abonnement Unibet Coolblue
pi_177060836
Tijd voor de introductie van het ultieme winterland: IJsland

We weten inmiddels dat IJslanders goed kunnen voetballen, en dat ze kunnen handballen was al langer bekend: in 2008 speelden de mannen nog de handbalfinale in Beijing. Daarnaast pakten ook judoka, een polsstokspringer en een hinkstapspringer ooit een Olympische medaille. Maar succes op sneeuw en ijs is nog geen IJslander gelukt. Gelukkig doen ze wel altijd mee, dit jaar zelfs met z'n vijven:


v.l.n.r.: Elsa Guðrún Jónsdóttir (31, langlaufen), Snorri Einarsson (31, langlaufen), Sturla Snær Snorrason (23, skiën), Isak Stianson Pedersen (21, langlaufen), Freydís Halla Einarsdóttir (23, skiën)

Het zijn allemaal debutanten, vooral bij de langlaufers zit daar wel een verhaal achter. Snorri langlaufde al jaren op redelijk hoog niveau voor Noorwegen, maar wist zich daar nooit te kwalificeren. Dankzij zijn IJslandse vader heeft hij sinds 2016 de IJslandse vlag naast z'n naam staan. Ook de tien jaar jongere Isak is een halve Noor die de overstap heeft gemaakt. Elsa heeft geen andere nationaliteiten gehad, maar had zich ook nog niet eerder weten te plaatsen. Ze maakte in 2016 haar comeback na een jarenlange periode zonder topsport.
Winnaar Wielerprono 2014, 2015
pi_177070917
Hierbij een kleine introductie van mijn geweldige adoptieland: San Marino *O*

De Republiek van San Marino (onofficieel zelfs de Meest Serene Republiek, want cool 8-) ) is 1 van die fantastische dwergstaatjes die Europa klein is (de kleinste zelfs) en heeft een spectaculair grote populatie van iets meer dan 33000 inwoners. Het ligt in de bergen en wordt volledig omringd door Italië. Het is een beetje hetzelfde idee als dat Meppel zich ineens onafhankelijk gaat verklaren, maar dan op een berg. Toch is dit land vrijwel altijd present op grote evenementen (of kwalificaties daarvoor), en de Olympische Winterspelen zijn hierop geen uitzondering. Ze maakten al in 1976 hun debuut en deden sindsdien slechts 2 keer niet mee (in 1970 en 1998). Ze wonnen nog nooit een medaille, maar hé je moet anderen ook wat gunnen ;) .

Deze editie sturen ze 1 deelnemer: Alessandro Mariotti, tevens de vlaggendrager. Hij zal mee gaan doen aan de slalom en de grote slalom in het alpineskiën en zal dus in actie komen op 18 en 22 februari. Daarvoor kan hij alvast de sfeer van de Olympische Spelen gaan proeven. Hij is geboren in 1998, en heeft zijn piek dus nog lang niet bereikt (en hij is jonger dan ik ben verdomme :{w ). Hij neemt het allemaal zeer serieus, zoals je op onderstaande foto kan zien en in zijn eigen woorden: "Ik wil laten zien dat de Republiek San Marino niet alleen naar PyeongChang gaat voor een rol als toeschouwer". Hij werd bij het laatste WK 52ste, dat moet toch voor verbetering vatbaar zijn met mijn support!


Als vlaggendragen heeft hij in ieder geval al talent getoond ^O^ :
https://www.gettyimages.n(...)-picture-id916248012
pi_177077157
Na de ongekende entree van Tonga mag Pita zich nu voorbereiden op zijn wedstrijd.


Vrijdag 16 februari doet Pita mee aan de voorronde van de voorronde van de 15 kilometer freestyle in het cross country skiën. Een hele mond vol maar Pita gaat natuurlijk weer vlammen. Om
15:00 plaatselijke tijd begint de wedstrijd. Als mijn tijdzone-omrekenkunsten me niet in de steek hebben gelaten is dat 7:00 Nederlandse tijd en 18:00 Tongaanse tijd. Het halve land zal dus met bord op schoot klaarzitten. ^O^
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 11 februari 2018 @ 02:22:48 #180
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_177098805
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 08:53 schreef heywoodu het volgende:
Michel Macedo is gevallen tijdens een afdalingstraining en moet in elk geval de afdaling en super-G (veruit zijn beste onderdelen) laten schieten -O-

