliders between December 10 and 14 before Calgary in Canada hosts between January 3 and 10.

Three additional training camps will be held, in Königssee between November 19 and 25, La Plagne in France between March 18 and 24 and Lake Placid between April 1 and 7.


Development coordinator Manfred Maier, North American Cup coordinator Nicola Minichiello and Gatis Guts are organising the programme.

Monobobs will be available to rent with national federations now needing to register their interest in participating.

heywooduwoensdag 26 september 2018 @ 08:58
Ghana heeft niemand minder dan voormalig World Cup-kampioen Zach Lund aangesteld als high performance director :D

42541765_690426874654461_9095725175025958912_n.jpg?_nc_cat=106&oh=a604508ee04c8710e77f09d5fd33879d&oe=5C2B5DFB

Akwasi naar de top _O_
Remzzwoensdag 26 september 2018 @ 09:15
Hopen dat Kimberly Bos de aansluiting met de top echt kan maken dit jaar.
heywoodumaandag 1 oktober 2018 @ 10:35
Nederland heeft een rodelaarster, jawel :o

Daria Obratov heeft besloten Kroatië te verlaten wegens schijnbaar ruzie met de bond. Nederland heeft haar een aanbieding gedaan, zo zegt ze :)
https://sport.hrt.hr/4644(...)-odlazim-iz-hrvatske

Prima dame: dit jaar deed ze eindelijk mee aan de Spelen, nadat ze zowel in 2010 als in 2014 één plek tekort kwam om mee te mogen doen. Goede vrouw ook, want bij de laatste kwalificatiemogelijkheid, de World Cup in Calgary, bood ze haar slee aan Shiva Keshavan uit India aan, nadat Keshavan zijn enige slee gesloopt had bij een crash en zijn olympische droom zo uiteen zag spatten. Op Obratov's slee haalde hij het alsnog ^O^
Nattekatmaandag 1 oktober 2018 @ 10:40
Mijn Kroatisch is niet zo goed, alleen Hrvaska is me bijgebleven na m'n vakantie :@

Maar het is dus mogelijk dat ze namens Nederland gaat deelnemen aan toernooien?
heywoodumaandag 1 oktober 2018 @ 10:43
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:40 schreef Nattekat het volgende:
Mijn Kroatisch is niet zo goed, alleen Hrvaska is me bijgebleven na m'n vakantie :@

Maar het is dus mogelijk dat ze namens Nederland gaat deelnemen aan toernooien?
Google Translate :+

Ze is de beste Kroatische voorhamer _O_

quote:
They thought I was not good enough for the future, that they would not be good enough, although I have to point out that I was the best Croatian sledgehammer, and that's what I confirmed by going to the Winter Olympics, which was a historic success for this country.
Deelname aan toernooien kan inderdaad, maar de Spelen wordt wel lastig wegens de bizarre eisen in Nederland. Top-8 in een World Cup is niet echt realistisch voor haar, maar ik zou het al leuk vinden als ze mee gaat doen aan World Cups en WK's :)
heywooduzondag 7 oktober 2018 @ 20:37
Het definitieve einde van het tijdperk Le Conté.
Skeletonster Le Conté stopt ermee
Faraday01zondag 7 oktober 2018 @ 20:38
quote:
9s.gif Op zondag 7 oktober 2018 20:37 schreef heywoodu het volgende:
Het definitieve einde van het tijdperk Le Conté.
Skeletonster Le Conté stopt ermee
Gelukkig is Kimberley nog jaren van de partij *O*

toch?
heywooduzondag 7 oktober 2018 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 20:38 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Gelukkig is Kimberley nog jaren van de partij *O*

toch?
Dat lijkt me wel :o

En Le Conté gaan we op de streams nog wel zien bij de kleine landen :Y
heywoodudinsdag 16 oktober 2018 @ 18:47
Elizabeth Yarnold stopt er weer mee.
heywooduwoensdag 17 oktober 2018 @ 20:04
Toni Eggert heeft zijn rechterbeen gebroken na een zware crash in de training (uiteraard met Sascha Benecken) in Oberhof. De hoop is dat hij binnen 6-8 weken weer mee kan doen, nog wel op tijd voor de laatste World Cups dus.
heywooduwoensdag 17 oktober 2018 @ 21:00
Wat een rodelnieuws ineens allemaal: Chris Mazdzer, olympisch zilver in Pyeongchang, stopt......en gaat een dubbel vormen met Jayson Terdiman :o

Geen idee wat Terdiman's nu ex-partner Matt Mortensen gaat doen, maar ik had niet verwacht dat Mazdzer op de dubbel zou gaan.
heywooduvrijdag 19 oktober 2018 @ 19:15
Rhys Thornbury heeft zijn carrière beëindigd, Kaillie Humphries slaat komend seizoen over en hoopt dan weer terug te keren voor niet alleen 2022, maar ook 2026. Melissa Lotholz gaat ondertussen een poging doen om het als pilote te maken ipv remster.

