| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 16:27 |
| Oke, chagrijnige dag hier, dus ik neem er even een eigen topic voor. Dat heb ik dus eigenlijk ook met deze dag gedaan, gewoon een eigen dag genomen... Met een Paulaner (of twee) en het uitvoeren van kookideeën die al te lang op zich lieten wachten! Het idee was om nu ein-de-lijk eens de nieuwe hakmolen in gebruik te nemen, en daarnaast was het streven om rendang daging te maken, maar dan zoals het "hoort" (dwz, een stel authentieke ingrediënten die ik nog niet in huis had aan te schaffen en er eens de tijd voor te nemen...). Met de aanschaf van de ingrediënten ging het in eerste instantie goed, al heb ik me er bij neer moeten leggen dat de verse laos vervangen ging worden door meuk in poedervorm...maar goed, palmsuiker, sereh, limoenblad, gemalen korianderzaad (lekker ruikt dat), alles ging geweldig... TOT ik bij AH een stuk stoofvlees wilde kopen. Dat ging 'm niet worden. Ze hadden een paar zielige bakjes rund liggen die ik nog niet aan m'n hond zou geven (en ik heb niet eens een hond), dus daar ging m'n plan. Uiteindelijk (omdat ik het plan du jour niet op wilde geven) naar huis met 8 biologische kippendijen. Een mens moet wat! Allereerst de nieuwe hakmolen getest: ![]() 4 grote sjalotten, 6 grote lomboks, 4 teentjes knoflook, flink stuk verse gember, zout, korianderpoeder, laos en kurkuma. De nieuwe hakmolen heeft een dubbel setje messen die als een soort ninja's tekeer gaan, het resultaat was na een seconde of 10 beter dan verwacht: ![]() In de olie allereerst de boemboe droog gebakken, daarna limoenblad en limoengras er bij gedaan en uiteindelijk ook de in stukken gesneden kippendijen. Even rondhusselen tot alles mooi bedekt is met de boemboe, wat palmsuiker en ketjap er bij en natuurlijk een aardige hoeveelheid kokosmelk: ![]() En dan dus die paulaner openen en rustig genieten terwijl het huis zich met heerlijke geuren vult. Zo af en toe opstaan om eens te roeren. keukendeur open zodat ook de rest van de buurt kan genieten van je kookkunsten. En dan dus nog een Paulaner. ;-) Tegen het einde wel wat vaker roeren en vooral niet te vlot stoppen, en dan heb je ondanks het rundvleesdebacle toch een mooie pan kip rendang/rendang ajam! En dat dan ook nog eens in een uurtje tijd, dat doet de rundvleesbrigade je niet na! ![]() (Let op: dit moet je nóóit met gewone kipfilet doen, tenzij je nog iets nodig hebt om de ruimte in je vuilnisbak op te vullen). Anyway, ik heb vast een piepklein bakje getest en het is goddelijk, MAAR nu moet ik nog steeds rendang daging maken. Nu ik weet hoe heerlijk al die ingrediënten ruiken, gaat dat vast niet lang op zich laten wachten. Toch leuk hoe "koken" een dag op kan fleuren (of eigenlijk hoe het een dag zin kan geven terwijl je met een Paulaner zit te Netflixen). Hoe was jullie dag? | |
| speknek | woensdag 2 mei 2018 @ 16:31 |
| Oef dat ziet er goed uit. | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 16:39 |
Dank! :-) Het rook al lekker, maar in de laatste 10 minuten kwam alles ineens helemaal mooi tot z'n recht. Kan niet wachten om dit ook eens met een goed stuk rundvlees te maken. :-) | |
| MilkTea | woensdag 2 mei 2018 @ 16:42 |
| hoezo kan t niet met normale kipfilet? | |
| cablegunmaster | woensdag 2 mei 2018 @ 16:43 |
Dit vroeg ik me ook af | |
| Molo | woensdag 2 mei 2018 @ 16:43 |
Droooogggggg | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 16:44 |
Als je normale kipfilet een uurtje laat stoven zit je aan het eind met taaie smakeloze stukjes in een heerlijke saus. Kippendij heeft voldoende vet om sappig te blijven :-) | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 16:45 |
Dit is inderdaad de korte versie van het eindresultaat bij gebruik van kipfilet, haha. | |
| MissGiraffe | woensdag 2 mei 2018 @ 16:49 |
| rendang van kippendijen | |
| Kaneelstokje | woensdag 2 mei 2018 @ 16:49 |
| Geen verse laos? Opvallend, dat kun je zelfs bij de AH krijgen geloof ik. Toch leuk, ziet er lekker uit. | |
| ChrisCarter | woensdag 2 mei 2018 @ 16:54 |
| Kippendij Altijd jammer dat kippendij in Nederland zo relatief duur is. In Engeland is juist "onze" kipfilet weer duurder. Heb honger gekregen van dit topic. Leuk verslag TS | |
| heywoodu | woensdag 2 mei 2018 @ 17:17 |
Kippendij is gewoon zó ontzettend veel lekkerder dan gewone kipfilet | |
| Ik2 | woensdag 2 mei 2018 @ 18:51 |
| ziet er heerlijk uit! mijn dag was fijn doei tot de volgende keer | |
| MissGiraffe | woensdag 2 mei 2018 @ 18:53 |
Opvallender om te denken dat je rendang van kippendijen kunt maken | |
| emmyemmy2 | woensdag 2 mei 2018 @ 19:20 |
Echt he, hoe durft ze | |
| MissGiraffe | woensdag 2 mei 2018 @ 19:47 |
Sowieso is het origineel van rundvlees. Maar het is ook nog eens een stoofgerecht, kip urenlang stoven..... Ja dat zal lekker zijn joh. * MissGiraffe drinkt een glaasje water bij de gedachte aan de droge bek van rendang van kip Maar is goed, wat boeit het allemaal: sushi maken we gewoon van haring en alboriorijst, KFC maken we gewoon van varkenslapjes, risotto gaan we gewoon maken met sushirijst en dan doen we het in een wrap en noemen we het originele Italiaanse risotto, burritos maken we van brood en we doen er paling in en dan noemen we het origineel Mexicaans eten. Ja ok. Wat maakt het uit [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-05-2018 20:53:10 (Religie is niet relevant in CUL) ] | |
| emmyemmy2 | woensdag 2 mei 2018 @ 19:57 |
Inderdaad. Wat maakt het uit. [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-05-2018 20:53:39 (Quote aangepast) ] | |
| MissGiraffe | woensdag 2 mei 2018 @ 20:01 |
Ok dat kan, het kan dat je vindt dat hutspot ook gewoon gemaakt kan worden van rijst en spinazie. Het kan dat je vindt dat een pizza gemaakt van platgemaakte falafel (balletjes van poffertjes met ei) met een sausje van sambal en wat pijnboompitten. Feit is dat kip urenlang stoven gewoon een heel droog product | |
| emmyemmy2 | woensdag 2 mei 2018 @ 20:04 |
Man man man wat een overdrijving | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 20:04 |
Niet als je kippendijen gebruikt. Maar goed, jij hebt met 4 posts je puntje wel gemaakt, bedankt voor je meninkje. Als je heel erg ongesteld bent mag je nog wel verder gaan met posten trouwens! misschien helpt 't | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 20:05 |
[ Bericht 100% gewijzigd door realAIVD op 02-05-2018 20:05:30 ] | |
| MissGiraffe | woensdag 2 mei 2018 @ 20:06 |
Oh, gewoon aangeven dat rendang van rundvlees gemaakt wordt = 'waar maak je je druk over', zeggen dat hutspot ook wel gemaakt kan worden van rijst en spinazie = 'overdrijving'. Als je het zelf maar snapt ok joh, laat t lekker lopen! | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 20:11 |
| Rendang wordt vaak, maar zeker niet per definitie van rundvlees gemaakt. Lees en verdiep je gewoon eens in de dingen waarover je schreeuwlelijkt, ouwe freebleeder! https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendang_(gerecht) | |
| MissGiraffe | woensdag 2 mei 2018 @ 20:16 |
Oh je wil het laatste woord hebben? ook goed joh, maar rendang is een Indonesisch gerecht uit de Padang (Minangkabaus) regio (ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipedia Je kon het bericht ook gewoon een andere naam geven he? 'Indo-geinspireerd kip-gerecht'? Ideetje? Maar ga lekker verder, je wil elke keer maar het laatste woord hebben, be my guest. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 02-05-2018 20:57:14 (Schelden is in geen enkele taal acceptabel.) ] | |
| nogeenoudebekende | woensdag 2 mei 2018 @ 20:17 |