Verdomme
Hij is verrassend snel hersteld en, zeker nu de afdaling is uitgesteld tot donderdag, lijkt gewoon te kunnen starten *O*
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_177137905
Dit topic leeft voorlopig niet echt. ;(
pi_177137933
Mijn eerste atleet mag vrijdag pas. Tegen Pita :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_177137952
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 15:54 schreef Nepthys het volgende:
Team Togo! *O* *O*
[ afbeelding ]

Togo doet dit jaar voor de tweede keer mee met de Winterspelen, met een afvaardiging van... nog maar 1 sporter. -O-

Alessia Dipol, een Italiaanse die voor Togo uitkomt omdat haar vader daar een sportkledingfabriek heeft zou, net als in 2014, meedoen aan de ski-slalom. Het kan helaas niet doorgaan, omdat er iets niet op tijd in orde is gekomen met haar Togolese paspoort. Volgens iemand op Facebook die er blijkbaar meer van weet was er een zich al langer voortslepend administratief probleem. De benodigde documenten voor de deelname van Mathilde Petitjean zijn ook maar net op tijd aangekomen. Gaat lekker daar bij het Olympisch Comité van Togo. :')
[ afbeelding ]
Team Togo zoals het eruit had moesten zien

Goed, Togo's hoop is dus gevestigd op Mathilde Amivi Petitjean (23) - Matti voor vrienden. Ze is geboren in Togo, maar opgegroeid in La Roche-sur-Foron in de Franse Alpen, waar ze op haar zevende begon met langlaufen. In 2013 werd ze door de Togolese skifederatie benaderd om voor Togo uit te komen en naar de Olympische Spelen te gaan. Daar is ze toen op de 10km klassieke stijl als 68e van 75 geëindigd. Ze hoopte meer jongeren uit Afrika te inspireren tot het beoefenen van wintersporten. Tot haar grote ergernis werd ze door sommige media gehouden voor een Afrikaan die nog nooit eerder sneeuw had gezien en ze raakte zo overweldigd door alle aandacht dat het haar een burn out opleverde waarvan ze een jaar moest herstellen. Tegenwoordig woont Mathilde in de buurt van Quebec, waar ze in haar voorbereidingen is gesteund door de Canadese Skifederatie. Ze voelt zich nog steeds erg verbonden met Togo, maar heeft het helaas te druk om haar grootouders en andere familieleden daar op te zoeken.

Mathilde zal meedoen aan de sprint (13 feb) en de 10km freestyle (15 feb).
Ze plaatst leuke foto's op Instagram en op Facebook kun je haar ook volgen.
[ afbeelding ][ afbeelding ] *O*
Je vergeet niet dat Mathilde morgen om 9.43 aan haar olympisch toernooi begint?
  maandag 12 februari 2018 @ 20:33:52 #184
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_177137965
De eerste Grieken komen morgen op de sneeuw. Gelukkig op een vrij schappelijke tijd.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_177141800
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2018 20:32 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Je vergeet niet dat Mathilde morgen om 9.43 aan haar olympisch toernooi begint?
^O^
Ze is er al helemaal klaar voor
  dinsdag 13 februari 2018 @ 00:21:38 #186
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_177142593
Onder het mom van 'beter laat dan niet' stel ik u de Argentijnse Equipe voor. Er zijn 7 deelnemers die op vier verschillende onderdelen uit gaan komen. Aangezien Maxima waarschijnlijk te druk is met het knuffelen van NL'ers die een plak winnen moeten de Argentijntjes het doen met mijn morele steun. Met trots presenteer ik de volgende toppers die gaan schroeien deze Olympische Spelen:

*Sebastiano Gastaldi:
Als eerste stel ik de vlaggendrager van de equipe voor. Hij was er vier jaar geleden in Sochi ook al bij. Hij deed toen net als nu mee op de reuzenslalom en de slalom. Helaas wist hij geen potten te breken met een DNF op de reuzenslalom en een DNF op zijn tweede run van de Slalom. De eerste run sloot hij toen af op de 46e plaats dus er is alle ruimte voor verbetering. De reuzenslalom voor de mannen staat voorlopig gepland op zondag 18 februari en de slalom op 22 februari. Hij is tevens de kleine broer van de volgende deelneemster.



