abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 25 april 2018 @ 09:08:47 #1
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728440
Ik heb ongeveer een jaar een relatie met T. Hij heeft een ex, M. Voor wij elkaar ontmoetten vorig jaar was het ongeveer een half jaar uit tussen hen en hadden ze elkaar vrijwel niet gesproken. Hij kreeg de kans om een half jaar in het buitenland te werken en heeft die gepakt. Na dat half jaar - waarin zij inmiddels na een maand of twee in een nieuwe relatie was gestapt die stand heeft gehouden tot ongeveer begin dit jaar - spraken ze af dat hij wat spulletjes bij haar op kwam halen en wat bij te praten omdat ze korte tijd hebben samengewoond en zodoende kwam zij op een gegeven moment ook wat spulletjes langsbrengen bij hem thuis. Zo bracht ze onder andere een volle wasmand langs waarin ook kleren van haar zaten. Die zag ik dan later hangen aan zijn waslijn - een maillot, sokken - en hoewel ik het irritant vond dat ze niet meteen alles uitwisselden had ik daar geen grote problemen mee, al voelde ik duidelijk hoe hij haar niet wilde zien en spreken en op het moment dat ik destijds iets nodig had wat hij had maar wat nog bij haar lag zei hij haar dat maar door de brievenbus te gooien, want hij had geen zin in een ontmoeting. Prima. Ik heb veel mannelijke vrienden, hij veel vrouwelijke, en hij is bevriend met zeker twee van zijn exen. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Mocht hij vriendschappelijk contact met haar hebben willen onderhouden na dat half jaar nadat ze uit elkaar waren was ik daar ook oké mee geweest, maar goed, dat wilde hij dus niet.

En toen begon het. Ik ben niet erg actief op social media en heb bijvoorbeeld geen Facebook-account. Soms had ik het nodig voor een app of zo om even in te loggen middels een spookaccountje en als ik dan toch ingelogd was wilde ik ook wel even rondkijken bij bekenden, en dat deed ik dan. Zo ook bij hem. Ik heb letterlijk drie keer enkel zijn bovenste post gezien en in alle gevallen vroeg hij daar om een gunst. Een laptop om te lenen, nieuwe collega's en spullen die hij goed kon gebruiken toen hij ging verhuizen in zijn eigen appartement in plaats van op kamers. In alle gevallen viel het me op hoe zij daar meteen op dook, hoe zij haar laptop wel wilde uitlenen, wel zou gaan solliciteren over een maandje en hoe zij wel een koelkast voor hem had. De rest van de aanwezige reacties zag ik niet eens, zo aanwezig was het. Hij had dat ook al eens aangegeven: zij wil graag vrienden blijven, zo zei hij, hij had daar minder behoefte aan, en zij gebruikte alles wat ze tegenkwam om toch te proberen elkaar te ontmoeten. Ik zag dit gebeuren op meerdere social media-kanalen en dit zonder ook maar te speuren, wat maakte dat ik me realiseerde dat dit nog wel vaker voor zou komen, en dat ik het meeste nog niet eens zag. Hij zag dat zelf niet, en zei dat ik geobsedeerd was. Ik zag dingen die er niet waren. Ze tekent en schildert en zorgde ervoor dat toen hij net was verhuisd haar stempel op zijn inrichting was gedrukt met haar kunst. Ik heb daar nooit moeite gehad, ik vind het mooi wat ze maakt en stoor me daar niet aan, al ben ik me er terdege van bewust dat ze hem koste wat kost in de greep wil houden.

Een week of drie geleden. T. en ik zijn nog geen week weer samen na een break van een maand of drie. T. en M. hebben sinds kort weer wat contact, bijvoorbeeld via hun gezamenlijke vriendengroep en de games die ze beide leuk vinden. Ze praten af en toe wat bij, haar relatie is inmiddels voorbij, en ze hebben wat meer contact dan voorheen. Wij zitten samen knus op de bank als er een berichtje van haar binnenkomt via WhatsApp. 'Waarom negeer je me?' Wij zijn twee dagen samen op dat moment, en de gehele tijd met elkaar bezig geweest en niet met onze telefoons. Hij zegt niets terug en we zetten het gesprek dat we op dat moment hebben voort als ze begint te bellen. Hij neemt niet op en gaat douchen, maar niet voordat hij uitlegt dat hij begint te merken dat ik een punt had en dat zij zich wel erg aan hem vastklampt. Hij komt lijkbleek uit de douche, want hij heeft een serie aan berichten en geeft aan even met haar te moeten praten want 'ze zit er totaal doorheen'. Hij praat - naar ik zo inschat - een minuut of twintig met haar, komt terug bij me op de bank en vertelt. Ze heeft hem de vorige keer dat ze elkaar spraken, en toen hij vertelde dat wij elkaar weer gingen zien na zo'n lange tijd, gevraagd of hij denkt dat het anders had kunnen gaan tussen hen. Hij heeft iets gezegd als: vast wel, maar dat doet er nu niet toe. Hij is zich van geen kwaad bewust, en ik geloof dat oprecht. Nu is ze extreem van de kaart en dreigt ze met zelfmoord. Hij zou haar het idee hebben gegeven dat het wel weer wat had kunnen worden tussen hen. En: 'Is Grunge. daar?' Ik ben enigszins opgelucht omdat hij eindelijk lijkt te beseffen - hij kan nu niet meer anders, ten slotte - dat wat ik gezien en gezegd heb niet zomaar was. We spreken af dat hij me op de hoogte houdt.

Gisteren. Ik ben vier dagen bij hem geweest. Tijd om weer naar huis te gaan. Ik ben nog geen uur thuis (hij vertelde me dit overigens niet achteraf, maar had zijn telefoon op vliegtuigstand staan omdat hij veel berichten via een ander medium kreeg) als ik een berichtje krijg: 'Vraagje. M. wil morgen langskomen omdat het de vorige keer zo ongemakkelijk was en bijpraten en wat eten. Ik weet dat je er niet de persoon naar bent om daar moeilijk over te doen, maar wilde het toch wel even zeggen.' M. en T. zijn inmiddels dik twee jaar uit elkaar. Ze hebben amper contact gehad, ondanks haar zeer doorzichtige pogingen. Nu heeft ze toegegeven nog gevoelens te hebben. Niets vrienden, ze heeft een dubbele agenda, iets wat ik al vanaf het begin zag in tegenstelling tot wat ik zag bij zijn vriendinnen en exen waar ik dus geen enkel probleem mee had. Hij geeft toe naïef geweest te zijn, maar wanneer ik aangeef dat ik er inderdaad niet de persoon naar ben die problemen heeft met zijn vriendschappen met andere vrouwen of zelfs exen maar dat dit wel andere koek is en ik daar zeker wel iets van vind voelt hij zich aangevallen en legt hij uit wat zijn zuivere intenties zijn. Hij vertelt me dat hij het zo zat is dat hij haar face-to-face wil vertellen dat zij over zijn grenzen heen gaat. En of ik hem soms niet vertrouw? Totaal wel, zo geef ik aan, maar dat betekent niet dat ik dit een gezonde situatie vind. Ik vraag wanneer ze dan langskomt (middag? Avond?) en wat ze gaan eten. Dat maakt het in mijn hoofd net iets abstracter, en daar voel ik me prettig bij. Hij zegt vervolgens dat ik met deze twee vragen over zijn grenzen ga. De ironie.

Wat vinden jullie nu eigenlijk van deze situatie?

Extra puntje: op het moment dat zij weer in contact kwamen, hadden wij na onze break maar net voor onze ontmoeting ook weer net wat contact. In die drie maanden is er tussen hen geen contact geweest, en dit heb ik ook zelf gezien.

[ Bericht 0% gewijzigd door Grunge. op 25-04-2018 10:43:11 ]
pi_178728500
Hij zou nog EEN keer bij haar langs moeten gaan, alles ophalen en alle contact verbreken. Ze zoekt grenzen op en kijkt of hij nog om haar geeft. Dit zal steeds verder gaan.
Juist.
pi_178728503
Ik denk dat je beter die breuk van drie maanden wat langer had kunnen laten duren, een jaar of tachtig bijvoorbeeld. Tevens sluit ik niet uit dat hij haar in die periode nog een douwtje gegeven heeft.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:23:20 #4
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_178728573
Stalkers zijn kut, zeker als je als persoon geen harde klootzak bent en de stalker je emotionele knoppen kent dan kan het best eens lastig worden. Als ze ook nog eens rondwaardt in dezelfde vriendengroep van hem dan komt er nog eens een moeilijkheidsgraadje bovenop want dan is het lastig om die persoon echt uit je leven te snijden.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_178728606
Hij heeft blijkbaar wel behoefte aan contact. Waarmee hij zo ver ik zie geen gekke dingen doet of over grenzen gaat. Dat zij hem terug wil ligt bij haar, niet bij hem of jou.

Vanuit jou zie ik vooral een heleboel dingen waar je echt geen moeite mee hebt maar eigenlijk toch wel
  woensdag 25 april 2018 @ 09:28:31 #6
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728631
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:23 schreef jogy het volgende:
Stalkers zijn kut, zeker als je als persoon geen harde klootzak bent en de stalker je emotionele knoppen kent dan kan het best eens lastig worden. Als ze ook nog eens rondwaardt in dezelfde vriendengroep van hem dan komt er nog eens een moeilijkheidsgraadje bovenop want dan is het lastig om die persoon echt uit je leven te snijden.
Thanks, dit is het precies. Hij heeft zelf ook aangegeven naïef te zijn met dit soort dingen en het moest echt tot die outburst komen voor hij begreep waar ik het steeds over had. Ik vertrouw hem in principe compleet, maar ben me er ook van bewust dat zij er gewiekster in staat en hij heeft letterlijk beaamd dat ze hem stalkt maar dat het minder vervelend is omdat hij haar kent, alsof dat het minder erg maakt.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:30:31 #7
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728657
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:26 schreef Allures het volgende:
Hij heeft blijkbaar wel behoefte aan contact. Waarmee hij zo ver ik zie geen gekke dingen doet of over grenzen gaat. Dat zij hem terug wil ligt bij haar, niet bij hem of jou.

Vanuit jou zie ik vooral een heleboel dingen waar je echt geen moeite mee hebt maar eigenlijk toch wel
Ja, hij geeft nog wel om haar geloof ik, vanuit een bepaald sentiment denk ik dan, en omdat ze geen vrienden heeft en hij medelijden met haar heeft, maar voor mij voelt dit - en zo is het ook - alsof ik me steeds maar inschik en haar gevoelens boven die van mij gaan. En de zijne ook. Dit gaat mij veel te ver, en dat weet hij ook, maar ik vind wel dat hij vooral met haar af moet spreken als hij denkt dat dat goed is.
pi_178728660
Maar als je hem compleet vertrouwt kan zij toch doen wat ze wil en maakt het geen fluit uit?

Je hebt het over berichten op sociale media en af en toe een telefoontje. Het is niet alsof je je dagen er omheen moet plannen of zo dus ik vind nogal dramatisch doen
Als je elke keer ruzie er over gaat maken word het wel een dagtaak ja
  Forum Admin woensdag 25 april 2018 @ 09:31:02 #9
240730 crew  Opa.Bakkebaard
Heeft een huisje.
pi_178728661
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:15 schreef Ludachrist het volgende:
Ik denk dat je beter die breuk van drie maanden wat langer had kunnen laten duren, een jaar of tachtig bijvoorbeeld. Tevens sluit ik niet uit dat hij haar in die periode nog een douwtje gegeven heeft.
Dat denk ik ook. Tijdens die breuk hebben ze vast weer meer contact gehad, mag jij bedenken op welke manier, en weet zijn ex ook duidelijk dat jullie relatie niet zo stabiel is. Ze ruikt haar kans.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:33:08 #10
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728679
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:15 schreef Emisys het volgende:
Hij zou nog EEN keer bij haar langs moeten gaan, alles ophalen en alle contact verbreken. Ze zoekt grenzen op en kijkt of hij nog om haar geeft. Dit zal steeds verder gaan.
Yup, zo zie ik het ook. We hebben letterlijk ellende in onze relatie gehad omdat hij vond dat ik me aanstelde terwijl ik zag hoe zij hem werkelijk via elk medium probeerde te benaderde, en nu, eindelijk, bij hem langs mag komen. Ik ben benieuwd wat er uit dit gesprek komt, maar voel me verder te oncomfortabel om in een relatie te zijn met iemand die een vriendschap wil onderhouden met een ex die ons lastigvalt en hem terug wil.
pi_178728688
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:30 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Ja, hij geeft nog wel om haar geloof ik, vanuit een bepaald sentiment denk ik dan, en omdat ze geen vrienden heeft en hij medelijden met haar heeft, maar voor mij voelt dit - en zo is het ook - alsof ik me steeds maar inschik en haar gevoelens boven die van mij gaan. En de zijne ook. Dit gaat mij veel te ver, en dat weet hij ook, maar ik vind wel dat hij vooral met haar af moet spreken als hij denkt dat dat goed is.
dus jij voelt je aan de kant geschoven en bent eigenlijk gewoon jaloers? Want je word niet daadwerkelijk aan de kant geschoven

Hij heeft zijn behoeften (haar nog een beetje redelijk behandelen bijvoorbeeld) en doet dus dingen als een keer 20 minuten met haar bellen en komt daarna gewoon terug bij jou en toont ook nog begrip voor je (in mijn ogen nogal grote) emoties

Wat wil je meer van hem? Hij heeft toch ook recht op zijn wensen hier in? Je vraagt erg veel en kunt beter zelf werken aan het los laten en zien voor wat het is ipv er een strijd van maken
Je drijft iets op de spits dat je misschien nog wel gaat verliezen. Niet omdat ie meer om haar geeft maar omdat ie je gedrag niet pikt
pi_178728691
Ja, als je zo tegen relaties aankijkt zoals jij, dan maak je het jezelf ook wel erg moeilijk. Let op: ik keur jouw zienswijze / leefwijze helemaal niet af, maar het lijkt me ontzettend moeilijk. Ik zou het niet kunnen.

