abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 april 2018 @ 19:39:28 #76
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178413070
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 19:39 schreef IbanMayo het volgende:

[..]

Walgelijk programma
Walgelijke man
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178413794
Mooi stuk van Van Aert over Goolaerts:

"Vandaag geen koersrelaas op mijn website. Omdat het er gewoon niet toe doet. Ja, ik had weken naar Parijs-Roubaix - mijn favoriete kasseiklassieker - toegewerkt. Ik wilde er een sterk voorjaar op de weg afronden in stijl. Met een knalprestatie, om daarna samen met Sarah te genieten van een welverdiende vakantie. Het is helaas helemaal anders uitgedraaid: alle resultaten van het voorbije voorjaar verdwijnen in het niets bij het overlijden van onze ploegmaat Michael Goolaerts. Zo sluit ik mijn wegcampagne af met een weel zeer bittere nasmaak."

"Het is en blijft onwezenlijk. Ik ken Michael al sinds ik aspirant was. We zijn allebei geboren in het jaar '94 en bovendien afkomstig uit dezelfde regio. We koersen dus al heel lang samen, weliswaar als concurrenten. Pas sinds vorig jaar zijn we ploegmaats. Ik herinner me Michael als een immer goedlachse kerel. Nooit slecht gezind en altijd extreem gemotiveerd. Een vat vol talent, al had hij iets meer tijd nodig om door te groeien dan ikzelf. Hij had dit jaar trouwens een grote stap voorwaarts gezet. Dat hij zich toch een heel voorjaar voor mij wegcijferde, zegt alles over zijn mentaliteit."

"Parijs-Roubaix was ook Michael zijn droomkoers. Vorige woensdag gingen we met de ploeg de Hel nog verkennen. Bij Michael droop het enthousiasme er af. Ook tijdens de koers - eens de vroege vlucht vertrokken - spraken we nog met elkaar. Hij zou me zo lang mogelijk bijstaan. Het is er niet meer van gekomen. Nee, ik heb tijdens de wedstrijd nooit geweten wat er aan de hand was. De ploegleiding heeft de beslissing genomen om mij niet op de hoogte brengen en ik denk dat dat de juiste keuze was. Iedereen was op dat moment trouwens nog in het ongewisse over Michael zijn toestand. De hoop dat het goed zou komen bleef lange tijd intact."

"Pas na de wedstrijd ben ik ingelicht over de situatie. De daaropvolgende uren heb ik samen met de ploegmaats doorgebracht. Eerst op de teambus, later in het teamhotel in Nazareth. We zochten steun bij elkaar, terwijl we zijn blijven hopen op een positief signaal. Dat is er helaas niet meer gekomen. 's Avonds laat heeft Michael de strijd verloren. Een strijd die hij blijkbaar niet kon winnen. L’Enfer du Nord mène au paradis, luidt de slogan van Parijs-Roubaix. Ik weet niet wat ik me daar vandaag moet bij voorstellen…"

"Hoe groot de verslagenheid gisteren ook was, het lijkt alsof het vanmorgen bij het ontwaken pas echt is doorgedrongen. Ik ben niet alleen een super ploegmaat, maar ook een goede vriend verloren. Sarah en ik hebben ondertussen besloten om onze reis -we zouden woensdag voor een drieweekse roadtrip langs de Amerikaanse Westkust vertrekken - af te gelasten. We zouden er toch niet van genieten. En ik wil de uitvaart van Michael in geen geval missen. Die trip naar de States, die komt er ooit nog wel. Na de begrafenis plannen we wellicht een kortere alternatieve vakantie. Kwestie van toch even op adem te komen."

"Tot slot wil ik, in naam van Sarah en mezelf, iedereen die Michael liefheeft veel sterkte toewensen. Mag ik nog een oproep doen? Alsjeblief, hou de herinnering aan Michael levendig! Herinner hem zoals ik dat zal doen: als die guitige kerel met die eeuwige glimlach. Het zal altijd een inspiratie blijven. Rust zacht daarboven, maat!"
  maandag 9 april 2018 @ 20:20:28 #78
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_178413835
Mooi stuk van Wout
  maandag 9 april 2018 @ 20:41:40 #79
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_178414290
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 11:12 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Als je het hebt over tijdens een koers is het de 4e Belg in de afgelopen 10 jaar. 1 door een valpartij (Weylandt), 1 door een aanrijding (Demoitie), en tweemaal een hartstilstand (Myngheer en nu Goolaerts). Daarnaast heb je nog een aantal renners die overleden buiten een koers om, zoals Goddaert; als je die erbij telt kom je op 9. Mits Wikipedia klopt.

