abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176361203
registreer om deze reclame te verbergen
AD


DJ schrijft nummer voor vriendin die voor zijn ogen verongelukte
De Belgische dj Kenn Colt heeft een nieuwe single uitgebracht. De plaat is niet wat hij normaal op de grote podia van Tomorrowland, Ibiza of Mexico draait. In de clip van 'Come Back To Me' eert hij zijn Tilburgse vriendin Dominique die hij anderhalve maand geleden voor zijn ogen zag sterven. Toen het koppel na een etentje met twee auto's naar huis reed, beukte een spookrijder frontaal op haar in. Hij kon enkel toekijken.

In zijn woonkamer in Hasselt poseert Kenneth Claes (29) - de echte naam van de in clubmilieus bekende dj - voor een enorme foto van meer dan twee meter hoog. De beeldschone brunette aan de muur zou zo de dochter van nineties-topmodel Helena Christensen kunnen zijn, maar haar echte naam is Dominique Lousberg (22), 'Dootje' voor haar liefsten. Dominique was Kenneths vriendin. Dominique was fotomodel, hostess en danseres in discotheken en op festivals. Dominique was ook laatstejaarsstudente Trendresearch. En Dominique was ook helemaal op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

Kenneth vertelt: ,,Het gebeurde op zondagavond 19 november 2017. Dominique had die dag een hostessenklus in Roermond, op een uurtje van Hasselt. Ze wou na haar werk om 18.00 uur nog even met mij shoppen in de outlet daar. We zouden een mooi servies uitkiezen, want we waren ons echt aan het settelen. We gingen met lege handen naar huis, want het servies dat zij wilde, was niet op voorraad. Nadien aten we iets in de stad. Ons laatste avondmaal, zou later blijken. Drie uur lang hebben we aan tafel zalig over onze toekomst zitten filosoferen en fantaseren. Over trouwen. Over kinderen. Over alles. Ze vertelde hoe super gelukkig ze met me was. Het gesprek was zo intens, dat de restauranthouder ons als laatste klanten bijna moest buitenzetten."

Spelletje
Ze was op slag dood. Ik heb enkel haar hand kunnen vasthouden

,,Om 22 uur stapten we het restaurant uit, nuchter. Wij hadden geen alcohol gedronken. We waren met twee auto's in Roermond. We reden de A73-snelweg op. Ik voorop, Dominique achter mij aan. Ik stak als eerste enkele vrachtwagens voorbij. Dominique begon ook aan haar inhaalmanoeuvre. Je moet weten, wij hadden een spelletje. Stonden we samen voor een rood licht of reden we achter mekaar, dan staken we onze middelvingers op. Heel dom en heel leuk. Zij haalde me langzaam in en was al halverwege mijn auto. Ik dacht nog: 'Dadelijk naar links kijken en dan zie ik haar f*ckyouvinger' (lachje). Vanaf toen ging het razendsnel. Uit de Roermondtunnel reed een spookrijder recht op ons af. Ik claxonneerde nog, maar hij beukte met 130 kilometer per uur frontaal op Dominiques auto in. Die kracht, dat geluid... Haar motorblok lag 30 meter verder. Terwijl ik uit mijn auto rende, dacht ik: 'Dit valt nog te redden', maar dat was het niet. Het leek een slechte horrorfilm."

Kenneth valt lang stil: ,,Ze was op slag dood. Ik heb enkel haar hand kunnen vasthouden. Ik zag een scne die geen mens normaal ooit in zijn leven moet zien en ik zie het nu 's nachts, overdag, constant."

En colaatje

,,Hadden we nog maar n colaatje gedronken. Was ik nog n keer naar het toilet gegaan. Dan waren we niet op die plek geweest om precies 22.25 uur. Dan leefde ze nog. Ik heb nooit beseft hoe zo'n klein toevalligheidje het verschil maakt tussen leven en dood. De spookrijder was een 26-jarige Pool die zelf ook overleed. Ik betreur dat de Nederlandse politie geen bloedstalen neemt van veroorzakers als ze zelf sterven. Ik vermoed dat hij onder invloed was omdat hij al 10 kilometer in de verkeerde richting reed en zeker 30 of 40 auto's passeerde. Dat bleek uit camerabeelden en dashcam-filmpjes van bestuurders die de politie hadden gewaarschuwd."

,,We kennen elkaar via discotheek Versuz. zij danste voor mijn neus. Inmiddels waren we acht maanden samen. 'Amper acht' kan je ook denke, maar we voelden allebei: 'Dit is het', dit is de persoon met wie ik kinderen wil. D vraag om te trouwen was nog niet gesteld, maar ik had al massa's hints gegeven. We woonden samen. Haar kleren liggen nog in de kast."