Ik hanteer de eenvoudig stelregel: uit is uit.

Dus geen "goede vrienden" blijven, niets "uitpraten" of "bijpraten", geen contact via social media met ex-relaties, enz.

Maar wel een duidelijke een-op-een relatie met je huidige partner, open, eerlijk, duidelijk.
pi_178728720
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:33 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Yup, zo zie ik het ook. We hebben letterlijk ellende in onze relatie gehad omdat hij vond dat ik me aanstelde terwijl ik zag hoe zij hem werkelijk via elk medium probeerde te benaderde, en nu, eindelijk, bij hem langs mag komen. Ik ben benieuwd wat er uit dit gesprek komt, maar voel me verder te oncomfortabel om in een relatie te zijn met iemand die een vriendschap wil onderhouden met een ex die ons lastigvalt en hem terug wil.
waarom ga je ruzie zoeken over dat zij een keer mag komen eten :? Als dat goed is voor haar, hij haar die mogelijkheid wil geven zonder dat er vanuit hem wat achter zit dan ben jij toch echt de enige die staat te stampvoeten. En daarmee zet jij je vriend onder druk. Niet zij want hij heeft al besloten dat ie met haar wil praten en ze heeft het niet afgedwongen of zo
En jij wil wel wat afdwingen
  woensdag 25 april 2018 @ 09:36:07 #14
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728721
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:30 schreef Allures het volgende:
Maar als je hem compleet vertrouwt kan zij toch doen wat ze wil en maakt het geen fluit uit?

Je hebt het over berichten op sociale media en af en toe een telefoontje. Het is niet alsof je je dagen er omheen moet plannen of zo dus ik vind nogal dramatisch doen
Als je elke keer ruzie er over gaat maken word het wel een dagtaak ja
Ik vertrouw hem in zijn intenties, maar tegelijkertijd heb ik gezien hoe naïef hij is met dit soort dingen. Ik heb het over berichten via elk medium en een enorme afhankelijkheid en manipulatief gedrag. Dit speelt al sinds het begin van toen we begonnen te daten sinds januari vorig jaar en ik heb dat in het begin enorm ingeslikt, daarna geuit waarna ik voor gek werd verklaard totdat nu dus duidelijk is waar ze daadwerkelijk mee bezig is.
pi_178728727
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:33 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Yup, zo zie ik het ook. We hebben letterlijk ellende in onze relatie gehad omdat hij vond dat ik me aanstelde terwijl ik zag hoe zij hem werkelijk via elk medium probeerde te benaderde, en nu, eindelijk, bij hem langs mag komen. Ik ben benieuwd wat er uit dit gesprek komt, maar voel me verder te oncomfortabel om in een relatie te zijn met iemand die een vriendschap wil onderhouden met een ex die ons lastigvalt en hem terug wil.
Wat ik niet zo goed begrijp is dat hij haar kennelijk als labiel ervaart, maar haar toch bij hem thuis wil laten langs komen? Prima, als je niet ineens alle banden door wil knippen, maar hoe denkt hij dan een zekere afstand te gaan bewaren?
pi_178728734
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:36 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Ik vertrouw hem in zijn intenties, maar tegelijkertijd heb ik gezien hoe naïef hij is met dit soort dingen. Ik heb het over berichten via elk medium en een enorme afhankelijkheid en manipulatief gedrag. Dit speelt al sinds het begin van toen we begonnen te daten sinds januari vorig jaar en ik heb dat in het begin enorm ingeslikt, daarna geuit waarna ik voor gek werd verklaard totdat nu dus duidelijk is waar ze daadwerkelijk mee bezig is.
je kunt iemand niet een relatie of het bed in manipuleren hoor. Daar is die ander echt wel zelf bij. Dus je vertrouwt hem of vertrouwt hem niet
  woensdag 25 april 2018 @ 09:37:22 #17
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728735
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:15 schreef Ludachrist het volgende:
Ik denk dat je beter die breuk van drie maanden wat langer had kunnen laten duren, een jaar of tachtig bijvoorbeeld. Tevens sluit ik niet uit dat hij haar in die periode nog een douwtje gegeven heeft.
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:31 schreef Opa.Bakkebaard het volgende:

[..]

Dat denk ik ook. Tijdens die breuk hebben ze vast weer meer contact gehad, mag jij bedenken op welke manier, en weet zijn ex ook duidelijk dat jullie relatie niet zo stabiel is. Ze ruikt haar kans.
Ze hebben in die periode geen contact gehad, dat weet ik. Ze kregen net weer contact nadat wij elkaar ook weer spraken. Al hun gesprekken liggen voor mij open, dus ik weet dat dat waar is.
pi_178728740
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:36 schreef Allures het volgende:

[..]

waarom ga je ruzie zoeken over dat zij een keer mag komen eten :? Als dat goed is voor haar, hij haar die mogelijkheid wil geven zonder dat er vanuit hem wat achter zit dan ben jij toch echt de enige die staat te stampvoeten. En daarmee zet jij je vriend onder druk. Niet zij want hij heeft al besloten dat ie met haar wil praten en ze heeft het niet afgedwongen of zo
En jij wil wel wat afdwingen
Hetgeen is; je zit SAMEN in een relatie. Als ik mij ongemakkelijk zou voelen met wat mijn vriend doet met een vriendin, ik dat meerdere keer aangeef en hij daar geen respons op geeft, zou ik mij totaal niet happy voelen. MEDE omdat het een ex is, dan zet hij onze relatie op strak omdat hij nog geeft om zijn EX, terwijl ik ZIJN VRIENDIN ben, en hij mijn gevoelens negeerd.
Juist.
pi_178728753
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:38 schreef Emisys het volgende:

[..]

Hetgeen is; je zit SAMEN in een relatie. Als ik mij ongemakkelijk zou voelen met wat mijn vriend doet met een vriendin, ik dat meerdere keer aangeef en hij daar geen respons op geeft, zou ik mij totaal niet happy voelen. MEDE omdat het een ex is, dan zet hij onze relatie op strak omdat hij nog geeft om zijn EX, terwijl ik ZIJN VRIENDIN ben, en hij mijn gevoelens negeerd.
dus als jouw gevoelens ergens in onredelijk zijn of over een grens van JE VRIEND gaan dan moet ie daar toch maar in mee omdat jij zijn vriendin bent?
pi_178728767
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:38 schreef Emisys het volgende:

[..]

Hetgeen is; je zit SAMEN in een relatie. Als ik mij ongemakkelijk zou voelen met wat mijn vriend doet met een vriendin, ik dat meerdere keer aangeef en hij daar geen respons op geeft, zou ik mij totaal niet happy voelen. MEDE omdat het een ex is, dan zet hij onze relatie op strak omdat hij nog geeft om zijn EX, terwijl ik ZIJN VRIENDIN ben, en hij mijn gevoelens negeerd.
Geen response of niet de gewenste response?
pi_178728770
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:39 schreef Allures het volgende:

[..]

dus als jouw gevoelens ergens in onredelijk zijn of over een grens van JE VRIEND gaan dan moet ie daar toch maar in mee omdat jij zijn vriendin bent?
Als het gaat om EXEN ja, zeker. Met andere dingen uitpraten, of laten gaan, maar een ex is toch echt een ander verhaal.
Juist.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:40:41 #22
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728777
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:33 schreef Allures het volgende:

[..]

dus jij voelt je aan de kant geschoven en bent eigenlijk gewoon jaloers? Want je word niet daadwerkelijk aan de kant geschoven

Hij heeft zijn behoeften (haar nog een beetje redelijk behandelen bijvoorbeeld) en doet dus dingen als een keer 20 minuten met haar bellen en komt daarna gewoon terug bij jou en toont ook nog begrip voor je (in mijn ogen nogal grote) emoties

Wat wil je meer van hem? Hij heeft toch ook recht op zijn wensen hier in? Je vraagt erg veel en kunt beter zelf werken aan het los laten en zien voor wat het is ipv er een strijd van maken
Je drijft iets op de spits dat je misschien nog wel gaat verliezen. Niet omdat ie meer om haar geeft maar omdat ie je gedrag niet pikt
Ik vind het wel interessant wat je zegt. Jij vindt het dus normaal dat zij hem letterlijk stalkt, zelfs twee jaar na hun relatie? Ik ben helemaal voor redelijk behandelen. Ik heb geen enkel probleem met welke vrouw dan ook in zijn leven, ook niet met andere exen.
pi_178728794
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:40 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Ik vind het wel interessant wat je zegt. Jij vindt het dus normaal dat zij hem letterlijk stalkt, zelfs twee jaar na hun relatie? Ik ben helemaal voor redelijk behandelen. Ik heb geen enkel probleem met welke vrouw dan ook in zijn leven, ook niet met andere exen.
stalkt? Omdat ze een laptop aan bied?
pi_178728814
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:40 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Geen response of niet de gewenste response?
Geen, de niet gewenste zou teruggaan naar discussies hierover, zodat hij zou zien dat dit mij toch echt niet lekker ligt.
Juist.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:44:19 #25
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728825
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:36 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Wat ik niet zo goed begrijp is dat hij haar kennelijk als labiel ervaart, maar haar toch bij hem thuis wil laten langs komen? Prima, als je niet ineens alle banden door wil knippen, maar hoe denkt hij dan een zekere afstand te gaan bewaren?
Maar 'ineens', hè, we hebben het hier over zeker een jaar aan stalking. Wat nu dus vruchten afwerpt voor haar, al zegt hij het te willen gebruiken om haar ook te willen vertellen dat het teveel is wat ze doet en dat hij het zat vindt. Hij is oprecht een lieverd en hij heeft medelijden met haar en dat zit me dwars, ook omdat hij mij wel degelijk aanpakt.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:45:52 #26
456432 Kamina
Tenacious!
pi_178728845
quote:
9s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:08 schreef Grunge. het volgende:
Ik ben niet erg actief op social media en heb bijvoorbeeld geen Facebook-account. Soms had ik het nodig voor een app of zo om even in te loggen middels een spookaccountje en als ik dan toch ingelogd was wilde ik ook wel even rondkijken bij bekenden, en dat deed ik dan. Zo ook bij hem.
Ik had je meteen verlaten voor m'n ex.: r
1 + 1 = blauw
  woensdag 25 april 2018 @ 09:46:07 #27
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728849
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:37 schreef Allures het volgende:

[..]

je kunt iemand niet een relatie of het bed in manipuleren hoor. Daar is die ander echt wel zelf bij. Dus je vertrouwt hem of vertrouwt hem niet
Eens, totaal. Daar vertrouw ik hem zeker in. Dat is niet het probleem. Ik heb er moeite mee dat hij haar nu uitnodigt na alle shit die we hebben meegemaakt met haar die zo heftig was en wat zoveel was en waar ik letterlijk naast zat. Er zit geen vriendschap in een ex die op zo'n manier opereert.
pi_178728856
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:44 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Maar 'ineens', hè, we hebben het hier over zeker een jaar aan stalking. Wat nu dus vruchten afwerpt voor haar, al zegt hij het te willen gebruiken om haar ook te willen vertellen dat het teveel is wat ze doet en dat hij het zat vindt. Hij is oprecht een lieverd en hij heeft medelijden met haar en dat zit me dwars, ook omdat hij mij wel degelijk aanpakt.
Spreek dan lekker buiten af ipv thuis. Neutrale plek etc. Ik voorspel niks goeds dat zij nu bij hem thuis komt
pi_178728866
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:43 schreef Emisys het volgende:

[..]

