abonnement Unibet Coolblue
  zondag 19 november 2017 @ 19:13:59 #26
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_175177906
Hersenloos aandachtskutje :r
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
pi_175178163
quote:
10s.gif Op zondag 19 november 2017 18:33 schreef kzomba het volgende:
Ik zag vandaag veel berichtjes van haar voorbij komen op Facebook.

Als een van de weinige demonstraten kon zij met een vriendje het demonstratievakje bereiken.

Ze heeft een heel verhaal op Facebook geschreven en hoopt dat haar verhaal viraal gaat dat ze uitgenodigd gaat worden bij Pauw en dat de NOS ook aandacht aan haar gaat geven, een blanke vrouw die strijd voor gelijkwaardigheid voor de donkere mensen in Nederland!

Ongekend! diepe bewondering heb ik voor deze dame.

Lieve mensen uit de randstad en de rest van Nederland,

Met dit bericht wil ik graag laten weten dat er ook in Friesland mensen zijn die staan voor gelijkwaardigheid en hier vreedzaam voor zullen demonstreren net zolang tot deze er is.
Dit houdt in dat demonstreren voor mij niet afhangt van of een onderwerp een ‘hot item’ of ‘uitgekauwd’ is. Sterker nog; door de enorme hoeveelheid zwarte pieten in Dokkum werd in mijn provincie het feit dat deze ‘zwarte pieten in direct verband staan met het Nederlandse slavernijverleden’ (gerapporteerd door de Verenigde Naties!) compleet genegeerd!

Vanmorgen stond ik dan ook, samen met mijn goede vriend Chiko, vreedzaam op het lege demonstrantenveldje, met het bord: ‘Ek Frieslân stier foar gelykweardighyt, One Love’
(Ook Friesland staat voor gelijkwaardigheid, Één liefde) Er waren gelukkig meer voorstanders van gelijkheid maar deze liepen anoniem door de stad.

Nadat Chiko en ik bij de action een joggingbroek en fleece vest hadden gehaald tegen de kou kwamen we 4 demonstranten uit Hoorn tegen die in diezelfde tijd in het vak zijn gaan staan en bedreigt werden. Vervolgens zijn zij daaruit gegaan omdat zij zich niet meer veilig vloeden en onder begeleiding naar de auto toe gebracht.

Wij mochten niet meer terug naar het demonstrantenveldje omdat de burgemeester de toestemming had ingetrokken.
Ondertussen waren de bussen uit de randstad weer op hun weg terug nadat ze waren tegengehouden door mensen van de pro-pieten beweging in Friesland en daarna door de ME stop werden gezet nadat ze het bericht kregen van de burgemeester.

Daar stond ik als Friezin tussen mijn mede friezen waarvan helaas het grootste gedeelte nog steeds niet begrijpt, hoe diep racisme in onze samenleving zit en de gevolgen hiervan en dat dit op jonge leeftijd o.a. door het gebruik van zwarte pieten al (onbewust) begint.
Ik schaamde me voor de mensen die de vreedzame demonstranten hadden tegengehouden in een land waarin is bepaald bij de wet dat iedereen zijn eigen mening op een vreedzame manier mag uiten. Maar blijkbaar niet in mijn provincie.

Nog meer schaamte voelde ik toen ik aan moest zien dat er, gewoon alsof er nooit mensen zijn geweest die hebben aangegeven hier zich gediscrimineerd door te voelen, zwarte pieten voorbij liepen tijdens de intocht. Ik heb dan ook opnieuw mijn bord te voorschijn gehaald om op deze manier de gelijkwaardigheid te promoten tot Chiko en ik door (voor mij een bekende) man met kind op de arm al schreeuwend tegen mij werden geduwd met instemmende geluiden van de omstanders.
Hoe kan het dat zij nog steeds niet zien wat ik zie? Namelijk: Een blanke man die de baas is over zwarte mannen die voor hem werken, terwijl hij (letterlijk!) zich boven hen beweegt al zwaaiend op een paard? Maar zo graag aanhouden aan een traditie die nog evengoed een traditie is wanneer de pieten een ander kleurtje hebben en het feest voor iedereen is omdat niemand zich dan meer benadeelt voelt?

#stopblackface #kozp #zwartepietisracisme #racisme #racismemetdepaplepelingegoten #antizwartepiet #voorgelijkheid #gelijkheid #voorgelijkwaardigheid #gelijkwaardigheid #vrijheidvanmeningsuiting Chiko Loco Gideon Everduim

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vraag me toch wel een beetje af of ze wel realiteitszin heeft.
'Ik ben 17 en ik heb je wat te zeggen' - Sire

Next, volgend jaar lekker op kamers naar Dramsterdam
Ik noem een henkie spanky, tinny treus en natuurlijk willy wortel. Allemaal helden uit de brouwerij.
pi_175178371
  zondag 19 november 2017 @ 19:31:58 #29
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zondag 19 november 2017 @ 19:33:49 #30
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175178491
Dit kan ook in het zp topic
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')