summer2bird | maandag 8 januari 2018 @ 22:08 |
Hoi! Post hier je rare culinaire combinaties/tips/gewoontes! Ts trapt af: Plak kaas in de tomatensoep. Stukjes appel/walnoot door aardappelpuree/stamp/hutspot heen. Boterham hagelslag/pindakaas. | |
Najieto | maandag 8 januari 2018 @ 22:13 |
Zijn alle 3 verre van raar | |
summer2bird | maandag 8 januari 2018 @ 22:15 |
Ik ben helaas vrij vanille qua gekke fratsen met eten maar zou graag nieuwe tips horen! | |
Fok-it | maandag 8 januari 2018 @ 22:16 |
Pindakaas hagelslag combinatie is bae | |
MrsDuck | maandag 8 januari 2018 @ 22:16 |
Wat is er raar aan pindakaas met hagelslag? Of noten door de stamppot, werkt prima als vervanger van spekjes. En een puree van aardappel en appel heet Hete Bliksem. Alleen die kaas in de soep... Alhoewel een minestrone met geraspte Parmezaanse kaas... | |
summer2bird | maandag 8 januari 2018 @ 22:29 |
Noem jij eens wat dan | |
#ANONIEM | maandag 8 januari 2018 @ 22:32 |
Niks raars aan. Dan vind jij vast kaas met appelstroop raar? Of een blokje kaas met aardbei? [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2018 22:33:27 ] | |
Isabeau | maandag 8 januari 2018 @ 22:35 |
Nou, dat dus. Vrij normale combinaties. Ik kan wel gekke combinaties verzinnen, maar dat zou ik dan weer niet opeten. Is dat een vereiste, dat je het ook eet? | |
summer2bird | maandag 8 januari 2018 @ 22:37 |
Dat wel Kan anders ook wel rare dingen bedenken maar das vooral zonde van het eten. | |
XDo | maandag 8 januari 2018 @ 22:38 |
De haring-perziktaart is ook nooit echt aangeslagen | |
Lunatiek | maandag 8 januari 2018 @ 22:44 |
Leverworst op brood met sambal of (indien voorhanden) vlammensaus (chilisaus of hoe die zooi heet). Kaas op brood met mosterd. Beide niet spectaculair maar soms heeft kantinevoer het nodig gepimpt te worden Karnemelk met sinaasappelsap (1:1) | |
Metalfrost | maandag 8 januari 2018 @ 23:02 |
Bij het eten van spinazie met ei, de jus van het vlees door het eigeel roeren, evenals het eiwit erbij, alles door elkaar gooien, wat spinazie erdoor en het sausje wat overblijft over het hele gerecht gieten. | |
LurkJeRot | maandag 8 januari 2018 @ 23:03 |
Havermoutpap met ketjap. | |
Captain_Ghost | maandag 8 januari 2018 @ 23:16 |
- romige tomatensoep met kitkat - bolognese saus op witte brood en als een tosti bakken. Na tosti bakken kan je met appelmoes dippen. | |
Eejit | maandag 8 januari 2018 @ 23:21 |
Mijn opa at eerder yoghurt met vleesjus. En misschien niet zo raar; ik eet graag vanillevla met appelmoes. | |
Jordy-B | maandag 8 januari 2018 @ 23:25 |
Op zich werkt perzik wel in combinatie met zout. Perzik met bijvoorbeeld kip of varkenshaas is niet te versmaden. Vis is alleen zo vissig. Pindakaas en hagelslag is niet raar. Pindakaas laat zich sowieso met veel dingen combineren, zowel zoet als hartig. Denk aan suiker, jam of marshmallow fluff, maar ook gebakken uitjes of sambal. En appel(moes) werkt ook bij bijna alle gerechten, behalve misschien soep, omdat het zo'n zooi geeft. Appelmoes is echt zo'n bijgerecht dat overal bij gegeten wordt door mensen die anders niks lusten. Een beetje als de maggi strooiaroma van vandaag de dag. | |
Isabeau | maandag 8 januari 2018 @ 23:27 |
Kijk, eindelijk een echt rare combinatie! | |
Lunatiek | maandag 8 januari 2018 @ 23:27 |
Dat klinkt als iets uit de 80's, pastasaus in een potje, op brood en dan warm maken. | |
Lunatiek | maandag 8 januari 2018 @ 23:30 |
Die vind ik dan weer niet heel raar al mis ik de gekookte piepers en zou ik karnemelk in plaats van yoghurt kiezen (bekend streekgerecht hier). | |