Verder is Anna Fernstädt bevestigd bij het Tsjechische team, moet Miriam Jamanka zich intern nog kwalificeren, is Bruce Tasker ermee gestopt en gaat wereldjuniorenkampioene Mica Moore O+ er helaas even tussenuit om zich op haar studie te richten.
heywoodudinsdag 6 november 2018 @ 21:57
Melbardis is weer eens geblesseerd en mist het hele seizoen -O-
http://www.ibsf.org/en/ne(...)the-2018-2019-season?
heywoodudonderdag 8 november 2018 @ 12:44
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 09:54 schreef heywoodu het volgende:

Deze man wordt overigens de olympisch kampioen van Beijing 2022, dan is dat ook alvast duidelijk ^O^

[..]

De Chinezen zijn echt voor 90% gekozen op startsnelheid (zie je bij hem het duidelijkst terug), maar Yun Sung-bin (olympisch kampioen 2018) laat inmiddels zien dat je stuurkunsten met genoeg training ook de lucht in kunnen schieten _O_
Inmiddels bijna drie jaar verder en Geng is het seizoen gisteren begonnen met winst in de eerste wedstrijd in de North American Cup in Whistler. Bram Zeegers werd 21e, één plek achter Akwasi Frimpong.
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/193145
heywoodudonderdag 8 november 2018 @ 12:46
Het eerste monobob-evenement zit er ook op. Karlien Sleper kwam tot en met 2016 als remster uit voor Oostenrijk (oa 14e op het WK), maar is geswitched naar Nederland en begon met een derde en tweede plek in Lillehammer. Interessant om te volgen, want dit wordt olympisch.
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/500055
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/500056
heywooduvrijdag 16 november 2018 @ 19:07
De 26-jarige Wicher Nijkamp debuteerde vandaag in de Europa Cup in Innsbruck, maar eindigde wel vrij ver naar achteren. De olympisch kampioen van 2022 had zijn dag niet.
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/193285
heywooduzaterdag 17 november 2018 @ 11:56
Hüfner stopt er na komend seizoen mee.
https://www.sportschau.de(...)ltcupsaison-100.html
heywoodumaandag 19 november 2018 @ 23:30
Puerto Ricaantje op de laatste plek bij de mannen in de North American Cup in Park City vandaag:
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/193161

ZOzgPpu.png

Die zag het dus op de Spelen en dacht 'wow, dat is mijn sport!'....om het vervolgens anderhalf decennium op zijn 48e ook daadwerkelijk te gaan doen _O_
heywoodudonderdag 22 november 2018 @ 06:31
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 20:04 schreef heywoodu het volgende:
Toni Eggert heeft zijn rechterbeen gebroken na een zware crash in de training (uiteraard met Sascha Benecken) in Oberhof. De hoop is dat hij binnen 6-8 weken weer mee kan doen, nog wel op tijd voor de laatste World Cups dus.
Sterker nog, hij kan dit weekeinde al meedoen bij de World Cup-opening :)
http://www.fil-luge.org/e(...)e-at-season-s-opener
heywooduvrijdag 23 november 2018 @ 12:20
Armin Frauscher, toch de nummer 13 in de World Cup vorig jaar, grijpt in de Nations Cup vandaag gelijk al naast een startplek voor de World Cup van zondag in Innsbruck door als derde Oostenrijker te eindigen.

De nieuwe Nederlandse zusjes Daria en Dania Obratov halen het helaas ook niet, hoewel Daria nog relatief in de buurt kwam.
http://www.fil-luge.org/cdn/uploads/rlncwomen-25.pdf
heywooduvrijdag 23 november 2018 @ 18:44
Kimberley Bos is ook aan haar seizoen begonnen, 13e bij de Intercontinental Cup in Winterg. Daar mag nog wel een tandje bij :+
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/193120
heywooduvrijdag 23 november 2018 @ 18:46
Interessant pak wel van de Zwitser Max Goldmann.