| Godver anders heb je even lange tenen ofzo. | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 20:18 |
| Nee, nu ik weet dat jij helemaal uit het land van de Rendang komt, geef ik je natuurlijk ontzettend gelijk. | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 20:18 |
Nee, ze heeft een lange nek, HAHAHAHA | |
| emmyemmy2 | woensdag 2 mei 2018 @ 20:21 |
| |
| ChrisCarter | woensdag 2 mei 2018 @ 20:23 |
| Het is maar waar je je druk om kan maken... | |
| emmyemmy2 | woensdag 2 mei 2018 @ 20:23 |
| Eigenlijk zou OP nu hutspot met rijst en spinazie moeten maken | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 20:27 |
Ik zou dat wel willen, maar dat is al gedaan, LOL ![]() Spaanse hutspot met kikkererwten en spinazie https://www.flair.be/nl/l(...)rerwten-en-spinazie/ | |
| RobinOok | woensdag 2 mei 2018 @ 20:49 |
Lijkt me het verstandigst. Tegen genen kan geen kennis op. Lekker laten lullen uit die lange nek. | |
| Lucky_Strike | woensdag 2 mei 2018 @ 20:55 |
Dit is een discussieplatform. Mensen kunnen het met je oneens zijn. Ga daar alsjeblieft wat rustiger mee om. | |
| Red_85 | woensdag 2 mei 2018 @ 21:24 |
| Kippendij duur? Ga naar de halal slager. Drol en 3 veters. Zelfde voor verse laos. De Turk of groentewinkel heeft het vaak liggen. | |
| RobinOok | woensdag 2 mei 2018 @ 21:39 |
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.![]() Rendang Van Eieren PS Voor Golfer : rendang met eieren. | |
| Whiskers2009 | woensdag 2 mei 2018 @ 21:41 |
| Kip kan prima gestoofd worden.. Zat stoofgerechten met kip hoor | |
| Karina | woensdag 2 mei 2018 @ 21:46 |
Uh dat ziet er echt heel onsmakelijk uit. | |
| realAIVD | woensdag 2 mei 2018 @ 21:47 |
Dat ziet er prachtig uit zeg | |
| RobinOok | woensdag 2 mei 2018 @ 21:49 |
| Hahahaha. Ik vind alles goed. | |
| ChrisCarter | woensdag 2 mei 2018 @ 21:55 |
De vega variant? | |
| Molo | woensdag 2 mei 2018 @ 21:55 |
Nee vegan | |
| Lucky_Strike | woensdag 2 mei 2018 @ 22:00 |
Dan wil ik ook nog even uit dat ik het geschitter van het rvs erg afleidend vind. | |
| RobinOok | woensdag 2 mei 2018 @ 22:01 |
Euh, zo kun je het ook noemen ja. Er kan ook nog jonge nangka/jackfruit door, zag ik later elders. | |
| RobinOok | woensdag 2 mei 2018 @ 22:03 |
Ja, vind ik ook wel ja. Maar had geen zin in nog een fotosessie. Echt mooi of aantrekkelijk zou het toch al nooit gaan worden. | |
| Printerkabel | woensdag 2 mei 2018 @ 22:16 |
| Ziet er goed uit! | |
| THEFXR | donderdag 3 mei 2018 @ 00:34 |
| pure fittie dit | |
| #ANONIEM | donderdag 3 mei 2018 @ 00:42 |
Ben verwend met te pas en on te pas normale rendang, maar dan met klapper ipv kokosmelk uit blik, en eigenlijk lijkt dit me voor de variatie wel | |
| #ANONIEM | donderdag 3 mei 2018 @ 00:44 |
Jezus wijf ben je in de menopauze ofzo. Kipsmoor duurt toch ook lang. Als je een beetje kunt koken maar dat kun je blijkbaar niet, blijft kip ook gewoon mals. Joe. [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 03-05-2018 00:49:04 ] | |
| Ray_Smith | donderdag 3 mei 2018 @ 04:13 |
| Heb t zelf ook weleens met muskusrat gemaakt maar dat was toen ik nog bij de commandos zat hebben we t op oefening in t bos gemaakt lekkerrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
| #ANONIEM | donderdag 3 mei 2018 @ 11:06 |
Ziet er heerlijk uit! | |
| #ANONIEM | donderdag 3 mei 2018 @ 11:15 |
| Dacht dat rendang altijd van rundvlees was | |
| Ludachrist | vrijdag 4 mei 2018 @ 16:13 |
Iwanius had ooit een prachtige post over dit argument. In plaats van nasi mag je rendang lezen | |
| Ludachrist | vrijdag 4 mei 2018 @ 16:17 |
De naam komt van een werkwoord dat verwijst naar de techniek, niet naar een specifiek gerecht of ingrediënt. In principe mag je dus in je rendang doen wat je wilt, zolang je het maar stooft. |