FOK!forum / Culinesse à gogo / Pasta in waterkoker
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 18:42
Kan je pasta in een elektrische waterkoker met water doen en het daarin laten koken??
THEFXRzaterdag 9 december 2017 @ 18:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 18:42 schreef Themonk5 het volgende:
Kan je pasta in een elektrische waterkoker met water doen en het daarin laten koken??
ja
Janneke141zaterdag 9 december 2017 @ 18:50
Ja.

Wel even een plakbandje op het knopje doen want anders slaat ie af.
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 18:50
Thanks everyone. _O_
#ANONIEMzaterdag 9 december 2017 @ 18:51
Na RIP noodles en RIP kookpannetje, nu ook RIP waterkoker.

Kan niet wachten op het volgende topic.
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 18:51 schreef Embraer89 het volgende:
Na RIP noodles en RIP kookpannetje, nu ook RIP waterkoker.

Kan niet wachten op het volgende topic.
Kan het nou wel of niet?? Nu zeggen 3 mensen van wel en jij weer van niet... :{
#ANONIEMzaterdag 9 december 2017 @ 18:55
Als ik jou was zou ik de pasta in kleine stukjes breken, en vervolgens het kokende water met de pasta zo in je mond gieten, even wachten tot het slappe slierten zijn voor je het doorslikt.
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 18:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 18:51 schreef Embraer89 het volgende:
Na RIP noodles en RIP kookpannetje, nu ook RIP waterkoker.

Kan niet wachten op het volgende topic.
http://www.huurtent.nl/bl(...)e-waterkoker-122.asp

Lees net dat het wel kan. :o Topic kan dicht. Ik moet nog een extra portie pasta maken, maar heb geen zin om m'n pan te wassen. :@
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 18:57
Het kan, maar het is niet goed voor de waterkoker vanwege het zout en het zetmeel.
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 18:57 schreef Jordy-B het volgende:
Het kan, maar het is niet goed voor de waterkoker vanwege het zout en het zetmeel.
Zout doe ik altijd achteraf
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 19:05
quote:
3s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:00 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Zout doe ik altijd achteraf
Dat je van plan bent pasta te koken in een waterkoker is nog tot daar aan toe, maar...

PASTA KOOK JE GODVERDOMME IN ZOUT WATER! MUTS!
RobinOokzaterdag 9 december 2017 @ 19:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 18:55 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

http://www.huurtent.nl/bl(...)e-waterkoker-122.asp

Lees net dat het wel kan. :o Topic kan dicht. Ik moet nog een extra portie pasta maken, maar heb geen zin om m'n pan te wassen. :@
Waarom zou je die wassen dan?
RobinOokzaterdag 9 december 2017 @ 19:06
quote:
3s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:00 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Zout doe ik altijd achteraf
Oh jakkes.
WodanIsGrootzaterdag 9 december 2017 @ 19:18
Doe het in een bakje, desnoods schaal, met voldoende water in de magnetron. 2/3 min langer dan op het fornuis. En als je het perfect doet hoef je niet eens af te gieten.
#thuglife
-AMG-zaterdag 9 december 2017 @ 19:22
In de wasmachine gaat nog veel beter.
THEFXRzaterdag 9 december 2017 @ 19:24
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:22 schreef -AMG- het volgende:
In de wasmachine gaat nog veel beter.
mmm das 95 graden, slowcooker tijden
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 19:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:05 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dat je van plan bent pasta te koken in een waterkoker is nog tot daar aan toe, maar...

PASTA KOOK JE GODVERDOMME IN ZOUT WATER! MUTS!
Je doet er toch al saus bij waar ook zout in zit.

Waterkoker is trouwens stuk. Teringkinders die zeiden dat het wel kon... :(
-AMG-zaterdag 9 december 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

mmm das 95 graden, slowcooker tijden
Je wilt kwaliteit of niet hé.
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 19:52
quote:
13s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:25 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Je doet er toch al saus bij waar ook zout in zit.

Waterkoker is trouwens stuk. Teringkinders die zeiden dat het wel kon... :(
Je wil toch zeker dat er smaak aan je pasta zit? Of ben jij zo'n muts die saus met her en der een stukje pasta eet, ipv pasta met saus? Ben jij soms ook zo'n doos die pasta en saus apart op tafel zet?

Snij je toevallig ook je spaghetti? Nou?! :(
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:52 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Je wil toch zeker dat er smaak aan je pasta zit? Of ben jij zo'n muts die saus met her en der een stukje pasta eet, ipv pasta met saus? Ben jij soms ook zo'n doos die pasta en saus apart op tafel zet?