Geen, de niet gewenste zou teruggaan naar discussies hierover, zodat hij zou zien dat dit mij toch echt niet lekker ligt.
Discussieer je dan niet om alsnog jouw gelijk te kunnen krijgen? Moet je partner per se jou lekker laten liggen? Of betreft het puur dit onderwerp?
pi_178728874
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:44 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Maar 'ineens', hè, we hebben het hier over zeker een jaar aan stalking. Wat nu dus vruchten afwerpt voor haar, al zegt hij het te willen gebruiken om haar ook te willen vertellen dat het teveel is wat ze doet en dat hij het zat vindt. Hij is oprecht een lieverd en hij heeft medelijden met haar en dat zit me dwars, ook omdat hij mij wel degelijk aanpakt.
en haar misschien ook wel. Je bent niet bij die gesprekken. Als hij zegt dat ie tegen haar zegt dat het te veel is en jij gelooft dat niet ben je denk ik vooral je eigen relatie aan het ondermijnen
Want dat is de boodschap die je nu aan hem geeft, dat je hem niet vertrouwt daar in of op zijn minst dat zijn manier niet goed is

Waarom laat hem je dit niet op zijn manier doen? Wat voor schade geeft dat daadwerkelijk?
Als hij die berichtjes op fb en af en toe een etentje oké vind wat voor schade geeft dit jou of jullie relatie?
  woensdag 25 april 2018 @ 09:49:26 #31
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178728920
quote:
4s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:45 schreef Kamina het volgende:

[..]

Ik had je meteen verlaten voor m'n ex.: r
Wat is jouw probleem?
  woensdag 25 april 2018 @ 09:51:38 #32
456432 Kamina
Tenacious!
pi_178728961
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:49 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Wat is jouw probleem?
Mensen die anderen niet vertrouwen.
1 + 1 = blauw
pi_178728970
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:46 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Discussieer je dan niet om alsnog jouw gelijk te kunnen krijgen? Moet je partner per se jou lekker laten liggen? Of betreft het puur dit onderwerp?
Puur dit onderwerp. En nee, ik zou dan niet gaan om mijn gelijk, maar om een comprimi van beide kanten te krijgen, als hij het zo nodig vind, zou ik mij er wel op aanpassen, maar juist WEL dat hij weet dat ik dit gewoon niet fijn vind. Bijvoorbeeld; wel chatten ofzo, maar geen 1 op 1 in het echt praten. Dan ben ik/iemand erbij of gewoon niet.
Juist.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:53:52 #34
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178729015
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:47 schreef Allures het volgende:

[..]

en haar misschien ook wel. Je bent niet bij die gesprekken. Als hij zegt dat ie tegen haar zegt dat het te veel is en jij gelooft dat niet ben je denk ik vooral je eigen relatie aan het ondermijnen
Want dat is de boodschap die je nu aan hem geeft, dat je hem niet vertrouwt daar in of op zijn minst dat zijn manier niet goed is

Waarom laat hem je dit niet op zijn manier doen? Wat voor schade geeft dat daadwerkelijk?
Als hij die berichtjes op fb en af en toe een etentje oké vind wat voor schade geeft dit jou of jullie relatie?
Maar dat is het niet. Het zijn niet een paar berichtjes via Facebook en het uitlenen van een laptop, ik heb daar totaal geen moeite mee. Het is een jaar lang aan stalking via elk medium. Dat heb ik ook aangegeven. En ik laat het hem doen op zijn manier, ik vertrouw erop dat hij het juiste doet, maar dat betekent niet dat dit me niet raakt na een jaar van stalking en zelfs compleet de pan uit flippen en met zelfmoord dreigen als ik daar ben. Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten. Dat ze nog gevoelens voor hem heeft. Zich in zijn leven wil werken op elke manier tot aan de werkvloer aan toe.
  woensdag 25 april 2018 @ 09:54:45 #35
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178729036
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:51 schreef Kamina het volgende:

[..]

Mensen die anderen niet vertrouwen.
Je hebt niet goed gelezen, ik vertrouw hem totaal. Dat is niet waar dit probleem zit. Ik ben niet bang dat er iets tussen hen gebeurt, daar zit het 'm niet in.
pi_178729150
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:44 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Maar 'ineens', hè, we hebben het hier over zeker een jaar aan stalking. Wat nu dus vruchten afwerpt voor haar, al zegt hij het te willen gebruiken om haar ook te willen vertellen dat het teveel is wat ze doet en dat hij het zat vindt. Hij is oprecht een lieverd en hij heeft medelijden met haar en dat zit me dwars, ook omdat hij mij wel degelijk aanpakt.
Kennelijk ervaart hij het nog niet zoals als stalking en jij speelt haar gewoon keihard in de hand als je hem afrekent op zijn aanpak. Dat kan overkomen alsof je hem ook niet voldoende vertrouwt, jij je gewoon je zin wil krijgen en dan komt zij als "slachtoffer" een stuk makkelijker tussen jullie.

Misschien kun je als partner wat dichter bij hem blijven staan als je meer in zijn lieverdlijn meedenkt. Hij wil haar aanpakken door thuis een goed gesprek met haar aan te gaan, dus hij wil haar wel aanpakken. Erken dat dan ook en doe niet alsof dat niets is. Laat hem ook de ruimte om zijn eigen fouten te maken, tenzij zij echt link is. Denk met hem mee, door bijvoorbeeld te kijken naar of bij hem thuis wel de juiste optie is. Intiemer om goed te kunnen praten ja, maar ook de plek waar zij als zijn vriendin is geweest. Is dat qua herinneringen dan wel het juiste onbewuste signaal? Komt de boodschap van tot hier en niet verder en een bepaalde afstand willen bewaren niet beter over als ze op neutraal terrein afspreken? Is er niet een rustig tentje ergens waar ze in alle rust zouden kunnen praten?
Zo meedenken en suggesties doen kunnen wat minder aanvallend overkomen en wat meer een teamgevoel creëren.
pi_178729174
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:51 schreef Emisys het volgende:

[..]

Puur dit onderwerp. En nee, ik zou dan niet gaan om mijn gelijk, maar om een comprimi van beide kanten te krijgen, als hij het zo nodig vind, zou ik mij er wel op aanpassen, maar juist WEL dat hij weet dat ik dit gewoon niet fijn vind. Bijvoorbeeld; wel chatten ofzo, maar geen 1 op 1 in het echt praten. Dan ben ik/iemand erbij of gewoon niet.
Het klinkt een stuk anders als je voor een compromis gaat ipv vooral een reactie lijkt te willen krijgen, omdat jij je ergens niet goed bij voelt. Lijkt me wel een aandachtspunt in hoe je dingen verwoord..
  woensdag 25 april 2018 @ 10:05:42 #38
456432 Kamina
Tenacious!
pi_178729203
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:54 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Je hebt niet goed gelezen, ik vertrouw hem totaal. Dat is niet waar dit probleem zit. Ik ben niet bang dat er iets tussen hen gebeurt, daar zit het 'm niet in.
Sure.
1 + 1 = blauw
pi_178729229
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:03 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Het klinkt een stuk anders als je voor een compromis gaat ipv vooral een reactie lijkt te willen krijgen, omdat jij je ergens niet goed bij voelt. Lijkt me wel een aandachtspunt in hoe je dingen verwoord..
Ben nog geen uurtje wakker, zal er ook mee te maken hebben. Maar ja, klopt, heb dit wel wat vaker.
Juist.
  woensdag 25 april 2018 @ 10:08:26 #40
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178729243
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:01 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Kennelijk ervaart hij het nog niet zoals als stalking en jij speelt haar gewoon keihard in de hand als je hem afrekent op zijn aanpak. Dat kan overkomen alsof je hem ook niet voldoende vertrouwt, jij je gewoon je zin wil krijgen en dan komt zij als "slachtoffer" een stuk makkelijker tussen jullie.

Misschien kun je als partner wat dichter bij hem blijven staan als je meer in zijn lieverdlijn meedenkt. Hij wil haar aanpakken door thuis een goed gesprek met haar aan te gaan, dus hij wil haar wel aanpakken. Erken dat dan ook en doe niet alsof dat niets is. Laat hem ook de ruimte om zijn eigen fouten te maken, tenzij zij echt link is. Denk met hem mee, door bijvoorbeeld te kijken naar of bij hem thuis wel de juiste optie is. Intiemer om goed te kunnen praten ja, maar ook de plek waar zij als zijn vriendin is geweest. Is dat qua herinneringen dan wel het juiste onbewuste signaal? Komt de boodschap van tot hier en niet verder en een bepaalde afstand willen bewaren niet beter over als ze op neutraal terrein afspreken? Is er niet een rustig tentje ergens waar ze in alle rust zouden kunnen praten?
Zo meedenken en suggesties doen kunnen wat minder aanvallend overkomen en wat meer een teamgevoel creëren.
Dank je! Hier ga ik iets mee doen, qua teamgevoel.
pi_178729251
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:53 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Maar dat is het niet. Het zijn niet een paar berichtjes via Facebook en het uitlenen van een laptop, ik heb daar totaal geen moeite mee. Het is een jaar lang aan stalking via elk medium. Dat heb ik ook aangegeven. En ik laat het hem doen op zijn manier, ik vertrouw erop dat hij het juiste doet, maar dat betekent niet dat dit me niet raakt na een jaar van stalking en zelfs compleet de pan uit flippen en met zelfmoord dreigen als ik daar ben. Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten. Dat ze nog gevoelens voor hem heeft. Zich in zijn leven wil werken op elke manier tot aan de werkvloer aan toe.
Nogmaals, wat doet dat jou voor schade? als zij berichtjes stuurt via social media of zijn nieuwe collega word, als hij daar geen moeite mee heeft en niets van haar wil?

Volgens mij speelt er dit tussen jullie (en ik neem ff de laptop als voorbeeld)
Hij moet een laptop hebben, zij geeft die van haar te leen, hij is blij want zijn probleem is opgelost
Jij koppelt daar dingen aan, jouw waarden: Als je die van haar neemt, neem je mij niet serieus. Als je die van haar neemt verkies je haar boven mij. Als je die van haar neemt dan geef je een signaal naar haar
Hij koppelt dat er niet aan en legt dat ook aan jou uit. In plaats van dat je dat van hem aan neemt zet je de boel nog meer op scherp. Dan schuif je hem, met zijn waarden etc, aan de kant ipv dat je hem hoort en serieus neemt
Je ondermijnt daarmee je eigen relatie

Misschien zit er vanuit haar van alles achter, dus zij heeft zo'n zelfde strijd met hem
hij moet een laptop lenen, zij leent die van haar uit, hij heeft een laptop
hij: ik heb een laptop, fijn
zij: hij is me nog niet vergeten!
Zolang hij dat er ook niet aan koppelt dan maakt het niet uit toch. Vooral niet als hij dat ook af en toe aan haar communiceert

Praten over zelfmoord is niet oke, maar hij gelooft haar blijkbaar en vanuit zijn waarde is het voor hem dan belangrijk om daar empathisch op te reageren. Jij bent degene die hem voor het blok zet als dat van jou niet mag of als jij hem daar thuis weer shit over geeft
Je moet hem ook de ruimte geven om hierin keuzes te kunnen maken die voor hem goed voelen. Als je iemand daar in gaat beknotten duw je hem weg
Hij geeft daarnaast steeds naar jou ook bevestiging dat er voor hem niets achter zit, dat hij met jou wil zijn, dat hij op zijn manier een grens aan geeft naar haar (een manier die jij afkeurt en daarmee hem afkeurt) dan behandeld hij jou toch ook netjes? Wat wil je nog meer behalve dat hij iets op geeft wat blijkbaar is wat hij belangrijk vind/hoe hij wil handelen hier in
Je word gehoord, je word gezien, je word gewaardeerd etc.
pi_178729273
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:54 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Je hebt niet goed gelezen, ik vertrouw hem totaal. Dat is niet waar dit probleem zit. Ik ben niet bang dat er iets tussen hen gebeurt, daar zit het 'm niet in.
Maar je vindt hun contact niet leuk. Heel begrijpelijk. Vertel het hem. En wat hij daarmee gaat doen zal zeggen wat jullie relatie voor hem betekent.
Op deze manier doorgaan lijkt mij niet gezond.
pi_178729274
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:01 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Kennelijk ervaart hij het nog niet zoals als stalking en jij speelt haar gewoon keihard in de hand als je hem afrekent op zijn aanpak. Dat kan overkomen alsof je hem ook niet voldoende vertrouwt, jij je gewoon je zin wil krijgen en dan komt zij als "slachtoffer" een stuk makkelijker tussen jullie.

