Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 18:42 |
Kan je pasta in een elektrische waterkoker met water doen en het daarin laten koken?? | |
THEFXR | zaterdag 9 december 2017 @ 18:44 |
ja | |
Janneke141 | zaterdag 9 december 2017 @ 18:50 |
Ja. Wel even een plakbandje op het knopje doen want anders slaat ie af. | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 18:50 |
Thanks everyone. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 december 2017 @ 18:51 |
Na RIP noodles en RIP kookpannetje, nu ook RIP waterkoker. Kan niet wachten op het volgende topic. | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 18:54 |
Kan het nou wel of niet?? Nu zeggen 3 mensen van wel en jij weer van niet... ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 december 2017 @ 18:55 |
Als ik jou was zou ik de pasta in kleine stukjes breken, en vervolgens het kokende water met de pasta zo in je mond gieten, even wachten tot het slappe slierten zijn voor je het doorslikt. | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 18:55 |
http://www.huurtent.nl/bl(...)e-waterkoker-122.asp Lees net dat het wel kan. ![]() ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 18:57 |
Het kan, maar het is niet goed voor de waterkoker vanwege het zout en het zetmeel. | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 19:00 |
Zout doe ik altijd achteraf | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 19:05 |
Dat je van plan bent pasta te koken in een waterkoker is nog tot daar aan toe, maar... PASTA KOOK JE GODVERDOMME IN ZOUT WATER! MUTS! | |
RobinOok | zaterdag 9 december 2017 @ 19:06 |
Waarom zou je die wassen dan? | |
RobinOok | zaterdag 9 december 2017 @ 19:06 |
Oh jakkes. | |
WodanIsGroot | zaterdag 9 december 2017 @ 19:18 |
Doe het in een bakje, desnoods schaal, met voldoende water in de magnetron. 2/3 min langer dan op het fornuis. En als je het perfect doet hoef je niet eens af te gieten. #thuglife | |
-AMG- | zaterdag 9 december 2017 @ 19:22 |
In de wasmachine gaat nog veel beter. | |
THEFXR | zaterdag 9 december 2017 @ 19:24 |
mmm das 95 graden, slowcooker tijden | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 19:25 |
Je doet er toch al saus bij waar ook zout in zit. Waterkoker is trouwens stuk. Teringkinders die zeiden dat het wel kon... ![]() | |
-AMG- | zaterdag 9 december 2017 @ 19:27 |
Je wilt kwaliteit of niet hé. | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 19:52 |
Je wil toch zeker dat er smaak aan je pasta zit? Of ben jij zo'n muts die saus met her en der een stukje pasta eet, ipv pasta met saus? Ben jij soms ook zo'n doos die pasta en saus apart op tafel zet? Snij je toevallig ook je spaghetti? Nou?! ![]() | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 19:55 |
Pasta en saus zitten gewoon door mekaar geroerd. Spaghetti snij je niet, maar ik breek het wel door 2 als ik het kook. | |
Lucky_Strike | zaterdag 9 december 2017 @ 19:56 |
Offtopic verwijderd. | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 19:56 |
Krijg nou de paardenfuck. ![]()
![]() | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 20:00 |
Sommige chefkoks doen dat ook, dus wat klaag je nou weer. ![]() | |
THEFXR | zaterdag 9 december 2017 @ 20:05 |
ik breek ook altijd, doen ze in de fabriek ook | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 20:05 |
Welke "sommige chefkoks"? Er is een reden waarom spaghetti die lengte heeft. ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 20:06 |
Interessant spaghetti-feitje (van iemand die spaghetti en saus apart serveert...) | |
WodanIsGroot | zaterdag 9 december 2017 @ 20:07 |
Vertel | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 20:08 |
Die lengte zorgt ervoor dat je het meerdere slagen om je vork kan wikkelen, zodat het aan zichzelf blijft plakken en gelijk wat saus meeneemt. | |
ToT | zaterdag 9 december 2017 @ 20:08 |
Wie zegt dat FOK! niet leerzaam kan zijn? ![]() | |
Lunatiek | zaterdag 9 december 2017 @ 20:19 |
Alstu: KLB / Waterkoker stuk gegaan | |
Themonk5 | zaterdag 9 december 2017 @ 20:20 |
Die lengte zorgt voor veel te grote happen... Halve spaghetti is handiger. | |
Burdie | zaterdag 9 december 2017 @ 20:23 |
Je moet ook niet teveel tegelijk aan je vork doen. | |
#ANONIEM | zaterdag 9 december 2017 @ 20:25 |
![]() ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 20:34 |
Dat dus. Schrokop. ![]() | |
lighted | zaterdag 9 december 2017 @ 21:45 |
Mod vindt dit een waardig topic? ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 9 december 2017 @ 22:02 |
![]() | |
golfer | zaterdag 9 december 2017 @ 22:09 |
Wat een idioot. ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 9 december 2017 @ 22:10 |
![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 9 december 2017 @ 22:15 |
"Waardig" wil ik niet zeggen ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 9 december 2017 @ 22:17 |
Ik vraag me altijd af hoe mensen op dit soort ideeen komen. ![]() | |
Lunatiek | zaterdag 9 december 2017 @ 23:04 |
Utopia seizoen 1 "Gehakt bereiden in de waterkoker" door Ruud. Wat natuurlijk ook eindigde met een kapotte waterkoker. | |
Waterdrinker | zaterdag 9 december 2017 @ 23:14 |
Stop je ook een hele sparerib in je bek dan, of is dat ineens weer anders? | |
quirina | zaterdag 9 december 2017 @ 23:19 |
Dan maar koken in de afwasmachine. | |
Jordy-B | zaterdag 9 december 2017 @ 23:38 |
ineens. | |
Queenshore | zondag 10 december 2017 @ 03:57 |
Om te janken dit topic | |
Blaadjes | dinsdag 12 december 2017 @ 02:26 |
Nou ja hij had had geen zin om de pan af te wassen dus een beetje creatieve geest denkt dan aan de water koker. ![]() Zo was ik eens op een camping en m'n gas was op maar we hadden zin in gekookt eitje bij het ontbijt. Dat heb ik toen opgelost Door het koffiezetapparaat te gebruiken. Zo 1 waar je max 2 kopjes tegelijk kan zetten. Gewoon 1 ei in het filtertje waar je normaal de koffie in schept. Apparaat max vullen met water. Aanzetten. Water opvangen in mok en als de mok vol is terug in reservoir. Hou dat een minuut of 8 vol en je hebt een prima eitje. ![]() | |
Mexicanobakker | dinsdag 12 december 2017 @ 11:50 |
Die wil om overal zout bij te gooien ![]() ![]() ![]() We eten al zout genoeg als je nergens zout bij gooit. | |
Queenshore | dinsdag 12 december 2017 @ 12:02 |
Pasta kook je gewoon in zout water, klaar. Heeft niks met wil of gezondheidsoverwegingen te maken. | |
Mexicanobakker | dinsdag 12 december 2017 @ 12:12 |
Ik dus niet. Ik vind dat mijn pasta er niet minder om smaakt. Ik weet dat de algemene consensus is dat het hoort, maar ik ben heel erg kritisch op zoutgebruik als het voor de smaak irrelevant is. En dat vind ik bij pasta persoonlijk toch echt gelden.. | |
Jordy-B | dinsdag 12 december 2017 @ 13:30 |
Het toevoegen van zout aan het kookwater is bij pasta, aardappels, rijst, couscous en alle andere waren die water opnemen tijdens het koken, wel degelijk relevant voor de smaak. Maar niet als je bijvoorbeeld sperzieboontjes kookt, omdat dat niet echt water opneemt. | |
Mexicanobakker | dinsdag 12 december 2017 @ 13:52 |
Relevant was niet het juiste woord. Ik vind niet dat de pasta er sléchter van smaakt door geen zout toe te voegen. Dat de smaak er anders van wordt ben ik het wel mee eens ![]() | |
AnanYaw | dinsdag 12 december 2017 @ 13:55 |
Bij rijst hoort geen zout en bij pasta wel. Ik zou eerder geneigd zijn mate te houden met zout in de pastasaus. Overigens TS, je zou zelf moeten kunnen bedenken wat er mis kan gaan, als je pasta in een waterkoker stopt. Ik ben ook wel eens gemakzuchtig, maar dit gaat wel ver. Sowieso, te lui zijn om een pan schoon te maken, dus dan maar een waterkoker gebruiken, die lastiger schoon te krijgen is. ![]() | |
THEFXR | dinsdag 12 december 2017 @ 14:13 |
ik kook de pasta met een scheutje olijfolie en geen zout. na het koken drogen in het vergiet en dan zout erop en fijn snijden, saus erover heen en oplepelen. | |
golfer | dinsdag 12 december 2017 @ 14:15 |
Je weet dat water en olie elkaar afstoten en het dus totaal geen zin heeft om olie in het water te doen bij koken van pasta? En in Italië staat de doodstraf op het fijnsnijden van pasta. ![]() | |
AnanYaw | dinsdag 12 december 2017 @ 14:23 |
Toch ervaar ik wel degelijk een verschil tussen wanneer ik er wel of geen olie bij doe. Ik denk zelf dat, ondanks dat water en olie niet mengen, bij het roeren er wel een laagje olie op de pasta komt te zitten. | |
nogeenoudebekende | dinsdag 12 december 2017 @ 14:28 |
Waardoor de pasta geen saus opneemt. En laat dát nou juist de functie van pasta zijn. Olie in je pastawater. ![]() | |
Mexicanobakker | dinsdag 12 december 2017 @ 14:30 |
Olie in je pastawater is wel teringdom ja. Je kunt het achteraf doen als je geen saus hebt die sterke hechting nodig heeft, maar beter is gewoon om de pasta direct door je saus te mengen | |
AnanYaw | dinsdag 12 december 2017 @ 14:35 |
Dat is niet de functie van pasta, want pasta bestond al voor pastasaus. ![]() Ik heb zelf ook nooit gemerkt dat pasta lekkerder zou zijn, zonder olie in het water. Dus voor mij werkt het prima. Ik prefereer sowieso pastavormen die de pastasaus beter vasthouden. | |
WodanIsGroot | dinsdag 12 december 2017 @ 15:41 |
Ik ga vanavond mickey mouse pasta eten, zonder te snijden. | |
Deshain | dinsdag 12 december 2017 @ 15:44 |
Er is toch een kookboek voor daklozen waar meer van dit soort ongein instaat? | |
WodanIsGroot | dinsdag 12 december 2017 @ 15:50 |
Gevangeniskookboek? Alles doen in een magnetron ![]() | |
THEFXR | dinsdag 12 december 2017 @ 16:41 |
je pasta blijft dan niet aan elkaar kleven. | |
THEFXR | dinsdag 12 december 2017 @ 16:42 |
Gelukkig doe ik lekker wat ik wil met mijn eten, toch? | |
DETELEVISIEKIJKER | dinsdag 12 december 2017 @ 21:02 |
Dit topic. ![]() ![]() | |
eriksd | dinsdag 12 december 2017 @ 22:43 |
Uiteraard. Knakworsten, eieren: het ging vroeger allemaal in de waterkoker. | |
golfer | woensdag 13 december 2017 @ 01:01 |
Vooral omdat de waterkoker nog niet uitgevonden was, vroeger. ![]() |