houdjemond | maandag 8 januari 2018 @ 23:31 |
Smeerleverworst of salami op brood met hagelslag gek genoeg? | |
Boy_Zonderman | maandag 8 januari 2018 @ 23:44 |
Zure appel dippen in hummus | |
FlippingCoin | dinsdag 9 januari 2018 @ 03:09 |
eet wel vaak speculaas met kaas op brood. | |
markmarkmark | dinsdag 9 januari 2018 @ 23:16 |
is een standaard drankje op een hoop golfclubs zoals jus met bitter lemon en cassis met bitter lemon | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 januari 2018 @ 23:28 |
Dat vind ik wel interessant klinken. | |
Travok | dinsdag 9 januari 2018 @ 23:54 |
Ik heb aardbeien met balsamico altijd een aparte combinatie gevonden, maar kennelijk mag dat. | |
Lunatiek | woensdag 10 januari 2018 @ 00:14 |
Ah! Dan weet ik waar die Zeistenaar het vandaan had | |
Boy_Zonderman | woensdag 10 januari 2018 @ 20:07 |
Hehehe, het is ook dat hummus een goddelijk goedje is. Ik bedoel, wat kan je niet in hummus dippen? Maar deze combi vind ik echt heerlijk, hoe dat zurige werkt met het 'romige' van de hummus... | |
_Arual_ | donderdag 11 januari 2018 @ 21:07 |
Vanillevla met hagelslag, brood met kaas en jam, feta met watermeloen. Ik vind het zelf normaal, maar mensen kijken me aan alsof ze water zien branden. | |
mootie | donderdag 11 januari 2018 @ 21:16 |
Feta en watermeloen zijn toch ook een heel normale combinatie in salades? | |
_Arual_ | donderdag 11 januari 2018 @ 22:44 |
Ja dat dacht ik ook, maar mensen zaten gewoon te griezelen van het idee. | |
Sjeen | donderdag 11 januari 2018 @ 22:54 |
brood met kaas en jam vind ik heel normaal, eigenlijk. Spruitjes gewokt met rookworst, rijst, sambal en ketjap. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 januari 2018 @ 17:57 |
Bittere chocolade door stoofvlees of donkere sauzen, klinkt voor veel mensen nog steeds raar, maar is erg lekker. | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 12 januari 2018 @ 18:02 |
Dat klinkt als een vrij logische combinatie vind ik. Chocolade past ook goed bij wild, die zware donkere smaken bij elkaar | |
Sjeen | vrijdag 12 januari 2018 @ 20:12 |
en peperkoek ook | |
Pietverdriet | vrijdag 12 januari 2018 @ 20:15 |
Mja, das meer wat voor hazenpeper, mij te zoet trouwens | |
Sjeen | vrijdag 12 januari 2018 @ 20:18 |
in combinatie met azijn in zuurvlees is het prima, vind ik. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 januari 2018 @ 20:20 |
Rijst met rozijnen, dát is pas raar. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 januari 2018 @ 20:21 |
Vind ik niet te hachelen, zuurvlees, mijn man is er gek op | |
nogeenoudebekende | vrijdag 12 januari 2018 @ 20:26 |
Zuurvlees beste vlees. . Vooral van paardenvlees. | |
_Arual_ | vrijdag 12 januari 2018 @ 21:37 |
Nee toch? Zo eet ik het altijd bij de bobotie. Of rijstepap met rozijnen ... | |
#ANONIEM | zaterdag 13 januari 2018 @ 09:43 |
Ooww, is ook maar wat je gewend bent wat je dan onder raar kunt zetten. | |
Spanky78 | zaterdag 13 januari 2018 @ 10:50 |
Heerlijk. Ik houd van donkere smaak met zoet. | |
pietbier | dinsdag 16 januari 2018 @ 02:04 |
Doperwten met mayonaise... | |
FlippingCoin | dinsdag 16 januari 2018 @ 02:34 |
Zo eet mijn moeder ze ook. | |
probeer | dinsdag 16 januari 2018 @ 02:45 |
Haring met room, tomaat en brie. Ken zo 1 2 3 het recept niet, zal het eens opzoeken. | |
emmyemmy2 | dinsdag 16 januari 2018 @ 15:39 |
Curry met alles | |
capricia | dinsdag 16 januari 2018 @ 15:39 |
Kapucijners met Ui, spek en stroop! | |
Serinde | dinsdag 16 januari 2018 @ 16:03 |
Staat in sauna's ook vaak op de kaart. Verse jus met karnemelk of magere yoghurt | |
