abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_182989425
Voorspoedige zwangerschap gewenst Miss_P!

Mijn meiden hadden vandaag hun kinderfeestje. Zes! Over een week. Bizar. Ze zijn echt zo superduper leuk O+ O+

[ Bericht 0% gewijzigd door Cathmar op 07-11-2018 12:15:37 ]
Met een meidenkwartet
pi_182992218
Hier alweer ruim een week oud. De tijd vliegt echt voorbij!
De jongens doen het goed samen, get zijn tevreden kereltjes.
De borstvoeding is ook goed op gang, beide jongens drinken sinds maandagmiddag volledig uit de borst!
Morgen gaan we voor het eerst naar buiten, de geboortjekaartjes op de post doen.
pi_193247530
Schop!

Mijn meiden zijn meestal dol op elkaar en goed aan elkaar gewaagd, maar af en toe kunnen ze ook echt gemeen zijn tegen elkaar. Bij Lala zie ik soms een bom ontploffen in haar hoofd waarna ze extreem nijdig wordt richting Em. Vooral gemeen knijpen en bijten doet ze dan, en dat doet ze echt expres om Em pijn te doen. Vorige week is Em (o.a.) in haar bovenarm gebeten, en de blauwe plekken van twee rijtjes tanden zitten daar nog steeds. Lala beseft wel dat wat ze doet niet mag, want zodra ik ingrijp gaat ze 'uit'. Ze staart dan half naar beneden voor zich uit en reageert dan nergens meer op. Dat heeft ze vaker bij strenge correcties of als ze per ongeluk iets kapot maakt. Em moet dan overigens even heel hard huilen, maar is het net zo snel weer vergeten lijkt het. Zodra Lala weer een beetje reageert komt Em haar vaak een knuffel geven en is alles weer over.

Ik weet dat bijten bij kleine kinderen hoort, maar ik vind het lastig hoe ik dit goed kan corrigeren bij Lala, vooral omdat ze van Em zelf niet direct negatieve feedback krijgt en daarna dus 'uit' gaat. Ik zie vaak dat de bom gaat ontploffen en ben er dan meestal meteen bij, maar dit gaat te snel om de bijt te voorkomen. Iemand tips? Ze worden volgende maand 3 btw.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_193249242
Ik heb geen oplossing, meer een variant van hetzelfde probleem. Dus ik lees graag even mee voor tips :)

Jongen wordt heel HEEL boos en bijt Meisje. Maar hij probeert het bij iedereen die over z'n grens gaat, bijten krabben schoppen krijsen. 'Hij wil iets niet dat moet'. Simpel voorbeeld: hij móet worden verschoond. Ik denk een enorm gevoel van onmacht bij hem en dan ontploft hij. Ze zijn net 2.
  maandag 25 mei 2020 @ 11:23:30 #155
379851 KapiteinCupcake
Unicorn chaser
pi_193301777
Wat leuk, een meerlingen topic!

X en N zijn 2,5. Ik merk dat X erg goed aan het ontwikkelen is op het gebied van spraak. N is motorisch juist sterker. Maar, omdat N minder goed kan praten (tot voor kort ongeveer 30 woorden) raakte hij super snel gefrustreerd. Als X een stukje speelgoed afpakte, resulteerde dat dus in bijten of haren trekken.

Mega frustrerend. Ik heb het even ter tafel gebracht bij de cb logopedist, en die vond het zorgelijk. Inmiddels kan N zich steeds beter uitdrukken, en trekt X ook wel eens terug aan haren. Misschien is het een tweeling/jonge kinderen ding. Wij zeggen dat we het gedrag niet lief vinden en dat ze daarom even pauze krijgen en niet meer mee mogen doen. Het werkt meestal wel, maar wij ervaren ook dat andere factoren (zoals slecht slapen, honger etc) meehelpen in hoe ze zich naar elkaar en naar ons gedragen.

Ze zijn nu trouwens wel op een leeftijd dat ik een bijtplek kan laten zien en kan benoemen aan de 'dader' dat hij de ander heeft pijn gedaan. Dat blijft goed gehangen, omdat het visueel wordt voor ze.