Misschien kun je als partner wat dichter bij hem blijven staan als je meer in zijn lieverdlijn meedenkt. Hij wil haar aanpakken door thuis een goed gesprek met haar aan te gaan, dus hij wil haar wel aanpakken. Erken dat dan ook en doe niet alsof dat niets is. Laat hem ook de ruimte om zijn eigen fouten te maken, tenzij zij echt link is. Denk met hem mee, door bijvoorbeeld te kijken naar of bij hem thuis wel de juiste optie is. Intiemer om goed te kunnen praten ja, maar ook de plek waar zij als zijn vriendin is geweest. Is dat qua herinneringen dan wel het juiste onbewuste signaal? Komt de boodschap van tot hier en niet verder en een bepaalde afstand willen bewaren niet beter over als ze op neutraal terrein afspreken? Is er niet een rustig tentje ergens waar ze in alle rust zouden kunnen praten?
Zo meedenken en suggesties doen kunnen wat minder aanvallend overkomen en wat meer een teamgevoel creëren.
Dit dus, erken hem ook eens hier in en werk met hem, ipv tegen hem en ipv dingen op scherp te zetten
Dan heeft ie aan 2 kanten een probleem. Arme kerel
  woensdag 25 april 2018 @ 10:13:00 #44
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_178729308
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:36 schreef Allures het volgende:

[..]

waarom ga je ruzie zoeken over dat zij een keer mag komen eten :? Als dat goed is voor haar, hij haar die mogelijkheid wil geven zonder dat er vanuit hem wat achter zit dan ben jij toch echt de enige die staat te stampvoeten. En daarmee zet jij je vriend onder druk. Niet zij want hij heeft al besloten dat ie met haar wil praten en ze heeft het niet afgedwongen of zo
En jij wil wel wat afdwingen
De ex heeft met zelfmoord lopen dreigen. Lijkt me dat zij eerder degene is die op een vervelende manier druk zet. Ik zou ook wantrouwig en geïrriteerd worden als iemand met dergelijke borderline fratsen zich weer in mijn lief d'r leven zou willen wurmen.
pi_178729357
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:13 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

De ex heeft met zelfmoord lopen dreigen. Lijkt me dat zij eerder degene is die op een vervelende manier druk zet. Ik zou ook wantrouwig en geïrriteerd worden als iemand met dergelijke borderline fratsen zich weer in mijn lief d'r leven zou willen wurmen.
Ik zeg niet dat zij geen druk zet, maar hij ervaart het blijkbaar zo niet of pakt dat op zijn manier aan of vind dat ie dat kan handelen
Als jij dan aan de andere kant ook nog druk gaat geven doet dat je relatie echt geen goed. Dan heb je een partner die voor zijn gevoel tussen 2 vuren staat en dat gaat je eigen relatie altijd alleen maar schade geven
pi_178729373
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:01 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Kennelijk ervaart hij het nog niet zoals als stalking en jij speelt haar gewoon keihard in de hand als je hem afrekent op zijn aanpak. Dat kan overkomen alsof je hem ook niet voldoende vertrouwt, jij je gewoon je zin wil krijgen en dan komt zij als "slachtoffer" een stuk makkelijker tussen jullie.

Misschien kun je als partner wat dichter bij hem blijven staan als je meer in zijn lieverdlijn meedenkt. Hij wil haar aanpakken door thuis een goed gesprek met haar aan te gaan, dus hij wil haar wel aanpakken. Erken dat dan ook en doe niet alsof dat niets is. Laat hem ook de ruimte om zijn eigen fouten te maken, tenzij zij echt link is. Denk met hem mee, door bijvoorbeeld te kijken naar of bij hem thuis wel de juiste optie is. Intiemer om goed te kunnen praten ja, maar ook de plek waar zij als zijn vriendin is geweest. Is dat qua herinneringen dan wel het juiste onbewuste signaal? Komt de boodschap van tot hier en niet verder en een bepaalde afstand willen bewaren niet beter over als ze op neutraal terrein afspreken? Is er niet een rustig tentje ergens waar ze in alle rust zouden kunnen praten?
Zo meedenken en suggesties doen kunnen wat minder aanvallend overkomen en wat meer een teamgevoel creëren.
Goede post.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 25 april 2018 @ 10:16:50 #47
163650 Greys
pi_178729374
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:37 schreef Grunge. het volgende:

Al hun gesprekken liggen voor mij open, dus ik weet dat dat waar is.
Hoe dan? Jij bent elke seconde bij hem en mag altijd z'n telefoon inzien en hebt het wachtwoord van z'n Facebook/Messenger en toen het uit was tussen jullie heb je z'n telefoon laten aftappen ofzo?

Overigens gelooft niemand dat je met je 'spookaccountje' toevállig en zonder te speuren (..) op z'n Facebook haar berichten tegenkwam. Wees gewoon eens eerlijk tegen en over jezelf, anders heeft het ook geen zin hier advies te vragen.

Ik vind hem nogal een slappe hap trouwens dat ie tegen jou zegt dat je wel een punt had qua stalken en haar wel thuis wil uitnodigen. En jou een slappe hap omdat je elke stap van hem wilt controleren en beïnvloeden en jezelf wijsmaakt dat je hem volledig vertrouwt.

Grow up. Allebei. Of kap ermee want als dit is opgelost en jij komt straks op je 'spookaccountje' een reactie van een knappe meid op z'n Facebook tegen wordt dat weer het volgende probleem.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 25 april 2018 @ 10:19:25 #48
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_178729416
Dit gaat m niet worden....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_178729424
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:15 schreef Ludachrist het volgende:
Ik denk dat je beter die breuk van drie maanden wat langer had kunnen laten duren, een jaar of tachtig bijvoorbeeld. Tevens sluit ik niet uit dat hij haar in die periode nog een douwtje gegeven heeft.
Dit. Hij heeft haar geneukt in die drie maanden. Wat denk jij dan?
Whatever...
  woensdag 25 april 2018 @ 10:21:04 #50
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_178729440
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:15 schreef Allures het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat zij geen druk zet, maar hij ervaart het blijkbaar zo niet of pakt dat op zijn manier aan of vind dat ie dat kan handelen
Als jij dan aan de andere kant ook nog druk gaat geven doet dat je relatie echt geen goed. Dan heb je een partner die voor zijn gevoel tussen 2 vuren staat en dat gaat je eigen relatie altijd alleen maar schade geven
Dat is wel waar ja. Anderzijds moet je wel gewoon aan kunnen geven wanneer iets je dwars zit anders gaat dat weer aan je knagen.
pi_178729524
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:21 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Dat is wel waar ja. Anderzijds moet je wel gewoon aan kunnen geven wanneer iets je dwars zit anders gaat dat weer aan je knagen.
Ja maar zoals SM zei zijn er manieren om dat te doen en TS lijkt het nu vooral zwart wit en op scherp te spelen
Waardoor die kerel letterlijk uit elkaar getrokken word. Elke stap is aan minstens 1 kant fout
En hij lijkt echt wel zijn best te doen om TS tevreden en gerust te stellen

Je kunt ruimte geven aan jouw gevoelens er bij zonder te dwingen of te pushen en ruimte te laten voor zijn gevoelens en behoeften
Je kunt hem zelfs beter ondersteunen daar in dan afkeuren
  woensdag 25 april 2018 @ 10:26:08 #52
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178729530
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:16 schreef Greys het volgende:

[..]

Hoe dan? Jij bent elke seconde bij hem en mag altijd z'n telefoon inzien en hebt het wachtwoord van z'n Facebook/Messenger en toen het uit was tussen jullie heb je z'n telefoon laten aftappen ofzo?

Overigens gelooft niemand dat je met je 'spookaccountje' toevállig en zonder te speuren (..) op z'n Facebook haar berichten tegenkwam. Wees gewoon eens eerlijk tegen en over jezelf, anders heeft het ook geen zin hier advies te vragen.

Ik vind hem nogal een slappe hap trouwens dat ie tegen jou zegt dat je wel een punt had qua stalken en haar wel thuis wil uitnodigen. En jou een slappe hap omdat je elke stap van hem wilt controleren en beïnvloeden en jezelf wijsmaakt dat je hem volledig vertrouwt.

Grow up. Allebei. Of kap ermee want als dit is opgelost en jij komt straks op je 'spookaccountje' een reactie van een knappe meid op z'n Facebook tegen wordt dat weer het volgende probleem.
Ik weet hoe ik in zijn telefoon en computers kan komen maar maak daar geen gebruik van omdat ik hem vertrouw. Hij was bang dat ik dat niet deed nadat zij kwam met 'je hebt me het idee gegeven dat je het nog een kans wilde geven', maar voor mij was dat nooit im Frage en ik ben juist totaal geen snooper in een relatie en zal daar ook geen gebruik van maken.

Ik heb drie keer ingelogd op mijn spookaccountje in het laatste anderhalf jaar omdat Facebook sosm nodig is voor bepaalde apps, en één keer omdat ik een prijs had gewonnen. Ingelogd in al heb ik gekeken op de Facebook-profielen van meerdere mensen die ik ken, en dat mag toch ook? Wat ik niet had verwacht was dat zijn eerste posts - want verder heb ik dus niet eens gekeken - steeds een vraag van hem bevatten met haar aanbiedingen. Verder ben ik haar op Twitter - wat ik wel heb - tegengekomen omdat zij een reactie achterliet op iets waar ik ook een reactie achterliet. Ik weet ook niet goed waarom ik me nu probeer te verdedigen maar feit is dat ik niet bewust op zoek ben geweest naar wat zij allebei doen online. En zelfs toen kwam ik dit al tegen. Van controle is dus juist geen sprake. Je 'knappe meid'-reactie begrijp ik ook niet want ik heb er dus nogmaals geen enkele moeite mee dat hij veel vriendinnen heeft en bevriend is met exen, maar wel met deze stalkende, nog gevoelens hebbende en met zelfmoord dreigende ex.
  woensdag 25 april 2018 @ 10:28:36 #53
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178729765
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:21 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Dat is wel waar ja. Anderzijds moet je wel gewoon aan kunnen geven wanneer iets je dwars zit anders gaat dat weer aan je knagen.
Het punt lijkt dan ook meer dan het niet zozeer het meedelen van het dwarszitten zelf is, maar het extra knagende gevoel omdat de partner er niet zoals gewenst op reageerde en dat je je dan niet voldoende gehoord voelt. Ofzo.
Alsof je partner dan ineens verantwoordelijk is om per se iets met jouw onvrede te doen, dan gaat het dus niet meer om alleen het uiten.

quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:10 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Maar je vindt hun contact niet leuk. Heel begrijpelijk. Vertel het hem. En wat hij daarmee gaat doen zal zeggen wat jullie relatie voor hem betekent.
Op deze manier doorgaan lijkt mij niet gezond.
En dan krijg je dit soort dingen, dat je je waarde van jezelf en je relatie af wil gaan meten aan hoe hij de situatie met die ander probeert te handelen. Maar de situatie met de ander is zijn pakkie an en zegt dus meer over hem en hoe jij denkt zoiets aan te kunnen pakken, dan dat het in eerste plaats iets over de relatie tussen jullie twee zegt. Omdat hij, als volwassene als het goed is, vanuit meer dingen op zoiets zal reageren dan jullie relatie of liever gezegd jouw onvrede in het bijzonder. Dat jij vanuit jouw onvrede je daar niet zo een prioriteit in voelt, hoeft niet te betekenen dat je ook echt geen prioriteit zou zijn.
Hij kan ook zo reageren vanuit zijn karakter waarin hij loyaal is naar de wel leuke tijden die zij samen gehad hebben, met begrip voor haar labiele situatie nu en omdat hij nu eenmaal geen wegloper is van moeilijke shizzle. Moet hij dan per se kiezen tussen jullie, zodat hij je kan laten zien dat hij toch wel het liefste vindt omdat het de rest van zijn liefde anders niet als voldoende ervaren kan worden? Ben je dan niet stiekem net zo manipulatief bezig er een wedstrijdje van te maken?

Ik ben absoluut voor afrekenen op wat iemand zegt en al dan niet doet, maar die vlieger gaat in deze niet zo op als de focus vooral ligt op wat zij wel doet en mag doen en dat gekoppeld gezien moet worden aan de al dan niet voldoende aanwezige liefde voor jou.
  woensdag 25 april 2018 @ 10:41:42 #55
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_178729869
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:25 schreef Allures het volgende:

[..]

Ja maar zoals SM zei zijn er manieren om dat te doen en TS lijkt het nu vooral zwart wit en op scherp te spelen
Waardoor die kerel letterlijk uit elkaar getrokken word. Elke stap is aan minstens 1 kant fout
En hij lijkt echt wel zijn best te doen om TS tevreden en gerust te stellen

Je kunt ruimte geven aan jouw gevoelens er bij zonder te dwingen of te pushen en ruimte te laten voor zijn gevoelens en behoeften
Je kunt hem zelfs beter ondersteunen daar in dan afkeuren
Dat is zeker de fijnste oplossing maar ik zou in een dergelijke situatie zelf bang worden dat we dan op een hellend vlak komen: als die ander duidelijk niet onze relatie respecteerd en moeite doet om mijn lief naar zich toe te trekken gaat dat niet minder worden met alleen maar dat gedrag belonen door er aandacht aan te schenken.
  woensdag 25 april 2018 @ 11:02:54 #56
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_178730255
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:36 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Het punt lijkt dan ook meer dan het niet zozeer het meedelen van het dwarszitten zelf is, maar het extra knagende gevoel omdat de partner er niet zoals gewenst op reageerde en dat je je dan niet voldoende gehoord voelt. Ofzo.
Alsof je partner dan ineens verantwoordelijk is om per se iets met jouw onvrede te doen, dan gaat het dus niet meer om alleen het uiten.
Lastige. Aan de ene kant is je wil opleggen absoluut een no go. Maar aan de andere kant weet ik uit ervaring dat een "✔️✔️ ok" reactie krijgen en ze vrolijk verder gaat met dat wat niet zo fijn is ook de relatie de nek kan omdraaien als dat je het gevoel geeft niet gehoord of serieus genomen te worden. Maar als je op dat punt aankomt moet je sowieso maar stoppen lijkt me.

quote:
[..]

