abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178322311
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.
edit: de wiki-functie lijkt even stuk helaas. neem van me aan: het is handig, als het werkt :P.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

r78ks.jpg

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_178322373
N. Haar stats waren trouwens 4584 kg en 55.5 cm lang precies op het lijntje O+
Dit is voor mij wel een hele geruststelling ik was namelijk best onzeker of ze wel genoeg bij mij dronk, omdat ze telkens maar 1 borst drinkt, en maar heel kort. Wat een stress kun je daar van krijgen zeg! :D
pi_178322673
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 12:54 schreef TolstoiFan het volgende:
FF, waarom zijn jullie potjes gaan geven? Iedereen geeft aan dat de baby's het nog niet echt nodig hebben en dat ik me geen zorgen moet maken. Waarom kozen jullie dan voor potjes en niet het gewoon op z'n beloop laten? Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel, vind mezelf momenteel niet echt helder :P
Mijn meiden zaten onder de groeicurves en sliepen dramatisch. Ik weet van mijn zoon dat nadat hij goed begon te eten hij beter begon te groeien, veel beter begon te slapen en veel minder melk hoefde. Mijn meiden zaten nog steeds op elke 3 uur drinken waar ik ook vanaf wilde. Vanaf het moment dat ze beter begonnen te eten minderde de voedingen en 's nachts wakker worden werd daarna ook minder. En ik ben er vrij zeker van dat dat komt door het eten. En daarnaast zitten ze nu netjes op de -2 curve ipv onder de -2,5 curve. En ja, melk is nog de basis en vast voedsel extra, dus voedsel erin proppen doe ik niet, maar als ze het een niet willen en het ander wel dan is die keuze snel gemaakt, groente is groente. Ik merk hier ook nog steeds een correlatie tussen goed gegeten/gedronken en een goede nacht. Goed gegeten is geen garantie voor een goede nacht, maar slecht gegeten meestal wel voor een slechte nacht.

Maar goed, het verschilt sowieso enorm per kind. Peuter zat met 4 maanden al te bietsen om eten, dat heb ik de meiden nog steeds niet zien doen...
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_178323783
registreer om deze reclame te verbergen
Goeie stats Mini en Bella! *O*

Vervelend dat ie niet goed inslaapt en slecht eet TolStoi! Dat eten is nog een beetje ver van mijn bed dus geen advies dus dan krijg je van mij een :*

En die discussie over of een baby je kan bespelen hadden wij hier ook. Dat ging overigens van discussie naar ruzie met oude koeien uit de sloot naar vriend die in de logeerkamer sliep :') o|O Dus wie nu gelijk heeft weet ik niet... :P

M. moet elke keer lachen als ik hem afzet bij het kdv O+ Hij schijnt het daar wel naar z’n zin te hebben (ik vind het toch elke keer weer spannend om te horen hoe het ging als ik ‘m weer ophaal) :@
  donderdag 5 april 2018 @ 15:03:17 #5
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_178324088
Goede stats, Mini en Bella!

Tolstoi: wij zitten met hetzelfde dilemma. Aangezien ze heel goed weet dat ze niet aan de apparaten in de tv-kast mag komen, heb ik het idee dat ze al redelijk goed weet "als ik dit doe, gebeurt dat" en dus dat ze het enigszins kan manipuleren. Maarja.. Als het kiezen is tussen 'niet slapen, want baby huilt maar door' en 'kut slapen, want er ligt een derde persoon in bed en dat past niet', kies ik midden in de nacht toch liever voor het tweede. Ik ben eigenlijk tegen "laten huilen", maar ik wil haar ook niet aanleren dat huilen = je zin krijgen.

Gevolg: elke avond neem ik me voor haar wel te troosten, maar in haar eigen bed te laten; elke keer als ze dan na een uur nog huilt eindigt ze toch in ons bed :+ Ah well..
pi_178325074
Tolstoi, je schrijft dat het frustrerend is dat je steeds iets helemaal klaar maakt en dat het dan amper gegeten wordt. Dat was voor mij een reden om potjes te gebruiken. We merkten dat Y erg graag eet, met Rapley raakte hij wel eens gefrustreerd omdat er weinig naar binnen ging. Dus om de dag een potje bij het avondeten. En dat potje at hij dan ook meestal maar voor de helft of een kwart op.
Nu met tien maanden kan hij al behoorlijk goed zelf het eten naar binnen harken, dus nu eet hij voornamelijk met ons mee, maar af en toe nog wel eens een potje. Tja, ik maak het mezelf makkelijk hoor. En met die potjes is niets mis. Je kan het gewoon eens proberen. En over hoeveelheden hoef je je niet druk te maken. Eten is vooral een ontdekkingstocht voor die kleintjes.