DsssnU_W0AAs422.jpg
heywooduzaterdag 24 november 2018 @ 10:54
Deutschland über alles, maar voor de verandering is het eens Taubitz die bovenaan staat.

WHaHvYR.png
heywooduzaterdag 24 november 2018 @ 12:42
Penz/Fischler :W ;(

XdgSqRp.png
heywooduzaterdag 24 november 2018 @ 13:32
Geisenberger wint uiteraard bij de vrouwen, bij de dubbels is het spannend: Wendl/Arlt en vooral Nagler/Malleier gingen behoorlijk de fout in, Steu/Koller staan namens Oostenrijk op kop na één run, drie duizendsten voor Eggert/Benecken en krap drie honderdsten voor Yuzhakov/Prokhorov. Zeven landen in de top-8 ^O^
heywooduzaterdag 24 november 2018 @ 17:10
Steu en Koller domineren en pakken hun eerste World Cup-zege, wisseling van de wacht _O_

SPOILER
Ja, hierna maar even kijken hoe het buiten Oostenrijk gaat.
heywooduzaterdag 24 november 2018 @ 19:23
Ook vandaag kwam Bos nog niet echt in de buurt van de toppers in de Intercontinental Cup. Maar goed, het is de World Cup nog niet :9
http://www.ibsf.org/en/component/events/event/193122
heywooduzondag 25 november 2018 @ 10:40
Run één bij de rodelmannen is inmiddels bezig en gaat langzamerhand richting de interessante mannen.
https://video.fil-luge.org/

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:03 schreef Columbiafan het volgende:

Kom gewoon weer meekijken dan, het is eenzaam zo ;(
heywooduzondag 25 november 2018 @ 11:16
Kevin en Dominik Fischnaller met dezelfde tijd tot op de duizendsten.
heywooduzondag 25 november 2018 @ 11:21
Repilov en de Oostenrijkers rotslecht, Eissler toch wel de verrassing vooralsnog en Pavlichenko en Ludwig bovenaan met exact dezelfde tijd _O_

qfFEcVY.png
heywooduzondag 25 november 2018 @ 12:46
Laatste vier nu, dit gaat spannend worden.
https://video.fil-luge.org/
heywooduzondag 25 november 2018 @ 13:41
Ludwing wint, voor D Fischnaller en Kindl, die vanaf de 18e plek naar P3 stijgt _O_

D Gleirscher vierde, Pavlichenko valt terug naar P5.

Inmiddels zijn de sprints begonnen :)
heywooduvrijdag 7 december 2018 @ 10:03
Hersenschudding voor Laura Deas na een trainingscrash, waardoor ze de opening van de World Cup in Sigulda dit weekeinde overslaat.
https://www.ibsf.org/en/n(...)cW1GRfl21vmRL5s0Gu1g
heywooduvrijdag 7 december 2018 @ 14:02
Jaaaa we gaan bobsleeën met Martin Haven, nu is het wintersportseizoen écht onderweg *O*

Martin Haven *O*

heywooduvrijdag 7 december 2018 @ 19:13
De tweede run bij de dubbels (rodelen) in Calgary gaat zo beginnen en het zit weer belachelijk dicht bij elkaar.

hwjY1Pk.png
heywooduvrijdag 7 december 2018 @ 21:47
Wendl/Arlt winnen, 0,09 voor Eggert/Benecken en een kleine drie tienden voor Steu/Koller.

Spannend bij de mannen nu :9~

XWAT1hY.png
heywooduzaterdag 8 december 2018 @ 08:35
Kindl wint net als in Innsbruck, nu voor Repilov en Gleirscher. Flink door elkaar geschud dus, Loch viel terug naar plek vier. Voor olympisch kampioen Gleirscher was het zijn eerste World Cup-podium :P

Skeleton gaat beginnen nu en daarmee zijn volgens mij alle olympische wintersporten nu echt begonnen *O*

heywooduzaterdag 8 december 2018 @ 09:37
Verrassende stand na de eerste run. Nikita Tregubov ruim bovenaan, 0,36 voor M Dukurs, 0,37 voor Tretiakov en 0,41 voor Yun Sung-bin, met de nog vrij onbekende Duitser (RIP Columbiafan) Felix Keisinger op 0,45 seconden.
heywooduzondag 9 december 2018 @ 08:32
Tregubov won gisteren, voor Dukurs en Yun, zijn eerste World Cup-zege. Francesco Friedrich won in de tweemansbob.

