abonnement Unibet Coolblue
pi_177970839
Waarom de kliko in? Ik zou ze best durven plaatsen. Ook in huis zijn inbouwspotjes bijvoorbeeld zo goed als nooit geaard. En elektrisch gezien kan er niet zo veel misgaan intern.

Ben je bang dat je kids eraan gaan zitten ofzo?

Geef ze maar aan mij als ze weg moeten :+
Laat die handjes wapperen!
  Designer dinsdag 20 maart 2018 @ 22:24:00 #27
266257 crew  DeZwabber
Press ZL to squid.
pi_177970942
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 21:49 schreef damsco het volgende:
Het apparaat is niet dubbel geïsoleerd, denk dat ze simpelweg in China een iets andere Veiligheidsstandaard hebben.

Maar niet zelf proberen te aarde dus is het advies? Dan kunnen ze alle 12 de kliko in :(
Als je ze nog niet gezien hebt, hoe weet je dan zo zeker dat ze niet dubbel geisoleerd zijn?

En tja. Dat risico accepteer je als je meuk uit China bestelt.
🐙
pi_177979747
Buitenelektra zou ik altijd voorzien van de nodige beveiliging. Vanwege weersinvloeden wordt de kans op defecten aanzienlijk vergroot.

Indien de lampen dubbel geïsoleerd zijn, hoef en mag je niks te ondernemen.

Is dat niet het geval, dan zou ik 230 volts elektra buiten altijd geaard aanleggen. Je wilt het toch niet meemaken dat bij een flinke regenbui kortsluiting ontstaat en een plas water onder stroom staat? Of dat je aardlek niet werkt omdat je een onder spanning staande armatuur aanraakt? (en de stroom alsnog niet kan wegvloeien naar de aarde via jou).

Tevens kan ik mij er ook wel iets bij voorstellen dat jij aansprakelijk gesteld zal worden als derden letsel oplopen door onfatsoenlijk aangelegde elektra.

Dan blijft de vraag over of je zelf de armaturen veilig kan en mag aarden. Tenzij je verstand van zaken hebt, zou ik het niet doen en gewoon fatsoenlijk spul kopen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Justinn op 21-03-2018 11:18:29 ]
pi_177980409
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 22:11 schreef Makrolon het volgende:

[..]

Wat is eigenlijk het probleem als je een dubbel geïsoleerd apparaat toch zou aarden? Kan zo niks bedenken...
a. waarop wil je de aarding aansluiten? dubbel geïsoleerd gereedschap bestaat altijd uit een niet geleidende behuizing. Het binnenwerk is al afgeschermd, dus blijft alleen een zaagblad of boorkop blijven over.
b. bij een aardingsfout kunnen gevaarlijke situaties ontstaan en andere objecten ongewenst onder spanning komen te staan. Ik heb in woning meegemaakt dat door een aardingsfout de gasleiding én waterleiding onder stroom kwamen te staan.
c. Dubbel geïsoleerd gereedschap is vaak onderhevig aan forse gebruiksslijtage waar een niet zichtbare kabelbreuk voor kan komen. Indien de breuk bij de aardingskabel voorkomt, is dit voor de eindgebruiker niet te controleren zonder meetapparaten. Dan werkt je aarding dus niet meer zonder dat je het weet. Beschadigde dubbele isolatie is in de regel wel gemakkelijk visueel te controleren.
d. Een geaard apparaat moet voor de veilige werking op een geaarde stroombron worden aangesloten. Je moet er vanuit gaan dat de consument, als leek, daar niet bewust rekening mee gaat houden, maar wel vertrouwt op een veilige werking.
e. vanuit veiligheidsoogpunt is dubbele isolatie simpelweg veiliger vanwege de fysieke afscherming. Bij aarding spelen meer factoren mee die de veilige werking van aarding moeten garanderen.

Samengevat: een defect in de aarding is de kern een groter risico dan een defect in dubbele isolatie.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')