abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 13 maart 2018 @ 16:58:52 #1
178214 Zipportal
Marcel van RoosmalenGod
pi_177795456
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
De Russische balling Nikolai Glushkov, die bevriend was met wijlen oligarch Boris Berezovski, is dood aangetroffen in zijn huis in Londen.
Dat heeft zijn advocaat gezegd, meldt The Guardian.


Nikolai Glushkov werd laat op maandagavond, op 68-jarige leeftijd, door zijn familie en vrienden ontdekt. De oorzaak van de dood is nog niet duidelijk.

In de jaren negentig werkte Gloesjkov voor de staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot en het LogoVAZ-autobedrijf van Berezovski. In 1999, toen Berezovski in onmin raakte met president Poetin en naar het Verenigd Koninkrijk vluchtte, werd Gloesjkov beschuldigd van het witwassen van geld en fraude. Hij bracht vijf jaar door in de gevangenis en kwam in 2004 vrij.

De afgelopen jaren woonde Gloesjkov in Londen, waar hij politiek asiel kreeg. In 2011 getuigde hij in een rechtszaak die Berezovski had aangespannen tegen zijn collega-oligarch Roman Abramovitsj, die goede banden met het Kremlin onderhoudt.

De spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland zijn de laatste dagen hoog opgelopen sinds de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter. Beiden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
https://www.nu.nl/buitenl(...)offen-in-londen.html

Ze vallen bij bosjes nu.
pi_177795490
Er is iemand op een killing spree.
Whatever...
  dinsdag 13 maart 2018 @ 17:02:22 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 17:02:28 #4
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_177795524
registreer om deze reclame te verbergen
PutinGod. _O_
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 17:09:25 #5
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_177795645
Russische zestigers vallen sowieso bij bosjes, ook zonder de FSB.
pi_177795678
68 jaar, zou het niet kunnen dat de beste man gewoon een hartaanval heeft gehad of zo? Niet alle Russen sterven op gewelddadige wijze.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 17:20:22 #7
38496 Perrin
Sapere aude
pi_177795895
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:11 schreef Hathor het volgende:
68 jaar, zou het niet kunnen dat de beste man gewoon een hartaanval heeft gehad of zo? Niet alle Russen sterven op gewelddadige wijze.
Kan, maar de timing is wel erg toevallig. Onderzoek naar de doodsoorzaak zal wellicht uitwijzen of het een natuurlijke dood was of dat ie een handje geholpen is.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 13 maart 2018 @ 17:21:03 #8
408813 crew  trein2000
pi_177795914
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:20 schreef Perrin het volgende:

[..]

Kan, maar de timing is wel erg toevallig. Onderzoek naar de doodsoorzaak zal wellicht uitwijzen of het een natuurlijke dood was of dat ie een handje geholpen is.
Dit, ik hoop oo een natuurlijke dood. Maar ik ben er bang voor.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 16 maart 2018 @ 17:54:21 #9
178214 Zipportal
Marcel van RoosmalenGod
pi_177867311
quote:
Britse politie: Russische balling Gloesjkov vermoord

De Britse politie denkt dat de Russische balling en zakenman Nikolai Gloesjkov is vermoord. Het lichaam van de 68-jarige Rus werd maandag in zijn huis in het zuidwesten van Londen gevonden.

Hij overleed volgens de politie "door druk op zijn nek". Mogelijk is hij gewurgd.

De politie benadrukt dat er tot nu toe geen aanwijzingen zijn voor een verband tussen de dood van Gloesjkov en de aanslag op de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter. Die werden op 4 maart buiten bewustzijn gevonden in Salisbury. Zij zijn volgens de politie aangevallen met een zenuwgas.

Bevriend met vermoorde oligarch

Gloesjkov kreeg in 2011 politiek asiel in Groot-BrittanniŽ. Ooit was hij topmanager bij de Russische staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot, maar in 1999 werd hij veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor fraude en witwassen. In 2004 werd hij vrijgelaten.

Gloesjkov was bevriend met oligarch Boris Berezovski, een tegenstander van de Russische president Poetin. Berezovski werd in 2013 dood gevonden op zijn landgoed ten westen van Londen. Hij had een strop om zijn nek. De politie ging uit van zelfmoord, maar Gloesjkov en anderen zeiden dat Rusland achter zijn dood zat.

Minister van Binnenlandse Zaken Rudd maakte deze week bekend dat er nieuwe onderzoeken komen naar de dood van veertien Russen de afgelopen jaren in Groot-BrittanniŽ. De politie en veiligheidsdienst MI5 zullen kijken of de Russische staat iets met de sterfgevallen heeft te maken.
https://nos.nl/artikel/22(...)esjkov-vermoord.html
pi_177872061
quote:
Toch? Misschien te maken met z'n rechtszaak, hij wordt door Aeroflot aangeklaagd wegens fraude, verscheen maandag niet op de rechtbank, toen was ie waarschijnlijk al dood.
Geen idee hoe/of die zaak nu verder gaat, verhoogt dit de kans dat Aeroflot het geclaimde geld krijgt?
Hij getuigde op het proces dat Berezovsky tegen Abramovich had aangespannen, maar die zaak heeft Berezovsky verloren.
quote:
In her ruling, the judge observed: "On my analysis of the entirety of the evidence, I found Mr. Berezovsky an unimpressive, and inherently unreliable, witness, who regarded truth as a transitory, flexible concept, which could be moulded to suit his current purposes... I regret to say that the bottom line of my analysis of Mr. Berezovsky’s credibility is that he would have said almost anything to support his case."
Berezovsky's dood staat ook op de lijst van "verdachte overlijdens", maar of z'n dood in het voordeel van het Kremlin was? Enerzijds was hij de man die Litvinenko onder z'n hoede nam, maar hij was verre van onbesproken. Letland verklaarde hem in 2005 "persona non grata", volgens hem het gevolg van zware druk vanuit Rusland en "structuren gelink aan George Soros", en Garry Kasparov noemde hem "one of the bad guys", wiens optreden in het Westen vooral gunstig was voor het Kremlin.
Leonid Kravchuk beschuldigde hem van het financieren van Yushchenko's verkiezingscampagne in Oekraine, wat door Yushchenko ontkend werd (buitenlandse financiering is illegaal in Oekraine). Berezovsky zelf gaf toe dat het geld door zijn ondernemngen werd overgemaakt nadat hij vertegenwoordigers van Yushenko in Londen had ontmoet, maar weigerde toe te geven of ontkennen dat het geld voor de verkiezingscampagne bedoeld was. Hij claimde wel de Orange Revolution na de verkiezingen gefinancierd te hebben.
In 2007 vertelde hij de Guardian dat hij bezig was met het organiseren van een gewapende opstand tegen Putin.
Ten tijde van z'n zelfmoord (of moord?) had hij hoge schulden (door z'n processen tegen Abramovich) en was hij in behandeling voor depressie.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')