Snij je toevallig ook je spaghetti? Nou?! :(
Pasta en saus zitten gewoon door mekaar geroerd.

Spaghetti snij je niet, maar ik breek het wel door 2 als ik het kook.
Lucky_Strikezaterdag 9 december 2017 @ 19:56
Offtopic verwijderd.
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 19:56
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:55 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Spaghetti snij je niet, maar ik breek het wel door 2 als ik het kook.
Krijg nou de paardenfuck. :')

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Offtopic verwijderd.
_O-
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:56 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Krijg nou de paardenfuck. :')

Sommige chefkoks doen dat ook, dus wat klaag je nou weer. :')
THEFXRzaterdag 9 december 2017 @ 20:05
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:55 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Pasta en saus zitten gewoon door mekaar geroerd.

Spaghetti snij je niet, maar ik breek het wel door 2 als ik het kook.
ik breek ook altijd, doen ze in de fabriek ook
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:00 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Sommige chefkoks doen dat ook, dus wat klaag je nou weer. :')
Welke "sommige chefkoks"?

Er is een reden waarom spaghetti die lengte heeft. :{
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 20:06
Interessant spaghetti-feitje (van iemand die spaghetti en saus apart serveert...)

WodanIsGrootzaterdag 9 december 2017 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:05 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Welke "sommige chefkoks"?

Er is een reden waarom spaghetti die lengte heeft. :{
Vertel
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 20:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:07 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Vertel
Die lengte zorgt ervoor dat je het meerdere slagen om je vork kan wikkelen, zodat het aan zichzelf blijft plakken en gelijk wat saus meeneemt.
ToTzaterdag 9 december 2017 @ 20:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:08 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Die lengte zorgt ervoor dat je het meerdere slagen om je vork kan wikkelen, zodat het aan zichzelf blijft plakken en gelijk wat saus meeneemt.
Wie zegt dat FOK! niet leerzaam kan zijn? *O*
Lunatiekzaterdag 9 december 2017 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 18:51 schreef Embraer89 het volgende:
Na RIP noodles en RIP kookpannetje, nu ook RIP waterkoker.

Kan niet wachten op het volgende topic.
Alstu:
KLB / Waterkoker stuk gegaan
Themonk5zaterdag 9 december 2017 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:08 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Die lengte zorgt ervoor dat je het meerdere slagen om je vork kan wikkelen, zodat het aan zichzelf blijft plakken en gelijk wat saus meeneemt.
Die lengte zorgt voor veel te grote happen... Halve spaghetti is handiger.
Burdiezaterdag 9 december 2017 @ 20:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:20 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Die lengte zorgt voor veel te grote happen... Halve spaghetti is handiger.
Je moet ook niet teveel tegelijk aan je vork doen.
#ANONIEMzaterdag 9 december 2017 @ 20:25
quote:
:'( ;(
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 20:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:23 schreef Burdie het volgende:

[..]

Je moet ook niet teveel tegelijk aan je vork doen.
Dat dus. Schrokop. :{w
lightedzaterdag 9 december 2017 @ 21:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Offtopic verwijderd.
Mod vindt dit een waardig topic? :') :')
Molozaterdag 9 december 2017 @ 22:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Offtopic verwijderd.
O+
golferzaterdag 9 december 2017 @ 22:09
Wat een idioot. :{w
Sigaartjezaterdag 9 december 2017 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 18:51 schreef Embraer89 het volgende:
Na RIP noodles en RIP kookpannetje, nu ook RIP waterkoker.

Kan niet wachten op het volgende topic.
_O-
Lucky_Strikezaterdag 9 december 2017 @ 22:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 december 2017 21:45 schreef lighted het volgende:

[..]

Mod vindt dit een waardig topic? :') :')
"Waardig" wil ik niet zeggen :P Maar geen reden om te sluiten op dit moment.
Sigaartjezaterdag 9 december 2017 @ 22:17
Ik vraag me altijd af hoe mensen op dit soort ideeen komen. :)
Lunatiekzaterdag 9 december 2017 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 22:17 schreef Sigaartje het volgende:
Ik vraag me altijd af hoe mensen op dit soort ideeen komen. :)
Utopia seizoen 1 "Gehakt bereiden in de waterkoker" door Ruud. Wat natuurlijk ook eindigde met een kapotte waterkoker.
Waterdrinkerzaterdag 9 december 2017 @ 23:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:05 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Welke "sommige chefkoks"?

