abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175816740
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
  maandag 18 december 2017 @ 19:38:30 #2
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175817985
Wat n schatje, LittleLady. O+
pi_175818961
Het zijn inmiddels 4 baby's, zal morgen even een mooie foto van de vierling maken, ze drentelen al moedig in het rond.
  maandag 18 december 2017 @ 20:21:24 #4
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_175819439
registreer om deze reclame te verbergen
Godsamme ik wil ook cavia's ;(.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175819704
Wat voor cavia's zou je willen dan?
  maandag 18 december 2017 @ 20:34:01 #6
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_175819901
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Wat voor cavia's zou je willen dan?
Alles O+.

Nee, rexjes of kruising rex, borstels vind ik ook erg leuk O+. Alles behalve glad en Peruuf, want die haren heb ik wel gehad :P.

Maar t gaat hem niet worden denk ik, twee jachthonden :P.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175820229
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 20:34 schreef Samzz het volgende:

[..]

Alles O+.

Nee, rexjes of kruising rex, borstels vind ik ook erg leuk O+. Alles behalve glad en Peruuf, want die haren heb ik wel gehad :P.

Maar t gaat hem niet worden denk ik, twee jachthonden :P.
Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
  maandag 18 december 2017 @ 20:45:40 #8
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_175820309
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Jaa, driekleur teddy's vind ik ook leuk O+.

Weerwolf en skinny weet ik niet... ik ben niet zo van t haarloze.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175820406
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 20:45 schreef Samzz het volgende:

[..]

Jaa, driekleur teddy's vind ik ook leuk O+.

Weerwolf en skinny weet ik niet... ik ben niet zo van t haarloze.
Dit is een weerwolfje

$_83.JPG

skinny's en weerwolfjes zijn wel heel sociaal
  maandag 18 december 2017 @ 20:51:10 #10
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_175820518
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:47 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Dit is een weerwolfje

[ afbeelding ]

skinny's en weerwolfjes zijn wel heel sociaal
Ja maar ik vind er niks aan.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  maandag 18 december 2017 @ 20:53:29 #11
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_175820619
Maar goed, zou niet weten hoe ik caafs en honden moet combineren :').
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  maandag 18 december 2017 @ 20:53:33 #12
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175820622
Die vind ik ook leuk haha.
Ik ben niet zo kritisch geloof ik. ;)
pi_175821911
Tja sommige honden kijken er niet naar om, hier vrat de hond alleen het voerbakje leeg van de cavia's, maar goed ik heb een open flat, je kan natuurlijk ook dichte flat maken met chinchilla gaas ervoor.
pi_175835550
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:53 schreef Samzz het volgende:
Maar goed, zou niet weten hoe ik caafs en honden moet combineren :').
De cavia's in een aparte ruimte waar de honden niet bij kunnen. Dat zou werken. Maar dan moet je wel weer tijd spenderen in die ruimte, om bij je cavia's te zijn

Vrienden van me hebben een Engelse Buldog. Ook een stoer beest trouwens. Die doet niks tegen hun cavia's. Sterker, als je iets verkeerd doet tegen die cavia's dan neemt hij ze in bescherming.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde in een ver verleden, kwam het hondje van mijn tante altijd standaard de cavia's groeten. Daar moest hij naar boven voor, want die stonden op mijn kamer. Hij was er dan wel weer bang voor als ze los liepen. Dat dan weer wel. Dat was een King Charles Spaniel.

Ligt dus volkomen aan de hond.

[ Bericht 13% gewijzigd door steelhead op 19-12-2017 12:52:53 ]
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175835572
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:07 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Het zijn inmiddels 4 baby's, zal morgen even een mooie foto van de vierling maken, ze drentelen al moedig in het rond.
Echt een leuke babycaaf. Benieuwd naar de rest. O+
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175835617
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Voor mij huidige caafs, had ik 2 CH en 1 US teddy. Dat waren echte fuzzies O+
Nu 2 vuilnisbak rasjes :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175836236
Heb gekeken, het zijn 3 dames en 1 heertje, een erg mooi nestje.

25398917_830539467132673_565179977102355491_n.jpg?oh=3fb5710371e8a286bdc71e6b44504bda&oe=5AC173E7

25398774_830539500466003_1139577439181168346_n.jpg?oh=0d4f6873506faa02465bd074c5b51561&oe=5AC96A70

25398621_830539523799334_1597727950032198887_n.jpg?oh=cb528014ef1691472e5e60b20f381172&oe=5AB5C369

25498172_830539563799330_673029134311345188_n.jpg?oh=94033159ef097c985a78e2175617e286&oe=5AD1B5D4
pi_175836949
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 13:20 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Heb gekeken, het zijn 3 dames en 1 heertje, een erg mooi nestje.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Aaaaw wat een snuitjes O+ .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175840089
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 20:43 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Weerwolfjes en skinny's zijn ook leuk, heb hier mevrouw blootje en die is zooooo lollig. Als je echt knuffels wil moet je echt de CH teddy nemen, dat zijn echt net pluche knuffeldiertjes zonder batterijen
Ik blijf het een geweldige naam vinden
Mevrouw Blootje _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 19 december 2017 @ 16:19:13 #20
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_175840701
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 12:47 schreef steelhead het volgende:

[..]