Wat betreft het 'bespelen'. Dat is het denk ik niet. Zo vernuftig is het allemaal niet bij die baby sukkels. Wel is het denk ik: behoefte aan lichamelijk contact, geruststelling, nabijheid. En dat kan op een gegeven moment ook wel een patroon worden: dat ze er zo aan wennen dat alleen slapen getraind moet worden. Dat was bij Y het geval een tijdje geleden. Maar als het ineens zo heftig is, lijkt me dat er iets aan de hand was. Als alleen in eigen bed slapen sowieso altijd tot huilen leidt en je baby zodoende altijd op/bij jou slaapt, dan kan er gewenning komen en als je dat wilt doorbreken kost het wel even moeite.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_178326204
registreer om deze reclame te verbergen
FF, als je meiden inderdaad onder de curve zaten, dan begrijp ik je beweegredenen. S. zit heel hoog in de curve, hij zit op P85. Het is een flinke jongen, ook qua lengte, alles mooi in proportie.

Stroopwafel, ik wil hem ook niet laten huilen. 's Avonds alleen kort om te kijken of het een inslaaphuiltje is, dan laat ik hem huilen, maar zodra hij hysterischer wordt en zichzelf echt overstuur maakt, dan ga ik hem zeker niet laten huilen. Maar ik wil hem net als jij de jouwe niet aanleren dat huilen = je zin krijgen. De grens is misschien wel heel erg dun tussen die 2 gebieden??

Franny, daar ben ik dus bang voor dat we nu een patroon ontwikkelen waar we later weer veel meer werk aan hebben om het af te leren. Maar als je zelf zo moe bent na zo'n 2-3 weken behoorlijk slecht slapen, dan heb je de energie niet om die training te doen.
Het rare is, dat dit dus alleen 's avonds / 's nachts speelt. Overdag slaapt ie super, kunnen we hem wakker in bed leggen en gewoon weglopen. Binnen 5 minuten slaapt ie. 's Avonds lukt dat dus niet op het moment.

Alles wat ik verstandelijk probeer te beredeneren, wordt door dat verschil tussen overdag en nacht moeilijk te bevatten. Is het pijn bij liggen, waarom dan alleen 's nachts en overdag niet? Zijn het tandjes, waarom alleen 's nachts? Is het verlatingsangst, waarom dan ook niet overdag en wel 's nachts?
En dat het ook van het ene op het andere moment over is en je hem 's nachts wel makkelijk weg kan leggen. Eerst een paar uur drama en dan opeens wel kunnen slapen in zijn eigen bedje :? :? Na een nachtvoeding lukt dat ook goed, snap gewoon niet waarom het dan eerst zo'n drama moet zijn.
Misschien is het ook gewoon niet verstandelijk te beredeneren :+ :+ :+

Las net op het internet dat de periode rond de 9 maanden wel bekend staat als periode waarin baby's slechter slapen vanwege de lichamelijke en mentale ontwikkelingen die ze doormaken.
Hij is nu 9 maanden, dus het zou kunnen.

Mijn man is ervan overtuigd dat dat eten wel gaat komen, dus ik laat hem daarin maar een beetje leiden. Alleen dat slaapgebrek en dat huilen 's nachts, het gaat af en toe echt door merg en been. En het mooie is nog dat manlief er gewoon bij in slaap kan vallen :? :? :?

In ieder geval fijn om jullie ervaringen te lezen, gedeelde smart is halve smart :)
pi_178326614
Tolstoi: 's nachts en overdag slapen zijn echt 2 totaal verschillende dingen. Ik snap wel dat je je dat afvraagt, waarom het overdag wel goed gaat, maar dat valt niet te beredeneren. Wij hebben het omgekeerde :+ 's nachts slaapt-ie uren achter elkaar door en overdag wordt-ie standaard na 45 minuten weer wakker.

Qua bespelen: het kan soms echt zo lijken, maar daar zijn baby's echt nog niet toe in staat. Gewenning kan inderdaad wel optreden, en op een heel basaal niveau oorzaak-gevolg ook ("Als ik huil, komt er iemand"), maar voor echt "bespelen" is een veel ingewikkeldere redenering nodig en dat cognitieve vermogen heeft een baby echt nog niet ("ik wil dat er iemand komt" 》 "als ik huil komt er iemand" 》 "dan moet ik dus gaan huilen als ik wil dat er iemand komt").

