abonnement Unibet Coolblue
pi_176036402
Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen en meer!
pi_176051831
Zo, ik heb deze even gereekst. Zag dat er nog eentje was, daar gooi ik even een slotje op.
pi_176051877
uit het andere kleutertopic

quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:24 schreef kwakz0r het volgende:
@Franny ja herkenbaar hoor. Melba is ook weer een beetje meer zoals hij voor hij drie werd was. Veel drama enzo.
pi_176051998
Franny, I is ook best ver toch? Volgens mij kunnen kindjes die weinig aansluiting meer vinden ook nog wel eens het gedrag van jongere kindjes kopiėren in zulke situaties. Ik herken ook wel eea. Dat laatste half jaar voordat ze naar school gaan kan ook best pittig zijn. Ze zijn er zo aan toe, te weinig uitdaging op kdv/psz maar school lijkt zo abstract en ook wel beetje spannend.
pi_176053085
Jan was het half jaar voor het naar school gaan een draak. Teun is dat nu 4 maanden voor het naar school gaan ook. Laatst begon hij opeens met ongelukjes met plassen. Heb hem elk uur op de wc gezet blijkbaar vond hij dat minder leuk en was na een week klaar er mee
pi_176055781
Ik had/heb het heel erg met Js gehad en eigenlijk nu ook wel wat bij Ow. En wat voor mijn gevoel steeds terugkomt bij uitbarstingen is de rol van frustratie. Bij Ow is het heel erg na school en bij Js als we hem niet begrijpen. Ze zijn verder dan ze kunnen laten zien.

Hebben jullie nog een tip hoe om te gaan tegen liegen? Ow liegt de laatste tijd echt veel.. hij beschuldigt vooral ook z'n broertje van dingen (Js heeft mij geslagen, Js heeft op de muur getekend). Terwijl dit echt niet waar is. Het lijkt alsof hij niet weet hoe met een situatie om te gaan en dan maar liegt. Vandaag riep hij zelfs tegen Js: mama heeft mij geslagen (echt niet!) :'(

Vandaag de kindjes van Omen, As en Fieder weer mogen zien! Zij hebben zulke toffe kindjes O+
pi_176055806
quote:
2s.gif Op woensdag 27 december 2017 20:19 schreef Kyara het volgende:
Zo, ik heb deze even gereekst. Zag dat er nog eentje was, daar gooi ik even een slotje op.
Oh toen ik m opende was er nog geen in MyAT, ik had m wel gereekst dacht ik?

Sorry! Dacht dat hij al een poosje dicht was :@
Kwak
pi_176056051
Helaas geen tips ik heb het zelfde probleem en ze beschuldigingen elkaar
Ik zeg ook dat ik jokken en liegen erger vind dan dat ze wat gedaan hebben.
En als ze elkaar beschuldigen (het toontje alleen al) dan ligt het aan de situatie dan pak ik iets af/beiden op de bank zitten etc tot ik de waarheid hoor
pi_176056543
Klinkt bekend, vind het echt heel lastig.

Moest laatst wel heel hard lachen. Ow beschuldigde Js onterecht (ik kon het zien) dat Js hem had geslagen. Js roept: "niet waar", staat op, loopt naar Ow, slaat hem en zegt "nu Js wel slaan" :') ..
pi_176057605
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 21:54 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Oh toen ik m opende was er nog geen in MyAT, ik had m wel gereekst dacht ik?

Sorry! Dacht dat hij al een poosje dicht was :@

Deze was eerder. En aangezien dit topic 2 was, kun je het nog niet zelf reeksen ;) En geen probleem natuurlijk
pi_176064560
quote:
2s.gif Op woensdag 27 december 2017 20:24 schreef Kyara het volgende:
Franny, I is ook best ver toch? Volgens mij kunnen kindjes die weinig aansluiting meer vinden ook nog wel eens het gedrag van jongere kindjes kopiėren in zulke situaties. Ik herken ook wel eea. Dat laatste half jaar voordat ze naar school gaan kan ook best pittig zijn. Ze zijn er zo aan toe, te weinig uitdaging op kdv/psz maar school lijkt zo abstract en ook wel beetje spannend.
Denk inderdaad dat het dat is. Ze is de laatste twee weken ook alleen maar aan het kleuren, knutselen, puzzelen en tekenen, en probeert dan cijfers en letters te tekenen. Ik kan me echt voorstellen dat ze zal opknappen door het naar school gaan en het zich optrekken aan de kinderen daar.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176064600
Loj, liegen lijkt me ook erg vervelend. Ik heb begrepen dat kinderen op deze leeftijd het verschil tussen feit en fictie nog maar moeilijk kunnen zien. Als zij denken dat iets waar is of wķllen dat iets waar is, dan is het zo. Daarom is het lastig hierover in discussie te gaan met ze. Dus benadrukken dat hij liegt, of dat het niet klopt wat hij zegt, leidt waarschijnlijk ook weer tot boosheid? Ik denk dat je er maar het beste niet teveel aandacht aan kunt besteden en de bal steeds bij hem weer neerleggen zodat hij gaat leren hoe hij zelf de situatie kan oplossen. Dus niet ingaan op of Js echt heeft geslagen of niet, maar bijvoorbeeld zeggen: oh dat is vervelend, zaten jullie elkaar in de weg? Hoe kunnen we dit oplossen? Of zoiets?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176080988
Even een zwemlesvraagje: wat betalen jullie per maand aan zwemles?
pi_176081239
¤33 per maand, voor 1x per week 45 min. les. Tel daarbij op ¤30 eenmalige kosten, voor je zwempasje, diploma, administratiekosten en een zwemtasje met daarin plastic overschoenen voor de ouder.