Vandaag de skeletonvrouwen, die nu gaan beginnen. Als tiende staat Kimberley Bos aan de start :B

H.Vvivzondag 9 december 2018 @ 08:51
Kimberley Bos gaat zo aan haar eerste run beginnen
heywooduzondag 9 december 2018 @ 08:54
Oei, dat valt niet mee. Alleen de twee bijna-gecrashte dames achter zich gehouden voorlopig.
heywooduzondag 9 december 2018 @ 10:19
heywooduzondag 9 december 2018 @ 10:24
Plekje gewonnen *O*
heywooduzondag 9 december 2018 @ 10:43
Ah, Elisabeth Maier is natuurlijk de voormalige Elisabeth Vathje, het kwartje is eindelijk gevallen.
franklopzondag 9 december 2018 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 08:54 schreef heywoodu het volgende:
Oei, dat valt niet mee. Alleen de twee bijna-gecrashte dames achter zich gehouden voorlopig.
Alleen pieken in het olympisch seizoen is alleen voor de groten natuurlijk
heywooduzondag 9 december 2018 @ 18:39
Julia Taubitz pakt haar eerste World Cup-zege in het rodelen ^O^

Columbiafan are you watching
franklopzondag 9 december 2018 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 18:39 schreef heywoodu het volgende:
Julia Taubitz pakt haar eerste World Cup-zege in het rodelen ^O^

Columbiafan are you watching
Neem aan dat hij sinds de Spelen nog geen rodelen heeft gezien :+
heywooduzondag 9 december 2018 @ 18:41
quote:
10s.gif Op zondag 9 december 2018 18:40 schreef franklop het volgende:

[..]

Neem aan dat hij sinds de Spelen nog geen rodelen heeft gezien :+
Hij is sowieso pijnlijk afwezig rondom het rodelen en de noordse combinatie enzo (en alles wel, maar daar was hij de enige verder die ook meestal keek), het is veel minder leuk nu ;(
heywooduvrijdag 14 december 2018 @ 10:12
We gaan skeletonnen in Winterberg, te beginnen met de mannen.

heywooduvrijdag 4 januari 2019 @ 23:09
Dubbelslag Russische skeletonners, Bos 16e
Vinniieezaterdag 5 januari 2019 @ 13:23
Brr, nare crash net :X
TargaFloriozaterdag 5 januari 2019 @ 13:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 13:23 schreef Vinniiee het volgende:
Brr, nare crash net :X
Inderdaad :X
sasquatschzaterdag 5 januari 2019 @ 15:05
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 18:39 schreef heywoodu het volgende:
Julia Taubitz pakt haar eerste World Cup-zege in het rodelen ^O^

Columbiafan are you watching
Taubitz wint weer!
heywooduzaterdag 5 januari 2019 @ 21:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 15:05 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Taubitz wint weer!
Rare wedstrijd zeg, Katnikova op één, Lisa Schulte of all places op drie na de eerste run en Geisenberger 16e, Hüfner zelfs 23e _O-

Soms is een beetje sneeuw wel leuk om de boel op te schudden en in de tweede run zag je dat het toch wel wat omgekeerd was met uiteindelijk wel een topper als winnares (en een leuke verrassing met plek drie voor de 18-jarige Hannah Prock, dochter van de legendarische Markus Prock).
heywooduzaterdag 5 januari 2019 @ 21:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 13:23 schreef Vinniiee het volgende:
Brr, nare crash net :X
Ze is gelukkig in orde (Viktoria Demchenko), inderdaad wel buiten westen na die klap, maar uiteindelijk is ze slechts ter observatie nog even naar het ziekenhuis gebracht :)
Vinniieezaterdag 5 januari 2019 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 21:39 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ze is gelukkig in orde (Viktoria Demchenko), inderdaad wel buiten westen na die klap, maar uiteindelijk is ze slechts ter observatie nog even naar het ziekenhuis gebracht :)
Gelukkig maar. :)
heywooduvrijdag 11 januari 2019 @ 12:24
De World Cup (en dus het EK) voor de skeletonners in Königssee is afgelast. Dat zou vandaag gehouden worden, maar door de sneeuwval bleek het onmogelijk. De World Cup van volgende week in Innsbruck-Igls krijgt nu de status van EK, de bobsleeërs gaan morgen en zondag wel gewoon van start.
https://www.ibsf.org/en/n(...)-koenigssee-canceled
heywoodudinsdag 22 januari 2019 @ 19:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:15 schreef heywoodu het volgende:
Kaillie Humphries slaat komend seizoen over en hoopt dan weer terug te keren voor niet alleen 2022, maar ook 2026.
Hier is inmiddels meer over bekend: Humphries heeft een aanklacht ingediend wegens 'harassment' en dat is de directe reden dat ze dit seizoen besloot niet in actie te komen.