Er is een reden waarom spaghetti die lengte heeft. :{
Stop je ook een hele sparerib in je bek dan, of is dat ineens weer anders?
quirinazaterdag 9 december 2017 @ 23:19

Dan maar koken in de afwasmachine.
Jordy-Bzaterdag 9 december 2017 @ 23:38
quote:
18s.gif Op zaterdag 9 december 2017 23:14 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Stop je ook een hele sparerib in je bek dan, of is dat ineens weer anders?
ineens.
Queenshorezondag 10 december 2017 @ 03:57
Om te janken dit topic
Blaadjesdinsdag 12 december 2017 @ 02:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 22:17 schreef Sigaartje het volgende:
Ik vraag me altijd af hoe mensen op dit soort ideeen komen. :)
Nou ja hij had had geen zin om de pan af te wassen dus een beetje creatieve geest denkt dan aan de water koker. :P

Zo was ik eens op een camping en m'n gas was op maar we hadden zin in gekookt eitje bij het ontbijt.
Dat heb ik toen opgelost Door het koffiezetapparaat te gebruiken. Zo 1 waar je max 2 kopjes tegelijk kan zetten.
Gewoon 1 ei in het filtertje waar je normaal de koffie in schept. Apparaat max vullen met water. Aanzetten. Water opvangen in mok en als de mok vol is terug in reservoir. Hou dat een minuut of 8 vol en je hebt een prima eitje. :)
Mexicanobakkerdinsdag 12 december 2017 @ 11:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 19:05 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dat je van plan bent pasta te koken in een waterkoker is nog tot daar aan toe, maar...

PASTA KOOK JE GODVERDOMME IN ZOUT WATER! MUTS!
Die wil om overal zout bij te gooien :{ :{ :{

We eten al zout genoeg als je nergens zout bij gooit.
Queenshoredinsdag 12 december 2017 @ 12:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 11:50 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Die wil om overal zout bij te gooien :{ :{ :{

We eten al zout genoeg als je nergens zout bij gooit.
Pasta kook je gewoon in zout water, klaar. Heeft niks met wil of gezondheidsoverwegingen te maken.
Mexicanobakkerdinsdag 12 december 2017 @ 12:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:02 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Pasta kook je gewoon in zout water, klaar. Heeft niks met wil of gezondheidsoverwegingen te maken.
Ik dus niet. Ik vind dat mijn pasta er niet minder om smaakt.
Ik weet dat de algemene consensus is dat het hoort, maar ik ben heel erg kritisch op zoutgebruik als het voor de smaak irrelevant is. En dat vind ik bij pasta persoonlijk toch echt gelden..
Jordy-Bdinsdag 12 december 2017 @ 13:30
Het toevoegen van zout aan het kookwater is bij pasta, aardappels, rijst, couscous en alle andere waren die water opnemen tijdens het koken, wel degelijk relevant voor de smaak.

Maar niet als je bijvoorbeeld sperzieboontjes kookt, omdat dat niet echt water opneemt.
Mexicanobakkerdinsdag 12 december 2017 @ 13:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 13:30 schreef Jordy-B het volgende:
Het toevoegen van zout aan het kookwater is bij pasta, aardappels, rijst, couscous en alle andere waren die water opnemen tijdens het koken, wel degelijk relevant voor de smaak.

Maar niet als je bijvoorbeeld sperzieboontjes kookt, omdat dat niet echt water opneemt.
Relevant was niet het juiste woord. Ik vind niet dat de pasta er sléchter van smaakt door geen zout toe te voegen.
Dat de smaak er anders van wordt ben ik het wel mee eens ;) Als je zout toevoegt moet je dat ook zeker niet achteraf doen.
AnanYawdinsdag 12 december 2017 @ 13:55
Bij rijst hoort geen zout en bij pasta wel. Ik zou eerder geneigd zijn mate te houden met zout in de pastasaus.

Overigens TS, je zou zelf moeten kunnen bedenken wat er mis kan gaan, als je pasta in een waterkoker stopt. Ik ben ook wel eens gemakzuchtig, maar dit gaat wel ver.

Sowieso, te lui zijn om een pan schoon te maken, dus dan maar een waterkoker gebruiken, die lastiger schoon te krijgen is. _O-
THEFXRdinsdag 12 december 2017 @ 14:13
ik kook de pasta met een scheutje olijfolie en geen zout.
na het koken drogen in het vergiet en dan zout erop en fijn snijden, saus erover heen en oplepelen.
golferdinsdag 12 december 2017 @ 14:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:13 schreef THEFXR het volgende:
ik kook de pasta met een scheutje olijfolie en geen zout.
na het koken drogen in het vergiet en dan zout erop en fijn snijden, saus erover heen en oplepelen.
Je weet dat water en olie elkaar afstoten en het dus totaal geen zin heeft om olie in het water te doen bij koken van pasta?
En in Italië staat de doodstraf op het fijnsnijden van pasta. :{w
AnanYawdinsdag 12 december 2017 @ 14:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Je weet dat water en olie elkaar afstoten en het dus totaal geen zin heeft om olie in het water te doen bij koken van pasta?
En in Italië staat de doodstraf op het fijnsnijden van pasta. :{w
Toch ervaar ik wel degelijk een verschil tussen wanneer ik er wel of geen olie bij doe. Ik denk zelf dat, ondanks dat water en olie niet mengen, bij het roeren er wel een laagje olie op de pasta komt te zitten.
nogeenoudebekendedinsdag 12 december 2017 @ 14:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:23 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

Toch ervaar ik wel degelijk een verschil tussen wanneer ik er wel of geen olie bij doe. Ik denk zelf dat, ondanks dat water en olie niet mengen, bij het roeren er wel een laagje olie op de pasta komt te zitten.
Waardoor de pasta geen saus opneemt. En laat dát nou juist de functie van pasta zijn.

Olie in je pastawater. :').
Mexicanobakkerdinsdag 12 december 2017 @ 14:30
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Waardoor de pasta geen saus opneemt. En laat dát nou juist de functie van pasta zijn.

Olie in je pastawater. :').
Olie in je pastawater is wel teringdom ja. Je kunt het achteraf doen als je geen saus hebt die sterke hechting nodig heeft, maar beter is gewoon om de pasta direct door je saus te mengen
AnanYawdinsdag 12 december 2017 @ 14:35
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Waardoor de pasta geen saus opneemt. En laat dát nou juist de functie van pasta zijn.

Olie in je pastawater. :').
Dat is niet de functie van pasta, want pasta bestond al voor pastasaus. :P

Ik heb zelf ook nooit gemerkt dat pasta lekkerder zou zijn, zonder olie in het water. Dus voor mij werkt het prima.

Ik prefereer sowieso pastavormen die de pastasaus beter vasthouden.
WodanIsGrootdinsdag 12 december 2017 @ 15:41
Ik ga vanavond mickey mouse pasta eten, zonder te snijden.
Deshaindinsdag 12 december 2017 @ 15:44
Er is toch een kookboek voor daklozen waar meer van dit soort ongein instaat?
WodanIsGrootdinsdag 12 december 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:44 schreef Deshain het volgende:
Er is toch een kookboek voor daklozen waar meer van dit soort ongein instaat?
Gevangeniskookboek?

Alles doen in een magnetron _O- pasta in de magnetron is een eitje 2 minuten langer doen dan er op de verpakking staat, en de echte expert krijgt het precies droog gekookt.
THEFXRdinsdag 12 december 2017 @ 16:41
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Waardoor de pasta geen saus opneemt. En laat dát nou juist de functie van pasta zijn.

Olie in je pastawater. :').
je pasta blijft dan niet aan elkaar kleven.
THEFXRdinsdag 12 december 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Je weet dat water en olie elkaar afstoten en het dus totaal geen zin heeft om olie in het water te doen bij koken van pasta?
En in Italië staat de doodstraf op het fijnsnijden van pasta. :{w
Gelukkig doe ik lekker wat ik wil met mijn eten, toch?
DETELEVISIEKIJKERdinsdag 12 december 2017 @ 21:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 20:20 schreef Themonk5 het volgende:

[..]

Die lengte zorgt voor veel te grote happen... Halve spaghetti is handiger.
Dit topic. :') _O-
eriksddinsdag 12 december 2017 @ 22:43
Uiteraard. Knakworsten, eieren: het ging vroeger allemaal in de waterkoker.
golferwoensdag 13 december 2017 @ 01:01
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 december 2017 22:43 schreef eriksd het volgende:
Uiteraard. Knakworsten, eieren: het ging vroeger allemaal in de waterkoker.
Vooral omdat de waterkoker nog niet uitgevonden was, vroeger. _O-