*Nicol Gastaldi komt net als haar broer uit op de slalom en de reuzenslalom. Je kunt wel zeggen dat het in de familie zit dus. Ook voor haar is het niet haar eerste spelen, ze was er in 2010 al bij in Vancouver op 20 jarige leeftijd. Haar resultaat op de slalom werd geen doorslaand succes met een DNF. Op de reuzenslalom werd ze 48e. Ze is ook nog jarig tijdens deze Spelen, aankomende vrijdag mag ze 28 kaarsjes uitblazen. Nicol komt vannacht voor het eerst in actie op de slalom en donderdag 15 februari op de reuzenslalom, ijs en weder dienende.

*Matias Zuloaga: Deze jongeman doet aan Langlaufen, namelijk de 10 km vrije stijl. Hij is nog maar 20 jaar en is nationaal kampioen van Argentinië. Verder kon ik niet veel informatie over de beste man vinden, behalve dat hij familie is van Maria Giro en Gustavo Giro die beide ook op de Olympische Spelen hebben gestaan in respectievelijk 1992 en 1994 en 1988. Matias mag donderdag de 15e gaan schroeien.

*Maria Cecillia Dominguez: Ook Maria doet mee aan het langlaufen, net als Matias op de 10 km vrije stijl. Ze is al 36 jaar en daarmee de oudste van Team Argentinië. Donderdagochtend 15 februari mag zij haar kunsten vertonen.

*Veronica Maria Ravenna is met haar 19 jaar de jongste van het stel. Ook zij is tijdens de Olympische Spelen jarig, namelijk op maandag 19 februari. Er kan in ieder geval een feestje gevierd worden in Zuid-Korea dus. Ze is op haar 6e naar Vancouver verhuisd met haar ouders en is daar in aanraking gekomen met het rodelen. In 2016 heeft ze meegedaan met de Jeugd Winterspelen en daar een verdienstelijke zevende plaats behaald. Tevens mocht ze de vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie. Na Michelle Despain in 2006 (24e) is ze de tweede Argentijnse die aan het rodelen meedoet op de Olympische Spelen. Het rodelen bij de vrouwen heeft er al twee runs opzitten. In de eerste run werd Veronica 22e en in de tweede run 23e. De Duitse vrouwen zijn dus gewaarschuwd. In de ochtend van 13 februari zijn de derde en de vierde run.

*Steven Williams doet mee aan de Snowboardcross. Op het testevenement voor de spelen, dat in 2016 werd gehouden, werd hij 7e. Zijn vader was ski-leraar en daardoor werd hij al van jongs af aan wegwijs gemaakt in de wintersporten. Zelf maakte hij de overstap naar het snowboarden omdat hij houdt van de adrenaline. Steven mag donderdag 15 februari aantreden.

*Tot slot is er 1 Argentijn al klaar, namelijk: Mathias Schmitt op de Slopestyle. Hij is helaas in de kwalificatieronde blijven steken op de 12e plek in zijn heat.



VIVA ARGENTINA!

[ Bericht 0% gewijzigd door maxi-mus op 13-02-2018 00:27:39 ]
pi_177143568
Martin Vögeli was de eerste atleet uit Liechtenstein die in actie kwam. Op de 30 kilometer skiatlon kon hij net niet meedoen om de prijzen. Met een 59e plaats op een kleine 10 minuten van de winnaar wist hij enkel Thomas Hjalmar Westgård uit Ierland achter zich te doen.

Tina Weirather is nog niet in actie gekomen, door alle windproblematiek op de ski-piste :(
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_177148981
Mathilde is op plaats 59 van 68 geëindigd bij de kwalificatie van de langlaufsprint met een tijd van 3:45.93, oftewel 37.19 seconde achter de nummer 1. Overmorgen komt ze nog een keer in actie.
  dinsdag 13 februari 2018 @ 15:11:20 #189
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_177153451
Veronica Maria Ravenna is in de 3e run van het Rodelen helaas bleven steken op een 25e plek. Dit was net niet genoeg (top20) om de laatste run te halen.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 februari 2018 @ 15:27:25 #190
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_177153830
Wij wachten nog altijd op Brazilië. Michel Macedo had vandaag de combinatie moeten skiën, maar door zijn blessure kon hij geen enkele afdalingstraining doen en dus mocht hij niet starten.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 14 februari 2018 @ 17:07:12 #191
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_177181763
Isabel Clark Ribeiro is hard gevallen tijdens de trainingen voor de snowboardcross en het is nog onduidelijk of ze morgen kan starten. Gaat lekker met Brazilië :{