Het is inderdaad wel opmerkelijk hoe vaak het Belgen zijn, Belgen zijn even vaak de lul als alle andere nationaliteiten bij elkaar.
En je hebt natuurlijk nog Albert, Meersman, Kaisen, Lodewyck, Aerts en Vansummeren die allemaal zijn gestopt omwille van hartproblemen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_178414385
Dat klinkt wel als relatief veel Belgen, ondanks dat 'n verongelukte Colombiaan minder prominent het nieuws haalt in NL/B en ondanks dat Belgen relatief veel wielrenners hebben.
pi_178414842
quote:
Het houdt niet op: ook van deze Belgische renners moesten we veel te vroeg afscheid nemen

Op 6 november 2017 werd de belofte Bjarne Vanacker (20) uit Torhout dood in zijn bed aangetroffen. De precieze oorzaak is nooit gevonden.

Wielerbelofte Matiz Vander Poorten (15) overleed op 30 april 2016 na een botsing met een bus van De Lijn, tijdens de opwarming voor een nieuwelingenwedstrijd in Vinkt.

Profrenner Daan Myngheer (22) werd onwel tijdens het Internationaal Wegcriterium op Corsica. Hij stapte van de fiets en kreeg in de ziekenwagen een hartstilstand. De jonge wielrenner overleed in het ziekenhuis op 28 maart 2016. Myngheer reed voor Roubaix Lille Metropole; voorheen maakte hij deel uit van EFC-Omega Pharma-Quick Step en Veranda’s Willems.

Antoine Demoitié (25) kwam op 27 maart 2016 tijdens Gent-Wevelgem ten val en werd aangereden door een motor. Het hersentrauma werd hem fataal: de renner van Wanty-Groupe Gobert overleed kort nadien in het ziekenhuis.

Igor Decraene (18) overleed op 30 augustus 2014 nadat hij werd aangereden door een trein. De belofte werd Belgisch kampioen én wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Hij reed voor hetzelfde team als Matiz Vander Poorten, de Tieltse Rennersclub, maar had voor het volgende seizoen een contract getekend bij het beloftenteam van Omega Pharma-QuickStep.

Kristof Goddaert (27) werd op 18 februari 2014 door een bus aangereden tijdens een training in Antwerpen. De profrenner van IAM Cycling kwam ten val, een bus van De Lijn kon hem niet meer ontwijken. De Oost-Vlaming behaalde werd twee keer bijna Belgisch kampioen: in 2012 werd hij tweede achter Tom Boonen, drie jaar eerder werd hij derde achter Gilbert en Boonen.

Rob Goris (30) overleed op 5 juli 2012 onverwacht aan hartfalen tijdens zijn slaap, in een hotel tijdens de Ronde van Frankrijk. De avond voordien was de profrenner van Accent Jobs-Veranda’s Willems nog te gast geweest in ‘Vive le Vélo’. Voor Goris zich in 2009 op het wielrennen stortte, was hij een begenadigd ijshockeyspeler. Als renner won hij in 2010 het BK voor elite zonder contract.

Wouter Weylandt (26) verongelukte op 9 mei 2011 tijdens de Giro. Hij liep een schedelbreuk op bij een valpartij in de afdaling van de Passo del Bocco, op 25 km van de aankomst in de derde etappe, en medische hulp kon niet meer baten. Weylandt reed jaren voor Quick Step, maar maakte op dat moment deel uit van Team Leopard-Trek.

Frederiek Nolf (21) werd vijf dagen voor zijn 22ste verjaardag, op 5 februari 2009, levenloos in bed aangetroffen tijdens de Ronde van Qatar. De West-Vlaamse renner was overleden aan een hartstilstand. Hij reed bij Topsport Vlaanderen.

Weg- en baanwielrenner Dimitri De Fauw (28) stapte uit het leven op 6 november 2009. Hij kampte met een depressie sinds hij in 2006 tijdens de Zesdaagse van Gent botste met Isaac Gálvez, waarna die om het leven kwam.

Tim Pauwels (22) overleed op 26 september 2004 aan een hartaderbreuk tijdens een veldrit in Erpe-Mere. Hij is de oudere broer van Kevin Pauwels.

Stive Vermaut (28) stierf op 28 juni 2004 in een ziekenhuis in Roeselare. Vermaut lag al twee weken in coma na een hartstilstand tijdens een fietstocht. Hij had twee jaar eerder zijn wielercarrière stopgezet wegens hartproblemen.