FF, ik herken dat je kind dan 'uit' gaat. Wij krijgen in sommige gevallen ook geen contact meer met N. En dan blijft hij ook aan de gang. Ik heb ook nog niet helemaal uitgevonden wat ik daar het best mee kan doen, maar afleiding en de positieve dingen benoemen helpt hier.

Supreme: over dat verschonen he.. wij laten vaak de luier zien en laten ze kiezen welke print ze willen. We hebben die kruidvat luiers waar dan een olifant of een giraf op staat. Daarmee kunnen we ze vaak wel verleiden om zelfstandig te gaan liggen voor een verschoning.
pi_193312369
Het duidelijk laten zien vind ik wel een goede KC, dat doen we eigenlijk nooit omdat het gelijk troosten/straf is. Dat gaan we de volgende keer eens proberen.

Hier is het ook veel meer ruzie als ze moe zijn/honger hebben. Maar mijn eenling was op dat soort momenten ook nooit zo gezellig. En hier gebeurt het bijten ook juist vaak als ze vlak daarvoor wel allebei rustig aan het spelen waren, maar de een zich opeens met het spel van de ander bemoeit.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  dinsdag 26 mei 2020 @ 22:22:32 #157
379851 KapiteinCupcake
Unicorn chaser
pi_193329168
Ja dat verstoren van het spel is inderdaad vaak directe aanleiding om te bijten/haren trekken. Maar hun reactie is vaker buitenproportioneel als ze honger hebben of moe zijn dan als ze pas gevoederd zijn :s)
  maandag 1 juni 2020 @ 12:06:26 #158
426379 elamanilo
elämänilo
pi_193417020
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 23:24 schreef SupremeEvil het volgende:
Ik heb geen oplossing, meer een variant van hetzelfde probleem. Dus ik lees graag even mee voor tips :)

Jongen wordt heel HEEL boos en bijt Meisje. Maar hij probeert het bij iedereen die over z'n grens gaat, bijten krabben schoppen krijsen. 'Hij wil iets niet dat moet'. Simpel voorbeeld: hij móet worden verschoond. Ik denk een enorm gevoel van onmacht bij hem en dan ontploft hij. Ze zijn net 2.
Over verschonen:
Bij de eenlingen hier heeft het altijd heel erg geholpen om het uit te leggen, hoe klein ook. Dus vertellen dat we gaan verschonen en waarom en bij elke stap vertellen wat we doen.
Bij de tweeling helpt dat ook so far, die zijn nu net 1 jaar. Ik vraag dan ook of ze even willen stil liggen en leg daarbij uit waarom etc. Hoe klein ze ook zijn. En bijvoorbeeld ook dat er een nat lapje aankomt en dat dat dan even koud voelt en zo.

Verder lees ik mee, ik merk nu het volgende:
Soms dingen van elkaar afpakken. De ene moet heel hard huilen als hij het onderspit delft, de ander gaat z'n eigen gang en laat het tafereel achter zich (in beide gevallen, of hij er wel of niet met de buit vandoor gaat). Soms territoriumdrift, dan willen ze allebei als eerst bij mij zitten.

Maar het is allemaal niet expres tegen elkaar gericht. Het is telkens vooral focus op iets dat ze willen hebben en dan willen ze precies hetzelfde ding, het maakt ze niet uit dat de ander het heeft, het gaat om dat ding zelf. Nu lukt de ander afleiden en iets anders geven natuurlijk nog prima. En troosten als de ander er met de buit vandoor gaat helpt ook altijd nog tot nu toe.

Ik ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen! Ik heb wel het vermoeden dat ik nu al (subtiele) dingen kan doen om te voorkomen dat het in de toekomst een strijd wordt. Als mensen daar tips voor hebben zijn die heel welkom!
Ik ga niet van alles zomaar twee dezelfde dingen aanschaffen, dus ik probeer nu al telkens bewust iets anders aan te bieden ipv hetzelfde als er 'fittie' is. Maar soms is dan toch het originele ding het meest favo natuurlijk. Hoe doen anderen dat? Zit je er veel op? Of laat je het ze juist, nu al op jonge leeftijd, meer zelf uitzoeken. Merk je dan dat er vaak eentje is die het onderspit delft of gaat dat heen en weer? Is er iets waar je dan op kunt letten?