Als team wereld rond

,,Tot onze ontmoeting worstelden we allebei om relaties in stand te houden, door dat nachtleven. Partners van dj's en clubdanseressen moet verdragen dat ze nachten weg zijn en goed in de markt liggen. Dominique en ik snapten mekaar wl. We waren een dreamteam. Zij zweepte het publiek op tijdens mijn shows. We hadden een masterplan voor de toekomst: we gingen ons als team verkopen, als 'dj+danseres'. Als dj zit je toch maar uren eenzaam op hotelkamers en luchthavens. Als koppel konden we werk en reisjes combineren. Ons plan lukte. In december stonden een hoop shows in China gepland voor ons. Die tour moest ik cancelen. Alleen kon ik het niet aan. Eerst was ik ook niet in staat om auto te rijden. Na twee weken heb ik mezelf toch gedwongen, want als dj moet je 's nachts constant de baan op. Het blijft lastig: de lichten van tegenliggers lijken nog veel te vaak op spookrijders. Maar in zo'n paniekmoment denk ik aan onze laatste avond, hoe ze zei dat ze trots op me was en dat ik altijd moest blijven knokken voor mijn muziek omdat ik 'een grote' zou worden."

,,Voor haar begrafenis maakte ik een videoclip over Dominique. Als model had ze in verschillende clips van andere muzikanten gespeeld. Die mixte ik met onze privfilmpjes van vakanties. Na de begrafenis besloot ik een single aan haar op te dragen. Die is nu uit. De cover is haar portretfoto en de videoclip is haar filmpje van op de begrafenis. Ze wou altijd al bekend worden. Happy muziek is mijn specialiteit. Mensen blj maken is mijn enige doel als ik draai in clubs of op festivals. Dominiques liedje mocht daarop geen uitzondering vormen. De boodschap is er geen van tristesse, maar een aansporing om te genieten van het n, van elk klein momentje met je familie, je partner, je vrienden. Leef ten volle, want straks is het voorbij. 'Straks' kan wel 's veel vroeger komen dan je denkt."

,,Het besef is nog altijd niet 100 procent ingezonken. Dominique reisde heel frequent voor haar baan, zoals ik. Geregeld denk ik nog: 'Straks landt haar vliegtuig en is ze gewoon terug.' De realiteit van een leeg appartement slaat je dan in je gezicht. Ik heb mijn eindejaarstour opzettelijk extra vol gepland. Als je 24 uur onderweg bent naar een optreden in India op 30 december en op 31 december in Jordani draait, kan je niet te veel nadenken. Muziek is altijd mijn oplossing geweest, voor alles. Nu ook bij groot verdriet. Normaal maakt dj'en mij rustig. Nu pept het me op, want van verdriet word je doodmoe."

Kippenvel
Zo wil ik vooral aan de hele wereld tonen welke mooie persoon Dominique was, vanbinnen nog meer dan vanbuiten. Da's het minste wat ik voor haar kan doen

Kenn Colt
,,Ik ga overal ter wereld dj'en alsof mijn leven ervan afhangt. Om Dominique trots te maken. Ik werk nu aan een reclamespotje voor Sprite in Mexico, een happy deuntje waarin ik ook weer wat Dominique steek. Op het einde van elk optreden, speel ik voortaan hr liedje met hr videoclip erbij. Van Mumbai tot Jordani, overal vertel ik kort ons verhaal. Als ik het publiek vraag 'to show some respect', dan gaan duizenden handen voor haar de lucht in. Da's kippenvel. Normaal werken dj's aan het einde van hun setlist naar een climax toe, met de zwaarste beats en hardste knallers. Ik stuur mijn publiek nu met iets anders naar huis. Een por om de dag te plukken en iets moois te maken van het leven. Zo wil ik vooral aan de hele wereld tonen welke mooie persoon Dominique was, vanbinnen nog meer dan vanbuiten. Da's het minste wat ik voor haar kan doen."

-O- Pfff, ik vind het een heftig verhaal. Maar wat een prachtig 'eerbetoon' :'(
Ik vind zin en waarden in mijn leven en ik wens niet genezen te worden van mijzelf.
Schenk mij de waardigheid om me te ontmoeten zoals ik ben.
Erken dat wij beiden even vreemd voor elkaar zijn.
Dat mijn bestaansrecht niet zomaar een beschadigde versie is van die van jou.
pi_176361245
Kan een mod misschien de TT aanpassen, heb Golt geschreven ipv Colt :@
Ik vind zin en waarden in mijn leven en ik wens niet genezen te worden van mijzelf.
Schenk mij de waardigheid om me te ontmoeten zoals ik ben.
Erken dat wij beiden even vreemd voor elkaar zijn.
Dat mijn bestaansrecht niet zomaar een beschadigde versie is van die van jou.
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 12:00:08 #3
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176362646
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 10:44 schreef LaCatastrophe het volgende:
Kan een mod misschien de TT aanpassen, heb Golt geschreven ipv Colt :@
Fixed
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 12:02:47 #4
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176362693
registreer om deze reclame te verbergen
;( jezus wat een verhaal trouwens.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176369115
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2018 12:00 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Fixed
^O^ :) Thanks
Ik vind zin en waarden in mijn leven en ik wens niet genezen te worden van mijzelf.
Schenk mij de waardigheid om me te ontmoeten zoals ik ben.
Erken dat wij beiden even vreemd voor elkaar zijn.
Dat mijn bestaansrecht niet zomaar een beschadigde versie is van die van jou.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')