Derdejaarsbelofte Johan Sermon (21) stierf plots op 12 februari 2004. Enkele uren eerder had hij nog deelgenomen aan de voorstelling van zijn ploeg, waarna hij naar huis was gereden en in bed gekropen.

Kenny Vanstreels (19) overleed op 2 maart 2003 tijdens de Omloop van Haspengouw. Kort na de start was hij onwel geworden. Hij overleed in de rennersbus.

Belofte Johan Mannaert (19) werd op 29 augustus 2002, enkele dagen voor zijn 20ste verjaardag, dood in bed aangetroffen in de ouderlijke woning. De student industrieel ingenieur liet als belofte enkele mooie ereplaatsen optekenen.

Kim Van Bouwel (21) behoorde als nieuweling en junior tot de beste veldrijders van het land, maar stond ook op de weg zijn mannetje. Op 21 april 2001 werd hij na een avondje uit plots onwel en stierf hij in de auto.

Belofte Glenn Fockaert (20) behaalde drie zeges bij de nieuwelingen en twee bij de juniores. Op 10 maart 2001 overleed hij plots.
  maandag 9 april 2018 @ 21:11:27 #82
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_178414979
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:06 schreef wimderon het volgende:

[..]

En dan mist Frank Vandenbroucke nog in dat overzicht... :{
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_178415080
quote:
2s.gif Op maandag 9 april 2018 21:11 schreef Falco het volgende:

[..]

En dan mist Frank Vandenbroucke nog in dat overzicht... :{
Ja en er zijn ook nog wel amateurrenners overleden. Aangezien men in die lijst er ook amateurs bij zet.
pi_178415088
Tsja, ergens is denk ik toch een rode lijn te vinden dat de wielersport wel heel erg veel van je lichaam vergt.

Ik denk (maar het is een aanname) dat er in een andere sport niet zoveel jonge jongens overlijden door een lichamelijke oorzaak.
Je hoort het wel regelmatig bij American Football, voornamelijk tijdens de loeizware voorbereidingen.
pi_178415183
Er zitten ook een aantal verkeersslachtoffers tussen natuurlijk. Niet alleen hartproblemen.

Maar het vergt veel van je lichaam. Ik geen geen dokter, maar het klinkt niet onlogisch dat 'n aangeboren probleem zich eerder openbaart als je topsport bedrijft, dan wanneer af en toe eens 'n fietstochtje maakt.
pi_178415224
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:19 schreef Halcon het volgende:
Er zitten ook een aantal verkeersslachtoffers tussen natuurlijk. Niet alleen hartproblemen.

Maar het vergt veel van je lichaam. Ik geen geen dokter, maar het klinkt niet onlogisch dat 'n aangeboren probleem zich eerder openbaart als je topsport bedrijft, dan wanneer af en toe eens 'n fietstochtje maakt.
Klopt, maar ook genoeg door hartfalen. En dit lijstje is niet compleet.

Topsport is nooit gezond. Maar in de koers komt dit in extremis tot uiting.

Ik zou daarnaast ook geen vergelijkbare sport kunnen bedenken qua dergelijke langdurige, dagelijkse uitputting van het lichaam.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 09-04-2018 21:29:26 ]
  maandag 9 april 2018 @ 21:27:49 #87
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_178415401
Foto en videoverslag van mijn dag in 'de hel van het noorden'

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Net efkes anges
pi_178415459
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 21:20 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Klopt, maar ook genoeg door hartfalen. En dit lijstje is niet compleet.

Topsport is nooit gezond. Maar in de koers komt dit in extremis tot uiting.
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 21:20 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Klopt, maar ook genoeg door hartfalen. En dit lijstje is niet compleet.

Topsport is nooit gezond. Maar in de koers komt dit in extremis tot uiting.

Ik zou daarnaast ook geen vergelijkbare sport kunnen bedenken qua dergelijke langdurige, dagelijkse uitputting van het lichaam.
Da's waar.

Marathon is ook slopend, maar ze lopen er dan ook niet zo gek veel per jaar.
pi_178415542
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 18:53 schreef Sjoerd102 het volgende:
Bedacht me straks: misschien 'een geluk' dat Goolaerts aan (hoogstwaarschijnlijk) hartfalen sterft en niet door een valpartij op de kasseien.
Dan had het klootjesvolk weer liggen klagen dat PArijs-Roubaix niet van deze tijd is, het door de doping komt etc.
tja hartfalen... doping was toch mn eerste gedachte...
pi_178415689
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:30 schreef Halcon het volgende:

[..]