Hier reageren ze echt heel verschillend op hetzelfde gebeuren. Ik merk dat ik daardoor ook anders reageer op ze als er iets gebeurd. Hebben jullie dat ook? En hoe zit dat dan? Het zijn natuurlijk twee verschillende kindjes, dus het is ook logisch dat ze anders zijn en andere omgang behoeven, maar hoe zorg je er dan voor dat je niet 1 gaat voortrekken bijvoorbeeld?

Eén van onze tweeling heeft een erg harde stem en zet die ook vaak in. Hij kan zichzelf goed duidelijk maken, maar ik merk dat het bij mij een trigger is. Ik raak er sneller van gefrustreerd en reageer dan ook 'harder' op hem. De ander is veel rustiger/stiller en daar reageer ik dan ook eerder rustiger op... Ik ben me daar erg van bewust en probeer dus dat ook om te buigen. Door juist expres rustiger te gaan reageren. Maar ik vind dat niet altijd makkelijk en ben dan soms bang dat ik dus dingen 'verpest'... Dat z'n gedrag door mij verder in de hand wordt gewerkt of dat de ene zich geliefder voelt dan de ander of zo... :'( :@
  maandag 1 juni 2020 @ 22:21:33 #159
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_193426764
Ik weet nog wel dat ze hier ook zo'n fase hebben gehad dat de een steeds dingen van de ander afpakte. En als dat niet mocht dan was ze ook heel verdrietig. Ze begreep dat gewoon echt niet. Zeker voor die kleintjes is het moeilijk om zichzelf los te zien van hun tweelingbroer/-zus. Dus ook troosten en knuffels voor de afpakker. Want haar verdriet was er net zo goed.

Volgens mij heeft die periode hier niet heel lang geduurd. En nu maken ze vooral verbaal ruzie. "Jij bent echt de allerstomste zus, ik wou dat ik geen zus had!!!"

En die harde stem is ook herkenbaar. Hier overschreeuwen ze zichzelf nog steeds als ze alletwee (of alledrie) tegelijk iets willen vertellen. Nadeel van samen in 1 klas, ze maken steeds hetzelfde mee :')
pi_193524790
Afpakken doen ze hier ook, maar ik laat ze het voor zover mogelijk dan zelf uitzoeken.Tenzij ze gaan slaan en bijten enzo. M(eisje) is supersnel met alles en loopt ook wel voor met dingen, en is dus ook redelijk vaak dan de afpakker. Het is echt een pittige tante waar ik m'n handen vol aan heb. J(ongen) is wat rustiger en doet de dingen meer op zijn eigen leeftijd. Als er dingen worden afgepakt gaat hij los, wat resulteert in krijsen en mogelijk bijten en slaan. Het wordt wel al minder, dat afpakken van elkaar, echt een fase. Scheelt ook dat wij Jongen/Meisje tweeling hebben wellicht.

Ander dingetje is dat ze alleen maar MIJ willen. IK moet ALLES doen. En we laten papa bijvoorbeeld ook wel verschonen maar dat gaat amper door schoppen krijsen :(. Ook andere dingen zoals in en uit stoel tillen of aankleden of naar bed brengen mag papa allemaal niet doen. Is dat ook een herkenbare fase? Moeten we dat op een bepaalde manier aanpakken? Ik merk dat alles doen een beetje veel wordt voor me. En papa vindt het ook niet leuk, want die mag dus niks doen. En als hij het wel probeert heeft hij superboze kinderen en vaak neem ik het dan alsnog van hem over.

Aandacht verdelen is iets wat ik ook nog supermoeilijk vindt. De oudste van bijna 8 is daardoor ook vaak zelf bezig. Merk dat ze nu soort van prepuber fase doormaakt ofzo?. Er is altijd wel een van de andere twee die iets moet of nodig heeft of huilt. Zeker nu M geen middagslaapje meer doet (Serieus, net 2 jaar zet de hele kamer op z'n kop en houdt J wakker...dus dan maar geen middagslaapje en dat gaat prima. Gaat ze 's avonds tenminste ook gewoon slapen) Maar overdag is er dus geen tijd meer voor grote zus alleen, dat missen we allebei wel denk ik.