De cavia's in een aparte ruimte waar de honden niet bij kunnen. Dat zou werken. Maar dan moet je wel weer tijd spenderen in die ruimte, om bij je cavia's te zijn

Vrienden van me hebben een Engelse Buldog. Ook een stoer beest trouwens. Die doet niks tegen hun cavia's. Sterker, als je iets verkeerd doet tegen die cavia's dan neemt hij ze in bescherming.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde in een ver verleden, kwam het hondje van mijn tante altijd standaard de cavia's groeten. Daar moest hij naar boven voor, want die stonden op mijn kamer. Hij was er dan wel weer bang voor als ze los liepen. Dat dan weer wel. Dat was een King Charles Spaniel.

Ligt dus volkomen aan de hond.
Ik weet niet wat mijn honden doen.

En ik zou de cavia's sowieso in een mooi groot hok in de woonkamer willen. Niet ergens anders.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175842360
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 15:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik blijf het een geweldige naam vinden
Mevrouw Blootje _O-
Ja idd geweldige naam _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175842391
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 december 2017 16:19 schreef Samzz het volgende:

[..]

Ik weet niet wat mijn honden doen.

En ik zou de cavia's sowieso in een mooi groot hok in de woonkamer willen. Niet ergens anders.
Dan gaat het idd lastig worden. Als ze er mee opgroeien is het vaak wel makkelijker. Anders Fem_Little lady lief aankijken of je de baby caafs mag knuffelen :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175843081
Is leuk met al die hummeltjes knuffelen
pi_175858159
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Tap tap tap
pi_175858186
Nu kijken wat ik met Ollie ga doen. Ik wil stoppen met de cavia's, maar wil Ollie ook niet kwijt ;(
Tap tap tap
  woensdag 20 december 2017 @ 08:11:59 #26
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_175858272
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Agossie :'(. Sterkte, CL :*.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175858435
Blijft altijd rot, ze laten ook altijd laat zien dat ze iets mankeren, of soms helemaal niet liggen ze er ineens.

Je doet je best en je verzorgd ze erg goed, je hebt denk ik gewoon pech met je diertjes.
pi_175858823
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Sterkte met het verlies, 6 jaar is een respectabele leeftijd !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 20 december 2017 @ 09:20:23 #29
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175858925
Sterkte. Is altijd verdrietig.
Is Ollie een sociale cavia?
pi_175859623
Dank jullie wel :*

Ollie is wel sociaal, ja.
Tap tap tap
pi_175859634
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:32 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Blijft altijd rot, ze laten ook altijd laat zien dat ze iets mankeren, of soms helemaal niet liggen ze er ineens.

Je doet je best en je verzorgd ze erg goed, je hebt denk ik gewoon pech met je diertjes.
De dierenarts wist het ook niet helemaal. Zelf denk ik dat die tumor die ze had is geknapt en ze daar ziek van is geworden, maar dat kun je ook niet zeker weten.
Tap tap tap
  woensdag 20 december 2017 @ 10:10:17 #32
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175859756
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:01 schreef CherryLips het volgende:
Dank jullie wel :*