[..]

Da's waar.

Marathon is ook slopend, maar ze lopen er dan ook niet zo gek veel per jaar.
Klopt. Maar dat heeft dan weer voornamelijk met de belasting voor de gewrichten etc. te maken. Maar is wel de enige vergelijking die ik ook zou kunnen maken inderdaad.

Als je in docu's ziet wat die jongens er in kiepen :{
Caffeïne pillen gaan erin als smarties bijvoorbeeld. Cortisone attesten vliegen je om de oren. Het is opzich niet heel vreemd dat het dan relatief vaker misgaat.
En dit is nog binnen de wet.
pi_178415769
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 21:32 schreef Handleiding het volgende:

[..]

tja hartfalen... doping was toch mn eerste gedachte...
Ik denk dat wat er legaal in gaat, ook al schadelijk is eerlijk gezegd.
  Moderator maandag 9 april 2018 @ 21:40:34 #92
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_178415785
Coach Michael Goolaerts moet al van derde pupil te vroeg afscheid nemen: “Een klap als deze went nooit. Ik hoop dat het nu stopt”

09 april 2018 18u52 Bron: Belga

Parijs-Roubaix Kristof De Kegel moest twee jaar geleden al afscheid nemen van Antoine Demoitié en Daan Myngheer. Gisteren volgde met het overlijden van Michael Goolaerts, van wie De Kegel coach was, een volgende zware klap. “Je snapt niet dat zo iets kan gebeuren.”

Als een mokerslag sijpelde het tragische nieuws gisteravond laat binnen bij coach Kristof De Kegel. “Tijdens de wedstrijd kwamen we niet veel te weten over de toestand van Michael”, vertelt hij. “We wisten dat hij er ernstig aan toe was na de valpartij, maar niet dat het om een hartstilstand ging.” De Kegel verloor eerder al pupillen Antoine Demoitié en Daan Myngheer. Die eerstgenoemde overleed in het ziekenhuis na een aanrijding met een motor tijdens Gent-Wevelgem. Amper een dag later bezweek Daan Myngheer in het ziekenhuis dan weer aan een harstilstand die hij kreeg tijdens het Internationaal Wegcriterium.
“Went nooit”

“De situatie was dubbel, want je bent bezig met de wedstrijd”, stelt De Kegel nog. “Maar je weet wel dat er iets aan de hand is. Dat is moeilijk. Je werkt op automatische piloot. De koers is bezig en je moet door. Nadien kwam er pas meer duidelijkheid over zijn situatie. ’s Avonds volgde dan de klap toen het nieuws van het overlijden binnenstroomde. Een klap als deze went nooit en ik hoop dat het nu stopt. Het is een drama voor de ouders, familie en ploeg. Je snapt niet dat zo iets kan gebeuren, zo’n jonge renner die het leven laat.”
pi_178415878
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:40 schreef Momo... het volgende:
Coach Michael Goolaerts moet al van derde pupil te vroeg afscheid nemen: “Een klap als deze went nooit. Ik hoop dat het nu stopt”

09 april 2018 18u52 Bron: Belga

Parijs-Roubaix Kristof De Kegel moest twee jaar geleden al afscheid nemen van Antoine Demoitié en Daan Myngheer. Gisteren volgde met het overlijden van Michael Goolaerts, van wie De Kegel coach was, een volgende zware klap. “Je snapt niet dat zo iets kan gebeuren.”

Als een mokerslag sijpelde het tragische nieuws gisteravond laat binnen bij coach Kristof De Kegel. “Tijdens de wedstrijd kwamen we niet veel te weten over de toestand van Michael”, vertelt hij. “We wisten dat hij er ernstig aan toe was na de valpartij, maar niet dat het om een hartstilstand ging.” De Kegel verloor eerder al pupillen Antoine Demoitié en Daan Myngheer. Die eerstgenoemde overleed in het ziekenhuis na een aanrijding met een motor tijdens Gent-Wevelgem. Amper een dag later bezweek Daan Myngheer in het ziekenhuis dan weer aan een harstilstand die hij kreeg tijdens het Internationaal Wegcriterium.
“Went nooit”