En dan krijg je dit soort dingen, dat je je waarde van jezelf en je relatie af wil gaan meten aan hoe hij de situatie met die ander probeert te handelen. Maar de situatie met de ander is zijn pakkie an en zegt dus meer over hem en hoe jij denkt zoiets aan te kunnen pakken, dan dat het in eerste plaats iets over de relatie tussen jullie twee zegt. Omdat hij, als volwassene als het goed is, vanuit meer dingen op zoiets zal reageren dan jullie relatie of liever gezegd jouw onvrede in het bijzonder. Dat jij vanuit jouw onvrede je daar niet zo een prioriteit in voelt, hoeft niet te betekenen dat je ook echt geen prioriteit zou zijn.
Hij kan ook zo reageren vanuit zijn karakter waarin hij loyaal is naar de wel leuke tijden die zij samen gehad hebben, met begrip voor haar labiele situatie nu en omdat hij nu eenmaal geen wegloper is van moeilijke shizzle. Moet hij dan per se kiezen tussen jullie, zodat hij je kan laten zien dat hij toch wel het liefste vindt omdat het de rest van zijn liefde anders niet als voldoende ervaren kan worden? Ben je dan niet stiekem net zo manipulatief bezig er een wedstrijdje van te maken?

Ik ben absoluut voor afrekenen op wat iemand zegt en al dan niet doet, maar die vlieger gaat in deze niet zo op als de focus vooral ligt op wat zij wel doet en mag doen en dat gekoppeld gezien moet worden aan de al dan niet voldoende aanwezige liefde voor jou.
Uhu, eens. Hij doet niet iets expliciet verkeerd nee. Mijn reactie komt ook vooral voort uit een 'what if' gedachte. Ik zou nav haar manier van benaderen (dreigen met zelfmoord) er van uit gaan dat haar gedrag niet vanzelf overgaat. En als het puur zijn zaak is zal hij degene moeten zijn die grenzen trekt. Als dat niet lijkt te gaan gebeuren is vanaf de zijlijn toekijken best frusterend lijkt me.
pi_178730408
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:51 schreef Kamina het volgende:

[..]

Mensen die anderen niet vertrouwen.
Je mag niet op de openbare fb-pagina van je partner kijken?
pi_178730451
Stalkt is wat overdreven volgens mij, je vriend laat het vooral zelf allemaal toe.

Ik ben bang dat dit hem niet gaat worden TS, jullie relatie is toch niet zo goed als je het zelf ziet waarschijnlijk. Anders had je vriend wel een andere manier getoond.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_178730535
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:36 schreef Scary_Mary het volgende:

[..

En dan krijg je dit soort dingen, dat je je waarde van jezelf en je relatie af wil gaan meten aan hoe hij de situatie met die ander probeert te handelen.
Ze zou toch nooit gelukkig zijn met hem als deze situatie niet naar beide tevredenheid wordt afgehandeld. Hij mag ook wel rekening houden met de huidige vriendin met wie hij een toekomst probeert te maken. Er moet een beslissing genomen worden. Waarom zou je contact willen blijven houden met een ex waar je geen kinderen mee hebt en die een probleem lijkt te zijn in je huidige relatie?
quote:
Maar de situatie met de ander is zijn pakkie an en zegt dus meer over hem en hoe jij denkt zoiets aan te kunnen pakken, dan dat het in eerste plaats iets over de relatie tussen jullie twee zegt. Omdat hij, als volwassene als het goed is, vanuit meer dingen op zoiets zal reageren dan jullie relatie of liever gezegd jouw onvrede in het bijzonder. Dat jij vanuit jouw onvrede je daar niet zo een prioriteit in voelt, hoeft niet te betekenen dat je ook echt geen prioriteit zou zijn.
Is ook niet wat ik probeer te zeggen. Net wat ik boven al heb gezegd: Ik zal het als een probleem blijven zien en niet gelukkig worden. In zo'n relatie wil ik zeker niet blijven dan. Verder is het bij een ieder verschillend hoe iemand op een situatie reageert., omdat iedereen een ander persoonlijkheid heeft. TS schijnt er toch moeite mee te hebben. Jij zou dat blijkbaar geen probleem vinden. Dus ik reageer vanuit het oogpunt van TS.

quote:
Hij kan ook zo reageren vanuit zijn karakter waarin hij loyaal is naar de wel leuke tijden die zij samen gehad hebben, met begrip voor haar labiele situatie nu en omdat hij nu eenmaal geen wegloper is van moeilijke shizzle. Moet hij dan per se kiezen tussen jullie, zodat hij je kan laten zien dat hij toch wel het liefste vindt omdat het de rest van zijn liefde anders niet als voldoende ervaren kan worden? Ben je dan niet stiekem net zo manipulatief bezig er een wedstrijdje van te maken?
Iedereen is in zekere zin een manipulator in een relatie. Niemand laat de ander voor de 100% zijn ding doen. Dat kan ook niet, want er dient rekening gehouden te worden met elkaar. Daar draait het om in een relatie. Je zult hoe dan ook offers moeten brengen.
En dat kiezen. het hoeft niet "zij of ik " te zijn. Het moet wel naar beider tevredenheid zijn. En momenteel is TS niet tevreden.
quote:
Ik ben absoluut voor afrekenen op wat iemand zegt en al dan niet doet, maar die vlieger gaat in deze niet zo op als de focus vooral ligt op wat zij wel doet en mag doen en dat gekoppeld gezien moet worden aan de al dan niet voldoende aanwezige liefde voor jou.
Zoals ik al zei: ik zeg dit vanuit het oogpunt van TS. Hoe zij zich voelt is belangrijker dan het op algemeenheid bezien. Zij is degene die ermee moet leren leven of niet.

Dus ze zou het er serieus met hem over moeten hebben, hoe zij zich voelt onder deze situatie. Praten is zo belangrijk. Laat altijd elkaar weten over je bedenkingen en dergelijke.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-04-2018 11:25:25 ]
pi_178730546
Na nog niet eens een jaar relatie al 3 maanden een break en dus weer terug bij je ex? Volgens mij zit het ook niet goed tussen jullie.
  woensdag 25 april 2018 @ 11:27:12 #61
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178730565
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 11:25 schreef Krollie het volgende:
Na nog niet eens een jaar relatie al 3 maanden een break en dus weer terug bij je ex? Volgens mij zit het ook niet goed tussen jullie.
Dat kwam door een totaal ander ding wat hier absoluut buitenstaat en wat inmiddels lang en breed is opgelost. Dat had niet eens met onze relatie te maken, laat staan met buitenstaanders.
pi_178730612
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 11:27 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Dat kwam door een totaal ander ding wat hier absoluut buitenstaat en wat inmiddels lang en breed is opgelost. Dat had niet eens met onze relatie te maken, laat staan met buitenstaanders.
Een ex hoort een ex te blijven mijn inziens. Als je na nog niet eens een jaar het al nodig hebt om een break in te lassen zit het niet goed. Een goede relatie heeft geen break nodig.
  woensdag 25 april 2018 @ 11:33:37 #63
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178730635
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 11:31 schreef Krollie het volgende:

[..]

Een ex hoort een ex te blijven mijn inziens. Als je na nog niet eens een jaar het al nodig hebt om een break in te lassen zit het niet goed. Een goede relatie heeft geen break nodig.
Neem van mij aan dat die break niet anders kon en dat dat buiten onze relatie stond en staat, ik voel er niet veel voor om te vertellen wat er precies gebeurd was maar dat was iets ergs ernstigs in één ons beider levens waarbij een relatie onderhouden even geen optie was. Niet belangrijk in dit verhaal.
pi_178730646
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 11:02 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Lastige. Aan de ene kant is je wil opleggen absoluut een no go. Maar aan de andere kant weet ik uit ervaring dat een "✔️✔️ ok" reactie krijgen en ze vrolijk verder gaat met dat wat niet zo fijn is ook de relatie de nek kan omdraaien als dat je het gevoel geeft niet gehoord of serieus genomen te worden. Maar als je op dat punt aankomt moet je sowieso maar stoppen lijkt me.
Als je niet verder kan kijken naar een nuance, zoals is het wel echt dezelfde manier van doorgaan of probeert je lief toch echt op zijn of haar manier iets anders te bereiken, maar zie je nog teveel van hetzelfde? Of dat je je ook serieus genomen en gehoord kan voelen, zonder dat de ander zijn of haar acties en tempo per se op het jouwe aan moet passen. Dan kun je je afvragen of je wel voldoende bij elkaar past om dit te kunnen laten werken.
Maar waar het soms uit lijkt te lopen op een ja maar dan hou je niet genoeg van me, kun je dat in zo een situatie net zo goed je afvragen. Geeft de ander niet genoeg om je om er meteen mee te kappen of hou jij niet genoeg van de ander om die de tijd te geven het in zijn of haar eigen tempo op proberen te lossen? Either way wel een punt om er mee te kappen lijkt me, maar het kan wel iets zeggen over zelfinzicht enzo zeg maar..

quote:
[..]

Uhu, eens. Hij doet niet iets expliciet verkeerd nee. Mijn reactie komt ook vooral voort uit een 'what if' gedachte. Ik zou nav haar manier van benaderen (dreigen met zelfmoord) er van uit gaan dat haar gedrag niet vanzelf overgaat. En als het puur zijn zaak is zal hij degene moeten zijn die grenzen trekt. Als dat niet lijkt te gaan gebeuren is vanaf de zijlijn toekijken best frusterend lijkt me.
Ik zou zo iemand bij me thuis uitnodigen wel als expliciet verkeerd willen beschouwen, maar dat ben ik. Dan zou ik in gesprek gaan met hem en vragen naar waarom hij denkt dat deze tactiek gaat werken en wat zijn plannen zijn als het niet werkt. Dan kijk ik mee naar zijn manier van begrenzing en sta ik dus niet alleen maar toe te kijken met als bonus dat hij zich ook gehoord en gezien kan voelen dat hij dus wel iets probeert.
pi_178730714
Herkenbare situatie. Inmiddels wel voorbij overigens.

Mijn vriend (toen waren we nog aan het daten) werd ook een tijdje gestalkt door zijn ex en kreeg berichten als: ik wil het nogmaals proberen en we kunnen elkaar een kans gunnen.

Hij negeerde haar in eerste instantie, maar ze hadden samengewoond in een koophuis, dus totdat alles verkocht en geregeld was kon hij haar niet volledig negeren.

Nadat alles geregeld was, heeft hij haar wel duidelijk gemaakt dat hij geen contact meer met haar wenste en dat ze hem met rust moet laten.

Dat was echt een psycho wijf trouwens zeg.
pi_178731455
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 11:24 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ze zou toch nooit gelukkig zijn met hem als deze situatie niet naar beide tevredenheid wordt afgehandeld. Hij mag ook wel rekening houden met de huidige vriendin met wie hij een toekomst probeert te maken. Er moet een beslissing genomen worden. Waarom zou je contact willen blijven houden met een ex waar je geen kinderen mee hebt en die een probleem lijkt te zijn in je huidige relatie?
Wie zegt dat hij geen rekening houdt of probeert te houden met zijn huidige?
Waarom moet het een y/n zijn en lijken er geen opties tussen te zitten?
Wie zegt dat het per se naar beide volle tevredenheid afgehandeld dient te worden? Is dat niet het ding binnen relaties, compromissen ditdat? Als je elkaar niet een beetje tegemoet wil en kan komen, dan zegt dat wellicht meer over compatibiliteit onderling dan over de ex lijkt me..

quote:
[..]

Is ook niet wat ik probeer te zeggen. Net wat ik boven al heb gezegd: Ik zal het als een probleem blijven zien en niet gelukkig worden. In zo'n relatie wil ik zeker niet blijven dan. Verder is het bij een ieder verschillend hoe iemand op een situatie reageert., omdat iedereen een ander persoonlijkheid heeft. TS schijnt er toch moeite mee te hebben. Jij zou dat blijkbaar geen probleem vinden. Dus ik reageer vanuit het oogpunt van TS.
Hierboven zeg je dat zij nooit gelukkig zou kunnen worden, dat vind ik wel een paar stapjes verder dan dat ze er toch moeite mee heeft. Ergens moeite mee hebben is kut, maar hoeft niet per se iets te zeggen over de haalbaarheid van een relatie.
Verder heb ik wel degelijk problemen met dit soort dingen, maar kies ik ervoor om te proberen er anders naar te kijken. Dat doe ik graag voor mijn lief en mijzelf, omdat ik het wil laten werken. Niet omdat ik gek ben op drama, geen grenzen heb of op een deurmat val. Je bepaalt zelf en samen wat dealbreakers zijn, maar juist vanuit de gedachte dat een ieder anders is lijkt het me wel zo genuanceerd om daar niet zulke waarde-oordelen aan te hangen.

quote:
[..]