vlindertje89 | woensdag 17 januari 2018 @ 23:23 |
Brood met kaas en gestampte muisjes Saté met chocolade ijs (de saté saus was op, dit was ook bruin, bleek dus best wel lekker) | |
Jordy-B | woensdag 17 januari 2018 @ 23:25 |
is dat een gekke combi dan? Vet, zoet en zout is toch de magische drie-eenheid? Pannenkoeken met spek of salami en stroop. | |
denattedweil | woensdag 17 januari 2018 @ 23:32 |
Een eierkoek met tonijn in groenten. Ontdekt toen ik straalbezopen thuis kwam en al het brood op was. | |
denattedweil | woensdag 17 januari 2018 @ 23:33 |
Kwark met bananenpannekoeken | |
emmyemmy2 | donderdag 18 januari 2018 @ 10:45 |
Oh, van die zelfgemaakte Nederlandse bami met mayo. | |
PaRoDiUzZ | donderdag 18 januari 2018 @ 14:11 |
kaas met whiskey/cocktail saus | |
FANN | vrijdag 19 januari 2018 @ 09:52 |
Serieus? Smeer je dat in je haar??? enne Is Appelmoes op brood raar? Dat vind ik dan weer lekker namelijk....... | |
kies.een.gebruikersnaam12 | vrijdag 19 januari 2018 @ 11:21 |
Niet echt raar, maar pindakaas en sambal. | |
Jordy-B | vrijdag 19 januari 2018 @ 19:11 |
Nee, eet ik regelmatig. Pindakaas met gebakken uitjes is ook erg lekker. Gebakken uitjes doen het ook prima over een broodje smeerleverworst. | |
4EverBlackEyed | zondag 21 januari 2018 @ 17:27 |
Geprakte aardappelen met jus en appelmoes Boerenkool/ macaroni met zoetzure augurkjes (ernaast) | |
Jordy-B | zondag 21 januari 2018 @ 19:54 |
boerenkool eet je met piccalilly | |
4EverBlackEyed | zondag 21 januari 2018 @ 20:48 |
Die combi heb ik ook weleens gehoord Mijn moeder eet het ook met Amsterdamse uitjes. | |
Pietverdriet | zondag 21 januari 2018 @ 20:49 |
Zoute drop en koude volle melk | |
xaban06 | zondag 21 januari 2018 @ 21:13 |
Smeerkaas op een plak ontbijtkoek. | |
pietbier | dinsdag 23 januari 2018 @ 00:15 |
Macaroni met een gebakken spiegelei met zachte dooier. | |
Boca_Raton | dinsdag 23 januari 2018 @ 00:17 |
Gebakken zalm met Vietnamese loempiasaus. Is erg lekker. | |
Magica | dinsdag 23 januari 2018 @ 07:59 |
Dat is best raar Wij eten vroeger vaak brood met kaas en hagelslag, echt lekker | |
pietbier | woensdag 24 januari 2018 @ 03:18 |
Broodje ham, kaas, naturel chips, hellmanns mayonaise en een beetje sla. Of bitterballen met satésaus.... | |
summer2bird | vrijdag 26 januari 2018 @ 10:05 |
Ik heb een nieuwe Sambal in de Cup a soup | |
Jordy-B | vrijdag 26 januari 2018 @ 10:15 |
sambal met wat-dan-ook is geen vreemde culinaire combinatie. Wil je pittig, kwak er sambal door. | |
Ewelina | zondag 28 januari 2018 @ 13:16 |
De slagroom-lekkerbekjestaart ook niet. Ik ben zelf wel fan van zoete tosti's met bijv. banaan. Of aardbei met balsamico en vanilleijs.Maar echt rare combinaties vind ik dat niet. | |
Ewelina | zondag 28 januari 2018 @ 13:22 |
Dat is heel lekker, vooral met vanilleijs erbij. Meest aparte wat ik op heb was een chocoladepizza. Was er niet wild van, gewoon een geoosterde boterham met goede chocopasta is lekkerder. | |
govie | dinsdag 30 januari 2018 @ 00:41 |
Aardbeienmayonaise. | |
denattedweil | dinsdag 30 januari 2018 @ 00:42 |
Brooike palingworst met trapleuningsaus | |
sigme | vrijdag 2 februari 2018 @ 08:03 |
Appelmoes kan uitstekend door tomatensoep, dan proeft het daarna als chinese tomatensoep. | |
Prego | vrijdag 2 februari 2018 @ 21:40 |
Zo « raar » is dit toch niet | |
Cosmogony | zondag 4 februari 2018 @ 23:48 |
Ik eet graag sandwiches van doormidden gesneden druiven met een stukje kaas ertussen. In Spanje zeggen ze 'uvas con queso saben a beso', dat vertaalt in het Nederlands naar 'druiven met kaas, smaakt als een kus' |