Op zich is het logisch dat biologisch duurder is om te produceren, simpelweg omdat er minder dieren langer moeten leven of omdat de opbrengst van je akker zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest lager is.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 14:53 schreef Postbus100 het volgende:
Hetzelfde heb ik met sommige biologische producten. Dan denk ik: noem je het biologisch zodat je je prijskaartje kan verhogen? (oftewel: legitimeert biologisch direct een hoger prijskaartje. Of krijg ik echt waar voor mijn geld en zijn de kosten van een biologisch product ook echt gelijk aan de meerkosten die ik betaal? Ik ben sceptisch...
Ja, dàt. Met meer betalen bij de boer ofzo heb ik veel minder een probleem.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 19:16 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Op zich is het logisch dat biologisch duurder is om te produceren, simpelweg omdat er minder dieren langer moeten leven of omdat de opbrengst van je akker zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest lager is.
Ik heb wel de indruk dat de winstmarge van supermarkten op biologisch hoger is dan op conventioneel voedsel. De supermarkten weten dondersgoed dat ze bij biologisch te maken hebben met consumenten die minder prijsgevoelig zijn (anders hadden ze wel niet-biologisch gekocht) waardoor de prijselasticiteit relatief laag is. Ze kunnen dus de prijs omhoogschroeven zonder dat dit de vraag heel sterk beïnvloed.
Waarom vind je dat ongeloofwaardig? Ik geloof wel dat het waar is.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 14:21 schreef Takadanobaba het volgende:
een kip met twee sterren een vierkante meter moet delen met 12 andere kippen. .
Je mag het ongeloofwaardig vinden. Heeft de industrie ook aan zichzelf te danken.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 14:56 schreef Takadanobaba het volgende:
[..]
Als je minder kippen op je land kan houden, dan heb je ook minder kip om te verkopen. En heb je dus meer geld per kip nodig om rond te kunnen komen. En groenten zonder bestrijdingsmiddelen zijn lastiger te telen, die middelen zijn er immers niet voor niks. Dat maakt alles gewoon duurder natuurlijk. Hoewel ik ook een hoop twijfels heb hoor, vandaar dit topic. Ik vertrouw de voedingsmiddelenindustrie voor geen cent.
Dat doet Jumbo dus niet met die nieuwe kip van ze.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 19:16 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Op zich is het logisch dat biologisch duurder is om te produceren, simpelweg omdat er minder dieren langer moeten leven of omdat de opbrengst van je akker zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest lager is.
Ik heb wel de indruk dat de winstmarge van supermarkten op biologisch hoger is dan op conventioneel voedsel. De supermarkten weten dondersgoed dat ze bij biologisch te maken hebben met consumenten die minder prijsgevoelig zijn (anders hadden ze wel niet-biologisch gekocht) waardoor de prijselasticiteit relatief laag is. Ze kunnen dus de prijs omhoogschroeven zonder dat dit de vraag heel sterk beïnvloed.
De Jumbo verkoopt hun nieuwe kip goedkoper dan ze zouden kunnen?quote:Op dinsdag 9 januari 2018 19:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat doet Jumbo dus niet met die nieuwe kip van ze.
Ze doen het niet om hun marge te verhogen. Maar om daadwerkelijk duurzamer te zijn en dan hopelijk meer klanten en omzet te maken op die manier.quote:Op woensdag 10 januari 2018 18:13 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
De Jumbo verkoopt hun nieuwe kip goedkoper dan ze zouden kunnen?
Precies, dan weet je precies waar het geld naartoe gaat.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 19:31 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja, dàt. Met meer betalen bij de boer ofzo heb ik veel minder een probleem.
Nouja, dat is bij die sterrenkip dus wel zo. Niet dat de boeren er veel meer aan verdienen, maar iig niet minder (en het is minder werk dan plofkip, om dat te doen is topsport),quote:Op woensdag 10 januari 2018 23:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Precies, dan weet je precies waar het geld naartoe gaat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |