abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176683390
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden van 1-jarigen.. voor zover opvoeden mogelijk is :P


  maandag 22 januari 2018 @ 21:50:12 #2
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_176683533
Ik was een gifje aan het zoeken voor de OP :{ van een vallende dreumes uiteraard.
pi_176683541
Duurt lang :P

quote:
1s.gif Op maandag 22 januari 2018 21:24 schreef Unihipili het volgende: Ik niet. Waarom waarschuwen voor iets onveiligs maar niet uit die situatie weghalen? Dat impliceert dat ze alles al moeten snappen en waarom. Als onveiligheid de reden is en waarschuwen en uitleggen helpt niet dan optillen en weghalen en troosten. Hier mag ze gewoon op de armleuning van de bank. Zelf vertrouwen kweken om hoogtes in te schatten. Ik ben in de buurt. Moet toegeven dat ik het ook eng vind en op scherp ga staan maar als genoeg controle over lichaam heeft dus geen hulpeloze baby meer is... Dan kan ze zelf leren.
Ik snap je gedachtegang, Vivi, en ik ben ook voor uit de situatie halen, maar soms helpt dat hier echt niet. Als ik haar van de bank haal en met haar op de grond ga spelen, rent ze direct terug. Juist omdat het niet mag.
En je zegt dat ze het zelf kan leren, maar je wil toch voorkomen dag ze op de grond klettert? Nu zit je er misschien nog bovenop, maar straks is ze zo snel dat ze tegen de tijd dat jij van de keuken naar de bank loopt, ze op de bank is geklommen er al kunstjes op doet. Je kunt niet alles voorkomen.
M. is sinds gisteren ook op de bank aan het lopen en springen. Ik weet nog niet wat ik ervan vind, want snap dat het super tof is om te doen, maar ik vind het ook doodeng.

Ze kan tegenwoordig ook achteruit lopen _O-
  maandag 22 januari 2018 @ 21:51:41 #4
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_176683591
quote:
1s.gif Op maandag 22 januari 2018 21:31 schreef LeSage het volgende:
Molo _O-

Quoi, dan zou ik ook even boos zijn hoor.
Uni, ik vind persoonlijk dat mijn kinderen ook moeten luisteren zónder dat ik ze ergens vanaf moet trekken. Dus als ik zeg dat hij van de bankleuning af moet, dan moet hij er zelf vanaf komen.

Grappige vraag trouwens Q. Wij praten echt ontzettend Brabants. Niet plat, maar ik heb een hele zachte g.
S. kan de g dus nog niet, ik denk omdat wij hem zacht zeggen. Hij noemt zijn opa ‘opa Her’. Vorige week hoorden we in de auto steeds allerlei gorgelgeluiden en ‘opa Her’. Was hij de g aan het oefenen _O-
Maar de Brabantse tongval gaat hier vast komen, daar is geen houden aan :D
:D Ik vind het taalkundig best interessant eigenlijk. En grappig dat het opa Her is.

Sja en boos worden. Hij zit me op die leuning enorm uit te dagen, dus mijn reactie vond ik best heel menselijk, van: ZIE JE NOU WEL, GEKKIE, DAAROM ZEGT MAMA DUS DAT HET NIET MAG :( terwijl ik hem platknuffel en gewoon erg geschrokken ben. Ik kan overigens niet echt boos worden, zelfs op een volwassene niet ;)
  maandag 22 januari 2018 @ 21:56:43 #5
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_176683742
Dit wordt het over een half jaartje denk ik :+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_176683911
Ik vind het wat vreemd om dat te stellen Uni, want volgens mij is jouw ervaring ook maar 1 kind.
Ik kan S. écht wel vertellen wat wel en niet mag en hij kan daar ook prima naar handelen. En als hij dat niet doet, dan mopper ik op hem. Mopperen is dan heel duidelijk uitleggen wat ik wil. En soms ook een consequentie eraan verbinden als hij niet luistert. Uiteindelijk vind ik het fijn als mijn kind luistert naar mij. Wat heus niet wil zeggen dat hij niets mag, maar ik heb grenzen en die geef ik aan.
Behalve dat ik het gevaarlijk vind als hij op de bankleuning klimt, vind ik het niet prettig als hij mijn meubels gebruikt als speeltoestel. Ik vind het prima als mensen dat wel doen in het kader van ontdekken, maar mijn kinderen mogen klimmen ontdekken in een speeltuin en op het speelhuisje in de tuin.

Ik vind het eigenlijk ook wel boeiend, Q. Binnenkort eens vragen hoe dat zit aan mijn vriendin die logopediste is.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 22 januari 2018 @ 22:13:22 #7
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_176684252
Zo zou ik dat idd ook zeggen, Q :)
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_176684558
Kleine disclaimer trouwens, S. is inmiddels bijna peuter en praat al een aardig woordje. Het is in alle opzichten gewoon geen baby meer en kan me prima begrijpen.
En uiteraard volgt na het mopperen een heerlijke knuffel en gaan we weer lekker samen spelen O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176690956
L. heeft nog iets verhoging maar heeft er zelf geen last van dus we zijn in monkeytown. Al 1.5 uur en zelfs een pauze is niet toegestaan bij hem :+
pi_176691700
‘Onkeytown’ O+ S. heeft het er dagelijks over. En we zijn toch al 2 keer geweest :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176692086
Wij 2x op vakantie vorig jaar en nu 1x hier op 40 minuten rijden. Ik merkte wel dat hij het principe gelijk weer doorhad, de allereerste keer was het klimmen eng, tweede keer snapte hij het en nu klauterde hij zelf overal op. Scheelt ook wel wat in leeftijd natuurlijk, is 4 maanden ouder nu. In de auto terug moesten we moeite doen om 'm wakker te houden zodat hij in bed nog sliep. Nu ligt hij lekker in bed.
pi_176692104
LeSage, wel eens met wat je zegt. De veiligheid geven om alles te ontdekken is hier gewoon niet haalbaar met twee dreumesjes (ik denk dat dat ook sowieso is met meerdere kinderen). Ik kan niet de ander op de bank begeleiden als de één een schone luier krijgt en probeert z'n poepluier te pakken te krijgen. Hier zorgt een korte nee of stop er ook voor dat ze netjes ophouden. En uiteraard mogen ze wel onder begeleiding al die dingen ontdekken. Maar idd, hier ook bijna peuters.

Heb jij trouwens nog tips tav het beginnen met zindelijkheid? Grootste wijst elke keer naar z'n luier als ie heeft of gaat plassen of poepen. Zette jij S. op vaste momenten dan op potje (en dan wel direct ook elke keer broek en luier uit en daarna weer aan, neem ik aan? Domme vraag misschien).

Wij zijn vandaag weer bij de kinderarts op controle geweest. Grootste is officieel "ontslagen", maar kleinste zal nog wat langer gevolgd worden (omdat hij zo klein was en is). Hij eet als een malle, niet ziek of diaree en ontwikkelt zich goed, maar z'n curve is wel heel klein (nu met bijna 20m gecorrigeerd is hij 9 kilo en 84 cm, broer is 11,7 en 89 cm). Verder nog even gehad over bepaalde prematuur reflexen die blijven, moet er goed op letten dat ze hem niet gaan belemmeren in ontwikkeling. Ze vond het daarom goed idee om nog even te wachten met psz en hem nog iets meer tijd te geven er overheen te groeien.

[ Bericht 2% gewijzigd door Madivi op 23-01-2018 13:15:47 ]
pi_176692216
Gaan ze dan allebei wat later naar de psz?

Qua zindelijkheid, wij zetten S. gewoon af en toe op het potje. Meestal voor het slapen (mits niet te moe), na het dutje, soms zegt hij het nu zelf. Indien geplast, juichen en klappen en een sticker plakken :P tegenwoordig zegt hij dus zelf: ‘Mamaaaaa! Stitter dienen!’ Oftewel, ik ga op het potje om een sticker te verdienen :D
Na het potje meteen weer luier aan, straks in de zomer lekker in blote billen buiten. Binnen heb ik weinig zin in overal plas. Als hij in de badkamer is in zijn blootje plast hij altijd wel 1 of 2 keer, dus dat gaan we in de woonkamer nog even niet testen :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176699770
Emmy liep 3 stapjes los *O* *O* *O*

Damn, eindelijk. Het kind kent het woordenboek al uit haar hoofd :')
  dinsdag 23 januari 2018 @ 19:38:30 #15
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_176700850
Arja *O* Go Emmy!

Geen crashpartijen vanavond. En ook geen gemorrel meer in de keuken, want meneer heeft zijn Hema-pannensetje waar hij mee speelt. En waarbij hij continu zegt: KOKEN! en ETEN!
pi_176701063
Wat goed van Emmy!!

Quoi dat setje doet het hier ook goed. Hij weet zelfs de oven wanten te gebruiken. Kan je nagaan hoe goed hij oplet als wij koken.

Zo. Na een drukke ochtend monkeytown werd hij na een uur slapen ziek, 39 graden koorts. Dus de hele middag tegen mij aan tv gekeken. Avondeten was niet lekker, maar hij wilde wel druiven. Veel druiven. Na letterlijke een halve bak knapte hij ineens weer op en ik heb 'm met 37.9 graden zonder paracetamol ofzo in bed gelegd. Bizar.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 19:58:04 #17
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_176701560
Och Nazil, wat sneu. Hij was al een beetje aan het kwakkelen, toch? Lang leve de druiven.

Wij hebben ook weer wat. Max hield maar van die rode wangen, bijna kapot. Toen hij ook ineens felrode billetjes had, herkende ik ineens een schimmelinfectie. Mijn moeder had vorige week spruw (don't ask, die heeft dat weer) en was langsgekomen, dus 1+1=2? Ik ben al sinds gisteren aan het smeren met miconazol en het wordt al minder, heb ik het idee.