Ollie is wel sociaal, ja.
Lastig.
Ik snap dat je m niet kwijt wilt, maar wegkwijnen is ook sneu. :*
pi_175860160
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Tap tap tap
pi_175860212
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:34 schreef CherryLips het volgende:
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Bij fokkers kun je soms een pensioentje overnemen, misschien is dat dan iets
  woensdag 20 december 2017 @ 10:39:35 #35
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175860257
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:34 schreef CherryLips het volgende:
Nee snap ik. Misschien een ouder zeugje erbij zetten en me daar niet aan proberen te hechten :{
Wel fijn voor Ollie!
@LittleLady, das een goed idee!
pi_175860591
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:37 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Bij fokkers kun je soms een pensioentje overnemen, misschien is dat dan iets
Ja goed plan :Y Ben alleen bang dat die ook ziek wordt. Omdat er een vloek in dit huis zit ofzo.
Tap tap tap
pi_175860941
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 08:00 schreef CherryLips het volgende:
Ik wil stoppen met de cavia's
-O- Nooooo
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175861987
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 07:56 schreef CherryLips het volgende:
Schaapje is dood ;( Zes jaar oud ;( Geen idee wat ze nu had, maar gistermiddag was ze al koud en reageerde ze nergens meer op. Alleen als ik haar aaide voelde je dat ze duidelijker ging ademen en dat haar hartslag versnelde. Dus ik heb haar ingepakt in de knuffelmuts voor een beetje warmte. Helaas lag ze vanmorgen gestrekt aan de andere kant van de kooi, helemaal plat ook meteen, ik zag haar eerst niet. Ze lag in een huisje/kartonnen doos en Ollie zat erbij of erop ;(
Aaw arm beestje. Maar misschien wel beter nu, iig geen pijn meer. Heel veel sterkte CL.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175862053
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 10:55 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja goed plan :Y Ben alleen bang dat die ook ziek wordt. Omdat er een vloek in dit huis zit ofzo.
Dat gaat vast wel meevallen joh :). Ga eerst eens fijn knuffen met Ollie samen :). En dan kijken voor een pensioentje.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175863546
Of wellicht een deal sluiten met een opvang.. dat het zeugje weer terug gaat, indien ollie komt te overlijden ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175863698
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 13:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Of wellicht een deal sluiten met een opvang.. dat het zeugje weer terug gaat, indien ollie komt te overlijden ?
Dat had ik met Bob ook gedaan, die heeft een maand bij Knofje gezeten voor ze overleed. Kon ie weer terug :') Had ik vooraf al afgesproken, maar wist niet dat het zo snel zou gaan en ik vind het ook zielig om met cavia's te slepen. En er zijn weinig oudere zeugjes in de opvang. Toevallig bij het Kuufke twee.
Ik ga eerst de kooi uitmesten en kijken of het niet besmettelijk was voor Ollie.
Tap tap tap
pi_175863753
Ik vind het toch altijd een beetje viezig, een dood en koud huisdier :@
Tap tap tap
pi_175865041
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 13:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik vind het toch altijd een beetje viezig, een dood en koud huisdier :@
Ja ik ook ...
maar het hoort erbij.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175866966
Het voelt altijd raar aan, als ze stijf en koud zijn idd. Maar geen moeite mee ze op te pakken en in een doosje te doen. Moest wel, mijn ex was altijd zwaar overstuur, daar had ik dus niks aan.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175867106
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:45 schreef steelhead het volgende:
Het voelt altijd raar aan, als ze stijf en koud zijn idd. Maar geen moeite mee ze op te pakken en in een doosje te doen. Moest wel, mijn ex was altijd zwaar overstuur, daar had ik dus niks aan.
Ik heb het net ook gedaan. Nog even naar haar vachtje gekeken, beetje geaaid. Ze was zo lekker pluizig. Ze was grotendeels bruin, op een voorpootje na, dat was wit ;( zo schattig.
Tap tap tap
pi_175867125
O ja, weer iets. M'n hamster had vorige week een grote wond op de rug. Meegenomen naar dierenarts, die zei meteen "schimmel". Dus nu smeren (hele hamster zit onder). Die wond lijkt kleiner te worden maar nu heeft ie een droge plek op de schouders. Ik vraag me af in hoeverre dat besmettelijk is :{
Tap tap tap
pi_175867135
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb het net ook gedaan. Nog even naar haar vachtje gekeken, beetje geaaid. Ze was zo lekker pluizig. Ze was grotendeels bruin, op een voorpootje na, dat was wit ;( zo schattig.
Die hoge schattigheids factor doet het hem wel. Gaat het me jou wel een beetje nu?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175867157
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 15:52 schreef CherryLips het volgende:
O ja, weer iets. M'n hamster had vorige week een grote wond op de rug. Meegenomen naar dierenarts, die zei meteen "schimmel". Dus nu smeren (hele hamster zit onder). Die wond lijkt kleiner te worden maar nu heeft ie een droge plek op de schouders. Ik vraag me af in hoeverre dat besmettelijk is :{
Ik had dat ooit met een cavia, die droge plek. Die kwam uit de opvang. Maar goed blijven smeren en je handen goed wassen. Want het kan wel doorgegeven worden.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175875293
Als een dier dood is doet het me altijd denken aan die ouderwetse Steff knuffeldieren waar je ironisch genoeg, nog een koe mee dood kon gooien.

Hier doen de baby's het wel leuk, heb nu 9 baby's constant achter elkaar aan rennen
pi_175875832
25446410_831154513737835_9141254338212865604_n.jpg?oh=41000a844dbf64d9514e7a897afa4eac&oe=5ACF6FAD

Dit is onze kleine hamster, 4 week geleden was ze nog helemaal wildkleur, maar na een paar keer in de wasmachine met Robijntje voor de witte was is ze nu zo oO<
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')