Volgens haar kwam het door de wind, en hadden heel veel atleten er vandaag last van. Verrassing.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 14 februari 2018 @ 23:12:29 #192
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_177191036
*O* Vamos Chile! *O*
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  donderdag 15 februari 2018 @ 07:52:29 #193
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_177195303
Sophia Ralli is namens Griekenland 58e geworden in de eerste run van de reuzenslalom, zo'n 11,5 seconden achter de nummer 1. Hopelijk brengt de slalom meer geluk.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  donderdag 15 februari 2018 @ 11:38:24 #194
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_177199033
-Steven Williams is in de achtste finales van de snowboardcross 4/5 van zijn heat geworden en heeft daardoor helaas niet verder kunnen komen in het toernooi.
-Maria Cecillia Dominguez is bij het langlaufen 87e geworden van de 90 deelneemsters.
  donderdag 15 februari 2018 @ 11:43:29 #195
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_177199104
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 11:38 schreef maxi-mus het volgende:
-Steven Williams is in de achtste finales van de snowboardcross 4/5 van zijn heat geworden en heeft daardoor helaas niet verder kunnen komen in het toernooi.
-Maria Cecillia Dominguez is bij het langlaufen 87e geworden van de 90 deelneemsters.
-Nicole Gastaldi is 47e geworden op de reuzenslalom.
Al met al was het dus een drukke dag voor de equipe, zonder grote successen.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 15 februari 2018 @ 11:49:56 #196
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_177199253
Mourão werd op de 10km vrije stijl 74e op bijna zes minuten. Dat viel tegen en na afloop kwam dan ook weinig verrassend een interview waarin ze zei dat ze wat ziek was geweest. Daar trappen we niet in.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 15 februari 2018 @ 13:11:32 #197
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_177201720
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 17:07 schreef heywoodu het volgende:
Isabel Clark Ribeiro is hard gevallen tijdens de trainingen voor de snowboardcross en het is nog onduidelijk of ze morgen kan starten. Gaat lekker met Brazilië :{

Volgens haar kwam het door de wind, en hadden heel veel atleten er vandaag last van. Verrassing.
En einde verhaal. De sporter met het beste Braziliaanse resultaat ooit op de Winterspelen (9e in Turijn) kan morgen niet van start gaan ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_177202392
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 11:49 schreef heywoodu het volgende:
Mourão werd op de 10km vrije stijl 74e op bijna zes minuten. Dat viel tegen en na afloop kwam dan ook weinig verrassend een interview waarin ze zei dat ze wat ziek was geweest. Daar trappen we niet in.
Da's beter dan Mathilde, want die is 83e geworden.
Voor Togo zit het er nu ook weer op. :W
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 15 februari 2018 @ 15:55:56 #199
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_177207290
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 13:29 schreef Nepthys het volgende:

[..]

Da's beter dan Mathilde, want die is 83e geworden.
Voor Togo zit het er nu ook weer op. :W
Jammer wel, Mathilde is veel leuker -O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_177209686
Een deel van de IJslanders is in actie gekomen. Vlaggendraagster Freydis-Halla zette een degelijke eerste run neer op de reuzeslalom. In de tweede run ging het helaas halverwege fout. Gelukkig hebben we de foto nog (van de eerste run)


De Noren domineerden de skiathlon met plekken 1, 2, 3 en 10. Oud-Noor Snorri kon in dat geweld niet mee, hij werd 56e, maar ook hij heeft nog andere races te gaan. Voor Elsa zitten de Spelen er wel op. Na 10 kilometer langlaufen was ze helemaal leeg en 78e, wel wist ze een dozijn andere exoten voor te blijven.

Heel IJsland duimt nu voor slalommer Sturla, mogelijk weet hij de magische grens van 50 te passeren. *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door Pepersaus op 15-02-2018 21:00:44 ]
Winnaar Wielerprono 2014, 2015
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')