Iedereen is in zekere zin een manipulator in een relatie. Niemand laat de ander voor de 100% zijn ding doen. Dat kan ook niet, want er dient rekening gehouden te worden met elkaar. Daar draait het om in een relatie. Je zult hoe dan ook offers moeten brengen.
En dat kiezen. het hoeft niet "zij of ik " te zijn. Het moet wel naar beider tevredenheid zijn. En momenteel is TS niet tevreden.
Ja en nee. Ja, je wil beiden relatief tevreden houden, maar dat kan niet altijd. Dan kan zo een situatie overall een grote stempel drukken op het gevoel van enige (dis)balans, maar dat betekent denk ik niet per se dat zij dan ook maar per se tevreden gesteld dient te worden. Dat kan en mag ze wel willen, maar dan is het vanwege een dealbreaker en niet omdat het een recht is of gebrek van liefde aan zijn kant denk ik.
Dat ontevreden gevoel kan wellicht ook op andere wijze wat meer bijgetrokken worden. Bijvoorbeeld door de focus te verleggen naar de positieve features en wat er wel goed gaat.

quote:
[..]

Zoals ik al zei: ik zeg dit vanuit het oogpunt van TS. Hoe zij zich voelt is belangrijker dan het op algemeenheid bezien. Zij is degene die ermee moet leren leven of niet.

Dus ze zou het er serieus met hem over moeten hebben, hoe zij zich voelt onder deze situatie. Praten is zo belangrijk. Laat altijd elkaar weten over je bedenkingen en dergelijke.
Maar dat is dus precies mijn punt. Dat het genuanceerder ligt dan ermee leren leven of niet en dat het dus ook niet een kwestie zou moeten zijn van hem nog eens duidelijker maken dat het haar echt zo dwarszit.
pi_178732463
Wat ik van deze situatie vind?

Ik vind dat je hem jouw angsten (gebaseerd op speculatie) niet aan moet rekenen, en hem de volledige mogelijkheid (en bijbehorend vertrouwen) moet geven om dit zelf op te lossen.
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:54 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Je hebt niet goed gelezen, ik vertrouw hem totaal. Dat is niet waar dit probleem zit. Ik ben niet bang dat er iets tussen hen gebeurt, daar zit het 'm niet in.
Dus het probleem is dat hij deze situatie niet helemaal (maar al wel grotendeels) hetzelfde ziet als jij?
"Pools are perfect for holding water"
pi_178732515
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 11:33 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Neem van mij aan dat die break niet anders kon en dat dat buiten onze relatie stond en staat, ik voel er niet veel voor om te vertellen wat er precies gebeurd was maar dat was iets ergs ernstigs in één ons beider levens waarbij een relatie onderhouden even geen optie was. Niet belangrijk in dit verhaal.
In een echt goede relatie ben je er voor elkaar. Ook - of júist - in een situatie zoals die van jou. In goede, maar ook in slechte tijden.
  woensdag 25 april 2018 @ 14:06:15 #69
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_178732710
Dit gaat ‘m niet worden.
Ook dat jullie drie maanden uit elkaar zijn geweest speelt mee in het totaalplaatje.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_178733925
Krijg er nu al hoofdpijn van en het is niet eens mijn relatie
  woensdag 25 april 2018 @ 17:31:05 #71
456432 Kamina
Tenacious!
pi_178736266
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 11:14 schreef mootie het volgende:

[..]

Je mag niet op de openbare fb-pagina van je partner kijken?
Als ze het stiekem doet om mij te bespioneren dan mag ze van mij ophoepelen.
1 + 1 = blauw
  woensdag 25 april 2018 @ 17:40:08 #72
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_178736427
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:37 schreef Grunge. het volgende:

Ze hebben in die periode geen contact gehad, dat weet ik. Ze kregen net weer contact nadat wij elkaar ook weer spraken. Al hun gesprekken liggen voor mij open, dus ik weet dat dat waar is.
Echter:

quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:26 schreef Grunge. het volgende:
Ik weet hoe ik in zijn telefoon en computers kan komen maar maak daar geen gebruik van omdat ik hem vertrouw. Hij was bang dat ik dat niet deed nadat zij kwam met 'je hebt me het idee gegeven dat je het nog een kans wilde geven', maar voor mij was dat nooit im Frage en ik ben juist totaal geen snooper in een relatie en zal daar ook geen gebruik van maken.
Dus je weet het niet.

Dit doet me denken aan een vergelijkbaar topic op Viva onlangs. Ts daar had ook nooit problemen met vrouwenlijke vrienden en exen, maar betreffende ex die hem overduidelijk terug wilde gaf een zekere gut feeling.
En heel klassiek komt er dan 'vertrouw je me niet' en 'je ziet spoken' etc. End of the line bleek hij wel degelijk bij de overdracht van de laatste spullen ook nog wat lichaamssappen te hebben overgedragen. Nu is hij eruit gezet en weer samen met zijn ex. Het enige verschil wat een serieuze rode vlag gaf was dat er aantoonbaar eerder door die vriend gelogen was.
Niet dat gutfeeling altijd werkt hoor. Bij de bekentenis kwam er ook uit dat hij in december al over een ander was gegaan. Geen radar die daarbij was afgegaan.

Maar weer even naar dit topic.
Ik zou voorstellen of dat gesprek buitenshuis te doen.
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
  woensdag 25 april 2018 @ 20:05:25 #73
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_178739790
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:23 schreef jogy het volgende:
Stalkers zijn kut, zeker als je als persoon geen harde klootzak bent en de stalker je emotionele knoppen kent dan kan het best eens lastig worden. Als ze ook nog eens rondwaardt in dezelfde vriendengroep van hem dan komt er nog eens een moeilijkheidsgraadje bovenop want dan is het lastig om die persoon echt uit je leven te snijden.
Ik heb dit dus gehad. Run Forest run!
  woensdag 25 april 2018 @ 20:06:23 #74
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_178739799
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:31 schreef Opa.Bakkebaard het volgende:

[..]

Dat denk ik ook. Tijdens die breuk hebben ze vast weer meer contact gehad, mag jij bedenken op welke manier, en weet zijn ex ook duidelijk dat jullie relatie niet zo stabiel is. Ze ruikt haar kans.
Hij speelt jullie tegen elkaar uit.
pi_178739833
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:15 schreef Ludachrist het volgende:
Ik denk dat je beter die breuk van drie maanden wat langer had kunnen laten duren, een jaar of tachtig bijvoorbeeld. Tevens sluit ik niet uit dat hij haar in die periode nog een douwtje gegeven heeft.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_178740038
Als iemand begint te dreigen met zelfmoord - blokkeren die zooi.
Dat soort emotionele chantage doet diegene maar lekker bij een ander.

Je vriend klinkt dan ook wel wat uh.. hoe zal ik dit aardig zeggen.. zachtaardig?
Beetje te misschien?

Kappen met al het contact, op elke wijze.
Dit is beter voor hem en voor jou.

Hij heeft misschien geen interesse meer in haar hoewel je daar vraagtekens bij mag zetten vooral gezien jullie "break" van drie maanden zoals anderen ook aanhalen.
Maar zo is het nooit echt 'voorbij' tussen die twee natuurlijk en blijven jullie ook automatisch hangen.

Dat ruik ik aan het hele verhaal tenminste, zo'n lap tekst die ook nog eens is ingekort no doubt, spreekt boekdelen.

Als dat gedoe tussen hun twee niet gauw tot een permanent einde komt, gaan jullie het niet redden.

Simpelweg vanwege de stress / irritatie die het uiteindelijk oplevert.
  woensdag 25 april 2018 @ 20:45:59 #77
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_178740526
Ik vind het niet normaal dat als hij haar wil vertellen dat ze hem met rust moet laten, dit onder het genot van een etentje bij hem thuis moet.
Ik vind het ook raar dat hij niet wil zeggen wanneer ze gaan eten en wat.
All she wants and needs is just a little taste..
pi_178745023
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Luxuria het volgende:
Ik vind het niet normaal dat als hij haar wil vertellen dat ze hem met rust moet laten, dit onder het genot van een etentje bij hem thuis moet.
Ik vind het ook raar dat hij niet wil zeggen wanneer ze gaan eten en wat.
Ik vermoed dat de vriend van TS het contact ook wil onderhouden.

Want als je echt geen contact wil, handel je de zaakjes snel af en verbreek je het contact. En dan nodig je iemand al helemaal niet thuis uit voor een etentje.

Overigens kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat TS jaloers is. Wat ze dan weer zelf niet inziet. Beste Grunge., waar denk je zelf dat jouw hele bezorgdheid vandaan komt?
pi_178745259
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:15 schreef Emisys het volgende:
Hij zou nog EEN keer bij haar langs moeten gaan, alles ophalen en alle contact verbreken. Ze zoekt grenzen op en kijkt of hij nog om haar geeft. Dit zal steeds verder gaan.
Ik vind het een beetje raar dat er na twee jaar uberhaupt nog spullen bij haar liggen. :')
pi_178745740
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 23:21 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ik vermoed dat de vriend van TS het contact ook wil onderhouden.

Want als je echt geen contact wil, handel je de zaakjes snel af en verbreek je het contact. En dan nodig je iemand al helemaal niet thuis uit voor een etentje.

Overigens kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat TS jaloers is. Wat ze dan weer zelf niet inziet. Beste Grunge., waar denk je zelf dat jouw hele bezorgdheid vandaan komt?
En dit.

Sorry, maar ik ben altijd en nog steeds van mening dat een relatie, ook op lange termijn, in grote lijnen gewoon vanzelf hoort te gaan (op hier en daar wat hobbels na). Wat een gezeik dit, en dan hebben ze niet eens een kind of koophuis gehad. :')

Op een schaal van naïef tot geniepig zit zit TS links, vriend in het midden en ex rechts.
  donderdag 26 april 2018 @ 00:11:32 #81
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178746157
Dank weer voor jullie reacties! Ik vind het erg interessant hoe jullie er zo verschillend naar kijken en met inzichten komen waar ik zelf niet altijd per se aan heb gedacht, daar heb ik erg veel aan. Vanochtend hebben we het er nog wat over gehad en zei hij mijn kant ook zeker te begrijpen, zich te realiseren hoe raar en vervelend het was en het te zullen fixen. Zoals het ernaar uitziet is ze van ongeveer drie uur in de middag tot zes uur bij hem geweest, althans ergens in dat tijdvak, en het laatste wat hij zei voor hij ging slapen (nachtdienst) was 'ik ga nu slapen maar wilde je even vertellen dat het klaar is, ik vertel je hoe het is gegaan zodra ik wakker ben'.

[ Bericht 10% gewijzigd door Grunge. op 26-04-2018 00:19:20 ]
  donderdag 26 april 2018 @ 00:14:34 #82
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178746216
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 17:31 schreef Kamina het volgende:

[..]

Als ze het stiekem doet om mij te bespioneren dan mag ze van mij ophoepelen.
Stiekem bespioneren :'). Ik heb op de accounts van iedereen gekeken, van vrienden, van collega's, gewoon vluchtig. Ik ben bij hem die drie keer niet eens verder gegaan dan de bovenste post terwijl ik dat gewoon mag. Het is openbaar en dat ik zelf niet actief ben betekent niet dat ik niet mag kijken :').
pi_178746494
Denk je wel dat hij oprecht eerlijk naar jou is en geloof jij ook hem ook met wat hij zegt? Miss is hij sociaal wenselijk naar jou toe?

Ik vind het wel een beetje vaag om eerlijk te zijn, en het lijkt miss bewust miss onbewust alsof hij de deur open houdt naar die ex toe. Waarom moeten er zorgen zijn (die jij hebt en die vind ik volkomen logisch) dat jij je druk moet maken om zijn ex en zijn verstandhouding met haar.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  donderdag 26 april 2018 @ 00:43:17 #84
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178746580
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 00:33 schreef Borrelnootje00 het volgende:
Denk je wel dat hij oprecht eerlijk naar jou is en geloof jij ook hem ook met wat hij zegt? Miss is hij sociaal wenselijk naar jou toe?

Ik vind het wel een beetje vaag om eerlijk te zijn, en het lijkt miss bewust miss onbewust alsof hij de deur open houdt naar die ex toe. Waarom moeten er zorgen zijn (die jij hebt en die vind ik volkomen logisch) dat jij je druk moet maken om zijn ex en zijn verstandhouding met haar.
Ik twijfel geen moment aan zijn eerlijkheid naar mij toe en vertrouw hem compleet, dus dat is geen issue. Hem kennende als een (wellicht te, wat dit betreft) lief en zachtaardig persoon denk ik dat hij haar niet wil kwetsen en het sneu voor haar vindt dat het niet zo goed met haar gaat. Maar voor mij is dat niet leuk, en voor hemzelf ook niet, en ik hoop dat hij dat nu duidelijk heeft kunnen maken en het af heeft kunnen sluiten. Voor mij voelt het dan natuurlijk ook een beetje alsof haar gevoelens voor die van mij gaan, en dat heb ik hem ook gezegd en daar leek hij zich ook van bewust, dus ik ben benieuwd hoe het allemaal gegaan is.
pi_178746622
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 00:43 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Ik twijfel geen moment aan zijn eerlijkheid naar mij toe en vertrouw hem compleet, dus dat is geen issue. Hem kennende als een (wellicht te, wat dit betreft) lief en zachtaardig persoon denk ik dat hij haar niet wil kwetsen en het sneu voor haar vindt dat het niet zo goed met haar gaat. Maar voor mij is dat niet leuk, en voor hemzelf ook niet, en ik hoop dat hij dat nu duidelijk heeft kunnen maken en het af heeft kunnen sluiten. Voor mij voelt het dan natuurlijk ook een beetje alsof haar gevoelens voor die van mij gaan, en dat heb ik hem ook gezegd en daar leek hij zich ook van bewust, dus ik ben benieuwd hoe het allemaal gegaan is.
Ja lastige situatie wel, zeker als die ex vaak het gespreksonderwerp is en je minder kan genieten van je relatie. Wat je nu zegt ja hij is soms te lief over maar er zijn grenzen natuurlijk. Jij vertrouwt hem dus, haar niet en weet niet wat haar motieven zijn (ja deels :P).