Naja, geen idee of je hier wat aan hebt :P mij helpt deze gedachte altijd wel, om te beseffen dat-ie het cht niet doet om me te pesten :+

Ohja, wat stom trouwens dat ze bij het CB zo star waren over bijvoeding, minilot! :{
Bij ons kwam het laatst tijdens dat groepsconsult ter sprake en toen werd er eigenlijk totaal niet moeilijk over gedaan toen ik zei dat wij pas met 6 maanden willen beginnen.
Nou ja, de andere ouders keken me wel zo aan: :? :? omdat die al nauwelijks de 4 maanden af konden wachten geloof ik :D

Al zal het ook niet aan Pitbull z'n kaakjes liggen trouwens; die doet z'n bijnaam wel eer aan :')
Hij knauwt/sabbelt echt de he-le dag op z'n handjes (bij voorkeur op de mijne trouwens), al 2 maanden lang. Iedereen die het ziet, begint over tandjes, maar dat lijkt me nu echt nog niet...

[ Bericht 32% gewijzigd door twist02 op 05-04-2018 17:19:25 ]
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 5 april 2018 @ 17:24:19 #9
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_178326765
Ik herken het wel van mijn oudste, Tolstoi.
Daar was het zo dat ik op een gegeven moment dacht 'ik trek het niet meer, misschien moeten we toch eens een slaaptraining doen' en dan ging het zo ineens weer een stuk beter.

Hij heeft wel vaker periodes dat het slapen ruk gaat en dan ineens weer beter, toch?

Ik geloof niet dat ze je manipuleren in die zin. Ik geloof wel dat ze weten dat huilen=mama komt, wat dat is wat belangrijk is voor overleving.
En ik geloof er wel in dat er een behoefte is zoals Franny ook zegt en dat het wellicht kan uitmonden in een verkeerde slaapassociatie, maar ik denk niet dat dat direct na een paar weken ontstaat.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_178328492
Inderdaad. Ik denk dat je een baby niet kan verwennen, maar ik denk wel dat je dingen / gewoontes kan laten aanwennen. En dat is prima, zolang deze gewoontes geschikt zijn voor zowel ouders als baby denk ik. En wat andere er van vinden maakt imo dan niets uit
pi_178328629
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 17:24 schreef Sylver_ het volgende:
En ik geloof er wel in dat er een behoefte is zoals Franny ook zegt en dat het wellicht kan uitmonden in een verkeerde slaapassociatie, maar ik denk niet dat dat direct na een paar weken ontstaat.
Ik denk dat dit best snel kan ontstaan, maar dat dit per kind anders is. Mijn peuter is heel erg van de regelmaat en gewoontes bijvoorbeeld en we moeten echt uitkijken als hij bijvoorbeeld ziek is. Toen hij als dreumes ziek was heeft hij een week bij ons in bed gelegen en toen hebben wij ons best moeten doen om dat patroon te doorbreken.
pi_178328904
Tolstoi, heb je al eens naar zijn oortjes laten kijken? Bij ons was dit gedrag vrijwel altijd het gevolg van oorontstekingen, inclusief prima slapen overdag en ‘s nachts brullen. Ik noem het maar even ter overweging :)
pi_178331219
Jentin, oortjes heb ik aan gedacht, maar niet naar laten kijken, omdat ik denk dat dat het niet is. Hij lijkt geen pijn aan zijn oortjes te hebben, zit er niet aan e.d. Maar misschien toch eens laten checken om het uit te sluiten.

Sylver, hij heeft inderdaad periodes dat het kut gaat en dan weer uit het niets beter.

IS dit nu de omgekeerde Fok-wet: S. heeft vanavond 3/4 boterham gegeten (nog nooit eerder zoveel boterham gegeten) en hij ligt nu te slapen zonder gedoe :o :o :o Lekker gedronken en gewoon in zijn bedje kunnen leggen *O*
Misschien elke dag met hem gaan zwemmen of denkt ie opeens weer een ander ritme te pakken.

* doet een klein schietgebedje voor de rest van de avond en nacht *
pi_178331512
Tolsoi mijn duimen draaien dat hij lekker door gaat slapen zodat mama en papa ook even kunnen rusten :*
pi_178332173
Heel fijn TolStoi! *O*
  donderdag 5 april 2018 @ 21:55:51 #16
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_178333680
Wat goed tolstoi *O*
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_178334086
^O^ voor jullie aanmoedigingen :D :D

Helaas is ie inmiddels alweer wakker en zit ie weer bij ons beneden -O-
Maar het kan dus wel, dus wellicht gaat het straks gewoon weer lukken :Y
pi_178335143
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 20:38 schreef TolstoiFan het volgende:
Jentin, oortjes heb ik aan gedacht, maar niet naar laten kijken, omdat ik denk dat dat het niet is. Hij lijkt geen pijn aan zijn oortjes te hebben, zit er niet aan e.d. Maar misschien toch eens laten checken om het uit te sluiten.

Sylver, hij heeft inderdaad periodes dat het kut gaat en dan weer uit het niets beter.