https://www.cbc.ca/sports(...)harassment-1.4985486
heywooduzaterdag 26 januari 2019 @ 11:59
Het WK rodelen in Winterberg is inmiddels in volle gang, vandaag de dubbels en vrouwen. Bij de dubbels zit het dicht op elkaar na run één.

D9x0UHn.png

Gisteren waren de sprintwedstrijden:
Duitse rodelaars beginnen thuis-WK met sweep en 1-2'tje

Uiteraard is alles weer live te zien op https://video.fil-luge.org
heywooduzaterdag 2 februari 2019 @ 12:41
Felix Keisinger is wereldkampioen skeleton bij de junioren, vooral dankzij een ijzersterke tweede run. Bram Zeegers op gepaste afstand 23e, Colin Freeling namens de Belgen 25e.
https://www.ibsf.org/en/component/events/event/193316

Het WK junioren bij de rodelaars in Innsbruck gaat lekker voor Duitsland. Max Langenhan en Cheyenne Rosenthal pakten gisteren al de titels, vandaag was het aan dubbelaars Hannes Orlamünder en Paul Gubitz.
https://www.fil-luge.org/(...)unioren-01-02-19.pdf
https://www.fil-luge.org/(...)orinnen-01-02-19.pdf
https://www.fil-luge.org/(...)lsitzer-02-02-19.pdf
heywooduzaterdag 2 februari 2019 @ 12:41
En nog even over het WK rodelen van vorige week:
Dubbele dubbelslag Duitse rodelaars op WK in Winterberg
Duitse rodelaars na zeven wereldtitels op rij verslagen voor thuispubliek
heywooduzaterdag 2 februari 2019 @ 17:06
WK junioren: Duitsland heeft de kampioen bij de heren, dames en dubbels, maar Oostenrijk wint de estafette met 0,028 seconden voorsprong _O_
https://www.fil-luge.org/cdn/uploads/ergebnis-team-02-02-19.pdf
heywooduzaterdag 2 februari 2019 @ 21:13
Richard Ölsner en Issam Ammour uit Duitsland hebben in Königssee de wereldtitel bij de junioren in de tweemansbob gepakt, voor Markus Treichl/Kilian Walch (Oostenrijk) en Rostislav Gaitiukevich/Alexey Zaytsev (Rusland).
https://www.ibsf.org/en/component/events/event/193365

Oostenrijkse winst bij de vrouwen, met Katrin Beierl en Jennifer Onasanya als kampioenen. Het was spannend zat, want Andreea Grecu en Teodora Vlad uit Roemenië pakten op één honderdste het zilver, voor Kim Kalicki/Kira Lipperheide uit Duitsland.
https://www.ibsf.org/en/component/events/event/193366
heywooduzondag 3 februari 2019 @ 13:30
Anna Fernstädt verslaat namens Tsjechië de Belgische Kim Meylemans en is de nieuwe wereldkampioene junioren in het skeleton.
https://www.ibsf.org/en/component/events/event/193317
heywooduzondag 3 februari 2019 @ 16:57
Ölsner pakt ook WK-goud bij de junioren in de viermansbobs.
https://www.ibsf.org/en/component/events/event/193367
heywooduzondag 3 februari 2019 @ 16:58
Bij het rodelen in Altenberg sneeuwde het bijzonder hard, met de eerste Italiaanse vrouwenzege sinds februari 1996 tot gevolg.
Duitse rodelaarsters na 22 jaar in eigen huis verslagen
heywooduzaterdag 16 februari 2019 @ 20:39
Rudy Rinaldi en zijn Monegaskische viermansbob staan na één run aan de leiding tijdens de World Cup in Lake Placid :D _O_
heywooduzaterdag 16 februari 2019 @ 22:04
Rinaldi crasht in de tweede heat -O-