Ik zou het echt enorm lastig vinden zoiets. Succes iig ermee.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  donderdag 26 april 2018 @ 01:09:46 #86
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178746745
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 17:40 schreef Elpis het volgende:


[..]

Echter:

[..]

Dus je weet het niet.

Dit doet me denken aan een vergelijkbaar topic op Viva onlangs. Ts daar had ook nooit problemen met vrouwenlijke vrienden en exen, maar betreffende ex die hem overduidelijk terug wilde gaf een zekere gut feeling.
En heel klassiek komt er dan 'vertrouw je me niet' en 'je ziet spoken' etc. End of the line bleek hij wel degelijk bij de overdracht van de laatste spullen ook nog wat lichaamssappen te hebben overgedragen. Nu is hij eruit gezet en weer samen met zijn ex. Het enige verschil wat een serieuze rode vlag gaf was dat er aantoonbaar eerder door die vriend gelogen was.
Niet dat gutfeeling altijd werkt hoor. Bij de bekentenis kwam er ook uit dat hij in december al over een ander was gegaan. Geen radar die daarbij was afgegaan.

Maar weer even naar dit topic.
Ik zou voorstellen of dat gesprek buitenshuis te doen.
Jij bedoelt de topics met Cactus33 als TS, denk ik? Ik was nieuwsgierig en stuitte daarop. Herkenbaar verhaal wel (ik lees nu het eerste topic) zo aan het begin, ik vind het wel boeiend om te lezen ook al geloof ik niet dat hij zoiets ooit zou doen zoals wat jij vertelt maar daar ben ik nog niet met lezen. Interessant.
  donderdag 26 april 2018 @ 01:11:05 #87
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178746751
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 00:48 schreef Borrelnootje00 het volgende:

[..]

Ja lastige situatie wel, zeker als die ex vaak het gespreksonderwerp is en je minder kan genieten van je relatie. Wat je nu zegt ja hij is soms te lief over maar er zijn grenzen natuurlijk. Jij vertrouwt hem dus, haar niet en weet niet wat haar motieven zijn (ja deels :P).

Ik zou het echt enorm lastig vinden zoiets. Succes iig ermee.
Dank je! Ik hoop dat-ie me gauw vertelt hoe het gegaan is allemaal en dat we zonder deze ballast verder kunnen.
  donderdag 26 april 2018 @ 05:36:56 #88
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_178748464
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 01:11 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Dank je! Ik hoop dat-ie me gauw vertelt hoe het gegaan is allemaal en dat we zonder deze ballast verder kunnen.
Je moet wel bedenken wat je gaat doen als het WEER terugkomt. Ga je dan grenzen stellen of niet?
pi_178748680
quote:
7s.gif Op woensdag 25 april 2018 09:33 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Yup, zo zie ik het ook. We hebben letterlijk ellende in onze relatie gehad omdat hij vond dat ik me aanstelde terwijl ik zag hoe zij hem werkelijk via elk medium probeerde te benaderde, en nu, eindelijk, bij hem langs mag komen. Ik ben benieuwd wat er uit dit gesprek komt, maar voel me verder te oncomfortabel om in een relatie te zijn met iemand die een vriendschap wil onderhouden met een ex die ons lastigvalt en hem terug wil.
Lijkt me als het jou problemen geeft dat het tijd wordt voor hem om een keuze te maken!
pi_178749040
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 00:11 schreef Grunge. het volgende:
Zoals het ernaar uitziet is ze van ongeveer drie uur in de middag tot zes uur bij hem geweest, althans ergens in dat tijdvak, en het laatste wat hij zei voor hij ging slapen (nachtdienst) was 'ik ga nu slapen maar wilde je even vertellen dat het klaar is, ik vertel je hoe het is gegaan zodra ik wakker ben'.
Ik zou hier dus echt niet tegen kunnen, pffff.

quote:
99s.gif Op woensdag 25 april 2018 23:31 schreef Myrr het volgende:

[..]

Ik vind het een beetje raar dat er na twee jaar uberhaupt nog spullen bij haar liggen. :')
Ja, dat inderdaad ook.
Juist.
  donderdag 26 april 2018 @ 08:53:47 #91
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749184
'Ze kwam hier, had een plantje meegenomen voor mn huis. Heel lief, dus mn maag draaide al een beetje om maar ik had wel in mn hoofd dat het super belangrijk is dat dit werd besproken.
Dus gewoon even gechilled, beetje gepraat over allerdaagse dingen. Ik ben boodschappen gaan doen, zij was even splatoon gaan spelen.
Ze had nog aangeboden om eten voor me te maken, maar dat heb ik afgeslagen want dat kon ik niet over mn hart verkrijgen
Maar ja, toen kwam ik terug en zei ik van 'ik denk dat we het wel ergens over moeten hebben'
Dus we gingen praten over dat moment waar jij toen ook bij was
En ik vragen hoe ze daar nu op terug keek. En ze had daar spijt van, maar het gevoel was wel heel echt.
Dus ik heb haar verteld dat wij nu samen zijn. Dat ze heel erg de behoefte heeft om in mijn leven te zijn maar dat eigenlijk niet op deze manier kan. Dat ze me op elk kanaal weet te bereiken, en te vaak daar gebruik van maakt. En of ze dat niet meer wilt doen. Ik hoef niet helemaal uit haar leven te verdwijnen maar ik kan niet verantwoordelijk zijn voor haar gemoedsrust en ik denk dat deze betrokkenheid niet gezond voor ons is.
Daar had ze het erg moeilijk mee. En alles kwam los opeens. Dat ze een hekel aan haarzelf heeft, omdat iedereen haar in de steek laat omdat ze zo aanwezig is altijd. Ze is een lange tijd in therapie geweest om met die afhankelijkheid om te gaan. Dat ze niets meer kan doen, geen vrienden heeft, geen leven heeft enz. De kraan was echt volledig opengezet.
En ik zit daar echt een beetje van 'okeeeeee, ik weet niet wat ik hiermee moet'
Ik bedoel, ik vind het oprecht vreselijk voor haar dat ze zich zo voelt maar ik was er ook van bewust dat dit het moment was om te laten zien dat ik geen aangrijppunt kan zijn hiervoor. Als ik iets in de zin van 'als je je down voelt, kun je wel even praten' had gezegd, dan had ze daar vollop gebruik van gemaakt dus ik ben even heel voorzichtig met mn woorden geweest.'
pi_178749199
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 01:09 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Jij bedoelt de topics met Cactus33 als TS, denk ik? Ik was nieuwsgierig en stuitte daarop. Herkenbaar verhaal wel (ik lees nu het eerste topic) zo aan het begin, ik vind het wel boeiend om te lezen ook al geloof ik niet dat hij zoiets ooit zou doen zoals wat jij vertelt maar daar ben ik nog niet met lezen. Interessant.
Schattig naïef.
  donderdag 26 april 2018 @ 08:58:17 #93
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749207
quote:
10s.gif Op donderdag 26 april 2018 08:56 schreef Krollie het volgende:

[..]

Schattig naïef.
Haha, jammer voor jou dat het toch afliep zoals ik al had verwacht,
pi_178749253
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 08:53 schreef Grunge. het volgende:
'Ze kwam hier, had een plantje meegenomen voor mn huis. Heel lief, dus mn maag draaide al een beetje om maar ik had wel in mn hoofd dat het super belangrijk is dat dit werd besproken.
Dus gewoon even gechilled, beetje gepraat over allerdaagse dingen. Ik ben boodschappen gaan doen, zij was even splatoon gaan spelen.
Ze had nog aangeboden om eten voor me te maken, maar dat heb ik afgeslagen want dat kon ik niet over mn hart verkrijgen
Maar ja, toen kwam ik terug en zei ik van 'ik denk dat we het wel ergens over moeten hebben'
Dus we gingen praten over dat moment waar jij toen ook bij was
En ik vragen hoe ze daar nu op terug keek. En ze had daar spijt van, maar het gevoel was wel heel echt.
Dus ik heb haar verteld dat wij nu samen zijn. Dat ze heel erg de behoefte heeft om in mijn leven te zijn maar dat eigenlijk niet op deze manier kan. Dat ze me op elk kanaal weet te bereiken, en te vaak daar gebruik van maakt. En of ze dat niet meer wilt doen. Ik hoef niet helemaal uit haar leven te verdwijnen maar ik kan niet verantwoordelijk zijn voor haar gemoedsrust en ik denk dat deze betrokkenheid niet gezond voor ons is.
Daar had ze het erg moeilijk mee. En alles kwam los opeens. Dat ze een hekel aan haarzelf heeft, omdat iedereen haar in de steek laat omdat ze zo aanwezig is altijd. Ze is een lange tijd in therapie geweest om met die afhankelijkheid om te gaan. Dat ze niets meer kan doen, geen vrienden heeft, geen leven heeft enz. De kraan was echt volledig opengezet.
En ik zit daar echt een beetje van 'okeeeeee, ik weet niet wat ik hiermee moet'
Ik bedoel, ik vind het oprecht vreselijk voor haar dat ze zich zo voelt maar ik was er ook van bewust dat dit het moment was om te laten zien dat ik geen aangrijppunt kan zijn hiervoor. Als ik iets in de zin van 'als je je down voelt, kun je wel even praten' had gezegd, dan had ze daar vollop gebruik van gemaakt dus ik ben even heel voorzichtig met mn woorden geweest.'
Ja, en nu? Volgens mij issie erg soft met zijn woorden geweest. Dat zij suicide is en depressief is NIET zijn taak om te veranderen. Hun relatie is over en meer dan een gesprek zou ze dan ook niet moeten verwachten. Er zijn mensen die op ontzettend open mensen vallen, ken er genoeg. Er zijn ook genoeg opties om nieuwe mensen te leren kennen (word wel moeilijk als je steeds word achtergelaten, maar toch, misschien moet ze eens van een van hun horen waarom ze stoppen? Misschien heeft ze een vervelende gewoonte die teveel word? (te eerlijk dat het grof is?).

Dat hij aangeeft dat zijn maag omkeert geeft eigenlijk wel aan dat hij nog gevoelens heeft, anders zou je je gewoon rot voelen. Maarja, dat is hoe IK het zie (ik ken dat gevoel en dat komt echt niet zomaar omdat het "vervelend is").

Ze kan niet steeds op hem terugvallen, heeft hij nou ook zijn spullen teruggevraagd die er eventueel nog stonden? Hoe zal het contact nu zijn?
Juist.
  donderdag 26 april 2018 @ 09:07:13 #95
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_178749282
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 01:09 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Jij bedoelt de topics met Cactus33 als TS, denk ik? Ik was nieuwsgierig en stuitte daarop. Herkenbaar verhaal wel (ik lees nu het eerste topic) zo aan het begin, ik vind het wel boeiend om te lezen ook al geloof ik niet dat hij zoiets ooit zou doen zoals wat jij vertelt maar daar ben ik nog niet met lezen. Interessant.
Ja haar topics inderdaad. Hoewel ik bij het 2e topic een beetje een troll gevoel kreeg hoor. Ik bedoel dat hij die ex meeneemt als hij zijn spullen ophaalt bij ts en ze nu een vriendschapverzoek op Facebook krijgt van haar, hoe realistisch is dat? :?

quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 08:53 schreef Grunge. het volgende:
*knip*
Dit was zijn verhaal kennelijk. Ik moest een paar keer herlezen wie dit nu vertelde. :)

Nou ja klinkt op zich goed. Wat hebben ze nu afgesproken qua contactfrequentie en ben je daar oke mee?
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_178749288
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:04 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ja, en nu? Volgens mij issie erg soft met zijn woorden geweest. Dat zij suicide is en depressief is NIET zijn taak om te veranderen. Hun relatie is over en meer dan een gesprek zou ze dan ook niet moeten verwachten. Er zijn mensen die op ontzettend open mensen vallen, ken er genoeg. Er zijn ook genoeg opties om nieuwe mensen te leren kennen (word wel moeilijk als je steeds word achtergelaten, maar toch, misschien moet ze eens van een van hun horen waarom ze stoppen? Misschien heeft ze een vervelende gewoonte die teveel word? (te eerlijk dat het grof is?).

Dat hij aangeeft dat zijn maag omkeert geeft eigenlijk wel aan dat hij nog gevoelens heeft, anders zou je je gewoon rot voelen. Maarja, dat is hoe IK het zie (ik ken dat gevoel en dat komt echt niet zomaar omdat het "vervelend is").