Alleen nu is tandenpoetsen ineens The Hell sinds gisteren, terwijl het normaal probleemloos gaat. 1+1+1=3? In zijn mondje gekeken en ik zie geen witte aanslag.
pi_176701749
Wat goed dat je het herkende Q.

Nazil druifjes zijn hier ook een hit. Ze moet elke keer huilen als het op is :D
pi_176702144
Ja, quoi, gisteren werd hij ineens hoestend en benauwd wakker, maar zodra hij uit bed was, was het helemaal over. We zullen zien hoe het morgen gaat. Wat sneu van de spruw. Geen idee of dat zo vreselijk besmettelijk is, maar goed dat je het direct herkende.

L heeft van de week letterlijk in 2 dagen een bak vol druiven opgegeten. Lang leve de jumbo met de bakken druiven 3 voor 4 euro. :') maak ik een bakje en als het op is wijst hij naar de keuken. En zo vul ik dat bakje tot 3 keer toe.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 20:18:27 #20
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_176702192
Hier idem. Druiven druiven druiven. Dan staat hij weer met dat bakje in zijn handen O+

Hopelijk een goede nacht voor L!
  dinsdag 23 januari 2018 @ 20:45:15 #21
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_176702829
Beterschap voor de zieke en sneue dreumessen :*

Wat goed Arja!

I. Is ook al zo verzot op druiven, ze kunnen met z'n 2en een bakje druiven in een dag opeten :')

En monkeytown is populair, ik was er vanochtend ook :D
pi_176704183
L had nog ff gepoept in bed dus ik moest 'm weer wakker maken }:| gelukkig ben ik afgelopen weken gewend om op tijd te kijken, zodat ik dat niet hoef te doen net voor ik wil slapen. Nog ff temperatuur opgemeten, 37 graden *O* gelukkig. En ik ben zo blij met de oorthermometer. Nee, niet 100% accuraat maar ik handel niet anders bij 0,2 graad hoger of lager. L vindt het niet erg en binnen een seconde is het klaar.
Nu hoop ik dat hij weer snel in slaap valt.

Snoenk ik weet niet waar je woont, Achterhoek?
  dinsdag 23 januari 2018 @ 21:50:19 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_176704526
Emmy aan de wandel en Max aan de acrobatentoeren, zo mis ik toch weer wat!

Wij zaten niet in het afgefikte hotel gelukkig, liepen er wel echt langs toen het precies gebeurde. Was vlakbij het Concertgebouw en daar was een mooie voorstelling op het punt van beginnen dus we dachten dat de helikopter daar boven hing voor tv registratie of terrorisme voorzorgsmaatregelen of weet ik wat :')
Ook brandlucht geroken maar ik dacht aan straatstalletjes met worst op vuurtjes, lagen er gewoon mensen heel nasty te bbq-en in hun kamers. Bah!

Larf heeft van alles geprobeerd, de varkensknie uit de oven, Praagse bier en cappuccino werden goed bevonden door haar.
En ineens sloten appelsap gedronken ook, wil ze thuis nooit _O-

Nu in de auto naar huis. Was tof, vet onhandig met slaaptijden, maar wel erg leuk met onze kleine erbij *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 23 januari 2018 @ 22:17:15 #24
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_176705414
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 21:38 schreef Nazil het volgende:
L had nog ff gepoept in bed dus ik moest 'm weer wakker maken }:| gelukkig ben ik afgelopen weken gewend om op tijd te kijken, zodat ik dat niet hoef te doen net voor ik wil slapen. Nog ff temperatuur opgemeten, 37 graden *O* gelukkig. En ik ben zo blij met de oorthermometer. Nee, niet 100% accuraat maar ik handel niet anders bij 0,2 graad hoger of lager. L vindt het niet erg en binnen een seconde is het klaar.
Nu hoop ik dat hij weer snel in slaap valt.

Snoenk ik weet niet waar je woont, Achterhoek?
Nee ik woon in het midden van het land

Fijn dat zijn temperatuur weer goed is.
pi_176706013
Haha, wij waren vanmorgen ooo in monkeytown :D was super leuk.

Emmy aan de wandel! Gaaf he, Arja?

Molo, fijn dat jullle het zo leuk hebben gehad :)

M. was vanavond op en af aan het mopperen in haar bedje. Ik was er al een paar keer naar toe gelopen, maar ze begon steeds weer. Beneden mopperde ik nog dat ik het zo irritant vond :@ kom ik nog een keer boven, geef haar een zetpil terwijl ze haar ogen niet open wilde doen en ging nog even knuffelen. Spuugt ze ons beide van top tot teen onder, incl. m’n gezicht :’) zo veel kots heb ik nog nooit gezien. Daarna was ze weer vrolijk gelukkig, hopelijk blijft dat zo.
Wat kun je je dan schuldig voelen als je zo hebt gemopperd en er uiteindelijk blijkbaar iets dwars zat
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')