IS dit nu de omgekeerde Fok-wet: S. heeft vanavond 3/4 boterham gegeten (nog nooit eerder zoveel boterham gegeten) en hij ligt nu te slapen zonder gedoe :o :o :o Lekker gedronken en gewoon in zijn bedje kunnen leggen *O*
Misschien elke dag met hem gaan zwemmen of denkt ie opeens weer een ander ritme te pakken.

* doet een klein schietgebedje voor de rest van de avond en nacht *
Ah, nouja, geen vernieuwende tip van mij dus ;) Wij merkten verder ook nooit wat aan hem, behalve die drama-avonden en nachten. Dat vond ik er ook altijd zo lastig aan. Maar goed, ander kind natuurlijk!

Maarrr ik lees een goed begin van de avond! Jammer dat hij weer wakker werd, maar het begin is er en dat geeft in elk geval hoop ;) Succes!

/topic uithobbelt
pi_178338445
Wat een beroerde nacht hier. M. spookt al vanaf 1 uur :O Slaap is overrated toch? :')

M. heeft net voor het eerst gerold geloof ik? Hij lag op zijn rug tussen ons in en toen ik hem net wou aaien (wegens beweeglijkheid :')) lag hij op z’n buik :D Ik weet echt niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen (met slaapzak aan en beperkte ruimte :')).

[ Bericht 5% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 06-04-2018 04:16:39 ]
pi_178338471
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 03:55 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Wat een beroerde nacht hier. M. spookt al vanaf 1 uur :O Slaap is overrated toch? :')

M. heeft net voor het eerst gerold geloof ik? Hij lag op zijn rug tussen ons in en toen ik hem net wou aaien (wegens beweeglijkheid :')) lag hij op z’n buik :D Ik weet echt niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen (met slaapzak aan en beperkte ruimte :')).
Gezellig, zo’n feestbeest. ;)
Wel leuk dat hij dan toch omrolde.

Hier een spookje wat ruim 1,5 uur wakker bleef en half 3 de slaap weer vatte.
Ze is nu alweer wakker. Hopelijk schiet ze op en gunt ze mij nog wat slaap voordat 6 uur de wekker weer gaat. -O-
pi_178339555
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 04:42 schreef vencodark het volgende:

[..]

Gezellig, zo’n feestbeest. ;)
Wel leuk dat hij dan toch omrolde.

Hier een spookje wat ruim 1,5 uur wakker bleef en half 3 de slaap weer vatte.
Ze is nu alweer wakker. Hopelijk schiet ze op en gunt ze mij nog wat slaap voordat 6 uur de wekker weer gaat. -O-
Heeft ze je nog wat slaap gegund?! :)
pi_178339719
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 07:45 schreef LaBelleFleur27 het volgende:

[..]

Heeft ze je nog wat slaap gegund?! :)
Ja. :o Had er eigenlijk niet meer op gerekend gezien de dag ervoor maar ze dronk slechts een paar minuten en ging voor 5 uur weer slapen. :Y
En de jouwe?
pi_178340013
Zo weekend, ik heb weer tijd om aan te haken :+

Slaap ja dat blijft hier ook een onderwerp. Na een aantal dagen bij ons in bed (want na een uur proberen nog niet stil) lukte het plots een paar avonden om haar vroeg (19:30-20:30) slapend in bed te hebben, ze was echt heel moe. Ze sloeg dan ook haar laatste voeding over en kwam in de nacht (ook niet ideaal, maar ok). Gister was ik wat laat thuis en ben ik weer om 20:30 gaan proberen maar lukte het weer helemaal niet. Om 23:00 maar tussen ons in gelegd.
Nu proberen alle verwachtingen los te laten, dan kan het altijd nog meevallen.

Vandaag eens proberen een pasfoto te maken voor haar 1ste id kaart :D .

En ik heb echt zin in het weekend, kom maar op met dat mooie weer! *O*
pi_178340451
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2018 08:04 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ja. :o Had er eigenlijk niet meer op gerekend gezien de dag ervoor maar ze dronk slechts een paar minuten en ging voor 5 uur weer slapen. :Y
En de jouwe?
Fijn!

Hier ook, van 5-7 in een houding waarvan ik nu nog een pijnlijke schouder heb :') Gelukkig werk ik op vrijdag alleen ‘s middags en ik heb vanavond een etentje, daar hebben ze vast nog wel een extra stoel voor mijn wallen :')

Ik word al wel de hele ochtend door M. een soort van geaaid. Baby’s, wat zijn ze leuk he? *; :P
pi_178340801
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 08:46 schreef Nolita het volgende:
En ik heb echt zin in het weekend, kom maar op met dat mooie weer! *O*
Zeg dat! Er is hier ook ineens zon dus ik heb ons ook maar in zomerse kleuren gehezen. In de hoop dat de zon blijft hangen. O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')