Ze kan niet steeds op hem terugvallen, heeft hij nou ook zijn spullen teruggevraagd die er eventueel nog stonden? Hoe zal het contact nu zijn?
blijkbaar vind hij het wel zijn taak, of vind hij op zijn minst dat ie haar niet zomaar de deur kan wijzen als zij kwetsbaar is. Hij zal inderdaad 'nog gevoelens' hebben, Wat niet hoeft te betekenen liefde maar hij zal wel meer om haar geven dan gewoon 'ja kut voor je'

Wat vinden zij er beide trouwens van dat je zijn shit bijna letterlijk copy past op een forum TS?
  donderdag 26 april 2018 @ 09:08:22 #97
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749291
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:04 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ja, en nu? Volgens mij issie erg soft met zijn woorden geweest. Dat zij suicide is en depressief is NIET zijn taak om te veranderen. Hun relatie is over en meer dan een gesprek zou ze dan ook niet moeten verwachten. Er zijn mensen die op ontzettend open mensen vallen, ken er genoeg. Er zijn ook genoeg opties om nieuwe mensen te leren kennen (word wel moeilijk als je steeds word achtergelaten, maar toch, misschien moet ze eens van een van hun horen waarom ze stoppen? Misschien heeft ze een vervelende gewoonte die teveel word? (te eerlijk dat het grof is?).

Dat hij aangeeft dat zijn maag omkeert geeft eigenlijk wel aan dat hij nog gevoelens heeft, anders zou je je gewoon rot voelen. Maarja, dat is hoe IK het zie (ik ken dat gevoel en dat komt echt niet zomaar omdat het "vervelend is").

Ze kan niet steeds op hem terugvallen, heeft hij nou ook zijn spullen teruggevraagd die er eventueel nog stonden? Hoe zal het contact nu zijn?
Zijn maag keerde om omdat hij niet meer die baken van steun voor haar kan en wil zijn en dat hij niet wil dat zij iets voor hem meebracht/wilde koken. Tevens voelen we ons beide superrot over haar, als in, we hebben beide medelijden met haar, maar hij heeft alles afgeketst en afgesloten en zij lijkt daar nu ook vrede mee te hebben.
  donderdag 26 april 2018 @ 09:12:20 #98
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749321
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:07 schreef Elpis het volgende:

[..]

Ja haar topics inderdaad. Hoewel ik bij het 2e topic een beetje een troll gevoel kreeg hoor. Ik bedoel dat hij die ex meeneemt als hij zijn spullen ophaalt bij ts en ze nu een vriendschapverzoek op Facebook krijgt van haar, hoe realistisch is dat? :?

[..]

Dit was zijn verhaal kennelijk. Ik moest een paar keer herlezen wie dit nu vertelde. :)

Nou ja klinkt op zich goed. Wat hebben ze nu afgesproken qua contactfrequentie en ben je daar oke mee?
Nou ja, dit is supersuf denk ik maar ze heeft oprecht geen vrienden en kan haar kunst middels tekenen en schilderen niet voortzetten omdat ze een handicap aan haar handen heeft en dat vind ik heel sneu. Hij heeft zijn grenzen aangegeven, en ik ben daar ontzettend blij mee en om, hij heeft zelfs meer de poorten dichtgezet dan ik ooit had verwacht of zelfs gewenst, daar had hij zelf dus ook behoefte aan. Ik geloof vanuit wat hij zegt dat als er echt iets is hij bereikbaar is maar hij heeft zijn grenzen voor de excessen van het afgelopen jaar goed aangegeven en daar ben ik enorm blij mee.
  donderdag 26 april 2018 @ 09:30:30 #99
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178749508
Ik heb niet het hele topic gelezen maar wat een verhaal...

1. Jij bent wel degelijk jaloers en onzeker. En dat is heel begrijpelijk, want..
2. Zijn gedrag in deze laat ook niet echt zien dat hij jullie relatie belangrijker vindt dan haar welzijn.
3. Zij ruikt haar kans, jullie relatie wankelt.

Als ik jou was, dan zou ik eigenlijk een ander balletje opgooien. Ik zou het balletje van 'alleen in een relatie willen zijn met hem zolang dat een veilig en geborgen gevoel geeft'. Geen gedoe over haar en wie neemt contact op met wie. Gewoon aangeven dat de enige voorwaarde is dat jij je veilig voelt.

Hij is zelf volwassen genoeg (neem ik aan) om te bedenken dat je, door bepaalde situaties uit de hand te laten lopen, de relatie op het spel zet.
Resistance is futile.
  donderdag 26 april 2018 @ 09:35:53 #100
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749566
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:30 schreef Seven. het volgende:
Ik heb niet het hele topic gelezen maar wat een verhaal...

1. Jij bent wel degelijk jaloers en onzeker. En dat is heel begrijpelijk, want..
2. Zijn gedrag in deze laat ook niet echt zien dat hij jullie relatie belangrijker vindt dan haar welzijn.
3. Zij ruikt haar kans, jullie relatie wankelt.

Als ik jou was, dan zou ik eigenlijk een ander balletje opgooien. Ik zou het balletje van 'alleen in een relatie willen zijn met hem zolang dat een veilig en geborgen gevoel geeft'. Geen gedoe over haar en wie neemt contact op met wie. Gewoon aangeven dat de enige voorwaarde is dat jij je veilig voelt.

Hij is zelf volwassen genoeg (neem ik aan) om te bedenken dat je, door bepaalde situaties uit de hand te laten lopen, de relatie op het spel zet.
Dank je voor je reactie, gelukkig heeft zijn afspreken met haar bij hem thuis de vruchten afgeworpen waarvan ik had gehoopt en ook echt verwacht dat ze dat zouden doen. En hij is zelfs veel 'harder' geweest dan ik had verwacht. Dat doe me wel deugd, ondanks dat ik inmiddels ook wel medelijden met haar heb, maar het is goed zo. Perfect.
pi_178749589
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:30 schreef Seven. het volgende:
'alleen in een relatie willen zijn met hem zolang dat een veilig en geborgen gevoel geeft'.
Wat een omweg om aan te geven dat je je partner niet vertrouwt.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  donderdag 26 april 2018 @ 09:39:27 #102
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749615
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:37 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Wat een omweg om aan te geven dat je je partner niet vertrouwt.
Reageert meneertje Rockefellow op een quote buiten onze relatie.
pi_178749629
quote:
10s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:39 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Reageert meneertje Rockefellow op een quote buiten onze relatie.
Geen idee wat deze denigrerende post met de essentie van mijn reactie te maken heeft.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  donderdag 26 april 2018 @ 09:41:12 #104
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749640
En tevens op een compleet legitieme reden om met elkaar in een relatie te zijn maar is goed,
  donderdag 26 april 2018 @ 09:42:16 #105
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749655
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:40 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Geen idee wat deze denigrerende post met de essentie van mijn reactie te maken heeft.
Wat heeft Seven.'s quote te maken met vertrouwen hebben ja of nee? Dit is toch wel het minste wat je mag verwachten in een relatie?
pi_178749703
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:42 schreef Grunge. het volgende:

[..]

Wat heeft Seven.'s quote te maken met vertrouwen hebben ja of nee?
Het is een ontopic reactie over hoe jij om zou moeten gaan met relaties van je partner. Als je dan het door mij gequote als argument aandraagt zeg je met een omweg dat je je partner niet vertrouwt.

Dat je zelf die link niet lijkt te kunnen leggen doet mij vermoeden dat de arme jongen straks bij het minste of geringste met de de quote om zijn oren wordt geslagen in het kader van:

quote:
Dit is toch wel het minste wat je mag verwachten in een relatie?
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_178749734
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 00:11 schreef Grunge. het volgende:
Dank weer voor jullie reacties! Ik vind het erg interessant hoe jullie er zo verschillend naar kijken en met inzichten komen waar ik zelf niet altijd per se aan heb gedacht, daar heb ik erg veel aan. Vanochtend hebben we het er nog wat over gehad en zei hij mijn kant ook zeker te begrijpen, zich te realiseren hoe raar en vervelend het was en het te zullen fixen. Zoals het ernaar uitziet is ze van ongeveer drie uur in de middag tot zes uur bij hem geweest, althans ergens in dat tijdvak, en het laatste wat hij zei voor hij ging slapen (nachtdienst) was 'ik ga nu slapen maar wilde je even vertellen dat het klaar is, ik vertel je hoe het is gegaan zodra ik wakker ben'.
Kan je geen trio met die ex regelen?
  donderdag 26 april 2018 @ 09:48:33 #108
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_178749739
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:46 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Het is een ontopic reactie over hoe jij om zou moeten gaan met relaties van je partner. Als je dan het door mij gequote als argument aandraagt zeg je met een omweg dat je je partner niet vertrouwt.

Dat je zelf die link niet lijkt te kunnen leggen doet mij vermoeden dat de arme jongen straks bij het minste of geringste met de de quote om zijn oren wordt geslagen in het kader van:

[..]

We zijn oké, hij zat er net zo mee als ik en heeft het prima aangepakt allemaal. Aldus Arme Jongen en mijzelf.
pi_178750243
Je noemt hem naïef, maar ik vind jou ook wel ergens naïef in dit verhaal. Want wat haalt hij precies nog uit een vriendschap met zijn ex? Hij zal ook wel moeten inzien dat de omgang met zijn ex destructief werkt voor jullie relatie, maar toch wil hij nog met haar afspreken? Die jongen had al lang een bericht moeten sturen naar haar dat ze te ver gaat en het niet werkt op deze manier.
  donderdag 26 april 2018 @ 10:30:48 #110
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178750305
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 09:37 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Wat een omweg om aan te geven dat je je partner niet vertrouwt.
Nee hoor, het is gewoon een manier om aan te geven dat je weg bent als het vertrouwen er niet is (om welke reden dan ook).
Resistance is futile.
pi_178751714
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2018 10:01 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Kennelijk ervaart hij het nog niet zoals als stalking en jij speelt haar gewoon keihard in de hand als je hem afrekent op zijn aanpak. Dat kan overkomen alsof je hem ook niet voldoende vertrouwt, jij je gewoon je zin wil krijgen en dan komt zij als "slachtoffer" een stuk makkelijker tussen jullie.

Misschien kun je als partner wat dichter bij hem blijven staan als je meer in zijn lieverdlijn meedenkt. Hij wil haar aanpakken door thuis een goed gesprek met haar aan te gaan, dus hij wil haar wel aanpakken. Erken dat dan ook en doe niet alsof dat niets is. Laat hem ook de ruimte om zijn eigen fouten te maken, tenzij zij echt link is. Denk met hem mee, door bijvoorbeeld te kijken naar of bij hem thuis wel de juiste optie is. Intiemer om goed te kunnen praten ja, maar ook de plek waar zij als zijn vriendin is geweest. Is dat qua herinneringen dan wel het juiste onbewuste signaal? Komt de boodschap van tot hier en niet verder en een bepaalde afstand willen bewaren niet beter over als ze op neutraal terrein afspreken? Is er niet een rustig tentje ergens waar ze in alle rust zouden kunnen praten?
Zo meedenken en suggesties doen kunnen wat minder aanvallend overkomen en wat meer een teamgevoel creëren.
goede reactie _O_
pi_178752070
quote:
7s.gif Op donderdag 26 april 2018 10:30 schreef Seven. het volgende:

[..]

Nee hoor, het is gewoon een manier om aan te geven dat je weg bent als het vertrouwen er niet is (om welke reden dan ook).
Als je gevoel van 'veilig- en geborgenheid' afhangt van hoe je partner met derden omgaat vertrouw je hem niet. Dat lijkt mij geen rocket-science. Hierboven adviseer je TS dus eigenlijk haar spullen te pakken.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_178754991
Dus er is nog steeds contact tussen die twee na dit gesprek in de toekomst. Ja zo wordt het nooit wat.
  zondag 29 april 2018 @ 17:49:05 #114
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178816252
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2018 12:54 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Als je gevoel van 'veilig- en geborgenheid' afhangt van hoe je partner met derden omgaat vertrouw je hem niet. Dat lijkt mij geen rocket-science. Hierboven adviseer je TS dus eigenlijk haar spullen te pakken.
Maar dat hangt ook wel samen met hoe je partner met derden omgaat? Als hij zijn lul in een ander hangt, dan doet dat wat met het gevoel van veiligheid en vertrouwen binnen een relatie. Maar als hij gewoon leuk met een vriendin regelmatig af wil spreken, dan is er niks aan de hand. Als de vriendin in kwestie met hem wil neuken, dan is dat natuurlijk heel begrijpelijk (ik heb de leukste vriend ter wereld). Maar dan is het aan hem om te bedenken hoe ver hij dat door wil drijven.

Ik persoonlijk zou die discussie niet eens aangaan. Mijn partner moet helemaal zelf weten hoe hij met derden omgaan. En ik moet helemaal zelf weten waarbij ik me wel en niet veilig voel.

For the record, mijn vriend heeft een aantal hele goeie vriendinnen en daar voel ik me nooit onveilig bij.
Resistance is futile.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')