Ze kwamen wel weer op de ijzers terecht en gingen verder, waardoor nog bijna een vrijwilliger doodgesleed werd, ware het niet dat iemand nét op tijd "GET OUT OF THE TRACK" gilde en hij echt met een fractie van een seconde te gaan over de rand sprong :{
heywooduzaterdag 16 februari 2019 @ 22:09
Rinaldi's run vanaf 1:10.55


Bizarre shit
heywoodumaandag 25 februari 2019 @ 21:42
Nog even resumeren, World Cup-finale werd afgelopen weekeinde gehouden in Calgary.
Skeletonner Yun wint laatste World Cup, Tretiakov pakt eindzege
Skeletonster Nikitina schrijft geschiedenis met eindzege in World Cup

@Columbiafan
Bobsleeër Friedrich sluit bizar World Cup-seizoen perfect af

En voor de rodelaars was het feest in Sochi.
Russische rodelaars domineren World Cup-finale in Sochi

De skeletonners en bobsleeërs hebben vanaf komend weekeinde nog het WK in Whistler *O*
heywooduvrijdag 1 maart 2019 @ 10:57
Het WK bobsleeën en skeleton begint vandaag in Whistler *O*

Preview + tijdschema inclusief Nederlandse tijden:
https://www.ibsf.org/en/n(...)2019-in-whistler-can
franklopvrijdag 8 maart 2019 @ 11:00
Kimberley heeft dit jaar niet direct stappen naar voren weten te maken he? :(
heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 11:00 schreef franklop het volgende:
Kimberley heeft dit jaar niet direct stappen naar voren weten te maken he? :(
Het gaat niet zo lekker nee, na vorig seizoen had ik toch wel gehoopt op wat meer aansluiting bij de subtop -O-
franklopvrijdag 8 maart 2019 @ 11:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 11:01 schreef heywoodu het volgende:
[..]

Het gaat niet zo lekker nee, na vorig seizoen had ik toch wel gehoopt op wat meer aansluiting bij de subtop -O-
Enig idee waardoor? Zal in een na-olympisch jaar niet direct aan materiaal liggen denk ik?
heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 11:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 11:02 schreef franklop het volgende:
[..]

Enig idee waardoor? Zal in een na-olympisch jaar niet direct aan materiaal liggen denk ik?
Ik zou het niet weten :P

@Skeletonster :+
franklopvrijdag 8 maart 2019 @ 11:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 11:03 schreef heywoodu het volgende:
[..]

Ik zou het niet weten :P

@:Skeletonster :+
Ruim 2 jaar geleden hier voor het laatst geweest. Lijkt me duidelijk waardoor het komt
Max23vrijdag 8 maart 2019 @ 14:56
Oef, 16e na dag 1 zie ik. Da's niet best.
heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 19:42
De vierde en laatste heat bij de mannen gaat zo beginnen, Dukurs domineert na een matig seizoen toch weer als vanouds.

M Dukurs
Tregubov 0.49
T Dukurs 0.79
Yun 0.86
Grotheer 0.89
Tretiakov 0.97

heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 20:27
Yun neemt Tomass te grazen en pakt een medaille ^O^
heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 20:32
Martins met een startrecord :o :o

Baanrecord, snelste in alle vier de heats, zesde wereldtitel, wat een geniale middelvinger richting dit seizoen _O_
heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 21:37
De dames zijn begonnen met run drie, waar leidster Hermann aftrapt en we naar onderen op de ranglijst gaan.

heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 23:13
Kimberley drinkt live haar eerste kop koffie ooit, want weddenschap verloren :D

Duidelijk geen fan _O-
heywooduvrijdag 8 maart 2019 @ 23:21
Bos pakt nog wel een paar plekken en eindigt in principe als 13e.
heywooduzaterdag 9 maart 2019 @ 10:29
De Bruin crasht in de eerste run met de viermansbob -O-

Hermann pakte gisteren zoals verwacht (na dag één) de wereldtitel voor Lölling en Griebel.
heywoodudinsdag 12 maart 2019 @ 14:11
Ons aller @Skeletonster sluit het seizoen nog even af met Anna Fernstädt/Fernstädtova/Fernstaedtova in Canada ^O^ (zie fanpagina op Facebook)

SPOILER
54008970_2040417409327806_3175180837016567808_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=2a777cab4a7b26e221f501cb62d5e8ab&oe=5D0DC9BD