Gewoon zelf maken! Easypeasy, erg lekker en in ijskast net zo lang houdbaar als uit de winkel.quote:Op donderdag 3 mei 2018 19:53 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik zoek nog steeds ketjap Manis gemaakt met palmsuikerstroop. Dat is veel lekkerder dan met melasse.
Bakt wel heel beste.quote:Op donderdag 3 mei 2018 20:31 schreef Radegast het volgende:
Wanneer ik nasi goreng maak, dan kook ik de rijst een dag vantevoren. Nachtje in de koelkast, en dan kort en op hoog vuur opbakken.
Welke kwaliteit suiker zou ik moeten nemen? Beetje donker denk ik, niet te ver gezuiverd. Blokken gula djawa zouden goed moeten zijn.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gewoon zelf maken! Easypeasy, erg lekker en in ijskast net zo lang houdbaar als uit de winkel.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zelf-ketjap-maken/
Ohwquote:Op donderdag 3 mei 2018 20:45 schreef flipsen het volgende:
[..]
En dan geen foto´s via mupload graag, want dat werkt dus niet (in ieder geval niet vanuit het buitenland)Tinypic werkt wel
Ik zou "any" gula djawa nemen. Kwaliteitsverschil is bijna niet te proeven. Denk ik. Ik heb het ook nooit naast elkaar geproefd. Er zal wel wat smaakverschil zijn, maar niet dat het veel uitmaakt als je er ketjap mee maakt.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Welke kwaliteit suiker zou ik moeten nemen? Beetje donker denk ik, niet te ver gezuiverd. Blokken gula djawa zouden goed moeten zijn.
En doe jij dan nog rietmelasse daarbij? Ik wil geen biet, te scherp. Eigenlijk zou ik ook geen blackstrap willen, veel te droppig.
Wat de vliegende neuk?quote:
quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:30 schreef Sigaartje het volgende:
Kijk, ik ben geen Nederlander, en de smaak van een Nederlander is totaal anders, waarover ik altijd stomverbaasd ben, niet dat anders zijn, maar de smaak. Ik denk echt, hoe is het in godsnaam mogelijk? Waar ik vandaan kom zijn de gerechten totaal anders, ook niet van juustem, maar goed...
Wel jammer dat je dan zo'n uitgebreid topic maakt over zo'n saaie typisch Nederlandse nasi goreng die je helemaal hebt aangepast aan je gasten en niet een gerecht wat je zelf echt lekker vindt.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:34 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik niet snap is de ketjap manis en de weinige pit die ze er in willen hebben.
Verder moet hier alles flink gebakken worden. Smoor eens een kipdijfiletje en smeer hem in met pit, je weet niet wat je proeft. Aan de ene kant smelt het op je tong en proef je de opwinding van de tropen.
Taugé, rare textuur, vreemde smaak. Als dat ergens inzit is het eten al half verpest.quote:
Oh er is verschil, naast elkaar geproefd, ook semi-geraffineerd kristal, erg lekker! Noemen ze dan kokossuiker oid, maar het is gewoon suiker uit de suikerpalm, net als gula djawa. Maar hiervoor lijkt het me juist lekker als het wat ruwe suiker is. En ik ga het maar eens proberen, geen melasse, want dat vin dik juist niet lekker aan veel Nederlandse ketjap.quote:Op donderdag 3 mei 2018 22:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou "any" gula djawa nemen. Kwaliteitsverschil is bijna niet te proeven. Denk ik. Ik heb het ook nooit naast elkaar geproefd. Er zal wel wat smaakverschil zijn, maar niet dat het veel uitmaakt als je er ketjap mee maakt.
Nee, ik doe daar dan geen melasse meer bij. Alleen gula djawa.
En steranijs etc, maar geen melasse.
Heb je hier linkjes van? Ik snap geen reet van 4chanquote:Op donderdag 3 mei 2018 17:07 schreef Kaneelstokje het volgende:
Hopelijk krijgen weer meerdere van dit soort topics in het vervolg.
Niet alleen van TS trouwens.
Ik vind dit soort topics op 4chan/ck/ ook altijd enorm leuk.
ken je 'Chef John van foodwishes.com'?quote:Op zaterdag 5 mei 2018 00:51 schreef Guanabana het volgende:
Geen idee of ik autist ofzo ben, maar ik vind die fototopics zo leuk! Zou het zelf ook wel willen doen.
Nee?quote:Op zaterdag 5 mei 2018 05:31 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
ken je 'Chef John van foodwishes.com'?
mjumquote:Op zaterdag 5 mei 2018 12:24 schreef Jordy-B het volgende:
Het ultieme rustgevende feelgood receptenkanaal op youtube.
Hier is de meest recente geloof ik.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 00:38 schreef Guanabana het volgende:
[..]
Heb je hier linkjes van? Ik snap geen reet van 4chan
Ik dacht dat dat normaal was hier.quote:Op zaterdag 5 mei 2018 00:51 schreef Guanabana het volgende:
Geen idee of ik autist ofzo ben, maar ik vind die fototopics zo leuk! Zou het zelf ook wel willen doen.
Nice, dankje!quote:Op zaterdag 5 mei 2018 12:24 schreef Jordy-B het volgende:
Het ultieme rustgevende feelgood receptenkanaal op youtube.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |