FOK!forum / Culinesse à gogo / Rare culinaire combinaties
summer2birdmaandag 8 januari 2018 @ 22:08
Hoi!
Post hier je rare culinaire combinaties/tips/gewoontes!

Ts trapt af:

Plak kaas in de tomatensoep.
Stukjes appel/walnoot door aardappelpuree/stamp/hutspot heen.
Boterham hagelslag/pindakaas.
Najietomaandag 8 januari 2018 @ 22:13
Zijn alle 3 verre van raar :D
summer2birdmaandag 8 januari 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:13 schreef Najieto het volgende:
Zijn alle 3 verre van raar :D
Ik ben helaas vrij vanille qua gekke fratsen met eten :@ maar zou graag nieuwe tips horen!
Fok-itmaandag 8 januari 2018 @ 22:16
Pindakaas hagelslag combinatie is bae
MrsDuckmaandag 8 januari 2018 @ 22:16
Wat is er raar aan pindakaas met hagelslag? Of noten door de stamppot, werkt prima als vervanger van spekjes. En een puree van aardappel en appel heet Hete Bliksem. Alleen die kaas in de soep... Alhoewel een minestrone met geraspte Parmezaanse kaas...
summer2birdmaandag 8 januari 2018 @ 22:29
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:16 schreef MrsDuck het volgende:
Wat is er raar aan pindakaas met hagelslag? Of noten door de stamppot, werkt prima als vervanger van spekjes. En een puree van aardappel en appel heet Hete Bliksem. Alleen die kaas in de soep... Alhoewel een minestrone met geraspte Parmezaanse kaas...
Noem jij eens wat dan :P
#ANONIEMmaandag 8 januari 2018 @ 22:32
Niks raars aan. Dan vind jij vast kaas met appelstroop raar? Of een blokje kaas met aardbei? :)

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2018 22:33:27 ]
Isabeaumaandag 8 januari 2018 @ 22:35
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:13 schreef Najieto het volgende:
Zijn alle 3 verre van raar :D
Nou, dat dus. Vrij normale combinaties. Ik kan wel gekke combinaties verzinnen, maar dat zou ik dan weer niet opeten. Is dat een vereiste, dat je het ook eet?
summer2birdmaandag 8 januari 2018 @ 22:37
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:35 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou, dat dus. Vrij normale combinaties. Ik kan wel gekke combinaties verzinnen, maar dat zou ik dan weer niet opeten. Is dat een vereiste, dat je het ook eet?
Dat wel :P
Kan anders ook wel rare dingen bedenken maar das vooral zonde van het eten.
XDomaandag 8 januari 2018 @ 22:38
De haring-perziktaart is ook nooit echt aangeslagen
Lunatiekmaandag 8 januari 2018 @ 22:44
Leverworst op brood met sambal of (indien voorhanden) vlammensaus (chilisaus of hoe die zooi heet).

Kaas op brood met mosterd.

Beide niet spectaculair maar soms heeft kantinevoer het nodig gepimpt te worden :Y)

Karnemelk met sinaasappelsap (1:1) c_/
Metalfrostmaandag 8 januari 2018 @ 23:02
Bij het eten van spinazie met ei, de jus van het vlees door het eigeel roeren, evenals het eiwit erbij, alles door elkaar gooien, wat spinazie erdoor en het sausje wat overblijft over het hele gerecht gieten.

:9
LurkJeRotmaandag 8 januari 2018 @ 23:03
Havermoutpap met ketjap.
Captain_Ghostmaandag 8 januari 2018 @ 23:16
- romige tomatensoep met kitkat
- bolognese saus op witte brood en als een tosti bakken. Na tosti bakken kan je met appelmoes dippen.
Eejitmaandag 8 januari 2018 @ 23:21
Mijn opa at eerder yoghurt met vleesjus.
En misschien niet zo raar; ik eet graag vanillevla met appelmoes.
Jordy-Bmaandag 8 januari 2018 @ 23:25
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:38 schreef XDo het volgende:
De haring-perziktaart is ook nooit echt aangeslagen
Op zich werkt perzik wel in combinatie met zout. Perzik met bijvoorbeeld kip of varkenshaas is niet te versmaden. Vis is alleen zo vissig.

Pindakaas en hagelslag is niet raar. Pindakaas laat zich sowieso met veel dingen combineren, zowel zoet als hartig. Denk aan suiker, jam of marshmallow fluff, maar ook gebakken uitjes of sambal.