Gelukkig mag zij dan weer morgen naar school, enigszins normaal ritme. Voor een maand. Ik kijk er naar uit.
  dinsdag 9 juni 2020 @ 11:45:34 #161
399061 kuolema
vermaledijd
pi_193549816
Ik stel mijn vraag uit het kinderwagentopic hier ook even:

Hoi, mijn zus is zwanger van een tweeling en een van haar overwegingen voor een duowagen is de Mountain Buggy Duet. Nu is bekend dat deze smalle zittingen heeft en vraagt zij zich af of dat niet oncomfortabel is voor haar kinderen. Ik zag in een video een (gemiddelde?) vierjarige erin zitten en die paste gewoon, de rugleuning was ook lang genoeg.
Het lijkt mij dat het, zolang je geen obees kind hebt, allemaal wel gaat passen.
Mijn zus was slank als kind, van haar vriend weet ik het niet, respectievelijk gemiddelde lengte en iets daarboven (nu).
Wie heeft ervaring met deze kinderwagen - in het algemeen, maar vooral specifiek wat betreft ruimte voor de kinderen in de buggy-inzet betreft? En hoe zit het met de reiswieg qua ruimte?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_193553380
Ik heb geen ervaring met die specifieke kinderwagen, maar naar mijn ervaring zijn kinderwagens waarbij ze naast elkaar zitten sowieso redelijk krap. Toen mijn oudste vanaf een reguliere kinderwagen in de Bugaboo Donkey kwam te zitten zat hij ook opeens veel krapper en paste de kap amper over zijn hoofd heen. Maar een kinderwagen gebruik je vaak ook niet meer zo intensief na hun 2e jaar. Wij hebben onze erg fijne Bugaboo vanaf dat ze goed konden lopen amper meer gebruikt, ik denk nog maar 1 keer per maand vanaf hun 2e verjaardag. En hij is nu alweer een paar maanden de deur uit zonder dat ik hem gemist heb.
Een tweelingwagen is wat dat betreft echt een stuk minder prettig in gebruik vanwege de omvang en daardoor liet ik hem thuis staan als het kon ondanks dat wij altijd lopend boodschappen deden. Of een 4-jarige er comfortabel in zit zou ik dus geen argument vinden, zolang ze er maar tot 2,5 prima in zitten, hij (vrijwel) plat kan en ik ze in de zitjes naar mij toe kan laten zitten.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 12 augustus 2020 @ 09:34:22 #163
3936 ThE_ED
engu twiekur
pi_194516689
Goedemorgen, handig zo'n topic.
Sinds 23 juli vader van twee jongens, laten we ze baby 1 en baby 2 noemen, net als de verloskundige.
[KNE]-Mod
pi_194702145
quote:
6s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 09:34 schreef ThE_ED het volgende:
Goedemorgen, handig zo'n topic.
Sinds 23 juli vader van twee jongens, laten we ze baby 1 en baby 2 noemen, net als de verloskundige.
Gefeliciteerd en welkom bij de club!

Hoe ervaar je het vaderschap? Hoe gaat het met de jongens?
  maandag 31 augustus 2020 @ 22:05:14 #165
3936 ThE_ED
engu twiekur
pi_194818129
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2020 10:47 schreef KapiteinCupcake het volgende:

[..]

Gefeliciteerd en welkom bij de club!

Hoe ervaar je het vaderschap? Hoe gaat het met de jongens?
Vermoeiend! :D Maar eigenlijk gaat het heel goed met de jongens, ze eten goed, slapen gied, huilen weinig *klopt af* maar je bent er natuurlijk gewoon veel mee bezig.
[KNE]-Mod
  maandag 23 januari 2023 @ 10:03:20 #166
3936 ThE_ED
engu twiekur
pi_207681009
Ze zijn inmiddels 2,5 jaar en nu wordt het echt werken.
Toch eeneiig denken we nu.
[KNE]-Mod
pi_207729516
Hahaha, dat kan ik me voorstellen. Ik vond rond de 3 nog steeds de "lastigste" leeftijd.

Een van de meiden heeft een BFF. Dat vindt de ander nu ook wel eens ingewikkeld. Voorheen hadden ze gewoon vriendinnen, meestal ook gewoon dezelfde.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')