abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176279339
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben een Jack Russel die nu ongeveer 11 jaar is. Aardig op leeftijd maar opzich nog behoorlijk fit. Het laatste half jaar is ze ontzettend bang geworden voor alle vooral zachte geluiden. Het begon ermee dat we de vaatwasser nauwelijks konden aanzetten, dan begon ze te trillen en ging onder de bank liggen. Het ging dan vooral om het geluid van het afpompen van het water.

Nu is daar sinds een paar maanden de wasmachine en koffiezetmachine bij gekomen. Er is dan echt geen land te bezeilen met het beest. Ze trilt, ze hijgt en ze plast bij elke keer als we deze apparaten aanzetten.

Het vreemde is dat voor zeer hard geluid zoals vuurwerk ze helemaal niet bang is. Is er iemand die dit herkend en wat is er aan te doen? Helpen homeopatische middelen die bij de dierenwinkel te koop zijn om honden wat rustiger te krijgen?
  donderdag 4 januari 2018 @ 13:28:51 #2
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_176279406
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 13:25 schreef Remzz het volgende:
Helpen homeopatische middelen die bij de dierenwinkel te koop zijn om honden wat rustiger te krijgen?
Nee natuurlijk niet. :') Homeopathie is onzin.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 4 januari 2018 @ 13:52:26 #3
230450 ShevaJB
What have we become... Animals
pi_176279936
11 jaar? Hmm tjah dan zit er natuurlijk ook geen garantie meer op.
Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet

Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:
Eindbaas ^O^
  Moderator donderdag 4 januari 2018 @ 14:09:12 #4
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_176280349
registreer om deze reclame te verbergen
Herkenbaar topic. Mijn hondje is nu 13 en vertoont hetzelfde gedrag. Of nou ja ik moet zeggen vertoonde, want gek genoeg zijn heel veel angsten het laatste jaar ineens weg.
Ze was bang voor de hik, voor t geluid van klappende kauwgom, het geluid van de vuilnisbakken etc.

Het schijnt heel normaal te zijn bij jack russels, dat angstige gedrag.

Ik heb heel weinig aandacht aan haar angst geschonken maar wel bepaalde dingen te vermijden, zoals geen kauwgom meer of de hik inhoudwn :').
Maar het js nooit zover gekomen dar ze plaste van angst, wel trillen en hijgen.

Hoe reageer je/jullie als ze zo angstig is?

Het enige waar mijne echt nog heel bang voor is is vuurwerk. Dat is echt trillen ende hijgen zonder end. We hebben afgelopen week geprobeerd om haar zoveel mogelijk af te leiden tijdens t knallen. Dat is t enige wat ik kan bedenken wat je kunt doen. Koffie zetten maar tegelijkertijd spelen, afleiden, jezelf interessanter maken dan dat enge ding.
ich habe niemals satz
  Moderator donderdag 4 januari 2018 @ 14:13:42 #5
144336 crew  Leonos
AFCA
pi_176280480
Koop een nieuwe hont!
Some things should be simple; even an end has a start
pi_176280494
Je zou eens met een gedragsdeskundige kunnen praten.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_176280924
registreer om deze reclame te verbergen
tvp
  donderdag 4 januari 2018 @ 14:54:51 #8
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_176281446
Tja, oudje, grote kans dat die wat begint te 'dementeren'.

De vraag is of het vroeger allemaal zo anders was, had de hond toen ook angsten/onzekerheden, alleen wat beter onder controle? Of is het echt het tegenover gestelde van wat het was?

Zou als ik jou was even contact opnemen met een goede hondenschool, die kunnen je op weg helpen met het hoe ga ik hiermee om, gericht op jou en je hond, maatwerk dus. Contact met de dierenarts is ook verstandig zodat je weet of het de ouderdom is en er evt medicatie nodig is.
Voor nu, voedt het gedrag niet door er veel aandacht aan te besteden (tuttelen), maar negeer ook niet compleet. Zorg dat jij dat vertrouwde plekje bent waar de hond op kan bouwen ipv de hond aan zijn lot over te laten onder het mom stel je niet aan.

Merk het ook met mijn Jr van 12. Met oud en nieuw was hij het echt even kwijt. Wilde zijn botje niet opeten, was in de war. Heb geen aandacht daaraan geschonken, maar ben wel zijn steunpunt geweest. Ben lekker met een dekentje op de bank gaan zitten waar hij dan onder is gaan liggen (doen we wel vaker, vindt hij geweldig). Ik ben een rustpunt geweest dus voor hem.
Gelukkig is hij niet angstig, maar kan wel merken dat hij bepaalde prikkels niet meer zo goed kan verwerken. En dat is voor de gemiddelde jr best wel een ding.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 01:05:15 #9
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_176687117
Je ziet het zowel bij mensen als bij dieren... des te ouder we/ ze worden, des te minder last we hebben van hoge tonen. Dat vlakt af.

Maar vaak worden we wel meer vatbaar voor lagere tonen, zoals in jouw voorbeelden. Grommen van honden zijn vaak ook lagere tonen. Ik zie hier wel een mogelijk verband met potentieel gevaar volgens de brein van de hond.

Probeer anders eens (net als vaak gebeurt met oud en nieuw) de radio wat harder te zetten tijdens het draaien van een wasje of terwijl de koffie pruttelt.
En blijf zelf vooral kalm, probeer hem niet te troosten... maar doe iets leuks met hem... gooi de bal eens door de eetkamer. Als alles goed gaat, wordt hij door dat geluid straks geconditioneerd dat hij zich verheugt op dat geluid, omdat hij dan met het baasje mag spelen.

Of anders kun je er nog altijd met hem uitgaan lopen, als een van die geluiden zich voordoet.

Mocht dat alles niet werken, dan heeft de dierenarts vaak ook nog wel kalmeringstabletten.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')