En appel(moes) werkt ook bij bijna alle gerechten, behalve misschien soep, omdat het zo'n zooi geeft. Appelmoes is echt zo'n bijgerecht dat overal bij gegeten wordt door mensen die anders niks lusten. Een beetje als de maggi strooiaroma van vandaag de dag.
Isabeaumaandag 8 januari 2018 @ 23:27
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:16 schreef Captain_Ghost het volgende:
- romige tomatensoep met kitkat

Kijk, eindelijk een echt rare combinatie! O+
Lunatiekmaandag 8 januari 2018 @ 23:27
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:16 schreef Captain_Ghost het volgende:
- bolognese saus op witte brood en als een tosti bakken.
Dat klinkt als iets uit de 80's, pastasaus in een potje, op brood en dan warm maken.
Lunatiekmaandag 8 januari 2018 @ 23:30
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:21 schreef Eejit het volgende:
Mijn opa at eerder yoghurt met vleesjus.
Die vind ik dan weer niet heel raar al mis ik de gekookte piepers en zou ik karnemelk in plaats van yoghurt kiezen (bekend streekgerecht hier).
houdjemondmaandag 8 januari 2018 @ 23:31
Smeerleverworst of salami op brood met hagelslag gek genoeg? :Y)
Boy_Zondermanmaandag 8 januari 2018 @ 23:44
Zure appel dippen in hummus
FlippingCoindinsdag 9 januari 2018 @ 03:09
eet wel vaak speculaas met kaas op brood. :9
markmarkmarkdinsdag 9 januari 2018 @ 23:16
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:44 schreef Lunatiek het volgende:

Karnemelk met sinaasappelsap (1:1) c_/
is een standaard drankje op een hoop golfclubs zoals jus met bitter lemon en cassis met bitter lemon
Lucky_Strikedinsdag 9 januari 2018 @ 23:28
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:44 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Zure appel dippen in hummus
Dat vind ik wel interessant klinken.
Travokdinsdag 9 januari 2018 @ 23:54
Ik heb aardbeien met balsamico altijd een aparte combinatie gevonden, maar kennelijk mag dat.
Lunatiekwoensdag 10 januari 2018 @ 00:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:16 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

is een standaard drankje op een hoop golfclubs zoals jus met bitter lemon en cassis met bitter lemon
Ah! Dan weet ik waar die Zeistenaar het vandaan had :7
Boy_Zondermanwoensdag 10 januari 2018 @ 20:07
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat vind ik wel interessant klinken.
Hehehe, het is ook dat hummus een goddelijk goedje is. Ik bedoel, wat kan je niet in hummus dippen? Maar deze combi vind ik echt heerlijk, hoe dat zurige werkt met het 'romige' van de hummus... :9~
_Arual_donderdag 11 januari 2018 @ 21:07
Vanillevla met hagelslag, brood met kaas en jam, feta met watermeloen.

Ik vind het zelf normaal, maar mensen kijken me aan alsof ze water zien branden.
mootiedonderdag 11 januari 2018 @ 21:16
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:07 schreef _Arual_ het volgende:
Vanillevla met hagelslag, brood met kaas en jam, feta met watermeloen.

Ik vind het zelf normaal, maar mensen kijken me aan alsof ze water zien branden.
Feta en watermeloen zijn toch ook een heel normale combinatie in salades?
_Arual_donderdag 11 januari 2018 @ 22:44
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:16 schreef mootie het volgende:

[..]

Feta en watermeloen zijn toch ook een heel normale combinatie in salades?
Ja dat dacht ik ook, maar mensen zaten gewoon te griezelen van het idee. :|W
Sjeendonderdag 11 januari 2018 @ 22:54
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:07 schreef _Arual_ het volgende:
Vanillevla met hagelslag, brood met kaas en jam, feta met watermeloen.

Ik vind het zelf normaal, maar mensen kijken me aan alsof ze water zien branden.
brood met kaas en jam vind ik heel normaal, eigenlijk.

Spruitjes gewokt met rookworst, rijst, sambal en ketjap.
Pietverdrietvrijdag 12 januari 2018 @ 17:57
Bittere chocolade door stoofvlees of donkere sauzen, klinkt voor veel mensen nog steeds raar, maar is erg lekker.
fluitbekzeenaald2.0vrijdag 12 januari 2018 @ 18:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bittere chocolade door stoofvlees of donkere sauzen, klinkt voor veel mensen nog steeds raar, maar is erg lekker.
Dat klinkt als een vrij logische combinatie vind ik. Chocolade past ook goed bij wild, die zware donkere smaken bij elkaar ^O^
Sjeenvrijdag 12 januari 2018 @ 20:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bittere chocolade door stoofvlees of donkere sauzen, klinkt voor veel mensen nog steeds raar, maar is erg lekker.
en peperkoek ook :Y
Pietverdrietvrijdag 12 januari 2018 @ 20:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 20:12 schreef Sjeen het volgende:

[..]

en peperkoek ook :Y
Mja, das meer wat voor hazenpeper, mij te zoet trouwens
Sjeenvrijdag 12 januari 2018 @ 20:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 20:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, das meer wat voor hazenpeper, mij te zoet trouwens
in combinatie met azijn in zuurvlees is het prima, vind ik.
#ANONIEMvrijdag 12 januari 2018 @ 20:20
Rijst met rozijnen, dát is pas raar.
Pietverdrietvrijdag 12 januari 2018 @ 20:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 20:18 schreef Sjeen het volgende:

[..]

in combinatie met azijn in zuurvlees is het prima, vind ik.
Vind ik niet te hachelen, zuurvlees, mijn man is er gek op
nogeenoudebekendevrijdag 12 januari 2018 @ 20:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind ik niet te hachelen, zuurvlees, mijn man is er gek op
Zuurvlees beste vlees. :D. Vooral van paardenvlees.
_Arual_vrijdag 12 januari 2018 @ 21:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 20:20 schreef Hexx. het volgende:
Rijst met rozijnen, dát is pas raar.
Nee toch? Zo eet ik het altijd bij de bobotie. Of rijstepap met rozijnen ...
#ANONIEMzaterdag 13 januari 2018 @ 09:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 21:37 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Nee toch? Zo eet ik het altijd bij de bobotie. Of rijstepap met rozijnen ...
Ooww, is ook maar wat je gewend bent wat je dan onder raar kunt zetten.
Spanky78zaterdag 13 januari 2018 @ 10:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind ik niet te hachelen, zuurvlees, mijn man is er gek op
Heerlijk. Ik houd van donkere smaak met zoet.
pietbierdinsdag 16 januari 2018 @ 02:04
Doperwten met mayonaise...
FlippingCoindinsdag 16 januari 2018 @ 02:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 02:04 schreef pietbier het volgende:
Doperwten met mayonaise...
Zo eet mijn moeder ze ook. :r
probeerdinsdag 16 januari 2018 @ 02:45
Haring met room, tomaat en brie.

Ken zo 1 2 3 het recept niet, zal het eens opzoeken.
emmyemmy2dinsdag 16 januari 2018 @ 15:39
Curry met alles

iD0nyRB.jpg
capriciadinsdag 16 januari 2018 @ 15:39
Kapucijners met Ui, spek en stroop! :* O+
Serindedinsdag 16 januari 2018 @ 16:03
quote:
6s.gif Op woensdag 10 januari 2018 00:14 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ah! Dan weet ik waar die Zeistenaar het vandaan had :7
Staat in sauna's ook vaak op de kaart. Verse jus met karnemelk of magere yoghurt
vlindertje89woensdag 17 januari 2018 @ 23:23
Brood met kaas en gestampte muisjes
Saté met chocolade ijs (de saté saus was op, dit was ook bruin, bleek dus best wel lekker)
Jordy-Bwoensdag 17 januari 2018 @ 23:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:39 schreef capricia het volgende:
Kapucijners met Ui, spek en stroop! :* O+
is dat een gekke combi dan?

Vet, zoet en zout is toch de magische drie-eenheid?

Pannenkoeken met spek of salami en stroop. :9~
denattedweilwoensdag 17 januari 2018 @ 23:32
Een eierkoek met tonijn in groenten. Ontdekt toen ik straalbezopen thuis kwam en al het brood op was.
denattedweilwoensdag 17 januari 2018 @ 23:33
Kwark met bananenpannekoeken
emmyemmy2donderdag 18 januari 2018 @ 10:45
Oh, van die zelfgemaakte Nederlandse bami met mayo.
PaRoDiUzZdonderdag 18 januari 2018 @ 14:11
kaas met whiskey/cocktail saus
FANNvrijdag 19 januari 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:39 schreef emmyemmy2 het volgende:
Curry met alles

[ afbeelding ]
Serieus?

Smeer je dat in je haar???

enne

Is Appelmoes op brood raar? Dat vind ik dan weer lekker namelijk.......
kies.een.gebruikersnaam12vrijdag 19 januari 2018 @ 11:21
Niet echt raar, maar pindakaas en sambal.
Jordy-Bvrijdag 19 januari 2018 @ 19:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 11:21 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Niet echt raar, maar pindakaas en sambal.
Nee, eet ik regelmatig. Pindakaas met gebakken uitjes is ook erg lekker.

Gebakken uitjes doen het ook prima over een broodje smeerleverworst.
4EverBlackEyedzondag 21 januari 2018 @ 17:27
Geprakte aardappelen met jus en appelmoes
Boerenkool/ macaroni met zoetzure augurkjes (ernaast)
Jordy-Bzondag 21 januari 2018 @ 19:54
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Geprakte aardappelen met jus en appelmoes
Boerenkool/ macaroni met zoetzure augurkjes (ernaast)
boerenkool eet je met piccalilly :D
4EverBlackEyedzondag 21 januari 2018 @ 20:48
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 19:54 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

boerenkool eet je met piccalilly :D
Die combi heb ik ook weleens gehoord :P

Mijn moeder eet het ook met Amsterdamse uitjes.
Pietverdrietzondag 21 januari 2018 @ 20:49
Zoute drop en koude volle melk
xaban06zondag 21 januari 2018 @ 21:13
Smeerkaas op een plak ontbijtkoek.
pietbierdinsdag 23 januari 2018 @ 00:15
Macaroni met een gebakken spiegelei met zachte dooier.
Boca_Ratondinsdag 23 januari 2018 @ 00:17
Gebakken zalm met Vietnamese loempiasaus. Is erg lekker.
Magicadinsdag 23 januari 2018 @ 07:59
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:52 schreef FANN het volgende:

[..]

Serieus?

Smeer je dat in je haar???

enne

Is Appelmoes op brood raar? Dat vind ik dan weer lekker namelijk.......
Dat is best raar :Y
Wij eten vroeger vaak brood met kaas en hagelslag, echt lekker :Y)
pietbierwoensdag 24 januari 2018 @ 03:18
Broodje ham, kaas, naturel chips, hellmanns mayonaise en een beetje sla.

Of bitterballen met satésaus....
summer2birdvrijdag 26 januari 2018 @ 10:05
Ik heb een nieuwe *O*
Sambal in de Cup a soup
Jordy-Bvrijdag 26 januari 2018 @ 10:15
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 10:05 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb een nieuwe *O*
Sambal in de Cup a soup
sambal met wat-dan-ook is geen vreemde culinaire combinatie. :{

Wil je pittig, kwak er sambal door.
Ewelinazondag 28 januari 2018 @ 13:16
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:38 schreef XDo het volgende:
De haring-perziktaart is ook nooit echt aangeslagen
De slagroom-lekkerbekjestaart ook niet.

Ik ben zelf wel fan van zoete tosti's met bijv. banaan. Of aardbei met balsamico en vanilleijs.Maar echt rare combinaties vind ik dat niet.
Ewelinazondag 28 januari 2018 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:54 schreef Travok het volgende:
Ik heb aardbeien met balsamico altijd een aparte combinatie gevonden, maar kennelijk mag dat.
Dat is heel lekker, vooral met vanilleijs erbij. :Y)

Meest aparte wat ik op heb was een chocoladepizza. Was er niet wild van, gewoon een geoosterde boterham met goede chocopasta is lekkerder.
goviedinsdag 30 januari 2018 @ 00:41
Aardbeienmayonaise.
denattedweildinsdag 30 januari 2018 @ 00:42
Brooike palingworst met trapleuningsaus
sigmevrijdag 2 februari 2018 @ 08:03
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:25 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Op zich werkt perzik wel in combinatie met zout. Perzik met bijvoorbeeld kip of varkenshaas is niet te versmaden. Vis is alleen zo vissig.

Pindakaas en hagelslag is niet raar. Pindakaas laat zich sowieso met veel dingen combineren, zowel zoet als hartig. Denk aan suiker, jam of marshmallow fluff, maar ook gebakken uitjes of sambal.

En appel(moes) werkt ook bij bijna alle gerechten, behalve misschien soep, omdat het zo'n zooi geeft. Appelmoes is echt zo'n bijgerecht dat overal bij gegeten wordt door mensen die anders niks lusten. Een beetje als de maggi strooiaroma van vandaag de dag.
Appelmoes kan uitstekend door tomatensoep, dan proeft het daarna als chinese tomatensoep.
Pregovrijdag 2 februari 2018 @ 21:40
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2018 03:18 schreef pietbier het volgende:
Of bitterballen met satésaus....
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 00:15 schreef pietbier het volgende:
Macaroni met een gebakken spiegelei met zachte dooier.
Zo « raar » is dit toch niet :?
Cosmogonyzondag 4 februari 2018 @ 23:48
Ik eet graag sandwiches van doormidden gesneden druiven met een stukje kaas ertussen.

In Spanje zeggen ze 'uvas con queso saben a beso', dat vertaalt in het Nederlands naar 'druiven met kaas, smaakt als een kus'