“De situatie was dubbel, want je bent bezig met de wedstrijd”, stelt De Kegel nog. “Maar je weet wel dat er iets aan de hand is. Dat is moeilijk. Je werkt op automatische piloot. De koers is bezig en je moet door. Nadien kwam er pas meer duidelijkheid over zijn situatie. ’s Avonds volgde dan de klap toen het nieuws van het overlijden binnenstroomde. Een klap als deze went nooit en ik hoop dat het nu stopt. Het is een drama voor de ouders, familie en ploeg. Je snapt niet dat zo iets kan gebeuren, zo’n jonge renner die het leven laat.”
Ik vond het interview van zijn ploegleider zo gek over komen...'het is zuur' :{
https://nos.nl/video/2226(...)s-niet-bevatten.html

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-04-2018 21:47:49 ]
  Moderator maandag 9 april 2018 @ 21:44:49 #94
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_178415923
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 21:43 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Ik vond zijn interview zo gek over komen...'het is zuur' :{
https://nos.nl/video/2226(...)s-niet-bevatten.html
Kristof De Kegel en Michiel Elijzen zijn niet dezelfde persoon..
pi_178415997
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:44 schreef Momo... het volgende:

[..]

Kristof De Kegel en Michiel Elijzen zijn niet dezelfde persoon..
Excuus. Je hebt gelijk.
pi_178416260
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 21:37 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Klopt. Maar dat heeft dan weer voornamelijk met de belasting voor de gewrichten etc. te maken. Maar is wel de enige vergelijking die ik ook zou kunnen maken inderdaad.

Als je in docu's ziet wat die jongens er in kiepen :{
Caffeïne pillen gaan erin als smarties bijvoorbeeld. Cortisone attesten vliegen je om de oren. Het is opzich niet heel vreemd dat het dan relatief vaker misgaat.
En dit is nog binnen de wet.
Ik heb er even over nagedacht en marathon is het enige wat ik kon bedenken inderdaad. Maar die nemen een veel langere hersteltijd. Je hebt dan nog varianten en combinaties, zoals bv. de triathlon.

Van sommige producten die voorheen werden gebruikt, is duidelijk dat ze levensgevaarlijk zijn. Nu wordt er veel legaal spul gebruikt. Of het gezond is, is inderdaad een tweede.

Uiteindelijk zijn pilletjes e.d. lapmiddelen naar mijn idee.
pi_178416282
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 21:58 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ik heb er even over nagedacht en marathon is het enige wat ik kon bedenken inderdaad. Maar die nemen een veel langere hersteltijd. Je hebt dan nog varianten en combinaties, zoals bv. de triathlon.

Van sommige producten die voorheen werden gebruikt, is duidelijk dat ze levensgevaarlijk zijn. Nu wordt er veel legaal spul gebruikt. Of het gezond is, is inderdaad een tweede.

Uiteindelijk zijn pilletjes e.d. lapmiddelen naar mijn idee.
Klopt, maar minder frequent. Ook bijvoorbeeld ultralopers doen iets extreems, maar toch minder intensief qua hart-long belasting.

Ik doelde ook op legaal spul ;)

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 09-04-2018 22:00:21 ]
pi_178416518
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 22:00 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Klopt, maar minder frequent. Ook bijvoorbeeld ultralopers doen iets extreems, maar toch minder intensief qua hart-long belasting.

Ik doelde ook op legaal spul ;)
Ja en bij boksen en ijshockey zijn de inspanningsperiodes een stuk korter. Boksers vechten ook niet zo heel erg veel wedstrijden.

IJshockers spelen wel veel wedstrijden, maar wisselen elkaar natuurlijk af tijdens de wedstrijd.

Langlaufen heb je ook nog, maar verder weinig verstand van.

Voor m'n gevoel bij die sporten toch minder plotse doden met hartkwalen of sporters die door hartproblemen gedwongen moeten stoppen.
pi_178416770
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 17:52 schreef showtimer het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
59 hartdoden in het wielrennen in bijna 40 jaar, waarvan 39 uit de Nederlanden (27 België en 12 Nederland). Toeval lijkt me wel redelijk uitgesloten dan.
pi_178416872
En dit

quote:
Een cardioloog verwoordde het ooit zo: ‘Er zijn drie soorten harten: een slecht hart dat je er zo uithaalt en direct kunt verbieden om aan sport te doen, een goed hart waar nooit iets mee gebeurt, hoe je dat hart ook belast, en ten slotte een goed hart dat om onverklaarbare redenen in kortsluiting gaat en waarvan je kunt sterven.’
lijkt me wat kort door de bocht. Men vindt vaak achteraf toch wel aanwijzingen voor aangeboren afwijkingen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')