abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177701038
registreer om deze reclame te verbergen
Verandering van leefstijl helpt bijna vier op de tien mensen met diabetes type 2 van de medicijnen af. Ze kunnen na een intensieve begeleiding bij geschikte voeding en beweging de pillen en insulinespuit links laten liggen.
https://www.ad.nl/gezond/(...)-leefstijl~a4d849b6/

William Davis krijgt eindelijk de eer die hem toekomt, hij beweerde dit al vijf jaar geleden.
http://www.wheatbellyblog.com/blog/
  vrijdag 9 maart 2018 @ 09:39:57 #2
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177701058
Flikker toch op met deze onzin.

Jij krijgt nog eens een dode op je geweten met dit soort achterlijk gelul.
And so is the past
pi_177701114
Dat blijkt uit de resultaten van het programma Keer Diabetes2 Om. Het programma van de stichting Voeding Leeft en zorgverzekeraar VGZ begon in 2015 als kleine proef in Uden, maar wordt nu uitgebreid naar zes locaties en duizenden deelnemers. Die leren in groepen onder begeleiding van een huisarts, diŽtist, kok en coach hun leefstijl te veranderen.

87 procent van de deelnemers is daarna geheel of gedeeltelijk van de medicijnen af, en/of heeft gezonde bloedsuikerwaarden. Na een jaar kan nog steeds 38 procent zonder medicatie. ,,Dit programma laat zien dat je leefstijl goed kunt inzetten bij de behandeling van een ziekte’’, zegt wetenschappelijk directeur Maaike de Vries van ‘Keer Diabetes2 Om’.
Ruim een miljoen Nederlanders hebben diabetes 2. De ziekte wordt veroorzaakt door overgewicht, ongezond eten, stress of erfelijke aanleg. Doordat het lichaam minder insuline aanmaakt, raakt de bloedsuiker ontregeld. Dat leidt tot hart- en vaatziekten en nierproblemen.

Jaarlijks komen er gemiddeld 55.000 nieuwe patiŽnten bij. Ze moeten vaak de rest van hun leven diverse medicijnen slikken met ernstige bijwerkingen, of insuline spuiten. De medicijnen genezen niet. De Vries: ,,Het is een chronische progressieve ziekte, met soms ernstige complicaties. Dankzij dit programma is een groot deel in staat de ziekte om te keren. Deelnemers zeggen: ik heb mijn leven weer terug.’’
10 miljard

Het programma wordt gefinancierd door VGZ. De verzekeraar vergoedt deelname om de ziekte te voorkomen en onnodig medicijngebruik tegen te gaan. Diabetes kost de samenleving ruim 10 miljard euro per jaar (type 1 en 2 samen). Dat verdubbelt de komende jaren. ,,Met dit programma slaan we een belangrijke slag’’, zegt VGZ-woordvoerder Dennis Verschuren. ,,Het leidt tot betere zorg en lagere kosten.’’

VGZ start in Rotterdam een proef met ‘Keer Diabetes2 Om’. De initiatiefnemers zijn ook met andere zorgverzekeraars in gesprek om het ook op te nemen in het basispakket.
https://www.ad.nl/gezond/(...)-leefstijl~a4d849b6/
pi_177701300
registreer om deze reclame te verbergen
Heb je Loekie weer.
pi_177701320
Dit is toch helemaal niks nieuws? :?
Mensen met een ongezonde levensstijl hebben een groter risico diabetes type II te ontwikkelen. Een gezondere levensstijl kŠn het tij keren. (Geldt voor katten ook trouwens ;) ) .

Maar de TT is wel misleidend :{w , want het geldt echt niet voor alle diabetespatiŽnten, en we hebben het dan ook nog eens over type II en niet over type I.
  Moderator vrijdag 9 maart 2018 @ 10:01:26 #6
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_177701369
Hou eens op met die linkdumps steeds.
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')