[ Bericht 59% gewijzigd door SupremeEvil op 28-12-2017 18:57:23 ]
pi_176081282
Oh ik zie je vraag nu pas hier ook staan :+ in de herhaling dan mijn antwoord:

Prijs per maand is niet zo handig ter vergelijk denk ik, althans S zwemt maar 1 x per week. Bij ons kost het 7 euro per les van 45 minuten. Groepje van 7-8 kinderen met daarbij 2 badmeesters/juffen.

(en eenmalige aanschaf zwemvest 45 euro).
pi_176081405
Nou ja, per maand of per 6 weken of hoe het dan ook wordt berekent :D Volgens mij wordt het meestal niet per les berekend toch? En is 1x per week ook wel standaard? (ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen om nog vaker te gaan zwemmen iig :X )
pi_176081511
Bij ons wordt het niet per maand afgeschreven maar per 14 weken of zoiets?

Ik ken er wel een aantal die 2 x per week gaan, en het zal allemaal best sneller gaan zo, maar wij hebben die keuze voor 1 x per week ook gemaakt ja. Sowieso voetbalt S ook (1 x trainen 1 x wedstrijd) en dat vind ik echt meeeeer dan genoeg. Moet er niet aan denken, 2 x per week naar het zwembad :+. Dan duurt het maar wat langer, hij is nog klein.
pi_176081980
Hier kan je een 6-lessenkaart kopen voor ¤ 37,- en een 12-lessenkaart voor ¤ 69,-
Mijn kleuter zwemt 1 keer per week. Voorlopig op de woensdag. Maar ik wil haar straks op de dinsdag laten zwemmen.
pi_176082237
Hier 48,95 per 4 wk. Wekelijks 1 uur les. Verder mag kind dan gratis zwemmen bij vrijzwemmen (maar onder begeleiding van betalende volwassene)
pi_176083781
:W :W Ik werd op dit topic gewezen. Ik post al een hele tijd niet meer, druk druk, kreeg het niet bijgelezen en niet zoveel te melden.
Maar erg leuk om van alle oude bekenden van L's lichting te lezen O+ O+

L wordt binnenkort alweer 5, onvoorstelbaar :'( .
Een echte kleuter, gaat met veel plezier naar school. Hij hoort alleen al een tijd erg slecht. 'Stokdoof' was de term die de KNO arts gebruikte. Dus eind januari buisjes en meteen alle amandelen eruit. Hopelijk knapt hij ervan op want hij is vaak ziek en eet voor geen meter.

We staan op de wachtlijst voor zwemles maar ik heb geen haast. Hij is motorisch niet zo'n snelle dus hoe groter, hoe beter, denk ik bij hem.
pi_176086695
Hier gaat t geloof ik ¤240 per half jaar kosten voor 1 keer per week 30 min les met 4-6 kindjes. Gemiste lessen mogen ingehaald worden, en ze zijn 48 weken per jaar open (4 weken zomersluiting). Daarnaast inschrijfkosten van ¤25 en ¤40 voor proefzwemmen en afzwemmen. Ik vind t wel meevallen, maar x3 zou wel een duur grapje worden :X
pi_176086708
Wat ik zo bijzonder vind ik kan 5x roepen JAN! Dat hoort hij niet maar als ik heel zachtjes shit zucht krijg ik te horen: je mag geen shit zeggen mama _O-
pi_176087480
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:03 schreef Fieder het volgende:

L wordt binnenkort alweer 5, onvoorstelbaar :'( .
Een echte kleuter, gaat met veel plezier naar school. Hij hoort alleen al een tijd erg slecht. 'Stokdoof' was de term die de KNO arts gebruikte.Dus eind januari buisjes en meteen alle amandelen eruit. Hopelijk knapt hij ervan op want hij is vaak ziek en eet voor geen meter.

Hier hielp het echt enorm. L at ineens een stuk beter (proeven is nog steeds drama, maar wat hij wel eet, gaat beter), hij snurkt niet meer, en hoort beter. Een verkoudheidje is niet meer dan dat, gewoon een snotneus en klaar.
*poef* nu is het weg
pi_176090827
Als L zit te liegen, kan ik dat aan zijn gezicht zien. Ik leg dan meestal wel kort uit dat als hij iets over Pietje zegt wat niet waar is, dat Pietje dat niet leuk vind en misschien er wel verdrietig van wordt.

Vaak zegt hij dan wel sorry of geeft zn zusje of mij een kus of knuffel, of aan wie dan ook waar er op dat moment wat mee was.

Zwemmen is hier 8 euro nog wat per les. Voor 45 min meende ik. We moeten L nog inschrijven, maar heeft geen haast. Als ik hem inschrijf, was hij binnen 0-3 mnd aan de beurt.
pi_176090941
Hier zijn de woorden piemeltje, pissen, poep, kont boks 8)7 helemaal hip . En lachen dat ie dan doet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')