Dan heb ik geloof ik toch iets anders gekregen, maar alles staat er in het chinees op dussuh...quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rijstazijn is niet té, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/heldere-rijstazijn/
En op zeker het zuur in zoetzure saus.
Heel veel moeite en eindeloos geduldquote:Op zaterdag 16 december 2017 21:51 schreef RobinOok het volgende:
Heb je een voorbeeld, van welke je lekker vindt? Kan me niet voorstellen dat die niet na te maken is.
Wat heb je over voor het ultieme recept?
Fotooooooooo.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:51 schreef Tengano het volgende:
[..]
Dan heb ik geloof ik toch iets anders gekregen, maar alles staat er in het chinees op dussuh...
Op die site staat dus geen recept van zo'n zoete loempiasausquote:Op zaterdag 16 december 2017 21:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rijstazijn is niet té, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/heldere-rijstazijn/
En op zeker het zuur in zoetzure saus.
Deze moest ik van de chinese mevrouw zeker nemen, die werd het meest gebruikt:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb jij trouwens ooit wel eens iets gedaan met chen pi?
quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:58 schreef Tengano het volgende:
[..]
Deze moest ik van de chinese mevrouw zeker nemen, die werd het meest gebruikt:Ja, dat is dus Chinese, zwarte rijstazijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb jij trouwens ooit wel eens iets gedaan met chen pi?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-rijstazijn/
Die zal echt never nooit in enige zoetzure chilisaus zitten.
En ja, Chen pi in stoofgerechten of sauzen of als poeder in sausjes en toetjes.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/
Maar gebruik het niet vaak. Weinig dus.Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl
Je hebt gelijk, denk. Zelfs de kleur kan eigenlijk niet eens matchen, maar ik vond ook de smaak veel te wrang, complex en donker die snel de smaak kan verpesten. Ik wilde eigenlijk al weer terug overstappen naar simpele witte keukenazijn, daar kan denk ik minder mee mis gaan.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat is dus Chinese, zwarte rijstazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-rijstazijn/
Die zal echt never nooit in enige zoetzure chilisaus zitten.
En toch vermoed ik dan dit een ingredient is in die heerlijke geurige, fruitige en meer kruidige zoetzure sausen en dus ook de zelfgemaakte loempiasauzen die compleet anders smaken dan de prefab sausjes.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En ja, Chen pi in stoofgerechten of sauzen of als poeder in sausjes en toetjes.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/
Maar gebruik het niet vaak. Weinig dus.
Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:05 schreef Tengano het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, denk. Zelfs de kleur kan eigenlijk niet eens matchen, maar ik vond ook de smaak veel te wrang, complex en donker die snel de smaak kan verpesten. Ik wilde eigenlijk al weer terug overstappen naar simpele witte keukenazijn, daar kan denk ik minder mee mis gaan.
Het lijkt me ook echt heus lekker hoor! Maar ik heb niet veel ervaring met loempiasaus in restaurants/stands die zelfgemaakt zijn én naar mandarijn smaken. Ik ken het niet.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:07 schreef Tengano het volgende:
[..]
En toch vermoed ik dan dit een ingredient is in die heelijke geurige, fruitige en meer kruidige zoetzure sausen en dus ook de zelfgemaakte loempiasauzen die compleet anders smaken dan de prefab sausjes.
Dat lijkt mij ook. die jongens die dat voor hun brood moeten maken en er marge op willen maken, gaan geen dure ingredienten gebruiken als het nodig is. En ze maken er ook niet meer werk van dan nodig.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.
Daarom zal hier ook vast tomatenpuree gebruikt worden. Niet ketchup, gewoon puree uit zo'n blikje.
Als in Limburg Maastricht dus.....quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het lijkt me ook echt heus lekker hoor! Maar ik heb niet veel ervaring met loempiasaus in restaurants/stands die zelfgemaakt zijn én naar mandarijn smaken. Ik ken het niet.
Nogmaals, geef me een adres waar ze de saus serveren die je zoekt en ik ga proeven.
(als in Rotterdam )
De smaak van die saus heeft meer het aroma van de schil. Mijn verkoopdame van mijn toko had het ook al over die schil. Hoewel ik dus niet geloof dat die vietnamese loempia mensen die vruchtjes maar gewoon wegflikkeren.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Misschien het SAP uit z'n blik.
Zal vast helpen qua smaak, maar kans is klein dat zij dat ook gebruiken.m
Dan toch de chen pi eens proberen en dan het poeder ervan. Verse schillen smaken wel iets anders dan de gedroogde.
Onze witte azijn schijnt toch iets te scherp te zijn voor de oosterse keuken.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.
Daarom zal hier ook vast tomatenpuree gebruikt worden. Niet ketchup, gewoon puree uit zo'n blikje.
laat je maandag weten ouwequote:Op zaterdag 16 december 2017 21:02 schreef racerdkb het volgende:
persoon naast mij die dit topic wilde lezen: "Ik werk bij een loempiazaak en ze maken daar de zoetzure saus gewoon wél met tomatenketchup. Ik zal eens vragen wat ze nog meer er in doen."
Top kerel, ik hoor graag van jequote:Op zaterdag 16 december 2017 23:51 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
laat je maandag weten ouwe
zit zeker gewoon MSG in, dat doen al die Aziaten in hun voedsel.quote:Op zaterdag 16 december 2017 23:51 schreef dexamfetamine het volgende:
[..]
laat je maandag weten ouwe
Maakt mij niet uit, als ie maar lekker isquote:Op zondag 17 december 2017 00:20 schreef racerdkb het volgende:
[..]
zit zeker gewoon MSG in, dat doen al die Aziaten in hun voedsel.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |