abonnement Unibet Coolblue
pi_175364845
Hoi!
Voor m'n volgende vakantie was ik op zoek naar een huurauto en kwam ik bij dit artikel terecht. Het klinkt als een heel goed idee; zelf een verzekering afsluiten die je eigen risico afdekt zodat je niet die dure verzekering via de verhuurder hoeft af te nemen.

Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord ondanks dat ik op vakantie vaak een auto huur... Wie heeft er wel al ervaring met zo'n verhuurverzekering?
  Moderator dinsdag 28 november 2017 @ 18:03:05 #2
45833 crew  Fogel
pi_175365608
Een collega van me maakte daar gebruik van maar heeft zover ik weet nooit wat moeten claimen.

Sommige credit cards hebben ook een eigen risico verzekering bij autohuur indien je met die credit card betaalt voor de huur. Daar maak ik zelf gebruik van, maar nooit hoeven claimen. Wel een keer parkeerschade gehad (van rechtervoorkant tot rechter achterkant een heel spoor en dat was er niet voordat ik parkeerde) maar dat vond Hertz niet interessant genoeg blijkbaar. Maar anders had ik het daarmee kunnen testen...
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_175366823
Ja, ik heb een paar jaar zo'n losse huurautoverzekering gehad. Via creditcard dekt meestal maar een beperkt eigen risico en geen schade aan banden, ruiten en onderkant auto. En de eigen verzekeringen van de maatschappijen zijn relatief duur.

Door de losse verzekering kan je bij bedrijven als goldcar en interrent voor minder dan een euro een auto per dag huren. Aan de balie zijn ze er uiteraard niet blij mee dat je een aparte verzekering hebt en zullen ze alles proberen je er van te overtuigen dat jouw verzekering echt niet voldoende is, maar zolang je zelf weet waarvoor je betaald hebt en vriendelijk nee kan zeggen is er niets aan de hand.

Ik zie nu wel dat autoeurope en doyouspain en vergelijkbare sites steeds vaker betere eigen verzekeringen aanbieden die kwa prijs bij huurautoverzekering.nl in de buurt komt.
pi_175368397
Ik heb m'n credit card gecheckt maar die heeft geen dekking voor huurauto's helaas.

Dank voor jullie ervaringen!

De huurauto die ik op het oog heb heeft een tarief incl
- Theft Protection
- Collision Damage Waiver
- Free Cancellation
- Unlimited Mileage
- Third Party Liability

maar vervolgens word je geadviseerd om 'extra damage protection' af te sluiten met de notitie
quote:
Standard insurances included in the rental don't cover your excess which you could lose if your car is damaged or stolen. Refundable Excess and Full Excess Protection eliminate your risks and protect your excess for up to ¤ 3000.00.
De kosten hiervoor zijn meer dan 2x het bedrag waarvoor ik een aparte verzekering zou kunnen afsluiten (met 1 jaar looptijd) Ik denk dat ik er wel uit ben :s)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')